|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Palec to umownie dwa centymetry. Pełne rozwarcie to 5 palców albo 10 cm. Polegniesz, mama, polegniesz... Będziesz biegać od jednego synusia do drugiego ![]() A może młodszy uda się bardziej układny?
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-10 o 22:07 |
||
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz tak mi do głowy przyszło ![]() a tak serio zdaje się że na szyjkę, przygotowuje ją do porodu ponoć...
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() dopiero wrocilam,alez zaszalalam z dniem pelnym wrazen ![]() nie wiem czy przez to jutro nie urodze ![]() Mar2sia w razie czego od wtorku jest w szpitalu i jest na wywolaniu.. |
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam że padnę jak to zobaczyłam
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się i ja w nowym wątku - trochę wymęczona dzisiejszym dniem, antek miał chyba jakiś kryzys adaptacyjny, coś go bąki męczyły i strasznie go to rozżalało...
Idę spać, jeszcze dopiekam bułęczki
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na serio to zawsze czytałam mu bajkę,czekałam aż zaśnie.Albo u nas zasypiał ja go przenosze.Dzisiaj była bajka i wyszłam.Jutro kolejna próba bo Filip sam mówi że chce sam zasypiać ale dzisiaj mu nie wyszło.Mówił że jest mały jak się nie nauczy i że chce.Będę chodzić jak zombie przy dwójce.
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-10 o 22:16 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz dumny siedzi phi mój brzuch to żadna konkurencja :P
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się i ja
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od poniedziałku chyba zacznę
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Alfa, chwilę mi zajęło zanim zgadłam, który brzuch jest Twój Chłopaki idą zaraz na ostatni spacer dzisiejszego dnia...jak wstaną a ja kompanko i spanko ![]() Mam nadzieję na super humor i dużo energii jutro ![]() Weekend będzie pochmurny i zimny, trzeba jutro naładować baterie ![]() Kolorowych snów. Dobranoc. |
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
To ladnie wypalilam
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja w nowej części
![]() Wizyta udana, wszystko w porządku. Mała główką do dołu Za 2 tyg następna kontrola.Dostałam antybiotyk na liczne bakterie w moczu. Zaraz przed spaniem muszę wypić. Czy wszystkie mają dostęp do maila? Jeśli jest taka możliwość to ja też poproszę ![]() I może tel do kogoś by w razie co poinformować jak się zacznie wykluwać lub już po rozpakowaniu
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
![]() o Matko! jutro już nigdzie nie idę, jestem padnięta ![]() wróciłam ze szpitala, wyczekałam się tam 2,5 godz. mała dalej nie przekręcona (czemu mnie to nie dziwi ). zapraszają we wtorek na cc. czyli jeszcze tylko 4 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!jak wyszłam ze szpitala to wtedy to do mnie dotarło i aż się popłakałam. później mi przeszło a później znów mnie dopadło i znów ryczałam w autobusie ukradkiem. szok ![]() . dotarłam do domu padnięta jak koń po westernie. później jeszcze pojechałam pod pracę oddać samochód mężowi no i wkońcu jestem. doczytałam Was i ledwo już żyję ![]() idę już pod prysznic i odpoczywać. aha - i dziś pierwszy raz mam zgagę, co za ochydztwo |
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
miss
mam pytanko, stresuje się tym, w okół pęka mam na około 15 cm średnicy mam biała , jakby odbarwioną skórę, czy to są zmiany hormonalne czy coś z krążeniem??czy skóra aż tak się rozciągła, że stała się biała? |
|
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn. mi chodziło nie o to, że późno, bo Filip już duży tylko późno - tuż przed porodem. To pewnie i tak będą ciężkie dni dla niego teraz jak będziesz w szpitalu i potem te pierwsze po powrocie i może nawet podświadomie to odebrać jako odrzucenie...
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
melduję się i ja
poprasowałam .. chryste ile tego było, nie mieszcze się już w szafie... a komoda dalej nie kupiona bo nie ma kiedy jechać do IKEA. Cytat:
no i dobranoc
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Ja dzisiaj zaczynam 40tc lub jak kto woli (lekarz ) jestem jeden dzień po terminie. ![]() Na 12.40 mam wizytę u gina. Zobaczymy co powie, czy poród się zbliża czy raczej nici z tego. Od dwóch dni boli mnie podbrzusze jak na @, a wczoraj wieczorem to prawie nie mogłam ćwiczyć na baloniku. No i dzisiaj jedziemy już do W-cha i dzidziuś może się rodzić. Na pewno teraz będę mniej z Wami pisała, ale będę na bieżąco czytać. Może uda mi się jeszcze dzisiaj do Was zajrzeć. A teraz zmykam, bo z M chcemy posprzątać mieszkanko, pranie już wstawiłam no i śniadanie. Gabi za dzielne prowadzenie wątku.Myślicie, że mamy majowe rozpakują się wszystkie w tej cześci??
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ale lecimy z tymi częściami. Ja dzisiaj nawet się wyspałam, ale jak obracam się z boku na bok to za każdym razem muszę się obudzić, bo mały mi wtedy chyba wnętrzności ugniata i mnie boli. Dzisiaj trochę przystopuje, w ogóle stwierdziłam, ze do końca maja jednak wolę się oszczędzać, to po tej wizycie położnej. Trochę na podwórku sobie dzisiaj posiedzę na huśtawce, bo od jutra widzę, że pogorszenie pogody. Wczoraj wieczorem jakaś depresja mnie łapala, mam tak zwłaszcza po wieczornym prysznicu, jak w lusterku zobaczę ten mój wielki brzuch i stwierdzam, ze nierealnie jest wypchnięcie tego dziecka :/ buu boję się |
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
ale już ciepło z rana 23,4 stopnia Cytat:
myślę, że część majówek przejdzie do czerwcówek jak i w drugą stronę część czerwcówek się wcześniej wykluje
|
|
|
|
|
#51 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś rozmawiałam z kolezanką,że jak jej siostra urodzi drugie to ten starszy idzie na jakiś czas do babci,żeby mama mogła dojść do siebie.To dziecko dopiero moze poczuć się odrzucone,pojawiło się nowe a tego oddali Mi to proponowała ale ja jej powiedziałam o myślę.Filip będzie na czas mojego pobytu w szpitalu z babcią a w weekend M bedzie.Witam się z kawką,młodzież jeszcze śpi,pogoda buro,szaro ale strasznie duszno.Kurna jak mi się ostatnio bardzo dobrze śpi,wstaje tylko siusiu i śpię dalej,pewnie dlatego że w dzień nie spię. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym wątku!
Noc ciężka, prawie nie spałam bo dalej mi ten krzyż dokuczał, a do tego doszły jeszcze bóle w jajnikach albo to były skurcze?? 5minut wstawałam z łóżka, tak mi cieżko...Dziś mam zakaz jakiegokolwiek sprzątania i wychodzenia z domu - od męża mam leżec. No i nie pozostaje mi nic innego jak posluchac, bo nie bede miec sily na poród. Zmykam do kawy i na dobre i złe.
|
#53 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj nie miałam w ogóle czasu zajrzeć, TZ był w domu a raczej nie był w pracy bo i tak większość czasu spędził poza domem u lekarzy, dostał zwolnienie i już dzisiaj wyemigrował z Oliwką na Śląsk a ja mam 4 dni wolnego i leżenia do góry brzuchem Odprowadzałam ich dzisiaj na pkp i jak wracałam sama z pustym wózkiem to cud, że nikt nie zadzwonił żeby mnie do wariatkowa zgarnęli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gotując je bałabym się, że niewiele z nich zostanie. Cytat:
![]() Większość z Was ma i tak już skompletowane wyprawki ale pochwalę polecanego tu sprzedawcę Gr-an z allegro bo wszystko super i błyskawicznie, tak samo pościel i materac zamawiałam u użytkownika My-sweet-baby_pl i nie dośc, że śliczna to i bardzo szybka wysyłka Dzisiaj czekam na łóżeczko turystyczne. Dokupić pampersy i mam już wszystko
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
przespałam dzisiaj noc
iiii w nocy obudziło mnie coś dziwnego, zastanawialam się czy to nie był skurcz. Tylko jakiś taki byl bezpoblesny wyglądało to tak, że czułam jak macica górą jest mega twarda aż do pępka, jak kamień , a brzuch ciężki, ale za to macanie w najniższej części brzucha pokazało , że jednak nie jest cały brzuch twardy. W nocy myślałam : rany skurcz!!!!! a teraz to sobie myślę, że może dziecko jakoś się w górze ułożyło co myślicie? ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- aa z ciekawych rzeczy (ciekawych, dobre mi ciekawsotki) nie mam paciora |
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
przypomniało mi się, że coś jest na emailu
Alfa który to Twój bo nie mogę się zorientować?? ![]() justy brzusio coraz większy a o naszych dzidziach wizazowych już pisałam, że śliczne ale napisze jeszcze raz śliweńka, agatka, pola CUDA!!!! |
|
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie troche Ci zazdroszczę, ze juz wiesz ze za 4 dni urodzisz... a nie takie czekanie w niepewnosci...
|
|
#57 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() \no raczej widać, że jesteś w ciąży tak przypuszczam, więc to dlatego nikt Cie po drodze nie zgarnął ![]() Cytat:
no i za wyniki paciora ![]()
|
||
|
|
|
#58 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie ja też czuję napiętą macice a brzuch miękki albo mały mi się tak wygina w sumie cały czas,że brzuch mnie boli,nie mogę się wyprostować ale u mnie to nie skurcze,bo pokazałam to położnej wczoraj.
|
||
|
|
|
#59 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

za dzielne prowadzenie wątku.
klask i:
albo to były skurcze??
mam leżec. No i nie pozostaje mi nic innego jak posluchac, bo nie bede miec sily na poród.
naprawdę bolało