Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 20:16   #2191
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII

Cytat:
Napisane przez em!L!a Pokaż wiadomość
pomyśl jeszcze czy na pewno je chcesz
dwóch ostatnich nie polecam niszczą masakrycznie włosy - dlatego przestałam farbować bo nic by mi nie zostało z włosów..

a pierwszej nie testowałam ale to wszystko prawie to samo

jak dla mnie szkoda włosów na farby a rozjaśniacze to już w ogóle

dla tego teraz się waham nawet nad maską zmieniającą odcień, mimo w sumie dobrego składu
ale lepsza chyba taka maska niż szampon joanny niebieski który odstawiłam już bo siano robił mi na głowie
tak wiem, że niszczą ale chcę się pozbyć czernideł a do swojej fryzjerki u której byłam na dekoloryzacji jak na razie długo nie pojadę bo to jest 100 km ode mnie... farbuję raz w msc odrosty ale dzięki temu, że dbam o włosy Naszymi sposobami nie mam zniszczonego siana
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:23   #2192
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlilkaCQE Pokaż wiadomość
z tym, że właśnie poświaty ja nie chcę bo poswiatę to ja mam teraz ja chcę rudośc albo jasny brąz czytam na forach ale laski piszą tam takie głupoty, ze o matko wole tu u Was bo Wam ufam
hmm a jakbym kupiła farbę rozjaśniającą joanny 0 2-4 tony i na to farbę jasny brąz ?

ja tak robiłam i z ciemnego brązu zeszłam na blond
Pokaż mi zdjęcie swojego obecnego koloru włosów i jaki chcesz uzyskać to Ci pomogę, farbowanie mam opanowane, bo już wszystko na swojej głowie testowałam
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:30   #2193
em!L!a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

mi to zajęło 2 lata (bez dekoloryzacji) i mam 50/50 odrosty tle że tak się już nie rzucają w oczy
pierwszy rok to była męczarnia z odrostami

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013

Edytowane przez em!L!a
Czas edycji: 2012-05-13 o 20:32
em!L!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:41   #2194
visionAM
Zakorzenienie

Mi jakieś pół roku, ale odbiło się to na moich włosach.... ale zeszłam do bardzo jasnego popielatego blondu.

Zresztą same popatrzcie...

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-05-13 o 20:55
Stary 2012-05-13, 20:43   #2195
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
jak dla mnie szkoda włosów na farby a rozjaśniacze to już w ogóle

Zaczęłam przyspieszanie Joanną Rzepą zobaczymy co z tego wyjdzie

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:44   #2196
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Pokaż mi zdjęcie swojego obecnego koloru włosów i jaki chcesz uzyskać to Ci pomogę, farbowanie mam opanowane, bo już wszystko na swojej głowie testowałam
nie chce mi sie dodać załącznik... ale mam taki http://www.studio-mody.com.pl/brazowe-wlosy/ W świetle ma ruda poświatę. Chce mieć jasny brąz ( może być coś z rudością ) albo ciemny blond. Pomożesz ? jak Ty to robiłaś ? może przejdzmy na priv, żeby tu nie zasmiecac ?

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Mi jakieś pół roku, ale odbiło się to na moich włosach.... ale zeszłam do bardzo jasnego popielatego blondu.
a mi się marzy tylko jasny brązik
Stary 2012-05-13, 20:52   #2197
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też czytałam , że joanna niszczy. Przejdę się zobaczę te dwa o których mówisz ale zrobię to chyba pod koniec tygodnia albo dopiero za tydzień jak na razie odczekam bo niedawno farbowałam
Jeśli już musi być rozjaśniacz zamiast ściągacza koloru, to może jednak lepiej coś profesjonalnego? W rozjaśniaczach oblatany jest fryz5 (mam nadzieję, że nie pomyliłam nicku), on Ci na pewno pomoże. Ja kąpiel rozjaśniającą robiłam Garnierem (seria Color Naturals) i mimo wszystko- zniszczył włosy. Tzn. nie jakoś tragicznie, ale po długim czasie to po prostu wyszło. O ile farby z tej serii są jak dla mnie super, o tyle rozjaśniacz hmm... no mam co do niego mieszane uczucia. Od razu po zabiegu wiedziałam, że włosy w niektórych miejscach po prostu nie dojdą do siebie a przed zabiegiem kłaczki były w bardzo dobrym (chociaż nie rewelacyjnym) stanie.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:58   #2198
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Zaczęłam przyspieszanie Joanną Rzepą zobaczymy co z tego wyjdzie
U mnie nic nie pomogła
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:59   #2199
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Jeśli już musi być rozjaśniacz zamiast ściągacza koloru, to może jednak lepiej coś profesjonalnego? W rozjaśniaczach oblatany jest fryz5 (mam nadzieję, że nie pomyliłam nicku), on Ci na pewno pomoże. Ja kąpiel rozjaśniającą robiłam Garnierem (seria Color Naturals) i mimo wszystko- zniszczył włosy. Tzn. nie jakoś tragicznie, ale po długim czasie to po prostu wyszło. O ile farby z tej serii są jak dla mnie super, o tyle rozjaśniacz hmm... no mam co do niego mieszane uczucia. Od razu po zabiegu wiedziałam, że włosy w niektórych miejscach po prostu nie dojdą do siebie a przed zabiegiem kłaczki były w bardzo dobrym (chociaż nie rewelacyjnym) stanie.

Stary 2012-05-13, 21:18   #2200
weronika7
Wtajemniczenie

Używacie może oleju kokosowego Vatika? Jakie macie doświadczenia z nim, pomaga coś?
weronika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:25   #2201
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Używacie może oleju kokosowego Vatika? Jakie macie doświadczenia z nim, pomaga coś?
Mam Vatikę i jak narazie nie stwierdziłam, żeby mi specjalnie pomógł ten olej. Może zbyt nieregularnie używam.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:30   #2202
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Z Vatiką jest jak i z innymi olejami- jednym pasuje, innym nie. Np. jak dla mnie, to świetny olej, chyba najlepszy do moich włosów, ale nie każde włosy dobrze znoszą zioła i sam olej kokosowy nie wszystkim służy. Trzeba testować na sobie
Stary 2012-05-13, 21:33   #2203
malwka
Raczkowanie

Cytat:
mi to zajęło 2 lata (bez dekoloryzacji) i mam 50/50 odrosty tle że tak się już nie rzucają w oczy
pierwszy rok to była męczarnia z odrostami
taaa miałam to samo ja postanowiłam wrócić do "mniej więcej naturalnych" we wrześniu 2010. Do grudnia 2011 to była jakaś masakra z odrostami ;/ przez ten czas normalnie farbowałam ale jakimiś jaśniejszymi kolorami niż miałam, szukając podobnego do naturalnych, np.: czekolada, ciemny blond, mroźny kasztan, i raz jakąś fryzjerską bo ciocia była na kursie i mi za darmo zrobiła (miałam ciemny brąz, w zasadzie to po 5 lata farbowania na ten kolor to już czarny) I dopiero jak w grudniu ubiegłego roku farbnęłam na jasny brąz to już nie farbuję bo się tak ładnie, delikatnie wypłukała ta ostatnia farba i nie widać mi od tamtej pory odrostów. Ale oczywiście różnica między końcówkami a tymi naturalnymi jest

Cytat:

Zresztą same popatrzcie...

bardzo podobają mi sie Twoje włosy z 2009 chociaż są krótsze od moich obecnie ale ich kolor, cięcie i obiętość mnie urzekły

W sumie mniej więcej taki kolor mają teraz moje końcówki Powiedz czym wtedy farbowałaś to zrobie sobie taki kolorek na ślub
Stary 2012-05-13, 21:33   #2204
Nanusia76
Zadomowienie

Na porost i odżywienie włosów polecam wam ampułki Radical z Farmony
Mam przykład na mojej mamie która straciła wszystkie włosy po chemioterapii i właśnie po tych ampułkach kudełki rosły szybciutko, niemalże w oczach. Teraz ma śliczne włosy i sama się wkurza że jest ich za dużo
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:39   #2205
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
haha dopiero teraz zauważyłam, że narzekam na joanne a sama chciałam ja kupić konkretnie o farbach rozjaśniających joanny
teraz myślę, że kupię syoss albo garnier albo l'oreal

Cytat:
i mi i miii

Ja mam powiedzmy takie jak ty w 2012 może ciemniejsze jeszcze, no po prostu czarny, a pod słońce lekko brąz widać, a chciałabym jak twoje w 2009
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:44   #2206
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Na porost i odżywienie włosów polecam wam ampułki Radical z Farmony
Mam przykład na mojej mamie która straciła wszystkie włosy po chemioterapii i właśnie po tych ampułkach kudełki rosły szybciutko, niemalże w oczach. Teraz ma śliczne włosy i sama się wkurza że jest ich za dużo
szkoda, że nie mogę wcierek z alkoholem

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
i mi i miii

Ja mam powiedzmy takie jak ty w 2012 może ciemniejsze jeszcze, no po prostu czarny, a pod słońce lekko brąz widać, a chciałabym jak twoje w 2009
Wellaton 12/1 dobrze rozjaśnia i nie nadaje włosom rudości.
Ale ja bym się teraz na takie eksperymenty nie zdecydowała Bo własnie bawiłam się tym Wellatonem, w pewnym momencie miałam fajny kolo włosów, ale przesadziłam - rozjaśniałam dalej i potem właśnie wyszło ciulowe siano, jak na środkowym zdjęciu.
Stary 2012-05-13, 21:53   #2207
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, że nie mogę wcierek z alkoholem

Ale ja bym się teraz na takie eksperymenty nie zdecydowała Bo własnie bawiłam się tym Wellatonem, w pewnym momencie miałam fajny kolo włosów, ale przesadziłam - rozjaśniałam dalej i potem właśnie wyszło ciulowe siano, jak na środkowym zdjęciu.
a powiedz mi ile razy bym musiała tego używać żeby mi wyszedł pożądany kolor?
Stary 2012-05-13, 21:55   #2208
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja tak offtopowo co by było gdybym na swoje brązidła nałozyła ruda farbę ? jakiś czas temu malowałam na czekoladowy brąz i ( miał być ... ) podrudziały a nie jest... Jest ciemny za ciemny... Jak mam go zrudzieć ? Jaką farbą ?
Moja znajoma zeszła z ciemnych włosów do takiego ciepłego blondu farbami sama... nie wiem jak ona to zrobiła... help jestem gotowa jutro iść kupić farbę albo farbe rozjasniającą i do tego rudyyy albo jasny brąz
Jeśli chcesz rozjaśnić włosy, to ja mogę polecić dekoloryzator L'oreala. Sama ściągałam sobie tak kolor z włosów dwa razy i mogę polecić go z czystym sumieniem, a za każdym razem schodziłam z takiego średniego brązu do jasnego blondu Fakt faktem, że na pewno odżywczo to on na włosy na wpływał, ale nie niszczył ich też w jakiś widoczny sposób (inna sprawa późniejsze farbowanie na blond co 3 tyg ), a myślę, że jakbym wówczas była na tyle świadoma w temacie pielęgnacji włosów, co teraz, to sam zabieg byłby praktycznie nieszkodliwy

Cytat:
Ja używam i dosyć go sobie chwalę Włoski są po nim jakby bardziej nawilżone i tak przyjemnie śliskie w dotyku
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:55   #2209
visionAM
Zakorzenienie

Myślę, że 2 maksymalnie 3 razy... ale to zależy jak bardzo masz podatne na rozjaśnianie włosy i czym farbowałaś teraz

Cytat:
bardzo podobają mi sie Twoje włosy z 2009 chociaż są krótsze od moich obecnie ale ich kolor, cięcie i obiętość mnie urzekły

W sumie mniej więcej taki kolor mają teraz moje końcówki Powiedz czym wtedy farbowałaś to zrobie sobie taki kolorek na ślub
to zdjęcie z 2009 roku to jest wypłukana farba Schwarzkopf Natural&Easy dokładnie taka: http://www.otoli.pl/uroda_i_zdrowie/...Jasny_Braz.php

Tylko ten kolor, co mam na zdjęciu to jest jakieś 3 miesiące po farbowaniu
Prawie całkiem wypłukany, na początku wyszły prawie czarne i stopniowo jaśniały.

A gęstość - zawsze miałam bardzo gęste włosy, teraz mam praktycznie tak gęste jak w 2009, może nawet bardziej... tylko schodzę z tego cholernego cieniowania, bo kompletnie mi się to nie podoba, no i łatwiej dbać o włosy, gdy są na prosto ścięte.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-05-13 o 22:00
Stary 2012-05-13, 22:00   #2210
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że 2 maksymalnie 3 razy... ale to zależy jak bardzo masz podatne na rozjaśnianie włosy i czym farbowałaś teraz
łe to u mnie pewnie dłużej by to potrwało, lepiej będzie chyba jak pójdę do fryzjerki się zorientować co ona mi zaproponuje
Stary 2012-05-14, 00:14   #2211
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że Wellaton może być MEGA żółty Szkoda, że nie mam tutaj starych zdjęć, ale po kilku farbowaniach odrostu miałam straszny kolor na głowie. Ale u niektórych kolor wychodzi cudnie. No ale to dosyć mocna farba, tak na dłuższą metę to muszę przyznać, że mocno wysusza włosy.
Stary 2012-05-14, 08:23   #2212
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz rozjaśnić włosy, to ja mogę polecić dekoloryzator L'oreala. Sama ściągałam sobie tak kolor z włosów dwa razy i mogę polecić go z czystym sumieniem, a za każdym razem schodziłam z takiego średniego brązu do jasnego blondu Fakt faktem, że na pewno odżywczo to on na włosy na wpływał, ale nie niszczył ich też w jakiś widoczny sposób (inna sprawa późniejsze farbowanie na blond co 3 tyg ), a myślę, że jakbym wówczas była na tyle świadoma w temacie pielęgnacji włosów, co teraz, to sam zabieg byłby praktycznie nieszkodliwy
mówisz , że l'oreal ? no i mam mętlik w głowie l'oreal czy wellaton 12/1 nie chodzi mi absolutnie o zejście do blondu. Chcę z brązu, który wg mnie jest ciemny- a miałbyś jasno złoty ( z rudą poświatą ) zejść do jasnego brązu. Co będzie lepsiejsze ? Ewentualnie wtedy jeszcze na to nałożyć farbę. Biedne włosiska. Ale ja je odżywię później oczywiście marzy mi sie słomkowy blond ale to jeszcze nie ten czas
Już mam taką schizę , że śniło mi się w nocy, że byłam z TŻ w lesie i miałam na głowie rozjaśniacz i marudziłam mu, że muszę go zmyć , po czym myłam myłam i wyszła mi garść włosów może to znak proroczy ?
Moje włosy obecne co prawda mają ładny brązowy kolorek ale to pod słońce tylko
Jestem z siebie dumna bo wtarłam rano Saponics, łyknęłam Humavit i CP, pije pokrzywę, po pracy naolejuję ( ojj dawno tego nie robiłam ) i zacznę po raz drugi drugą serię drożdży
Stary 2012-05-14, 08:40   #2213
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
mówisz , że l'oreal ? no i mam mętlik w głowie l'oreal czy wellaton 12/1 nie chodzi mi absolutnie o zejście do blondu. Chcę z brązu, który wg mnie jest ciemny- a miałbyś jasno złoty ( z rudą poświatą ) zejść do jasnego brązu. Co będzie lepsiejsze ? Ewentualnie wtedy jeszcze na to nałożyć farbę. Biedne włosiska. Ale ja je odżywię później oczywiście marzy mi sie słomkowy blond ale to jeszcze nie ten czas
Już mam taką schizę , że śniło mi się w nocy, że byłam z TŻ w lesie i miałam na głowie rozjaśniacz i marudziłam mu, że muszę go zmyć , po czym myłam myłam i wyszła mi garść włosów może to znak proroczy ?
Moje włosy obecne co prawda mają ładny brązowy kolorek ale to pod słońce tylko
Jestem z siebie dumna bo wtarłam rano Saponics, łyknęłam Humavit i CP, pije pokrzywę, po pracy naolejuję ( ojj dawno tego nie robiłam ) i zacznę po raz drugi drugą serię drożdży
Niestety nie mam porównania z Wellatonem, ale tak jak mówię, mnie L'oreal nie zniszczył włosów nawet przy takim drastycznym schodzeniu z koloru Zresztą masz w opakowaniu dwie saszetki z tym środkiem rozjaśniającym, jak chcesz tylko delikatnie zdjąć ten zbyt ciemny kolor, to dasz jedną i potrzymasz odrobinę krócej Niestety raczej dodatkowe farbowanie będzie konieczne, bo na ogół kolory nie wychodzą zbyt twarzowe po takim rozjaśnianiu

i oby tak dalej

Mnie ostatnio strasznie się włoski sypią i nie wiem już, czego to wina Oby to było tylko przejściowe Póki co idę zaraz biegać jeszcze z naolejowaną po nocy głową
Stary 2012-05-14, 08:52   #2214
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Niestety nie mam porównania z Wellatonem, ale tak jak mówię, mnie L'oreal nie zniszczył włosów nawet przy takim drastycznym schodzeniu z koloru Zresztą masz w opakowaniu dwie saszetki z tym środkiem rozjaśniającym, jak chcesz tylko delikatnie zdjąć ten zbyt ciemny kolor, to dasz jedną i potrzymasz odrobinę krócej Niestety raczej dodatkowe farbowanie będzie konieczne, bo na ogół kolory nie wychodzą zbyt twarzowe po takim rozjaśnianiu

i oby tak dalej

Mnie ostatnio strasznie się włoski sypią i nie wiem już, czego to wina Oby to było tylko przejściowe Póki co idę zaraz biegać jeszcze z naolejowaną po nocy głową

jestem zdeterminowana więc zrobię to tylko sama nie wiem czy nie zrobię tego po 2.06 ( idę na wesele ) bo jak coś nie wyjdzie to żebym się siebie nie wstydziła a poza tym włosy odpoczna od ostatniego farbowania no i na maksa je odzywię, żeby straty były jak najmniejsze
Ale pewnie polecę i kupię juz dziś
No i muszę w końcu zajrzeć do apteki po witamine w płynie

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

a pijesz pokrzywę ? Bo mi na sypanie włosów nic tak nie pomogło ( praktycznie w ciągu tygodnia ) jak właśnie picie pokrzywy
Stary 2012-05-14, 09:01   #2215
Gofrzyca
Zakorzenienie

A ja mam już wątpliwości co do tego mojego schodzenia z koloru
W jakiś sposób to zrobię i jak będzie jaśniejszy od mojego naturalnego to będę musiała potarzać co jakiś czas i niszczyć włosy.

Jeszcze ktoś obcykany niech mi powie. Co lepiej zrobić? Całościowo kolor jaśniejszy czy np jakieś refleksy cienkie pasemka jaśniejsze?
Stary 2012-05-14, 09:03   #2216
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

a i jeszcze jedno pytanie : czy Wy po nałożeniu dekoloryzatora ( już wiem , że najpierw na końcówki a dopiero pod sam koniec na odrost ) zostawiacie go i nic z nim nie robicie czy cały czas ,,miziacie" masujecie włosy ? Jak byłam na dekoloryzacji u fryzjerki to ona cały czas je masowała.
Stary 2012-05-14, 09:21   #2217
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
a i jeszcze jedno pytanie : czy Wy po nałożeniu dekoloryzatora ( już wiem , że najpierw na końcówki a dopiero pod sam koniec na odrost ) zostawiacie go i nic z nim nie robicie czy cały czas ,,miziacie" masujecie włosy ? Jak byłam na dekoloryzacji u fryzjerki to ona cały czas je masowała.
Ja bym polecała troszeczkę je pomasować, żeby mieć 100% pewność, że wszystkie włosy zostały równomiernie pokryte i nie będzie żadnych ciemniejszych pasemek-niespodzianek po jego zmyciu
Stary 2012-05-14, 09:27   #2218
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Ja bym polecała troszeczkę je pomasować, żeby mieć 100% pewność, że wszystkie włosy zostały równomiernie pokryte i nie będzie żadnych ciemniejszych pasemek-niespodzianek po jego zmyciu
właśnie boję się tego, że nierówno się odbarwia i po nałożeniu farby będą plamy. Tak więc reasumując: nakładam dekoloryzator od dołu, masuję masuję masuję, trzymam a jakieś pół godz przed zmyciem nakładam na skórę głowy i odrost ? I wznoszę modły do Boga o równy i ładny kolor oraz o mało zniszczone włosy a myślicie, że jak godzinę przytrzymam to z brązu mi nie wyjdą białe ?
Stary 2012-05-14, 10:08   #2219
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Tylko, że Wellaton może być MEGA żółty Szkoda, że nie mam tutaj starych zdjęć, ale po kilku farbowaniach odrostu miałam straszny kolor na głowie. Ale u niektórych kolor wychodzi cudnie. No ale to dosyć mocna farba, tak na dłuższą metę to muszę przyznać, że mocno wysusza włosy.
Żółty? Popielaty jasny blond wyszedł żółty?

Poza tym dekoloryzator L'Oreala a farba rozjaśniająca to dwie różne rzeczy, wiadomo że dekoloryzator zadziała mocniej i wyjdzie na głowie jakieś żółtko-nie do końca wiadomo co i będzie trzeba kłaść nowy kolor, jak to bywa po dekoloryzacji a Wellaton rozjaśni trochę obecny kolor, ja po pierwszym użyciu miałam już jasny brąz... i robiłam to Wellatonem, bo dekoloryzacji w domu się bałam
Stary 2012-05-14, 11:07   #2220
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Żółty? Popielaty jasny blond wyszedł żółty?

Poza tym dekoloryzator L'Oreala a farba rozjaśniająca to dwie różne rzeczy, wiadomo że dekoloryzator zadziała mocniej i wyjdzie na głowie jakieś żółtko-nie do końca wiadomo co i będzie trzeba kłaść nowy kolor, jak to bywa po dekoloryzacji a Wellaton rozjaśni trochę obecny kolor, ja po pierwszym użyciu miałam już jasny brąz... i robiłam to Wellatonem, bo dekoloryzacji w domu się bałam
no to ja spróbuję wellatonu mam nadzieję, że uda mi się i będzie w miarę jednolito i nie będę miała żółci na głowie ale to w czerwcu po weselu kupię dziś wellaton i będzie czekał a nóż widelec znajdzie mnie szybciej...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości