|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
Myślę, że bardziej wartościowa będzie zupka dla Darii. |
|
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
dziewczyny a uzywalyscie kiedys kosmetyków firmy Palmer's?? np przeciw rozstepom w ciazy??
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
okno na korytarzu umyte, poodkurzane, podłoga umyta, idę kleić pierogi. |
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może w ciągu tych kolejnych dwóch lat się namyślę i zapragnę kolejnego dziecka, póki co chce mieć zdrowe to jedno.
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
Nie wierzę takim specyfikom. Jeśli ktoś ma skórę skłonną do rozstępów, to i tak się nie uniknie. W pierwszej ciąży smarowałam się wszystkim-nie pomogło. Jeśli Twoja mama miała rozstępy-prawdopodobnie i Ty będziesz miała. aaa te kremy są chyba od 4-5 miesiąca ciąży, wcześniej nie można (na tych moich tak pisało) |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rozstepow.html jak dla mnie lekki zapach i fajnie się wchłania, nawilża i wygładza. Jeśli chodzi o skuteczność to nie wiem za krótko używam - choć wydaje mi sie że coś tam działa (albo sobie wmawiam, że te rozstępy na cycach bledną) ![]() Generalnie z tymi cudownymi działaniami anty rozstępowymi wszelkich kosmetyków to sceptyczna jestem może i troszkę tam działają ale cudów nie ma.
|
|
#187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to co ja czy inne dziewczyny w podobnym wieku ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Fiolus, Esia jestescie na L4 czy normalnie do pracy chodzicie? ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Fiolus, Esia jestescie na L4 czy normalnie do pracy chodzicie? dzis moj Tz jedzie zawiexc moje L4 do pracy (na zaswiadczeniu jest literka B czyli ze w ciazy) juz sie boje jak informacja sie rozniesie po calej pracy :/ a nie chcialam mowic przed usg i przed koncem I trymestru - obawa ze jak cos sie stanie....
|
|
|
#188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja gwiazda w kratkę?! a jak mu się to będzie komponować z kracistymi koszulami?!Mój ojciec za to ma na takie rzeczy absolutnie wy..bane on się nabija z takich rzeczy, z mojego "pod kolorek", śmieje się ze mnie i mówi, że dla niego to wiocha ![]() Cytat:
podziwiam Was mamuśki!!!! ![]() :brzyda l:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-05-11 o 13:07 |
|||
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
KUNDZIA! ja jestem na L4 od akcji ze szpitalam gdzie miałam brązowy sluz!!!!!!!!!!!!! We wtorek ide do lekarza i nie wiem pewnie bym dalej chciała bo juz się przestawiłam - i nie wiem jak ja bym rano wstawała!
|
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez w sumie od brazowego sluzu mam L4 choc na IP mi nie dali a ginek w poniedzialek odrazu wypisal - mam do 17 maja (wtedy mam wizyte u gina po usg) i zobaczymy jak dalej bedzie ... ale nie wiem co zrobic w sytuacji gdy dalej bedzie l4 teraz w domu jestesmy sami z Tz moj tata wyjechal do wujka do pracy moze wroci w przyszlym tygodniu, mama wraca za tydzien z wczasow - nikomu nie mowilismy o ciazy - rodzicom tez nie, im nawet nie mowilismy o # ... a wiem z zycia ze jak bede na l4 (oczywscie wszystko dla dobra dzidziusia) i moja mama bedzie w domu (jest juz na emeryturze) to cisnienie bede miec caly czas podwyzszone, nadajemy na zupelnie innych falach....
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudne relacje córa vs mama. a kiedy do siebie się wprowadzacie?
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowej części
Fioluś super, że czujesz ruchy ja na takim etapie jak Ty też zaczęłam czuć ale położna się śmiała i mówiła, że to niemożliwe u pierworódki
|
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paniczka przeciaga nam sie odbior mieszkania, ale dzwonie do developera w poniedzialek i go pospiesze, remont jak dobrze pojdzie z odbiorem zaczniemy od czerwca, ale juz powolutku zaczynamy kupowac, w maju chcemy juz zamowic glazure bo i tak sie czeka 2-3 tyg na nia, wiec suma sumarum przewidujemy ze remont potrwa 2-3 miesiace gora, wiec w dobrych porywach wprowadzimy sie ok sierpnia chcialabym bardzo, choc wczesniej miala byc przperowadzka na moje urodziny ale to juz nie realne... ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- witaj Ewel
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilę pożegnać się, przynajmniej na jakiś czas, potem zobaczę. Czuję, że nie pasuję tu, że nie mogę się wbić w Wasze rozmowy, że Wy "znacie się" i jesteście jakoś ze sobą zżyte a dla mnie nie ma tu miejsca. Być może długo nie wytrzymam i będę czasem podczytywać, nie wiem.. Trzymajcie się.
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika, zostań, pisz, nikt Cię nie (z)rozumie tak jak my.... Każda jest na innym etapie, dlatego te nasze rozmowy takie od sasa do lasa ale to jest piękne. dla każdego jest miejsce....
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
Kunegunda @ powinnam mieć za jakieś 3-4 dni więc jeszcze jest czas, jak na razie nic mnie nie boli więc mam cichą nadzieję
jak teraz nam się nie uda to pójdę do gina i chyba się umówię na usuwanie polipów, a później przerwa w staraniach jakieś 3 mc Monika ja do tej pory jak dłużej nie zaglądam to nie potrafię się odnaleźć ale to jest według mnie normalne. Na pewno jest Ci ciężej bo od Twojego # minęło niewiele czasu, kochana nie opuszczaj nas |
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
monika zostań z nami ! mi też teraz czasem ciężko się wbić w rozmowę bo na bieżąco nie jestem szczególnie z osobami, które przyszły na forum po 19 listopada i nie chcę palnąć jakieś głupoty, ale kocham was wszystkie aniołkowe mamy i bez was żyć się nie da
kunegunda ja używam teraz po ciąży palmer sa jestem uzależniona od zapachu uwielbiam go, fajnie nawilża moje 4 rozstępy na brzuchu które trochę się zmniejszyły ale nie wiem od jakiego specyfiku ;p---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- ewel trzymam kciuki
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla mnie za tłusty i zapachu nie trawię
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kunegunda- ja poczułam lekkie przesunięcie ręki po brzuchu, pamiętam to jak jeszcze Filip się ruszał, ale przy nim to była pierwsza ciąża i ruchy poczułam coś koło 20 tc, a już takie mocniejsze około 22 tc. Ja nie pracuję więc nie muszę iść na l4 ![]() A co do rozstępów to mi w ciąży wiele nie wyszło, większość mam jeszcze z czasów młodości. Najlepszą rzecz na rozstępy to oliwki do ciała. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2012-05-11 o 14:44 |
|
|
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i chęci ![]() Ewel ![]() Monika przecież każda z nas dołączyła w którymś momencie i też na początku czuła się obco, nie wiedziała o co chodzi. Musisz po prostu się udzielać, pisać, inaczej nie mamy szans na poznanie się nawzajem
|
|
#201 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W sumie mi się wydaje, że najważniejsze to nawilżać skórę, a czym, to tam już raczej wszystko jedno... Mi też wyszły rozstępy, na piersiach i na brzuchu, na szczęście niewielkie... Cytat:
Cytat:
Szkoda. Dołączyłyśmy do tego wątku mniej więcej w tym samym czasie ![]() Ja dzisiaj byłam w poradni genetycznej. Skierowania są OK, dostałam mnóstwo ankiet do wypełniania, głównie dane+stan zdrowia po obu stronach (rodzice, rodzeństwo, rodzeństwo rodziców, itd...). Potem połaziłam po centrum handlowym, kupiłam sobie garam masala i czubricę czerwoną <3. No i stanik na moje wielkie (.)(.) 85D , akurat w KappAhlu była przecena i kupiłam za 35 zł taki, co normalnie kosztował 80... I książkę do kaligrafii arabskiej, nie wiem, co mi się mózg rzuciło z tymi Arabami.... A dziś zaczęłabym 9. miesiąc i to wszystko chyba po to, żeby zapomnieć..... Bo jutro odbieram kwiatki na mój maleńki grobek, ostatecznie go przystrajam, a w niedzielę mamy mszę za małego
|
|||
|
|
|
#202 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() - a jaką proponujesz na początek? Cytat:
Cytat:
Każda z nas musiała się kiedyś "wbić", zostań i pisz z nami kochana [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34051067] A dziś zaczęłabym 9. miesiąc i to wszystko chyba po to, żeby zapomnieć..... Bo jutro odbieram kwiatki na mój maleńki grobek, ostatecznie go przystrajam, a w niedzielę mamy mszę za małego [/QUOTE] -Trzymaj się w tych trudnych dniach dla Ciebie. Daria śpi, sama zasypia w łóżeczku - kochana. Mela rysuje i pisze szlaczki. Muszę Wam powiedzieć, że odkąd Daria dostaje mm to skończyły się nasze problemiki ze spaniem, wzdęciami, chociaż i tak nie mogłam narzekać na moją perełkę ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Idę na kawę
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
barvo dla Was dziewczynki!
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Perse my też chcieliśmy dać na mszę za naszego Filipa, ale ksiądz nam powiedział, że dziecko rodzi się bez grzechu i od razu staję się Aniołem i nie trzeba się modlić za niego, bo ono i tak już osiągnęło cel i jest w Niebie, ostatecznie msza była za mnie i tż.
|
|
|
|
#205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hmm no to ja nie wiem, mnie ksiądz nie pytał o nic, tylko zapisał intencję :/ A ja też się specjalnie nie rozgadywałam, bo nie lubię o tym mówić z obcymi ludźmi. |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Ksiądz po pogrzebie nawet nam powiedział, że po dziecku nie nosi się żałoby, co i tak nie było w tym momencie ważne.
Kilka miesięcy później był nasz ślub i ten sam ksiądz nam go udzielał i w intencjach mszalnych poprosił Boga o to bym nam dał ''upragnione potomswto'' rozpłakałam się wtedy
|
|
|
|
#207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Domyślam się, jak musiałaś się czuć.Ja miałam ślub 3 tygodnie po śmierci ukochanej babci, też momentami uciekałam myślami, zwłaszcza, jak spoglądałam na mamę Co do żałoby - tak, wiem. Tak samo kwiatki na grobie nie były z czarnymi wstążkami, tylko z białymi. Ja się jutro wybieram do spowiedzi, to może wspomnę księdzu w konfesjonale o tym, że to było dziecko martwo urodzone, jak myślisz? |
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Perse jeśli czujesz potrzebę powiedzenia o tym księdzu to powiedz, ja nie mówiłam.
Chociaż czasem mam ochotę zapytać jakiegoś księdza gdzie jest mój Aniołek i co robi.. A mnie teraz przez te zmiany pogody głowa boli non stop
|
|
|
|
#209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję , mnie głowa boli głównie od: niewyspania/przespania/zbyt dużej ilości komputera..
|
|
|
|
|
#210 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, łatwo mi mówić... Ale musisz wierzyc, że będzie dobrze juuuuuuż? wspaniały newsu mnie były klopsy mielone z ziemniakami i surówką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co Ci pisane, to Cię nie minie Cytat:
![]() Mam nadzieję, że i Ty wrócisz |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

, mam zamrożone od teściowej, chyba nastała "czarna godzina"

może i troszkę tam działają ale cudów nie ma.
no to co ja czy inne dziewczyny w podobnym wieku 

nie wiem czy to prawidlowe ale zaczelam juz panikowac ....

, akurat w KappAhlu była przecena i kupiłam za 35 zł taki, co normalnie kosztował 80...
Bo widziałam fajne ciążowe, ale drogie, a długo w nich nie pochodzę tylko z 2 ms, więc szkoda mi wydawać tyle kasy.