|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24
Cytat:
Przejdę się po barach i popytam. I tak wiadomo, że musiałabym kupić alkohole kolorowe. Tylko co ze szkłem to nie wiem. W mojej sali właścicielka nic takiego nie proponowała, ale oto już mam kolejne pytanie które zapisuję wlaśnie na swojej liście do niej.ladystar- wydaje mi się, że 5 osób u jednej fryzjerki to stanowczo za dużo, dziewczyna będzie się spieszyć. Chyba że ta twoja kuzynka przyjdzie do niej np po 13.00. U mnie do czesania są 3 osoby - ja mama i świadkowa. I w czasie od 8.00-13.00 będą nas czesać dwie fryzjerki i jedna stażystka (która myje włosy, podaje wałki, włącza lokó itp.). Wprawdzie w tym czasie będziemy też malowane, ale na pewno nikogo więcej w tych godzinach w salonie nie będzie. |
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Pokłóciłam się z TŻ... Ale od początku. Napisała do mnie koleżanka ze studiów, że jej koleżanka na szybko zdecydowała się na ślub cywilny i szuka foto. Sierpień, jak wiecie drażliwy dla mnie temat,wieć nie braliśmy zleceń i planowaliśmy wakacje. Koleżanka ( moja) podała mi błędną datę ( bo 6 sierpnia) wiec jak najbardziej się zgodziłam, żeby się odezwała ze szczególami, a teraz się okazało, że to nie 6 a 4. Tż uważa, że przesadzam, chociaż ja mu rok temu powiedziałam, że 4 sierpnia za żadne pieniądze nie pójdę na ślub, żadnen, niczyj, czy jako gość czy do pracy. I dupa ;(
|
#815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przerw było mało. Z tego co pamiętam, to robili przerwy na ciepłe dania oraz kilka przerw "na jednego". w pewnym momencie po przerwie weszli za stoły i zaczeli śpiewać z goścmi biesiadne piosenki. Nie powiem, ale goście ich przespiewali bo okazało się, ze znali więcej zwrotek niż sam zespół. Co do oczepin, to wczesniej ustalilismy to co chcemy. Ania podawała nam różne zabawy i mogliśmy wybierać. Mówiła, że w zasadzie oczepiny powinny zamknąć się w ciągu godziny. My wybraliśmy 4 zabawy: 1. rzuczanie welonem i krawatem - wybór nowej młodej pary, którzy w nagrodę mieli odtańczyć swój pierwszy taniec. 2 test zgodności: musielismy odpowiadać na pytania typu: która teśiowa jest fajniejsza, kto bedzie zmieniał pieluszki, kto będzie zarabiał na dom, kto pierwszy powiedział kocham, itp. itd. 3. Zawody gości - tworzyliśmy dwie drużyny po 5 osób. Pierwsza osoba miała spalić papierosa (wybierane byly osoby, które palą), kolejna zjeść ciastko bez użycia rąk, kolejna wypić kieliszek wódki, kolejna zjeść kieliszek bułki i zagwidzać a ostatnia napompować balon aż peknie. U nas tak się ułożyło, że koledze, który potrafi jeść obiad przez 2 godziny trafiło się zjedzenie ciastka, a inny znajomy, który ogólnie nie potrafi gwizdać dostal zadanie z bułką. 4. Taniec - twister. Taniec przerywany na zadania typu: dwie nogi i głowa. Każda z par musiała to wykonać a komu sie nie udało, to odpadał. Dodatkowo zrobiona byla zabawa w której mężczyźni mieli zatanczyć balet dla młodej a dziewczyny kankana dla młodego. Kto to wygrał, ten miał darmowy taniec z młodymi bo potem zrobili krótkie zbieranie na wózek. Na koniec było podziękowanie dla rodziców z piosenką i dzielenie tortu. Wszystko skończyło się mniej więcej o godzinie 1.30. Co do muzyki to mają sprzet by puścić coś z płyty bo piosenka na pierwszy taniec była puszczana z komputera a podczas posiłków też grali jakąś tam muzykę.
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#817 |
|
Konto usunięte
|
a ja sie witam i zmykam .zaraz obiad a pozniej do pracy blech super relacja ślubna
|
|
|
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
może mnie nie zbanują za reklamę
zespół Texas z Zamościa
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatko - dziękuję za obszerną wypowiedź. Zgapię sobie chyba zabawę z kankanem i baletem - bo z moimi znajomymi, to może wyjść super (a wcześniej jej nie znałam) no i koniecznie taniec twister, bo przy tym zawsze dużo śmiechu jest.
Zatem z zabaw oczepinowych planuję: - rzucanie welonem, krawatem - twister - balet/kankan ale np. nagrodą będzie "super express do kawy" - test zgodności a w trakcie wesela, trochę wcześniej zabawę zapoznawczą polegającą na tym, że 3 dziewczyny dostają róże i muszą poprosić do tańca panów (nie swoich partnerów) przekazując z kolei ich partnerkom otrzymane kwiaty, następnie te partnerki proszą kolejnych itd. Myślałam jeszcze o telegramie z Włoch, zabawie z ZOO/karetę lub zawody gości. ale to już może za długo wyjść. Chyba że ten telegram zostanie odczytany powiedzmy ok. 22.00 |
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jade do niej jutro od razu o poranku ![]() Ona ma tam jeszcze jakies dziewczyny do pomocy i chyba 1 fryzjerke, ale nikt nie chce sie czesac u innych tylko u niej!!
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
ja i tak mam swój lokalny Starczy mi foto na głowie z daleka
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
prosiłaś o nazwę dobrego, to masz
a na serio, to wszystkie wina musujące, które nie są szampanami to chyba podobna klasa. My też jeszcze nie kupiliśmy. Ale w hurtowni były jakieś Michael Angelo, lub coś takiego za 20 zł za1,5 litra. Dorato był za 17 zł (też 1,5 l), no a ruski za 5 zł (0,75) Kindziu pamiętasz jak to było z tym przelicznikiem szampana, ile ml. na jednego gościa?
|
|
|
|
#824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś czuję się już lepieja ja mam nadzieję, że uda nam się mieć tylko 1 spotkanie. sporo już na temat npr poczytałam, więc może pani nam odpuści ![]() Cytat:
ja też szukałam ślubnego i oczywiście mierzyłam 75 B (więc łączę się z Wami). okazało się, że powinnam nosić 65 D i rzeczywiście moje małe cycki o niebo lepiej w nim wyglądają!Cytat:
![]() Cytat:
widzę, że wieczór udany chciałabym widzieć ich minyCytat:
![]() nie stresuj się Cytat:
![]() ![]() Lubcia - piękna relacja!! |
||||||
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
A ja jakaś taka bez życia jestem. Spałam do 10,a jestem chyba jeszcze bardziej zmęczona niż wieczorem. Nie wiem co się ze mną dzieje. @ mi się spóźnia co prawda 2 dni ale miałam iść po @ na zabieg i nie wiem kiedy to będzie! Normalnie do dupy Jeszcze Tż mnie oświecił, że nie przyjedzie jak zwykle o 14 do mnie bo mu się znów straży zachciało, niby tylko jakieś kierowanie rucham ale wie dobrze, że nie lubię jak chodzi do straży. Cóż jakoś to przeżyję Kuku ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
#826 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki
![]() Chcemy sobie kupić taką kanapę jak w załączniku tylko nie wiemy w jakim kolorze bo: - meble mamy takie jak te: http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%...ienny/57-Doors - jasne panele - chcemy kupić jeszcze stół też wenge i krzesła będą miały jasne siedziska - nowy malutki dywan tylko pod kanapę i też nie wiemy jaki kolor Myślimy o niebieskim (właściwie taki kolor jakby trochę zakurzony ten niebieski) kolorze kanapy dać jasny dywanik i chyba to z kolorem wenge nie będzie się gryzło? Ale K chce szarą kanapę i to się chyba trochę gryzie z wenge chociaż widziałam teraz na stronach brw połączenie szaro-brązowo-żółtego tylko jak będą wyglądy te jasne siedziska na krzesłach. Mam nadzieję że bardzo nie namieszałam
|
|
|
|
#827 |
|
Konto usunięte
|
satynowe buty albo buty z materiału można wyczyścic szamponem do obuwia albo pianka sa w ccc bo któras pytała
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Jagatko dziękuję za relację! Czemu skończyliście o 1:30? Taki był plan, czy goście już wyszli?
Cytat:
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupujemy Afrodite też z tych tańszych. Ale jakoś na to mi się nie chce dużo płacić a kto tam będzie wiedział co pije
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
A macie już kupione wino? My chcemy postawić na każdym stole butelkę czerwonego i butelkę białego. Czerwone chyba półsłodkie a białe półwytrawne, najlepiej hiszpańskie lub portugalskie.
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
ja też ani na wejście ani na wyjście, więc pewnie w środku i chyba najlepiej w czasie komuni
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytałam się o tego szampana bo dziś go pewnie kupimy; na wódkach się znam ale na szampanach już gorzej ![]() jutro mam farbowanie włosów i próbną fryzurę
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to muszę się wybrac do ccc bo na razie nic nie pomaga z domowych sposobów ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- najlepszy szampan, który piłam to ASTI ale kosztuje chyba ok 30 zł. Kiedyś ciocia TŻ przywiozła bo mieszka właśnie w Asti we włoszech pycha był
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
ja z win musujacych lubie "szampan" martini
i wizualnie tez sie sprawdza Nena - fajna ta zabawa z rozami, nie slyszalam o niej
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze ja nie jestem ksiezniczna i nie moge sie tak ubierac na codzien a i fryzura interesujaca
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśmy poszli do nich 3 dni później, kupiliśmy książkę (wahaliśmy się między encyklopedią dla dzieci, jak mięśnie pracują, jak człowiek funkcjonuje, a książką o Karolu Wojtyle; wybraliśmy opcję nr 1) i kolczyki, w sumie nie byliśmy na imprezie Pamiętam i mam do dzisiaj książkę od cioci, która już nie żyje, miła pamiątka. Nie wiem dlaczego tak się dziej, że przy komuniach stają się prezenty najważniejsze, a nie przeżycie duchowe |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

) to proponuję podejść do kilku barów i popytać, myślę ze taki barman chętnie sobie zarobi na boku, zwłaszcza jeśli jest np studentem
Przejdę się po barach i popytam. I tak wiadomo, że musiałabym kupić alkohole kolorowe. Tylko co ze szkłem to nie wiem. W mojej sali właścicielka nic takiego nie proponowała, ale oto już mam kolejne pytanie które zapisuję wlaśnie na swojej liście do niej.

Ania mówiła żeby płacić czy nie płacić, czy żeby mniej płacić i jeśli tak, to ile?

Starczy mi foto na głowie z daleka
dziś czuję się już lepiej

i nas zgarnęli do domów

i wizualnie tez sie sprawdza