Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 19:39   #2551
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

hej No i mamy kolejny weekend Wczorajsza nocka elegancka, tylko 2 pobudki na smoka górne dwójeczki już pod samą skórą więc niedługo powitamy 5 i 6 ząbek (odnośnie tematu to byłam dzisiaj u koleżanki i jej mały (ma 6mc) ma dwie dolne jedynki a teraz mu idą dwie górne dwójki - wygląda bosko)

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
Natka

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Zaraz oszaleję z tymi jadłospisami. Wyczytałam, że ostatni posiłek to koło 24 a potem 6h przerwy i to nazywa się wtedy że dziecko przespało noc To co ja mam go na śpiocha karmić o 24?
Ja karmię Szymka na śpiocha ok 22 -22.30 wcześniej je ok 19.00 kolację, a następny posiłek jest ok 7.30

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
No ja też za 20 dychy, tz teściowa kupiła, a najlepsze, że kupiła na 6 grudnia biedronkę za 80 zeta, a potem staniały na 20 zł
Oby była spokojna. Kolorowych
A Natka bo na stojaka to najfajniej jest
U nas było podobnie na mikołaja kupiliśmy słonia za 80zł a potem w styczniu klocki za 20
Dziękuję była spokojna nocka

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Zostaje mi tylko allegro do takich zakupow, a nie wiem czy tam podaja firme. Ale jak bedziesz miala chwile to mozesz sprawdzic
Kurcze Szymek śpi a tam mam opakowanie, jak nie zapomnę to Ci sprawdzę jutro

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Hello,
pamiętacie mnie jeszcze? Jakoś nie mogę się wbić w wątek ostatnio

Minio - z Adama prawdziwe słoneczko, śliczny jest
Archi - jak zwykle brawa za determinację!

I od razu mam pytanie do tych, które mają w autach klimę - włączacie ją jak jedziecie z dzieckiem?
Jasne, że pamiętamy Wbijaj się i nie marudź
My włączamy ale bardzo delikatnie, minimalnie jest 21 stopni, ostatnio siedziałam z tyłu i nie było wcale czuć, że jest włączona ale jednak w samochodzie nie ma takiego ukropu.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Chwalimy się bo trzeba dobrze dzień zacząć
Proszę się tak częściej chwalić

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Qrcze, macie może jakieś sposoby na zaparcie u maluszka i twarde kupki?trapi to Michasię strasznie, już daję jej Debridat, ale coś ciężkawo dalej ciśnie....ech..
Ja polecam albo śliwkę tak jak dziewczyny albo krople Dicoflor

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Miszcz drugiego planu
Padłam

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:43   #2552
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Natka, ja nawet nie chce czytać o takich nockach bez pobudek zazdrościmy, i zębów też, oj tak! Szymek to chyba nasz zębowy przodownik wątkowy
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:46   #2553
archinta
Zakorzenienie

Eloł- ja na chwilkę- znów cały dzień na zewnątrz , a jak miałam czas by usiąść to szalała mega burz a;mdleje: Teraz z kolei kleją już mi się oczy

mamo Zo- jak Ty ogarniasz Zapa 1 ręką?? Bo ja sobie tego nie wyobrażam by go złożyć lub rozłożyć

A i linka co dawałaś z filmikiem- to ja mam jakiegoś innego zapa- bo ma 1 kółko z przodu i mniejszy koszyk na zakupy
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:55   #2554
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka, ja nawet nie chce czytać o takich nockach bez pobudek zazdrościmy, i zębów też, oj tak! Szymek to chyba nasz zębowy przodownik wątkowy
Pobudki były A no chyba przodujemy

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Eloł- ja na chwilkę- znów cały dzień na zewnątrz , a jak miałam czas by usiąść to szalała mega burz a;mdleje: Teraz z kolei kleją już mi się oczy

mamo Zo- jak Ty ogarniasz Zapa 1 ręką?? Bo ja sobie tego nie wyobrażam by go złożyć lub rozłożyć

A i linka co dawałaś z filmikiem- to ja mam jakiegoś innego zapa- bo ma 1 kółko z przodu i mniejszy koszyk na zakupy
w takim razie idź odpoczywać ciotka

Dominik

Martynka
Stary 2012-05-11, 20:01   #2555
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:

co do kółek, to nawet nie zauważyłam wcześniej, że tam dwa są ja mam jedno

no mniejszy jest u nas koszyk, a te które oglądałam na niemieckich stronach miały większy ale tato mi dokupi sam koszyk, bo się da (tylko ogarnąć muszę, czy będzie pasował)

rozłożyć daję radę, ale potrzebowałam kilku razy by to ogarnąć - zresztą moja mama jak była to to pierwszy raz zrobiła, podtrzymała sobie jedną nogą dół, pociągnęła mocno i się rozłożył, a siedzisko wpiąć to już bez problemu idzie, gorzej ze składaniem jedną ręką złożę ramę bez problemu, siedzisko wypiąć już gorzej, ale może i do tego dojdę.

a próbowałaś montować maxi cosi fotelik?
Stary 2012-05-11, 20:08   #2556
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

w takim razie idź odpoczywać ciotka
ano ide..ale tesknie juz za Wami
wizażoholiczka na nieprzewidzianym odwyku

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
co do kółek, to nawet nie zauważyłam wcześniej, że tam dwa są ja mam jedno

no mniejszy jest u nas koszyk, a te które oglądałam na niemieckich stronach miały większy ale tato mi dokupi sam koszyk, bo się da (tylko ogarnąć muszę, czy będzie pasował)

rozłożyć daję radę, ale potrzebowałam kilku razy by to ogarnąć - zresztą moja mama jak była to to pierwszy raz zrobiła, podtrzymała sobie jedną nogą dół, pociągnęła mocno i się rozłożył, a siedzisko wpiąć to już bez problemu idzie, gorzej ze składaniem jedną ręką złożę ramę bez problemu, siedzisko wypiąć już gorzej, ale może i do tego dojdę.

a próbowałaś montować maxi cosi fotelik?
nie- mam x-lander

No właśnie z ta jedna ręką nie ogarniam dalej bo np trzeba wcisnąć przyciski po obu stronach wózka
Musze popróbować z nim- bo na razie jak go rozłożyłam tak stoi- jednie nie na spacerze siedzisko przekładałam

Wlasnie mały obudził sie z rykiem ale dale spi- oby jeszcze ze 3h zebym zdazyla zasnac bo spi juz 1,5h

dobra- teraz serio ide
pa
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 20:11   #2557
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

nie- mam x-lander

No właśnie z ta jedna ręką nie ogarniam dalej bo np trzeba wcisnąć przyciski po obu stronach wózka
Musze popróbować z nim- bo na razie jak go rozłożyłam tak stoi- jednie nie na spacerze siedzisko przekładałam

Wlasnie mały obudził sie z rykiem ale dale spi- oby jeszcze ze 3h zebym zdazyla zasnac bo spi juz 1,5h

dobra- teraz serio ide
pa
jutro sobie na spokojnie go złoże i rozłożę i krok po kroku Ci opiszę jak to robię - a siedzisko u mnie tylko w moją stronę było jak do tej pory bo mamusia musi mieć Zośkę non stop na oku

Spij dobrze i jak najdłużej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 20:12   #2558
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

nie- mam x-lander

dobra- teraz serio ide
pa
My też już tęsknimy Więcej nas tu takich wizażocholiczek na odwyku Spokojnej nocki

Przeglądałam właśnie youtuba i znalazłam swój filmik dokładnie z przed roku KLIK wzruszyłam się

Dominik

Martynka
Stary 2012-05-11, 20:17   #2559
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
My też już tęsknimy Więcej nas tu takich wizażocholiczek na odwyku Spokojnej nocki

Przeglądałam właśnie youtuba i znalazłam swój filmik dokładnie z przed roku KLIK wzruszyłam się
słodkie to!
Stary 2012-05-11, 20:20   #2560
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
słodkie to!
a no słodkie i uświadamia mi jak ten czas niesamowicie zapie...

Dominik

Martynka
Stary 2012-05-11, 20:23   #2561
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
a no słodkie i uświadamia mi jak ten czas niesamowicie zapie...
złapałam się na tym jak ostatnio w głowie zaczęłam zastanawiać się nad organizacją pierwszych urodzin Zośki

ale to jeszcze nic, ostatnio przy okazji matur uświadomiłam sobie, że swoją maturę zdawałam 10 lat temu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 20:25   #2562
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
złapałam się na tym jak ostatnio w głowie zaczęłam zastanawiać się nad organizacją pierwszych urodzin Zośki

ale to jeszcze nic, ostatnio przy okazji matur uświadomiłam sobie, że swoją maturę zdawałam 10 lat temu
Ja już dawno o tym myślę
Ja maturę zdawałam 5 lat temu

Idę się oprysznicować

Dominik

Martynka
Stary 2012-05-11, 20:29   #2563
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już dawno o tym myślę
Ja maturę zdawałam 5 lat temu

Idę się oprysznicować
5 lat temu to ja studia skończyłam
Stary 2012-05-11, 20:48   #2564
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Danika dziękuję, że pytasz Bóle brzuszka są, niespokojne dni i noce również, do tego alergia pokarmowa pełną parą, przez co rozszerzanie diety jest dla nas wielką przygodą. Do tego, jak to stwierdziła pani alergolog, ma tendecję do kolek, więc tak szybko nie przejdą. Zębów jak narazie ani widu, ani słychu. To tak w skrócie. A co tam u Was, jak się ma Gunia?
Znaczy ma ciągle kolki??? Podobno one się pojawiają do 4 mca??

Cytat:

Oj pamiętam Twój filmik Natuś i szczerze powiem zawsze chciałam też czegoś takiego doświadczyć
A swoją drogą kiedyś słyszałam plotkę że jakie dziecię w życiu płodowym takie potem, jak to się u was sprawdziło???
U nas bzdura, Martusia bardzo mało się ruszała, w zasadzie nie wiem co to kopniak itp a o szaleństwach jak na filmie Natki nadal tylko marzę a z kolei po tej stronie brzucha mała to istny huragan dziś byłyśmy u kawalera miesiąc starszego i mała jakby mogła to by go rozdeptała zabawki zabrała, zawłaszczyła mate i pokazała kto tu urządzi

Dziękujemy za komplementy oczywiście

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu

Edytowane przez irmith
Czas edycji: 2012-05-11 o 20:55
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 20:55   #2565
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

heja melduję się po pierwszym tygodniu pracy, czas tak szybko mija że szokale dziś u nas duchota, wysiedzieć nie szło
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Powiem Ci Martuś, że Bartuś pięknie "wystrzelil" do przodu. Niby nic, fiu fiu, a tu masz. Gada, turla się, i siedzi

masz racje, długo długo nic, a teraz widzę jak się pięknie rozwija
Cytat:
za "mama"

Cytat:
Dobry wieczór...padam na pyszczek więc tylko się zamelduję ja i śpiące dziecię, że wsio ok i z okazji pierwszego dnia dziewiątego miesiaca życia (dziękujemy za wszystkie życzonka) moje dziecię zaczęło nieśmiało poruszać się do przodujeszcze sobie z tego nie zdaje chyba do końca sprawy, że potrafi, ale pewnie pokaże wkrótce, na co ją stać

Martusia21 brawo za MAMA...
za nowe umiejętności i dziękujemy
Cytat:
Martusia brawa za mama

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość

Martusiaaa21 podziwiam pracującą mamę i gratuluję pierwszego MAMA

Brakuje mi Was i plotkowania w dzień teraz tylko wpadam, poczytam i lecę dalej niestety, ale po południu ciężko z czasem, zawsze coś do zrobienia i z Bartusiem spacerujemy, bawimy się

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 21:11   #2566
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
5 lat temu to ja studia skończyłam

Cytat:
Znaczy ma ciągle kolki??? Podobno one się pojawiają do 4 mca??

Oj pamiętam Twój filmik Natuś i szczerze powiem zawsze chciałam też czegoś takiego doświadczyć
A swoją drogą kiedyś słyszałam plotkę że jakie dziecię w życiu płodowym takie potem, jak to się u was sprawdziło???
U nas bzdura, Martusia bardzo mało się ruszała, w zasadzie nie wiem co to kopniak itp a o szaleństwach jak na filmie Natki nadal tylko marzę a z kolei po tej stronie brzucha mała to istny huragan dziś byłyśmy u kawalera miesiąc starszego i mała jakby mogła to by go rozdeptała zabawki zabrała, zawłaszczyła mate i pokazała kto tu urządzi

Oj u nas się sprawdziło, Szymek jest w ciągłym ruchu, nawet we śnie Niby jeszcze nie raczkuje ale wiecznie się przemieszcza, wczoraj robił mi porządki pod stolikiem

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
heja melduję się po pierwszym tygodniu pracy, czas tak szybko mija że szokale dziś u nas duchota, wysiedzieć nie szło

masz racje, długo długo nic, a teraz widzę jak się pięknie rozwija

za nowe umiejętności i dziękujemy

Brakuje mi Was i plotkowania w dzień teraz tylko wpadam, poczytam i lecę dalej niestety, ale po południu ciężko z czasem, zawsze coś do zrobienia i z Bartusiem spacerujemy, bawimy się
rozumiemy mamusiu pracująca

zmykam zapodać smykowi mleczko i spać, mam nadzieję, że z powodu tego iż spał dzisiaj w dzień tylko 1h pośpimy do 8
Dobranoc mamuśki Spokojnej nocki

Dominik

Martynka
Stary 2012-05-11, 21:45   #2567
aaagie
Przyczajenie

GG do aaagie

Hej dziewczyny ja też jestem październikową mamą 2011 i wrześniową 2009.
Chciałam Was zaprosić do zaglądania na mojego bloga http://perfekcyjnamama.blogspot.com staram się na nim opisać moje zmagania w byciu "perfekcyjną" mamą

A jak to jest u Was ? też czujecie zewsząd presję do bycia perfekcyjną mamą, żoną, kochanką, panią domu etc.?
aaagie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 00:31   #2568
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Natka też sie wzruszyłam. Aż czasami mam wrażenie, że pamiętam zapach tych dni i ciepło na dworze
Lubię wracać do tego dnia, kiedy rodziłam. Niby bolało, ale piękne to wszystko.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 07:51   #2569
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobry jestem pierwsza

Bartuś dal się dziś w miarę wyspać spaliśmy do 8mej z przerwą na mleko o 6tej i półgodzinnym "gadaniem" A teraz siedzi w zabawkach i nawija

Pogoda się popsuła a my jutro na komunię jedziemy. I problem w co się ubrać

Miłego dnia

Emilka ur. 05.05.14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 09:47   #2570
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

Aiszko to widze, ze nadal ciężko u Was... przytulam mocno i oby wyrósł z tego Tymek jak najszybciej

u nas odpukać brzuszkowe kłopoty przeszły, trawi juz młoda ładnie laktozę i je normalne mleko na szczęście tyle, ze wróciłam do pracy i kompletnie sie nie ogarniam

Cytat:

u nas sie sprawdziło brzuszkowe brykanie - brykała i bryka nadal

kuzyneczka jednak wczoraj dotarła do nas MOja łobuziura nawet sie ładnie bawiła, oczywiscie obie na raz chciały tą samą zabawkę ale to norma chyba
rozwaliła dzis kubek niekapek - powiem tak, po 3 tyg rzucania z wysokości krzesełka na płytki kilka razy dziennie kubek lovi nie dał rady

Cytat:

hej kolejny pracusiu

mam podobnie, wpadne, coś poczytam ale tak, żeby być w temacie to juz chyba nie ma szans

Cytat:
Bartuś dal się dziś w miarę wyspać spaliśmy do 8mej z przerwą na mleko o 6tej i półgodzinnym "gadaniem" A teraz siedzi w zabawkach i nawija

Pogoda się popsuła a my jutro na komunię jedziemy. I problem w co się ubrać
moja wstała o 7, to itak spoko, ale ok 3 wariowała wyspana dama

tez jedziemy jutro na komunie. Bierzesz małego? bo my właśnie zdecydowaliśmy ze gwiazda zostaje z dziadkami. Zimno ma byc, w kościele mi nie wytrzyma 1,5-2h, nie ma mowy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:15   #2571
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

hej kolejny pracusiu

mam podobnie, wpadne, coś poczytam ale tak, żeby być w temacie to juz chyba nie ma szans

moja wstała o 7, to itak spoko, ale ok 3 wariowała wyspana dama

tez jedziemy jutro na komunie. Bierzesz małego? bo my właśnie zdecydowaliśmy ze gwiazda zostaje z dziadkami. Zimno ma byc, w kościele mi nie wytrzyma 1,5-2h, nie ma mowy
no właśnie, szkoda, że tylko wpadamy i nadrabiamy a plotkować nie ma kiedy

A mój odpukać nocki ma coraz lepsze, dziś tylko 2 razy sie budził, bo mu smok wyleciał

A my bierzemy małego, to komunia bratanicy i chce go wziąć ale najwyżej pojedziemy później, tak na końcówkę mszy

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-05-12, 10:25   #2572
danika
Zakorzenienie

Cytat:

A my bierzemy małego, to komunia bratanicy i chce go wziąć ale najwyżej pojedziemy później, tak na końcówkę mszy
ja jestem chrzestną to nie bardzo pasuje tak a dziadki sie będą cieszyć, ze mają młodą
Stary 2012-05-12, 10:41   #2573
emma85
Raczkowanie

hej
Ledwo dzień się zaczął a już zła matka zrobiła krzywdę swojemu dziecku Wyciągałam małą z krzesełka do karmienia i zaczepiła nóżką o tackę Ryk niesamowity, na udku siniak... na szczęście w miarę szybko się uspokoiła i przeszła do normalności, ale ja zła jestem na siebie jak diabli dostałam kolejną nauczkę, ile ich jeszcze będzie

Co do komunii, to rzeczywiście nieciekawa pogoda się zapowiada. My byliśmy tydzień temu na komunii mojego chrześniaka, ale było słonecznie i ciepło. Ja marzłam w zimnym kościele czyniąc swoją powinność a mąż z Hanią wygrzewali się na zewnątrz

danika o jakim kubeczku Lovi piszesz? my mamy taki http://lovi.pl/produkty,kubek_niekapek.html ale mała traktuje go jak gryzak
oprócz tego mamy jeszcze 2 inne i żaden nie spełnia moich oczekiwań, nie wiem czy znajdę w końcu taki, z którego moje dziecko będzie umiało samo pić przy okazji nie zalewając wszystkiego wkoło
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 11:31   #2574
danika
Zakorzenienie

Tak Emma, taki mamy/miałyśmy / NIunia ładnie z niego piła jak jej sie chciało a jak jej sie nie chciało to robiła rzuty

ogólnie uczymy sie pić ze szklanki przez rurkę i idzie coraz lepiej
Stary 2012-05-12, 11:41   #2575
mama zosi
Zakorzenienie

Za oknem strasznie, i mój nastrój adekwatny do tego. Zośka zaliczyła pierwsze wymioty w życiu i temp 39,7 Byłyśmy rano u lekarza, twierdzi że to reakcja na szczepienie. Zaleciła większą dawkę przeciwgorączkowego leku i jutro jak się nie poprawi mamy się pokazać znowu. A ona się tak męczy, nawet przez sen sobie popłakuje, a ja razem z nią.
Stary 2012-05-12, 12:15   #2576
agus1978
Wtajemniczenie

Dobry!za oknem deszcz, młoda spi więc delektuję się tą ciszą i spokojem, póki się da jeszcze...rano zaliczyłyśmy zakupy na targu i udało się nam nie zmoknąć za bardzo, a teraz to już leje....ostatni wyczyn mojego dziecka to wstawanie w wanience chwytając się brzegu wanny, puszczanie rąk i ślizganie się spowrotem do wanienki z usmiechem na twarzyoczywiście aksekuruję ją, ale skubana jest silna i coraz ciężej mi to idzie...ciekawe, co ona jeszcze nie wymyśli
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dzięki Aguś Też zacznę od jednej łyżeczki i jabłuszka i jak nic się nie będzie działo to dam więcej
jak narazie reakcji brak, więc dam jej dziś też
No jak to takim tempem idzie, to mam jeszcze troszkę czasu
mnie to aż łzy w oczach stają, jak widzę jej zapał i werwę i to skupienie, żeby iść do przodu a potem takie małe raczkującei ten uśmiech i zadowolenie, ze jej sie udało...
Powodzenia przy wyborze fotelika
nie dzięki, ale dzięki...osiwieję chyba szybciej...jednak chyba wróce do pierwotnego wyboru czyli Recaro albo podfirma Recaro Recaro Storchenmuhle Stm
U nas jeszcze ładnie, nie strasz mnie jakimś deszczem
no nie padało wczoraj na szczęscie, ale duchota byla niezła
Cytat:
Aguś jakiś deszcz u Was? bo u mnie jest tak duszno jakby burza miała być wieczorem. A u nas też śliwka z czymś, bo sama to nie bardzo wchodziła.
nie było, ale było duszno; dałam jabłuszko ze śliwką, i biedna tak cisła, ze aż się popłakała i musialam jej "pomóc" w wyciśnięciu..ech..
Cytat:
Miszcz drugiego planu
miszcz pierwsza klasa
Cytat:
hej No i mamy kolejny weekend Wczorajsza nocka elegancka, tylko 2 pobudki na smoka górne dwójeczki już pod samą skórą więc niedługo powitamy 5 i 6 ząbek (odnośnie tematu to byłam dzisiaj u koleżanki i jej mały (ma 6mc) ma dwie dolne jedynki a teraz mu idą dwie górne dwójki - wygląda bosko)

Ja polecam albo śliwkę tak jak dziewczyny albo krople Dicoflor
dzięki
Cytat:
, ja mam tak, że co chwilę sobie wspominam jak to było rok temu i dalej cięzko uwierzyć, że już jest na świecie dziecię....

Cytat:
hej
Ledwo dzień się zaczął a już zła matka zrobiła krzywdę swojemu dziecku Wyciągałam małą z krzesełka do karmienia i zaczepiła nóżką o tackę Ryk niesamowity, na udku siniak... na szczęście w miarę szybko się uspokoiła i przeszła do normalności, ale ja zła jestem na siebie jak diabli dostałam kolejną nauczkę, ile ich jeszcze będzie

Cytat:
Za oknem strasznie, i mój nastrój adekwatny do tego. Zośka zaliczyła pierwsze wymioty w życiu i temp 39,7 Byłyśmy rano u lekarza, twierdzi że to reakcja na szczepienie. Zaleciła większą dawkę przeciwgorączkowego leku i jutro jak się nie poprawi mamy się pokazać znowu. A ona się tak męczy, nawet przez sen sobie popłakuje, a ja razem z nią.
o qrcze....współczucia i całuski dla Zośki, żeby szybko przeszlo...ale że wymioty po szczepieniu?a ma też biegunkę?może to jakiś wirus?
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:20   #2577
mama zosi
Zakorzenienie

Aguś, nie ma biegunki, a wymioty podobno przy tak wysokiej temperaturze to norma. Nie wiem, bo to pierwsza nasza poważna choroba. A ja się czuje równie źle jak ona, chciałabym jej pomóc, ale nie wiem jak. I po raz pierwszy jest mi cholernie smutno, że jesteśmy same.
Stary 2012-05-12, 12:22   #2578
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguś, nie ma biegunki, a wymioty podobno przy tak wysokiej temperaturze to norma. Nie wiem, bo to pierwsza nasza poważna choroba. A ja się czuje równie źle jak ona, chciałabym jej pomóc, ale nie wiem jak. I po raz pierwszy jest mi cholernie smutno, że jesteśmy same.
wiem wiem..ale masz nas za to..
Stary 2012-05-12, 12:38   #2579
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem..ale masz nas za to..
nawet nie wiesz jak mi to czasem pomaga!

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
hej
takie "wypadki" niestety są nieuniknione, ale wiem jak się czujesz, bo wczoraj nie zauważyłam grzechotki w łóżeczku, Zośka się na nią położyła i chyba jakoś niefortunnie przycięło jej włoski, bo taki ryk był, że myślałam, że coś o wiele gorszego się stało!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

a niekapek (my mamy tommee tippee) służy nam aktualnie za gryzaczek, jak wszystko zresztą co do buzi trafi

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Agu, a Wy używacie takiej zwykłej wanienki, czy już jakiejś większej?! Bo u nas to odchodzi ostatnio takie chlapanie i wyginanie się, że myślę albo nad większą, albo nad kąpaniem jej w normalnej wannie.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

I jutrzejszym "komuniowym" mamom życzę mimo wszystko ładnej pogody
Stary 2012-05-12, 13:13   #2580
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet nie wiesz jak mi to czasem pomaga!
mi też, mimo, że sama nie mieszkam....

Agu, a Wy używacie takiej zwykłej wanienki, czy już jakiejś większej?! Bo u nas to odchodzi ostatnio takie chlapanie i wyginanie się, że myślę albo nad większą, albo nad kąpaniem jej w normalnej wannie.
takiej zwykłej dziecięcej na 100cm..wkładanej do dużej wanny, ale jak widzę jej wygłupy to się zastanawiam nad kąpielą w dużej wannie

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-05-12 o 13:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości