|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie miałam pisać, że fajny tattoo masz :P Ja też chcuiałam w tym miejscu ale dobrze, że nie zrobiłam bo w ciąży by się naciągnął ... i strasznie to wygląda jak się tatuaż rozlewa. Przykład, moja koleżanka, która ma duży brzuszek w ciąży .. masakra.
|
|
|
#782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
damy jagodzia radę
wczoraj TŻ miała swój kawalerski i wiem, że go zabrali do Sofii a tam jest striptiz i tańczące panienki
|
#784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u mnie 13 dni
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
czas na małe tygodniowe podsumowanie. Wczoraj spotkałam się z naszym kwartetem smyczkowym (no w zasadzie z jego przedstawicielką) i powiem wam, że z naszej mszy ślubnej szykuje się mały koncert symfoniczny. Okoliczne mieszkanki mojego miasta serdecznie zapraszam, choćby do posłuchania w dniu 7.7.12 u Redemptorystów Bo repertuar wybraliśmy przepiękny Kwartet będzie siedział na dole, z boku ołtarza na specjalnie przygotowanych krzesełkach, bo jest lepsza akustyka niż na chórze. Ogólnie nic mnie nie wzrusza tak bardzo jak pięknie zagrana muzyka instrumentalna, zwłaszcza klasyczna, więc łzy będą jak w banku. Zwłaszcza na moment po przysiędze wybraliśmy coś specjalnego Organista też już zaklepany, ale ma prikaz żeby nie wchodzić w paradę kwartetowi i w zasadzie tylko przygrywać na "amen" i na inne odpowiedzi wiernych. Szukamy też barmana, bo jednak odwidziało mi się i chciałabym takowego, który miałby swój drink bar na tarasie naszego dworku. Tym samym zachęcałby gości do wychodzenia na dwór, zamiast siedzenia przy stole. Otrzymałam wprawdzie kilka ofert, ale najtańsza to 1.300 zł plus własny alkohol, co by wyszło ok. 2.000 zł. Jak na nasze województwo to chyba drogo. Jak to jest u was?? Odmówiło mi też już kilka osób, ale nie ubolewam nad tym, bo i tak lista była za długa Niestety nie będzie mojego ukochanego kuzyna, który w dniu 6 lipca ma operację kręgosłupa. To mnie zabolało najbardzej, bo już od kilku świąt obiecał mi że nie przepuści ze mną żadnego tańca. Strasznie mi go szkoda bo ma dopiero 24 lata a tu tak poważna operacja.Z niusów poza tym, to że mam nowy samochód W zasadzie prawie nowy, bo jak wróciłam z krk to czekało na mnie moje dotychczasowe maleństwo, którego w ogóle nie poznałam - całkiem nowy lakier (czarny metallic Zdam też małą relację ze ślubu i wesela z zeszłej soboty. Bawiliśmy się do 4, ale nie było jakiś większych ochów i achów. Sam ślub to była porażka. Lubinianki na pewno kojarzą kościół Dominikanów na starym mieście, jest tam dość wąsko, bo kościół jest ukryty między kamienicami. Fabryka ślubów jak ja to nazywam. Ledwo jedna para wychodzi, dryga wchodzi. Ścisk i przepychanki między grupami gości. Wyszło tak, że nasza para młoda wchodziła zupełnie do pustego kościoła, bo goście nie zdążyli wejść. Było opóźnienie, ksiądz się spieszył z kazaniem. Ogólnie nie podobało mi sie, miałam niedosyt. Po wyjściu sypnęliśmy grosikami, więc nastepna para musiała swoje odczekać, zanim nasi to pozbierają. Z jednej strony cieszę się, że u nas tak nie będzie. Panna młoda wyglądała ślicznie, miała księżniczkę i do tego jedyne na świecie bolerko, które mi się spodobało, tak, że mogłabym mieć takie samo. Na dzień dzisiejszy zostało 55 dni, w zasadzie 90% rzeczy już mamy. Z najważniejszych rzeczy zostało jeszcze: - spowiedzi - zwężenie sukni ślubnej nr 2 - zorganizować transport dla gości - obgadać szczegóły z salą i księdzem - reszta to jakieś drobnostki, bez których ślub i tak się odbędzie ![]() Cytat:
![]() ![]() powiedz jeszcze, czy robili dużo przerw, czy mieli komputer z którego puszczali muzykę w tym czasie?? (bo muzę na pierwszy taniec chcemy właśnie -puszczoną z jakiegoś sprzeu). No i jakie zabawy oczepinowe robiliście? Nie ma co, chyba wybrałyśmy najlepszy zespół w okolicy, bo Malwus też była zadowolna. Zdaje się, że Carmelova jeszcze go ma |
|
|
|
|
#786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
wiem ale jednak nie jestem z tego zadowolona, do nas podchodzili "normalni faceci" a u nich były dziewczyny, które to robią za kasę
tak czy siak muszę się wszystkiego dowiedzieć jak wstanie, a po drugie jak ja miałam panieński to po nas przyjechali i nas pilnowali a nie prosiłyśmy ich o to a do nich wstępu już nie miałyśmy
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, ja też mam ten zespół Właśnie ostatnio rozmawiałam z Anią na temat ZAIKSU i pójdą nam na rękę. W zasadzie to będzie sytuacja win-win, więc każdy jest zadowolony. No i chciałam żeby nauczyli się piosenki dla świadków, ale okazało się, że ja grają, chociaż to całkiem nowy przebój
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój Tż Cię kocha więc nie sądzę żeby coś działo się czego byś nie chciała ![]() głowa do góry i się nie martw
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Dopytam jeszcze właścicielki lokalu, ale jak doradzi zapłacić to zapłacimy, ale dzięki Ani mniej niż powinniśmy
|
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
ps znalazłam tak ze trzy interesujące oferty makijażystek - do jednej się umówiłam drugą jutro umówię a nad trzecią się zastanowię - hmm może w końcu trafię na jakąś fajną
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania mówiła żeby płacić czy nie płacić, czy żeby mniej płacić i jeśli tak, to ile?
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie chce taki zrobic ale bym wolala go na karku ![]() ale tz mi i tak nie pozwoli pewnie
|
|
#797 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nosiłam 75/80 B zanim poszłam do brafitterki i od tego czasu noszę 65 D/E ![]() Cytat:
widzę że miałaś podobne przeboje z pogodą jak ja (tylko ja miałam burzę przed samym wyjazdem do kościoła ) Ale skoro padało to będziemy bogate, wiec luz ![]() gratulacja pięknie to opisałaś Cytat:
Cytat:
my płaciliśmy 200 zł za barmankę, która całą noc robiła drinki (oczywiście dostarczaliśmy swój alkohol ale nie wiem jeszcze ile za niego wyszło bo dopiero dziś będziemy to wszystko liczyć) Sama niewiele piłam ale z tego co goście mówili to byli bardzo zadowoleni z jej pracy Cytat:
![]() będziesz mieć spokojną głowę przed samym ślubem ![]() Zbieram się bo jedziemy na obiad do rodziców męża a później na kawę do moich
|
|||||
|
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
My olewamy sprawę
![]() Kindziul faaceci to tak prymitywne istoty że sama jestem zdziwiona ![]() Ale że oni wpadli na Wasz panieński, a sami nie pozwolili na kawalerski przyjść to bym zagotowała. Bo to że jakieś tancereczki były to pół biedy. W większości taakich lokalów faceci nie mogą dotknąć nawet striptizerki także byłabym spokojna ![]() Wczoraj moja świadkowa mówi że dzwoniła do niej moja kumpela ze studiów w kwestii planowania panieńskiego chyba będzie jakieś suprajs
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten, który przysłał do nas ofertę napisał że robi pokaz dla gości, podaje drinki w owocach, żongluje butelkami i przywozi fontannę alkoholową, ale takiego cyrku to ja nie potrzebuję. Gdzie znaleźć barmana na wesele, takiego zwykłego, nie jakiegoś cyrkowca?? |
|
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj stres to napewno jest ale pomyśl sobie że za te 6 dni będziesz żoną ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Ja zmykam bo idę na komunię do kuzynki
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w orkiestrze, ktorą będę mieć na slubie jeden z panów gra na saksofonie i jest mozliwośc żeby zagrał w kościele. I na pewno chcę Ave Maria ale nie wiem co jeszcze mogę chcieć
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które chcę Ave Maria - w którym momencie ceremonii chcecie mieć tą muzykę?
Na wejście, wyjście czy podczas komunii ?
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie masz możliwości załatwić w lokalu (zapytaj, może masz ) to proponuję podejść do kilku barów i popytać, myślę ze taki barman chętnie sobie zarobi na boku, zwłaszcza jeśli jest np studentem
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w chlodny, ale sloneczny, niedzielny, pracowity poranek Przez to ze przez prace nie mam w ogole czasu to mam wrazenie, ze jesli teraz czegos nie zalatwie to za pare dni bedzie juz za pozno i zaczynam wpadac w stres!! Mialam slubny sen, ktory o dziwo nie byl koszmarem Tydzien przed slubem robilismy probe generalna Przyjechali goscie, makijazystka, fryzjerka, wszystko wyszlo super, fryzjerka powiedziala ze za tydzien wyjdzie jeszcze lepiej, bo teraz to tylko byla proba. Przyjechal TZ po mnie, blogoslawienstwo odbylo sie sprawnie. Bylam troche zaskoczona ta proba, pytalam TZ czy to nie przyniesie pecha, ze mnie widzi w sukni, a on odpowiedzial ze za tydzien bedzie udawal zaskoczonego jak mnie zobaczy Pozniej pojechalismy do kosciola, odbyla sie cala msza razem z przysiega, ja nadal bylam zaskoczona, ale jako ze lubie miec wszystko sprawdzone i dopiete na ostatni guzik to mimo wszystko cieszylam sie. Pytalam tez ksiedza czy takie proby przysiegi to normalna rzecz, a on mi odpowiedzial: no oczywiscie!! A nie pamietasz jak przed komunia mieliscie proby? Pozniej pojechalismy do sali i po odtanczeniu pierwszego tanca proba generana sie skonczyla, goscie bili brawo a nastepnie pojechali do domow Moja wyobraznia mnie czasem przeraza Poza tym, kolejny niepokoj zwiazany ze slubem: jako ze moja fryzjerka to jedna z najlepszych w okolicy i sprawdzona przez wiele PMek to czuje ze fryzura wyjdzie dobrze, ale!!! Jestem do niej zapisana ja, mama, tesciowa, siostra TZ oraz dwie kuzynki TZ. Kilka dni temu byla u mnie moja kuzynka, ktorej nie lubie i pytala u kogo sie czesze, no to powiedzialam. Wczoraj TZ byl na strzyzeniu u tej fryzjerki i ona mowi mu ze moja wspaniala kuzynka rowniez sie do tej fryzjerki zapisala na 07.07. I zaczynam miec nerwa :[ jak ona zamierza zdazyc nas wszystkie uczesac? Moim zdaniem 5 osob to chyba max do czesania przez 1 osobe w 1 dzien. Musze tam pojechac i zrobic z tym porzadek
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zbieram na spacer po starowce
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znacie nazwę dobrego szampana??
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jagodziu super że panieński się udał dobrze że przełożyłyście na piątek bo przynajmniej pogoda była ładna. Szkoda że nie mogłam przyjechać ale w sobotę na ślubie będę
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

i nas zgarnęli do domów
sama nie wiedziałam że to wszystko tak długo zajmie. Fryzurka była super a makijaż jeszcze lepszy dokładnie taki jaki chciałam mieć.
ale wybaczam mu to bo wiem że był bardzo zestresowany.
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

19.05.2012 
Bo repertuar wybraliśmy przepiękny
Kwartet będzie siedział na dole, z boku ołtarza na specjalnie przygotowanych krzesełkach, bo jest lepsza akustyka niż na chórze. Ogólnie nic mnie nie wzrusza tak bardzo jak pięknie zagrana muzyka instrumentalna, zwłaszcza klasyczna, więc łzy będą jak w banku. Zwłaszcza na moment po przysiędze wybraliśmy coś specjalnego 

Poinformował nas o tym kamerzysta który to zauważył a my nic o tym nie wiedzieliśmy. Było jescze kilka szczegółów ale nie warto sobie w tym dniu głowy zawracać. Ważne że goście byli zadowoleni my również
my płaciliśmy 200 zł za barmankę, która całą noc robiła drinki (oczywiście dostarczaliśmy swój alkohol ale nie wiem jeszcze ile za niego wyszło bo dopiero dziś będziemy to wszystko liczyć) Sama niewiele piłam ale z tego co goście mówili to byli bardzo zadowoleni z jej pracy
w orkiestrze, ktorą będę mieć na slubie jeden z panów gra na saksofonie i jest mozliwośc żeby zagrał w kościele. I na pewno chcę Ave Maria ale nie wiem co jeszcze mogę chcieć
) to proponuję podejść do kilku barów i popytać, myślę ze taki barman chętnie sobie zarobi na boku, zwłaszcza jeśli jest np studentem
Tydzien przed slubem robilismy probe generalna
i pytala u kogo sie czesze, no to powiedzialam. Wczoraj TZ byl na strzyzeniu u tej fryzjerki i ona mowi mu ze moja wspaniala kuzynka rowniez sie do tej fryzjerki zapisala na 07.07. I zaczynam miec nerwa :[ jak ona zamierza zdazyc nas wszystkie uczesac?