|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Dziewczyny, mam takie pytanie, bo się zastanawiałam ostatnio nad tym: co myślicie o przewożeniu dziecka w wózku (w gondoli) autobusem miejskim/podmiejskim?
Bo tak sobie myślę - mamy jedno auto, którym mąż jeździ do pracy. Mieszkamy pod miastem, więc jakbym chciała się wybrać np. na spacer do parku, czy na spotkanie z kimś, czy nawet do teściów to albo musiałabym czekać aż mąż wróci (czyli popołudnie/wieczór), albo zostaje mi autobus. Do nas jeżdżą takie nieskopodłogowe, więc z wniesieniem wózka nie byłoby za bardzo problemu, tylko zastanawiam się czy to bezpieczne, np. w przypadku nagłego hamowania. Mam 10 km do miasta, jedzie się jakieś 15 min. Co myślicie?
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko mój mąż od kilkunastu lat przepisywał intencje z zrzutki na kompa i potem do gazetki parafialnej to szlo. A z racji ze ja mam więcej czasu to mu pomagałam i teraz czesciej ja je przepisuje. A, zajmujemy sie tym bo A. Byl ministrantem i js też związana z kościołem bylam (schola i inne)
Cos sie dziwnie czuję. Troche mi nie dobrze. Nie wiem czy przez wizytę czy co, ale nigdy tak nie miałam |
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
heh... ja tez narzekam na to, ile czasu pracuje moj maz, ale w tych czasach znalezienie pracy na 8h i jeszcze dobrze platnej chyba graniczy z cudem
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Co trzeba zrobić żeby nosiło do sprzątania??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą .... XXI wiek i żeby nie wymyślić czegoś bardziej cywilizowanego niż poród SN albo CC ??? mam pytanko do mam ktore korzystaja w wyjątkowych okolicznościach z forum za pomocą telefonu. Jest jakaś wersja mobile ?? bo normalnie jak ja dziś sobie spróbowałam w moim za☠☠☠.istym smartfonie to nic nie widziałam tak były małe literki i nie mogłam za bardzo ich powiększyć, a więc i wcisnąć guzików wszystkich itd itd. ... Cytat:
a Ando... znowu nas wczoraj nastraszył 1,5godzinną reakcją odflegmiania po podaniu posiłku. Znów mąż siedział z nim 3 godziny u weta. Pies ma wciąż powiększone węzły, a więc zawężone gardło i po prostu cieżko mu jeść. Waży 7,2kg podziwiam mojego męża za opiekę nad nim, na prawdę. W gruncie rzeczy ma przejechane ze tak sie wyrażę. Rano wstaje o 5.30, bo psu trzeba zrobić higienę osobistą i ewentualnie podać coś do jedzenia, albo picia, potem odsikać , potem siebie przygotować zjeść, o 7 wychodzi z domu. Siedzi w tej kretyńskiej robocie przez 9 godzin, przyjezdza o 17.30. Jemy obiad, oporzadza psa, pobawi się z nim, poćwiczy mięśnie, zbiera do koszyka jedzie do weta, tam siedzi zawsze ze 2-3 godziny, zależy co robią psu w dany dzień ( czy laser, czy kroplowka, czy zastrzyki tylko, no i czy jest kolejka czy nie) , wraca o 22-23 i powiem szczerze ze dla mnie czasu nie ma kompletnie. Siada do pracy, ktora ma do roboty w domu , ponieważ ciągnie moje tematy z firmy. Kladzie się spać o 1wszej. I wczoraj to aż się rozpłakałam z tego wszystkiego. Tak bardzo marzyłam o tym, żeby ten ostatni miesiąc skupić się na ciąży, przygotowaniach do porodu, na dziecku, żebysmy nacieszyli się sobą nawzajem, jeszcze we dwójkę. No i co ... |
||
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, jakie chamstwo spotyka kobiety w ciąży
|
|
|
|
#157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci że ja też dziwnie się teraz czuję, też mi troszkę niedobrze, i czuję takie jakby drgawki małe w środku ciała.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Rinco ja nie widze problemu. Moja bratanica cały czas autobusem jeździła. Blokujesz koła i trzymasz wozek.
|
|
|
|
#159 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mama mi opowiadała, jak chodziła latem (a więc w lekkich bluzkach, były upały) w ciąży z moim bratem i było już kilkanaście dni po terminie, brzuch wielki (urodził się ponad 4.5kg) i tak fikał, że mama zasłaniała brzuch gazetą cieszę się, że większości z nas nie przyjdzie rodzić w najgorsze lipcowe upały Cytat:
potem mnie unikali między półkami i jak zobaczyli, że stoję w kolejce do kasy, którą wybrali, skręcili do innej ![]() Cytat:
![]() na tyle, że aż czasem mnie to krępuje. Niedawno stanęłam z Mężem w kolejce do kasy w spożywczym i przepuściła nas jakaś młoda mama z kilkuletnim chłopcem, byłam zmęczona i się zgodziłam, na co ten mały zaczął potwornie wrzeszczeć, aż nam było głupio, konsternacja w całej kolejce - a chłopak krzyczał, bo mama miała w koszyku coś, co on chciał już otworzyć, a nie pozwolono mu przed zapłaceniem durna sytuacjaudanego spaceru ![]() Dziewczynki, mam pytanie natury technicznej. Jak konkretnie wygląda - i w jakiej jest ilości - płyn owodniowy, którego "ulewaniem" należy się zacząć martwić?
|
|||
|
|
|
#160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Czego bym życzyła mojemu dziecku![]() Cytat:
Losie ale upał |
||
|
|
|
#161 | ||
|
Raczkowanie
|
nie dziwie Ci sie... tez bym sie zdenerwowala. Ostatnio bylam z mezem w realu i byla meeega kolejka do kasy pierszenstwa( oczywiscie sami emeryci i babcie) - strasznie glupio mi prosic samej, ale bylam tak zmeczona ze zapytalam sie ludzi, czy mnie przepuszcza, gdyz to kasa pierszenstwa... i jedna baba odfuknela wrecz... "proszzz...." ale pomyslalam sobie ze mam ja gleboko gdzies i korzystam poki moge
A w szpitalu... nie do pomyslenia... dobrze ze nagadalas, nalezalo jej sie. Powiem Wam, ze studiujac na medycznej, zauwazylam straszna znieczulice , co jest przykre. Wszyscy mi mowia , ze jak dluzej popracuje, to tez tak bede do tego podchodzic.. ale mam nadzieje, ze nigdy taka sie nie stane...! Cytat:
Cytat:
Tylko smiesznie musze wygladac jak ide po miescie, nagle taki atak bolu i staje wykrecona na srodku ulicy lub sklepu:P ostatnio babeczka zaczela sie ze mnie smiac
|
||
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Millena ja Ci niestety nie pomogę, bo ja nie mban problemu z powiększeniem tekstu na telefonie.
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Ja już od rana 3 prania zrobiłam
![]() Hmm może jeszcze podłogi wyszoruję.... millena współczuję przejść, czasami to już ręce opadają na zachowanie ludzkie to jakaś dziwna ta kasjerka w rossie a taki nacisk jest kładziony na miłą obsługę klienta, jakby to widział ktoś z kier. to by miała porobione.... Ja jak widziałam ciężarną na sklepie to kasowałam na kasie perfumeryjnej, mimo że nie wolno było... No, ale do tego trzeba odrobinę ludzkiej empatii ehh szkoda gadać |
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowej części
![]() Cytat:
![]() Mam pytanko z gatunku głupich ![]() ![]() czy na porodówkę można wziąć wodę mineralną gazowaną? bo ja nie lubię niegazowanej
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Jak można się obnosić z ciąża w 9 miesiącu
. Jakby można było odpiąć brzuch i postawić obok, to bym nie narzekała . Niektórzy ludzie to albo zapomnieli, jak sami spodziewali się dziecka, albo są zgorzkniali, bo sami nie mogli mieć potomstwa, albo nie wiem, są zwykłymi gburami.W ogóle ostatnio, jak miałam wizytę pani z mojego hotelu położniczego, to w jej oczach zrobiłam z siebie blondynkę. Dlaczego? Zaczęłam ją pytać, czy mam kupować sobie sama picie itd. A ona: ale po co, skoro Pani ma u nas do oporu wody, kawy i herbaty? To jej tłumaczę, że nie wiedziałam, że mogę prosić o tyle wody, ile będę chcieć. Na to popatrzyła na mnie jak na kretynkę .
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-05-11 o 11:54 |
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kciuki za pieseczka!
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
A co do ustępowania miejsca to polacy sa 100 lat za murzynami. Mi sie raz zdarzyło w carffurze w krakowie. Kasjerka mnie zawołała, ale miny osób w kolejce takie jakbym ich babcie skarpetka zabiła. Na szczescie miałam tylko jedna rzecz.
No i w niedzielę pani w restauracji bez problemu pozwoliła mi skorzystać z wc mimo iż nie bylam klientka. A na drzwiach info ze TYLKO dla klientów |
|
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle Niunia to się wstydź, jak tak można ![]()
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jak już taką się wypuszcza z domostwa, to założyć jej wór pokutny, bo nie może obnosić się ze swoimi kształtami, bo to nie wypada Ręce opadają.
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my z tobołami musimy jechać do porodu
|
|
|
|
#176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podpinam się pod pytanie, bo mam w domu zapas gazowanej Piwniczanki i nie wiem czy kupować coś innego czy może być z bąbelkami
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a najśmieszniejsze, że byłam tego dnia ubrana w naprawdę luźną koszulkę (a przylegające do ciała też teraz noszę). Zabawne, że jak idzie po ulicy facet w typie Ferdka Kiepskiego, któremu wystaje włochaty piwny brzuch (na pewno nie mniejszy niż nasze 9-miesięczne) spod koszuli, to jakoś nikt mu docinków (chyba ) nie robi.
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skąd się takie bydło bierze ![]() Ja tocząc się ostatnio chodnikiem z przedszkola usłyszałam komentarz, że pani wielkogabarytowa idzie ![]() Czasami to się płakać chcę naprawdę... U każdego to jest inaczej, u jednych chluśnie od razu duża ilość, u innych najpierw trochę zmoczy bieliznę, potem spokój a później np. jak będziesz chodzić to poczujesz, że coś cieknie... No i zazwyczaj jest przeźroczysty i ma lekko słodkawy zapach, chociaż czasami zdarza się, że ma zielonkawy kolor i wtedy trzeba jak najszybciej do szpitala. Z odchodzącymi wodami trzeba się zgłosić do szpitala, ze względu na ryzyko zakażenia dziecka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

Chyba by mnie rozniosło w takiej sytuacji i jeszcze bym tam zaczęła płakać z nerwów
) Same obelgi mi się nasuwają na język. Bydło i tyle.

Ale też nie prosiłam o to. Raz tylko w zatłoczonym autobusie jedna dziewczyna, która stała koło mnie (młoda) zrobiła aferę, że nikt mi miejsca nie ustępuje i wtedy jakaś babka wstała 

.
). To druga rzecz, obok marchewki, wywołująca u mnie odruch wymiotny.