Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 12:33   #181
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

[/COLOR] - korci mnie aby zacząć deserki ale mówią, że jak dziecko posmakuje deserków to gorzej wtedy z warzywami
Ruskie..., mam zamrożone od teściowej, chyba nastała "czarna godzina"
u Nas z deserkami ostrożnie, poprawiają przemianę materii ale u Kacperka i tak jest za dobra (robi kilka kupek dziennie) więc więcej nam nie trzeba.
Myślę, że bardziej wartościowa będzie zupka dla Darii.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:36   #182
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

dziewczyny a uzywalyscie kiedys kosmetyków firmy Palmer's?? np przeciw rozstepom w ciazy??

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:36   #183
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
A wcześniej żartowała z tz-em i mowiła- "No ale chyba na tej ciązy nie skonczycie, dorwiesz ją jeszcze kiedyś w kącie ?"
Nasza gin ma prawie 70 lat więc nieźle się śmiejemy jak takimi tekstami rzuca.
niezła jest

okno na korytarzu umyte, poodkurzane, podłoga umyta, idę kleić pierogi.
Stary 2012-05-11, 12:37   #184
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko cieszę się, że z Twoją bratową wszystko ok
Ja też chciałabym, kolejne dziecko jak już Lena skończy rok i zacznie chodzić, ale to na razie odległe plany.
heh a my takich planów nie mamy, w sumie nawet nie wiemy czy chcemy mieć kolejne dziecko. Przed ciążami zawsze zapewniałam, że chcę 2, ale mi się w między czasie pozmieniało, czasem widzę się tylko jako nasza trójka. W dodatku ta ciąża niesie ze sobą taki ogromny ładunek emocjonalny, że na pewno będę chciała odpocząć ze 2 lata. Poza tym raczej czeka mnie szukanie nowej pracy... Choć praca to tylko dodatkowy argument, moja psychika musi odsapnąć no i nie zapominajmy, że znów kuracja akardem i zastrzykami przez całą ciążę mnie czekać będzie.
Być może w ciągu tych kolejnych dwóch lat się namyślę i zapragnę kolejnego dziecka, póki co chce mieć zdrowe to jedno.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:40   #185
maksikola
Wtajemniczenie

[

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
dziewczyny a uzywalyscie kiedys kosmetyków firmy Palmer's?? np przeciw rozstepom w ciazy??

Nie wierzę takim specyfikom. Jeśli ktoś ma skórę skłonną do rozstępów, to i tak się nie uniknie. W pierwszej ciąży smarowałam się wszystkim-nie pomogło. Jeśli Twoja mama miała rozstępy-prawdopodobnie i Ty będziesz miała.
aaa te kremy są chyba od 4-5 miesiąca ciąży, wcześniej nie można (na tych moich tak pisało)
Stary 2012-05-11, 12:48   #186
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
miałam próbkę jak dla mnie tłusty, kiepsko sie wchłania i mocno daje kakaowcem, choć mają też wersje bez zapachu

ja teraz używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rozstepow.html
jak dla mnie lekki zapach i fajnie się wchłania, nawilża i wygładza.
Jeśli chodzi o skuteczność to nie wiem za krótko używam - choć wydaje mi sie że coś tam działa (albo sobie wmawiam, że te rozstępy na cycach bledną)
Generalnie z tymi cudownymi działaniami anty rozstępowymi wszelkich kosmetyków to sceptyczna jestem może i troszkę tam działają ale cudów nie ma.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-11, 12:55   #187
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh a my takich planów nie mamy, w sumie nawet nie wiemy czy chcemy mieć kolejne dziecko. Przed ciążami zawsze zapewniałam, że chcę 2, ale mi się w między czasie pozmieniało, czasem widzę się tylko jako nasza trójka. W dodatku ta ciąża niesie ze sobą taki ogromny ładunek emocjonalny, że na pewno będę chciała odpocząć ze 2 lata. Poza tym raczej czeka mnie szukanie nowej pracy... Choć praca to tylko dodatkowy argument, moja psychika musi odsapnąć no i nie zapominajmy, że znów kuracja akardem i zastrzykami przez całą ciążę mnie czekać będzie.
Być może w ciągu tych kolejnych dwóch lat się namyślę i zapragnę kolejnego dziecka, póki co chce mieć zdrowe to jedno.
Alfa jestes mloda i mozesz sobie zrobic przerwe miedzy jednym a drugim dzieckiem no to co ja czy inne dziewczyny w podobnym wieku

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
[

Nie wierzę takim specyfikom. Jeśli ktoś ma skórę skłonną do rozstępów, to i tak się nie uniknie. W pierwszej ciąży smarowałam się wszystkim-nie pomogło. Jeśli Twoja mama miała rozstępy-prawdopodobnie i Ty będziesz miała.
aaa te kremy są chyba od 4-5 miesiąca ciąży, wcześniej nie można (na tych moich tak pisało)
Maksi moja mama nie ma ani jednego rozstepu ale ja mam na piersiach na tylku i idach/od wew strony kolan (biale) przytylam szybko w szkole sredniej a bylam wczesniej chudzielcem, wiec nie wiem jak to bedzie w dalszym etapie ciazy, narazie sie smaruje Hippem dla niemowlat ..

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Fiolus, Esia jestescie na L4 czy normalnie do pracy chodzicie?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

dzis moj Tz jedzie zawiexc moje L4 do pracy (na zaswiadczeniu jest literka B czyli ze w ciazy) juz sie boje jak informacja sie rozniesie po calej pracy :/ a nie chcialam mowic przed usg i przed koncem I trymestru - obawa ze jak cos sie stanie....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-05-11, 13:05   #188
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dzis mialam schizy bylam na badaniu krwi (40min od mojego domu) poszlam jeszcze do apteki po lutke i wrocilam do domu, a tam w gaciach sluz bardzo zolty nie wiem czy to prawidlowe ale zaczelam juz panikowac ....
ze zmęczenia pewnie. Gin mówił, że to fizjologia, żeby nie przejmować się śluzem. Krew- wiadomo, trzeba na IP, choć nie zawsze jest to czarny scenariusz

Cytat:
Panika moj Tz ma prawie 194 i fajne spodenki kupuje prawie corocznie w Reservacie w kratke
tiaaa... jasnne moja gwiazda w kratkę?! a jak mu się to będzie komponować z kracistymi koszulami?!
Mój ojciec za to ma na takie rzeczy absolutnie wy..bane on się nabija z takich rzeczy, z mojego "pod kolorek", śmieje się ze mnie i mówi, że dla niego to wiocha

Cytat:
Ty masz dwóch małych synków?!
podziwiam Was mamuśki!!!!

Cytat:
no to co ja czy inne dziewczyny w podobnym wieku
:brzyda l:

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-05-11 o 13:07
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:09   #189
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
..
KUNDZIA! ja jestem na L4 od akcji ze szpitalam gdzie miałam brązowy sluz!!!!!!!!!!!!! We wtorek ide do lekarza i nie wiem pewnie bym dalej chciała bo juz się przestawiłam - i nie wiem jak ja bym rano wstawała!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:16   #190
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
KUNDZIA! ja jestem na L4 od akcji ze szpitalam gdzie miałam brązowy sluz!!!!!!!!!!!!! We wtorek ide do lekarza i nie wiem pewnie bym dalej chciała bo juz się przestawiłam - i nie wiem jak ja bym rano wstawała!
no to widze ze na tym samym wozku jedziemy ja tez w sumie od brazowego sluzu mam L4 choc na IP mi nie dali a ginek w poniedzialek odrazu wypisal - mam do 17 maja (wtedy mam wizyte u gina po usg) i zobaczymy jak dalej bedzie ... ale nie wiem co zrobic w sytuacji gdy dalej bedzie l4 teraz w domu jestesmy sami z Tz moj tata wyjechal do wujka do pracy moze wroci w przyszlym tygodniu, mama wraca za tydzien z wczasow - nikomu nie mowilismy o ciazy - rodzicom tez nie, im nawet nie mowilismy o # ... a wiem z zycia ze jak bede na l4 (oczywscie wszystko dla dobra dzidziusia) i moja mama bedzie w domu (jest juz na emeryturze) to cisnienie bede miec caly czas podwyzszone, nadajemy na zupelnie innych falach....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-05-11, 13:23   #191
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak bede na l4 (oczywscie wszystko dla dobra dzidziusia) i moja mama bedzie w domu (jest juz na emeryturze) to cisnienie bede miec caly czas podwyzszone, nadajemy na zupelnie innych falach....
hehe to sobie podajcie z Eseską rękę :P
trudne relacje córa vs mama.
a kiedy do siebie się wprowadzacie?

Stary 2012-05-11, 13:39   #192
ewel28
Rozeznanie

Witam w nowej części
Fioluś super, że czujesz ruchy ja na takim etapie jak Ty też zaczęłam czuć ale położna się śmiała i mówiła, że to niemożliwe u pierworódki
Stary 2012-05-11, 13:51   #193
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe to sobie podajcie z Eseską rękę :P
trudne relacje córa vs mama.
a kiedy do siebie się wprowadzacie?
Esia tez ma ten sam problem?! to nie jestem sama...
Paniczka przeciaga nam sie odbior mieszkania, ale dzwonie do developera w poniedzialek i go pospiesze, remont jak dobrze pojdzie z odbiorem zaczniemy od czerwca, ale juz powolutku zaczynamy kupowac, w maju chcemy juz zamowic glazure bo i tak sie czeka 2-3 tyg na nia, wiec suma sumarum przewidujemy ze remont potrwa 2-3 miesiace gora, wiec w dobrych porywach wprowadzimy sie ok sierpnia chcialabym bardzo, choc wczesniej miala byc przperowadzka na moje urodziny ale to juz nie realne...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

witaj Ewel mam nadzieje ze nie przyszla @

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-05-11, 13:56   #194
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wpadłam tylko na chwilę pożegnać się, przynajmniej na jakiś czas, potem zobaczę. Czuję, że nie pasuję tu, że nie mogę się wbić w Wasze rozmowy, że Wy "znacie się" i jesteście jakoś ze sobą zżyte a dla mnie nie ma tu miejsca. Być może długo nie wytrzymam i będę czasem podczytywać, nie wiem.. Trzymajcie się.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 14:00   #195
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Czuję, że nie pasuję tu, że nie mogę się wbić w Wasze rozmowy, że Wy "znacie się" i jesteście jakoś ze sobą zżyte a dla mnie nie ma tu miejsca.
każda z nas (później dołączających) musiała się wbić...
Monika, zostań, pisz, nikt Cię nie (z)rozumie tak jak my....
Każda jest na innym etapie, dlatego te nasze rozmowy takie od sasa do lasa ale to jest piękne. dla każdego jest miejsce....

Stary 2012-05-11, 14:30   #196
ewel28
Rozeznanie

Kunegunda @ powinnam mieć za jakieś 3-4 dni więc jeszcze jest czas, jak na razie nic mnie nie boli więc mam cichą nadzieję
jak teraz nam się nie uda to pójdę do gina i chyba się umówię na usuwanie polipów, a później przerwa w staraniach jakieś 3 mc
Monika ja do tej pory jak dłużej nie zaglądam to nie potrafię się odnaleźć ale to jest według mnie normalne. Na pewno jest Ci ciężej bo od Twojego # minęło niewiele czasu, kochana nie opuszczaj nas
Stary 2012-05-11, 14:34   #197
natalia_23
Zakorzenienie

monika zostań z nami ! mi też teraz czasem ciężko się wbić w rozmowę bo na bieżąco nie jestem szczególnie z osobami, które przyszły na forum po 19 listopada i nie chcę palnąć jakieś głupoty, ale kocham was wszystkie aniołkowe mamy i bez was żyć się nie da

kunegunda ja używam teraz po ciąży palmer sa jestem uzależniona od zapachu uwielbiam go, fajnie nawilża moje 4 rozstępy na brzuchu które trochę się zmniejszyły ale nie wiem od jakiego specyfiku ;p

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

ewel trzymam kciuki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 14:41   #198
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

kunegunda ja używam teraz po ciąży palmer sa jestem uzależniona od zapachu uwielbiam go, fajnie nawilża moje 4 rozstępy na brzuchu które trochę się zmniejszyły ale nie wiem od jakiego specyfiku ;p
hehe widzisz gusta i guściki a dla mnie za tłusty i zapachu nie trawię
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-11, 14:43   #199
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadłam tylko na chwilę pożegnać się, przynajmniej na jakiś czas, potem zobaczę. Czuję, że nie pasuję tu, że nie mogę się wbić w Wasze rozmowy, że Wy "znacie się" i jesteście jakoś ze sobą zżyte a dla mnie nie ma tu miejsca. Być może długo nie wytrzymam i będę czasem podczytywać, nie wiem.. Trzymajcie się.
Nie zostawiaj nas Będzie nam smutno bez Ciebie

Kunegunda- ja poczułam lekkie przesunięcie ręki po brzuchu, pamiętam to jak jeszcze Filip się ruszał, ale przy nim to była pierwsza ciąża i ruchy poczułam coś koło 20 tc, a już takie mocniejsze około 22 tc.
Ja nie pracuję więc nie muszę iść na l4
A co do rozstępów to mi w ciąży wiele nie wyszło, większość mam jeszcze z czasów młodości.
Najlepszą rzecz na rozstępy to oliwki do ciała.

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2012-05-11 o 14:44
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 15:42   #200
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Większość tych specyfików to chyba po 4 miesiącu jest. Ja mam po poprzedniej rozstępy na (.)(.) :/ bo mi urosły masakrycznie w pierwszych 2 miesiącach

Cytat:
Kiedy Ty masz na to czas i chęci

Ewel

Monika przecież każda z nas dołączyła w którymś momencie i też na początku czuła się obco, nie wiedziała o co chodzi. Musisz po prostu się udzielać, pisać, inaczej nie mamy szans na poznanie się nawzajem

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:22   #201
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Ja używałam, ale dość szybko przestałam, bo potem jak miałam skurcze, to bałam się już masować brzuch
W sumie mi się wydaje, że najważniejsze to nawilżać skórę, a czym, to tam już raczej wszystko jedno... Mi też wyszły rozstępy, na piersiach i na brzuchu, na szczęście niewielkie...

Cytat:
Mój ojciec za to ma na takie rzeczy absolutnie wy..bane on się nabija z takich rzeczy, z mojego "pod kolorek", śmieje się ze mnie i mówi, że dla niego to wiocha
To jak mój TŻ. Tzn. właściwie on ma wszystko pod kolorek, wszystko czarne, granatowe lub ewentualnie czarne.

Cytat:
Szkoda. Dołączyłyśmy do tego wątku mniej więcej w tym samym czasie

Ja dzisiaj byłam w poradni genetycznej. Skierowania są OK, dostałam mnóstwo ankiet do wypełniania, głównie dane+stan zdrowia po obu stronach (rodzice, rodzeństwo, rodzeństwo rodziców, itd...).
Potem połaziłam po centrum handlowym, kupiłam sobie garam masala i czubricę czerwoną <3. No i stanik na moje wielkie (.)(.) 85D, akurat w KappAhlu była przecena i kupiłam za 35 zł taki, co normalnie kosztował 80...
I książkę do kaligrafii arabskiej, nie wiem, co mi się mózg rzuciło z tymi Arabami....

A dziś zaczęłabym 9. miesiąc i to wszystko chyba po to, żeby zapomnieć..... Bo jutro odbieram kwiatki na mój maleńki grobek, ostatecznie go przystrajam, a w niedzielę mamy mszę za małego
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:42   #202
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
mój nie musi nosić spodenek żeby mu noge skracały
ma krótkie naturalnie
- hehehe , podobnie mój TŻ.

Cytat:
Jak myślicie będą przeceny jeansów teraz na lecie Bo widziałam fajne ciążowe, ale drogie, a długo w nich nie pochodzę tylko z 2 ms, więc szkoda mi wydawać tyle kasy.
- nie sądzę aby były przeceny ciążowych jeasów, te są modne cały rok, we wrześniu w H&M w zeszłym roku kupowałam jeasy za 170 zł

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Pytałam wczoraj Tz-a i mówił, że wie tylko tyle od Brata, że z Bratówką wszystko ok
- super !

Cytat:
AMILCIA a szwagierka w ktorym tygodniu jest?? ja dzis mialam schizy bylam na badaniu krwi (40min od mojego domu) poszlam jeszcze do apteki po lutke i wrocilam do domu, a tam w gaciach sluz bardzo zolty nie wiem czy to prawidlowe ale zaczelam juz panikowac ....
- 9 tydzień kończy, żółty śluz to może jakaś infekcja
Będzie dobrze

Cytat:
Myślę, że bardziej wartościowa będzie zupka dla Darii.
- a jaką proponujesz na początek?

Cytat:

- my już po pierogach

Cytat:
-
Każda z nas musiała się kiedyś "wbić", zostań i pisz z nami kochana

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34051067]

A dziś zaczęłabym 9. miesiąc i to wszystko chyba po to, żeby zapomnieć..... Bo jutro odbieram kwiatki na mój maleńki grobek, ostatecznie go przystrajam, a w niedzielę mamy mszę za małego [/QUOTE] -
Trzymaj się w tych trudnych dniach dla Ciebie.

Daria śpi, sama zasypia w łóżeczku - kochana.
Mela rysuje i pisze szlaczki.
Muszę Wam powiedzieć, że odkąd Daria dostaje mm to skończyły się nasze problemiki ze spaniem, wzdęciami, chociaż i tak nie mogłam narzekać na moją perełkę kochana jest...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Idę na kawę

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:48   #203
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
odkąd Daria dostaje mm to skończyły się nasze problemiki ze spaniem, wzdęciami, chociaż i tak nie mogłam narzekać na moją perełkę kochana jest...
barvo dla Was dziewczynki!

Stary 2012-05-11, 17:01   #204
fiolusiek
Zakorzenienie

Perse my też chcieliśmy dać na mszę za naszego Filipa, ale ksiądz nam powiedział, że dziecko rodzi się bez grzechu i od razu staję się Aniołem i nie trzeba się modlić za niego, bo ono i tak już osiągnęło cel i jest w Niebie, ostatecznie msza była za mnie i tż.
Stary 2012-05-11, 17:06   #205
Konto usunięte

Cytat:
Perse my też chcieliśmy dać na mszę za naszego Filipa, ale ksiądz nam powiedział, że dziecko rodzi się bez grzechu i od razu staję się Aniołem i nie trzeba się modlić za niego, bo ono i tak już osiągnęło cel i jest w Niebie, ostatecznie msza była za mnie i tż.

Hmm no to ja nie wiem, mnie ksiądz nie pytał o nic, tylko zapisał intencję :/ A ja też się specjalnie nie rozgadywałam, bo nie lubię o tym mówić z obcymi ludźmi.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 17:28   #206
fiolusiek
Zakorzenienie

Ksiądz po pogrzebie nawet nam powiedział, że po dziecku nie nosi się żałoby, co i tak nie było w tym momencie ważne.
Kilka miesięcy później był nasz ślub i ten sam ksiądz nam go udzielał i w intencjach mszalnych poprosił Boga o to bym nam dał ''upragnione potomswto'' rozpłakałam się wtedy
Stary 2012-05-11, 17:39   #207
Konto usunięte

Cytat:
Ksiądz po pogrzebie nawet nam powiedział, że po dziecku nie nosi się żałoby, co i tak nie było w tym momencie ważne.
Kilka miesięcy później był nasz ślub i ten sam ksiądz nam go udzielał i w intencjach mszalnych poprosił Boga o to bym nam dał ''upragnione potomswto'' rozpłakałam się wtedy
Domyślam się, jak musiałaś się czuć.
Ja miałam ślub 3 tygodnie po śmierci ukochanej babci, też momentami uciekałam myślami, zwłaszcza, jak spoglądałam na mamę

Co do żałoby - tak, wiem. Tak samo kwiatki na grobie nie były z czarnymi wstążkami, tylko z białymi.
Ja się jutro wybieram do spowiedzi, to może wspomnę księdzu w konfesjonale o tym, że to było dziecko martwo urodzone, jak myślisz?
Stary 2012-05-11, 18:43   #208
fiolusiek
Zakorzenienie

Perse jeśli czujesz potrzebę powiedzenia o tym księdzu to powiedz, ja nie mówiłam.
Chociaż czasem mam ochotę zapytać jakiegoś księdza gdzie jest mój Aniołek i co robi..

A mnie teraz przez te zmiany pogody głowa boli non stop
Stary 2012-05-11, 19:20   #209
Konto usunięte

Cytat:
Perse jeśli czujesz potrzebę powiedzenia o tym księdzu to powiedz, ja nie mówiłam.
Chociaż czasem mam ochotę zapytać jakiegoś księdza gdzie jest mój Aniołek i co robi..

A mnie teraz przez te zmiany pogody głowa boli non stop
Potrzeby nie czuję, tylko może faktycznie wtedy jest jakaś inna formuła na mszy albo tak jak u Ciebie - inna intencja.

Współczuję , mnie głowa boli głównie od: niewyspania/przespania/zbyt dużej ilości komputera..
Stary 2012-05-11, 19:47   #210
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość

LUCY< INUTIL bede w Waszym miescie 27, 28 maj... Nie wiem czy uda mi sie znalezc chwilke bo bedziemy na komunii, to rodzina tza.. zobacze jak Nam wyjdzie z czasem.. oczywiscie , ze baaardzo bym Chciala Was zobaczyc z maluchami, zobacze co da sie zrobic ...
oby się udało
Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Witam

Dziś dostrzegłam na dolnej szczęce coś bialutkiego! idą ząbki!!!!
już?!! super całus dla Julci
Cytat:
Lucy, Natalia - kupiłam ten krem z babydream na słoneczko, nie jestem zadowolona, okropnie się rozsmarowuje, musze kupić coś innego.
ja kupiłam ziajkę. póki co testuję.
Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
a z Tż beznadzieja...

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Teraz chyba na mnie by się przydał toporek, bo wynajduje u siebie wszystkie choroby, jakie się tylko da. Najpierw kaszel, później pojawiło mi się jakieś znamię na ręce, a dzisiaj zaczęło mnie coś pod pachą boleć i oczywiście tak długo macałam, że teraz dopiero boli. I oczywiście we wszystkim widzę co najgorsze ;/ przed # tak nie miałam :/
Kochana!! przestań się macać i wynajdywać różne dziwactwa Wiem, łatwo mi mówić... Ale musisz wierzyc, że będzie dobrze
Cytat:
Mam newsa... Zaczęłam odczuwać ruchy Na razie takie delikatne tylko
juuuuuuż? wspaniały news
Cytat:
Co robicie na obiad? bo ja nie mam pomysłu
u mnie były klopsy mielone z ziemniakami i surówką
Cytat:
hehe, bo mój ma 184 cm (więc i nogi dość długie, a takie spodnie w pół łydki po prostu skracają nogę a mój jest gwiazdor. Gwiazdor przywiązuje wagę do tego jak się nosi )... poza tym to muszą być dżinsowe spodnie co by do koszul z krótkim rękawem pasowały
a już mnie Maga ucieszyłaś, że gdzieś są
taki sezon. faceci w mini spodenkach będą śmigać (w Pullu, Zarze, Espiricie, Peeku, Diversie, Pepe patrzyliśmy i wszędzie taka długość). Kupił w Pullu, bo najtańsze były
chciałabym zobaczyc Gwiazdora
Cytat:
[

niestety potwierdzam.
Co Ci pisane, to Cię nie minie
Cytat:
Kochana, jeśli odczuwasz potrzebę odpoczynku i ochłonięcia, to zrób sobie przerwę w wizażowaniu. Wiele z nas miało taki okres, że znikało na jakiś czas, by przemyśleć wiele spraw, nabrać dystansu. Ale wracałyśmy, bo nikt jak AM nie rozumiał nas lepiej
Mam nadzieję, że i Ty wrócisz
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości