![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnę, bo chcę! 10kg i więcej cz. III
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie wróciliśmy z biegania z TŻ ![]() ![]() ![]() Teraz prysznic, kolacja i siadam do pisania mgr ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
haha
![]() ja jestem zdania ze gdyby bylo malo to by spadalo! Bo przeciez nie masz problemow z hormonami itp, a nie masz tak ze np wieczorem podsumowujac to co zjadlas masz pewnosc ze na pewno zobaczysz spadek? Ja tak mam wlasnie jak jem skromne obiady (bez makaronu, ziemniakow, itp) A gdybys tak sprobowala obiady zjesc lekkie, tzn bardziej gotowane niz smazone lub gotowe (tak jak ta enchilada). A skupic sie na pieczonych rybach, kurczakach itp? Kurcze no nie wiem, mysle ze trzeba wyczuc swoj organizm i ile potrzebuje, no i kiedy chudnie - przy jakiej ilosci. Ja w sumie malo sie ruszam, tzn nie pracuje po 8h dziennie wiec przesada by bylo gdybym jadla 1400 bo na pewno bym nie schudla. Ruszam sie tyle co na uczelnie i rowerek. Dlatego tak jak jest teraz, jest dobrze ![]()
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Regularne godziny posiłków, odstępy między posiłkami nie dłuższe niż 3 godziny, zróżnicowana dieta, picie dużej ilości wody, dbanie aby zawartość węglowodanów w diecie nie spadała poniżej 100-120gramów na dobę - to wartość minimalna, bezpieczna dla zdrowia. Oto kilka żelaznych zasad.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2012-05-10 o 20:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Witam kochane Wizażanki
![]() Czy mogę się do Was nieśmiało podłączyć? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy ja w ogóle mogę tak tutaj wspólnie z Wami postrać się poodchudzać? ![]() Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim wytrwałości ![]()
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 7:15 trzy łyżki musli orzechowego, spory plaster świeżego ananasa, dwie łyżki jogurtu naturalnego 0% 11:00 mały ogórek zielony, 7-8 cienkich plasterków kiełbasy, gruszka 14:00 serek homogenizowany naturalny (180g, 3% tłuszczu), dwa duże plastry ananasa 18:00 3 łyżki chudego mięsa mielonego z indyka z papryką i bakłażanem, porcja makaronu pełnoziarnistego (ok szklanki) 21:00 pięć kromek pieczywa chrupkiego posmarowanego serkiej Turek light, na to cienki plasterek szynki drobiowej i ogórek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eh.. ja właśnie skończyłam oglądać program Magdy Gessler z pysznościami i wytrzymałam pijąc tylko czerwoną herbatę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skupiaj się raczej, żeby śniadania były bardziej obfite niż kolacja. Pięć kromek chrupkiego pieczywa to dużo - 30g węglowodanów przed snem. Wybierz raczej tradycyjne razowe pieczywo - jest bardziej sycące i wcale nie bardziej kaloryczne. Brakuje Ci zdrowego tłuszczu, zamiast tego serek do pieczywa i zupełnie niepotrzebna kiełbasa. Jesz czasem orzechy, pestki, używasz oliwy? Jak często jadasz rybę? Staraj się częściej sięgać po warzywa. Zaspokajają głód, dostarczają mnóstwa składników mineralnych i są niskokaloryczne. 300-400g warzyw na dzień to w sam raz. Szklanka makaronu suchego, czy po ugotowaniu? Właściwa porcja makaronu, ryżu, kaszy to 30-50g przed ugotowaniem. Safety plan! Miej wyjście awaryjne. Przycisk bezpieczeństwa. Przygotuj się na napady, walcz z grzechami opracowując plan bezpieczeństwa. Co robisz, gdy masz ochotę się skusić? Wypijasz szklankę wody. Dzwonisz do przyjaciółki. Wychodzisz na spacer. Albo najzwyczajniej robisz coś dla siebie! Wybierz sobie substytut podjadania - coś co sprawi Ci przyjemność i powstrzyma Cię przed łakomstwem.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2012-05-10 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Późno już i mózg mi się trochę wyłącza, ale przeczytałam to, co pisałyście i kurczę, nie pamiętam kiedy takie dogłębne analizy się tutaj toczyły
![]() ![]() Gohs - nie mam za bardzo pomysłu, co może powodować aż taki zastój, ale przy Twojej aktywności fizycznej te menu wydają się bardzo dobre, a nawet aż za skromne... Jedyne "ale" jakie widzę to to imprezowo-weekendowe folgowanie no i to, że niemal tydzień w tydzień jesz na mieście, a ja uważam, że nawet w knajpach wege i innych "zdrowych" nie można do końca ufać jedzeniu :P Ja nadal miewam jakieś takie napady głodu, wcześniej myślałam, że to PMS, no ale teraz już jestem z tydzień po @, a nadal mam ochotę rzucać się na jedzenie... Chyba po prostu rozbestwiłam się trochę w czasie wolnego, wyszłam z trybu diety, kiedy po prostu trzymałam swój apetyt w ostrym rygorze no i teraz masz babo placek... Ale walczymy, walczymy, jak tylko zobaczę, że kolejne 0,5kg spadło to motywacja wróci, mam nadzieję ![]() O dzisiejszym jadłospisie nie będę pisać, bo właśnie takie kompulsywne podjadanie mi się dziś udzieliło... Poza konkretnymi posiłkami niby niczego "dużego" nie zjadłam, ale nie pamiętam, kiedy ostatnio było tyle grzeszków... 2 ciasteczka kruche, trochę lodów sorbetowych malinowych, kilka talarków lajkonika, wasa z nutellą... Agrh! Ale schrzaniłam. Jutro za karę zwlekam się z łóżka o 7:30 i ćwiczę, choćby nie wiem co! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty pewnie faktycznie przyzwyczaiłaś się do podjadania i ciężko Ci teraz wrócić do normalności. Dlatego spróbuj może żuć gumę, pić więcej wody? Rób wszystko byle nie podjadać - jeśli uda Ci się jeden dzień przetrwać to potem będzie już tylko łatwiej ![]() Waga poranna 74,1 czyli wraca do normy, ale nadal za dużo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() An to na pewno przez wczesniejsze podjadanie, przyzwyczailas sie i ciezko wrocic na dobry tor, no ale juz juz ![]() ![]() U mnie jest spadek, ale ostateczny jutro zanotuje ![]() W sumie zgadzam sie z An co do jedzenia na miescie, zazwyczaj wybierasz salatki itp ale wiadomo jak to jest z gotowymi, sosy placki, wychodza bardziej kalorycznie niz to co bysmy zrobily w domu ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedzę sobie właśnie w laboratorium i puszczam bańki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pół torebki ryżu to jest nawet sporo. Zwłaszcza, kiedy na talerzu powinna znaleźć się jeszcze góra warzyw i źródło białka. Cytat:
Cytat:
EDIT: U mnie jest sajgon. Weszłam na wagę i zobaczyłam szóstkę z przodu. Myślę - niemożliwe. Wchodzę drugi raz. 73,3. Wyjęłam baterię i włożyłam ponownie. Trzecia próba. 74,4. ![]()
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2012-05-11 o 08:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A moje aktualne wymiary to: talia: 75cm biodra: 102cm udo: 58,5cm łydka: 38cm Nad nogami troszkę pracowałam, bo jeszcze niedawno w udzie było 60cm, no a w biodrach miałam 104cm. A Twoje wymiary? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do niezrównoważonego tygodnia to masz rację zupełną ![]() ![]() Miarka na pewno daje bardziej wiarygodne wyniki, zwłaszcza jeśli się ćwiczy ![]() ![]() ![]() Dzisiejszy plan jest taki: 1. jajecznica z dwóch jajek, dwie wasy (już zjedzone) 2. grahamka z serkiem do smarowania light (wyjadam resztki a potem przerzucę się chyba na masło...), szynką drobiową i ogórkiem 3. trzy plastry ananasa, serek homogenizowany naturalny 4. na mieście - tu jeszcze nie wiem, wybiorę coś nie smażonego, z kurczakiem i warzywami, ale raczej na ciepło, bo bo całym dniu w robocie będę chciała wreszcie zjeść sensowny obiad
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;34040824]No więc mamy ten sam problem bo ja również jestem nie wymiarowa, z rozmiaru to potrzebuję większy na dole, a mniejszy na górze. Góra to zazwyczaj 38, 40, a dół 42
![]() A moje aktualne wymiary to: talia: 75cm biodra: 102cm udo: 58,5cm łydka: 38cm Nad nogami troszkę pracowałam, bo jeszcze niedawno w udzie było 60cm, no a w biodrach miałam 104cm. A Twoje wymiary?[/QUOTE] He, he! U mnie dół 40, góra 42. biust: 94 cm talia: 77 cm biodra: 99 cm udo w najszerszym miejscu: 57 cm łydka: 37 cm Zazdroszczę Ci góry 38. To jest w zasadzie rozmiar, do którego dążę. Startowałam z 48, więc pięć rozmiarów w dół to tak akurat. ![]()
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem dopadł mnie leń i nie biegałam, chociaż miałam zamiar... ![]() ![]() ![]() No i przed chwilą zmierzyłam też obwody, mój na razie kiepski wynik: wzrost: 166 waga: 63 talia w najwęższym miejscu: 68 talia na boczkach: 78 biodra: 93 i udo: 58 ( o zgrozo....) Ja to strasznie niewymiarowa jestem ![]() ![]()
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie jesteś aż tak niewymiarowa jak ja ![]() Biust: 94 talia: 68 boczki: 85 biodra: 106 udo: 63 łydka 41 A Ty biodra w którym miejscu mierzysz? Bo tu zawsze jest dyskusja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Ja mierzyłam tuż pod pupą
![]() ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;34040824]No więc mamy ten sam problem bo ja również jestem nie wymiarowa, z rozmiaru to potrzebuję większy na dole, a mniejszy na górze. Góra to zazwyczaj 38, 40, a dół 42
![]() A moje aktualne wymiary to: talia: 75cm biodra: 102cm udo: 58,5cm łydka: 38cm Nad nogami troszkę pracowałam, bo jeszcze niedawno w udzie było 60cm, no a w biodrach miałam 104cm. A Twoje wymiary?[/QUOTE] O to bardzo podobnie jak u mnie ![]() ![]() Nie moge uwierzyc, nie nadazam teraz na tym watku ![]() ![]()
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj u mnie jest tak: I śniadanie: owsianka na mleku, pomarańcza II śniadanie: jogurt naturalny z łyżeczką domowych powideł obiad: bulionówka kremu z brokuła, groszku i brukselki oraz gotowany filet z kurczaka z surówką podwieczorek: surówka z selera, jabłek i migdałów kolacja: mała grahamka z wędliną drobiową, papryką, ogórkiem i szczypiorkiem
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, coś mam pecha do tych badań w labie, bo miałam robić do 16 ale godzinę temu maszyna padła ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gohs, mimo wszystko 32 strony to duzo i ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O, 14.00, czyli nadszedł czas na III śniadanie, zapomniałam o nim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój dzień wyglądał tak, rano pół godzinki pobiegałam. Na śniadanie zjadłam mieszankę otrębów żytnich i orkiszowych, do tego trochę muesli i takie śmieszne płatki z biedry z błonnikiem i zieloną herbata, wszystko z ciepłym mlekiem 0,5% Wypiłam już jedną zielona i jedną czerwoną herbatę. Drugie śniadanie: grahamka i twarożek chudy wymieszany z serkiem wiejskim, rzodkiewką i szczypiorkiem. Później pewnie zjem sobie grapefruita. ![]() A na obiad nie wiem... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na kolację pewnie zjem jakiś jogurt albo coś.. nie wiem jeszcze.. a później do pracy.. i bieganie z tacą, napojami i jedzeniem do późna w nocy eh..
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Prunelka, z cukinii wychodza bardzo dobre sycace placki
![]() ![]() ![]() ja wlasnie zabieram sie za robienie tych placuszkow na obiad ![]() pranie juz mam za soba, a po obiedzie planuje na rower, bo mialam 3 dniowa przerwe!
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2012-05-11 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.