|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
a proszę tu link do aukcji http://allegro.pl/bransoletka-swarov...297469395.html a w załączeniu live
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-05-12 o 13:38 Powód: nie wkleiłam linka :) |
|
|
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a będziesz miała kolczyki czy naszyjnik do tej pięknej bransoletki? ah no i wczoraj brat i bratowa poprosili mnie żebym była matką chrzestną ich córki więc miesiąc po ślubie zostanę matką chrzestną
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2012-05-12 o 14:13 |
|
|
|
|
#3633 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A tak serio to jeszcze masz prawie miesiąc więc tyle Cie na pewno nie będzie trzymać. A jak nie przejdzie to idź w tygodniu do innego lekarza tak jak dziewczyny pisały. Może poradzi coś innego. 3mam kciuki żeby jak najszybciej wyzdrowiała! Cytat:
![]() Cytat:
. Bardzo ładny jest taki krój. U mnie moja mama myśli nad baskinką na 1 dzień. W ogóle trudno jej cokolwiek znaleźć...A tu linki dla Ciebie ![]() http://allegro.pl/estyl-wloska-wysmu...310099651.html http://allegro.pl/asos-34-36-sukienk...341401554.html http://allegro.pl/asos-haftowana-bia...272792266.html http://allegro.pl/kardori-pl-sukienk...299548951.html ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#3634 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czego sié uczycie? i jakie płatki zamówiłaś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ładna biżuteria i pudelka. Ja chyba na koperty nie będę kupować tylko wykorzystam to które już mam. A teraz Wam napisze jaki numer odwaliłam. Byliśmy dziś omówieni w sklepie mojej cioci i wujka żeby ich zaprosić. Zadzwoniłam ze będziemy jakieś 15 minut przed zamknięciem sklepu żeby chwilkę posiedzieć ale i przeszkadzać. Wchodzimy i cale szczęście ze jeszcze duza kolejka była. Pomyślałam ze akurat wyjmę zaproszenia z folii, zaglądam do torebki a tam.... zaproszen brak... wypchnęłam Tz z tego sklepu i dzwonie do wujka ze niestety nie przyjedziemy i wróciliśmy do domu. Ale jestem zła a Tz śmieje się ze mnie do tej pory... |
||||||
|
|
|
#3635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolczyki i naszyjnim- zamawiałam gdzie indziej a jak chciałam aby bi bransoletkę dorobili to się okazało, że nie mają już takich elementów i musiałam szukać jakieś innej aby pasowałagratuluję perspektywy bycia chrzestną
|
|
|
#3637 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie w mojej mieścinie nie znalazłam jeszcze ani jednej takiej kiecki, a rozglądam się już ładnych parę miesięcy... przy okazji wyjazdu na przymiarkę do Wrocławia zamierzam jeszcze tam pobuszować po sklepach, a jak nie, to zostanie net Cytat:
mój TŻ mnie przegania jak coś robi, żebym się przypadkiem nie pobrudziła, a ja właśnie tak lubię się pobrudzić śmieję się czasami, że to wszystko przez to, że urodziłam się na długo przed wynalezieniem ciastoliny Play-Doh i mam niedobór doświadczeń polegających na rozmemłaniu czegoś w rękach a tak, to zaspokajam swoje potrzeby ugniatając ciasta i robiąc farsz do pierogów mam nadzieję, że poniedziałkowy wyjazd okaże się owocny! no i fajnie, że z Mamą na koncert chętnie, tylko chyba nie zdążę dojechać z Lubina a jakie masz pudełko, które zamierzasz wykorzystać? bo ja też się ciągle zastanawiam czy kupować takie specjalne, czy może zwykłe takie na prezenty i w nim zrobić dziurkę do wrzucania kopert... niezła historia z zaproszeniem
|
|
#3638 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja teraz przeczytałam to faktycznie nie ma napisane czy oni kazali dopłacić czy samemu trzeba kupić ...ale niby ta kobieta pytała się mnie o kolor ...nie wiem to już musisz zadzwonić do niej i najlepiej zapytać się . A uczymy się walca angielskiego do piosenki When I need You -Roda Stewarda płatki róż różowe jakieś pewnie plastikowe http://allegro.pl/konfetti-wystrzalo...302617895.html a co do drogi na górną to polecam wydrukowanie sobie mapki z zumi z ulicami i na pewno trafisz a jak coś zawsze się można podpytać . ale numer z tym zaproszeniami dobrze że zdążyliście wyjść zanim was zobaczyli bo to dopiero pasztet ![]() że też ja głÓpia nie pomyślałam żeby kupić ładną torebkę prezentową i tak wrzucać koperty Cytat:
ja jak patrzyłam w salonie w którym zamówiłam sukienkę to też nie mają kompletów naszyjnik i bransoletka żeby był takie same i niby dla tego nie przyglądałam się zbytnio ale jak będziesz miała na szyi i ręku to nie będzie nawet widać że się delikatnie różnią moja próbna fryzura tak średnio wyszła więc podjęłam decyzję o zagęszczeniu włosów , w piątek będę mega owłosiona
|
|
|
#3639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym opierałam się na opisie a nie na zdjęciach. Życzę powrotu do zdrowia. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Natomiast wykupiny jak sama nazwa mówi, polegają na tym iż w przypadku mojego brata ( Pan Młody) świadkowa przyjechała po niego, ale musiała go wykupić, czyli było targowanie za ile butelek wódki Pan Młody zostanie oddany w ręce świadkowej. Jak już świadkowa go wykupiła zabrała go do samochodu i wszyscy za nimi pojechaliśmy po panią młodą. I tam znów to samo tylko swiadek Pana młodego wykupował Panią młodą. Tego chcę uninknąć. Resztę tradycji jakoś zniosę ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Bo nadal nie mamy zaproszeń, ani wybranych obrączek... Kurs tańca weselnych tańców zakończony jakieś 2 miesiące temu, już nie wiele pamiętamy. Trzeba będzie się znów wybrać. Widzę że my październikowe panny mamy jeszcze czas obyśmy się nie zdziwiły jak będzie sierpień a my ciągle w takim samy stanie rzeczy
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Ale tu cisza
pewnie odpoczywacie z TŻtami... a ja przed kompem piszę opinie i zaglądam tu od czasu do czasu (to chyba naprawdę uzależnienie...). Cytat:
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja była tu chiwlkę temu i myślałam że mam coś z netem nie tak bo nie pojawiały się żadne wpisy a tu masz... Internet sprawny tylko nikogo nie ma ![]() Pewnie bliżej wieczora będzie większy ruch, ale to wtedy mnie nie będzie.
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i wracam do pracy...a jakie plany na wieczór - jakaś imprezka?
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Wyborowa - śliczne masz te buciki
a z czego są te pudełka na ciasto? Bo moja znajoma kiedyś zamówiła i ta tektura (niby twarda) ale namokła i się otwierały.... dlatego ja chcę plastikowe... Też mam od nich biżu rzeczywiście starannie wykonują. Bardzo ładny zestaw, kolczyki wydają się kosmicznie długie ale sprawdziłam długość i ja mam takie same... widocznie takie wrażenie. Inusia - musisz dbać o siebie, ale postaraj się nie martwić bo stres też robi swoje i działa niekorzystnie na organizm... będzie dobrze! Kasioonya- ksiądz ten który będzie udzielał nam ślubu jest super, znany też w okolicy. Dostałam dziś od niego maila, bo pytałam o kartki do spowiedzi- tutaj się tego nie praktykuje i nic nie dostaliśmy, a on na to, żebyśmy jak najbardziej przystąpili do spowiedzi, ale on uszanuje tutejsze zasady i nie będzie nam zawracał głowy żadnymi kartkami - ten ksiądz przywraca mi wiarę w człowieka ![]() Właściwie wszystko załatwiałam z mailowo ![]() Nie wszystkie odpoczywają, bo ja w pracy siedziałam i miałam dość ciężki dzień... ale teraz i ja odpoczywam... |
|
|
|
#3644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas niestety biurokracja, ale właśnie takie historie, jak Wasze o księżach, interesujących naukach itp. pokazują, że może być inaczej, ciekawiej i to jest fajne współczuję ciężkiego dnia, ale dobrze, że już weekend! a jak szyja TŻta?
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasioonya - no właśnie, okazuje się, że i w naszym kraju jednak można spotkać księdza z powołania... A szyja Tż-ta nawet dobrze - dziękuję. Myślałam, że będzie tydzień z głowy jak ostatnim razem, ale wczoraj nawet w pracy był... no niezniszczalny człowiek
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to nam się Iniemamocni TŻci trafili - mój też po swoim urazie nadal zasuwa...
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś spędziłam kilka godzin na festiwalu nauki robiąc z dziećmi odlewy z cementu, szkoda tylko, że pogoda się zepsuła i zimno się zrobiło Wróciłam zmęczona i niedawno skończyłam zmęczenie odsypiać, TŻ krząta się po kuchni - szykuje jak zwykle coś pysznego ![]() ![]() A i znów się pochwalę, wczoraj też zaliczyliśmy spotkanie w poradni poszliśmy do innej i już dwa spotkania za nami, jeszcze w przyszłym tygodniu jedno i będzie z głowy co prawda wczoraj pani była bardziej "nawiedzona" ale zagięłam ją znajomością przyczyn i istoty moich kłopotów, więc odpuściła upieranie się przy swoim.
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to super- już finiszujesz my przez 4 godziny preglądaliśmy wszystkie zdjęcia, które mamy aby wybrać te które mamy razem bo na salę będą nam potrzebne. Ufff uśmiałam się niemiłosiernie wspominając stare czasy udało nam się jakimś cudem zebrać 257 fotek takich gdzie nie będzie kieliszka, puszki piwa lub jakiś innych "wybryków" . W poniedziałek idziemy do księdza aby nam licencję wydał
|
|
|
#3649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacjeCytat:
![]() Na koncercie było fajnie tylko że to całkiem nie moje klimaty (hard rock itp) ale wieczór ze znajomymi udany niestety jutro szkoła i wizyta u znienawidzonego chrzestnego i jego partnerki tak więc prosze trzymajcie kciuki żebym nic nie odwaliła... Pudełko mam takie zwykłe kartonowe jak z ikei tylko robione specjalnie dla mnie jutro wieczorkiem wrzucę Ci zdjęcie. No z tymi zaproszeniami to się udałam ![]() Cytat:
![]() Każdemu może sie zdarzyć tylko dziwne że jak dotąd o nikim takim oprócz mnie nie słyszałam Tż cały dzień sie ze mnie śmieje że siemsioł jestem...Cytat:
![]() No to już 2/3 poradni za Wami czyli z górki
|
||||
|
|
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta moje słodkie
Dziękuje wam bardzo za zainteresowanie i za wsparcie Powiem wam szczerze, że nie chcę zapeszać ale jest na szczęście dziś poprawa, ale nie jakaś ogromna. Pojawiło mi się dziś dziwne zjawisko, a mianowicie o ile wczoraj najgorzej było z moją skórą od pasa w górę, to dziś tak jakby zeszło to na strefę od pasa w dół i najgorzej było z nogami... Ale na szczęście teraz na wieczór w końcu troszkę mniej swędzi bo wcześniej myślałam, że oszaleje W ogóle chyba ostatnio za dużo siedzę na forum bo nawet dziś w nocy śniło mi się, że opisywałam wam jakąś zupełnie nieznaczącą historyjkę rodzinną Eh, w główce się miesza ![]()
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że juz się lepiej czujesz
|
|
|
#3652 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie też by się przydało zagęścić, bo moje włosy dostały takiego rozpędu w wychodzeniu, że niedługo zostanę chyba z trzema na krzyż i to jeszcze siwymi Cytat:
a te dzieciaczki to Twoje prywatne, czy "pracowe"? TŻ w kuchni... Szczęściara! spotkania poradniane zbliżają się do końca już tylko jedno i z bańki Cytat:
ja też się śmieję, kiedy oglądam nasze zdjęcia sprzed 7 lat a co to jest ta licencja? u nas też spowiedzi jeszcze niezaliczone i to mnie trochę stresuje, że xiądz powie później, że jest zbyt późno, dlatego dziś zamierzam grzecznie pójść do Kościółka i się wyspowiadać... Cytat:
a jak tak już jesteśmy przy wspomnieniach z dzieciństwa - pamiętacie bajkę "Troskliwe Misie"? bo moi znajomi się ze mnie śmieją, że ją sobie wymyśliłam... a ja ją pamiętam bardzo dobrze jak fajni znajomi, to choćby disco-polo grało, to wieczór będzie udany współczuję szkoły, a za wizytę u chrzestnego trzymam kciuki! zdjęcie pudła chętnie zobaczę Inusiaa88 poplute i odpukane, żeby nie zapeszyć super, że jest lepiej! dzielna jesteś! oby nadal się poprawiało! jeszcze jeden mały offtopik dziewczyny oglądałyście wczoraj KSW? kolejny raz jestem pod tak wielkim wrażeniem Mameda Khalidova, że aż mam druciany uśmiech dookoła głowy, kiedy myślę o tym, jak fajnie, że mamy w Polsce takiego sportowca miłej niedzieli PMki
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-05-13 o 09:22 |
||||
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na sali sa ekrany na ktorych będą wyświetlane nasze wspólne zdjęcia podczas pierwszego tańca i jeszcze parę razy (a może cały czas? nie pamiętam )licencja to cos podobnego jak substutucja z tym, że jeśli sie bierze licencję z kościoła to wszystko załatwiasz w jednej parafi- dokumenty, protokół itp a jeśli masz substytucję to jest to tylko zgoda na ślub w innej parafii i papierologię musisz załatwiać w kościele gdzie będzie ślub. Licencja jest wygodniejsza, tym bardziej, że mamy kościół dwie ulice dalej a ślub bierzemy pod Warszawą więc jeżdżenie (wiadomo jakie są godziny otwarcia kancelarii) odpada wybraliśmy licencję z wygody
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super ten pomysł ze zdjęciami
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Pędzicie w zawrotnym tempie z tymi postami kochane! Ciężko to wszystko nadrobić, a odpisać na wszystko to już niemożliwość... Niemniej jednak cały czas Was podczytuję, a i czasem staram się co nieco wtrącić
![]() Wpadłam pochwalić się Wam zakupem sukienki na poprawiny - wreszcie ![]() Kupiłam też buty na ślub, tylko mam wątpliwości - bardzo zależy ma na sandałkach, a nigdzie nie mogę dostać białych (wciąż szukam). Znalazłam jedne w kolorze ecru i kupiałm, bo są bardzo wygodne i niewysokie. Będę wdzięczna jeśli napiszecie co o nich sądzicie, czy pasują do ślubu i do mojej sukni, bo ja do końca nie jestem pewna ![]() Dołączam też fotkę winietki - wykonanie własne ![]() Z góry przepraszam też za jakość zdjęć
|
#3656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję zakupów a jaki kolor ma ta sukienka? bo na fotce wydaje się taka ceglasta. fajnie podkreśla Twoje kształty - lasencja z Ciebie jeśli chodzi o buty, to ja sandałków nie lubię, ale jeśli Tobie właśnie na takich zależało i są wygodne, to moim zdaniem nie powinnaś się przejmować, że są ecru, bo spod sukni chyba i tak nie będzie ich jakoś bardzo widać... mnie się tylko nie bardzo podoba ten kwiatek, ale to oczywiście tylko moja opinia winietki cudowne! wyglądają bardzo profesjonalnie! gratuluję talentu wszystkie są już gotowe? ile czasu zajmuje Ci wykonanie jednej?
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - spokojnie, to zabrzmiało wszystko dość poważnie, ale prościej mówiąc licencję (takie pozwolenie na ślub w innej parafii) zabiera się wtedy gdy ty przez miejsce zamieszkania należysz do parafii A, Twój tż do A lub B, a chcecie ślub w zupełnie innym kościele. U mnie sakramenty miałam udzielane w zupełnie innej parafii niż należałam (ze względu na to że chodziłam tam do szkoły).... parafia jest tam gdzie mieszkasz dłużej niż 6 miesięcy. Ja mieszkam w Dublinie i tutaj mam parafię bo mieszkam kilka lat, Tż z Wrocka, a ślub bierzemy w Kościele, który jest blisko naszej sali, więc cały protokół spisywałam tutaj i ksiądz udzielił licencji na ślub w innej parafii. Księża przymykają oczy często, jeśli np mieszkam tutaj a chciałabym ślub w parafii gdzie należę przez miejsce zameldowania w PL - wtedy często nie potrzebują takich licencji (w końcu ślub = kasa
]mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam, w razie czego pisz Wesoła - fiu fiu ale masz figurę! Tylko pozazdrościć. Sukienka bardzo ładna i buty też mi się podobają (a czy zdjęcie oddaje ich prawdziwy kolor?), przy takiej sukience nie będzie ich za bardzo widać... ale są ładne. Winietki super! ja nie mam cierpliwości.... |
|
|
|
#3658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli tak, jak myślałam - nic o tym nie wiem, bo nie potrzebujemy ani licencji, ani substytucji
|
|
#3659 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym bardzo fajny pomysł ![]() Cytat:
słodkie oczka mówisz, wyobrażam sobie Mój gotuje, eksperymentuje i wciąż mnie zadziwia, wczoraj na kolację zjadłam pyszną faszerowaną paprykę Cytat:
Cytat:
Byłam wydelegowana z pracy na festiwal nauki, gzie przychodzili rodzice z dziećmi zapoznać się z ciekawą stroną nauki, cała masa zabawy przygotowana przez różne jednostki naukowe. Swoich dzieciaczków jeszcze nie mam - mamy zamiar zmienić ten fakt zaraz po ślubie ![]() No szczęściara ze mnie, naprawdę bo ja raczej stornię od kuchni ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i winietki śliczne.
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

tu link do aukcji
16.06.2012 

ja też zamawiałam z tej firmy i wczoraj mi przyszła bransoletka- piękna i bardzo ładnie wykonana
Dosłownie nie da się wytrzymać, tak swędzi. A krosty mam wszędzie od stóp do głowy, a na głowie, szyi i plecach chyba najwięcej. Aaa co najgorsze mnóstwo tego mam na twarzy :/ Jak rano wstałam i zobaczyłam się w lusterku to momentalnie się rozbeczałam
Masakra 
może to jakiś znak, że za dużo siedzę tutaj zamiast zająć się załatwianiem wszystkich ważnych spraw?

i strasznie mnie to denerwuje. Ale staram się nie drapać i być dobrej myśli. Póki co nic innego mi nie pozostaje 

właśnie w mojej mieścinie nie znalazłam jeszcze ani jednej takiej kiecki, a rozglądam się już ładnych parę miesięcy... przy okazji wyjazdu na przymiarkę do Wrocławia zamierzam jeszcze tam pobuszować po sklepach, a jak nie, to zostanie net