Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 08:13   #2131
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
dziewczynki wlasnie w tv mowili,ze na libido dobre szparagi .Probujemy??
gdyby Tz to usluszal to by mi cala przyczepe kupil i serwowal na kazdy posilek
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:14   #2132
elf27
Zadomowienie

MOLA mi lekarz powiedzial, że tak jest często - matka coś spożywa i nie ma reakcji a potem w bezpośrednim kontakcie jest albo odwrotnie - uczula coś z pokarmu matki np. marchew,ale nie oznacza to, że uczuli przy rozszerzaniu diety. Dlatego wychwytywanie alergenów przy karmieniu piersią jest wcale takie wiarygodne.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:16   #2133
goldika
Zakorzenienie

My pospalismy do 6 ale potem zasnelismy ok 6,40 i kimalismy do 8,20

Kurde mam sredni humor bo Tz mojej kumpeli wczoraj mial wypadek... wjechalo w niego inne auto. W sumie 4 auta sie zderzyly. jego do kasacji. Oczywiscie jej napisal, ze nic mu nie jest. Pojechala do szpitala i okazalo sie, ze ma uszkodzony kregoslup, pol roku w jakims metalowym gorsecie ma spedzic, moze beda go operowac
strasznie jej wspolczuje bo na dodatek wczoraj skreslili ja z listy studentow bo spoznila sie z oplaceniem czegos.
Stary 2012-05-11, 08:17   #2134
owieczka86
Zadomowienie

Seona też kilka razy Filipa ze spaceru niosłam na rękach a drugą pchałam wózek,ale to było jak jezdził w gondoli i chyba się złościł że nic nie widzi,od czasu "przeprowadz" do spacerówki nie ma takich jazd

princessskaa ja kupiam taką szczoteczkę(a właściwie to 3w zestawie były) w rossmanie firmy babydream

tuszka ja od 31maja zostaję bezrobotna i narazie ide na zasiłek a później będę kombinować żeby może jakąś dotację na własny biznes dostać i coś otworzyć swojego bo nie widzi mi się pracować w markecie lub galeri(jak dotej pory) po 10godzin dziennie + weekendy bo nie będe miała czasu dla dziecka...

Filip wstał dziś o 4.40 bo zachciało mu się zrobić...kupę. zmmieniłam pieluchę i oczywiście sie rozbudził,ale tż go przytulił i jakos usnął ale na dobre wstał o 7,teraz drzemie idę zrobić sobie kawę i powiesić pranie a później sprzątanie i obiadek no i spacerek .... więc odezwę się po południu

ja też nie wiem co i jak z tym glutenem ostatnio zauważyłam że dałam Filipowi kilka razy rosołek ze słoiczka z glutenem ... czy ten gluten to przeba podawać codziennie ?? ja to jakaś durna jestem bo nie ogarniam tego...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:18   #2135
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
obecnie nie specjalnie - przez karmienie cycem mam wymowke a ze mała na nic nie wykazuje uczulenia, to tez nie musze z niczego rezygnowac tzn. baaaaaaaaaaaardzo sie ciesze ze nie alergizuje, ale nie musze sobie niczego odmawiac to tez i waga stoi jakby sie zepsula
ale juz odliczam do dnia gdy bede mogla przejsc na moja jedyna sprawdzona dietke Dukana (ma tyle samo zwolenników co przeciwników)- u mnie bardzo sie prawdziła, pieknie na niej schudłam, prawie bez żadnych skutków ubocznych, nerki i watroba ok, skóra rewelacja (zero nadmiaru po schudnięciu) tylko troche mnie wysypało na gębie na poczatku, ale to podobno norma przy nadmiarze bialka. Naprawde juz sie nie moge doczekac, bo juz nie moge na siebie patrzec
tez bylam na dukanie, zgubilam 14kg ale mialam problemy z flakami straszne bole, potem jak zaczelam jesc inne produkty to czulam sie jak dziecko ktoremu rozszrzano diete... i za kazdym razme bol zoladka. wiec podziekuje mi skory zostalo po tej diecie ale przydala sie na ciaze
Stary 2012-05-11, 08:19   #2136
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Szpilka tylkoja proponuje pojechac juz totalnie naukowo- empiryczne badanie wlasciwosci koop w zaleznosci od ilosci podania tlustym kielbasom glutow

dobre!! : hahaha::h ahaha:
Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Nogę skręciłam
nosz masz los

Olusia po szparagach śmiesznie siuśki pachną, zwłaszcza facetom, dlatego mój mąż raczej ich nie lubi

Tuszka- masz ztrochę zdolności manualnych? bo teraz modne i popularne są wszelkie handmady typu - biżuteria, zabawki, torebki. robisz i wziu na all albo jakieś typu pakamera.pl.

Ja mam lenia i brak czasu bo jak młoda pójdzie spać to ja padam, i nie mam czasu na szycie czy inne robótki a mam zamiar uszyć z flanelki lekki śpiworek na lato.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:19   #2137
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
gdyby Tz to usluszal to by mi cala przyczepe kupil i serwowal na kazdy posilek

mój mi zresztą też

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 08:20   #2138
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

A zapomniałam się pochwalić - drugi ząb już jest prawie na wierzchu, ale za to zanim Berni zasnął to nie obyło się bez płaczu - dziąsełko posmarowałam i śpi maleństwo.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:24   #2139
Seona
Zakorzenienie

Oli, Goldi, ja Dukana nie znoszę podchodziłam chyba ze 3 razy po tamtej ciąży i na sam widok białego sera i nabiału aż mnie mdli. Wiem, że są specjalne przepisy, nawet na gofry itp. ale kompletnie nie mogę się przekonać. No chyba, ze faktycznie nic nie wyjdzie z tej "mojej" diety to spróbuję kolejny raz jeszcze sb mnie kusi

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:34   #2140
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Oli, Goldi, ja Dukana nie znoszę podchodziłam chyba ze 3 razy po tamtej ciąży i na sam widok białego sera i nabiału aż mnie mdli. Wiem, że są specjalne przepisy, nawet na gofry itp. ale kompletnie nie mogę się przekonać. No chyba, ze faktycznie nic nie wyjdzie z tej "mojej" diety to spróbuję kolejny raz jeszcze sb mnie kusi
ja kiedys stosowałam jescze herbalife - tez byly efekty ale nie tak spektakularne jak na dukanie (ok. 15 kg) poza tym troche to kosztuje
jak juz awansuje do klubu to załącze fotki jak wygladalam po dukanie - wtedy tego nie widzialam i chcialam caly czas "jeszcze troszeczke" ale teraz jak patrze na zdjecia... boshe jaka ja bylam chuda

Stary 2012-05-11, 08:34   #2141
goldika
Zakorzenienie

Chawa o kurcze przegapilam posta, ze noge skrecilas jak? niehc szybko nozka zdrowieje

Seona mi twarog tez zbrzydl ale kurczaka moge jesc ciagle nawet surowego
wczoraj zrobilam na obiad dietetyczna zapiekanke: makaron pelnoziarnisty, kurczak, brokuly, kalafior i marchew zalane dietetycznym sosem z:
kostka chudego twarodu
3lyzki jogurtu greckiego light
zabek czosnku
przyprawy

cala rodzina i sasiadka sie zajadali tworog dal super posmak.

Dieta SB mnie kusila ale za malo konkretow w niej a ja lubie zjesc jak chlop

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 08:35   #2142
Oliveira79
Zadomowienie

pierwszy raz Bianki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1612-001.jpg (51,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1613-001.jpg (50,5 KB, 24 załadowań)

Stary 2012-05-11, 08:36   #2143
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedys stosowałam jescze herbalife - tez byly efekty ale nie tak spektakularne jak na dukanie (ok. 15 kg) poza tym troche to kosztuje
jak juz awansuje do klubu to załącze fotki jak wygladalam po dukanie - wtedy tego nie widzialam i chcialam caly czas "jeszcze troszeczke" ale teraz jak patrze na zdjecia... boshe jaka ja bylam chuda
siostro! tez byla na Herbalife! u mnie spore efekty dala ale faktycznie droga, same koktalje i suplementy wychodzily za ok 350zl miesiecznie
a teraz mi sie nawet wydaje, ze wystarczyloby zamiast tych koktajli robic sobie jakies zwykle dietetyczne z przepisu z neta i wyszloby na to samo.
Blonnik kupic apteczny i kupa kasy zaoszczedzona.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
pierwszy raz Bianki
slicznotka
Stary 2012-05-11, 08:42   #2144
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj zrobilam na obiad dietetyczna zapiekanke: makaron pelnoziarnisty, kurczak, brokuly, kalafior i marchew zalane dietetycznym sosem z:
kostka chudego twarodu
zabek czosnku
przyprawy

Cytat:
możemy sobie rączkę podać tez lubie
jak byłam na dukanie to rodzina, znajomi jak widzieli ile sobie moge załadowac na talerz, to sie pytali "i ty jestes na diecie?! " a to własnie plus tej diety... że mozna żreć

Stary 2012-05-11, 08:42   #2145
kasia_aa
Zadomowienie

uff wkoncu doczytałam, moj mały karaluch zaczal przekrecć sie na brzuch i poprostu wszytko mu jedno czy przed chwilą jadl...wystarczy że spuszczę go na chwile z oka a ten juz na brzuchu, wszsytko obżyguje moje łożko po tym jego dzieciństwie bedzie to wywalenia wczoraj dostał zupke, zjadla ładnie i dostal po niej takiego powera ze musiałabym go chyba zwiazac żeby si enie ruszał, 3 razy go przebieralam bo kopal nogami przwracal sie i aparat sie zrobil jak nie wiem
Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny może doradzicie mi coś: mały znów ma zaparcie (po dyni???a jabłko z bananem wczoraj jeszcze jadł), dziś po jabłku ze śliwką trochę puściło; problemem jest też bolesne oddawanie gazów.
ja na gazy to wczesniej dawałam espumisan w kropelkah dla niemowlśat ale faktycznie trzeba by sprubowac tej herbatki - patrz niżej

Cytat:

U mnie sprawdza się super herbatka koperkowa Krugera. Mogę Ci jej odsypać i przysłać Kupa od razu po jednym łyku i pierdy jak petardy
Cytat:
O co chodzi z tym tytułem mamy- kuny u mam lipiec -sierpień? mama kwoka słyszałam, ale mama kuna?
głupie nie?? pewnie chodziło o to zeby sie rymowało

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Dzisiaj po południu mamy gości - moja najlepsza przyjaciółka z chłopakiem nas odwiedzą Już sie cieszę na to spotkanie

A kolejna dobra nowinka jest taka, że odwołali mi jutrzejszy zjazd Tż jedzie do szkoły, a do mnie na cały dzień przyjedzie dobra koleżanka Jak zawsze poplotkujemy, zrobimy wspólnie jakiś dobry obiadek, lampke winka strzelimy, będzie miło
fajnie princ ze masz takie kolezanki, moich jakos nie krecil fakt ze byłam w ciazy i mam dziecko, szybko sie okazało ze nie jestem juz odpowiednim towarzystwem, nie wypije, nie pojde na impreze, mimo ze taka calkiem najmłodsza nie jestem i moje kolezanki równiez, no cuz...pozazdroscic takich znajomych
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:43   #2146
Oliveira79
Zadomowienie

Wink Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

a mialam "przepis" ogladać ale Wy przeciez nie dacie

Stary 2012-05-11, 08:51   #2147
mol_aa
Zadomowienie

kasia_a tez mam a raczej miałam kilka takich koleżanek, które jak się dowiedziały ze jestem w ciązy to już jestem do odrzutu, bo będe matka polką i nic więcej, szkoda
Na szczeście mam psiapsiułe, która żadnego problemu nie widzi w tym,ze mam dziecko

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

Tutaj nie da się nudzić, jak w ciązy ginka mi oznajmiła, że musze leżeć i leżeć, zero chodzenia - wyjątek tylko do toalety to myślałam, że padne. Pierwsze myśli co ja będę sama w domu robić,że oszaleje, a mi tak fajnie i szybko czas leciał z wizażem, że jak pomyśle o 3 miesiącach leżenia to się dziwię kiedy to zleciało
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:52   #2148
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
aaa wygralam w poniedziałek 5 książek z Harlquina biblioteczka się wzbogaciła
dobranoc

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
P.S. przyznam się bez bicia, na kolację zjadłam pół chleba teść kupił cieplutki z piekarni, nie mogłam się oprzeć...
ahhh ciepły chlebek mmm i do tego twarozek i własny pomidorek...najlepiej malinóweczka...mmm:rolley es:aa i szczypiorek
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
My nie śpimy od 5:16
giwMiFajf, ja też, ale za to w nocy była tylko jedna pobudka

jakaś taka skołowana jestem
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:54   #2149
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

grrrrr no i juz całkiem plan w łeb wział: spadł mi widelec i nie dość ze prawie wbil mi sie w stope to jeszcze mloda obudził

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 08:55   #2150
mol_aa
Zadomowienie

Dziewczyny od kiedy można dziecku robić zupki nie odlewając wywaru ????
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:02   #2151
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

ahhh ciepły chlebek mmm i do tego twarozek i własny pomidorek...najlepiej malinóweczka...mmm:rolley es:aa i szczypiorek
to ja sie pochwalę ze mam maszyne do pieczenia chleba to dopiero bajka... ten zapach pieczonego chleba który sie roznosi po mieszkaniu... mmmmm

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

z "przepisu..." nici, ze spania nici, to biore młoda i lecimy do miasta troche sie pogaleriowac
papaty

Stary 2012-05-11, 09:14   #2152
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Heja,

Od 30 maja zostaję BEZROBOTNĄ i nie mam pojęcia, co dalej. Jakieś propozycje?

szczerze powiem ze mnie ten stan dotknie 17.05 ale czekam na autko zeby podjechac do PUPu i MOPSu

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:15   #2153
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

fajnie princ ze masz takie kolezanki, moich jakos nie krecil fakt ze byłam w ciazy i mam dziecko, szybko sie okazało ze nie jestem juz odpowiednim towarzystwem, nie wypije, nie pojde na impreze, mimo ze taka calkiem najmłodsza nie jestem i moje kolezanki równiez, no cuz...pozazdroscic takich znajomych
...właśnie w takich przełomowych życiach pseudo-koleżanki wykruszają się - ale nie ma co żałować, lepiej nie mieć fałszywców obok siebie Ja strasznie cieszę się, że mam te moje kochane dziewczynki Fakt, że nie mogą co chwilę przyjeżdżać, ale warto czekać na te odwiedziny

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:

A ja obejrzałam dwa odcinki
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:15   #2154
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
a ja z racji piątku zrobię makaron z tuńczykiem i cukinią!
ha i dodam śmietanę bo już nie karmię
No to i ja mam już obiad

Szpilkach, mam zdolności i poczucie estetyki, ale bardziej o czas chodzi. Chwile dla siebie, gdzie mogę sie skupić mam po 21.00. Trochę już wtedy nie mam ochoty

Goldi w sumie mieszkamy nawet blisko siebie, jakieś spotkanie naszych chłopaków można by zrobić

Kasiaaa moje koleżanki też mnie skreśliły z listy imprezowych znajomych
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:17   #2155
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

giwMiFajf, ja też, ale za to w nocy była tylko jedna pobudka

jakaś taka skołowana jestem
Cytat:
to ja sie pochwalę ze mam maszyne do pieczenia chleba to dopiero bajka... ten zapach pieczonego chleba który sie roznosi po mieszkaniu... mmmmm

o dzięki żeście mi przypomniały ze miałam chlebek umieszac i odstawić do wyroścnięcia...

Goldi, Oliviera poczytajcie o diecie wg Montignaca - można żreć
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:18   #2156
glamourous
Zakorzenienie

Goldi ja ci oficjalnie pala dam za to odchudzanie
Dziewczyny czy wy ja widzialyscie, dzioucha ma figure jak ta lala i sie jeszcze odchudzac bedzie
Goldi ja waze tyle co ty i wiesz co, rece kosciste, geba jak suchar, zamiast tylka dziura... Jedynie cyc wielki. Z czwgo ty dziewzyno ccesz schudnac?????
Stary 2012-05-11, 09:18   #2157
asiol
Rozeznanie

hej
no przeczytalam te 3 strony co naprodukowałyście, ale mlody wlasnie wstal i buczy wiec spadam
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:25   #2158
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Heja,

Od 30 maja zostaję BEZROBOTNĄ i nie mam pojęcia, co dalej. Jakieś propozycje?
a zastanawiałam się co się z Tobą dzieje....

niestety nie mam pomyslu bo mnie czeka wychowawczy a potem wrócę do pracy,ale czy mnei zwolnią czy nie tego nie weim....

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dziewczyny z czego Wy chcecie gubić te kilogramy???
ja chce wrócić do wagi sprzed ciążynie mam zamiaru zostawiać tych dodatkowych 2 kg jakie się przypalętało

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Chawa o kurcze przegapilam posta, ze noge skrecilas jak? niehc szybko nozka zdrowieje

Seona mi twarog tez zbrzydl ale kurczaka moge jesc ciagle nawet surowego
kostka chudego twarodu
zabek czosnku
przyprawy

a wrzuć przepis do klubu to zrobię..kiedyś...ja nie umiem gotować,albo jak zrobię to tz nie smakuje bo coś tam...

SB
i nie zgodzę się ,na tej diecie można jesć DUŻO

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-05-11 o 09:29
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:28   #2159
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
szczerze powiem ze mnie ten stan dotknie 17.05 ale czekam na autko zeby podjechac do PUPu i MOPSu
Kochane ja jestem bezrobotna od czerwca 2011r.. Zero macierzyńskiego, bo zaszłam w ciąże to zwolnili mnie..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:29   #2160
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dziewczyny od kiedy można dziecku robić zupki nie odlewając wywaru ????
Mi sie zdaje ze dopiero kolo 10 mcy ale mogesie mylic

Aha te co sie nie zalapaly na body w biedronie- tescowe tez sa fajne, 5 pak kosztuje kolo 30 zl
A w pepco ladne bodziali po 7.99, jakosc przyzwoita i fajne wzory
Tam tez kupilam rampersy- super do spania przy tej pogodzie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości