|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Hej robaczki
Dominik, Ewa, Dawid- sto lat kochane maluchy! Beata, chyba coś wisi w powietrzu bo my z tż ostatnio też mieliśmy zgrzyty i to o błahostki. Na szczęście już spór zażegnany i wczoraj Hania pozwoliła rodzicom na chwile relaksu przy winku. Co do Twojego tż to wpadł mi pomysł podobny do tego co pisała Wodaqua. Powiedz mu, żeby pomyślał ile godzin w tygodniu spędził z Wami, a ile u mamy. Teściowa jest sama, ale Ty pewnie też czujesz się jak samotna matka, skoro go ciągle nie ma. Mam nadzieję, że Twój tż przejrzy na oczy i sam dojdzie do wniosku, że nie domykające się okno, pralkę, czy piec to i jego brat może naprawić. ![]() Marinka, składaj papiery na mgr! Nic nie tracisz, może się uda, a jak nie to pisz odwołań ile się da. Alibany, Twoja córcia jest urocza! Co do obrączki to współczuje, ale może wypadła Ci z tej spódniczki gdzieś w domu i jeszcze się na nią natkniesz? Jeśli nie to ja bym kupiła nową i poświęciła, bo jestem strasznie przywiązana do swojej i było by mi bez niej tak "łyso". Nie traktuj tego jako fatum- tak to jest z biżuterią, że się czasem gubi. A sytuacje z tż niestety doskonale rozumiem i te zlecenia na ostatnią chwilę, kiedy mamy już coś zaplanowane...eh. ![]() Brumku, brawa dla Tymcia za "prawie" stanie. Co do bodziaków, to zostały totalnie wymiecione. Poszłam wczoraj po drugi komplet i kosz był pusty. ![]() Aania, może pomyśl w ten sposób, że jedziesz na Chrzciny dla tego dziecka, a nie dla szwagra. Dziecko niczemu winne, że ma takich rodziców. ![]() A jak tam Twoja ręka? Miałaś już jakieś zabiegi, lepiej coś? ![]() Isiaok, haha to się dziewczyny zmówiły z tą wagą i wzrostem. za piękną noc- oby więcej takich. Ewcia jest śliczna i ma takie oczy niewiniątka. Madziulka, Szymek ma taką dorosłą buźkę- przystojniaczek mały. Kolina, trzymam kciuki!
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Alibany wspolczuje utraty obraczki
ja pewnie tez bym bardzo przezywala... Ale moze jeszcze sie znajdzie?Madziulka oczy Szymka hipnotyzuja! A liski fajne, ale tylko na zdjeciu. W ogrodku niekoniecznie. Zglosiliscie to gdzies? [M]Marinko[/B] skladaj skladaj! A noz sie uda A jak nie to sie odwolasz.
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Natka dzięki za odpowiedz w sprawie sandałków. Musze się rozejrzeć w takim razie
Marinko składaj składaj. ALe to dziwne, bo chyba najczęściej jest tak ze z danej uczelni z lic mają pierwszeństwo ![]() Liski super. Alibany zeby sie obraczka znalazła.Zimno dziś. Agata ma drzemke, jak wstanie wybieramy się do znajomych (w Mietku, bo pokochałam go miłością ogromną |
|
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się nie orientuje, bo u nas tz kupował, ja wybierałam jedynie a może chiała Ci zrobic taka niespodziankę?nie wiem co mysleć |
|
|
|
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko na to wskazuje, że zgubiłam. gdyby tak nie było, byłaby w tej samej kieszeni co pierścionek zaręczynowy bo ściągam je zawsze za jednym pociągnięciem i razem odkładam. Tż chodzi cały dzień trasą, którą wczoraj spacerowałam, przeczesałam cały ogródek, dom. Przypominam sobie sytuacje kiedy siegałam po tel. do kieszeni, czy chusteczki, więc mogła wtedy wypaść a na drodze samochody mogły ją rozjechać. a jak to krążek, wypadł w jednym miejscu a przekulał się w zupełnie inne. Cudem będzie, gdy wpadnie nam w ręce za jakiś czas. Odczekam troszkę i kupię nową jak coś. Choć to już nie będzie to samo. |
|
|
|
|
#366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie.
Cytat:
Cytat:
Mąż w przyszłym tygodniu jak będzie płacił za mieszkanie to wtedy to zgłosi.
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałam oficjalnie podziękować naszej Żance kochanej - przyslala mi tyle ciuszków, że mi do 2 lat Igora starczy!
I tak paka, że trzy mnie by się tam zmieściło... Dzisiaj już maluch na spacerze był cały w Żankowych, a raczej Filipkowych ciuchach ![]() Żanetko Dziękuję! Zrobię mu zdjęcie, jaki elegant, bo na razie śpi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żaneta jesteś wspaniała |
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Aga wspaniała to mało powiedziane...
Ja się zastanawiam jak ona doniosła tą pakę na pocztę... ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=37380 Nic strasznego, z lekka ( ! ) szokjące
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-05-12 o 14:51 |
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ja juz wypiekniona (o ile mozna mnie upieknic
) wrocilam do domu TZ spi z Marysia. Musze i tak go obudzic i niech zobaczy czy ma w czym isc. Rozpadalo sie, wiec troszke lipnie.... a jak mi sie nie chce isc na to wesele - szok.
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
czego to ludzie nie wymyslą :-D, równouprawnienie????
![]() http://www.gogirl.pl/ |
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Marina popłakałam się przez Ciebie
![]() buziaki dla Igorka
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
która chętna na takie buty?
![]() 405070_10150934728781329_740461083_n.jpg |
|
|
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka jesteś wielka!!!
![]() Ja "niestety" wszystkie ciuszki zostawiam na wszelki wypadek dla moich braci.
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
niespodzianka by bylo gdybym ja chciala a nie mogla tego zrobic. Ona powiedziala ze nie chce sie przed goscmi wstydzic
Zanka jestes wielka. Sama masz problemy finansowe a stac Cie na taki gest. Wielki szacun dla Ciebie |
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
mamy "kreseczkę" na górnej prawej dwójce!!! czyli po kilku miesiącach przerwy wychodzi nam 3 ząbek
. Co łączy się z godziną płaczu nie do ogarnięcia . Będzie wyglądać jak kasownik: górna dwójka i dwie dolne jedynki
|
|
#377 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
ale opowiem Ci co mnie się przytrafiło - - kilka lat temu jeszcze jak chodziłam z tż-tem to dostałam od niego na urodziny taką srebrną obrączkę z grawerem i potem na wakacjach ją zgubiłam jak byłam na stażu. Szukałam ponad tydzień, wszędzie, w garażu, na parkingu pod pracą, w biurze gdzie miałam staż.. strasznie mi szkoda było bo to taka sentymentalna pamiątka, pierwszy powazny prezent od tz-ta... nie mówiłam mu nic że zgubiłam bo wiem że byłoby mu przykro, w tajemnicy poszłam do jubilera, bo wiedziałam gdzie kupił, mieli jeszcze druga taką samą, zamówiłam grawer do niej taki sam - i była identyczna a tż nie zauważył że ją zgubiłam i mam nową. A po 2 tygodniach się znalazła - w szufladzie z bielizną Ale była radość jak ją znalazłam. Życzę żeby i Tobie zaginiona obrączka się znalazła ![]() i dzięki za wsparcie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-12 o 17:34 |
||
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Marina cieszę się, że dostałaś kolejny prezent od wizażowej mamusi
![]() Patik podobno mam przystojnego brata (w sumie to nawet trzech braciBrumek podejrzewam, że tylko godziny Was dzielą, żeby Tymek sam wstał Cudowne masz dzieckoAlibany może obraczka jeszcze się znajdzie Ja jako mężatka zgubiłam brylancik z pierścionka zaręczynowego. Mąż dał do "naprawy". Kilka stówek poszło, a ja już pierścionka nigdy nie założyłam. A obrączki nie zdejmuję (pod koniec ciąży nie nosiłam, bo bardzo opuchnięta byłam).Iustyna fajnie muszą wyglądać te ząbki ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Beata przykro mi, że mąż takim maminsynkiem się okazuje. Coś o tym wiem. Myślę, że dla niego to też ciężka sytuacja |
|
|
|
#379 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakie my jesteśmy podobne ![]() wolę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
taaa a wobec nas nie ma żadnych.. Cytat:
![]() naprawdę wspaniale ![]() Igi musi wyglądać uroczo ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
pamiętasz jeszcze o tym ciachu? niedługo będzie sezon na truskawy to zrobię znów i spróbuje Ci przesłąć, może tym razem dotrze Cytat:
Cytat:
taaa... a wobec nas to już obowiązków nie ma wcale... Cytat:
![]() naprawdę wspaniale ![]() Igi musi wyglądać uroczo
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneczko Ty prze ze mnie? To ja przez Ciebie!
![]() raaz jeszcze - dziękuję! zdjęcie zaraz wrzucę ![]() Kurcza, coś się nie chce dodac.,. spróbje za chwilę.
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-05-12 o 20:14 |
|
|
|
#381 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam tabletki antykoncepcyjne, jakieś trójskładnikowe czy coś.... Nie wiem o co chodzi, ale powiedział, że mam wziąć do końca i powinnam dostać okres. No i oczywiście po skończeniu opakowania do niego na wizytę, żeby wiedział co i jak, by dalej działać jak by co. ![]() Cytat:
Ja zawsze mówię mojemu, jak mu coś nie pasuje, że jakbym chciała z dzieckiem siedzieć sama 24 godz na dobę i sama się nim zajmować, to bym została samotną matką, a nie....
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby bylo teraz dobrze z tym okresem Twoim ![]() Pogrubione musze sobie zapamietac....dobrze powiedziane
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Wracam właśnie do żywych Wczoraj był panieński siostry i zabalowałyśmy nieźle Najpierw imprezowałyśmy w mieszkaniu u świadkowej a potem przeniosłyśmy się do klubu. Tańce, mnóstwo śmiechu i dobrej zabawy, grono wyluzowanych lasek i dużo alkoholu ![]() wracałyśmy wszystkie na bosaka, po W-wie , o 5 rano... Nocowałyśmy u świadkowej, do domu dotarłam po południu. Dzieciaki były podobno bardzo grzeczne ![]() Jeszcze mnie nieco telepie, ale idę zraz spac bo nie wyspałam się. To była moja pierwsza impreza od 3lat Tego mi było trzeba
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy w związku z obrączką-ale nikłe szanse na znalezienie jej.
Zanka super gest ![]() A propos ubranek, dzisiaj wyciągnęłam ze strychu torby z malutkimi ciuszkami, by co nieco wystawić na all... Oczywiście szukając po szafach znalazłam rewelacyjne ciuszki na lato dla małej, o których nie miałam pojęcia, kapelusiki, sukienki itp. Kilka sukienek też jutro wystawie, bo naliczyłam ich ok 30tu- nie sposób by wszystkie znosiła, a może jakiś grosik wpadnie. Wertując te malutkie ciuszki, oczywiście na wspominajki mi się wzięło, patrzyłam na te małe pajacyki, bodziaki i nie mogłam uwierzyć, że to było dobre, a nawet za duże na Alę! |
|
|
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() you, pojechałas po bandzie , i dobrze, trzeba się wyszalec, nam matkom polkom się należy,zapałeczka, mzdrze napiosałaś, to pogrubionym, muszę sobie zapamiętać, albo znowu założyć " złote myśli" ![]() Marina ja czekam na zdjęcia Igiego,
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
ja również czekam na fotki Igorka
i doczekać się nie mogę
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja za[raszam do K.
|
|
|
|
#388 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() Ewa, Dominik, Dawidek - wielki buziak dla Was JUSTYNA - jak poszło mężowi na zawodach? Trzymałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale póki co sobie daruję Już nie mam gdzie trzymać zabawek Tymcia, a ma niecałe 9 miesięcy ![]() O wow!!! Liski chytruski Cytat:
No trudno...Cytat:
Cytat:
![]() 2. Ją rozumiem. Tzn. rozumiem, że jako zaborcza mamuśka postępuje, tak jak postępuje. Widać wyraźnie, że pod różnymi pretekstami chce sobie synka ściągać jak najczęściej. Ale czemu on tego nie widzi? Że to właśnie tylko preteksty i że ona nie zachowuje się w porządku? Zachodzę w głowę, jakby mu to uzmysłowić, że coś jest nie tak i to nie z Twoje winy, a z jej Skoro rozmowa nie podziałała, to nie wiem... Może spróbować go, żeby postawił się na Twoim miejscu? Przez chwilę się w Ciebie spróbował obiektywnie wczuć i zobaczył jak Ty to widzisz?Wrrr, złość się we mnie budzi straszna, jak czytam o takich kobietach. Modlę się, żeby taką nie być Choć to chyba trudne...Pamiętam, że teściowa Natki i Koliny mają te same metody ![]() Do dentysty marsz!!! Tego przystojnego koniecznie ![]() Cytat:
Tak czy siak będę bardzo mocno trzymać kciuki ![]() Kiedy będzie wiadomo? Cytat:
O tych opakowaniach pamiętam i zawsze jak jest napisane, to zachowuję. A jak nie ma, to korzystam z okazji i wyrzucam ![]() Cytat:
![]() No coś Ty, w ten upał Biedna jesteś Cytat:
A pogrubione - wypluj te słowa! ![]() 2. Świetne zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrabiam dalej...
|
|
#389 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Człowiekowi nawet bawić się nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale mimo wszystko mam wrażenie że on późno zacznie wstawać i chodzić ![]() A brylancik z pierściona zaręczynowego też kiedyś zgubiłam. Będąc na zakupach na bazarze. Przeryczałam caaaaaały dzień. A wieczorem poszliśmy z mężem szukać. Powiedziałam mu gdzie zaczepiłam ręką o drzwi takiego pawiloniku i że może od tego wypadł. Szukał tam, w promieniu kilkunastu metrów, i znalazł!!! Szok! A jak poszliśmy go wstawić z powrotem do pierścionka, to powiedzieli, że on na gwarancji i gdybym nie znalazła i nie doniosła diamentu, to musieli by na własny koszt wstawić nowy ![]() Cytat:
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku to jeszcze trzymaj kciuki, bo zawody dopiero w tym tygodniu - środa i czwartek chyba. No fakt, ciąża w moim przypadku jest co najmniej nieodpowiedzialna
. Śmiejemy się, że jak wyjdzie druga górna dwójka, to będzie mogła robić za kasownik w MZK .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Mam nadzieję, że Twój tż przejrzy na oczy i sam dojdzie do wniosku, że nie domykające się okno, pralkę, czy piec to i jego brat może naprawić. 
Co do obrączki to współczuje, ale może wypadła Ci z tej spódniczki gdzieś w domu i jeszcze się na nią natkniesz? Jeśli nie to ja bym kupiła nową i poświęciła, bo jestem strasznie przywiązana do swojej i było by mi bez niej tak "łyso". Nie traktuj tego jako fatum- tak to jest z biżuterią, że się czasem gubi.
A sytuacje z tż niestety doskonale rozumiem i te zlecenia na ostatnią chwilę, kiedy mamy już coś zaplanowane...eh. 
Poszłam wczoraj po drugi komplet i kosz był pusty. 
za piękną noc- oby więcej takich. Ewcia jest śliczna i ma takie oczy niewiniątka.

Wczoraj był panieński siostry i zabalowałyśmy nieźle