![]() |
#2281 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]()
![]() |
#2282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
|
#2284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I dziękuję Ziazik za dzisiejszą pomoc ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Nie, ma swoje miejsce odkąd przyjechała, ale pchała się do naszego łóżka i nie chciała siedzieć sama w łazience. Poza tym znam również inne kompetentne miejsca w których mogę szukać pomocy. Na forum się nie kończy. Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-05-11 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
trwa udowadnianie kto i kiedy powinien cos napisac czy zrobić ale ten tekst przeszedł niezauważony ![]() a to przecież o ten wspolny mianownik chodzi - o nasze koty Przykre to jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Wtajemniczenie
|
Ale się brzydko porobiło na naszym wątku
![]()
#2287 | ||
|
Cytat:
![]() Moja mama siała niedawno, więc jeszcze nic nie ma . Wiesz, że z soboty na niedzielę mają być przygruntowe przymrozki? ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Obie piękne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 |
KOTerator
|
Dziwnie sie watek popsul wlasnie. Pamietam ile tu cennych rad dostalam od pazdziernika. Rybiorek, Anita, Lenka i Ty Donka wspieralyscie mnie w akcji pt. ,,Milka", Esfira zawsze cos madrego dorzucila, inne dziewczyny tez cos milego napisaly, gdyby nie ten watek to nie dalabym rady
![]() Fajnie by bylo gdyby teraz mozna bylo tak wspierac dziewczyny, ktore stracily ukochane koty, ktore sie dokocily, ktore maja problemy z kotami? |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2290 |
KOTerator
|
Ale chyba sie tak juz nie da, za duzo tu emotikonek ostatnio a za malo tekstu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2293 | ||
|
Gdzie Ty jej po lodówce zaglądasz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() Ale Wy jesteście! Specjalnie dodajecie takie foty, coby któraś znowu się dokociła ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2294 | ||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Wiele z Was pisało, że źle się stało, że Szary trafił do mnie. I słusznie, bo nie mam warunków na tymczasowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I odejście kotka za TM, i dziwna atmosfera w wątku. Nie wiedziałam, że tak tu jest, wpadłam do Was, bo tylko Wy rozumiecie, co oznacza wlecenie muchy do pokoju ![]() Jest mi bardzo przykro, że kot nie robi teraz tego, co powinien, czyli nie bryka po domu, łasząc się o nogi swej Pańci... Przesyłam dużo wirtualnych uścisków dla smutnej kociej mamy ![]() Cytat:
Nie lubię, jak się na kogoś najeżdża i nie potrafię nie interweniować. Gdyby zaczął się teraz atak na Rybiorka, to bym jej broniła, podobnie jak to miało miejsce w reakcji na Twojego posta o właścicielce Daisy. Bo problem polega na tym, że każda strona konfliktu ma rację. Rybiorek jest mądra, sympatyczna i zna się na rzeczy. Uwielbiam jej drapak i jej koty. Siejusia chłonie wiedzę jak gąbka, daje kotom ogromny ładunek miłości i opieki. Ale wiesz, na studiach byłam 10 lat temu ![]() Widocznie coś mnie ominęło. To jest taki poważny wątek, że nie można się cieszyć i pokazywać świra na punkcie kotów, a rozmawia się tylko na konkretne tematy bez luźnych wątków? Emotki wspaniale oddają radość, głupawkę, a także smutek i wsparcie. Może utworzymy wątek plotkowy do zdjęć i opisów kociej codzienności, a ten pozostanie tylko skarbnicą wiedzy?
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-11 o 19:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- W porządku, ja wybaczam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | ||
KOTerator
|
Wie co dobre
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rybiorek sie sama potrafi obronic, ale ona taka jest, jak chodzi o koty to musi byc dobitnie i do sedna. Nie napisala nic zlego, wyrazila swoje zaniepokojenie... dobitnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Raczkowanie
|
Kochane, już jesteśmy w domku! Kota jeszcze trochę bezwładna, ale narkoza przechodzi i będzie szaleństwo... Więc tak jak pisałam była ostra przepuklina z przyrostem jelit do ciała i martwicą gratis. Co najciekawsze nawet Vetka (od dziś będę pisać o Niej z wielkiej litery) stwierdziła, że sterylka musiała być zrobiona tak sobie, bo pierwotny szew miał ok. 7 cm długości i nie było wkłucia na wenflon. I że to wyskoczyło po 5 dniach. Ale do rzeczy, dostała antybiotyk, maxi ścisłe ubranko (z którego, mam nadzieję, tak szybko nie wyjdzie) i wspomnianą wcześniej kroplówkę. Vetka raportu pisemnego dać nie chciała, bo cytując Ją "to co tu było jest nie do opisania, brak słów na to". Jutro rano idziemy na kontrolkę i kolejny antybiotyk. Muszę się nad nią poznęcać, bo całą dzisiejszą noc i prawdopodobnie najbliższe 3-4 dni będzie musiała spędzić w transporterku, co jej się strasznie nie podoba. Już zaczyna drapać i koncertować, ale musimy być twardzi.
Uff, wyrzuciłam to z siebie i mi lżej ![]() Moniko, zabieg miała robiony u weta moich Teściów (tzn. weta ich zwierzaków), czyli właśnie owe 150 km. My mieszkamy w Wawie. Przez telefon facet był konkretny i sam doradził iść do lecznicy. Konkretnie i na temat to sobie z nim pogadamy za 2 tygodnie, jak będziemy jechać z wizytą do Rodziców. Dlatego póki co nie chcę podawać informacji o mieście, nazwisk, ani tym podobnych danych, które mogłyby do niego doprowadzić ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-05-11 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | ||
|
Cytat:
![]() To to, jak się nie mylę: http://www.poczytaj.pl/127143 ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() |
#2299 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Persilce robiłam później ze względu na ten koci katar i właśnie zmianę otoczenia. Ale on to ciężki przypadek był, 30 kotów w jednym pomieszczeniu, z którymi przebywał, on to dopiero był zestresowany ![]() Do tej pory nie daje się brać na ręce. Ale nigdy nie żałowałam decyzji zostawienia go u siebie. Jest to taki kochany kot i mimo tego, co przeszedł, uwielbia ludzi, inne zwierzęta. W samochodzie grzecznie siedzi mi na kolanach jak jeździmy do weta ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że Persi też nie żałuje zadomowienia. Koty mają kruchą psychikę i zrobiłaś dla niego, co najlepsze.
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zamowilam ten nizszy drapak wczoraj, bedzie w przyszlym tygodniu moze. Brakuje mi kotek... Teraz sie bawie z chomikiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
|
Moje poranki wyglądają teraz tak:
![]()
#2303 |
Zadomowienie
|
szkoda ze sie zrobiło tak niefajnie bo w końcu Siejusia chciała dobrze Malla tez, straciłyśmy w najbliższym czasie kotki na forum i mamy też jedną bidulkę z powikłaniami po spieprzonej sterylce więc może zamiast się kłócić zajmiemy się tymi bidulkami i konkretnymi rzeczami?
Bo jak tu trafiłam było na prawdę sympatycznie i zawsze poratowałyście jak ja niedoświadczona wzięłam ta moją sierotkę i zawsze były rady, zdjęcia. Zamiast krytykować trzeba było interweniować wcześniej a internet nie jest jedynym źródłem informacji o tym też należy pamiętać więc zamiast zarzucać że nie zapytała o radę trzeba się dowiedzieć czy moze z kimś innym sie nie kontaktowała np w wetem ...
![]() |
#2304 | |
Nie depcze krokusów
|
Haha, budziłam się z Szarym pod pachą.
Cytat:
Oprócz furminatora kupiłam nową matę do drapania z myszką i korzysta z niej chętniej niż ze starej, może dlatego, że nowa, może splot wygodniejszy... Opieram je na noc o łóżko od spodu, by nie rozpruwał kanapy. Skoro już tyle miesięcy nie udało mi się oduczyć go drapania tego atrakcyjnego miejsca, to mogę zamaskować je czymś bardziej dla mnie akceptowalnym.
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
KOTerator
|
A probowalas odstraszaczy?
Jak postawisz mate tam gdzie nie wolno drapac, to bedzie myslal, ze moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet teraz moglam liczyc na wsparcie i duzo cieplych slow od niektorych z Was , thanks ![]()
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-05-11 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Wtajemniczenie
|
Anty_lopko trzymam kciuki za zdrówko malutkiej i Wam sił na te najbliższe dni
![]() ![]() Dziewczyny, sory, ale muszę skomentować powyższą "awanturę". Też mam zapędy do wymądrzania się i moralizowania, ale z lekka przesadziłyście z komentarzami do Sejusi i Malli. Każda sytuacja jest inna i indywidualna tak jak i koty są każdy inny i nie ma gotowej idealnej recepty na sukces. Rozumiem trud w ratowaniu kociaków (Cycek) i dokacaniu Rybiorka, że już o Monice nie wspomnę i ratowaniu Milki bo było to żmudne i ciężkie ![]() Malla wzieła na swoje barki ciężki przypadek, nie było tu mowy o izolowaniu, bo Szary potrzebował człowieka, trzeba było zagryźć zęby i szukać domu dla niego, pomimo problemów, czasem trzeba wybrać mniejsze zło i nie zawsze jest idealnie... Sejusia daje koteńce miłość i troskliwą opiekę ale jest początkująca i może popełniać błędy. Sejusia spróbuj z tym odosobnieniem i jeśli faktycznie koteczka będzie bardziej wyluzowana to będzie to dobre wyjście, jeśli nie, i będzie chciała do Was pomimo zaczepek Anci to pozwól jej być z Wami na ogólnym, za kilka dni jej się polepszy i w zasadzie nie możecie za wiele zrobić, by pomóc jej przeżyć ten stres, zmiany domu i utraty Pani, musicie to przeżyć i tyle, z każdym dniem będzie napewno lepiej, rób dla kiciów co dla nich najlepsze, napewno wyczujesz to intuicyjnie. Moniko i pewnie Rybiorek też, podchodzicie do kici dość subiektywnie... Z kotami czasami jak z dziećmi, trzeba pozwolić im się sparzyć, przeżywać po swojemu, uczyć się nowego, nadopiekuńczość nie zawsze jest dobra. Każdy kot inaczej przeżywa zmiany i nowości i uwierzcie że nie zawsze się udaje dokacanie, pomimo stosowania pozornie idealnych środków... Pamiętam wątek z miau, dziewczyna przywiozła do swojego zgodnego 3 kociego stadka, kotkę z działki, młodą, kotka pół roku mieszkała w kuchni, głównie z własnego wyboru, dokocanie odbywało się stopniowo, czyli pozornie idealnie, kotka nie nadawała się do mieszkania z tymi albo i żadnymi kotkami, pomimo rozterek i miłości do kici oddali ją do dobrego domu, bez innych kotów i kicia jest tam szczęśliwa i wyluzowana Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-05-11 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Jak tam Shilka i Mojo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Czytałam, że podstawianie drapaka przy drapanym miejscu ma na celu zachęcenie kota do przerzucenia się na drapak i po pewnym czasie kot powinien powędrować za drapakiem, jeśli zmieni się jego miejsce i zapomnieć o poprzednio drapanym obiekcie. Do tej pory odstraszałam go sobą, wodą, hałasem... Używałam też klikera, ale treningowe pobudki o 4 przyczyniały się do błędów w pracy, na które nie mogę sobie pozwolić. Swoją drogą, na kliknięcie przylatuje i staje na dwóch łapkach, chyba lubi chodzić do szkoły. Oprócz drapania skrzyni łóżka wrócił też do otwierania szafek. Co z tego, że szafka jest zamykana na 2 magnesy, gwóźdź i haczyk przeciw dzieciom. To dla niego żaden problem. Oczywiście robi to, jak nie ma mnie w domu.
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
KOTerator
|
Malla moje mi do szafy wchodza, Sonia przesuwa drzwi bo dla Milki sa za ciezkie i siedza w srodku
![]() A przesuwasz drapak dalej? Czemu nie drapie drapaka stojacego? Nie strasz, ze nie drapie bo nie lubi, jak moj przyjdzie i nie beda drapac to co zrobie? Sama bede drapac? A to ich pierwszy drapak to nie wiem co bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.