|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Muff dzięki za gratki
u nas z tymi zębami tp normalka, starszy na rok miał coś koło 10 szt .Domiks czy szczęśliwa ta siódemka to nie wiem ![]() Ciekawe jak dziś będzie
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja piję jak dla mnie są efekty o wiele mniej włosów wypada muffinko gratulacje śliczny pierścionekelu ![]() ![]() klask i: za 6 miesięcy![]() Ja też nie mam jeszcze @ ale za to pryszcze mi wyskakują fuuuj
Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-05-13 o 13:52 |
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- my na dzien dzisiejszy chyba nigdzie no ale na szczescie mam rodziców na północy (50 km od Kołobrzegu) wiec zawsze taka opcja zostaje
"Człowiek rodzi się z zaciśniętymi piąstkami, jakby chciał powiedzieć: cały świat jest mój. A umiera z otwartymi ramionami, jakby mówił: popatrzcie, niczego ze sobą nie zabieram" Edytowane przez Oliveira79 Czas edycji: 2012-05-13 o 14:30 |
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
nettko
![]() a ja mam ostatnio schizy, ze mlody przestal najadac sie zupka, od kilku dni po obiedzie jest strasznie marudny mam nadzieje, ze ta zabale tylko i przejdzie....
|
|
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=elf27PRINC my od 2 lat nie możemy się wybrać na honeymoon[/QUOTE]
A my od prawie 17-tu i juz nie wierze żebyśmy kiedykolwiek sie wybrali no chyba że na emeryturze
|
|
|
|
#2587 | |
|
Wtajemniczenie
|
nadrabiam 6 str
![]() Cytat:
my zawsze myjemy uszy a młoda nadal od czasu do czasu się łapie, ale czytałam gdzieś ze w tym okresie dziecko poza rękoma i nogami odkrywa inne częsci ciała... wszystko zależy od tego jak się łapie i co temu towarzyszy ????
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
w razie co to jestem,zyję,ale pisze w klubie
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
tak, na podwieczorek kaszke dostaje
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest dzien kiepskiego jedzenia to na sniadanie bakus... Zasem danio. Na kolacje standard kanapki z szynka lub serem i koniecznie pomidor/ ogorek Czasem laskawie zaakceptuje parowke- jak ma faze to moze kilka dni pod rzad jesc... Czasem zapiekanki Ale ogolnie wszelkie proby urozmaicenia- a to omlecik, twarozek, pasta z jajek- to duze NIE Sonia w ogole jest specyficzna... Idziemy do sklepu i jest glodna- prosi o sucha bulke juz nie raz sprzedawczynie na mnie jak na wyrodna matke patrzyly bo drozdzowke dla mamy i sucha bula dla soni... Raz mi taka baba powiedziala- choc by jej pani parowke do tej bulki kupilaCo ja na to moge ze ona tak lubi suchy chlebek, suchy makaron czy ryz ( znaczy ugotowane) Obiadki zjada w miare, lubi zupy i jak jest zestaw ziemniaki+ suruwka i jakis miesko to tez ladnie zjada. Pozostale- jakies nalesniki, kluski, zapiekanki raczej odpadaja Lubi surowki, owoce nie wszystkie ale sporo je. Do picia woda, czasem mleko, kakao, zbozowka. Herbaty ani sokow nie pija Gdyby nie to ze dosc lubi slodycze i czasem czipsy to juz by zyla calkiem dietetycznie Na kolacje chleb ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Nialam pisac ale mi urwalo- na kolacje chleb w kanapkach staram sie przemycic gruboziarnisty. Bo taki suchy to musi byc " bez ziarenkow" Nettka ja wlasnie sadzac po prczach myslalam ze lada dzien @ zawita... A tu pryszczy coraz wiecej a @ nadal niet. Nie zebym tesknila ale te prychy mnie wkurzaja. Macie jakis sposob na nie? Bo ja to lubie jeszcze kazdy rozgrzebac i lotem steasze strupami, bliznami i ogolnie paskudnym wygladem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-05-13 o 17:50 |
|
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
kaszkę zapodaję po 19, ok 40 min przed kąpielą, później tylko troszkę dziamgnie cycusia i kima
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tak robię pryszcze mi nawet na dekolcie wyskoczyły masakra;/Ostatnio smarowałam sudocremem i nawet się wysuszyły ![]() Domi my w tym roku o wakacjach możemy pomarzyć We wrześniu mamy weselicho i kasa potrzebna![]() Baha ja już ponad 2 miechy pije pokrzywę i używam PLACENTY. http://allegro.pl/placenta-kuracja-n...328041760.html Chyba po placencie lepszy efekt niż po herbacie z pokrzywy. Jutro wybieram się na poszukiwanie pokrzywy więc zrobie sobie płukankę na włosy ![]() A kaszkę podaje na śniadanie....
Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-05-13 o 18:27 |
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Hej maminki
Pędzicie jak szalone ![]() Wczoraj pieknie nadrobiłam, odpisałam, ale się nie wysłało Oszaleć można z tym moim internetem Muff gratuluję zaręczyn Pierścień śliczny. Kiedy planujecie ślub? Spanie w dzień- Amelka śpi dwa razy max. po 1h, w nocy tragedia Wakacje - my jedziemy na początku lipca do Mielna Chciałam odstawić Amelkę od smoka, ale ryk w niebogłosy, nawet na rękach. Dziś wyglądam jak zombi Poddałam się. Spróbuję jak będzie rozumieć wytłumaczyć jakoś. Może wtedy się uda ![]() Od 2 dni A dostaje mm zagęszczone na noc (wczoraj 100 ml) + cyce. Ilość pobudek nie zmniejszyła się Do tego mój żul mnie wkurza Ogólnie super.
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Olivka dostała dziś na kolacyjkę kaszkę manną jak na pierwszy raz wyszła mi super dosypałam jej mleka i wcinała
ciekawe jak będzie spała
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
gratuluję skończonych miesięcy ![]() Muffinka gratulacje zaręczyn pierścionek ślicznyCo do wózka z głębokiego byłam ogromnie zadowolona nosidełko jest cały czas w użyciu na wyjścia zamiast spacerówki spacerówka jest do kitu non stop się niunia z niej zsuwa na maksa ściaśniliśmy pasy i jest to samood paru dni rozglądam się za normalną spacerówką tżta próbuję namówić tłumaczę mu że mój kręgosłup nie wytrzyma za długo noszenia Lilki w nosidełku (czy jak to się nazywa ) przypinanym na mnie (jest używany jak gdzieś wyjeżdżamy samochodem) dzisiaj tak chodziłam 3 godziny na car boot i musiałam to odleżeć 1,5 godz A propo wózków spacerowych (typu parasolka) polecacie może jakiś proszę o rady ![]() Następne dziecko planujemy za 2-3 lata(jak w ogóle ) ostatnio Lilka tak daje w kość że chciałam iść po tabletki anty i zagroziłam tżtowi że Lilka będzie jedynaczką Ciekawa jestem jak będzie spała w nocy teraz od godziny śpiJa dalia przylatuję do Ciebie do Łodzi może w końcu się skimamy wezmę twój nr i puszczę ci smsa może się umówimy jak będziesz miała czas urlop mam od 23 czerwca wracam 7 lipca![]() Lilka rzeczywiście jest chucherkiem na swój wiek pytałam się pielęgniarki ona mówiła żebym sie nie martwiła wagą widocznie taka jest jej natura i jak na razie dzięki niebiosom jest zdrowa
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-05-13 o 19:18 |
|
|
|
#2598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ja czekam do magicznych 6 mies. zeby podawac mm na noc
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mm nie wpłynęło póki co na pobudki - są nadal i to duuuużo
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Boze mi sie dzis cala trojka tak dala we znaki ze mialam ochote ten czarci pomiot w lyzce wody utopic
Najpierw sonia miala atak zlego humoru, rzucala pilotami i udalo sie jej jeden zepsuc, porwala kilka zdjec Wzielam ich na dluugi spacer zeby troche odreagowac ( ja) i zeby sonie wymeczyc. Chlopcy spali, odeszlismy kawal od domu obudzili sie i wrzask byl taki jakby ich ktos ze skory obdzieral. Na dwa glosy, slyszalo nas cale Miasto. Na Rekach spokoj w 3 sekundy, w wozko na nowo wrzask. W pewnym momencie sama sie poryczalam na lawce w parku tak strasznie ze chyba ze juz ze dwa lata tak nie ryczalam. Trzymajac dwojke na rekach i jeszze w tym momencie sie dopieprzyly jehowki, ja ogolnie nieMam nic przeciwko, niech se kazdy wierzy w co chce ale kuzwa baba zaryczana z dwojka wrzeszczacych dzieci na rekach, sonia pcha wozek mimo ze jej zza tego wozka nie widac a one se Moment na nawracanie mnie znalazly ![]() Zamiast spytac jak czlowiek czlowieka czy nie potrzebuje pomocy Powrot do domu z ta Rozryczana banda trwal pelna godzine Przed spacerem dalam im deserek z winogronami i zastanawiam sie czy to nie na to reakcja... Chociaz na rekach milkli w sekunde, w wozku taki wrzask ze bebenki pekaly. Jedna babka mnie spytala czy kolki maja. Taka histeria ze w zyciu tak nie plakali i oczywiscie co jednego mi sie udalo uspokoic to slyszac placz drugiwgo zaczynal znowu. Serio mialam ochote ich gdzies pod drzewem zostawic i spierdzielic byle dalej No bo niestety niesc na reku dwojki i jeszcze wozka pchac to sie Daleko nie zajdzie, choc i tego probowalam Jakis kryzys w ogole mam ostatnio, sonia niegrzeczna, jest strasznie nieposluszna a ja po prostu cierpliwosc mam na rezerwach Musze sobie jakas waleriane kupic A tzt oczywiscie sie do tego przyczynil. Nie zadzwonil nawet wczoraj ![]() A mi poszla ideologia w kierunku- to ja sie tak z cala ta bachornia mecze, wszystko na mnie spadlo, a ten cholera nawet glupiego smsa nie pamieta zeby wyslac... Tak mi sie to wszystko zbieglo ze fontanna lez byla nie do opanowania Ale nic to, juz sie pozbieralam i kombinuje jak z sonia postepowac Poki co ma kare zakaz bajek za zepsucie pilota i 10 dni bez lodow za wycisniecie na lozko calego zelu na zabkowanie ( raz wyciskala, zabralam a ona po 5 min wyciskala znowu. Logika 10 dni- zel kosztuje 20 zl a wiec rownowartosc 10 lodow) ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Dziewczynki podawala ktoras winogrona? Jakie po nich byly kupy? Bo adam strzelil dizajnersko zielona taka trawiasta, to chyba od tego? Deserek byl rano, kupa po poludniu
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jechowe są okropne nie lubię ich a najlepsze są listy wrzucane do skrzynek
|
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
mamusie chodzące na basen z maluchami, powiedzcie prosze jak mamy gilachy az po brode, to isc na basen czy sobie odpuścić?? bo nie wiem co mam robic, chyba po tym pierwszym razie gile sobie przyszły...hmm??
glam współczuje... czasami też mysle nad różnymi rzeczami..
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Glam ojej strasznie mi przykro
ale placz chociaz troche ulgi przyniosl? czasami dobre jest takie oczyszczenie ![]() Ja dzis spedizlam caly dzien na zakupach, kupilam nowe krotkie spodenki jeansowe i dwie bluzki. Mlodemu kapelusik i kurtke na zime z wyprzedazy w Mothercare. Nadrobilam te 5str ale nie mialam nic ciekawego do odpisania
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi ulzylo... Czuje sie wypompowana- ale sciagnelam sobie ksiazke " jak mowic aby dzieci sluchaly.." poczytam moze mi rozjasni co robic z sonia i jak ja traktowac
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
glam
a co do kupy to pewnie po tych winogronach , moja tez takie po różnych owocach robi
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj ma 3-4 drzemki tez po 30 min, czasem 20 lub 40, ale generalnie stara sie nie przekraczać 2 godz łącznie... chodzi spać 19.30 - 20.30 spi do 6.30-7.30, pobudki w nocy 1 lub 2wogole witam po komuni, jestem padnieta, ale fajnie było, odezwe sie jutro ![]() aha nie doczytałam was jeszcze, ale bede próbować
Edytowane przez kasia_aa Czas edycji: 2012-05-13 o 21:37 |
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no czekamy co wyjdzie z nowa praca, jak ok, to zalatwiamy sale itd (u nas gdzies 1,5-2 lata na sale sie czeka) czyli troche sie zejdzie, a jak zostanie w obecnej pracy to jeszcze dluzej, bo chcemy kredyt wziac, a do tego tz potrzebuje dowodu, a to to juz kolejna bajka... ![]() glam te ludzie to niemozliwe sa ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Aniu dzieki
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Mało się udzielam ale Mały nie daje nic napisać a jak śpi to jest oczywiście tysiąc rzeczy do zrobienia... Hubcio śpi ok 3-4 razy dziennie po ok 40 min do max godziny a jeszcze ze 2 tyg temu na spacerze potrafił spać 2,5h ale to już dawno i nieprawda po kąpieli ok 19.30 śpi róznie do 5, 6 lub 7 oczywiscie z kilkoma pobudkami w nocy na karmienie (ale tego to juz nie licze ).Miałam kupić na Dzień Dziecka szczeniaczka ale najlpeszą zabawką jest pilot tv takze dostanie swój własny. Jestem na etapie szukania krzesełka do karmienia,myslę nad takim z funcją rozmontowania później na stolik + krzesełko,np. takie http://allegro.pl/wielofunkcyjne-krz...328984231.html widCzy któraś z Was posiada taki wynalazek? Princewidzę,ze Ty z Lublina jesteś i był temat staników, w sklepie przy ul.Lubartowskiej dobierają odpowiedni rozmiar (niedaleko salonów z sukniami ślubnymi) Dzisiaj kończy mi sie macierzyński;( także od jutra "wypoczywam" na urlopie wypoczynkowym.Pozdrawiam! Na tvn style znowu o obsesji karmienia piersią... AAA w lidlu chyba od 24 maja będą bodziaki tetry i coś jeszcze dla niemowląt; staniki do karmienia (ale rozmiary chyba 80 w obwodzie tylko). Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-13 o 21:48 |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
saaraa a no ja mam cos takiego
z krzeselka jestem zadowolona, drugiej funkcji jeszcze nie probowalismy![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- http://allegro.pl/e-zabawki-krzeselk...319114740.html to mam tylko zielone jasne |
|
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Muffinko a czy jest w tym krzeseku regulacja oparcia? bo jakaś ślepa jestem a kolorystycznie ładniejsze od tego które podałam.
Moje dziecko ma nowy obiekt westchnień, bylismy dzisiaj w deichmannie i był wielki plakat z halle berry zaczął śmiać sie w głos, piszczeć i machać rączkami do tej pory liczyłam się tylko ja a tu jakaś obca baba tak go zainteresowała
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-13 o 21:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

.

klask i: za 6 miesięcy

no ale na szczescie mam rodziców na północy (50 km od Kołobrzegu) wiec zawsze taka opcja zostaje 
mam nadzieje, ze ta zabale tylko i przejdzie....

pobudki-szczęśliwa 7?