Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-07, 12:44   #4351
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

ups cos za duzo razy wyslalam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 12:45   #4352
brunetka2000
Zakorzenienie

Tak to jest ten kosciol z jednej strony to moja parafia a z drugiej studjuje na politechnice moze jkais upust da hahah zartuje dzieki za odp
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 13:31   #4353
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
już dokładnie nie pamiętam, koleżanka przekazywała mi wtedy wiele informacji (bo sama rok wcześniej wychodziła za mąż ) Jak od niej wyszłam to miałam niezły mętlik w głowie. Wydaje mi się że było długo i nudno, ale tak chyba jest wszędzie.
Wydaje mi się że wybraliście dobrą porę, nie powinno być dużo par to i może szybciej minie. Najdłużej schodzi zawsze ze spowiedzią, jak jest dużo osób to i długo trwa

Yoolia jeśli chodzi o to skupienie to na nim trzeba się spowiadać??? Czy to skupienie trzeba odbyć tuż przed samym ślubem łącznie ze spowiedzią, czy można dużo wcześniej????
My mieliśmy się udać za jakiś czas - myśleliśmy że to po prostu msza. Nie zdawaliśmy sobie sprawy że to spowiedź jeszcze.
Proszę napisz jak to się odbywa.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 14:15   #4354
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Yoolia jeśli chodzi o to skupienie to na nim trzeba się spowiadać??? Czy to skupienie trzeba odbyć tuż przed samym ślubem łącznie ze spowiedzią, czy można dużo wcześniej????
My mieliśmy się udać za jakiś czas - myśleliśmy że to po prostu msza. Nie zdawaliśmy sobie sprawy że to spowiedź jeszcze.
Proszę napisz jak to się odbywa.
Na skupieniu jest spowiedz ale nieobowiązkowa. Sporo par do niej przystępuje, wydaje mi się że jest traktowana jako jedn z tych przedslubnych.
U nas na dniu skupienia było tak: najpier jakaś pogadanka o wszystkim i o niczym potem spowiedz ok 1 godziny bo sporo było chetnych a potem normalna msza. Wszystko trwało równiutko 2 godziny.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 15:12   #4355
sija
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Czy któraś z Was może coś wie na temat dnia skupienia w parafi św. Jadwigi na Czechowie? My się tam wybieramy za 2 tygodnie, mam nadzieję, że nie będzie to trwało aż 2 godziny

Policzyliśmy dziś ile osób będzie potrzebowało transportu, wyszło nam nie 20 a prawie 40 chyba zadzwonie do Motyla dowiedzieć się jednak o autokar.

Edytowane przez sija
Czas edycji: 2007-01-07 o 15:35
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 15:17   #4356
sija
Zadomowienie

Och no i zapomniałam dodać, że już za tydzień najprawdopodobniej wybieramy się zamówić obrączki Jeśli udało mi się dodać obrazek to powinny się wyświetlić poniżej te, które wybraliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif obrączki.gif (21,7 KB, 36 załadowań)
Stary 2007-01-07, 15:38   #4357
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Och no i zapomniałam dodać, że już za tydzień najprawdopodobniej wybieramy się zamówić obrączki Jeśli udało mi się dodać obrazek to powinny się wyświetlić poniżej te, które wybraliśmy
bardzo ładne
Stary 2007-01-07, 16:13   #4358
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Na skupieniu jest spowiedz ale nieobowiązkowa. Sporo par do niej przystępuje, wydaje mi się że jest traktowana jako jedn z tych przedslubnych.
U nas na dniu skupienia było tak: najpier jakaś pogadanka o wszystkim i o niczym potem spowiedz ok 1 godziny bo sporo było chetnych a potem normalna msza. Wszystko trwało równiutko 2 godziny.

Dzięki bardzo za odpowiedź
W takim razie my pewnie poczekamy do tego skupienia . Zrobimy teraz wszystkie nauki a na skupieniu zaliczymy sobie spowiedź żeby nie chodzić kilka razy .

Stary 2007-01-07, 16:52   #4359
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

hehehe tego jeszcze nie było, własnie przed chwilką na innym forum przeczytałam o nowym przesądzie dotyczącym daty ślubu: 07-07-07

a mianowicie data ta oznacza 3 kosy - czyli śmierć

dziewczyny, które mają wtedy ślub - strzeżcie się albo od razu odwołucie całą imprezę
Stary 2007-01-07, 17:03   #4360
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosg Pokaż wiadomość
Kremowa moim zdaniem odpada, rzy białej koszuli i sukni będzie wygladała na żółta musznik jest w tym samym kolorze co kazmizelka wiec moze pojdzcie w szarosc ze srebrem? moze byc biala kamizelka i bialy musxznik ale z dodatkiem jakiegos koloru. pozdrawiam
PS. Wojtusia masz całą białą sukienkę czy z jakimś kolorem? bukiet będzie zupełnie jasny? bo może włączyć kolor z bukietu? w kązdym razie krem i tylko biel nie będą dobrze wyglądać, chociaż to tylko moje zdanie
O szarość ze srebrem ładna by była... dzięki za pomysł Sukienka cała jest biała, a bukiet to jeszcze sama nie wiem....

Cytat:

Wojtusiu co do kamizelek to myslę że najbardziej neutralnie wygląda garnitur 3-czesciowy (spodnie, marynarka i kamizelka w tym samym kolorze) a do tego zwykły krawat.
Pozdrawiam
Tak wiem ze taki zestaw zawsze jest dobry, ale nam sie właśnie wymysliła taka jasna żakardowa kamizelka

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wojtusia gdzie kupilas takie sliczne buciki
A w Pantofelku na Tysiąclecia, polecam!
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 17:17   #4361
sija
Zadomowienie

Cytat:
hehehe tego jeszcze nie było, własnie przed chwilką na innym forum przeczytałam o nowym przesądzie dotyczącym daty ślubu: 07-07-07

dziewczyny, które mają wtedy ślub - strzeżcie się albo od razu odwołucie całą imprezę
Yoolia nie strasz biednych dziewczątek, które i tak są dość zestresowane A tak na serio, to ja nie wiem kto siedzi i wymyśla te wszystkie "przesądy"
Stary 2007-01-07, 17:24   #4362
tola3804
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Jestem już pos kupieniu i mogę Wam powiedzieć jak to wygląda. Byłam na Podwalu w Kościele pw. Świętego Wojciecha, ale Ksiądz był z Kościoła Garnizonowego. Wydaję mi się więc, że niezależnie od tego, gdzie się odbywa skupienie, to mogą być za każdym razem inni księża. Nasze skupienie było super!! Bardzo, ale to bardzo mi się podobało! Ksiądz przefantastyczny! Młody, z bajeranckim poczuciem humoru, opowiadał bardzo ciekawie i do rzeczy. Najpierw bowiem trochę poopowiadał, potem była spowiedź (dla chętnych! z 26 osób przystąpiło 7, więc zapewniam, że nie ma się co stresować, bo nie jest obowiązkowa , a potem była Msza święta. No i po wszystkim podpisywanie indeksów. Trwało równo 2 godzinki, ale przynajmniej mi zleciało nie wiem kiedy. Naprawdę nie ma się czym stresować. Było bardzo fajnie.
Stary 2007-01-07, 17:24   #4363
tola3804
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Jestem już po skupieniu i mogę Wam powiedzieć jak to wygląda. Byłam na Podwalu w Kościele pw. Świętego Wojciecha, ale Ksiądz był z Kościoła Garnizonowego. Wydaję mi się więc, że niezależnie od tego, gdzie się odbywa skupienie, to mogą być za każdym razem inni księża. Nasze skupienie było super!! Bardzo, ale to bardzo mi się podobało! Ksiądz przefantastyczny! Młody, z bajeranckim poczuciem humoru, opowiadał bardzo ciekawie i do rzeczy. Najpierw bowiem trochę poopowiadał, potem była spowiedź (dla chętnych! z 26 osób przystąpiło 7, więc zapewniam, że nie ma się co stresować, bo nie jest obowiązkowa , a potem była Msza święta. No i po wszystkim podpisywanie indeksów. Trwało równo 2 godzinki, ale przynajmniej mi zleciało nie wiem kiedy. Naprawdę nie ma się czym stresować. Było bardzo fajnie.
Stary 2007-01-07, 17:31   #4364
tola3804
Zakorzenienie

Aha, zapomniałam Wam napisać, co najbardziej nam się podobało. Mnie to nie zdziwiło, ale mój TŻ był w szoku, jak podczas Mszy Świętej Ksiądz powiedział: "Obdarzcie się wzajemnie pocałunkiem na znak pokoju". Bardzo mu się to spodobało Mi zresztą też
Stary 2007-01-07, 17:32   #4365
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Jestem już pos kupieniu i mogę Wam powiedzieć jak to wygląda. Byłam na Podwalu w Kościele pw. Świętego Wojciecha, ale Ksiądz był z Kościoła Garnizonowego. Wydaję mi się więc, że niezależnie od tego, gdzie się odbywa skupienie, to mogą być za każdym razem inni księża. Nasze skupienie było super!! Bardzo, ale to bardzo mi się podobało! Ksiądz przefantastyczny! Młody, z bajeranckim poczuciem humoru, opowiadał bardzo ciekawie i do rzeczy. Najpierw bowiem trochę poopowiadał, potem była spowiedź (dla chętnych! z 26 osób przystąpiło 7, więc zapewniam, że nie ma się co stresować, bo nie jest obowiązkowa , a potem była Msza święta. No i po wszystkim podpisywanie indeksów. Trwało równo 2 godzinki, ale przynajmniej mi zleciało nie wiem kiedy. Naprawdę nie ma się czym stresować. Było bardzo fajnie.
no to super najważniejsze jak jest fajna osoba prowadząca. Na naukach było podobnie, na niektórych az chciało się siedzieć i słuchać i niewiadomo kiedy czas mijał
Stary 2007-01-07, 17:40   #4366
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:

Dawno się tak nie uśmiałam

Stary 2007-01-07, 18:01   #4367
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

nie, no w szoku jestem lecę wszytsko odwołać ludzie to jednak chrzanią, a jak sie coś w malżeństwie nie ułoży to jeszcze na datę zwalą a jak ktoś w takie zabobony wierzy, to po co ślub kościelny bierze, przecież to sie wyklucza. dobrze, ze my tu normalne jesteśmy

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 19:04   #4368
nicky_1981
Rozeznanie

Hej! My skupienie mielismy podpisane razem z naukami u Dominikanów - wiec nie trzeba było już nigdzie chodzić!!! Sija bardzo ładne te obrączki, my też powoli szykujemy sie aby zamówić. A i zrezygnowaliśmy z zamawiania samochodu na ślub! Kumpel wynajmuje stara, złotą Warszawe i po znajomości policzył nam ponad 1000 !!! Za tą kase wolimy kupic sobie cos do naszego mieszkanka!!! A z tym przesadami to jakas paranoja, tak sobie pomyslałam, ze na wszystko da sie cos wymyslec- bezedura ! Pozdrawiam
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 19:09   #4369
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
tak podpisywalam umowe z Panem radkiem )) kolezanka mi go polecila mi sie tam podobalo jak on spiewa gorzej z jego wokalistka ;/// wogole jestem taka przejeta jeszcze tyle zostalo do zrobienia i z niczym sie nie moge wyrobic a gdzie macie wesele My niestey za pozno sie zabralismy za organizacje i bylo bardzo malo miejsc i wyszlo ze bedzie wesele w kasynie policyjnym ladnie jest ale moim marzeniem bylo wesele w dominowie niestety rezerwacje sa juz do 2008
To dobrze sie składa, ze mamt ten sam zespół bedziemy mogły podzielić sie wrazeniami oby pozytywnymi. Pan RAdek jest naprawdę bardzo sympatyczny i ma duże poczucie humoru a to wydaje mi sie bardzo wazne, a co do tej wokalistki to nie było jej na weselu na którym ich widziałam i z tego co sie orientuje to zespół może grać bez wokalistki to chyb awedług uznania. Ja jej nie słyszałam ..... ale z tego co piszesz to może i dobrze.... sama nie wiem.
A tak w ogóle to kiedy podpisywaliście umowe ???? jeśli moge wiedzieć
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-07, 19:10   #4370
nicky_1981
Rozeznanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Jeszcze jedno!!!! 24-25 luty odbędą się TARGI SLUBNE
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 19:12   #4371
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Super , normalnie az Ci zazdroszcze ale w pozytywnym słowa znaczeniu , tez bym tak chciała, bo człowiek inaczej od razu podchodzi do wszystkiego
Stary 2007-01-07, 19:15   #4372
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko
Talking Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:

widocznie na to forum zaglądają dziwne przypadki
Stary 2007-01-07, 19:34   #4373
mila25
Raczkowanie

heh , jeszczenie upadlam na glowe.. ale nie martw sie tymi kosmai uratuje nas "r" w koncu to bedzie RRRRIPIEC
mila25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 19:49   #4374
Wojtusia
Zakorzenienie

Ta a u nas będzie Kwierrrcien
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 20:34   #4375
malgosg
Rozeznanie

sija-my mamy bardzo podobne obraczki
Wojtusia-wybralas buty z satyny czy ze skory? ja wzielam z satyny, no i niestety sa nie do wyczyszczenia a juz myslaalm ze po slubie jakos je wykorzystam
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 20:37   #4376
malgosg
Rozeznanie

a skupienie w parafii Jadwigi trwa również ok 2 godz-najpierw jest "pogadanka", potem spowiedz, a potem krotka msza bez kazania. ogolnie bylo sympatycznie, i bez niesympatycznych tekstow, napominania itd. raczej jak zyc, zeby bylo dobrze.
Stary 2007-01-07, 20:37   #4377
marzena.j
Raczkowanie

u nas to bedzie 28 06 2008 mam nadz ze to nie jest tez jakies fatum nad ta datą a tak wogule to ja urodzilam sie 08 08 19.....i jakies fatum nademną nie ciąży
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 20:40   #4378
malgosg
Rozeznanie

targi slubne... panny młode 2006 pamietacie? dla mnie wielkie rozczarowanie, moze w tym roku cos sie zmieni? najlepiej zapamietalam hostessy chodzace w sukniach slubnych, ktore byly szare z brudu, paskudztwo
Stary 2007-01-07, 20:46   #4379
malgosg
Rozeznanie

ja sie urodzialm 24 listopada, ogolnie to dzoien samych tragedii-pożarów itp, a ja sobie żyję i bardzo nie narzekam. a jutro mam 1 dzien w pracy i powiem wam, ze troszke sie denerwuje...
a co do fryzury-jak ogladalyscie I serię Magdy M., Brodzik miała tam niezbyt długie włosy, a zrobili jej koczka. pamietam, bo sama byłam na etapie zapuszczania włosów i nie wiedziałam jakiej długości powinny być włosy do fryzury ślubnej. w końcu zapuściłam dosyć długie, ale dużo nerwów mnie to kosztowało...
Stary 2007-01-07, 20:49   #4380
malgosg
Rozeznanie

czesc Agatka! jak staż? co tam w ogóle u Was słychać? PS. sukienka przepiękna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości