|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Czesc Dziewczyny
![]() Wlasnie wypadl mi najprawdziwszy czop sluzowy ![]() Wygladal jak galaretowaty skrzep, ale w srodku nie bylo malej zabki ![]() Co mnie zdziwilo,to to,ze jak wyszedl ( na papier- po zrobieniu siusiu),to nagle zmoczylam caly papier ciepla woda...i teraz nie wiem,czy to wyszlo razem z czopem,czy to wody zaczely mi sie saczyc. Od godziny obserwuje co sie dzieje,no i nie leje sie ze mnie,ale jestem wilgotna ![]() Z moim mezem mamy bardzo wybujala wyobraznie i opowiem Wam z czego sie dzisiaj smialismy Od jakiegos czasu maluch drapal mnie po boku,tak po lewej stronie, tak na wysokosci pepka. No i smialismy sie,ze wydrapuje kreski- ile tam juz siedzi bo dzien w dzien przez 5min tam drapal pare razy poczulam pod skora z tamtego miejsca babelki,jakby cos wyplywalo...ale nie zczailam dzisiaj jak "cos" mi polecialo,polozylam sie i znowu poczulam te babelki,z tego samego miejsca. Z mezem wyobrazilismy sobie,jak maluch drapal drapal,az w koncu wydrapal dziure zobaczyl,ze cos zepsul i teraz trzyma ta dziure rekoma i nogami i boi sie,ze bedzie na niego
|
|
|
|
#512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam w rodzinie 3 letnią dziewczynkę i zawsze jej kupują traktory czy jakieś dźwigi, jeśli chce, czapkę kiedyś sobie wybrała z samochodem to też dostała. Cytat:
|
||
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Libretko gratulacje
![]() ![]() klask i:ja mam dzisiaj strasznie zamulony dzień. Nie dość, że od 3 tygodni nie było mi dane się wyspać, to dzisiaj pogoda do du.py i chyba ciśnienie niskie, bo osiągam apogeum zmęczenia A Antoś na maxa aktywny od samego rana No nie wiem, mi po porodzie spadło tylko 5 kg (przytyłam w sumie 12). Na chwilę obecną mam co prawda prawie 10 kg na minusie, ale karmię piersią i strasznie dużo latam w tą i z powrotem, więc to chyba samoistnie leci, bo nie odchudzam się ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- nooo, no to już jesteś prawie na finiszu
|
#514 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Pogoda dzisiaj pod psem Nie jest może zimno, ale wieje niemiłosiernie i pada delikatnie deszcz.Spałam w miarę dobrze, tylko sen miałam koszmarny. Śniło mi się, że urodziłam Hanię i ją "olałam". Ciągle miałam coś innego do zrobienia, a jak sobie po trzech dniach przypomniałam, że Ona przecież jest, to do niej poszłam. Wyglądała na noworodka, ale takiego mocno pulchnego, opuchniętego, już mówiła i potrafiła zejść z łóżka. Wiedziała, że jestem jej mamą i obiecała, że będzie mi posłuszna Meczący ten sen był.Cytat:
Będzie musiało być wszystko z góry ustalone, a to już nie to samo ![]() Dziewczyny już usunęłam z listy ![]() Ja jestem za podaniem hasła do maila Cytat:
Anestezjolog jest w szpitalu, to jasne, ale nie każda porodówka ma do niego "dostęp". Poza tym, tak jak piszesz, może być akurat zajęty np. w razie operacji ofiar wypadku itp. A przy znieczuleniu MUSI być anestezjolog i to bardzo dobry Właśnie po to musi być bardzo dobry, żeby podać nie za dużo i nie za mało tego znieczulenia, a to podobno nie jest takie oczywiste. Skurcze parte, podawane przez maszynę i parcie na komendę...jakoś dziwnie. A jedną stronę, bo podobno czasami, przy złym wkłuciu, jest bardziej znieczulona np. lewa strona ciała (od pasa w dół). Zresztą różowa chyba coś o tym pisała.Oczywiście jest też wiele zalet tego znieczulenia. Ja nie napisałam tego, żeby kogoś zniechęcić, ale żeby mieć świadomość. Cytat:
A już tak zupełnie na koniec. O porodzie, w którym korzystało się z ZZO nie można mówić o "porodzie naturalnym" ![]() I żeby była jasność, ja również interesuję się tym tematem, żeby ewentualnie podjąć decyzję, czy chcę mieć to znieczulenie podane, czy nie więc nie odbierajcie mojego pisania, jako podejście całkowite na NIE do tematu. Myślę, że źródłem sukcesu takiego znieczulenia, jest obcowanie z bardzo dobrym lekarzem anestezjologiem, a wiadomo, że z tym może być różnie, jak w każdej innej dziedzinie medycyny. Życzę miłego dnia.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-12 o 10:27 |
|||
|
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
Cytat:
dzis o 5 nad ranem poczulam jak mi cos wodnistego wylatuje... pozniej wyszedl czop... nie wiedzialam co robic to pojechalam do szpitala. okazalo sie ze to nie byly wody, a skurczy jako takich nie mam , tylko ewentualne stawianie sie macicy ( czy jakos tak to Pani nazwala) i wrocilam do domu. Najgorszej jest to, ze odczuwam bole ( ktore myslalam ze sa skurczami, ale podobno nimi nie sa) coraz czesciej... jak mnie te skurczo-nieskurcze dopadaja to staje i taki bol mnie dopada ze ruszyc sie nie moge ani nawet oddychac... zobacze co dalej bedzie... Dzwonilam do swojego ginekologa i mi powiedzial, ze przy odchodzeniu czopa moze wyleciec taka wydzielina, wrecz prawie wodnista... Dzis w szpitalu mi powiedzieli, ze jak odejda mi wody to nawet jak bedzie to jedno chlupniecie to pozniej bedzie caly czas cos sie saczyc... Moze warto jechac i sprawdzic, ja przynajmniej narazie jestem spokojna tylko troche klne jak dopadaja mnie bole
|
|
|
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja gin właśnie twierdzi, że kobiety znacznie łatwiej i szybciej rodzą na zzo, bo nie są zmęczone i lepiej współpracują. Swojej siostrze też kazała podać
w Skandynawii, Francji itp. gdzie prawie wszystkie kobiety rodzą z zzo, nie ma większego odsetka cesarek, niż jest u nas - jeżeli jest (np. USA) to z tego, co się orientowałam z innych względów - takich jak u nas - są to po prostu cesarki na życzenie, a nie wskutek powikłań. Mam kilka koleżanek które rodziły w tych krajach i wszystkie miały zzo, żadna nie miała powikłań, wszystkie urodziły bez nacinania i nie pękły. U nas niestety przedstawia się straszne komplikacje przy zzo jako normę w szpitalach, bo przeważnie jest jeden anestezjolog, więc im mniej pacjentek jest chętnych, tym lepiej - taka smutna prawda. Sama tego doświadczyłam - jak mi tłumaczono, jak to będzie strasznie, jak mi założą zzo, a jak się uparłam że chcę, to okazało się, że anastezjolog jest zajęty, bo ma cesarkę i nie może mi dać W Swissmedzie jakoś nikt mi nie roztaczał strasznych wizji komplikacji po zzo, chociaż zzo mam wliczone w cenę porodu. Mogę z niego skorzystać prócz gazu, TENS-u i wszystkich innych wynalazków, jak chcę. Powinni mnie odwodzić wszystkimi siłami od zzo, bo jak nie wezmę, to są do przodu na mnie kilkaset złotych . Jakoś nikt tego nie robił.A jeżeli chodzi o parcie bez odczuwania skurczy - to ja też takie miałam, chociaż nie miałam zzo. Ja w ogóle nie czułam skurczy - czułam ogromne fale paraliżującego bólu, ale za nic w świecie nie wiedziałam kiedy się to zaczyna a kiedy kończy i w którym momencie mam przeć. U mnie parcie wyglądało tak, że położna trzymała mi rękę na brzuchu i parłam wtedy, kiedy mówiła, że mam skurcz i mam przeć. Ja skurczu jako takiego sama nie byłam w stanie zidentyfikować. I oczywiście, poród naturalny to poród wyłącznie: bez gazu, beż żadnego znieczulenia, bez oksytocyny itp. czyli raczej mały odsetek porodów. Zgadzam się z milleną - każde znieczulenie może spowodować spowolnienie akcji porodowej - ja w sumie dostałam 3 razy w ciągu całej pierwszje fazy - jak uczucie z nieprzyjemnego zmieniało się na bolesne. Położna prosiła, żebym mówiła tylko wtedy kiedy naprawdę potrzebuję, żeby nie spowalniać akcji. Ania - trzymam kciuki za dalsze pozytywne losy! )Anulka - mój Michał też lubi kucyki tak samo mocno, jak samochody teraz cały czas chodzi z takim niebieskim kupiłam mu chyba za 8zł z takiej jakby saszetki chyba w rossmanie, wiesz, jak są te opony do Zygzaka McQuinna . Że kupujesz taką saszetkę i nie wiesz, co tam jest jest w środku - jaka figurka. Strasznie się ucieszył wszędzie go ze sobą zabiera
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-12 o 10:45 |
|
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wydrapuje te kreski jak więzień
|
|
#518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulację dla Libretki ![]() ![]() martula007, ania_85 Powodzenie dziewczyny to już chyba ie długo ![]() ![]() Witam Noc nie za bardzo przespana... Strasznie bolą mnie biodra i pachwiny.... Wstałam troszkę się rozruszałam i jest nawet ok.W nocy brzuch miałam twardy jak skała i do tego bolał... Parę skurczy było ale zaś nie regularne.... No i chyba mi czop w częściach odchodzi o ile to to.... Dziewczyny śliczne te Wasze dzieciaczki ![]() Do zacałowania ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-05-12 o 10:39 |
|
|
|
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myślę, że mały "wydrapuje" te kreski czymś innym, a te bąbelki i wypływanie, to siusiu ![]() To chyba tuż tuż. Zawsze w weekend idzie najwięcej do rodzenia Czy tak mi się tylko wydaje
|
|
|
|
|
#520 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze też bym się zestresowała jakby mi jakieś takie jaja wychodziły na KTG Cytat:
A to pocieszające bardzo Jakby mi tyle spadło to już bym nie musiała nic zrzucać Cytat:
W takim razie będziemy z Sebą jeździć na wycieczki do Tarnowa ![]() Co do tych Androidów to ja jestem chyba nieźle zacofana, nawet nie wiem co to jest Mój telefon potrafi tylko wysyłać smsy i dzwonić Odnośnie hasła do maila to jestem za ![]() Cytat:
Zwłaszcza, że jutro niedziela, a jak ostatnio byliśmy w niedzielę na porodówce, to taka cisza była, nic się nie działo - miałabym cały szpital dla siebie ![]() Cytat:
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-05-12 o 10:39 |
|||||
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
ja tu jadę na gościa z allegro od fotelika a tu sie okazuje, że to firma kurierska zawaliła w śledzeniu paczki mam 9.05 wprowadzona do systemu, 9.05 magazyn nadawczy ... i tyle haalo a co się działo z paczką 10 i 11 maja no i gdzie ona jest teraz taaa infolinii nikt nie odbiera - pytanie czy oni działają w soboty?
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteś pierwszą osobą która na nich narzeka że paczki jadą kilka dni
|
|
#524 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I jak mi sie przypomni łykne tablete to przechodzą,czyli to chyba nie moja paranoja że to tak szybko działa.Cytat:
![]() za czop.Pofarbowałam włosy i mogę rodzić,choć jeszcze nie teraz bo nie ma babci ani jednej,jedna w trasie z dziadkiem, druga leci dzisiaj do Irlandii także nie będe miała z kim młodego zostawić. |
|||
|
|
|
#525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także jeżdżą dzisiaj na pewno |
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
ja już posprzątałam łazienke z ubikacją i kuchnię jeszcze podłogi, ale to po zakupach
![]() dzisiaj prawdopodobnie dostaniemy prezent dla małej - firankę zdjęcie będzie jak już będzie wisieć
|
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsza jest firma TNT, która kiedyś poinformowała mojego męża, że nie dostarczy mu pilnej paczki, bo uwaga: "KURIER WYCIĄŁ REJON"
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś może poratować sierotę i pokazać mi gdzie na stronie ikei są te pudełka na łóżeczko?
|
|
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
Jedziemy do szpitala zobaczyc co i jak,raczej to falszywy alarm,ale warto sprawdzic,tym bardziej,ze od srody-po odstawieniu fenka mam skurcze co 5-10 min,non stop i juz mnie to denerwuje
W razie czego dam znac ![]() milego dnia!
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
o dziwo mam siłę i ochotę na sprzątanie.
![]() uciekam na zakupy, jeszcze po drodze L4 zawieść - dostałam na 2 tyg, czyli na po tp ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
i daj znać
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde wychodzi na to, że teraz będę się pytać sprzedawców na allegro jakim kurierem wysyłają Dziwne, że ludzie wciąż korzystają z ich usług, bo ja nieświadoma na sprzedawcę się wkurzałam
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-12 o 10:58 |
|
|
|
|
#532 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tytanie pracy ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi mi o te pudełka co nasteczka chyba miała na swoim łóżeczku. Help!
|
|
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/20475/
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa, to były te pudełka:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207/ |
|
|
|
#537 | |||
|
Rozeznanie
|
witajcie! co Wy tak wcześnie wstajecie??
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kotku cieszę się że to swędzące świństwo ci przeszło. tylko co to było no nic, najważniejsze że masz to już za sobą ![]() Cytat:
stokrotko z tym kociakiem to jakaś masakra ja za kociakami jakoś szczególnie nie przepadam ale tego jednego zrobiło mi się wyjątkowo szkoda biedaczek....różowa - córcia śliczna! ![]() agatka - fajne fotki
|
|||
|
|
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
Klaudia, Filipek jest uroczy
Wszystkie te Wasze dzieciątka takie superowe ![]() A co do chudnięcia po porodzie, to ja już się wypowiadać nie będę Kiedyś była dyskusja na ten temat, to te, które były za pilnowaniem wagi podczas ciąży, zostały prawie zlinczowane
|
|
|
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Tłumacząc że to dla dziewczynki on mówi ze mam kupić"niebieskiego" bo to dla chłopaków.

klask i:
Nie jest może zimno, ale wieje niemiłosiernie i pada delikatnie deszcz.

Ktg płatne... Dziwiłam się, jak niektóre z Was o tym pisały, a tu sama płacę, ale niedużo na szczęście - 15 zł. Cóż, chodzę do gin prywatnie, to nie mając żadnego skierowania, kiedy przychodzę do szpitala tak po prostu zrobić sobie ktg, to muszę płacić. Ale dziś nie płaciłam, choć trochę się nadenerwowałam, już opowiadam co i jak... Pracownia ktg jest przy położniczej izbie przyjęć i tam byłam 2 dni temu, a dziś w poradni przyszpitalnej, bo akurat była czynna i to urządzenie dziś coś świrowało, coś nie mogło wyłapać tętna, przerywało, a czasem łapało, ja słyszałam wyraźnie, że jest w podobnym tempie cały czas, a na urządzeniu wyskakiwało na chwilę 240. To jeszcze jakoś znosiłam
) i powiedziała, że na pewno wszystko jest dobrze
Tylko zablokowane koła i jakiś kąt w miarę możliwości. Jak przesiadł się na spacerówkę, to przynajmniej starałam się zawsze stawiać wózek tyłem do kierunku jazdy, tzn. żeby w razie nagłego hamowania nie wylatywał z wózka, tylko żeby go "wciskało" w oparcie wózka i w autobusach gdzie w połowie jest ścianka (w naszych to niestety tam w połowie jest najczęściej siedzenie tyłem do kierunku jazdy), taka właśnie dla inwalidów z pasami, to tam też właśnie stawiałam wózek tyłem, żeby miał oparcie w razie hamowania. Na spacerówkę się szybko przesiedliśmy, bo miałam całkiem na płasko rozkładaną (ok. 3 mies.), a czasem można już mu było trochę unieść na spacerze, żeby mógł się rozglądać, więc wtedy już byłam spokojniejsza, że w pasach jest trochę bezpieczniej...
w śledzeniu paczki mam 9.05 wprowadzona do systemu, 9.05 magazyn nadawczy ... i tyle 
I jak mi sie przypomni łykne tablete to przechodzą,czyli to chyba nie moja paranoja że to tak szybko działa.
ja za kociakami jakoś szczególnie nie przepadam ale tego jednego zrobiło mi się wyjątkowo szkoda