Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 12:07   #2101
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Dziewczyny jest któras z Krakowa ????

wybaczcie ale pragne by zauwazono ten post .. to dosyc wazne ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:08   #2102
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
nie mogę ostatnio za Wami nadążyć tak pędziecie
Za rzadko bywasz
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:14   #2103
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja tutaj pracuję troszkę ponad dwa lata. na początku było fajnie, ale później zaczęło się robić bagno jak nie wiem. Ciągle jakieś zmiany zarządu, dyrektorów, zwolnienia, coraz bardziej wyśrubowane oczekiwania i wymagania z kosmosu. Od września jest nas troje w biurze, ale ta trzecia osoba to taki leser, że szkoda słów. Wszystko trzeba z aniego odwalać. Poza tym mamy pod sobą więcej agentów= więcej roboty i papierzysk cholernych.
Teraz jest tylko coraz gorzej, tak jak u Ciebie.
Poza tym po niektórych wydarzeniach jest mi wstyd, że pracuję w takiej firmie
Też miałam już zamiar nie raz zmienić tą pracę, teraz przynajmniej będę miała prawdziwą motywację do szukania czegoś innego.
Ja nie wiem jak moi współpracownicy sobie poradzą beze mnie, skoro ja odwalam większość czarnej roboty, a oni nawet nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi. Trudno, ja będę wredna i jak przyjdzie mi do pożegnania to będę czuła satysfakcję i ulgę, nie będzie mi żal ani trochę. Niech poczują co ja teraz przeżywałam
No i dobrze. W końcu byliście na tym stanowisku w trójkę, więc wszyscy powinni wszystko wiedzieć. Niech teraz cierpią. Zwłaszcza ten leser.

Cytat:

Zamawiasz go?
Chyba tak. trochę mnie już cisną zwykłe staniki, a ten wygląda na taki wygodny.

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
O i takie podejscie mi sie podoba .. ja wczoraj zrobilam spagetti . TŻet wrocil cos tam zagaduje a ja dalej sie nie oddzywam.. Patrze katem oka idzie w strone kuchenki .. spytal sie grzecznie czy moze sie poczestowac .. Jakis sie taki nagle mily zrobil..
Rozumiem, że o płci też mu jeszcze nie powiedziałaś?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny jest któras z Krakowa ????

wybaczcie ale pragne by zauwazono ten post .. to dosyc wazne ..
Ja jestem!!! A co?

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:17   #2104
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hhe no mnie tez albo te paseczki od japonek albo miedzy palcami to standard klapki tez wlasnie na paskach ...makabra

zjadlam dwa jajka wlasnie na twardo ..nie mam pomyslu na obiad chyba zrobie pomidorówke a jutro rybke
jecie pasztety?bo ja lubie bardzo ale kolezanka mnie ostatnio ofukała ze w ciazy nie powinno sie jesc pasztetow weic ja zglupialam ..oczywiscie nie jem co dzien ale raz na jakis czas to chyba zadna zbrodnia
ona wogole jakas dziwna bo jak byla w ciazy to mi opowiadala ze na lodowce maila okerslone menu na kazdy dzien i jadla takie rzeczy jak np mięso z krolika , konine itd no nie wiem moze ja mam jakies inne podejscie ale dla mnie to juz przesada takei okreslanie co dzisiaj zjem to zadnej przyjemnosci nie ma
ooooo matko nie ma szans żebym zjadła koninę czy królika trochę to już obsesyjne takie menu na lodówce. Ja pasztet jem jak mam chęc. bez przesady...

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:22   #2105
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
No i dobrze. W końcu byliście na tym stanowisku w trójkę, więc wszyscy powinni wszystko wiedzieć. Niech teraz cierpią. Zwłaszcza ten leser.
No dokładnie. Jeszcze ja tu jestem tylko na umowę- zlecenie, a pracuję jak pełnoetatowy pracownik. gdybym to zgłosiła do inspekcji pracy to pewnie nakazali by dla firmy podpisać ze mną umowę o pracę, ale szkoda mi nerwów, szczególnie teraz, na ciąganie się po jakichś inspekcjach, sądach czy cuś

Beze mnie to się tu chyba zapłaczą, jak mnie nie ma w biurze kilka dni to już sterta papierów leży na moim biurku, bo biedactwa nie wiedzą co z tym zrobić

jeszcze przez tą pracę urodzę znerwicowane dziecko

Cytat:
Chyba tak. trochę mnie już cisną zwykłe staniki, a ten wygląda na taki wygodny.
Ciekawe jaki jest w rzeczywistości

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ooooo matko nie ma szans żebym zjadła koninę czy królika trochę to już obsesyjne takie menu na lodówce. Ja pasztet jem jak mam chęc. bez przesady...
Ja niedawno jadłam mięso z królika. Ale jakoś tak nie bardzo. Byłam ciekawa jak smakuje, ale świadomość, że to był króliczek jakoś mnie odpychała od tego mięsa

Podobno mięso z królika jest polecane dla dzieci

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-11 o 12:20
Stary 2012-05-11, 12:28   #2106
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt Cie kochana nie olewa ..
a tak szczerze to chyba rzadko na forum bywasz ... czy sie myle ?

Powodzenia i pochwal sie potem swoją '' kijanką ''

Jeee ! cieszymy sie razem z Tobą . brawo A mowilas ze nieprzygotowana idziesz .. klamczucha..

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

''Na polku ''
Mój TŻet tez tak mowi .. że idzie ''na pole'' .. U mnie sie chodzi '' na dwór ''
u mnie też mówi się na dwór. Jak mieszkałam w UK to było dużo Polaków z Pomorza i oni mówi, że ida zapalić na pole. A ja sie zastanawiałam-cholera na pole?strasznie daleko majądopiero koleżanka mi rozjaśniła. Na Śląsku chyba też tak mówią.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Ja już po podglądaniu...
Eh, Dzidziol się ma dobrze, podobno mocny z niego zawodnik, mimo, że wychodzi kilka dni młodszy niż z OM, czyli rzeczywiście mamy 7 skończonych tygodni i zdaje się 5 dni.
Tyle, że znowu powtarza się sytuacja z poprzedniej ciąży...Krwiak, leżenie, 4x dziennie duphaston i 2 razy luteina. Zobaczymy co z tego będzie, lekarz mówi, że jak poleżę, to powinno być ok, bo wszystko jest pod kontrolą, ale jakoś mi tak ciężko z tym...
W ogóle, jak mi powiedział, jak rzeczywiście powinnam sobie z tymi krwiakami radzić, to jestem wściekła na poprzednich lekarzy. Okazało się, że ostatnio zamiast pomagać, mogłam nawet zaszkodzić, bo kazali mi na wznak leżeć, a mam takie tyłozgięcie, że muszę bezwzględnie na brzuchu... I to przez to bardzo mocne tyłozgięcie wszystkie te problemy, a tamci tego "nie zauważyli"...

Przepraszam, że przydługo, ale musiałam się wyżalić - nie chcę już dokładać dzisiaj Mężowi, bo widzę, że mu też jest ciężko.
kurcze no widzisz jak to z nimi jest...Mi też przez lata nie zauważyli nadżerki, a jak ktoś nareszcie ja odkrył to była już ogromnabędzie dobrze, zaciskam kciuki, żeby sie te krwiaki powchłaniały. Moja koleżanka też miła z tym problem. Też lutka i leżenie. I Lilka urodziła sie w 38tc i ma już ponad miesiąc

Stary 2012-05-11, 12:29   #2107
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mieszkałam w UK to było dużo Polaków z Pomorza i oni mówi, że ida zapalić na pole. A ja sie zastanawiałam-cholera na pole?strasznie daleko mają

U nas też się mówi "na dwór"
Stary 2012-05-11, 12:30   #2108
ausente
Zadomowienie

Cytat:

U nas też się mówi "na dwór"
U nas różnie jedni mówią na dwór ,drudzy na pole . w końcu śląsk ;D
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:33   #2109
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że o płci też mu jeszcze nie powiedziałaś?
Nie powiedzilam .. i narazie nie powiem .. na takie wiadomosci trzeba sobie zasluzyc ..

Cytat:
Ja jestem!!! A co?
Moja złota .. bedziesz mi za tydzien potrzebna bo szykuje mi sie wyjazd do Krakowa a bylam tam tylko raz na wycieczce w 97 roku ..a tak to tylko przejazdem .. bede Cie na bieżąco pytac jak bede potrzebowac cos wiedziec ..ok ?

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-11, 12:49   #2110
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
albo w sobotę zabiorę auto i pojadę na cały weekend do rodziców

Moja kolezanka stwierdziła, że ma misję przekonać mnie do CC. A ja do końca nie wiem. To będzie mój pierwszy poród, więc sama nie wiem, co mnie czeka. A tyle złego nasłuchałam się o CC..... tzn o samej operacji nie, tylko o tym, jak później ciężko dojść do siebie,,,nie wiem sama
m a s a k r a
ja jestem po cc, no ubaw po pachy był plus teraz stres czy macica na pewno wytrzyma do końca czy może zacznie puszczać. rewelacja naprawdę.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Podczytuje sobie mamusie styczniowe .. One dopiero co przezywaja pierwszą betę , 2 kreski na tescie .. Ehh to były czasy ..

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Ja tez zastanawiam sie nad cc .. ze wzgledu na moje bardzo wysokie tetno przy nawet niewielkim wysilku .. Boje sie że moge w trakcie zemdlec albo co innego ..
wysokie tętno to jest wskazanie do cclekarze raczej nie ryzykują sn.

Stary 2012-05-11, 12:52   #2111
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
m a s a k r a
ja jestem po cc, no ubaw po pachy był plus teraz stres czy macica na pewno wytrzyma do końca czy może zacznie puszczać. rewelacja naprawdę.

Jak to może zacząć puszczać?
Stary 2012-05-11, 12:58   #2112
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
A chodzicie na basen? Mój mąż z synem się dzisiaj wybiera,a ja się zastanawiam,bo stroje pewnie troszkę małe,szczególnie w biuście...Muszę sobie kupić nowy.Widziałam na allegro takie tankini ciązowe,są przeróżniaste wzory.

Co do CC,to teraz jakoś inaczej robią cięcie i szybko się dochodzi do siebie.Moja mama miała pionowąbliznę przez całą długość brzucha.Teraz jest to niewielkie nacięcie w lini bikini.
pionowe cięcie sprawiało dużo problemów, mam w otoczeniu sporo osób tak ciachnietych. Ale nie jest to prawdą, że teraz dochodzi sie szybko. To sprawa indywidualna. Jak rodziłam akurat było nas 5 po cc i naprawdę rzadna z nas nie miała się dobrze. Poza tym jeśli ktoś planuje więcej dzieci to lepiej nie ciąć macicy bo jeszcze się przyda. Po co później fundować sobie stres pt czy macica się nie rozejdzie?SN to ból wielki, ale kurcze to kilka godzin i później można sie umyć, wstać jakoś funkcjonować. A po cc niestety może i często jest problem. Lepiej zaufać lekarzowi. Jak trzeba no to trzeba. Ale jak nie to nie lepiej zafundować sobie ZZO?Jeśli ktoś czuje że nie da rady(a da na pewno)

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Fajnie, że dzidzius się rozwija prawidłowo!

Też mi się robi słabo na słońcu.... wole nie myśleć co będzie w lipcu, sierpniu...

Dziewczyny a propos Allegro jeszcze.... ostatnio któraś w Was wrzucała link do biustonosza ciążowego. Wczoraj pytałam w sklepie z bielizną i pani mi wyśpiewała cenę 165 zł Ten z allegro był taki sam, a duuuużo tańszy. Możecie mi przypomnieć tego linka?
WoOoW

Stary 2012-05-11, 12:58   #2113
Poni
Raczkowanie

Cytat:
u mnie też mówi się na dwór. Jak mieszkałam w UK to było dużo Polaków z Pomorza i oni mówi, że ida zapalić na pole. A ja sie zastanawiałam-cholera na pole?strasznie daleko majądopiero koleżanka mi rozjaśniła. Na Śląsku chyba też tak mówią.
W Małopolsce i bodajże na Podkarpaciu też. Generalnie wydaje mi się, że południowa Polska idzie na "pole".

Cytat:
Moja złota .. bedziesz mi za tydzien potrzebna bo szykuje mi sie wyjazd do Krakowa a bylam tam tylko raz na wycieczce w 97 roku ..a tak to tylko przejazdem .. bede Cie na bieżąco pytac jak bede potrzebowac cos wiedziec ..ok ?
Jasne! Bardzo chętnie!!! Możesz na mnie liczyć.
A w jakie dni będziesz?

Cytat:
m a s a k r a
Niestety tego się obawiam, dlatego mocno obstaję przy SN. CC tylko w ostateczności.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:00   #2114
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
powiem szczerze-ja sie boje naturalnego przez bóle krzyzowe ..ja mialam osteoporoze odcinka krzyżowo-lędźwiowego, oprocz tego mam skrzywienie kregoslupa nie jakies duze ale mam no i plecy mnie juz teraz bola co dzien..nie wiem ale tez wiem jak to ejst ze lekarze tak chetnie cc nie zlecaja a ja naturalnego boje sie coraz bardziej
moja siostra ma arytmie serca, oprocz tego problemy z błędnikiem i miala cc od razu zleconą

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

ja do mojej pracy na pewno juz nei wroce po porodzie , i tak mailam ją zmeinic w tym roku ale wyszlo inaczej po 5latach mam dosyc zrsezta jest coraz gorzej ..wole juz poszukac czegos niz tam wracac
nie bój sie, ja miałam krzyżowe-dasz radę. Polecam(jakby co), żeby TŻ masował Ci krzyż pięśćią, moco albo piłeczką np do golfa, i jak będziesz mogła iść pod prysznic to giga ulge daje polewanie gorącą wodą. I staraj się rozluźniać pośladki i plecy. No ale to jeszcze kuuuuupa czasu

Stary 2012-05-11, 13:03   #2115
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
W Małopolsce i bodajże na Podkarpaciu też. Generalnie wydaje mi się, że południowa Polska idzie na "pole".
Mój TŻet jest z gór a dokladnie spod Zakopanego i tam też sie chodzi na pole . Smieje sie ze on ''chłop to na pole'' , ''ja szlachta to na dwór'' .

Cytat:
Jasne! Bardzo chętnie!!! Możesz na mnie liczyć.
A w jakie dni będziesz?

Prawdopodobnie w przyszly weekend ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-11, 13:04   #2116
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie. Jeszcze ja tu jestem tylko na umowę- zlecenie, a pracuję jak pełnoetatowy pracownik. gdybym to zgłosiła do inspekcji pracy to pewnie nakazali by dla firmy podpisać ze mną umowę o pracę, ale szkoda mi nerwów, szczególnie teraz, na ciąganie się po jakichś inspekcjach, sądach czy cuś

Beze mnie to się tu chyba zapłaczą, jak mnie nie ma w biurze kilka dni to już sterta papierów leży na moim biurku, bo biedactwa nie wiedzą co z tym zrobić

jeszcze przez tą pracę urodzę znerwicowane dziecko

Ciekawe jaki jest w rzeczywistości

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ja niedawno jadłam mięso z królika. Ale jakoś tak nie bardzo. Byłam ciekawa jak smakuje, ale świadomość, że to był króliczek jakoś mnie odpychała od tego mięsa

Podobno mięso z królika jest polecane dla dzieci
tak ja Bartkowi gotuję ale przyznam, że jak biore się za porcjowanie to zbiera mi się na wymiotyja w ogóle nie przepadam za mięsem, a królik to już jest jakiś taki sama nie wiem. No do głaskania

Stary 2012-05-11, 13:07   #2117
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja Bartkowi gotuję ale przyznam, że jak biore się za porcjowanie to zbiera mi się na wymiotyja w ogóle nie przepadam za mięsem, a królik to już jest jakiś taki sama nie wiem. No do głaskania
No dokładnie
Ja kiedyś miałam w domu króliczka
Miał być miniaturką, ale urósł niesamowicie duży i później rodzice go oddali i podobno poszedł na pasztet
Stary 2012-05-11, 13:08   #2118
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to może zacząć puszczać?
ano niestety zależy od elastyczności blizy i to wychodzi dopiero w III trymestrze także nie da się tego ocenić. I nie ma "bezpiecznego odstępu". jeśli jest nieelastyczna to będzie za rok taka i za 5. Ale to baaardzo rzadko się zdarza. Niemniej jednak się zdarza więc ja nie powiem myslę o tym czasem. Poza tym jeśli ktoś marzy o dużej rodzinie więcej niż 2+2 to cc ogranicza liczbę dzieci w zależności od stanu macicy. Warto o tym pamiętać. JA do końca walczyłam, żeby urodzić sn. Ale po prawie 4h partych jak mały nie chciał zejść do kanału to niestety nie było rady. Chociaż wtedy jak usłyszałam cc to frunęłam prawie i niemal wycałowałam anestezjologa za ten cudowny zastrzyk w kręgosłup

Stary 2012-05-11, 13:11   #2119
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Podczytuje sobie mamusie styczniowe .. One dopiero co przezywaja pierwszą betę , 2 kreski na tescie .. Ehh to były czasy ..
Taa tak dawno to było Jeszcze trochę to będziemy wspominać : a jak byłyśmy w ciąży to były czasy

Cytat:
Ja tez zastanawiam sie nad cc .. ze wzgledu na moje bardzo wysokie tetno przy nawet niewielkim wysilku .. Boje sie że moge w trakcie zemdlec albo co innego ..
To faktycznie musisz pogadać z lekarzem, ja nie mam żadnych przeciwskazań i zamierzam po raz 2 rodzic SN

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
A chodzicie na basen? Mój mąż z synem się dzisiaj wybiera,a ja się zastanawiam,bo stroje pewnie troszkę małe,szczególnie w biuście...Muszę sobie kupić nowy.Widziałam na allegro takie tankini ciązowe,są przeróżniaste wzory.

Co do CC,to teraz jakoś inaczej robią cięcie i szybko się dochodzi do siebie.Moja mama miała pionowąbliznę przez całą długość brzucha.Teraz jest to niewielkie nacięcie w lini bikini.
No właśnie też chcieliśmy na basen jechać, ale pamiętam jak gdzieś czytałam że łatwiej złapać jakaś grzybicę. Zapytam sięlekarza na następnej wizycie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

kurcze no widzisz jak to z nimi jest...Mi też przez lata nie zauważyli nadżerki, a jak ktoś nareszcie ja odkrył to była już ogromnabędzie dobrze, zaciskam kciuki, żeby sie te krwiaki powchłaniały. Moja koleżanka też miła z tym problem. Też lutka i leżenie. I Lilka urodziła sie w 38tc i ma już ponad miesiąc
Ja mmieszkam na pomorzu i pierwszy raz "na pole" słyszałam od mojej kuzynki która z Gdyni przeprowadziła się do Zakopanego i szybko "przejęła" ich język. Ale dziwnie u nas jest z mową, bo np u nas na I komunię świętą mówi się przyjęciny, a miasto dalej to już nikt nie wie o co chodzi z tymi przyjęcinami
Ja też mam macicę tylozgiętą, i poprzedni lekazr przez cała ciąże nie wspomniał o tym teraz już wiem skąd te bóle krzyżowe

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:12   #2120
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie
Ja kiedyś miałam w domu króliczka
Miał być miniaturką, ale urósł niesamowicie duży i później rodzice go oddali i podobno poszedł na pasztet
ojej biedna musiałaś to odchorować ajk się dowiedziałaś

A tak w ogóle to się witam bo juz skończyłam nadrabianie

Stary 2012-05-11, 13:12   #2121
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż wtedy jak usłyszałam cc to frunęłam prawie i niemal wycałowałam anestezjologa za ten cudowny zastrzyk w kręgosłup
Stary 2012-05-11, 13:12   #2122
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
ano niestety zależy od elastyczności blizy i to wychodzi dopiero w III trymestrze także nie da się tego ocenić. I nie ma "bezpiecznego odstępu". jeśli jest nieelastyczna to będzie za rok taka i za 5. Ale to baaardzo rzadko się zdarza. Niemniej jednak się zdarza więc ja nie powiem myslę o tym czasem. Poza tym jeśli ktoś marzy o dużej rodzinie więcej niż 2+2 to cc ogranicza liczbę dzieci w zależności od stanu macicy. Warto o tym pamiętać. JA do końca walczyłam, żeby urodzić sn. Ale po prawie 4h partych jak mały nie chciał zejść do kanału to niestety nie było rady. Chociaż wtedy jak usłyszałam cc to frunęłam prawie i niemal wycałowałam anestezjologa za ten cudowny zastrzyk w kręgosłup
A po tym znieczuleniu w kregoslup zupelnie nic nie czujesz ? bo ja gdzies czytalam ze cos tam jednak czuc .. jakies takie wrazenie jest dziwne ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-11, 13:16   #2123
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Taa tak dawno to było Jeszcze trochę to będziemy wspominać : a jak byłyśmy w ciąży to były czasy
No niedługo, ten czas tak zasuwa

Cytat:
ojej biedna musiałaś to odchorować ajk się dowiedziałaś
Wtedy byłam dzieciakiem (nie pamiętam ile lat miałam, może ok. 6) więc za bardzo to do mnie nie docierało, choć było mi smutno bardzo

Cytat:
A tak w ogóle to się witam bo juz skończyłam nadrabianie
Sprawnie poszło

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
A po tym znieczuleniu w kregoslup zupelnie nic nie czujesz ? bo ja gdzies czytalam ze cos tam jednak czuc .. jakies takie wrazenie jest dziwne ..
Też czytałam, że czuć jak grzebią tam w środku, ale nie czuć bólu
Stary 2012-05-11, 13:17   #2124
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Też czytałam, że czuć jak grzebią tam w środku, ale nie czuć bólu
łeeee. okropne ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-11, 13:29   #2125
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
czuć, że coś Ci robią, że szarpią(jak wyciągają dziecko, natomiast bólu nie czuć żadnego. Ja miałam inny problem-po znieczuleniu miałam wrażenie kamienia na piersi, bardzo ciężko mi sie oddychało, miałam wrażenie, że się duszę. I strasznie mnie trzęsło. Na szczęście ręce sa przypięte po bokach i w ogóle całe ciało unieruchomione. Anestezjolog był fajny, bardzo mnie wspierał przez całe cc i cięcie wykonywał ordynator, świetny specjalista. Także czułam sie mimo wewnętrznej paniki bezpiecznie.

Stary 2012-05-11, 13:32   #2126
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Hej mamusie!

Wpadam tylko na chwilke pochwalić się że na usg lekarz zobaczył że prawdopodobnie będzie synek! jestem w szoku że tak szybko było widać bo to dopiero 13 tc.
A byłam pewna drugiej córci.
teraz leże bo plamie, dlatego dalej sie nie udzielam! buziaki

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:38   #2127
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Wpadam tylko na chwilke pochwalić się że na usg lekarz zobaczył że prawdopodobnie będzie synek! jestem w szoku że tak szybko było widać bo to dopiero 13 tc.
WOW jak ja Ci zazdroszczę!!! I chłopczyka i tego, że już wiesz Ja jestem w 15 tygodniu, idę dziś na wizytę i marzę, żeby poznać płeć Trzymajcie kciuki dziewczynki, pilisssss...

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:38   #2128
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

W końcu mi się udało nadrobić. Tyle smaków, ile mi narobiłyście przez te kilka stron, to chyba powinnam mieć dwie wypłaty Arbuzy, gruszki...mmm.

Przede wszystkim, bardzo dziękuję za dobre słowa i wsparcie Przespałam się z tym wszystkim i jakoś mi łatwiej myśleć pozytywnie. W końcu lekarz nawet nie zakłada, że może się stać coś złego, a ja mu ufam Poleżę trochę i popachnę, a Tż niech koło mnie skacze...w końcu ja tu jestem macicą, jak to któraś z Was powiedziała!

Cytat:
Hej mamusie!

Gratuluję Synusia! Trzymaj się, wyleżymy razem

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
WOW jak ja Ci zazdroszczę!!! I chłopczyka i tego, że już wiesz Ja jestem w 15 tygodniu, idę dziś na wizytę i marzę, żeby poznać płeć Trzymajcie kciuki dziewczynki, pilisssss...
Zaciśnięte! Udanej wizyty

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-05-11 o 13:42
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:42   #2129
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie!

Gratulacje!!!
Tp już drugi synek na naszym wątku

Mam nadzieję, że plamienia jak najszybciej miną!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno

Ja tak bardzo chciałabym poznać płeć w środę
I też chciałabym synka
Stary 2012-05-11, 13:43   #2130
DeKajka
Zakorzenienie

Kamilkak witaj w klubie ..

TŻet jedzie po mnie .. niedługo bede w domciu ..
i zaczynamy weekend .. ( który spedze sama bo on pracuje )
A dzisiaj na obiad wczorajsze spagetti i zupa szczawiowa z jajkiem .. pychota ..

Na pamiątkę ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości