Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 12:41   #3451
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzieki.
Ale ty wierzysz w przesady?Bo tego jest od groma i jakby tak we wszystko wierzyc to czlowiek by zwariowal.
No właśnie nie wierzę dlatego mimo tego że wiedzielismy o ciązy to i tak nie zmienilismy zdania co do chrzestnej... Ale jak straciła to pomyślałam sobie a może coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
teraz pytać to tak wiesz....jakby to było najważniejsze w tej chwili, tzn. tak to może być odebrane, nie wiem jakie macie kontakty ze sobą, ale pewnie dobre , może poprosić męża tej Dziewczyny,żeby zapytał za tydzień ....no i w kościele też trzeba powiedzieć jak sprawa wygląda bo tam się dane podaje chrzestnych
no nie od razu bym nie pytała bo to za świeża sprawa... w ogóle to jest tak że o stracie wiemy od teściowej i na razie nie dajemy im znać że wiemy. Poczekam aż coś Nam powiedzą ona lub jej mąż. jeżeli powie coś jej mąż to wtedy powiem mu że jeżeli w tej sytuacji ona zrezygnuje z bycia chrzestną to się nie obrazimy bo każdy przecież to zrozumie.
Chcemy aby była chrzestną ale nic na siłę teraz . Jednak to ciężkie przezycie tym bardziej że długo się starali i trzeba uszanować każdą decyzję.
Stary 2012-05-11, 12:55   #3452
julliczka
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Dzięki dziewczyny za życzonka

Gosia wszystkiego dobrego z okazji 3 tygodnia

Nikii ja znam ten przesąd, nawet dwie wersje, ale absolutnie w to nie wierz. Ja podawałam moją chrześnicę jak byłam w ciąży, ale jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem i Julcia jest na świecie, i chrześnica i Julcia mają się świetnie

Trochę ciężki temat, ale za parę dni spróbuj zapytać jej męża jeśli sami nic nie powiedzą

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:09   #3453
lena_mi
Zakorzenienie

Aguśka pamiętam że piasłaś o tym biustonoszu:

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...206573026.html

że jesteś zadowolona. Jak z rozmarówką? Chodzi mi przede wszystkim o szerokośc pod biustem? Czy bardzo rozciąga się ten biustonosz?
Chyba sobie taki sprawię, tylko właśnie nie wiem jaki rozmiar..

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Tikki gratuluję miesiąca Maleństwa, Gosiui i Julliczko- a Wam 3 tygodni! Gosui zdrówka dla Was!

Moja Kajcia jutro będzie miała miesiąc , ale ten czas leci..

Nikki w sumie rzeczywiście sytuacja specyficzna z tych chrztem, może delikatnie zapytac, albo porozmawiac z Bratem Twojego Tż..

Co do chrztu to nie mam pojęcie kiedy będziemy organizowac, jak na razie mamy problem z chrzestnym.. nie mamy kogo poprosic..
Stary 2012-05-11, 13:10   #3454
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za życzonka

Gosia wszystkiego dobrego z okazji 3 tygodnia

Nikii ja znam ten przesąd, nawet dwie wersje, ale absolutnie w to nie wierz. Ja podawałam moją chrześnicę jak byłam w ciąży, ale jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem i Julcia jest na świecie, i chrześnica i Julcia mają się świetnie

Trochę ciężki temat, ale za parę dni spróbuj zapytać jej męża jeśli sami nic nie powiedzą

I wam rowniez kochana
W koncu nasze dzieci dziela tylko godziny

Zamowilam mate,ktora doradzilyscie.Max do konca przyszlego tygodnia powinna dojsc.Mam nadzieje,ze Erykowi sie spodoba.I jest ta czesc z poduszka i lusterkiem,moze to zacheci go do lezenia na brzuszku,bo on nie bardzo chce.
No i cos mu sie odwidzialo z hustawka,nie chce w niej byc.Przez tydzien co byli gosci,hustawka byla schowana,bo ta 2 latka by pewnie probowala na nia wchodzic,a wazy juz 17 kg.A ze tak jej pozwalaja na wszystko,to pewnie by rozwalila ja.No i po tym tygodniu Eryk juz nie bardzo jest na hustawke.Ale moze jeszcze mu sie odmieni.
Stary 2012-05-11, 13:19   #3455
Mravka
Zadomowienie

Witamy sie popoludniowa porą

w kwestii smoczkowania zerknijcie na ten filmik
http://noshit.pl/lubie/55736

tylko trzeba miec "drugiego" do kompletu,aby tak w domu poogladac na zywo

Przede wszystkim gratulacje dla "solenizantow" Andrea i Eryczek

Widze,ze temat chrzcin na tapecie. Nikki..ja mysle,ze niezaleznie od sytuacji jesli Twoja kandydatka zmienila zdanie to powinna Ci o tym powiedziec. Ciezko potem na ostatnia chwile cos wykombinowac. Moja kuzynka byla w takiej sytuacji jak chrzcila swoje dziecko,ze chrzestna powiedziala Jej dzien przed...ze nie i miała niezły problem.

Gosia jest jeszcze opcja,ze pojde z laktatorem na basen i oddoje sie w przebierlani(zartuje oczywiscie,ale wlasnie sobie to zwizualizowalam )
Ucaluj Eryczka i zdrowka dla Niego niech szybko wraca do siebie

tikki trzymam kciuki za wytrwalosc w probach z Andrea Powiem Ci na pocieszenie,ze ja od 2 dni wprowadzam zasypianie samemu w lozeczku i sa efekty. Takze nie podddawaj sie. Dzis zas po tym jak co chwile sie wybudzal z drzemki bo przypomnial sobie ,ze nie ma smoczka(sam Go wczesniej wyplul) doszlismy do momentu "pożegnania". Okazalo się, ze moje dziecko szybko załapalo,ze bez smoczka takze da sie zasnac i uspokaja jak mama glaszcze i poklepuje po pleckach. Byl bunt,ale krotki i cichy, wiec udalo mi sie to "przetrwac". Pewnie gdyby bardziej zawodzil ciezko by bylo. Mam nadzieje,ze teraz bedzie Mu sie spalo lepiej- zreszta spi od godziny i ani mruknie, wczesniej non stop ten brak smoka Go wybudzal.

U nas nocka średnia. Po 3 w nocy tak Go meczyly bąki(mimo podawania kropelek),ze non stop kwilil i stekal...w lozeczku zrobil prawie runde dookola wlasnej osi tak "maszerowal". Moj T dostanie w pn Sab Simplex od kolezanki z pracy i bedziemy testowac. Poki co wzmozone masaze i rowerki i przy tej okazji Robson strzelil kupe na przewijak.(A tak sie pieknie do mnie w trakcie usmiechal skubany).

Lenka ja zawsze uzywam wrzątku i raz na jakis czas przegotowuje. Smoczek do tej pory tylko wrzątkiem traktowalam, a butle w zmywarce w sumie mylam

cziqua ja mysle,ze w takie cieplo czapa zbędna, chyba,ze bedziesz Go wyciagala z wozka i bylby wiatr..zalozylabym jedną warstwe. My w taka pogode mamy bodziak z krotkim rekawem i nozki przykryte flanela(widze,ze Gosia podobnie napisala).

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
No właśnie nie wierzę dlatego mimo tego że wiedzielismy o ciązy to i tak nie zmienilismy zdania co do chrzestnej... Ale jak straciła to pomyślałam sobie a może coś w tym jest

no nie od razu bym nie pytała bo to za świeża sprawa... w ogóle to jest tak że o stracie wiemy od teściowej i na razie nie dajemy im znać że wiemy. Poczekam aż coś Nam powiedzą ona lub jej mąż. jeżeli powie coś jej mąż to wtedy powiem mu że jeżeli w tej sytuacji ona zrezygnuje z bycia chrzestną to się nie obrazimy bo każdy przecież to zrozumie.
Chcemy aby była chrzestną ale nic na siłę teraz . Jednak to ciężkie przezycie tym bardziej że długo się starali i trzeba uszanować każdą decyzję.
doczytalam,ze chrzest za 3 tyg..a kiedy musicie zalatwic formalnosci w kosciele? Bo fakt,ze w chwili obecnej Ona z pewnoscia nie mysli o tej kwestii ,bo ma swoj problem do przegryzienia. Jednak jak emocje troche opadna to ja bym zrobila tj radzi konia..podpytala przez meza
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:20   #3456
gosia261282
Gang Iren

Mravka dzieki za gratki i zyczenia zdrowka dla Eryczka
Super filmik

Bylam na mailu,wszystkie dzieciaczki super!
A Cytrynka nie az taki duzy ten konik,tak sobie wyobrazalam,ze tej wielkosci bedzie.
Stary 2012-05-11, 13:38   #3457
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
My po wizycie u pediatry. Andrea na szczescie nie ma kataru tylko dalej te sluzy poporodowe, ktore trzeba czyscic roztworem fizjologicznym. Czyli nie zarazila sie ode mnie jak myslalam
Super, że to nie katarek

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Na szczęście już po nim ani śladu, ta soda z wodą zadziałała a był bardzo duży od bioderka do kolanka praktycznie na całej szerokości nóżki i tak jakby wypukły na około centymetr, czerwony i bardzo ciepły. Lekkie muśnięcie nóżki i już płacz, pewnie bardzo ją to bolało

W takim razie wybaczam tej pielęgniarce ogólnie była miła tylko właśnie dziwił mnie sposób wbijania.
jejku aż taki był ten obrzęk..to musiało ja naprawde boleć..

Ja to chyba na szczepienie z Małym Tż wyślę bo ja się boję igieł, a jak jeszcze będzie ją wbijać w ciałko mojego Skarba to nie wiem jak ja zareaguje

Cytrynka powodzenia na usg bioderek!

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
tez mam wanne i nadal (4 tyg po porodzie) biore tylko prysznic, na wpół siedzaca, ale nie napuszczam wody.
A ja odkąd mam wannę (jakies 15 lat) to kąpalam się może kilka razy..nie lubię..ja preferuje prysznic na stojaka...i tak moge stać i się polewać kilkadziesiąt minut gorącą wodą..

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no i mam pytanko czy jak na dworze jest ok 22- 25 stopni ubieracie swoim maluchom cienką czapeczke na spacery czy nie? ogólnie co ubieracie jak jest taka temperatura na dworze?
Tak jak dziewczyny czapeczka tylko jak wieje...tak to zazwyczaj bodziakna długi rękaw i skarpetki + kocyk w zanadrzu na wszelki wypadek, a jak chłodniej to bodziak, spodenki i cieniutka bluza...

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
d
Dziewczyny ja wczoraj bedac z kolezanka w kawiarence widzialam kobiete z chlopczykiem - mlodszy niz Jula, mysle gora z miesiac mial - naubierany w polarowe spiochy, bluzy, zimowa czapka, kaptur i przykryty kocem a bylo 25 stopni pomijam fakt, ze babka podawala mu butle z mlekiem jednoczesnie ciagnac papierocha
O rany...nie mam nic gorszego niż przegrzewanie dziecka..to nawet gorsze niż za lekko ubrać..mnie ostatnio położna chwaliła że nareszcie widzi dziecko dobrze ubrane, bo leżał sobie w samym bodziaku i skarpeteczkach cienkich, a ponoć jak ona chodzi do noworodków na wizyty to te dzieci wlato bodziak, pajac i czapeczka + kocyk - i tak ubrane w domu!!!

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy wyparzacie czy sterylizujecie (w sterylizatorze, albo gotujecie w garnku) smoczki/butelki/laktatory itp?
Ja laktatora nie używam a smoczek najpierw myję pod bieżącą wodą a potem oblewam dlugo wrzątkiem z czajnika. Ale dzis wszystkie smoki porządnie pogotuje 5 minut w garnku.

Cytat:
A moja Andrea to zmarzluch . Jeszcze ani razu się nie spociła a jak jest lekko ubrana to ma zimną szyję . Muszę ją ubierać w 25st w krótkie body, cienki kaftanik i spodnie.

Teraz Mała testuje moją cierpliwość. Zasnęła sobie ładnie (oczywiście przy cycu), odłożyłam ją do łóżeczka i co 10 min krzyk...daję jej smoczek, głaszczę po główce - zasypia - smoczek wypada, wrzask i powtórka z rozrywki . Ale nie, nie wezmę jej na ręce...będę twarda.
O to moj już 3 dzień z rzędu od po 4 do 7 tak się bawił. Ja o 7 padłam (Tż zajął się Małym) i spałam do po 10, czyli syncio nie jadł od 4 do 10..

To zmarźluszka z Andreiki Mój to w drugą stronę..ostatnio na spacerze w cieniutkim pajacyku tak się spocil że ubranko do wyrzęcia prawie..wracał obwinięty w tetrową pieluszkę bo ja wyrodna matka nie wzięlam nic na przebranie...

Cytat:
Dzien dobry!
Katar mlodego wykonczy i jego i mnie.Co pol godz,max godz przez cala noc wstawalam,zeby mu odsysac nos,bo sie budzil przez to,ze zatkany.Teraz moje dziecie nie spi,slucha muzyki i patrzy na zabawki,wiec mialam szanse poczytac was.

Juz kilka razy musialam w krzaki wchodzic,by wymienic wkladki w staniku

Bidulek syncio z tym katarkiem...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:58   #3458
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

gosia ja myslalam ze konik bedzie mniejszy ale jest ok

dziekuje za kciuki za usg na 16 idziemy
Stary 2012-05-11, 13:59   #3459
Flowerbombka
Zadomowienie

Alamig to niezła ta położna...u mnie małego rozebrała, obmacała główkę, brzuszek, z przodu z tyłu co chwila pytała czy mam jakies pytania i jak miałam to odpowiadała, ale że ja większość od was wiem to mało miałam pytań

Tikki dla Andreiki za skończony miesiąc.
Gosia i Julliczka dla dzieciaczków za skończone 3 tygodnie.

Cytat:
Eryk czasem zasypia bez problemu,czasem wystarczy glaskanie po glowce,najczesciej przy cycku zasypia i czasem uda sie odlozyc go,zeby spal,a czasem niestety budzi sie i placze.No i ja go biore,bo nie chce,zeby bylo mu przykro.Nie potrafie byc twarda i go wtedy nie pocieszyc,kiedy jest mu zle.
O u mnie identycznie tak samo Matki wariatki

Nikki alez cięzka sytuacja...ja bym powoli kogoś innego szukała z zastrzeżeniem, że nie wiadomo jak będzie..ale po stracie to raczej ta bratowa nie będzie miała ochoty być chcrzestną..

Mravka
za postępy w zasypianiu Robcia w łóżeczku

A filmik super

U nas był dzis lekarz na 1 wizytę...pooglądał, osłuchał i wszystko ok jest..śmiał się że Morfik walentynkowy bo w bodziakach w serduszka leży..

Właśnie byl kurier z chustą..w końcu po długich bólach poszukiwań wybrałam tą http://shop.natibaby.pl/chusta-nati-...-standard.html

A dziś po prawie 3 tygodniach jedynie plamienia w ramach oczyszczania wyleciało ze mnie coś mięsistego wielkości dużej truskawki...aż się przestraszyłam..

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-05-11 o 14:01
Stary 2012-05-11, 14:36   #3460
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Wkoncu Szymon zasnął, tak to bawil sie ze mna w kotka i myszke od 11
Zaraz wybywamy do piaskownicy.
Na taka temp. 25-30 stopni ubieram bodziaka na krotki i skarpetki i jak spi to przykrywam tylko pieluszka flanelowa lub tetrowa(w zaleznosci od skwaru).
Czapeczke mam taka z dziurkami na lato, ubieram tylko jak wieje mocno wiatr albo jak wyciagam z wozka i wieje. Bo w wozku czesto jezdzi bez czapeczki.
Jak jest tak 22-23 stopnie, to czasem cos cienkiego z dlugim rekawem ubieram i jakies polspioszki cienkie.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A co szczepień i pani doktor...
Aaa no i my po kontroli,Dziewuchy zdrowe, Mała waży 6100 (6270 w bodziaku i spodenkach cienkich ) czyli 220 na tydzień wychodzi jakoś tak,idą z Niną prawie gram w gram, bo Nina na 3 miesiące miała 6400 , Kaja do 23 pewnie dobije do tej wagi .
Masz racje, gdyby zaniechac szczepien to mogloby byc nieciekawie. Jednak zdaniem mojego tz w szczepionkach jest niestety wiele zbednych trujacych zwiazkow.
Super ze tak ładnie Kajunia przybiera No ale musze Ci powiedziec, ze moj Szymon jednak przerósl Kaje hehe bo wazyl w srode jak bylismy na szczepieniu 6200 gr
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Na szczęście już po nim ani śladu, ta soda z wodą zadziałała a był bardzo duży od bioderka do kolanka praktycznie na całej szerokości nóżki i tak jakby wypukły na około centymetr, czerwony i bardzo ciepły. Lekkie muśnięcie nóżki i już płacz, pewnie bardzo ją to bolało.
Ewcia najwazniejsze ze obrzek zszedł. Dobry jest tez altacet w żelu na te sprawy.
Cytat:
dopytam jeszcze wakcynologa co myśli o tych dodatkowych. A co do podstawowych to szczepiłas 6w1, dobrze pamietam, czy mi sie juz myli?
Tak 6 w 1.
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dobry
dziewczyny macie może jakiś sprawdzony sposób na potówki?
Przecieranie spirytusem kazdej potowki oddzielnie.
Cytat:
Dziewczyny, czy Wy wyparzacie czy sterylizujecie (w sterylizatorze, albo gotujecie w garnku) smoczki/butelki/laktatory itp?
Ja nawet nie mam sterylizatora. Nie gotuje juz butelek czy smoczkow, czasem wyparzam wrzątkiem i tyle.
Cytat:
Dzien dobry!
Katar mlodego wykonczy i jego i mnie.Co pol godz,max godz przez cala noc wstawalam,zeby mu odsysac nos,bo sie budzil przez to,ze zatkany.Teraz moje dziecie nie spi,slucha muzyki i patrzy na zabawki,wiec mialam szanse poczytac was.
Oj wspolczuje Ci, taki maluszek to strasznie sie nameczy przy katarze no i Ty tez. Zycze zdroweczka dla Eryczka
Cytat:

A tak w ogóle to moja Żabeńka skończyła dziś 1 miesiąc

Cytat:
Aguśka pamiętam że piasłaś o tym biustonoszu:

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...206573026.html

że jesteś zadowolona. Jak z rozmarówką? Chodzi mi przede wszystkim o szerokośc pod biustem? Czy bardzo rozciąga się ten biustonosz?
Chyba sobie taki sprawię, tylko właśnie nie wiem jaki rozmiar..
Tak jestem bardzo zadowolona. Sliczny jest ten biustonosz i swietnie sie odpina do karmienia. Poza tym idealnie leży a ja mam ogolnie problem z dobraniem stanika. Co do rozmiarowki, ja mam teraz r. F a pod biustem 80 i taki wzielam i pasuje idealnie. W ciazy mialam rozmiar E miseczki jednak chyab przy tym karmieniu jest tego cyca troszke wiecej.
Czy bardzo sie rozciąga? hmm ciezko mi powiedziec, troche tak jak stanik, ale z tylu jest regulacja.
A co do biustonosza od tego Sprzedajacego mam zamiar kupic nastepny tylko biały bo do bialych bluzek czarny juz tak mniej pasuje. Tylko mysle wlasnie ktory bo chyba dwa białe są do wyboru.
Jednak ten czarny leży przepięknie. Poza tym mozna go bedzie uzywac i po karmieniu bo nie widac ze jest specjalny do karmienia.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-05-11 o 14:39
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 14:40   #3461
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
O rany...nie mam nic gorszego niż przegrzewanie dziecka..to nawet gorsze niż za lekko ubrać..mnie ostatnio położna chwaliła że nareszcie widzi dziecko dobrze ubrane, bo leżał sobie w samym bodziaku i skarpeteczkach cienkich, a ponoć jak ona chodzi do noworodków na wizyty to te dzieci wlato bodziak, pajac i czapeczka + kocyk - i tak ubrane w domu!!!
u mnie było podobnie!
przyszła położna zajrzała do wózka i powiedziała że w końcu jakoś normalnie ubrane dziecko Przede mną miała wizytę u innej dziewczyny z mojego bloku, dziecko ubrane w bodziak, pajac i zawinięte w polarowy kocyk, położna stwierdziła, że myślała że padnie jak to zobaczyła..

Flower może zapytaj lekarza co to takiego mogło być (to co wyleciało..).

A do mnie dziś przyszły woreczki do mrożenia mleka (Aguśka takie jak Twoje )
i czarno biała panda Lamaze (któraś z dziewczyn polecała,Zia?) - jest super, Kajcia wpatruje się w nią namiętnie

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-11 o 14:42
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 14:41   #3462
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Flowerbombka swietny wybor z ta chusta

gosia super avatar
SZYMONEK

Stary 2012-05-11, 14:47   #3463
lena_mi
Zakorzenienie

Aguśka dzięki ja tez chyba zamówię chyba 2 od razu
Stary 2012-05-11, 14:49   #3464
MoniaHan
Wtajemniczenie

siemaneczko
Nikki, Julliczka i Gosia - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 3TYG
Tikki - NAJLEPSZEGO Z OKAZJI MIESIACA!!

Nikki mi sie wydaje ze to zbieg okolicznosci i nieszczescie sie przydarzylo przyszlej Chrzestnej ale smutne bardzo, nie obwiniaj sie za to.
przesadow jest mnostwo - i tak jak Gosia pisze jakby sie we wszystkie wierzylo to by sie chyba zwariowalo.
alez Ci slicznie pospal Oskarek

my wrocilysmy 2h temu z masazu Hania dzis zaczelo wrzeszczec dopiero 5 min przed koncem, a tak to super byla...a jak ja polozylam na brzuszko i masowalam plecki to juz sie przestalo podobac po minucie i zaczela plakac wiec ja ubralam - dalam cyca i momentalnie zasnela - bo to jej pora spania jest poprostu i od tamtej pory spi.
troche mniej jestem zadowolona bo zwazylam ja i przez tydzien przybrala tylko 150g. Deena - moja pielepgniarka srodowiskowa i prowadzi tez zajecia z masazu powiedziala ze mam przestac karmic z nakladkami bo moze Hania nie bierze tyle mleczka ile powinna no i abym znow dokarmiala sciagnietym mleczkiem i tak tez bede robic, bo jak dokarmialam sciagnietym to przybierala po 200-240g/tydzien.

Lenka ja wkladam laktator, smoczek, butelki i nakladki do plastikowego pojemnika - zalewam wrzatkiem i nakrywam pokrywa, mam tez duzy elektryczny sterylizator TT - ale nie wydaje mi sie aby byl dobry.

pytalam na zajeciach o ciemieniuche jak sie pozbyc - bo u nas woda i oliwa z oliwek nie przynosi rezultatu - wyczesywanie tez nie. jedna dziewczyna stosowala E45 i pomoglo, inne dziewczyny uzywaly jakiegos szamponu - i zaproponowaly ze mi przyniosa - bo uzyly tylko 2x i ciemieniucha zniknela - milo z ich strony .
i we wtorek z Hania idziemy na jakies inne zajecia dla mam i maluszkow, jedna dziewczyna powiedziala ze sa fajne - wiec pojedziemy i zobaczymy.
a jeszcze odnosnie tych zajec na ktorych dzisiaj bylysmy , bo maluszki sa naguskie cale - i czesto obsikuja mame itd.
a jak jest smiesznie jak sobie gaworza - tak to wyglada jakby ze soba rozmawialy)

no i moja Hania niestety nie przepada za lezeniem na brzuszku, jak ja dzis polozylam ladnie podtrzymywala glowke, ale dluzej niz 2min nie chce lezec i juz

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-11 o 14:51
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 14:57   #3465
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:

Flower może zapytaj lekarza co to takiego mogło być (to co wyleciało..).

i czarno biała panda Lamaze (któraś z dziewczyn polecała,Zia?) - jest super, Kajcia wpatruje się w nią namiętnie
Fajna ta maskotka..ja narazie wciąż wybieram leżaczek i matę bo do końca nie mogę się zdecydować.. i tak już wybieram od początku ciąży praktycznie...z chusta to samo było

Do ginka idę dopiero za 3 tygodnie...właśnie szukam czy i gdzie przyjmuje prywatnie ten co mnie 2 razy na IP przyjmowal..Hubert Wójtowicz

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Flowerbombka swietny wybor z ta chusta
Dzięki ale jest tak jak piszą, założyłam bez dziecka i w 5 minut spociłam się jak wieprz....

Aguśka bo różnie jest w różnych instrukacjach i nie wiem..takiemu maluchowi zostawiamy nózki schowane czy wyjmujemy tak na żabkę?

Monia mój ma tak samo z tym leżeniem na brzuszku..może w końcu się przyzwyczają....
Stary 2012-05-11, 15:19   #3466
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Wkoncu Szymon zasnął, tak to bawil sie ze mna w kotka i myszke od 11
Zaraz wybywamy do piaskownicy.
Na taka temp. 25-30 stopni ubieram bodziaka na krotki i skarpetki i jak spi to przykrywam tylko pieluszka flanelowa lub tetrowa(w zaleznosci od skwaru).
Czapeczke mam taka z dziurkami na lato, ubieram tylko jak wieje mocno wiatr albo jak wyciagam z wozka i wieje. Bo w wozku czesto jezdzi bez czapeczki.
Jak jest tak 22-23 stopnie, to czasem cos cienkiego z dlugim rekawem ubieram i jakies polspioszki cienkie.

Przecieranie spirytusem kazdej potowki oddzielnie.

oj u mnie nie da rady ma tego tyle e musiałabym nad tym d jutra siedziec pediatra niby kazał przemywac rozcienczonym azulanem ale jak na razie nie ma efektow więc chyba pójde za rada tutejszych znawczyń i przygotowałam juz kisiel może krochmal troszkę pomoże na tego mojego skarba

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 15:28   #3467
MoniaHan
Wtajemniczenie

Karolca ten test na typ maluszka jest w ''jezyku niemowlat''

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-11 o 15:30
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 15:29   #3468
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dzięki ale jest tak jak piszą, założyłam bez dziecka i w 5 minut spociłam się jak wieprz....

Aguśka bo różnie jest w różnych instrukacjach i nie wiem..takiemu maluchowi zostawiamy nózki schowane czy wyjmujemy tak na żabkę?.
No w chuscie jest troche ciepło Dlatego w upały nie uzywam...raczej jak jest do 20 stopni i ubieram lekko zeby Mały sie nie spocil.
Co do nozek, musza byc odwiedzione w stawach biodrowych wiec na zabke
SZYMONEK

Stary 2012-05-11, 16:09   #3469
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Oj wspolczuje Ci, taki maluszek to strasznie sie nameczy przy katarze no i Ty tez. Zycze zdroweczka dla Eryczka
Dziekujemy

Cytat:
gosia super avatar
Dzieki kochana!

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

no i moja Hania niestety nie przepada za lezeniem na brzuszku, jak ja dzis polozylam ladnie podtrzymywala glowke, ale dluzej niz 2min nie chce lezec i juz

To tak jak Eryk,on tez nie lubi
A na Hanie nie dziala ta mata co masz?Bo masz taka do lezenia na brzuszku,prawda?

Dalam na maila kilka zdjec
Stary 2012-05-11, 16:11   #3470
cziqua
Zadomowienie

kochane ja mam dzisiaj dzień niewiedzy
byliśmy we wtorek u pediatry jak już kiedys pisałam zważył zbadał itd powiedział że jak potówki nie zejdą to w przyszłym tygodniu się do niego zgłosic a jak zejdą to kiedy mam iśc na następną wizytę? bo nie wiem nikt mi nie powiedział za jaki czas mam z Filipem przyjśc na kolejną wizytę do pediatry czy na szczepienie czy jak ? nie wiem zgłupiałam już

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-05-11, 16:15   #3471
tikki85
Zakorzenienie

Zrobiłam sesję dłoni Andrusi

Nowy folder (2).jpg

Moja Andrea też nie przepada za leżeniem na brzuchu i powoli zaczyna mieć schizy jak patrzę jej na nos, bo ja nienawidzę jak ma w nim kozice no a poza ty muszę jej go czyścić przez ten śluz

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-05-11 o 16:16
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:17   #3472
aaagga
Raczkowanie

cześć mamusie!
byłam na kontroli u urologa i niestety ciągle mam zastój w lewej nerce: lekarz podejrzewa że mam tam jakieś dodatkowe naczynie krwionośne które blokuje odpływ moczu. szczerze mówiąc zgłupiałam już. we wrześniu kontrola i skierowanie na urografię

mam nową metodę usypiania małego: hipnoza macham mu zabawką jak wahadłem zegara

jestem mega zadowolona z tego nosidełka womar ergonomiczne:
http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...325974266.html

jest bawełniane, przewiewne i nie jest to wisiadło, nóżki elegancko obejmuja moje biodra, polecam, Dominik zwykle zasypia podczas noszenia w nim

polecam tez tą karuzelę z tiny love wyspa:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...308739324.html

Dominik potrafi się wpatrywać przez 20 minut i ja mam 20 minut spokoju

Edytowane przez aaagga
Czas edycji: 2012-05-11 o 16:21
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:42   #3473
gosia261282
Gang Iren

Aaagga,ze tez chorobska nie chca cie opuscic!
Zycze ci duzo zdrowka!
A nosidlo wyglada naprawde fajnie.

Ja mysle o chuscie,ale jeszcze sie nie zdecydowalam.
Chcialabym,zeby taka chusta ulatwiala mi karmienia w miejscach publicznych.Bo gdy zrobi sie cieplo(mam nadzieje,ze jeszcze w tym roku ) chcialabym jak najwiecej czasu spedzac na powietrzu.
Jednak boje sie tych wiazanych chust i chcialabym jakas w calosci.
Myslalam o czyms takim,ale nie wiem czy to dobre bedzie:

http://www.ebay.co.uk/itm/CELEB-BABY...item5646265ced
Stary 2012-05-11, 16:50   #3474
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
cześć mamusie!
byłam na kontroli u urologa i niestety ciągle mam zastój w lewej nerce: lekarz podejrzewa że mam tam jakieś dodatkowe naczynie krwionośne które blokuje odpływ moczu. szczerze mówiąc zgłupiałam już. we wrześniu kontrola i skierowanie na urografię

jest bawełniane, przewiewne i nie jest to wisiadło, nóżki elegancko obejmuja moje biodra, polecam, Dominik zwykle zasypia podczas noszenia w nim

oj znów się odzywają te dolegliwości współczuję, obyś jak najszybciej się tego pozbyła!

A czy Twój Dominiś obchodzi jutro imieniny?
Stary 2012-05-11, 16:55   #3475
tikki85
Zakorzenienie

Aaagga oby szybko choróbsko Cię opuściło.

Andrea zasnęła mi na kolanach i chyba trzymam już ją tak z 20 min ...w łóżeczku już 100 razy by się kręciła.
Stary 2012-05-11, 16:57   #3476
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
cześć mamusie!

biedactwo z tymi nerkami Twoimi

a ja dzisiaj chyba pierwszy raz wykąpię się w wannie od porodu 3,5 tygodnia temu . Mam nadzieje ze mogę i nic zlego sie nie stanie te prysznice mnie juz męcza marze o normalnej kąpieli bo co to za prysznic w wannie oczywiscie nie za ciepla woda i nie za dlugo no i juz z odchodów porodowych został śluz lekko zabarwiony na jasny beż .

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-05-11, 18:16   #3477
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ja gotuję w garnku

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

[QUOTE=gosia261282;3404238 3]

Nowaken fajnie,ze Ania lepiej spi w nocy.A wy jeszcze na piersi,czy juz tylko mm?/QUOTE]

Tylko na mm

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
U Nas w sumie w nocy świeci się lampka więc jakieś to światło jest. W dzień Oskar budzi się co 2-3 godz a w nocy spi jak zabity na początku zastanawiałam się czy go wybudzać ale położna powiedziała że jak będzie głodny to sam sie obudzi i da znać...

Dziewczyny jakoś dziwnie się czuje z jedną myślą....
Mianowicie chrzciny mamy za 3 tygodnie. Wczoraj bratowa TŻ która ma być chrzestną straciła dziecko - płód obumarły w 8-9tc pisałam Wam o tym. I teraz zastanawiam się czy mam się upewnić czy chce być tą chrzestną czy czekać aż sama coś powie. Z jednej strony dobrze wiedzieć czy szukać mamy kogoś innego a z drugiej głupio pytać. Chyba poczekamy aż sama powie... bo teraz pewnie będzie miała taki okres że jak zobaczy Oskarka to dla niej to trauma będzie.
Ciężka sprawa..... już nawet obwiniamy siebie za to bo ponoć jest taki przesąd że chrzestna nie może być w ciązy bo jedno dziecko zabiera wtedy szczęście drugiemu czy coś takiego. I może to nasza wina.. może ten przesąd się sprawdził
Ja bym się delikatnie może brata tż spytała jak sprawa wygląda na pewno omawiali to między sobą. Przestań to tylko przesąd nie masz się co obwiniać tak widocznie miało być

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 18:25   #3478
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

my po usg bioderek wszystko dobrze!!!

co do smoczkow i butelek to ja myje woda z plynem i wyparzam wrzatkiem, smoczki raz dziennie

czy wasze dzieci tez sie slinia??? bo moj wlasnie pcha cala reke do buzi i caly sie slini

wyslalam na maila zdjecia konika z fb jak swieci(gra) jak ktoras jest zainteresowana

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-05-11 o 18:33
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 18:28   #3479
lena_mi
Zakorzenienie

Też gotuję wszystko w garnku, ale zastanawiam się kiedy wystarczy samo wyprzarzanie.

Cytrynka super, że z bioderkami ok!
Stary 2012-05-11, 19:47   #3480
Flowerbombka
Zadomowienie

Aaagga bidulka jesteś z tą nerką

Cytrynka super, że na usg wszystko ok
Konik FP świetny a Wiktorek taki pocieszny

Gosia Eryczek slodziaczek

Wstawiłam na maila Morfika chuścioszka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości