Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 12:31   #2581
ela3010
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Muff dzięki za gratki.
u nas z tymi zębami tp normalka, starszy na rok miał coś koło 10 szt.

Domiks czy szczęśliwa ta siódemka to nie wiem
Ciekawe jak dziś będzie
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 12:35   #2582
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Muff dzięki za gratki.
u nas z tymi zębami tp normalka, starszy na rok miał coś koło 10 szt.

Domiks czy szczęśliwa ta siódemka to nie wiem
Ciekawe jak dziś będzie

Wow to nie źle
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 13:38   #2583
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
dziewczyny, któras z Was pila napar z pokrzywy na wypadające włosy - działa? co konkretnie: herbatka, napar z liści?

Ja piję jak dla mnie są efekty o wiele mniej włosów wypada

muffinko gratulacje śliczny pierścionek

elu klask i: za 6 miesięcy

Ja też nie mam jeszcze @ ale za to pryszcze mi wyskakują fuuuj

Edytowane przez nettka_
Czas edycji: 2012-05-13 o 13:52
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 14:27   #2584
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

wiolqn ładnie już diete rozszerzyliście...mój to tylko cyc i próbuje mu dawać po parę łyżeczek ze słoiczka (jabłko, banan itp), ale wszytsko wypluwa :/
moja tez prawie wyłacznie na cycu - od kilku dni podaje dopiero marchewke i od wczoraj glut

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Mamusie jedziecie gdzieś na wakacje?
my na dzien dzisiejszy chyba nigdzie ze wzgledów finansowych no ale na szczescie mam rodziców na północy (50 km od Kołobrzegu) wiec zawsze taka opcja zostaje

Edytowane przez Oliveira79
Czas edycji: 2012-05-13 o 14:30
Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 14:54   #2585
muffinka90
Zakorzenienie

nettko

a ja mam ostatnio schizy, ze mlody przestal najadac sie zupka, od kilku dni po obiedzie jest strasznie marudny mam nadzieje, ze ta zabale tylko i przejdzie....

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 15:03   #2586
kojka
Raczkowanie

[QUOTE=elf27PRINC my od 2 lat nie możemy się wybrać na honeymoon[/QUOTE]

A my od prawie 17-tu i juz nie wierze żebyśmy kiedykolwiek sie wybrali no chyba że na emeryturze
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 16:42   #2587
ja_dalia
Wtajemniczenie

nadrabiam 6 str

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Która ostatnio z Was pisała ze dzidzia łapie za ucho? Mojej jakieś 2 dni temu trochę wody podczas kąpieli się nalało a dziś trochę za ucho się łapała

my zawsze myjemy uszy a młoda nadal od czasu do czasu się łapie, ale czytałam gdzieś ze w tym okresie dziecko poza rękoma i nogami odkrywa inne częsci ciała... wszystko zależy od tego jak się łapie i co temu towarzyszy ????

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 16:55   #2588
dygotka8
Zakorzenienie

w razie co to jestem,zyję,ale pisze w klubie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 16:58   #2589
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Ja piję jak dla mnie są efekty o wiele mniej włosów wypada

Ja też ją pije od jakiś 2 tyg i :pupa: póki co ...

A kaszki dajecie na konkretny posiłek, np tak jak wypada drugie śniadanie, bądź podwieczorek, czy to u Was nie ma znaczenia ??
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:21   #2590
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

tak, na podwieczorek kaszke dostaje

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:47   #2591
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
hej nieźle pędzicie z ząbkami pobudki-szczęśliwa 7?

wiolqn ładnie już diete rozszerzyliście...mój to tylko cyc i próbuje mu dawać po parę łyżeczek ze słoiczka (jabłko, banan itp), ale wszytsko wypluwa :/

Glam a Ty co Soni robisz na sniadanie/obiad kolacje? (może coś odgapie fajnego)
Domi u nas nie bardzo jest co odgapiac- na sniadanie musowo lane kluseczki, nie ma mowy o zadnych kaszkach czy innych zupach mlecznych. Tylko lane kluchy. Czasem jeszcze buleczka na mleku albo sucha bulka i mleko do popicia
Jak jest dzien kiepskiego jedzenia to na sniadanie bakus... Zasem danio. Na kolacje standard kanapki z szynka lub serem i koniecznie pomidor/ ogorek
Czasem laskawie zaakceptuje parowke- jak ma faze to moze kilka dni pod rzad jesc... Czasem zapiekanki
Ale ogolnie wszelkie proby urozmaicenia- a to omlecik, twarozek, pasta z jajek- to duze NIE

Sonia w ogole jest specyficzna... Idziemy do sklepu i jest glodna- prosi o sucha bulke juz nie raz sprzedawczynie na mnie jak na wyrodna matke patrzyly bo drozdzowke dla mamy i sucha bula dla soni... Raz mi taka baba powiedziala- choc by jej pani parowke do tej bulki kupila kocham wscibstwo
Co ja na to moge ze ona tak lubi suchy chlebek, suchy makaron czy ryz ( znaczy ugotowane)
Obiadki zjada w miare, lubi zupy i jak jest zestaw ziemniaki+ suruwka i jakis miesko to tez ladnie zjada. Pozostale- jakies nalesniki, kluski, zapiekanki raczej odpadaja
Lubi surowki, owoce nie wszystkie ale sporo je. Do picia woda, czasem mleko, kakao, zbozowka. Herbaty ani sokow nie pija
Gdyby nie to ze dosc lubi slodycze i czasem czipsy to juz by zyla calkiem dietetycznie
Na kolacje chleb

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Nialam pisac ale mi urwalo- na kolacje chleb w kanapkach staram sie przemycic gruboziarnisty. Bo taki suchy to musi byc " bez ziarenkow"

Nettka ja wlasnie sadzac po prczach myslalam ze lada dzien @ zawita... A tu pryszczy coraz wiecej a @ nadal niet. Nie zebym tesknila ale te prychy mnie wkurzaja. Macie jakis sposob na nie? Bo ja to lubie jeszcze kazdy rozgrzebac i lotem steasze strupami, bliznami i ogolnie paskudnym wygladem

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-05-13 o 17:50
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:54   #2592
pokszyfka
Zadomowienie

kaszkę zapodaję po 19, ok 40 min przed kąpielą, później tylko troszkę dziamgnie cycusia i kima
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:25   #2593
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Nettka ja wlasnie sadzac po prczach myslalam ze lada dzien @ zawita... A tu pryszczy coraz wiecej a @ nadal niet. Nie zebym tesknila ale te prychy mnie wkurzaja. Macie jakis sposob na nie? Bo ja to lubie jeszcze kazdy rozgrzebac i lotem steasze strupami, bliznami i ogolnie paskudnym wygladem

Ja też tak robię pryszcze mi nawet na dekolcie wyskoczyły masakra;/
Ostatnio smarowałam sudocremem i nawet się wysuszyły

Domi
my w tym roku o wakacjach możemy pomarzyć We wrześniu mamy weselicho i kasa potrzebna

Baha ja już ponad 2 miechy pije pokrzywę i używam PLACENTY.
http://allegro.pl/placenta-kuracja-n...328041760.html
Chyba po placencie lepszy efekt niż po herbacie z pokrzywy. Jutro wybieram się na poszukiwanie pokrzywy więc zrobie sobie płukankę na włosy

A kaszkę podaje na śniadanie....

Edytowane przez nettka_
Czas edycji: 2012-05-13 o 18:27
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:28   #2594
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej maminki

Pędzicie jak szalone

Wczoraj pieknie nadrobiłam, odpisałam, ale się nie wysłało Oszaleć można z tym moim internetem

Muff gratuluję zaręczyn
Pierścień śliczny. Kiedy planujecie ślub?

Spanie w dzień- Amelka śpi dwa razy max. po 1h, w nocy tragedia

Wakacje - my jedziemy na początku lipca do Mielna

Chciałam odstawić Amelkę od smoka, ale ryk w niebogłosy, nawet na rękach. Dziś wyglądam jak zombi Poddałam się. Spróbuję jak będzie rozumieć wytłumaczyć jakoś. Może wtedy się uda

Od 2 dni A dostaje mm zagęszczone na noc (wczoraj 100 ml) + cyce. Ilość pobudek nie zmniejszyła się

Do tego mój żul mnie wkurza Ogólnie super.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:50   #2595
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
mlody idzie spac po 2-2,5h w ciagu dnia bo wiecej nei wytrzyma. spi od 45min do 2h. zalezy czy uda mu sie przejsc w kolejna faze snu czy po pierwszej sie wybudzi. nocki sa dobre, chyba ze dokucza mu brzuszek. dzis np przespal 11h15

na sniadanie dostaje platki owsiane/brazowy ryz/ kasze jaglana na wodzie z doidatkiem mojego mleka i jakiegos owoca: gruszka, jablko banan rodzynki, suszone morele. miele ziarna i gotuje puder na wodzie bez koniecznosci miksowania pozniej.

po poludniu dostaje kaszki nestle zdrowy brzuszek: 8 zboz, 5 zboz z lipa lub pszenno- owsiana ze sliwka. sa bez dodatku cukru a mlody za nimi przepada. ze wzgledu na gluten dostaje po czubatej lyzeczce plus 2 lyzeczki kleiku ryzowego i do tego owoc lub bez. kaszki robie na wodzie i dodaje troche swojego mleka do smaku
Wiolqn -może byś wrzuciła do klubu co podajesz małemu i od jakiego wieku on to je

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:54   #2596
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Olivka dostała dziś na kolacyjkę kaszkę manną jak na pierwszy raz wyszła mi super dosypałam jej mleka i wcinała ciekawe jak będzie spała

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:09   #2597
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

gratuluję skończonych miesięcy

Muffinka
gratulacje zaręczyn pierścionek śliczny

Co do wózka z głębokiego byłam ogromnie zadowolona nosidełko jest cały czas w użyciu na wyjścia zamiast spacerówki spacerówka jest do kitu non stop się niunia z niej zsuwa na maksa ściaśniliśmy pasy i jest to samo
od paru dni rozglądam się za normalną spacerówką tżta próbuję namówić tłumaczę mu że mój kręgosłup nie wytrzyma za długo noszenia Lilki w nosidełku (czy jak to się nazywa) przypinanym na mnie (jest używany jak gdzieś wyjeżdżamy samochodem) dzisiaj tak chodziłam 3 godziny na car boot i musiałam to odleżeć 1,5 godz a poza tym jak byśmy chcieli zabrać spacerówkę od wózka głębokiego to by nie weszła do bagażnika ze stelażem

A propo wózków spacerowych (typu parasolka) polecacie może jakiś proszę o rady

Następne dziecko planujemy za 2-3 lata(jak w ogóle ) ostatnio Lilka tak daje w kość że chciałam iść po tabletki anty i zagroziłam tżtowi że Lilka będzie jedynaczką Ciekawa jestem jak będzie spała w nocy teraz od godziny śpi

Ja dalia przylatuję do Ciebie do Łodzi może w końcu się skimamy wezmę twój nr i puszczę ci smsa może się umówimy jak będziesz miała czas urlop mam od 23 czerwca wracam 7 lipca

Lilka rzeczywiście jest chucherkiem na swój wiek ważyła 2 tyg temu 6.5 kg a jutro skończy 7 miesięcy pytałam się pielęgniarki ona mówiła żebym sie nie martwiła wagą widocznie taka jest jej natura i jak na razie dzięki niebiosom jest zdrowa

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-05-13 o 19:18
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:15   #2598
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Chciałam odstawić Amelkę od smoka, ale ryk w niebogłosy, nawet na rękach. Dziś wyglądam jak zombi Poddałam się. Spróbuję jak będzie rozumieć wytłumaczyć jakoś. Może wtedy się uda

Od 2 dni A dostaje mm zagęszczone na noc (wczoraj 100 ml) + cyce. Ilość pobudek nie zmniejszyła się
co do smoka ja wychodze z załozenia "nic na siłe" - sama kiedys wyrzuci mam nadzieje

ja czekam do magicznych 6 mies. zeby podawac mm na noc to już 6 czerwca

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:30   #2599
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
co do smoka ja wychodze z załozenia "nic na siłe" - sama kiedys wyrzuci mam nadzieje

ja czekam do magicznych 6 mies. zeby podawac mm na noc to już 6 czerwca
tak - tylko u nas pobudki w nocy chyba są przez smoka właśnie. Jak się obudzi, nie ma smoka i płacz. Wypluje i potem to samo. A sama sobie włożyć nie może.

U nas mm nie wpłynęło póki co na pobudki - są nadal i to duuuużo

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:58   #2600
glamourous
Zakorzenienie

Boze mi sie dzis cala trojka tak dala we znaki ze mialam ochote ten czarci pomiot w lyzce wody utopic
Najpierw sonia miala atak zlego humoru, rzucala pilotami i udalo sie jej jeden zepsuc, porwala kilka zdjec
Wzielam ich na dluugi spacer zeby troche odreagowac ( ja) i zeby sonie wymeczyc. Chlopcy spali, odeszlismy kawal od domu obudzili sie i wrzask byl taki jakby ich ktos ze skory obdzieral. Na dwa glosy, slyszalo nas cale
Miasto. Na
Rekach spokoj w 3 sekundy, w wozko na nowo wrzask.
W pewnym momencie sama sie poryczalam na lawce w parku tak strasznie ze chyba ze juz ze dwa lata tak nie ryczalam. Trzymajac dwojke na rekach i jeszze w tym momencie sie dopieprzyly jehowki, ja ogolnie nie
Mam nic przeciwko, niech se kazdy wierzy w co chce ale kuzwa baba zaryczana z dwojka wrzeszczacych dzieci na rekach, sonia pcha wozek mimo ze jej zza tego wozka nie widac a one se
Moment na nawracanie mnie znalazly
Zamiast spytac jak czlowiek czlowieka czy nie potrzebuje pomocy

Powrot do domu z ta Rozryczana banda trwal pelna godzine wrzask non stop, normalnie Szlam i lzy bezradnosci mi same ciekly
Przed spacerem dalam im deserek z winogronami i zastanawiam sie czy to nie na to reakcja... Chociaz na rekach milkli w sekunde, w wozku taki wrzask ze bebenki pekaly. Jedna babka mnie spytala czy kolki maja.
Taka histeria ze w zyciu tak nie plakali i oczywiscie co jednego mi sie udalo uspokoic to slyszac placz drugiwgo zaczynal znowu. Serio mialam ochote ich gdzies pod drzewem zostawic i spierdzielic byle dalej
No bo niestety niesc na reku dwojki i jeszcze wozka pchac to sie
Daleko nie zajdzie, choc i tego probowalam

Jakis kryzys w ogole mam ostatnio, sonia niegrzeczna, jest strasznie nieposluszna a ja po prostu cierpliwosc mam na rezerwach
Musze sobie jakas waleriane kupic

A tzt oczywiscie sie do tego przyczynil. Nie zadzwonil nawet wczoraj
A mi poszla ideologia w kierunku- to ja sie tak z cala ta bachornia mecze, wszystko na mnie spadlo, a ten cholera nawet glupiego smsa nie pamieta zeby wyslac... Tak mi sie to wszystko zbieglo ze fontanna lez byla nie do opanowania

Ale nic to, juz sie pozbieralam i kombinuje jak z sonia postepowac

Poki co ma kare zakaz bajek za zepsucie pilota i 10 dni bez lodow za wycisniecie na lozko calego zelu na zabkowanie ( raz wyciskala, zabralam a ona po 5 min wyciskala znowu. Logika 10 dni- zel kosztuje 20 zl a wiec rownowartosc 10 lodow)

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Dziewczynki podawala ktoras winogrona? Jakie po nich byly kupy? Bo adam strzelil dizajnersko zielona taka trawiasta, to chyba od tego? Deserek byl rano, kupa po poludniu
Stary 2012-05-13, 20:46   #2601
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Boze mi sie dzis cala trojka tak dala we znaki ze mialam ochote ten czarci pomiot w lyzce wody utopic
Najpierw sonia miala atak zlego humoru, rzucala pilotami i udalo sie jej jeden zepsuc, porwala kilka zdjec
Wzielam ich na dluugi spacer zeby troche odreagowac ( ja) i zeby sonie wymeczyc. Chlopcy spali, odeszlismy kawal od domu obudzili sie i wrzask byl taki jakby ich ktos ze skory obdzieral. Na dwa glosy, slyszalo nas cale
Miasto. Na
Rekach spokoj w 3 sekundy, w wozko na nowo wrzask.
W pewnym momencie sama sie poryczalam na lawce w parku tak strasznie ze chyba ze juz ze dwa lata tak nie ryczalam. Trzymajac dwojke na rekach i jeszze w tym momencie sie dopieprzyly jehowki, ja ogolnie nie
Mam nic przeciwko, niech se kazdy wierzy w co chce ale kuzwa baba zaryczana z dwojka wrzeszczacych dzieci na rekach, sonia pcha wozek mimo ze jej zza tego wozka nie widac a one se
Moment na nawracanie mnie znalazly
Zamiast spytac jak czlowiek czlowieka czy nie potrzebuje pomocy

Powrot do domu z ta Rozryczana banda trwal pelna godzine wrzask non stop, normalnie Szlam i lzy bezradnosci mi same ciekly
Przed spacerem dalam im deserek z winogronami i zastanawiam sie czy to nie na to reakcja... Chociaz na rekach milkli w sekunde, w wozku taki wrzask ze bebenki pekaly. Jedna babka mnie spytala czy kolki maja.
Taka histeria ze w zyciu tak nie plakali i oczywiscie co jednego mi sie udalo uspokoic to slyszac placz drugiwgo zaczynal znowu. Serio mialam ochote ich gdzies pod drzewem zostawic i spierdzielic byle dalej
No bo niestety niesc na reku dwojki i jeszcze wozka pchac to sie
Daleko nie zajdzie, choc i tego probowalam

Jakis kryzys w ogole mam ostatnio, sonia niegrzeczna, jest strasznie nieposluszna a ja po prostu cierpliwosc mam na rezerwach
Musze sobie jakas waleriane kupic

A tzt oczywiscie sie do tego przyczynil. Nie zadzwonil nawet wczoraj
A mi poszla ideologia w kierunku- to ja sie tak z cala ta bachornia mecze, wszystko na mnie spadlo, a ten cholera nawet glupiego smsa nie pamieta zeby wyslac... Tak mi sie to wszystko zbieglo ze fontanna lez byla nie do opanowania

Ale nic to, juz sie pozbieralam i kombinuje jak z sonia postepowac

Poki co ma kare zakaz bajek za zepsucie pilota i 10 dni bez lodow za wycisniecie na lozko calego zelu na zabkowanie ( raz wyciskala, zabralam a ona po 5 min wyciskala znowu. Logika 10 dni- zel kosztuje 20 zl a wiec rownowartosc 10 lodow)

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Dziewczynki podawala ktoras winogrona? Jakie po nich byly kupy? Bo adam strzelil dizajnersko zielona taka trawiasta, to chyba od tego? Deserek byl rano, kupa po poludniu

jechowe są okropne nie lubię ich a najlepsze są listy wrzucane do skrzynek

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:50   #2602
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

mamusie chodzące na basen z maluchami, powiedzcie prosze jak mamy gilachy az po brode, to isc na basen czy sobie odpuścić?? bo nie wiem co mam robic, chyba po tym pierwszym razie gile sobie przyszły...hmm??
glam współczuje...
czasami też mysle nad różnymi rzeczami..

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:50   #2603
goldika
Zakorzenienie

Glam ojej strasznie mi przykro ale placz chociaz troche ulgi przyniosl? czasami dobre jest takie oczyszczenie

Ja dzis spedizlam caly dzien na zakupach, kupilam nowe krotkie spodenki jeansowe i dwie bluzki. Mlodemu kapelusik i kurtke na zime z wyprzedazy w Mothercare.

Nadrobilam te 5str ale nie mialam nic ciekawego do odpisania
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:29   #2604
glamourous
Zakorzenienie

Goldi ulzylo... Czuje sie wypompowana- ale sciagnelam sobie ksiazke " jak mowic aby dzieci sluchaly.." poczytam moze mi rozjasni co robic z sonia i jak ja traktowac
Stary 2012-05-13, 21:31   #2605
kojka
Raczkowanie

glam dobrze że sa wizażowe ciotki to chociaz masz sie komu wygadać
a co do kupy to pewnie po tych winogronach , moja tez takie po różnych owocach robi
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:35   #2606
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość

Moja w dzień to ma ze 3 drzemki po 30-40minut .
Chodzi spać 19.30-20.30 i śpi do 6.30-7.30 bez żadnej pobudki ( ale u nas to juz tak jest jak skończyła miesiąc)
Kojka mamy dośc podobnie moj ma 3-4 drzemki tez po 30 min, czasem 20 lub 40, ale generalnie stara sie nie przekraczać 2 godz łącznie... chodzi spać 19.30 - 20.30 spi do 6.30-7.30, pobudki w nocy 1 lub 2

wogole witam po komuni, jestem padnieta, ale fajnie było, odezwe sie jutro

aha nie doczytałam was jeszcze, ale bede próbować

Edytowane przez kasia_aa
Czas edycji: 2012-05-13 o 21:37
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:39   #2607
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Muff gratuluję zaręczyn
Pierścień śliczny. Kiedy planujecie ślub?
dzieki
a no czekamy co wyjdzie z nowa praca, jak ok, to zalatwiamy sale itd (u nas gdzies 1,5-2 lata na sale sie czeka) czyli troche sie zejdzie, a jak zostanie w obecnej pracy to jeszcze dluzej, bo chcemy kredyt wziac, a do tego tz potrzebuje dowodu, a to to juz kolejna bajka...

glam te ludzie to niemozliwe sa

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Aniu dzieki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-13, 21:41   #2608
saaraa_lub
Rozeznanie

Witam
Mało się udzielam ale Mały nie daje nic napisać a jak śpi to jest oczywiście tysiąc rzeczy do zrobienia...
Hubcio śpi ok 3-4 razy dziennie po ok 40 min do max godziny a jeszcze ze 2 tyg temu na spacerze potrafił spać 2,5h ale to już dawno i nieprawda po kąpieli ok 19.30 śpi róznie do 5, 6 lub 7 oczywiscie z kilkoma pobudkami w nocy na karmienie (ale tego to juz nie licze).
Miałam kupić na Dzień Dziecka szczeniaczka ale najlpeszą zabawką jest pilot tv takze dostanie swój własny.
Jestem na etapie szukania krzesełka do karmienia,myslę nad takim z funcją rozmontowania później na stolik + krzesełko,np. takie http://allegro.pl/wielofunkcyjne-krz...328984231.html
widCzy któraś z Was posiada taki wynalazek?
Princewidzę,ze Ty z Lublina jesteś i był temat staników, w sklepie przy ul.Lubartowskiej dobierają odpowiedni rozmiar (niedaleko salonów z sukniami ślubnymi)

Dzisiaj kończy mi sie macierzyński;( także od jutra "wypoczywam" na urlopie wypoczynkowym.
Pozdrawiam!

Na tvn style znowu o obsesji karmienia piersią...
AAA w lidlu chyba od 24 maja będą bodziaki tetry i coś jeszcze dla niemowląt; staniki do karmienia (ale rozmiary chyba 80 w obwodzie tylko).

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-05-13 o 21:48
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:47   #2609
muffinka90
Zakorzenienie

saaraa a no ja mam cos takiego z krzeselka jestem zadowolona, drugiej funkcji jeszcze nie probowalismy

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

http://allegro.pl/e-zabawki-krzeselk...319114740.html

to mam tylko zielone jasne

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-13, 21:50   #2610
saaraa_lub
Rozeznanie

Muffinko a czy jest w tym krzeseku regulacja oparcia? bo jakaś ślepa jestem a kolorystycznie ładniejsze od tego które podałam.
Moje dziecko ma nowy obiekt westchnień, bylismy dzisiaj w deichmannie i był wielki plakat z halle berry zaczął śmiać sie w głos, piszczeć i machać rączkami do tej pory liczyłam się tylko ja a tu jakaś obca baba tak go zainteresowała

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-05-13 o 21:54
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości