|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
31 dc, @ niet, test negatywny, czyli pozostaje nadal czekać :/
|
#4892 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj nie lubi bo twierdzi,ze za duzo kasy tam ucieka ![]() No ale w tym roku jedziemy wszyscy razem ![]() Oj tak Cytat:
![]() Niedawno byl taki malutki... Cytat:
Cytat:
smacznego ![]() Ja czekam na jajka na miekko ![]() Dzien dobry ![]() Wrocilam z pracy, teraz mam kilka dni wolne
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-13 o 09:00 |
|||||
|
|
|
#4893 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możecie wierzyć lub nie, ale suknia gorsetowa, ściśnięta na maksa, naprawdę czyni cuda! Z resztą jak szukałam sukni (nie naszukałam się, bo to była pierwsza - i jedyna! - jaką przymierzyłam ), to byłam z moją siostrą i mówiłam "No, to może przymiarka w końcu zmobilizuje mnie do wzięcia się za siebie, bo zobaczę na żywo, że zewsząd mi się wylewa", a jak przymierzyłam, to siostra się śmiała, że nie muszę nic zrzucać, bo gorset zrobił to za mnie Kochana, gdybym miała taką figurę, jaką zrobiła mi suknia, to byłabym bardzo szczęśliwa! ...no i jest teraz kilka kg więcej. Najlepszym dowodem niech będzie to, że jak się jakiś czas temu mierzyłam, to miałam w pasie prawie 80cm Cytat:
Cytat:
![]() Mam do wymiany panele - chcesz? ![]() Jeżu kolczasty, aż się boję, na jakie pomysły będzie wpadać moja teściowa! ![]() Cytat:
Zaczynam się bać Cytat:
Kurczę, ja już teraz jestem podekscytowana, więc jak zacznę solidnie się przygotowywać (kwas, badania), to uśmiech pewnie z pyska nie będzie mi schodził ![]() Dziewczyny, a takie pytanie techniczne... Bo w sumie decyzję o staraniach pewnie podejmiemy spontanicznie - tzn. czy możemy się starać od sierpnia/września okaże się pewnie w sierpniu/wrześniu. Czy gdybym teraz zaczęła brać kwas, a - odpukać - we wrześniu okazałoby się, że musimy odłożyć starania na przyszły rok i przerwałabym branie, to coś by się stało? Zaszkodziłoby mi to jakoś? Cytat:
Cytat:
Mi zostało jedno zaliczenie i pisania i obrona pracy mgr I za nic nie mogę zabrać się za pisania Tak to jest, jak się nas przelatuje... A o czym ja pisałam kilka dni temu, hę?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
I do tego daje mi czas na naukę z ang, bo wie, ze po porodzie będzie ciężko ![]() uuuu, ale ja dalej trzymam kciuki ![]() oj tak ![]() Dziś w nocy miałam wrażenie, ze mi normalnie wody się sączą, ale chyba nie. Od 24 poczułam cos mokrego, patrzę a tu całe majtki wilgotne (śluzu nie widziałam) i tak się co chwila w nocy budziłam bo przez to nie mogłam spać. o 9 rano bielizna dalej wilgotna. Ale to pewnie baaardzo rzadki śluz, bo wód by było chyba znacznie więcej nawet jakby sę tylko sączyły??
|
|
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnosci nie mam, bo mi chlusneły od razuNO NO NO...
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Madzia, z powodu czopa (nie spodziewałaś się, że kiedyś dostaniesz takie gratulacje, co?! Stokrotko, super, że wyniki dobre! Strong, co za dołek? ![]() I zazdroszczę takiego TŻ Emilia, spóźnione, ale najszczersze życzenia urodzinowe! ![]() ...i oczywiście nie pamiętam, co jeszcze chciałam napisać Już niedziela Czemu wolne dni zawsze tak szybko mijają? W piątek zrobiliśmy sobie popołudnie lenia. Tzn. oczywiście miałam plan sprzątania albo chociaż napisania kilku zdań do pracy - i oczywiście nic z tego A propo trawki - stoimy w OBI w kolejce do kasy, mąż trzyma zwój sztucznej trawy, ja kartkę od pana z kodem, wymiarem i ceną. Podchodzimy do kasy, pani bierze ode mnie kartkę, patrzy co mąż trzyma, a on głośno "Tylko trochę trawki" Wczoraj mąż był w pracy, więc posprzątałam solidnie mieszkanie (też tak macie, że lepiej Wam się sprząta, jak jesteście same?), zrobiłam obiadek (ugotowałam rosołek i trochę kurczaka - czyli lekko, i mimo wszystko po obiedzie i tak czułam trochę ciężko na żołądku/wątrobie ), a wieczorem mąż zrobił pizzę! I niestety dziś obudziłam się z bólem, więc jestem już po Solpie i tak sobie dogorywam...Okryłam się kocem i co? I już znalazło się 7kg kota chętne na mój koc... i mi zabrał Jakie plany na niedzielę?
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wody chlusną to wiadomo, że to wody, ale jak się sączą, to weź bądź człowieku mądry i domyśl się czy to wody czy to śluz bardzo rzadki. Ale czuję się świetnie, nic mnie nie boli. |
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Kochana, chyba Maja urodzi się terminowo!
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko wszystkiego najlepszego
aaby mi sie lepiej sprząta z mężem ![]() No to pracowity dzień miałaś. Mnie też strasznie głowa na wieczór rozbolała. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- No własnie muszę poczytać w necie na ten temat. |
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
e tam net....net zrobi Ci wode z mozgu...przypatrz sie sobie i obserwuj
![]() Emilko sto lat i samych radosnych chwil
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-13 o 09:21 |
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde staram się przyglądać
![]() czy któraś z was sie orientuje czy odejście czopu ma związek z rozwarciem?? Bo tak czekam na to rozwarcie jak nie wiem co Moja położna jest w szoku, że ja alej tak pozamykana jestem.
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie czop i wody odeszły juz w szpitalu
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu poczekam jeszcze i zobaczę jak będzie w dzień, jak coś to zadzwonię do położnej bo wiem, że dziś ma dyżur na rano czyli od 8 do 20.
|
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale chyba to indywidalana sprawa i tak byc nie musi Ale wiem,ze najgorsze jest takie czekanieA kiedy masz teraz KTG?Albo wizyta z polozna?
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIU nie czekaj tylko dzwoń! będziesz spokojniejsza
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde no właśnie nie umawiałam się ani na KTG ani z położną. Bo ona stwierdziła, ze ja muszę urodzić i koniec hehe. Jedynie jak coś to w czwartek mam wizytę u gina. A jak dalej nic to za tydzień idę na patologię
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie w ciągu 30 min nic mi nie poleciało, dlatego jestem taka spokojna
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Amani,
super tytul wymyslilas! jestem zdecydowanie na TAK! Strongusiu, a dziekuje, nocka minela dobrze a na drugi dzien spalysmy do 11 ![]() I twoj TZ to slodziaszek, oby tak dalej. Moj teraz pojechal do OBI wiec mam spokoj na jakis czas i moge wizazowac. ![]() Madziu, ciasto niby OK ale masa budyniowa nie wyszla jakas taka puszysta i sie troche wnerwilam, ale wyglada i smakuje dobrze. ![]() Z zapartym tchem sledze twoje czopy i saczenia, napinasz nas jak struny hiszpanskiej gitary. Cytat:
ty chyba dzisiaj znowu na uczelni co. A jak zobaczylam wczoraj, jakie pysznosci przygotowalas na kolacje to padlam, tech bym chciala gotowac tak z latwoscia i polotem ale niestety, u mnie w tym kiepsko. Ze snikersem meczylam sie dobre 2godz, uff. oj napinasz nas napinasz, trzymam kciuki, aby @ nie przyszla! |
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
mówi ta co się nie napinała
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, ja nie wiem co Ci powiedzieć bo się nie znam
Aaby, nie stresuj się, nie stoję pod Twym oknem z lornetką ![]() również lubię sprzątać jak jestem sama, muzyczkę włączę i heja... mąż tak samo, najwięcej w domu zrobi jak mnie nie ma. Razem nie lubię chyba wcale sprzątać bo inaczej rozumiemy słowo "sprzątać". Cieszę się że Wam się ładnie wiedzie z mężusiem masz rację chwilo trwaj bo np. u nas nie zawsze jest tak kolorowo i z górki ![]() Ładnie napisałaś 0 7 kg futra... Plan u nas na niedziele to ... o 15 jedziemy na odpust i będzie grill a ja na grilla robię tzatzyki ![]() Zdrówka Ci Życzę Aabusiu ![]() Gosia, trzymam kciuki jeszcze mocniej niż wczoraj ! ja nadziei nie tracę ![]() Nikta, ale bajer nie? Trzeba faceta z domu wywalić żeby sobie spokojnie po wizażować Kaśko87, fajnie że Ci maluje paznokcie mój stopy nawet nie dotknie
|
#4914 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobietki! Ile ja mam do nadrobienia!!
![]() Bol gardla sie zmniejszyl, ale doszedl nieszczesny kaszel ... ![]() Boje sie o dzidzie, bo przy kaszlu to brzuszek sie spina ;( Tutaj w dodatku nie ma syropu dla ciezarnych a PL chociaz maja ten Prenalen
|
#4915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie zzarlam kawalek Snikersa i jest naprawde dobry i mega slodki, mimo iz nie dawalam tyle cukru oraz miodu jak bylo w przepisie. |
||
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita, dawaj przepisa na snikersa !
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na kaszel polecam syrop z cebuli Zdrowka Seba cos jakis markotny A juz tak długo nie chorowal...
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde,
zdrowka dla synusia! Ja robilam tez przepis: http://anulawkuchni.blogspot.com/2011/03/snikers.html ale wczesniej robilam z innego i wydaje mi sie, ze ciasto bylo lepsze wiec podaje jakby co i tego drugiego linka: http://www.garnek.pl/milka69/14877405/ciasto-orzechowe |
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Madzia widze ze porod zbliza sie wielkimi krokami ![]() tynkusia zdrowiej,
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita, dziękuje
Blonde, przykro mi z powodu Sebusia ale może obudzi się zdrów a to tylko jakiś zły dzień ![]() zerknijcie proszę: pokój..jpgopcja1..jpgopcja 2..jpg
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

a dopiero co było 2 lata do i każdy się dziwił, że tak wcześnie zamawiamy 

czas przy dziecku tak zapitala, że aż dziw bierze
mój mały kochany syneczek, pieszczoszek już niedługo będzie "dorosły" już teraz mnie z piaskownicy wygania "mama papa" i wskazuje ławkę:brzydal: jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że nadejdzie dzień, kiedy nie będzie już potrzebował całowania po brzuszku, tulenia

), to byłam z moją siostrą i mówiłam "No, to może przymiarka w końcu zmobilizuje mnie do wzięcia się za siebie, bo zobaczę na żywo, że zewsząd mi się wylewa", a jak przymierzyłam, to siostra się śmiała, że nie muszę nic zrzucać, bo gorset zrobił to za mnie 
I sobie kupiłam dzisiaj i wypiję!

Ale wiem,ze najgorsze jest takie czekanie