|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Chcemy aby była chrzestną ale nic na siłę teraz . Jednak to ciężkie przezycie tym bardziej że długo się starali i trzeba uszanować każdą decyzję. |
||
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Dzięki dziewczyny za życzonka
Gosia wszystkiego dobrego z okazji 3 tygodnia ![]() Nikii ja znam ten przesąd, nawet dwie wersje, ale absolutnie w to nie wierz. Ja podawałam moją chrześnicę jak byłam w ciąży, ale jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem i Julcia jest na świecie, i chrześnica i Julcia mają się świetnie Trochę ciężki temat, ale za parę dni spróbuj zapytać jej męża jeśli sami nic nie powiedzą |
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka pamiętam że piasłaś o tym biustonoszu:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...206573026.html że jesteś zadowolona. Jak z rozmarówką? Chodzi mi przede wszystkim o szerokośc pod biustem? Czy bardzo rozciąga się ten biustonosz? Chyba sobie taki sprawię, tylko właśnie nie wiem jaki rozmiar.. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Tikki gratuluję miesiąca Maleństwa, Gosiui i Julliczko- a Wam 3 tygodni! Gosui zdrówka dla Was!![]() Moja Kajcia jutro będzie miała miesiąc Nikki w sumie rzeczywiście sytuacja specyficzna z tych chrztem, może delikatnie zapytac, albo porozmawiac z Bratem Twojego Tż.. Co do chrztu to nie mam pojęcie kiedy będziemy organizowac, jak na razie mamy problem z chrzestnym.. nie mamy kogo poprosic.. |
|
|
|
#3454 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
I wam rowniez kochana W koncu nasze dzieci dziela tylko godziny ![]() Zamowilam mate,ktora doradzilyscie.Max do konca przyszlego tygodnia powinna dojsc.Mam nadzieje,ze Erykowi sie spodoba.I jest ta czesc z poduszka i lusterkiem,moze to zacheci go do lezenia na brzuszku,bo on nie bardzo chce. No i cos mu sie odwidzialo z hustawka,nie chce w niej byc.Przez tydzien co byli gosci,hustawka byla schowana,bo ta 2 latka by pewnie probowala na nia wchodzic,a wazy juz 17 kg.A ze tak jej pozwalaja na wszystko,to pewnie by rozwalila ja.No i po tym tygodniu Eryk juz nie bardzo jest na hustawke.Ale moze jeszcze mu sie odmieni.
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie popoludniowa porą
![]() w kwestii smoczkowania zerknijcie na ten filmik ![]() http://noshit.pl/lubie/55736 tylko trzeba miec "drugiego" do kompletu,aby tak w domu poogladac na zywo ![]() ____________ Przede wszystkim gratulacje dla "solenizantow" Andrea i Eryczek Widze,ze temat chrzcin na tapecie. Nikki..ja mysle,ze niezaleznie od sytuacji jesli Twoja kandydatka zmienila zdanie to powinna Ci o tym powiedziec. Ciezko potem na ostatnia chwile cos wykombinowac. Moja kuzynka byla w takiej sytuacji jak chrzcila swoje dziecko,ze chrzestna powiedziala Jej dzien przed...ze nie i miała niezły problem. Gosia jest jeszcze opcja,ze pojde z laktatorem na basen i oddoje sie w przebierlani(zartuje oczywiscie,ale wlasnie sobie to zwizualizowalam Ucaluj Eryczka i zdrowka dla Niego niech szybko wraca do siebie tikki trzymam kciuki za wytrwalosc w probach z Andrea Powiem Ci na pocieszenie,ze ja od 2 dni wprowadzam zasypianie samemu w lozeczku i sa efekty. Takze nie podddawaj sie. Dzis zas po tym jak co chwile sie wybudzal z drzemki bo przypomnial sobie ,ze nie ma smoczka(sam Go wczesniej wyplul) doszlismy do momentu "pożegnania". Okazalo się, ze moje dziecko szybko załapalo,ze bez smoczka takze da sie zasnac i uspokaja jak mama glaszcze i poklepuje po pleckach. Byl bunt,ale krotki i cichy, wiec udalo mi sie to "przetrwac". Pewnie gdyby bardziej zawodzil ciezko by bylo. Mam nadzieje,ze teraz bedzie Mu sie spalo lepiej- zreszta spi od godziny i ani mruknie, wczesniej non stop ten brak smoka Go wybudzal.U nas nocka średnia. Po 3 w nocy tak Go meczyly bąki(mimo podawania kropelek),ze non stop kwilil i stekal...w lozeczku zrobil prawie runde dookola wlasnej osi tak "maszerowal". Moj T dostanie w pn Sab Simplex od kolezanki z pracy i bedziemy testowac. Poki co wzmozone masaze i rowerki i przy tej okazji Robson strzelil kupe na przewijak .(A tak sie pieknie do mnie w trakcie usmiechal skubany).Lenka ja zawsze uzywam wrzątku i raz na jakis czas przegotowuje. Smoczek do tej pory tylko wrzątkiem traktowalam, a butle w zmywarce w sumie mylam ![]() cziqua ja mysle,ze w takie cieplo czapa zbędna, chyba,ze bedziesz Go wyciagala z wozka i bylby wiatr ..zalozylabym jedną warstwe. My w taka pogode mamy bodziak z krotkim rekawem i nozki przykryte flanela(widze,ze Gosia podobnie napisala).---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3456 |
|
Gang Iren
|
Mravka dzieki za gratki i zyczenia zdrowka dla Eryczka
Super filmik Bylam na mailu,wszystkie dzieciaczki super! A Cytrynka nie az taki duzy ten konik,tak sobie wyobrazalam,ze tej wielkosci bedzie.
|
#3457 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to chyba na szczepienie z Małym Tż wyślę bo ja się boję igieł, a jak jeszcze będzie ją wbijać w ciałko mojego Skarba to nie wiem jak ja zareaguje ![]() Cytrynka powodzenia na usg bioderek! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a smoczek najpierw myję pod bieżącą wodą a potem oblewam dlugo wrzątkiem z czajnika. Ale dzis wszystkie smoki porządnie pogotuje 5 minut w garnku.Cytat:
To zmarźluszka z Andreiki Mój to w drugą stronę..ostatnio na spacerze w cieniutkim pajacyku tak się spocil że ubranko do wyrzęcia prawie..wracał obwinięty w tetrową pieluszkę bo ja wyrodna matka nie wzięlam nic na przebranie...![]() Cytat:
Bidulek syncio z tym katarkiem... |
||||||||
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
gosia ja myslalam ze konik bedzie mniejszy ale jest ok
![]() dziekuje za kciuki za usg na 16 idziemy
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Alamig to niezła ta położna...u mnie małego rozebrała, obmacała główkę, brzuszek, z przodu z tyłu co chwila pytała czy mam jakies pytania i jak miałam to odpowiadała, ale że ja większość od was wiem to mało miałam pytań
![]() Tikki dla Andreiki za skończony miesiąc.Gosia i Julliczka dla dzieciaczków za skończone 3 tygodnie.Cytat:
Matki wariatki ![]() Nikki alez cięzka sytuacja...ja bym powoli kogoś innego szukała z zastrzeżeniem, że nie wiadomo jak będzie..ale po stracie to raczej ta bratowa nie będzie miała ochoty być chcrzestną.. Mravka za postępy w zasypianiu Robcia w łóżeczku A filmik super ![]() U nas był dzis lekarz na 1 wizytę...pooglądał, osłuchał i wszystko ok jest..śmiał się że Morfik walentynkowy bo w bodziakach w serduszka leży.. Właśnie byl kurier z chustą..w końcu po długich bólach poszukiwań wybrałam tą http://shop.natibaby.pl/chusta-nati-...-standard.html A dziś po prawie 3 tygodniach jedynie plamienia w ramach oczyszczania wyleciało ze mnie coś mięsistego wielkości dużej truskawki...aż się przestraszyłam.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-05-11 o 14:01 |
|
|
|
|
#3460 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wkoncu Szymon zasnął, tak to bawil sie ze mna w kotka i myszke od 11 ![]() Zaraz wybywamy do piaskownicy. ![]() Na taka temp. 25-30 stopni ubieram bodziaka na krotki i skarpetki i jak spi to przykrywam tylko pieluszka flanelowa lub tetrowa(w zaleznosci od skwaru). Czapeczke mam taka z dziurkami na lato, ubieram tylko jak wieje mocno wiatr albo jak wyciagam z wozka i wieje. Bo w wozku czesto jezdzi bez czapeczki. Jak jest tak 22-23 stopnie, to czasem cos cienkiego z dlugim rekawem ubieram i jakies polspioszki cienkie. Cytat:
Super ze tak ładnie Kajunia przybiera No ale musze Ci powiedziec, ze moj Szymon jednak przerósl Kaje hehe bo wazyl w srode jak bylismy na szczepieniu 6200 grCytat:
Cytat:
![]() Przecieranie spirytusem kazdej potowki oddzielnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy bardzo sie rozciąga? hmm ciezko mi powiedziec, troche tak jak stanik, ale z tylu jest regulacja. A co do biustonosza od tego Sprzedajacego mam zamiar kupic nastepny tylko biały bo do bialych bluzek czarny juz tak mniej pasuje. Tylko mysle wlasnie ktory bo chyba dwa białe są do wyboru. Jednak ten czarny leży przepięknie. Poza tym mozna go bedzie uzywac i po karmieniu bo nie widac ze jest specjalny do karmienia.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-11 o 14:39 |
||||||
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie było podobnie! przyszła położna zajrzała do wózka i powiedziała że w końcu jakoś normalnie ubrane dziecko Przede mną miała wizytę u innej dziewczyny z mojego bloku, dziecko ubrane w bodziak, pajac i zawinięte w polarowy kocyk, położna stwierdziła, że myślała że padnie jak to zobaczyła..Flower może zapytaj lekarza co to takiego mogło być (to co wyleciało..). A do mnie dziś przyszły woreczki do mrożenia mleka (Aguśka takie jak Twoje )i czarno biała panda Lamaze (któraś z dziewczyn polecała,Zia?) - jest super, Kajcia wpatruje się w nią namiętnie
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-11 o 14:42 |
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbombka swietny wybor z ta chusta
![]() gosia super avatar
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka dzięki
ja tez chyba zamówię chyba 2 od razu
|
|
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
siemaneczko
![]() Nikki, Julliczka i Gosia - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 3TYG ![]() Tikki - NAJLEPSZEGO Z OKAZJI MIESIACA!! Nikki mi sie wydaje ze to zbieg okolicznosci i nieszczescie sie przydarzylo przyszlej Chrzestnej ale smutne bardzo, nie obwiniaj sie za to.przesadow jest mnostwo - i tak jak Gosia pisze jakby sie we wszystkie wierzylo to by sie chyba zwariowalo. alez Ci slicznie pospal Oskarek ![]() my wrocilysmy 2h temu z masazu Hania dzis zaczelo wrzeszczec dopiero 5 min przed koncem, a tak to super byla...a jak ja polozylam na brzuszko i masowalam plecki to juz sie przestalo podobac po minucie i zaczela plakac wiec ja ubralam - dalam cyca i momentalnie zasnela - bo to jej pora spania jest poprostu i od tamtej pory spi.troche mniej jestem zadowolona bo zwazylam ja i przez tydzien przybrala tylko 150g. Deena - moja pielepgniarka srodowiskowa i prowadzi tez zajecia z masazu powiedziala ze mam przestac karmic z nakladkami bo moze Hania nie bierze tyle mleczka ile powinna no i abym znow dokarmiala sciagnietym mleczkiem i tak tez bede robic, bo jak dokarmialam sciagnietym to przybierala po 200-240g/tydzien. Lenka ja wkladam laktator, smoczek, butelki i nakladki do plastikowego pojemnika - zalewam wrzatkiem i nakrywam pokrywa, mam tez duzy elektryczny sterylizator TT - ale nie wydaje mi sie aby byl dobry. pytalam na zajeciach o ciemieniuche jak sie pozbyc - bo u nas woda i oliwa z oliwek nie przynosi rezultatu - wyczesywanie tez nie. jedna dziewczyna stosowala E45 i pomoglo, inne dziewczyny uzywaly jakiegos szamponu - i zaproponowaly ze mi przyniosa - bo uzyly tylko 2x i ciemieniucha zniknela - milo z ich strony . i we wtorek z Hania idziemy na jakies inne zajecia dla mam i maluszkow, jedna dziewczyna powiedziala ze sa fajne - wiec pojedziemy i zobaczymy. a jeszcze odnosnie tych zajec na ktorych dzisiaj bylysmy , bo maluszki sa naguskie cale - i czesto obsikuja mame itd. ![]() a jak jest smiesznie jak sobie gaworza - tak to wyglada jakby ze soba rozmawialy )no i moja Hania niestety nie przepada za lezeniem na brzuszku, jak ja dzis polozylam ladnie podtrzymywala glowke, ale dluzej niz 2min nie chce lezec i juz
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-11 o 14:51 |
|
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do ginka idę dopiero za 3 tygodnie...właśnie szukam czy i gdzie przyjmuje prywatnie ten co mnie 2 razy na IP przyjmowal..Hubert Wójtowicz ![]() Dzięki ![]() Aguśka bo różnie jest w różnych instrukacjach i nie wiem..takiemu maluchowi zostawiamy nózki schowane czy wyjmujemy tak na żabkę? Monia mój ma tak samo z tym leżeniem na brzuszku..może w końcu się przyzwyczają.... |
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj u mnie nie da rady może krochmal troszkę pomoże na tego mojego skarba
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca ten test na typ maluszka jest w ''jezyku niemowlat''
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-11 o 15:30 |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nozek, musza byc odwiedzione w stawach biodrowych wiec na zabke ![]()
|
|
#3469 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki kochana! Cytat:
To tak jak Eryk,on tez nie lubi ![]() A na Hanie nie dziala ta mata co masz?Bo masz taka do lezenia na brzuszku,prawda? Dalam na maila kilka zdjec
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
kochane ja mam dzisiaj dzień niewiedzy
![]() byliśmy we wtorek u pediatry jak już kiedys pisałam zważył zbadał itd powiedział że jak potówki nie zejdą to w przyszłym tygodniu się do niego zgłosic a jak zejdą to kiedy mam iśc na następną wizytę? bo nie wiem nikt mi nie powiedział za jaki czas mam z Filipem przyjśc na kolejną wizytę do pediatry czy na szczepienie czy jak ? nie wiem zgłupiałam już
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sesję dłoni Andrusi
![]() Nowy folder (2).jpg Moja Andrea też nie przepada za leżeniem na brzuchu i powoli zaczyna mieć schizy jak patrzę jej na nos, bo ja nienawidzę jak ma w nim kozice no a poza ty muszę jej go czyścić przez ten śluz
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-05-11 o 16:16 |
|
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
cześć mamusie!
byłam na kontroli u urologa i niestety ciągle mam zastój w lewej nerce: lekarz podejrzewa że mam tam jakieś dodatkowe naczynie krwionośne które blokuje odpływ moczu. szczerze mówiąc zgłupiałam już. we wrześniu kontrola i skierowanie na urografięmam nową metodę usypiania małego: hipnoza jestem mega zadowolona z tego nosidełka womar ergonomiczne: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...325974266.html jest bawełniane, przewiewne i nie jest to wisiadło, nóżki elegancko obejmuja moje biodra, polecam, Dominik zwykle zasypia podczas noszenia w nim polecam tez tą karuzelę z tiny love wyspa: http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...308739324.html Dominik potrafi się wpatrywać przez 20 minut i ja mam 20 minut spokoju
Dominik na świecie! Mój chłopczyk!!! Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2012-05-11 o 16:21 |
|
|
|
#3473 |
|
Gang Iren
|
Aaagga,ze tez chorobska nie chca cie opuscic!
Zycze ci duzo zdrowka! A nosidlo wyglada naprawde fajnie. Ja mysle o chuscie,ale jeszcze sie nie zdecydowalam. Chcialabym,zeby taka chusta ulatwiala mi karmienia w miejscach publicznych.Bo gdy zrobi sie cieplo(mam nadzieje,ze jeszcze w tym roku ) chcialabym jak najwiecej czasu spedzac na powietrzu.Jednak boje sie tych wiazanych chust i chcialabym jakas w calosci. Myslalam o czyms takim,ale nie wiem czy to dobre bedzie: http://www.ebay.co.uk/itm/CELEB-BABY...item5646265ced
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję, obyś jak najszybciej się tego pozbyła!A czy Twój Dominiś obchodzi jutro imieniny?
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Aaagga oby szybko choróbsko Cię opuściło.
Andrea zasnęła mi na kolanach i chyba trzymam już ją tak z 20 min ...w łóżeczku już 100 razy by się kręciła.
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedactwo z tymi nerkami Twoimi a ja dzisiaj chyba pierwszy raz wykąpię się w wannie od porodu 3,5 tygodnia temu . Mam nadzieje ze mogę i nic zlego sie nie stanie te prysznice mnie juz męcza marze o normalnej kąpieli bo co to za prysznic w wannie oczywiscie nie za ciepla woda i nie za dlugo no i juz z odchodów porodowych został śluz lekko zabarwiony na jasny beż .
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- [QUOTE=gosia261282;3404238 3] Nowaken fajnie,ze Ania lepiej spi w nocy.A wy jeszcze na piersi,czy juz tylko mm?/QUOTE] Tylko na mm ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
na pewno omawiali to między sobą. Przestań to tylko przesąd nie masz się co obwiniać tak widocznie miało być |
||
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
my po usg bioderek
wszystko dobrze!!! ![]() co do smoczkow i butelek to ja myje woda z plynem i wyparzam wrzatkiem, smoczki raz dziennie czy wasze dzieci tez sie slinia??? bo moj wlasnie pcha cala reke do buzi i caly sie slini wyslalam na maila zdjecia konika z fb jak swieci(gra) jak ktoras jest zainteresowana
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-11 o 18:33 |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Też gotuję wszystko w garnku, ale zastanawiam się kiedy wystarczy samo wyprzarzanie.
Cytrynka super, że z bioderkami ok! |
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Aaagga bidulka jesteś z tą nerką
Cytrynka super, że na usg wszystko ok Konik FP świetny a Wiktorek taki pocieszny ![]() Gosia Eryczek slodziaczek Wstawiłam na maila Morfika chuścioszka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

.(A tak sie pieknie do mnie w trakcie usmiechal skubany).

. Muszę ją ubierać w 25st w krótkie body, cienki kaftanik i spodnie. 

dla Andreiki za skończony miesiąc.