|
|
#451 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
Cytat:
za wizytę Cytat:
a jak Ty kochana z 11 kgjestes grubas to ja z18 kg nie wiem chyba waleń![]() Cytat:
ja dzisiaj zrbilam male zakupy kupilam 2 paczki pampersow new born, 6 opakowan hustecz z pampersa, krem i plyn do kapieli z nivea, szczotke i grzebyk do wloskow i sobie male zapaski kosmetykow![]() ulazilam sie, jeszcze na cmentarzu bylam a teraz nogi mam jak balon i wszystko mnie boli jakas masakra normlanie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
lecę spać, coś mnie dziś wcześniej złapało
do jutra gadułki |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny i za komplementy co do brzusia i za gratki powizytowe
![]() Co do fenka, bo widzę, że tu sporo pytań było, ja z lekarzem na temat odstawiania jeszcze nie rozmawiałam. A co do skutków ubocznych, u mnie zdecydowanie osłabły, czasem czuję lekkie drżenie rąk i skok pulsu. Zastanawiam się też, jak długo trzeba by go brać, żeby wpłynął na masę urodzeniową dziecka, bo u mnie nie widać jeszcze tej zależności, mała jak na wiek ciąży jest drobniutka. Ale też nie wiem na ile temu USG dzisiejszemu ufać, bo mam napisane, i zresztą lekarz też to mówił, że mała była ułożona w jednej z najgorszych pozycji do takich badań i niewiele mógł przez to zdziałać, a do tego jeszcze badanie utrudniało to, że łożysko mam na przedniej ścianie. A to USG to nie jest jakieś najnowszej generacji.
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
hej wrocilam z pracy poszlismy z psiakiem, wrocilam do domu zjadlam cala miseczke lodow waniliowych z musem truskawkowym i Was nadrabialam gaduly
![]() Cytat:
a jutro chce sie wybrac do tesco home i mam nadzieje ze tam cos kupie. |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra teraz mogę opisać w dwóch słowach co było na sr
![]() Dzisiaj położna opowiadała nam o porodzie - ile jest faz, jakie są poszczególne fazy, co się wtedy dzieje i jak można sobie ulżyć w tym czasie. Opowiadała, że poród ma być aktywny czyli to mamusia decyduje co chce robić, a położna dogląda W czasie skurczy można - chodzić, skakać na piłce, korzystać z worków sako, prysznica, wanny (o ile stan zdrowia pozwala - to jest jedyna rzecz na którą musi zgodzić się położna co do pozostałych decydujemy same). Polecane jest krzyczenie - biedny małż. No i rzucanie łaciną jest na porządku dziennym. Mówiła, że nawet takie na co dzień ciche i spokojne mamusie podczas porodu potrafią rzucić bardzo konkretną wiązanką. Generalnie wyszło na to, że rodzi się tak jak chce mama, szanują zdanie mamy i jej plan porodu - o ile taki ma. Z tym, że położna od razu zastrzegła, że przy pierwszym porodzie nie szaleć z takim planem porodu bo pierworódka nie wie co to jest poród i czego tak naprawdę może chcieć.I zaś dostaliśmy gadżety dla przyszłych mam - dzisiaj sudocream, próbki kosmetyków, espumisan, lovelę - to jednorazowe mleczko do prania, gazety. Jestem zadowolona z takiego zestawu prezentowego. Na koniec ćwiczyłyśmy na piłkach i małżowie zaś mogli poćwiczyć masowanie mamuś ![]() Wątku nie nadrabiam, ale mam nadzieję, że wszystkie zdrowe i zadowolone, a dzisiejsze wizyty udane. Jutro rano jedziemy na weekend, więc zawitam tutaj dopiero w poniedziałek po pracy. Trzymajcie się mamusie - uciekam po prysznic, małż pilnuje żebym za długo dzisiaj nie siedziała przy kompie bo rano trzeba wstać
|
|
|
|
#457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- w asda powinny byc tez
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to moj wozek tak na szybko
|
|
|
|
#460 |
|
Branzoletka
|
Witam się i zmykam do czytania, bo na odpisywanie poprostu nie mam siły musicie mi to wybaczyć, może się to zmieni
Bałam się tych upałów, wiedziałam, że będzie ciężko i jest. Tż niby coś zrozumiał i pracuje nad sobą ale nie ufam mu i jestem czujna ![]() Dzisiaj znów wyskoczył z akcją, że ręce opadają, nawet szkoda gadać. Ale ja mu dam popalić jak się dziecko urodzi jeszcze będzie rz.ygał i dławił się słowami i teoriami, którymi tak chętnie się teraz zasłania Muszę to wszystko wytrzymać a po porodzie najwyżej zacznę leczenie żeby być silniejszą tylko szkoda, że przy tym karmić nie będę mogła ![]() Gratuluje wam mamusie kolejnych tyg. i udanych wizyt. Szkoda mi tych, które mają problemy z cukrem i nie mogą jeść normalnie Ciastek słodka ta twoja dzidzia Phdwo piękne zakupy i zazdroszczę nóg ![]() Ja od wczoraj czkawkę kojarzę mojego niuńka, bo to takie inne bardziej rytmiczne i trochę trwające w jednym miejscu"puknięcia" Może były wcześniej ale tak pisałyście o nich intensywnie, że się zaczęłam wsłuchiwać co i jak ![]() Już lada dzień powinien nam ten zwrot podatku z NL przyjść, to w końcu się za urządzanie pokoju dla małego weźmiemy, kupimy mu wyprawkę i sobie rzeczy do szpitala, bo jestem ze wszystkim w lesie Ta ciąża była moim marzeniem od tylu lat a okazało się, że chyba nie powinna się przydarzyć a już napewno nie z tym facetem(przynajmniej ciąża, bo może macierzyństwo będzie lepsze) . To takie smutne i dlatego też ciężko mi się udzielać i cieszyć się z wami choć cieszę się z waszych radości i ciepło się robi na serduchu jak opisujecie swoją miłość do maluszków Trzymam kciuki za nas wszystkie i częściej będe czytać niż pisać ale będe. Dziękuje również za wsparcie i za miłe słowa jesteście kochane
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
oh Branzoletka co jest
tak mi przykro ze nie jest tak jak sobie wymarzylas miejmy nadzieje ze jeszcze sie poprawi
|
|
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
Branzoletka kochana trzyma sie
pamietaj, ze jestesmy tu po to aby sie wspierac wiec pisz zawsze jak ci zle chce byc mama fany wozeczek
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Fajny , ciekawa kolorystyka
Branzoletka- przytulam Cię bardzo mocno i z całego serca życzę, żeby Wam się ułożyło
|
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny Witam sie
pewnie i tak zadna z WAS nie zauwazyla mojej nieobecnosci ale glowa mi peka od wczoraj i chodze po scianach...dzis mi kolezanka link podeslala... naprawde nawet nie mam takich slow by opisac ta .............. nie wiem co bym zrobila gdybym miala okazje ja spotkac.... http://kwejk.pl/obrazek/1155197 |
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
hej, wlasnie pije kawke, nie mogłam spac
![]() branzoletka,3mam kciuki za to bys uporała sie ze smutkami, no i by tz cos zrozumiał na dobre ![]() ładniutki Cytat:
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
ja dzisiaj tylko się przywitam i nie wiem czy dzisiaj będę mieć chwilkę żeby tu zajrzeć, bo małż ma urodziny a przede mną jeszcze sporo pracy żeby przygotować imprezę. Już przydzieliłam obowiązki małżowi żeby mi pomógł i radzi sobie nieźle ![]() kiepsko dzisiaj spałam. Mała dzisiaj mnie okładała całą noc (pierwszy raz tak szalała) i nie mogłam spać. Nie wiedziałam że już taka silna jest Branzoletka tak mi przykro ![]() paulucha nie mogę patrzeć na ten filmik....... takiej to by trzeba było sprać dupsko i tylko patrzeć czy równo puchnie ![]() |
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajny
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
ale se pojadłam sniadanka
![]() denerwuje mnie tak pogoda, wczoraj 30 stopni prawie a dzis 13 i jak czlowiek ma sie czuc dobrze z takimi skokami?chociaz dobre to ze nog se nie obetre bardziej bo sie nie spocą i zaloze normalne spodnie
|
#469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wózek bradzo podobny do tako captivia Ja pije kawkę i szukam jakiś fajnych sukienek na wakacje w których będzie można niunie karmić piersią. |
||
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
a u mnie od rana cieplutko, słońce grzeje ale jest duszno okropnie więc może coś popada popołudniu. Zaraz zbieram się na zakupy, muszę bluzkę wypolować Miłego dnia |
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza tu od rana.
nawet nie otwieram tegp.filmiku - po Waszych reakcjach wiem, ze nie dam rady. Pozdrawiam zza telefonu malza, ktory nadal spi
|
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Witam się w 33 tygodniu ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj mykam na zakupy wyprawkowe
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja dzisiaj tylko na chwilę zaraz uciekam się szykować i jadę do miasta na zakupy ![]() jutro wracam to będę was nadrabiala
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- chce_byc_mama fajny wózeczek ![]() branzoletka współczuje sytuacji, w swoim otoczeniu też miałam przypadki takich lub gorszych zachowań, na szczęście faceci sie 'nawrócili', ale kobiety pamietaja to do dziś i do dziś o tym potrafią wspominać, to jest chyba najsmutniejsze
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam Wam wczoraj napisać. Wczoraj jak czekałam na USG to zagadała mnie babeczka, która ma 17 letniego syna (a nie wyglądała) i tak zaczęłyśmy rozmawiać o ciążach, i ona mi mówi, że w ciąży przytyła 26 kg!!!! A była taka laska, zgrabna, drobna, że w życiu bym nie powiedziała. Brzuch jak to określiła miała niemal po kolana
Także dziewczyny, nie martwcie się za bardzo wagą, bo jak widać, można dużo przytyć a potem i tak wyglądać super!
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-05-12 o 13:45 |
|
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 1 ciazy przytylam 14kg - lacznie z tym jak chodzilam opuchnieta pod koniec. A teraz - 26 tydzien i 11kg na plusie ![]() Bardzo fajny, stelaz ma podobny do mojego Podoba mi sie kolor ![]() Cytat:
Do samego wieczora sie wylegiwalam. I musialam pic non stop.Za to w nocy burza i chlodno bylo. wow wspolczuje pogody...
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się... znad talerza owsianki
Jakąś fazę mam na nią ostatnio i codziennie muszę zjeść ![]() Wczoraj pisałaś o ręcznikach-te co ja mam to mają wymiar ok. 75x75 cm. Znalazłam niedrogie na ebay, ale właśnie dużo mniejsze ![]() Dziś ładna pogoda więc w końcu normalnie można z domu wyjść Ale nie chce mi się jechać nigdzie daleko szukać tych ręczników... to jedna z niewielu rzeczy których nam brakuje, także poczekam aż tż będzie miał wolne
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Nie włączajcie tego filmiku, ja włączyłam na parę sekund, ale tego się nie da oglądać, okrucieństwo.
Aga, moja koleżanka też przytyła 26 kg, zostało jej jeszcze koło 5 nadwyżki, ale niestety nabawiła się rozstępów na całym ciele i cellulitu, więc myślę, że niestety taka masa idzie z tym w parze. Ja bym wolala zakończyć na 15kg+, ale nie wiem, czy mi się uda... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

za wizytę 
do jutra gadułki

nie mogę patrzeć na ten filmik....... takiej to by trzeba było sprać dupsko i tylko patrzeć czy równo puchnie
i jak czlowiek ma sie czuc dobrze z takimi skokami?