Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 11:17   #811
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Nasza barmanka to była po prostu pracownica właścicielki lokalu. Oni mają kilka restauracji i kawiarni, więc taki pracownik co pracuje w knajpie po prostu umie robić drinki
Jeśli nie masz możliwości załatwić w lokalu (zapytaj, może masz ) to proponuję podejść do kilku barów i popytać, myślę ze taki barman chętnie sobie zarobi na boku, zwłaszcza jeśli jest np studentem
o widzisz jak to czasem dobrze z kimś mądrym pogadać Przejdę się po barach i popytam. I tak wiadomo, że musiałabym kupić alkohole kolorowe. Tylko co ze szkłem to nie wiem. W mojej sali właścicielka nic takiego nie proponowała, ale oto już mam kolejne pytanie które zapisuję wlaśnie na swojej liście do niej.

ladystar- wydaje mi się, że 5 osób u jednej fryzjerki to stanowczo za dużo, dziewczyna będzie się spieszyć. Chyba że ta twoja kuzynka przyjdzie do niej np po 13.00. U mnie do czesania są 3 osoby - ja mama i świadkowa. I w czasie od 8.00-13.00 będą nas czesać dwie fryzjerki i jedna stażystka (która myje włosy, podaje wałki, włącza lokó itp.). Wprawdzie w tym czasie będziemy też malowane, ale na pewno nikogo więcej w tych godzinach w salonie nie będzie.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:18   #812
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Co się dzieje Maleńka ?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:18   #813
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dziewczyny znacie nazwę dobrego szampana??
Dom Perignon

Stary 2012-05-13, 11:21   #814
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Co tam kochana?
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Co się dzieje Maleńka ?
Pokłóciłam się z TŻ... Ale od początku. Napisała do mnie koleżanka ze studiów, że jej koleżanka na szybko zdecydowała się na ślub cywilny i szuka foto. Sierpień, jak wiecie drażliwy dla mnie temat,wieć nie braliśmy zleceń i planowaliśmy wakacje. Koleżanka ( moja) podała mi błędną datę ( bo 6 sierpnia) wiec jak najbardziej się zgodziłam, żeby się odezwała ze szczególami, a teraz się okazało, że to nie 6 a 4. Tż uważa, że przesadzam, chociaż ja mu rok temu powiedziałam, że 4 sierpnia za żadne pieniądze nie pójdę na ślub, żadnen, niczyj, czy jako gość czy do pracy. I dupa ;(

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:25   #815
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

oooo to super, U made my day!
powiedz jeszcze, czy robili dużo przerw, czy mieli komputer z którego puszczali muzykę w tym czasie?? (bo muzę na pierwszy taniec chcemy właśnie -puszczoną z jakiegoś sprzeu). No i jakie zabawy oczepinowe robiliście? Nie ma co, chyba wybrałyśmy najlepszy zespół w okolicy, bo Malwus też była zadowolna. Zdaje się, że Carmelova jeszcze go ma
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Pędzisz jak burza

Tak, ja też mam ten zespół Właśnie ostatnio rozmawiałam z Anią na temat ZAIKSU i pójdą nam na rękę. W zasadzie to będzie sytuacja win-win, więc każdy jest zadowolony. No i chciałam żeby nauczyli się piosenki dla świadków, ale okazało się, że ja grają, chociaż to całkiem nowy przebój
Cytat:
ej, weź napisz coś więcej, bo jakoś krzywo myślę i nic nie rozumiem z Twojego postu Ania mówiła żeby płacić czy nie płacić, czy żeby mniej płacić i jeśli tak, to ile?
Faktycznie, dopiero teraz sobie przypomniałam, że wiele wizażanek będzie miały ten zespół.
Przerw było mało. Z tego co pamiętam, to robili przerwy na ciepłe dania oraz kilka przerw "na jednego". w pewnym momencie po przerwie weszli za stoły i zaczeli śpiewać z goścmi biesiadne piosenki. Nie powiem, ale goście ich przespiewali bo okazało się, ze znali więcej zwrotek niż sam zespół.
Co do oczepin, to wczesniej ustalilismy to co chcemy. Ania podawała nam różne zabawy i mogliśmy wybierać. Mówiła, że w zasadzie oczepiny powinny zamknąć się w ciągu godziny. My wybraliśmy 4 zabawy:
1. rzuczanie welonem i krawatem - wybór nowej młodej pary, którzy w nagrodę mieli odtańczyć swój pierwszy taniec.
2 test zgodności: musielismy odpowiadać na pytania typu: która teśiowa jest fajniejsza, kto bedzie zmieniał pieluszki, kto będzie zarabiał na dom, kto pierwszy powiedział kocham, itp. itd.
3. Zawody gości - tworzyliśmy dwie drużyny po 5 osób. Pierwsza osoba miała spalić papierosa (wybierane byly osoby, które palą), kolejna zjeść ciastko bez użycia rąk, kolejna wypić kieliszek wódki, kolejna zjeść kieliszek bułki i zagwidzać a ostatnia napompować balon aż peknie.
U nas tak się ułożyło, że koledze, który potrafi jeść obiad przez 2 godziny trafiło się zjedzenie ciastka, a inny znajomy, który ogólnie nie potrafi gwizdać dostal zadanie z bułką.
4. Taniec - twister. Taniec przerywany na zadania typu: dwie nogi i głowa. Każda z par musiała to wykonać a komu sie nie udało, to odpadał.
Dodatkowo zrobiona byla zabawa w której mężczyźni mieli zatanczyć balet dla młodej a dziewczyny kankana dla młodego. Kto to wygrał, ten miał darmowy taniec z młodymi bo potem zrobili krótkie zbieranie na wózek.
Na koniec było podziękowanie dla rodziców z piosenką i dzielenie tortu. Wszystko skończyło się mniej więcej o godzinie 1.30.
Co do muzyki to mają sprzet by puścić coś z płyty bo piosenka na pierwszy taniec była puszczana z komputera a podczas posiłków też grali jakąś tam muzykę.
Stary 2012-05-13, 11:26   #816
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Faktycznie, dopiero teraz sobie przypomniałam, że wiele wizażanek będzie miały ten zespół.
A zdradzicie, co to za zespół?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-05-13, 11:28   #817
201705121336
Konto usunięte

a ja sie witam i zmykam .zaraz obiad a pozniej do pracy blech super relacja ślubna
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:30   #818
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
A zdradzicie, co to za zespół?
może mnie nie zbanują za reklamę
zespół Texas z Zamościa
Stary 2012-05-13, 11:33   #819
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dom Perignon
a taki na który będzie mnie stać
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:35   #820
nena1984
Zakorzenienie

Jagatko - dziękuję za obszerną wypowiedź. Zgapię sobie chyba zabawę z kankanem i baletem - bo z moimi znajomymi, to może wyjść super (a wcześniej jej nie znałam) no i koniecznie taniec twister, bo przy tym zawsze dużo śmiechu jest.
Zatem z zabaw oczepinowych planuję:
- rzucanie welonem, krawatem
- twister
- balet/kankan ale np. nagrodą będzie "super express do kawy"
- test zgodności
a w trakcie wesela, trochę wcześniej zabawę zapoznawczą polegającą na tym, że 3 dziewczyny dostają róże i muszą poprosić do tańca panów (nie swoich partnerów) przekazując z kolei ich partnerkom otrzymane kwiaty, następnie te partnerki proszą kolejnych itd.
Myślałam jeszcze o telegramie z Włoch, zabawie z ZOO/karetę lub zawody gości. ale to już może za długo wyjść. Chyba że ten telegram zostanie odczytany powiedzmy ok. 22.00

Stary 2012-05-13, 11:36   #821
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
ladystar- wydaje mi się, że 5 osób u jednej fryzjerki to stanowczo za dużo, dziewczyna będzie się spieszyć. Chyba że ta twoja kuzynka przyjdzie do niej np po 13.00. U mnie do czesania są 3 osoby - ja mama i świadkowa. I w czasie od 8.00-13.00 będą nas czesać dwie fryzjerki i jedna stażystka (która myje włosy, podaje wałki, włącza lokó itp.). Wprawdzie w tym czasie będziemy też malowane, ale na pewno nikogo więcej w tych godzinach w salonie nie będzie.
Aaaaaa...
Jade do niej jutro od razu o poranku
Ona ma tam jeszcze jakies dziewczyny do pomocy i chyba 1 fryzjerke, ale nikt nie chce sie czesac u innych tylko u niej!!

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:36   #822
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
może mnie nie zbanują za reklamę
zespół Texas z Zamościa
ja i tak mam swój lokalny Starczy mi foto na głowie z daleka

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-05-13, 11:39   #823
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
prosiłaś o nazwę dobrego, to masz
a na serio, to wszystkie wina musujące, które nie są szampanami to chyba podobna klasa. My też jeszcze nie kupiliśmy. Ale w hurtowni były jakieś Michael Angelo, lub coś takiego za 20 zł za1,5 litra. Dorato był za 17 zł (też 1,5 l), no a ruski za 5 zł (0,75) Kindziu pamiętasz jak to było z tym przelicznikiem szampana, ile ml. na jednego gościa?

Stary 2012-05-13, 11:39   #824
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
oj biedna jesteś kuruj się
jak dobrze że ja nie musiałąm do tej poradni chodzić
dziękuję dziś czuję się już lepiej
a ja mam nadzieję, że uda nam się mieć tylko 1 spotkanie. sporo już na temat npr poczytałam, więc może pani nam odpuści

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Czarnooka Paula idz do brafiterki! ona na pewno dobierze Ci odpowiedni rozmiar, bo wątpię, ze masz 75 pod biustem widzialam Twoje zdjecia i jestes szczuplejsza ode mnie. ja zawsze myslalam, ze mam 75 C, jak poszlam do brafiterki to mam 65E!!!
zgadzam się
ja też szukałam ślubnego i oczywiście mierzyłam 75 B (więc łączę się z Wami). okazało się, że powinnam nosić 65 D i rzeczywiście moje małe cycki o niebo lepiej w nim wyglądają!
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

Kupiłam kolczyki załapałam się przypadkiem na -15% w Aparcie, bo był jakiś dzień zniżek w galerii. Zmieniłam koncepcję i kupiłam mniejsze niż wcześniej chciałam, w takich się lepiej czułam. Wklejam foto i foto bransoletki mojej, powiedzcie czy to będzie razem pasować? Wydaje mi się, że tak.

Kupiłam też buty, miękkie, wygodne, stabilne i fajne, i niemalże tej samej wysokości co moje ślubne, więc jak nie wytrzymam całej nocy w tamtych to zmienię na te. Do mojej sukni nie będą pasować, ale raczej o ile je w ogóle zmienię, to o takiej porze że nie będzie się to już nikomu rzucać w oczy.
śliczne kolczyki, buty też ładne
Cytat:
mam mega kaca i mega mnóstwo gadżetów
jednym słowem za☠☠☠isty wieczór panieński dawno się tak nie wybawiłam

atrakcją wieczoru było:
tańczyłyśmy na scenie i jacyś faceci zaczęli do nas dobijać a że miałam już dobrze pod kopułą i humorek był do wyskakiwałam z tekstem: rozbierzesz się? jeśli odpowiedział NIE to dziewczyny chórem wypie****
ubaw był po pachy, i nasi faceci przyjechali po nas o 4 rano i nas zgarnęli do domów
hahaha teksty do tych facetów - bezbłędne widzę, że wieczór udany chciałabym widzieć ich miny
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po panieńskim miałam w piątek. Nie chciałam mieć go w żadnym klubie więc zrobiłyśmy grilla na działkach. Miał być krótki siedziałyśmy do godziny 2 :P Miałam 60 pytań na które tż udzielał odpowiedzi pytania były otwarte za każdą złą odpowiedź musiałam wypić 3 łyki piwa nie zgadłam 20 ale to przez mojego tżta bo dawał czasami głupie odpowiedzi żeby były śmieszne a nie prawdziwe. Były baloniki z nazwiskami panieńskim i przyszłym. W panieńskim po przebiciu była karteczka jaki jest teraz tż np. daje prezenty a po przebiciu balona w tym samym kolorze ale z przyszłym nazwiskiem yła karteczka jaki będzie po ślubie i np. pisało: będzie mówił podaj mi piwo kobieto itd. Było mega śmiesznie upiłyśmy się że hej a ja na 9 miałam szkolenie. kaca miałam ale delikatnego co wprawiło mnie w szok bo powinnam umierać po takiej ilości alkoholu. Dostałam prezenty: czarno złotą bieliznę, deskę do krojenia z łyżką i widelcem proszek do prania itd. taki przybornik Panny Młodej po ślubie. wszystkie z jakimiś śmiesznymi przypisami.

Dziewczyny za 6 dni ślub zaczynam się ch..o...l...e...r.n...i.. ..e stresować
cieszę się, że wieczór się udał
nie stresuj się
Cytat:
wczoraj TŻ miała swój kawalerski i wiem, że go zabrali do Sofii a tam jest striptiz i tańczące panienki

Lubcia - piękna relacja!!

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:42   #825
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

A ja jakaś taka bez życia jestem. Spałam do 10,a jestem chyba jeszcze bardziej zmęczona niż wieczorem. Nie wiem co się ze mną dzieje. @ mi się spóźnia co prawda 2 dni ale miałam iść po @ na zabieg i nie wiem kiedy to będzie! Normalnie do dupy

Jeszcze Tż mnie oświecił, że nie przyjedzie jak zwykle o 14 do mnie bo mu się znów straży zachciało, niby tylko jakieś kierowanie rucham ale wie dobrze, że nie lubię jak chodzi do straży. Cóż jakoś to przeżyję

Kuku

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
a na serio, to wszystkie wina musujące, które nie są szampanami to chyba podobna klasa. My też jeszcze nie kupiliśmy. Ale w hurtowni były jakieś Michael Angelo, lub coś takiego za 20 zł za1,5 litra. Dorato był za 17 zł (też 1,5 l), no a ruski za 5 zł (0,75) Kindziu pamiętasz jak to było z tym przelicznikiem szampana, ile ml. na jednego gościa?
ja gdzieś czytałam, ze jeden szampan na 7 osób.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:42   #826
Karolina_83
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki
Chcemy sobie kupić taką kanapę jak w załączniku tylko nie wiemy w jakim kolorze bo:
- meble mamy takie jak te: http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%...ienny/57-Doors
- jasne panele
- chcemy kupić jeszcze stół też wenge i krzesła będą miały jasne siedziska
- nowy malutki dywan tylko pod kanapę i też nie wiemy jaki kolor
Myślimy o niebieskim (właściwie taki kolor jakby trochę zakurzony ten niebieski) kolorze kanapy dać jasny dywanik i chyba to z kolorem wenge nie będzie się gryzło?
Ale K chce szarą kanapę i to się chyba trochę gryzie z wenge chociaż widziałam teraz na stronach brw połączenie szaro-brązowo-żółtego tylko jak będą wyglądy te jasne siedziska na krzesłach.
Mam nadzieję że bardzo nie namieszałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Letti_3r-strona.jpg (31,4 KB, 11 załadowań)
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:43   #827
201705121336
Konto usunięte

satynowe buty albo buty z materiału można wyczyścic szamponem do obuwia albo pianka sa w ccc bo któras pytała
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:43   #828
carmelova
Zakorzenienie

Jagatko dziękuję za relację! Czemu skończyliście o 1:30? Taki był plan, czy goście już wyszli?

Cytat:
Jagatko - dziękuję za obszerną wypowiedź. Zgapię sobie chyba zabawę z kankanem i baletem - bo z moimi znajomymi, to może wyjść super (a wcześniej jej nie znałam) no i koniecznie taniec twister, bo przy tym zawsze dużo śmiechu jest.
- twister
- test zgodności
a w trakcie wesela, trochę wcześniej zabawę zapoznawczą polegającą na tym, że 3 dziewczyny dostają róże i muszą poprosić do tańca panów (nie swoich partnerów) przekazując z kolei ich partnerkom otrzymane kwiaty, następnie te partnerki proszą kolejnych itd.
Myślałam jeszcze o telegramie z Włoch, zabawie z ZOO/karetę lub zawody gości. ale to już może za długo wyjść. Chyba że ten telegram zostanie odczytany powiedzmy ok. 22.00
Nena ja też chcę taki sam zestaw zabaw. Tej zapoznawczej nie znałam, ale brzmi super! Koniecznie napisz po weselu jak to wyszło
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:46   #829
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba 100ml no szampan0.7 starcza na 7 osób ponoć. Chyba że coś poknocilam ale coś gdzieś tak czytałam.

My kupujemy Afrodite też z tych tańszych. Ale jakoś na to mi się nie chce dużo płacić a kto tam będzie wiedział co pije
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:48   #830
carmelova
Zakorzenienie

A macie już kupione wino? My chcemy postawić na każdym stole butelkę czerwonego i butelkę białego. Czerwone chyba półsłodkie a białe półwytrawne, najlepiej hiszpańskie lub portugalskie.
Stary 2012-05-13, 11:48   #831
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
- twister
- test zgodności
Bardzo fajna zabawa, nie słyszałam o niej wcześniej.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:48   #832
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam. Ale na pewno nie na wejście. Myślałam żeby w środku mszy pewnie padnie na komunię.
ja też ani na wejście ani na wyjście, więc pewnie w środku i chyba najlepiej w czasie komuni
Stary 2012-05-13, 11:48   #833
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba liczyć jedną butelkę na 10 osób (szampan podawany w tych długich kieliszkach)
zapytałam się o tego szampana bo dziś go pewnie kupimy; na wódkach się znam ale na szampanach już gorzej

jutro mam farbowanie włosów i próbną fryzurę
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:50   #834
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
A macie już kupione wino? My chcemy postawić na każdym stole butelkę czerwonego i butelkę białego. Czerwone chyba półsłodkie a białe półwytrawne, najlepiej hiszpańskie lub portugalskie.
my też jeszcze wina nie kupiliśmy. ale nie będziemy stawiać go na stole, bo boję się, że każda butleka będzie otworzona i upita do połowy, bo jednak u nas "idzie" bardziej wódka niż wino. więc wino będzie stało wraz z kolorowymi alkoholami na osobnym barku

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 11:57   #835
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
satynowe buty albo buty z materiału można wyczyścic szamponem do obuwia albo pianka sa w ccc bo któras pytała
tak, ja pytałam to muszę się wybrac do ccc bo na razie nic nie pomaga z domowych sposobów

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
dziewczyny znacie nazwę dobrego szampana??
najlepszy szampan, który piłam to ASTI ale kosztuje chyba ok 30 zł. Kiedyś ciocia TŻ przywiozła bo mieszka właśnie w Asti we włoszech pycha był
Stary 2012-05-13, 11:57   #836
kasia_kuku
Zakorzenienie

piękna http://www.pudelek.pl/artykul/40208/...ate_middleton/

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-05-13, 12:01   #837
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
ja z win musujacych lubie "szampan" martini i wizualnie tez sie sprawdza

Nena - fajna ta zabawa z rozami, nie slyszalam o niej

Stary 2012-05-13, 12:01   #838
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się podoba Zapisałam sobie jej fryzurę
Stary 2012-05-13, 12:02   #839
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
cudowna!!
ze ja nie jestem ksiezniczna i nie moge sie tak ubierac na codzien

a i fryzura interesujaca zapisuje

Stary 2012-05-13, 12:10   #840
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Powiedzcie mi ile się teraz daje na komunie kasy dziecku?? Może takie trochę bezczelne pytanie ale my mamy 3 komunie. Moja chrześnica, Tż chrześnica i jego bratanica. Nie wiem ile dać i skąd nabrać tych pieniędzy.
Moja kuzynka miała komunię. Wracaliśmy w dniu komunii z podróży poślubnej, o czym ciocię i wujka uprzedziliśmy i sami nam powiedzieli byśmy polecieli. Komunia odbywała się w domu. Moi rodzice dali prezent, a nie kasę, mała zapytała mojego brata gdzie jest kasa w kopercie. Jak to usłyszałam od rodziców i brata, to
Myśmy poszli do nich 3 dni później, kupiliśmy książkę (wahaliśmy się między encyklopedią dla dzieci, jak mięśnie pracują, jak człowiek funkcjonuje, a książką o Karolu Wojtyle; wybraliśmy opcję nr 1) i kolczyki, w sumie nie byliśmy na imprezie
Pamiętam i mam do dzisiaj książkę od cioci, która już nie żyje, miła pamiątka.
Nie wiem dlaczego tak się dziej, że przy komuniach stają się prezenty najważniejsze, a nie przeżycie duchowe
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości