|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan
![]() I Ewka z dzisiaj...troszeczke obrażona na trampolinie, dla babci w kwiatuszkach i miedzy moimi nogami wcina sznurek z mojej sukienki |
|
|
|
#302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
to czekamy na foty niecierpliwie
![]() no spory spory ale ona generalnie szczupła dziewczyna i brzuszek nie taki ogromny był, ja też dużego brzuszka nie miałam w sumie jak do porodu szłam , wesele brali jak miała równo 4 tyg do terminu ale urodziła w 39 tygodniu. Cytat:
sama sama sama Agatka samosia bleeee ale mlecze gorzkie są - nie pluła nimi? a jak jednak siostrzyczka bedzie? pochwal się brzuszkiem bom ciekawa jak to baba ![]() Cytat:
my kulaliśmy się na takiej http://allegro.pl/pilka-gimnastyczna...316216662.html Cytat:
i to zdjęcie w kwiatach - rozkoszna dziewczyny..... doła mam...... kto mnie z niego wyciągnie...?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-11 o 16:34 |
|||
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko no pewnie że z Tobą też chciałabym się spotkać i Was wyczohrać po czuprynach, nadal jestem zahaniołkowana ![]() mieliśmy wracać w nd do domu, ale chyba jutro w południe wyjedziemy. Sara taka maruna ze szok. Raz, że nie jest w domu, a dwa idą jej 4 zęby naraz Je jak chce, śpi nie wiadomo jak, dużo płacze...itp itd. jesteśmy zmęczeni tym odpoczynkiem. A i pogoda od jutra ma być do bani.Tutaj słonecznie i pięknie, nie czuć upału bo w górach rześkie powietrze. Mamad masz przystojnego brata.
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, badanie o 18:45, takze jeszcze kciuki zbieramy
U nas upał okropny, nieprzyjemnie strasznie, bez słońca. Biorę dziecie w nosidło i ide psy wysikać
|
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jest tak samo i wlasnie wczoraj przyszlo rozliczenie i niedoplata
|
|
|
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
Ale skwarek! Mała padła teraz na drzemkę, nie miałam sumienia jej przetrzymywać do wieczorka bo już przelewała się przez ręce. Ale wiatrzysko chyba faktycznie już jutro przywieje to ochłodzenie.
Wózek przyszedł Później cyknę jakies foto.Tylko nie da się tym cudem jeździć po trawce, ciężko z nierównościami sobie radzi, a szkoda, bo głównie zależało mi by go sobie prowadziła na podwórku. Piszecie o rachunkach za prąd - my mamy średnio ok 700zł co kwartał Ale swoją drogą podwyżki robią swoje i u nas przy tym samym zużyciu ok 100zł więcej płącimy, u mojej mamy podobnie. |
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/swia...wiadomosc.html
straszne, własnie czytam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Co za duchota
![]() a Ja cały dzień przed piekarnikiem... |
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój spacerowicz
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
Madziulka_17 Co tam krajobrazy-but najlepszy
![]() Boski Szymon-boskie mokasyny! ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Nie ma czym oddychac a burzy jakoś nie widac zanetaa88 nie padnij nam przy tym piekarniku
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
lili na drugi raz ostrzegaj jak wstawiasz takie rzeczy...
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lili najlepiej w ogóle nie wstawiać tutaj takich rzeczy...
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam że to bedzie coś z cyklu śmieszne ... |
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też tak myślałam i jestem cholernie zła, że to przez przypadek obejrzałam. Teraz cały wieczór będę o tym myśleć.
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Wreszcie witam się w nowym wątku Będę samolubna i napiszę tylko o sobie i pójde spać Zosia już chyba po chorobie, choć jeszcze troszkę pokasłuje, w razie czego w pon jeszcze ruszę na oględziny do dr. Poza tym rusza w przestrzeń - szykuje się do raczkowania z pozycji siedzącej, zaczęła się wspinać po tym czego się da uczepić, staje na nogach jak struna, kiedy tylko się da! A wydawało mi się to takie nieprawdopodobne i odległe W pracy młyn nad młyny i do tego jeszcze medialna sprawa nam się przytrafiła, więc tv i gazety walą do nas namolnie. W Biedronce kupiłam bodziaki na krótki rękaw 3 pary po 20 zł - ładne i dobre jakościowo się wydają, zobaczymy jak po praniu ![]() Dałam ogłoszenie w sprawie niani i już 3 się zgłosiły,a jedna po castingu. Ciężko będzie podjąć decyzję. Nie wiem co u Was Mam nadzieję, że wszytko dobrze, dzieciaczki zdrowe i "grzeczne" (jak ja ostatnio tego słowa nie lubię), mężowie się spisują, a teściowe nie dokazują!Dobranoc Kuny! |
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za zyczonka Marysi i dolaczam zyczenia dla wspolswietujacych
Przyznam sie ze nie doczytalam wszystkiego, zdjecia slodziasne - ale te nasze dzieciaki piekniusie
|
#319 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdjecia w klubie nawet juz sa :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas ok. Burza maskaryczna wlasnie przeszla. Szymon wisi dalej na mnie, bo z perspektywyw ramion mamy, dziecko lepiej widzi no nie?? Za tydzien bedzie TZ
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja tez Obejrzałam ten link od Lili. Straszne. Gdybym dorwala ta babę to bym ja normalnie specjalnie to robiła a na koniec te biedne dziecko az sie całe trzeslo. Jak o tym myśle to płakać mi sie chce nad okrucieństwem ludzkim. Od razu zaraz pobieglam Wiki moja wysciskac. Patrzyla na mnie jak na wariatke. Ehhh a ja siedzę zla. Tz mnie Wkurzył. |
|
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy dla życzenia dla mojego 9-cio miesięczniaka
Nawet nie oglądnęłam tego filmiku z linku po waszych komentarzach Zbyt wrażliwa jestem na takie rzeczy.Nakupiłam dziś małemu w tesco 8 soczków, bo w promocji były z bobofruta W tym tyg. byłam 4 dni z rzędu u lekarzy i już dość mam tych wizyt. No i m.in. na 14 czerwca jestem umówiona na usuwanie znamienia - kolejnego już z resztą, 9-tego... A od gin dostałąm tabletki hormonalne i czekam na ten mój zaginiony okres...
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie to Brumek zaginęła ????
|
|
|
|
#325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama w sumie polubiła gotować nie tak dawno temu, już byłam prawie dorosła. Wcześniej tylko tka zwyczajnie gotowała, byle coś było ciepłego na obiad, a ostatnimi laty rozszalała i się, lubi eksperymentować i pysznie jej to wychodzi A nad bodziakiem, jeszcze się zastanowię, jeszcze raz sobie popatrzę na nie, ok? Dziś byłam w jeszcze jednej Biedrze i też ani śladu ![]() A z pracą nie zazdroszczę decyzji, bo to straszny dylemat Jestem, kochana Ty zawsze o mnie pamiętasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A pojazd jakiś polski. Karton wyrzuciłam, ale na gwarancji jest tak: ALEXIS baby Mix, typ Panda. Nie był bardzo drogi, bo ciocia zapomniała ceny oderwać. Było na niej 109 zł ![]() edit: znalazłam w necie: http://www.2o2.pl/produkt,23784,poja...-baby-mix.html Nasz jest czarny i tu cena fajniejsza ![]() To z Ciebie wyluzowana matka, że na zioło dziecku pozwalasz My też z mleczami od 3 dni mamy do czynienia, bo pokazuję mu dmuchawce ![]() Ano właśnie, o takim samym ziole pomyślałam Nie zakupiłam i cały czas biję sie zmyślami, czy to zrobić Bo uwielbiam sadzenie a potem ukwiecony balkon, ale teraz jest Tymek, ostatnio większość dnia spędzamy na balkonie i on tam wszystko zjada! Już i tak prawie wszystko powynosiłam, została tylko ta jego sztuczna trawa i jeden świerczek ![]() Cytat:
Tymuś też kocha troczki od ubrań ![]() Cytat:
O, następne głodne dziecko, co chce się pożywić częścią garderoby ![]() A tak serio - on tak bardzo dorosło już wygląda ![]() Dziś byłam z Tymkiem pierwszy raz na placu zabaw. Tzn. tak aktywnie, bo łaziliśmy po różnych placach już nie raz Najpierw pojeździłam nim trochę po zjeżdżalni, ale chyba się nieco bał.A potem poszliśmy na taką hustawkę równoważną i to był hit! Cieszył się jak oszalały, trzymał łapkami i zdawał się pękać z dumy ![]() Wieczorem poszliśmy jeszcze raz i Tymcio poznał koleżankę! Trzyletnia dziewczynka nas sama zaczepiła, powiedziała jak ma na imię i że moja dzidzia jest "malutka, a ona jeśt juź duzia" Cały czas to podkreślała: że dzidzia ma malutkie nóżki, a ona duże, dzidzia ma malutkie włoski, a ona duże i nawet ma "kucika". Pomagała mi bujać Tymcia i pokazywała jak się zjeżdża ze zjeżdżalni ![]() A jak odchodziliśmy do domu, bo czas kąpieli już był, to się popłakała A Tymciowi z tych wszystkich wrażeń serduszko waliło jak szalone. Mało mi tam zawału nie dostał ![]() Aaaa, i zapomniałam. Na tym samochodziku, którego zdjęcie pokazywałam, on się dziś wspinał i prawie stawał! Z naciskiem na "prawie" Bo tak naprawdę do stanięcia na nóżkach jeszce sporo brakowało, ale dla mnie to był wielki wyczyn! Chwytał się łapkami, podciągała tak mocno, że aż robił się czerwony na buzi, i stawał pionowo, ale na kolankach. I przez ten moment, który udawało mu się ustać, miał największy i najpiękniejszy uśmiech świata!
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu Jestes
ja zawsze o TOBIE pamietam. Bardzo Cie lubię i podziwiam. Jestes wspaniała kobieta i mama koniec cukrzenia dla Tymcia za umiejętności. Moja to Maly leniwiec. Umie siedzieć i ostatnio nauczyła sie turlac. Umie tez z pozycji siedzącej położyć sie na brzuszek juz tak świadomie. Najczęściej siedzi na naszym łóżku na koldrze i jak czegoś nie Moze dosiegnac ta ciągnie za koldre az ta rzecz sie przesunie w jej kierunku. Spryciula Mala. Do stawania i raczkowania jeszcze jej Troche brakuje. myśle ze dupcia Troche za ciężka
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochan jesteś, ale naprawdę nie wiem czemu tak piszesz Dziewczyny, używające chusteczek babydream. One będą 12 maja do ustrzelenia w kodach w rossmannie
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
2 - co się dzieje? ![]() super! Cytat:
jaka słodka dziewczynka I za nowe umiejętności ![]() uwaga, będę się chwalić, można nie czytać wczoraj pod wieczór pojechałam spotkać się z przyjaciółmi, wzięłam Adasia z myślą że max godzina i będzie marudził że śpiący. A ten nic o 22 wróciłam do domu i wcale jeszcze na śpiącego nie wyglądał. Przyjaciółkę zaczepiał, śmiał się do niej cały czas, kolegów zaraz sobie znalazł, w ogóle strasznie towarzyskie dziecko się zrobiło ![]() A najśmieszniej wygląda jak towarzystwo sobie żartuje a on wybucha śmiechem, jakby wiedział o czym mówimy ![]() No i od wczoraj jest "Adaś, smaczne? "m..am, m...am" więc wiadomo że jedzenie jest "mniam, "mniam" a dziś TŻ z pracy dopiero w południe wraca, ja też, a potem jedziemy na chrzciny u szwagra..... Krakowianki, która się wybiera na targi Mother&Baby dziś lub jutro?
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-05-12 o 06:22 |
||
|
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Kobitki.
Przewiało mnie. Cała prawa strona boli. Najbardziej bark i szyja. TŻ śpi po nocce, a ja staram się przekonać Dominika żeby był grzeczny. A jeszcze ucha dobrze nie wyleczyłam Domek, Dawid, Ewoludek za skończone miesiące. Miałam myć okna, ale chyba nie dam rady. Za niedługo nic przez nie nie będzie widać
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Bry, bry!
słodziaki misiaki dla: Dominika Natki_ z okazji 10 miesięcznicy Ewy isiaok z okazji 9 miesięcznicy mojego Dawida, który już został wycałowany wpadam na chwilkę z zyczeniami i uciekam, zaraz jedziemy do pewnego wykonawcy z którym toczymy boje o "samowolkę w realizacji zlecenia" , trzymajcie kciuki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

ale to zioło wiec jej pozwalam

zębole

Ja chcę chociaż popatrzeć na morze
co się dzieje?