|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- nie dzięki ale dzięki |
|
|
|
|
#2702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
czesc Mamy i Dzieciątka
![]() wróciliśmy z komunii, niunia chyba sie nie stęskniła za bardzo za nami, troche sie potuliła ale juz na kocyku zabawki obgryza ![]() w sumie nawet było miło, drzemnęłam sie w samochodzie chwile ![]() znowu nie ponadrabiam bo zaraz idziemy kąpać moją cudną córunię i do wyrka sami pewnie padniemy bo jutro znów do roboty Cytat:
![]() Asia Twój synulo w dużej wannie tez się prezentuje cudnie Cytat:
![]() a z rurki lubi pic, bawi ją to, oblewa sie na razie cała ale mysle, ze sie szybko nauczy Cytat:
a my jeszcze mamy nakolanniki do raczkowania ![]() Acelinko łelkam bek Nati cudnie siedzi na nocniku
|
|||
|
|
|
#2703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pio będzie zachwycony ![]() Cytat:
pokazuj nakolanniki
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, muszę się Wam pochwalić bo jestem z siebie dumna - zmieniłam sama żarówkę pod okapem, co wymagało ode mnie rozkręcenia tego ustrojstwa. Zbierałam się dwa tygodnie do tego
a zajęło ledwo 5 minut.
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
o własnie tez widzialam ale zastanawiałam sie czy nei uciskają, czy nie spadają??
To z tej komunin ajlepsza była drzemka w aucie?? też sie z niego śmiałam...te owady wylatujące z doopki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a moje dziecię, sprytne dziecię, w łóżeczku spać niet, położyłam ja koło siebie, trochę sie poprzytulałysmy i...zasnęła, ale i tak ją przełożę do łóżeczka |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
nie było mnie chwilę - złośliwość rzeczy martwych - laptop padł ale go reanimowaliśmy i działa jak na razie - a tęsknił kto zauważył kto![]() Zuzia dalej kaszle, dzisiaj zaliczyliśmy wizytę u lekarza - dostaliśmy kropelki na oczka i się kurujemy dalej - oby jak najkrócej ![]() poczytałam co się działo ale odpisać ciężko - dzieciaczki wszystkie przecudne odniosę się tylko do tego: Cytat:
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już mykam..słodkich i kolorowych |
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko moje zasnęło w końcu bez gorączki
Martuniaa tęskniłyśmy |
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy ostatnim spaniu mojej niuni i bieganiu między pracą a domem to jak prezent od losu nakolanniki nieco spadają, ubieram jej na legginsy, ale nie uciskają Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry poniedzielnie
![]() Niedziela trzynastego była nawet szczęśliwa, aukcje na all poszły bardzo ładnie, dwie wpłaty już na koncie zaczynam szukać małej czegoś na dzień dziecka ![]() Oglądałam w ddtvn o maleńkiej 2miesięcznej niuni potrzebującej szpiku kostnego, o matko ale się spłakałam, jeszcze nie dawno nasze dzieciaczki takie maluteńkie były i wszystko mogło się wydażyć.. Położyłam małą wczoraj do spania w śpiworku, zasnęła niemal odrazu ale mąż mówił że w nocy w nim raczkowała i płakała... a ja nic nie słyszałam Na koniec pogoda na wybrzeżu słonecznie i bezchmurnie aczkolwiek pewnie zimno ![]() Małgoś Ty w mojej okolicy kochana byłaś a ja przegapiłam Rewa jest 10 min od mojego domku
|
#2713 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry poniedziałkowo, my dziś aktywny dzień bo musimy spawryu pozałatwiać, ale póki co w domku
Cytat:
![]() Cytat:
the best Cytat:
na FB ktoś mi to podesłał, po waszym opisie nie zamierzam oglądać ![]() a to super Cytat:
no ale one do raczkowania, a u nas pełzanie tylko
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
Cytat:
Widzę że mowa o filmiku na fb, też Go obejrzałam i cały czas o tym myślę. Ryczałam jak głupia gdy go oglądałam, prawie zwymiotowałam, bo było Mi aż tak nie dobrze gdy na to patryłam Edytowane przez DzastaW Czas edycji: 2012-05-14 o 10:56 |
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł połikendowo
![]() Spac mi się chce okrutnie- wczoraj jakiś istny maraton miałam - od rana mycie podłóg, ogarniecie domu, spacer, no i ciągle Pio u boku bo tatuś lekko nieczynny dziś muszę jakoś odddech złapać
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie witam po weekendzie bez komputera
![]() Niestety dzisiaj znowu wpadam na chwile i pisze z tel siostry bo laptop znowu odmówił posłuszeństwa :ściana: Nie mam pojęcia czy ten film był nagrywany z ukrytej kamery :nie wiem: Zuzi oczka przestały ropiec |
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry! Zośka bez gorączki, bez wysypki. Także to była taka silna reakcja na szczepienie niestety. Ale na szczęście dziś mam już znowu moje kochane, nie marudne dziecko, które zaskoczyło mamę i wypiło z rana 125 ml mleka ze smakiem
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Martunia, to super że jej przeszło, a jakie krople stosowaliście w końcu? I skąd taka reakcja się bierze? Tak dopytuje, bo u nas co jakiś czas ten problem wraca niestety. |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie widziałam ten filmik, nie mam słów, płakać się chce, ale czytałam,że zabrali jej dziecko
|
|
|
|
#2719 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dzień
jedne zajęcia za mną następne przede mną, dziecię właśnie koło mnie ćwiczy wstawanie i robienie bum na tylek, a do tego muszę co chwila na nia lukać, bo sie puszcza i stoi moment bez trzymanki masakra...niez mordowana jest w tym hihi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Muminki
![]() U nas noce bez zmian. Masakra. Ile to może trwać jeszcze Biedny przebudzał się i do raczkowania z głową na poduszcze, zamkniętymi oczyma i tym jego popłakiwaniem A kolejnych zębów nie widać ![]() Irmith byłam byłam i w Gdyni byłam u rodziny. Dawa razy nawet ![]() A ja też dupa bo nie pomyślałam, że Ty przecież z Gdyni jesteś Mamo Zosi cieszę się, że jest już wszystko w porządku. Archi a jak Piotrula śpi w nocy?
|
#2721 |
|
Przyczajenie
|
Słyszałyście o metodzie nauki czytania Glena Domana?
Macie może już jakieś doświadczenia? Jeśli nie to zapraszam na http://perfekcyjnamama.blogspot.com/ |
|
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dziecko właśnie ogląda reklamy (wiem, bardzo wychowawcze) a ja mam chwilę dla siebie ![]() irmith za wczorajsze powodzenie w interesachmamo zosi i martunia super że córeczki mają się już lepiej ![]() małgosia współczuję nocki u nas nocka spokojnie, ale dni są coraz bardziej marudne, winowajca ząbek się już powoli ujawnia, już się nie mogę doczekać, aż się w buzi coś zabieli bo mam już dość pytań w stylu "a zęby ma?" "nie maaaaa???"A i mamy za sobą debiut z Danonkiem, słodkie toto okropnie, ale Hani smakowało bardzo
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzi zakrapiam oczki gentamicin wzf Cytat:
|
||
|
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Póki co to dałam dziś młodej malutkiego Danonka truskawkowego i jak wykończymy czteropak, który zakupiłam planuję kupić jakiś najprostszy jogurt naturalny bez zbędnych ulepszaczy i dodawać do niego owocki ze słoiczków, a w sezonie truskawki, maliny, brzoskwinie itp
|
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć je cycka tylko dwa razy w nocy ale budzi się chyba z przyzywczajenia , cóż zrobić , kiedyś się wyśpimy ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#2728 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej ho popołudniowo
ale tu dzis cisza...az narobić zdążyłam ![]() a ja nie dość ze niewyspana masakrycznie to jeszcze mam katar...leje mi sie z nosa ciurkiem dosłownie. Oby sie niunia nie zaraziła.... ![]() Cytat:
współczuje i tulamCytat:
i tez u nas spi lepiejCytat:
ja chce juz zaplanowac ten dzien
|
|||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Po obiedzie odkryłam u Zośki wysypkę na brzuchu, więc to w takim razie była trzydniówka. Mam pytane do mam, które przez to przeszły. Ile ta wysypka będzie się utrzymywać na ciele?
i przesyłam buziaki dla wszystkich niewyspanych mam, bo mimo, iż śpimy długo to pobudki są częste, choć dostanie cycka i zasypia w 3 minuty, choć i czasem zdarza się nam i dwu godzinna przerwa w nocy niestety. W końcu się wyśpimy ciurkiem te choć 6 godzin! Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-14 o 17:54 |
|
|
|
#2730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas wysypka zaczęła stopniowo znikać na drugi dzień po tym, jak się pojawiła, 3 dnia praktycznie już nie było po niej śladu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

malo nie zaspałam- bo bylam umówiona na 9!
ale moze rzeczywiscieniekapka sobie zamowie juz 
Nati cudnie siedzi na nocniku

Pio będzie zachwycony

ale go reanimowaliśmy i działa jak na razie 
Co prawda, to miłosć na odleglosć, ale jak chłopaka wzieło to po same uszy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Rewa jest 10 min od mojego domku