Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 16:23   #601
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość

U mnie w ostatniej fazie porodu, jak już wgramoliłam się na łóżko porodowe i położyłam się na plecach, skurcze zanikły, położna kazała położyć sie na boku (w pozycji w jakiej wcześniej leżałam) i skurcze wróciły, 10 min później tuliłam już bobaska
W zasadzie ja swój cały poród przeleżałam w jednej pozycji, bo nie pozwolili mi wstawać, nie iwem jak ja to zniosłam
o jejciu - szacunek ! Ja cały poród przechodziłam albo przesiedziałam na piłce, a jak kazała mi się położyć na boku do badania to mąż mnie siłą do łóżka przyciskał bo w trakcie skurczu chciałam jak najszybciej wstać. Ale fakt, po tym jak się położyłam w 20 minut później wrzeszczący Anteks był na świecie
Stary 2012-05-12, 16:28   #602
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
boże.. a skąd jesteś tahito? może tez mogłabym jakoś pomóc...
co za ludzie...
Dziękuję kochana za chęć pomocy ale ja daleko od ciebie (nad morzem). W poniedziałek ma ponoć odebrać ze szpitala. Może jutro będę wiedziała coś więcej to napisze. Boje sie tylko ,że nie utrzyma laktacji jak ja wypisali i nie przystawia dzieciatka no i ten stres dodatkowo, w tedy mleko by jeszcze potrzebowała a to już dodatkowe koszty
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 16:34   #603
begie13
Zadomowienie

ania85, martula, tahito, mar2sia - trzymam kciuki!! : kciuki:

u mnie jeśli samo nic wcześniej się nie zacznie, to w następnym tygodniu zaczynamy wypędzać dzidziusia bo od następnego poniedziałku mąż ma urlop i szkoda, żeby się marnował

chciałabym jeszcze przedtem iść na usg

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 16:36   #604
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana za chęć pomocy ale ja daleko od ciebie (nad morzem). W poniedziałek ma ponoć odebrać ze szpitala. Może jutro będę wiedziała coś więcej to napisze. Boje sie tylko ,że nie utrzyma laktacji jak ja wypisali i nie przystawia dzieciatka no i ten stres dodatkowo, w tedy mleko by jeszcze potrzebowała a to już dodatkowe koszty

Nad morzem, to może gdzieś w Pomorskim? Czy raczej środkowe wybrzeże?
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 16:36   #605
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

mi położna powiedziała, że dają zzo gdy jest 4 cm rozwarcia, a z tym, że "znieczula" się jedną stronę chodzi chyba o to, że czasem to znieczulenie po prostu spłynie nie równo np. na lewą czy prawą stronę bardziej i z jednej strony jest się znieczulonym z drugiej nie... to chyba zależy od pozycji kobiety. tak kiedyś słyszałam/ czytała ale jeśli się mylę to proszę mnie poprawić

...
Przyznam szczerze ze nie slyszalam o tym ze znieczulenie moze byc przez przypadek tylko na jedna strone .. az pogadam z moim ginem we wtorek.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

A już tak zupełnie na koniec.
O porodzie, w którym korzystało się z ZZO nie można mówić o "porodzie naturalnym"
Co chcesz przez to powiedziec? Ze kobiety ktore decyduja sie na zzo ida na latwizne? Ze w 100% nie przechodza porodu? Ja tam wole go wziasc i nie miec pozniej okropnych wspominen z porodem Jak wiekszosc kobiet ktore rodzilynaturalnie - niestety.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Moja gin właśnie twierdzi, że kobiety znacznie łatwiej i szybciej rodzą na zzo, bo nie są zmęczone i lepiej współpracują. Swojej siostrze też kazała podać w Skandynawii, Francji itp. gdzie prawie wszystkie kobiety rodzą z zzo, nie ma większego odsetka cesarek, niż jest u nas - jeżeli jest (np. USA) to z tego, co się orientowałam z innych względów - takich jak u nas - są to po prostu cesarki na życzenie, a nie wskutek powikłań. Mam kilka koleżanek które rodziły w tych krajach i wszystkie miały zzo, żadna nie miała powikłań, wszystkie urodziły bez nacinania i nie pękły. U nas niestety przedstawia się straszne komplikacje przy zzo jako normę w szpitalach, bo przeważnie jest jeden anestezjolog, więc im mniej pacjentek jest chętnych, tym lepiej - taka smutna prawda. Sama tego doświadczyłam - jak mi tłumaczono, jak to będzie strasznie, jak mi założą zzo, a jak się uparłam że chcę, to okazało się, że anastezjolog jest zajęty, bo ma cesarkę i nie może mi dać W Swissmedzie jakoś nikt mi nie roztaczał strasznych wizji komplikacji po zzo, chociaż zzo mam wliczone w cenę porodu. Mogę z niego skorzystać prócz gazu, TENS-u i wszystkich innych wynalazków, jak chcę. Powinni mnie odwodzić wszystkimi siłami od zzo, bo jak nie wezmę, to są do przodu na mnie kilkaset złotych. Jakoś nikt tego nie robił.
A jeżeli chodzi o parcie bez odczuwania skurczy - to ja też takie miałam, chociaż nie miałam zzo. Ja w ogóle nie czułam skurczy - czułam ogromne fale paraliżującego bólu, ale za nic w świecie nie wiedziałam kiedy się to zaczyna a kiedy kończy i w którym momencie mam przeć. U mnie parcie wyglądało tak, że położna trzymała mi rękę na brzuchu i parłam wtedy, kiedy mówiła, że mam skurcz i mam przeć. Ja skurczu jako takiego sama nie byłam w stanie zidentyfikować.
I oczywiście, poród naturalny to poród wyłącznie: bez gazu, beż żadnego znieczulenia, bez oksytocyny itp. czyli raczej mały odsetek porodów.
Zgadzam się z milleną - każde znieczulenie może spowodować spowolnienie akcji porodowej - ja w sumie dostałam 3 razy w ciągu całej pierwszje fazy - jak uczucie z nieprzyjemnego zmieniało się na bolesne. Położna prosiła, żebym mówiła tylko wtedy kiedy naprawdę potrzebuję, żeby nie spowalniać akcji.
Tak jak piszesz w stanach kobieta chce zzo i dostaje. A w PL niestety nie jest z tym z tak dobrze. Czasem szpitale nie podaja a czasem trzeba placic. Takze wydaje mi sie ze duza niechec do zzo jest poprostu z niewiedzy pacjentek i tego ze nie jest ono jeszcze tak popularne jak w innych krajach.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Wiadomość od ani85:

leze na oddziale porodowym,na obserwacji,skurcze jakie mam zycze wszystkim co chca urodzicmnie dopiero potna jak bede miala rozwarcie albo pojda mi wody,sami nie beda wywolywac,wiec troche poczekamniedaleko mnie lezy Mar2sia,jej wczoraj wypadl czop i nic poza tym,pozdrawiam Was cieplutko
Trzymam kciuki!

Witajcie
A my dzisaj zaczelismy 37 tydzien

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 16:38   #606
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
ania85, martula, tahito, mar2sia - trzymam kciuki!! : kciuki:

u mnie jeśli samo nic wcześniej się nie zacznie, to w następnym tygodniu zaczynamy wypędzać dzidziusia bo od następnego poniedziałku mąż ma urlop i szkoda, żeby się marnował

chciałabym jeszcze przedtem iść na usg
No mi zaczeło się coś tam dziać po próbie wykurzenia małej z tż (przytulanki) Trzymam kciuki za Ciebie
Stary 2012-05-12, 16:38   #607
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Claudik - super, że jesteście w domku!!!
Ania, Mar2sia - trzymam kciuki!!!
Andzya - czy już odkryłaś dlaczego leci z pampersa? Dalej leci czy już nie?
Agatka - ja bolące sutki smarowałam maltanem - od samego początu profilaktycznie.
Tahito - bardzo to smutne, co napisałaś Boże, co to za babcia... czy jesteś może z okolic Gdańska? chciałabym jakoś pomóc... może mogłabym coś kupić?
A tak w ogóle to Ty już rodzisz, czy nie?

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-12 o 16:47
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 16:47   #608
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Claudik - super, że jesteście w domku!!!
Ania, Mar2sia - trzymam kciuki!!!
Agatka - ja bolące sutki smarowałam maltanem - od samego początu profilaktycznie.
Tahito - bardzo to smutne, co napisałaś Boże, co to za babcia... czy jesteś może z okolic Gdańska? chciałabym jakoś pomóc... może mogłabym coś kupić?
Kochane z was kobietki ,ale najpierw chcę sie zorientować o co dokładnie chodzi co ma a czego nie i czy w ogóle szpital wyda jej dziecko bo tam bieda ponoc straszna
Stary 2012-05-12, 16:47   #609
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomość od ani85:

leze na oddziale porodowym,na obserwacji,skurcze jakie mam zycze wszystkim co chca urodzicmnie dopiero potna jak bede miala rozwarcie albo pojda mi wody,sami nie beda wywolywac,wiec troche poczekamniedaleko mnie lezy Mar2sia,jej wczoraj wypadl czop i nic poza tym,pozdrawiam Was cieplutko
aaallleeee super!!! powodzenia dla Ani i Mar2si!!

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Łoo mamo nie dość, że nowy wątek, to tyyyle już stron
Meldujemy się razem z Filipkiem już w domu - w końcu! Napiszę tylko, że jesteśmy już zdrowi, dziękuję wszystkim za gratulacje, i ściskam mocno wszystkie rozpakowane mamy i maleństwa. Nie wiem, czy uda mi się nadrobić. Jak będę mieć chwilkę to opiszę nasze "przygody" od zeszłego tygodnia. Buuuziak wielki dla Was
śliczny synuś

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

my w trakcie kolejnych porządków to jest jak never ending story
Stary 2012-05-12, 16:52   #610
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Co chcesz przez to powiedziec? Ze kobiety ktore decyduja sie na zzo ida na latwizne? Ze w 100% nie przechodza porodu? Ja tam wole go wziasc i nie miec pozniej okropnych wspominen z porodem Jak wiekszosc kobiet ktore rodzilynaturalnie - niestety.
ja traumatycznych wspomnień z porodu nie mam, mimo, że rodziłam bez znieczulenia,a to tylko dlatego, że nie zdążyłam go wziąć bo akcja mi się za szybko rozwinęła.
Ale gdyby inaczej się to rozwijało to pewnie bym o nie poprosiła. Żyjemy w 21 wieku, jeżeli kobieta ma możliwość ograniczyć swoje cierpienie to ja jestem za tym.

Cytat:
chyba odkryłam bo już nie ma ubranek obsikanych, no przynajmniej na razie
Otóż Antuan jest mały i na niego pampersy 1 są za duże trochę. A ja za luźno mu je zapinałam przez co najczęściej wylatywało górą, bo siusiak miał dużo miejsca i trakcie sikania unosił się do góry Teraz mocniej mu je zapinam i jest git
Stary 2012-05-12, 16:53   #611
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
zbawco
dzięki
własnie dostalam dzisiaj takie sa super
Stary 2012-05-12, 16:54   #612
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomość od ani85:

O kurcze to trzymamy kciuki za Was, żeby szybko poszło

Cytat:
Właśnie sie dowiedziałam ,że znajoma urządza zbiórkę rzeczy dla dziecka. Jej sąsiadka urodziła a matka jej powiedziała ,że jak weźmie dziecko do domu to obydwoje wyrzuci bo nie mają kasy dla dziecka. No i ja wypisali a dzidzia została w szpitalu. Matka tak rozpacza że moja znajoma postanowiła jej pomóc i kupiła jej łóżeczko i parę rzeczy,teraz obdzwania znajomych ,z prośba o pomoc. Jutro zrobię jakąś wyprawkę i zaniosę,tak mi smutno teraz ,jak pomyśle że jedne dzieci mają tak wiele a inne nic
To straszne... Jak będziesz wiedzieć czy można jakoś pomóc to daj znać.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Łoo mamo nie dość, że nowy wątek, to tyyyle już stron
Meldujemy się razem z Filipkiem już w domu - w końcu! Napiszę tylko, że jesteśmy już zdrowi, dziękuję wszystkim za gratulacje, i ściskam mocno wszystkie rozpakowane mamy i maleństwa. Nie wiem, czy uda mi się nadrobić. Jak będę mieć chwilkę to opiszę nasze "przygody" od zeszłego tygodnia. Buuuziak wielki dla Was
To super Czekamy na relacje jak będziesz miała chwilkę wolnego
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 16:56   #613
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja traumatycznych wspomnień z porodu nie mam, mimo, że rodziłam bez znieczulenia,a to tylko dlatego, że nie zdążyłam go wziąć bo akcja mi się za szybko rozwinęła.
Ale gdyby inaczej się to rozwijało to pewnie bym o nie poprosiła. Żyjemy w 21 wieku, jeżeli kobieta ma możliwość ograniczyć swoje cierpienie to ja jestem za tym.

chyba odkryłam bo już nie ma ubranek obsikanych, no przynajmniej na razie
Otóż Antuan jest mały i na niego pampersy 1 są za duże trochę. A ja za luźno mu je zapinałam przez co najczęściej wylatywało górą, bo siusiak miał dużo miejsca i trakcie sikania unosił się do góry Teraz mocniej mu je zapinam i jest git
Czyli trafiłam z za luźnym zapinaniem fajnie, ze synek już ma sucho
Stary 2012-05-12, 17:10   #614
niunia32
Zakorzenienie

ania i mar2sia powodzenia!!!!

o ja cie... do obiadu włączyliśmy serial i mi się przysypiało, to poszliśmy do sypialni i zasnęłam i mam po sprzątaniu. bo czuję się jak niedobitek...

Malinka

Haniusia

Edytowane przez niunia32
Czas edycji: 2012-05-12 o 17:12
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:15   #615
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

szmaragdowy kotku coś z poczta nawala więc tu napiszę. Ja z okolić Rewala, ale jak cos to poczta dziala Jutro bede dzwonić do tej znajomej bo teraz nie odbiera telefonu i wam napiszę.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Własnie na wkładce znalazłam sporo śluzu zabarwionego krwią, dzwoniłam do gina i powiedział ,ze to normalne i nie musi oznaczać czopa, tylko sluz z szyjki macicy okopywanej przez dziecko.
Stary 2012-05-12, 17:17   #616
aga_bre
Rozeznanie

ufff udało mi się Was doczytać (pobieżnie).

Gratuluję powrotu do domu (różowa).

ania, mar2usia, la monica trzymam kciuki.

Libretka gratuluję.

kism u mnie to jest tak, że termin z OM na 10 miałam, ale mnie się wydaje, że zaszłam ok.30 sierpnia, więc termin z koncepcji mam na 22maja. Lekarz cały czas trzyma się tego 10 i no właśnie. Byłam na wizycie. Niestety dzidziusiowi dobrze w brzuszku nic się nie zapowiada na poród i jak coś to 18.05 do szpitala. Niestety lekarz nie zrobił mi usg więc nie mam pojęcia nawet w przybliżeniu ile może mały waży. Ja jestem już w W-chu i na szczęście w poniedziałek mama mi zalatwila usg. Od wczoraj usilnie staram się dzidziusia wypłoszyć z domku.
Stary 2012-05-12, 17:19   #617
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
szmaragdowy kotku coś z poczta nawala więc tu napiszę. Ja z okolić Rewala, ale jak cos to poczta dziala Jutro bede dzwonić do tej znajomej bo teraz nie odbiera telefonu i wam napiszę.
To napisz, jak coś będziesz wiedziała

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-12 o 17:37
Stary 2012-05-12, 17:28   #618
ladybird_1987
Rozeznanie

Ale mnie dziś niemoc dorwała. Co chwilę się pokładam. I podjadam. Jeszcze mi zostały podłogi do umycia. Uff, jak mi ciężko....
Stary 2012-05-12, 17:34   #619
rozowa1987
Zadomowienie

dziewczyny po porodach sn czy was tak samo piekło i szczypało przy oddawaniu moczu dzis jestem tydzien po porodzie i dalej mnie sie to utrzymuje,i jeszcze jedno pytanko karmie tylko piersia wczoraj miałam napady zimna az mniei telepalo a pozniej goraca i czułam jak mi to od piersi idzie take zimne wody jakby mi je oblewaly
Stary 2012-05-12, 17:37   #620
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kism;34070422]

Pięknie!
Brzuch jeszcze na pewno się poprawi Jeszcze macica nie wróciła do swoich rozmiarów, jeszcze trochę Ci do końca połogu zostało.

Dzięki wiem że trzeba sobie dać trochę czasu zanim wszystko wróci w miarę do tego co było przed ciążą.

Aniu trzymam kciuki
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 17:38   #621
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny po porodach sn czy was tak samo piekło i szczypało przy oddawaniu moczu dzis jestem tydzien po porodzie i dalej mnie sie to utrzymuje,i jeszcze jedno pytanko karmie tylko piersia wczoraj miałam napady zimna az mniei telepalo a pozniej goraca i czułam jak mi to od piersi idzie take zimne wody jakby mi je oblewaly

Nic takiego nie miałam... tylko pociłam się straszliwie, bo miałam w sobie maaaasę wody i pierwsze dni po porodzie tylko sikałam i pociłam się jak mysz
Stary 2012-05-12, 17:48   #622
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Nic takiego nie miałam... tylko pociłam się straszliwie, bo miałam w sobie maaaasę wody i pierwsze dni po porodzie tylko sikałam i pociłam się jak mysz
ja oddalam mocz odrazu po porodzie ale mnie piecze i szczypie jak mi nie przejdzie bede sie musiala do gina wybrac
Stary 2012-05-12, 18:07   #623
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli trafiłam z za luźnym zapinaniem fajnie, ze synek już ma sucho
tak, trafiłaś

Cytat:
szmaragdowy kotku coś z poczta nawala więc tu napiszę. Ja z okolić Rewala, ale jak cos to poczta dziala Jutro bede dzwonić do tej znajomej bo teraz nie odbiera telefonu i wam napiszę. [COLOR="Silver"]
fajnie musi się mieszkać tak nad morzem To są moje rejony grasowania wakacyjnego no może nie do końca, bo bardziej Pogorzelica i Niechorze, ale do Rewala zawsze jeździłam robić sobie zdjęcie przy słynnych ruinach kościoła Mam takie robione przez 10 lat co roku, fajnie się je porównuje

Cytat:
nieee, przy siusianiu nic mnie nie piekło, a zaznaczam, że pierwsze siku poszłam zrobić godzinę po porodzie i potem w nocy chodziłam chyba z 20 razy bo tak się opiłam wody w trakcie porodu
a co do piersi - nie zrobiły Ci się czasem bolące guzki? Albo w ogóle guzki, nawet takie, które nie bolą. Bo to może być początek zapalenia
Stary 2012-05-12, 18:24   #624
Dasti80
Zakorzenienie

Odnośnie wagi to właśnie dzisiaj sie zważyłam i jest 9 na - jeszcze 10 zostało ale tak jak obserwuje swój organizm to bardzo dużo wody miałam zatrzymanej która cały czas zlatuje, nogi fajne sie zrobiły (bez celulitu) i każdego dnia patrząc w lustro widzę że jestem szczuplejsza wiec szybko leci

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Dasti, moj synek ma identyczne body haha powiedz mi jaki masz rozmiar tego bodziaka, bo zastanawiam się, czy wlasnie nie będzie za duże jak na pierwszy szpitalny ciuszek
56
Większość ciuszków kupiłam na 56 i mimo że Olek urodził się długi na 56 to większość jest lużna.

Cytat:
Wiadomość od ani85:

Super powodzenia

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 18:44   #625
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Mam podobne zdanie.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-05-12, 18:49   #626
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Przyznam szczerze ze nie slyszalam o tym ze znieczulenie moze byc przez przypadek tylko na jedna strone .. az pogadam z moim ginem we wtorek.

A my dzisaj zaczelismy 37 tydzien
pogadaj, pogadaj bo sama jestem ciekawa czy to co słyszałam to prawda

za tc

Cytat:
No mi zaczeło się coś tam dziać po próbie wykurzenia małej z tż (przytulanki) Trzymam kciuki za Ciebie
oo to tak po pierwszej próbie? dziękuję za kciuki

Cytat:
Kochane z was kobietki ,ale najpierw chcę sie zorientować o co dokładnie chodzi co ma a czego nie i czy w ogóle szpital wyda jej dziecko bo tam bieda ponoc straszna
straszna historia sama chciałabym jakoś pomóc ale krucho u nas z kasą, mam nadzieję, że jednak jakoś się jej ułoży i znajdzie pomoc...
co to za babcia, że nie chce ich w domu, że ich wygania....

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

o ja cie... do obiadu włączyliśmy serial i mi się przysypiało, to poszliśmy do sypialni i zasnęłam i mam po sprzątaniu. bo czuję się jak niedobitek...
i wreszcie odpoczęłaś pracoholiku

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Odnośnie wagi to właśnie dzisiaj sie zważyłam i jest 9 na - jeszcze 10 zostało ale tak jak obserwuje swój organizm to bardzo dużo wody miałam zatrzymanej która cały czas zlatuje, nogi fajne sie zrobiły (bez celulitu) i każdego dnia patrząc w lustro widzę że jestem szczuplejsza wiec szybko leci
wow to super

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

clauddik - Filipek jest słodziutki jakie ma cudne usteczka

Wanda
Stary 2012-05-12, 18:49   #627
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
pogadaj, pogadaj bo sama jestem ciekawa czy to co słyszałam to prawda

za tc
we wtorek dam znac co sie dowiedzialam

dziekuje 37tc = poczatek 9 miesiaca ? Dobrze to rozumiem

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-05-12, 18:52   #628
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
ja oddalam mocz odrazu po porodzie ale mnie piecze i szczypie jak mi nie przejdzie bede sie musiala do gina wybrac
Wiesz, co... to jak piecze i szczypie to może jakaś infekcja Ci się wdała?... nie chce Ci się czasem siusiu ale siusiasz po kropelce? a może jakiś mikrouraz po prostu z parcia?... wiesz, jakieś maciupeńkie pęknięcie się zrobiło, że nic nie widać, a czujesz... na pewno warto wybrać się do lekarza po weekendzie, bo to już troszkę trwa.

Dasti i resztą rozpakowanych dwupaków - normalnie takie laseczki sie z Was robią, że nie wiem!!! Gratuluję figurek!
Stary 2012-05-12, 19:34   #629
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
to super!
Na pewno za kilka tygodni bedziesz juz super laska Dasti!!!
Stary 2012-05-12, 19:35   #630
begie13
Zadomowienie

Cytat:
we wtorek dam znac co sie dowiedzialam

dziekuje 37tc = poczatek 9 miesiaca ? Dobrze to rozumiem
chyba tak

kurde chciałam zamówić Linomag Sun w doz i co... przez internet można zamówić od kwoty 20 zł a Linomag kosztuje 19, 20 zł

ale tu cisza...

Wanda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości