|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł ![]() |
|||
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
10 | 31,25% |
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
13 | 40,63% |
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
2 | 6,25% |
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
4 | 12,50% |
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
1 | 3,13% |
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
0 | 0% |
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
2 | 6,25% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję była spokojna nocka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My włączamy ale bardzo delikatnie, minimalnie jest 21 stopni, ostatnio siedziałam z tyłu i nie było wcale czuć, że jest włączona ale jednak w samochodzie nie ma takiego ukropu. Proszę się tak częściej chwalić ![]() Cytat:
![]() Padłam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Natka, ja nawet nie chce czytać o takich nockach bez pobudek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Eloł- ja na chwilkę- znów cały dzień na zewnątrz , a jak miałam czas by usiąść to szalała mega burz a;mdleje: Teraz z kolei kleją już mi się oczy
![]() mamo Zo- jak Ty ogarniasz Zapa 1 ręką?? Bo ja sobie tego nie wyobrażam by go złożyć lub rozłożyć ![]() A i linka co dawałaś z filmikiem- to ja mam jakiegoś innego zapa- bo ma 1 kółko z przodu i mniejszy koszyk na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no mniejszy jest u nas koszyk, a te które oglądałam na niemieckich stronach miały większy ale tato mi dokupi sam koszyk, bo się da (tylko ogarnąć muszę, czy będzie pasował) rozłożyć daję radę, ale potrzebowałam kilku razy by to ogarnąć - zresztą moja mama jak była to to pierwszy raz zrobiła, podtrzymała sobie jedną nogą dół, pociągnęła mocno i się rozłożył, a siedzisko wpiąć to już bez problemu idzie, gorzej ze składaniem ![]() a próbowałaś montować maxi cosi fotelik? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
ano ide..ale tesknie juz za Wami
![]() wizażoholiczka na nieprzewidzianym odwyku ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() No właśnie z ta jedna ręką nie ogarniam dalej bo np trzeba wcisnąć przyciski po obu stronach wózka ![]() Musze popróbować z nim- bo na razie jak go rozłożyłam tak stoi- jednie nie na spacerze siedzisko przekładałam ![]() Wlasnie mały obudził sie z rykiem ![]() ![]() ![]() dobra- teraz serio ide ![]() pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spij dobrze i jak najdłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przeglądałam właśnie youtuba i znalazłam swój filmik dokładnie z przed roku KLIK wzruszyłam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
a no słodkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
złapałam się na tym jak ostatnio w głowie zaczęłam zastanawiać się nad organizacją pierwszych urodzin Zośki
![]() ale to jeszcze nic, ostatnio przy okazji matur uświadomiłam sobie, że swoją maturę zdawałam 10 lat temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja maturę zdawałam 5 lat temu ![]() Idę się oprysznicować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A swoją drogą kiedyś słyszałam plotkę że jakie dziecię w życiu płodowym takie potem, jak to się u was sprawdziło??? U nas bzdura, Martusia bardzo mało się ruszała, w zasadzie nie wiem co to kopniak itp a o szaleństwach jak na filmie Natki nadal tylko marzę ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękujemy za komplementy oczywiście ![]()
Martusieńka 11.10.2011 ![]() ![]() Szymon16.07.2013 ![]() ![]() Magdalenka 5.11.2014 ![]() ![]() i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2012-05-11 o 20:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | ||
Wtajemniczenie
|
heja melduję się po pierwszym tygodniu pracy, czas tak szybko mija że szok
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Brakuje mi Was i plotkowania w dzień ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zmykam zapodać smykowi mleczko i spać, mam nadzieję, że z powodu tego iż spał dzisiaj w dzień tylko 1h pośpimy do 8 ![]() Dobranoc mamuśki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ja też jestem październikową mamą 2011 i wrześniową 2009.
Chciałam Was zaprosić do zaglądania na mojego bloga http://perfekcyjnamama.blogspot.com staram się na nim opisać moje zmagania w byciu "perfekcyjną" mamą ![]() A jak to jest u Was ? też czujecie zewsząd presję do bycia perfekcyjną mamą, żoną, kochanką, panią domu etc.? |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Natka
![]() ![]() Lubię wracać do tego dnia, kiedy rodziłam. Niby bolało, ale piękne to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Bartuś dal się dziś w miarę wyspać ![]() ![]() Pogoda się popsuła a my jutro na komunię jedziemy. I problem w co się ubrać ![]() Miłego dnia
![]() |
#2570 | |||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Aiszko to widze, ze nadal ciężko u Was... przytulam mocno i oby wyrósł z tego Tymek jak najszybciej ![]() u nas odpukać brzuszkowe kłopoty przeszły, trawi juz młoda ładnie laktozę i je normalne mleko na szczęście ![]() Cytat:
![]() kuzyneczka jednak wczoraj dotarła do nas ![]() ![]() rozwaliła dzis kubek niekapek - powiem tak, po 3 tyg rzucania z wysokości krzesełka na płytki kilka razy dziennie kubek lovi nie dał rady ![]() Cytat:
![]() mam podobnie, wpadne, coś poczytam ale tak, żeby być w temacie to juz chyba nie ma szans ![]() Cytat:
![]() tez jedziemy jutro na komunie. Bierzesz małego? bo my właśnie zdecydowaliśmy ze gwiazda zostaje z dziadkami. Zimno ma byc, w kościele mi nie wytrzyma 1,5-2h, nie ma mowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mój odpukać nocki ma coraz lepsze, dziś tylko 2 razy sie budził, bo mu smok wyleciał ![]() A my bierzemy małego, to komunia bratanicy i chce go wziąć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Ledwo dzień się zaczął a już zła matka zrobiła krzywdę swojemu dziecku ![]() ![]() ![]() ![]() Co do komunii, to rzeczywiście nieciekawa pogoda się zapowiada. My byliśmy tydzień temu na komunii mojego chrześniaka, ale było słonecznie i ciepło. Ja marzłam w zimnym kościele czyniąc swoją powinność a mąż z Hanią wygrzewali się na zewnątrz ![]() danika o jakim kubeczku Lovi piszesz? my mamy taki http://lovi.pl/produkty,kubek_niekapek.html ale mała traktuje go jak gryzak ![]() oprócz tego mamy jeszcze 2 inne i żaden nie spełnia moich oczekiwań, nie wiem czy znajdę w końcu taki, z którego moje dziecko będzie umiało samo pić przy okazji nie zalewając wszystkiego wkoło ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Tak Emma, taki mamy/miałyśmy
![]() ![]() ![]() ogólnie uczymy sie pić ze szklanki przez rurkę i idzie coraz lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Za oknem strasznie, i mój nastrój adekwatny do tego. Zośka zaliczyła pierwsze wymioty w życiu i temp 39,7
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dobry!za oknem deszcz, młoda spi więc delektuję się tą ciszą i spokojem, póki się da jeszcze...rano zaliczyłyśmy zakupy na targu i udało się nam nie zmoknąć za bardzo, a teraz to już leje....ostatni wyczyn mojego dziecka to wstawanie w wanience chwytając się brzegu wanny, puszczanie rąk i ślizganie się spowrotem do wanienki z usmiechem na twarzy
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Aguś, nie ma biegunki, a wymioty podobno przy tak wysokiej temperaturze to norma. Nie wiem, bo to pierwsza nasza poważna choroba. A ja się czuje równie źle jak ona, chciałabym jej pomóc, ale nie wiem jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- a niekapek (my mamy tommee tippee) służy nam aktualnie za gryzaczek, jak wszystko zresztą co do buzi trafi ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Agu, a Wy używacie takiej zwykłej wanienki, czy już jakiejś większej?! Bo u nas to odchodzi ostatnio takie chlapanie i wyginanie się, że myślę albo nad większą, albo nad kąpaniem jej w normalnej wannie. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- I jutrzejszym "komuniowym" mamom życzę mimo wszystko ładnej pogody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-05-12 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.