|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Cytat:
ale ja niestety mam liche, rzadkie włosy może najpierw nałóż 1 kroplę, a jak zobaczysz że włosom przydałoby sie jeszcze troche to dodaj kolejną?
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi proszę czy keratyna w kapsułkach http://allegro.pl/gal-keratynowa-odz...331872758.html jest dobra, czy to musi być jakaś specjalna keratyna? Jeśli tak, to bardzo proszę o linka, bo ta odżywka keratynowa to jedyna keratyna którą udało mi się kupić
używałam jej raz (dzisiaj będzie drugi) i moje mega poniszczone włosy po rozjaśnianiu (mam trochę takich włosów jak z gumy, które się naciągają i urywają, szczególnie jak są mokre) i wyglądały znacznie lepiej. Wiem, że ich się nie da odbudować/naprawić tylko ściąć (ścięłam już maksymalnie, teraz albo się same pourywają, albo systematycznie będę podcinać), ale keratyna mnie zainteresowała |
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tylko chwyt marketingowy keratyne mozesz kupic np tu http://mazidla.com/index.php?page=sh...hk=1&Itemid=27
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
może jakiś miks zrobie z tych olei bo się chyba nie zdecyduje a czy po arganowym trzeba nalozyc jedwab aby zamknac luske?
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#608 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki wielkie za linki |
||
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
wkleje wam zdj moich wlosow :| nie wiem co robic
z tylu proste, wewnatrz jakos dziko pofalowane ogolnie sa mega ,,puchate'' i niby ida do gory, ale jest ich tak duzo, ze jakby troche sie obciazaly przez ta grubosc. WTF :/ a kolor [*] moje wlosy jakos ciezko ladnie farbnac :/ jakis puch ogolnie wystepuje ;dd lepiej wygladaja jak zepne w kitke, ponosze chwile i wtedy rozpuszcze - sa jakby bardziej ,,ubite'' ![]() jakis kryzys maja czy kij wie co z nimi jest. pije skrzypopkrzywe i witaminki lykam btw wlosy sa krzywo sciete z tylu (thanks fryzjerzy) i grzywka ciulowa bo zapuszczam bo marze, zeby miec wszystkie jednej dlugosci. eh zanim to nastapi -_-' btw stylóweczka fajna wiem, hahah ale w domu siedzialam i w ogrodku pracowalam to stad
ćwiczę na siłowni! od 2.08.11! bardziej obeznana w żywieniu i ćwiczeniach zaczynam nowy cykl! 8.01.12! Edytowane przez paputeeek Czas edycji: 2012-05-12 o 17:57 |
|
|
|
#610 |
|
Konto usunięte
|
A który olejek lepszy - niebieski babydream, czy różowy dla mam babydream? Chcę go stosować zamiennie z tym - Jiva - Bhiringaraj Witaminowo-ziołowy Olej
|
|
|
|
#611 |
|
Konto usunięte
|
Mi bardziej przypadł do gustu różowy Babydream dla mam
|
|
|
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
paputeeek - są ładne i nie wyglądają na zniszczone, ale jedyne co mi się nie podoba to kolor
farbniesz na ładny blondzik i będzie fantastycznie
|
|
|
|
#614 |
|
Przyczajenie
|
Nafiyqa, izus_86, vyenna dziękuję bardzo za odpowiedzi
o i właśnie takie bym chciała, żeby były Takie do miziania![]() Zrobię odżywkę z miodem jak tylko siostra mi go przywiezie od swojej przyjaciółki z pasieki. Właśnie na razie stawiałam tylko na proste kosmetyki i naturalne oleje, ale jak czytam te wszystkie posty o półproduktach i ich pozytywnym wpływie, to przyznam szczerze, że chyba też coś będę musiała zamówić
|
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
no kolor
hahateraz sie pomecze i ponosze je w kucyku do gory dopoty dopoki nie odrosna jakos zeby je wyrownac i skminie jakas farbke dobra na zlocisty blond zeby trzasnac, tylko moje wlosy jakies dzikie sa w kwestii farbowania i ciezko bedzie mialam zamiar zapuszczac naturalki, ale musze cos z tym kolorem zrobic
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie chodzi mi o mieszanie ich z odzywka/olejem.
|
|
|
|
|
#617 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
Jestem wręcz zmuszona polecić Wam olejek arganowy Milargan, o którym wcześniej pisałam. Mimo, że ma w składzie dwa silikony na początku naprawdę pomaga włosom. Są tak mięciutkie, że ciągle się nimi bawię, a jednocześnie pozostają lekko sztywne tak jak lubię. Dotykając włosy czuję niewymówioną ekstazę.
Co ważne, różnicę w miękkości czuje nawet przed jego nałożeniem. Nie wspominając już o pięknym zapachu. Jest miłą alternatywą dla wszechobecnych jedwabiopodobnych kosmetyków - ma w składzie olejek arganowy i olejek z konopi siewnej. Zaczął mi się marzyć zakup czystego olejku arganowego. ![]() Ostatnio powróciłam tez do nafty kosmetycznej stosowanej przed myciem na 10 minut. Świetnie nabłyszcza włosy. Szkoda, że można stosować tylko raz w tygodniu. Teraz siedzę z rycyną i żółtkiem na głowie. W obliczu nadchodzących matur z biologii i chemii jedyne co teraz mogę to zrobić się na bóstwo.
|
|
|
|
#619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego tylko raz w tygodniu?
|
|
|
|
|
#620 |
|
Konto usunięte
|
Tak czytałam w kilku miejscach i słyszałam od kilku osób.
![]() PS. Ze stroju na zdjęciach wnioskuje, że lubisz gotycką muzykę. Fajnie. Myślałam, że zostałam już tylko ja.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-05-12 o 21:22 |
|
|
|
#621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze psikam 6 Tylko moje włoski nie lubią dużych ilości takich kosmetyków ![]() Cytat:
![]() No i właśnie Amla i Vatika, do tego Efavit kokosowy ![]() Na Amli nie skończę przygody z olejami ajurwedyjskimi, na pewno będę je testować Keratyna jest jeszcze np. tutaj: http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Hyd...t-keratyny/200 ![]() Cytat:
![]() Różnią się od siebie tym, że różowy ma dodatkowo macadamię, a niebieski ma rumianek
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
ale to jakoś szkodzi włosom jeśli za często? obciąża? przetłuszcza? wysusza? czy co? ktoś to czymś argumentował, że nie należy częściej niż raz na tydzień?
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez chudelatte Czas edycji: 2012-05-12 o 21:24 |
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Niech Ci sluzy
![]() Cytat:
![]() Ja mam wrazenie, ze jak psikne mniej to nie chroni mnie dostatecznie. A Ty nie suszysz wloskow, wiec gorace powietrze Ci nie straszne
|
|
|
|
|
#624 |
|
Konto usunięte
|
Tak dokładnie to nie wiem, ale wszyscy tak mówią.
U niektórych nałożona na skórę głowy potrafi podrażnić. To tak jak pewnik w matematyce - tak jest i nie pytaj dlaczego.
|
|
|
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja np. na skórę głowy i tak nie nakładam tylko na długość... ale będę ostrożna
|
|
|
|
|
#626 |
|
Konto usunięte
|
Nafta jest inaczej nazywana białym olejem mineralnym. Kiedy wpisałam frazę "olej mineralny" wyskoczyły mi same strony z forów samochodowych.
Może właśnie o to chodzi? ...ee, pisze we wtorek rozszerzoną chemię, powinnam to wiedzieć. ![]() Kiedyś na chemii o tym mówiliśmy (zeszyt!)- parafiny to wyższe alkany, czyli węglowododory. A jeśli chodzi o właściwości alkanów... na pewno nie mają właściwości pielęgnacyjnych. Z pewnością budową i właściwościami nie mają nic wspólnego z żadnymi substancjami tłuszczowymi czy tłuszczopochodnymi. Więc tak właściwie nazwa "olej parafinowy" jest umowna. Zapewne więc efekty wywoływany przez parafine nie opiera się na "zdrowej stymulacji". Wczuwam się ![]() Mam nadzieję, że nie odbiegam od tematu wątku, w końcu mówimy o olejach.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-05-12 o 21:48 |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co Ty chcesz od tych włosów ![]() Świetnie wyglądają, właśnie fajne są takie puchate, a nie przyklapnięto ulizane ![]() Tylko kolor faktycznie można lekko zmienić
|
|
|
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj doszla do mnie paczuszka z helfow (wiecej tam nie kupie) i teraz siedzie z amla dabura na lepetynce (niech te wlosy cos maja za moje wczorajsze imprezowe prostowanie
)
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja psikam z większej odległości, skupiając się na środkowej wysokości włosków, czyli tak na wysokości ucha, bo wyżej nie chcę ze względu na obciążenie, a na końcówki nakładam co innego Chodzi mi głównie o zabezpieczenie tych krótszych włosków ("dorosłych bejbików") ![]() No, ale skoro Ty suszysz włoski, to co innego
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

dziewczyny powiedzcie mipo ktorym z tych olei wlosy są najbardziej gladke: sesa, sezamowy (zsk), oliwa z oliwek, kokos? Juttro mam impreze i nie wiem co nalozyc na noc dla najlepszego efektu. W dodatku sesa i sezam sa nowe, nigdy ich nieuzywalam.

używałam jej raz (dzisiaj będzie drugi) i moje mega poniszczone włosy po rozjaśnianiu (mam trochę takich włosów jak z gumy, które się naciągają i urywają, szczególnie jak są mokre) i wyglądały znacznie lepiej. Wiem, że ich się nie da odbudować/naprawić tylko ściąć (ścięłam już maksymalnie, teraz albo się same pourywają, albo systematycznie będę podcinać), ale keratyna mnie zainteresowała
cel: do dooopy

farbniesz na ładny blondzik i będzie fantastycznie
Ja zawsze psikam 6