|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
nadal nie wiem o co paniom chodzi
ja chciałam tylko ocenę mojego wychodzenia z redukcji
|
|
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
<ignoruj mode on>
|
|
#4743 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, to teraz ja
Tymczasowo chcę przejść na U i po jakimś czasie stabilizacji znowu poeRkować. Oto co zjadłam wczoraj:1 śn. - jak na R. owsianka na mleku z orzechami nerkowca, startym jabłkiem i małym bananem2 śn. - kawałek ciasta półkruchego z jabłkiem obiad - talerz zupy pomidorowej z makaronem podwieczorek - a raczej drugie danie, dwa kotleciki mielone, kasza jeczmienno-gryczana, brokuły kolacja - serek Bieluch z orzechami nerkowca i łyżeczką kakao Nadaje się to w ogóle na U? |
|
|
|
#4744 |
|
Rozeznanie
|
Bellamy cudny jadłospis! Wygoń te głupie myśli
![]() Ervisha Twój też bardzo fajny
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze lekkie R
I- serek wiejski 3% + dwa pieczywka chrupkie pełnoziarniste II- duże jabłko III- pierś z kurczaka z grilla, gotowane ziemniaki z natką pietruszki, tarta marchew IV- mała tortilla z kurczakiem z grilla, sałatą lodową, ogórkiem, pomidorem bez sosów V- mała porcja warzyw na patelnie z sosem jogurtowo- czosnkowo- ziołowym 1l wody |
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam (nie)stety pamięć do zbędnych szczegółów, 4 łyżki ryżu wyjątkowo mocno utkwiły mi w głowie
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
moje P:
I kasza manna na mleku 2% z bananem, dżemem malinowym, batonikiem nestle cini minis, słonecznikiem i żurawiną (po garści) +herbata z miodem i cytryną nutridrink czekoladowy II 2 kromki pszennego z środka, 1 z sałatą, serkiem wiejskim i pomidorem, 2 z serkiem śmietankowym, 2 platrami szynki , sałatą i pomidorem, reszta wiejskiego z truskawkami, dżemem i słonecznikiem, kubuś III talerz zupy szpinakowo-grzybowej zabielanej śmietaną z makaronem IV domowy mus gruszkowy z jogurtem nat i cruchy orzechowym (wyszła obrzydliwa i nieapetycznie wyglądająca papka, ale było mniaam !), tymbark jabłko-wiśnia V bułka pszenna, pół z serkiem, szynką i serem i pomidorem, pół z serkiem śmietankowym i dżemem malinowym, kromka pszennego na 2, 1 z serkiem śmietankowym i szynką, 2 z pasztetem pomidorowym + warzywka, kubek mleka 2% z miodem między posiłkami : podjedzone truskawki <3 |
|
|
|
#4748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
*wygania, tłucze młotkiem i zakopuje w ogródku
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-13 o 17:27 |
||
|
|
|
#4749 |
|
BAN stały
|
aha, czyli jak ktoś je pół woreczka ryżu i np. moja mama też to od razu ta sama osoba ?Oo
|
|
|
|
#4750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze zwraca się do mnie per Pani ![]() ![]() ![]() Cytat:
i mam nadzieje że truskawek było dużo
|
|
|
#4751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem że te tłuszcze by się przydały, (wiórki, sezam len to mało- wiem) tak samo jak ryżyk, czy makaron do obiadu, chlebek na kolacje... ale tak ciężko mi się przełamać. Ćwiczę 6 dni w tygodniu, a i tak boję się, że przytyje. dziewczyny, które przeszły z Rki na U. Jak Wam się udało pozbyć tych okropnych myśli :P? |
||
|
|
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4753 |
|
BAN stały
|
dobra, odgadlyscie, to ja, Miki, Chcialam zobaczyc,czy jak dodam z innego profilu to mnie inaczej ocenice=ocenilyscie lepiej,czyli jem juz lepiej
|
|
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- A który jadłospis jest prawdziwy a który wzięty z kosmosu? A mozę dwa zmyśliłaś??? I dalej mama gotuje obiady których nie lubisz ????
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4757 |
|
BAN stały
|
Ervsha, dzisiejszy est prawdziwy
dzis na obiad zjadlam to,co ugotowala mama ![]() czyli piers z kurczaka
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są bardzo smaczne
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczenia siłowe
wow, co za zaskoczenie! szkoda, że nie widzisz różnicy między wychodzeniem z diety na utrzymanie a przytyciem, na którym powinnaś być. naprawdę masz 17 lat? ciężko mi w to uwierzyć.
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Dzisiaj moja R w szczególnych warunkach, ze względu na spotkanie rodzinne. Mam nadzieję, że nie zjadłam przez nie za dużo... Generalnie nie tknęłam żadnych ciast, tortu, deserów, panierowanych, smażonych czy taplających się w gęstych sosach potraw.
![]() śniadanie: 2 kromki chleba żytniego podgrzanego w tosterze z solidną porcją pasztetu z soczewicy (w sumie 4 plasterki) ze słonecznikiem, posypane bazylią, a do tego duży normalny wiejski z rzodkiewkami i solą obiad i reszta (rozłożone w czasie): połowa porcji rosołu z makaronem, jakiś zawijaniec z mięsa wołowego i surówki z marchewki i czerwonej kapusty potem zjadłam 2 cienkie plasterki schabu, 2 plastry pasztetu i 3 pomidorki koktajlowe - no w sumie można to uznać za 'deser' kolacja: lekki wiejski z pomidorem, świeżą bazylią i solą napoje: kawa, czerwona herbata, woda, parę łyków szampana Jestem ciekawa, co sądzicie
|
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4763 |
|
BAN stały
|
na razie psycholog nie karze mi dalej tyć, mogę teraz trzy,ać wagę. Bardzo was wsyztskie przepraszam, naprawdę zależy mi na waszych wskazowkach! dzieki wam jem juz i tak wiecej, mam nadzieje,ze mi jeszcze dacie jakies rady,zebym sie poprawila i moje jadlopsiy byly tak super jak np. ervishy,ktora jest dla mnie niedosciglym wzorem i gosinek13
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Moje umęczone P
(kaloryczność oszacowałam- do tej pory /czyli łącznie z 4 posiłków- kolacji jeszcze nie doliczam/ wyszło z ~2600kcal). I Duża grahamka na pół; 1 z grubą warstwą masła i wędzonym serem żółtym; 2 z kawałkami awokado, solą i pieprzem, koktajl (1/2 szklanki tłustego mleka, 1/2 szklanki jogurtu, reszta awokado, duży banan, czubata łyżka zmielonego siemienia lnianego) II 2 kromki razowca (każda po 50g); 1 z półtłustym twarogiem (prawie 1/2 kostki), 2 łyżkami żurawiny (ze słoika, taka jak do camemberta, wiecie ) i pokruszonymi orzechami włoskimi; 2 z masłem orzechowym; inka karmelowa na tłustym mlekuIII z 9? klusek śląskich (słusznej wielkości ) polanych zrumienioną bułką tartą, gotowane udko z kury, zasmażana kapustaIV Teraz mix, bo na nic specjalnie ochoty nie mam: spore jabłko, kromka pszennego chleba (ze środka) z grubą warstwą pasztetu drobiowego (omg, co mnie wzięło na pasztet? Jakoś nigdy specjalnie za nim nie przepadałam... Nie jadłam go z 2 lata ), inka z mlekiem i maczane w niej 4 duże maślane ciastka z ziarnami słonecznika i dyni, 2 kluski z obiaduV Będzie pewnie makaron z jakimś sosem (szpinakowo-śmietanowym?) albo naleśniki z pieczarkami i szynką, zapieczone z żółtym serem. Boli mnie żołądek (chyba po wczorajszych orzechach), mam brzuch jak balon i jestem jakaś przymulona. Pewnie też przez pogodę. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
) najlepsze są ze stopionym masełkiem, cukrem i cynamonem. Ah! :ślina:
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399103 ? z góry dziękujemy
|
|
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Wyślę Ci PW, żeby nie robić kolejnego off topicu
|
|
#4770 |
|
Przyczajenie
|
Hej, jakoś nie umiem pisać tu postów
Ciągle próbuje dodać, by ktoś ocenił, ale nie pojawiają się. Dobra moje U, proszę o ocenę może być ostra możecie krzyczeć i bić chcę się zdrowo odżywiać. Wagę mam w normie jestem szczuplutka, ale nigdy nie miałam problemów z nadwagą lub niedowagą celem jest zdrowe odżywianie. U. 1. Dwie kromki chleba orkiszowego z masłem osełkowym jedna z sałatą żółtym serem i jajkiem na twardo (całym) druga z twarożkiem (rozbełtany z jogurtem naturalnym i rzodkiewką) kilka koktajlowych pomidorków i rzodkiewek. 2. Lód kitkat, capuccino, jabłko, banan 3. Jakieś 5-6 placków ziemniaczanych smażonych na oliwie z oliwek, z pieczarkami w sosie pieczarkowym Starkowane dwie marchewki na ostro przyprawione 4. Dwie muffiny śmietankowe wysmarowane nuttelą (wielka ochota na coś słodkiego), kefir naturalny 5. Będzie Porcja lazanii takiej tradycyjnej ale z dodatkiem szpinaku, kilka marchewek. W ciągu dnia staram się pić dużo wody, herbaty zielonej, jedną czerwoną(smakuje mi po prostu) I dwie kawy. Jak myślicie dobry jadłospis? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

ja chciałam tylko ocenę mojego wychodzenia z redukcji

Tymczasowo chcę przejść na U i po jakimś czasie stabilizacji znowu poeRkować. Oto co zjadłam wczoraj:

i jeszcze zwraca się do mnie per Pani 

są bardzo smaczne
), inka z mlekiem i maczane w niej 4 duże maślane ciastka z ziarnami słonecznika i dyni, 2 kluski z obiadu