|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż mi zdjęcie swojego obecnego koloru włosów i jaki chcesz uzyskać to Ci pomogę, farbowanie mam opanowane, bo już wszystko na swojej głowie testowałam
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
mi to zajęło 2 lata (bez dekoloryzacji) i mam 50/50 odrosty tle że tak się już nie rzucają w oczy ![]() pierwszy rok to była męczarnia z odrostami
cel (-15kg)-> 2 cel -> 60kg (BMI: 21.50) Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg) ![]() ![]() Edytowane przez em!L!a Czas edycji: 2012-05-13 o 20:32 |
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakieś pół roku, ale odbiło się to na moich włosach.... ale zeszłam do bardzo jasnego popielatego blondu.
Zresztą same popatrzcie...
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-05-13 o 20:55 |
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Zaczęłam przyspieszanie Joanną Rzepą zobaczymy co z tego wyjdzie
|
#2196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? jak Ty to robiłaś ? może przejdzmy na priv, żeby tu nie zasmiecac ?---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli już musi być rozjaśniacz zamiast ściągacza koloru, to może jednak lepiej coś profesjonalnego? W rozjaśniaczach oblatany jest fryz5 (mam nadzieję, że nie pomyliłam nicku), on Ci na pewno pomoże. Ja kąpiel rozjaśniającą robiłam Garnierem (seria Color Naturals) i mimo wszystko- zniszczył włosy. Tzn. nie jakoś tragicznie, ale po długim czasie to po prostu wyszło. O ile farby z tej serii są jak dla mnie super, o tyle rozjaśniacz hmm... no mam co do niego mieszane uczucia. Od razu po zabiegu wiedziałam, że włosy w niektórych miejscach po prostu nie dojdą do siebie a przed zabiegiem kłaczki były w bardzo dobrym (chociaż nie rewelacyjnym) stanie.
|
|
|
|
#2198 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
Używacie może oleju kokosowego Vatika? Jakie macie doświadczenia z nim, pomaga coś?
|
|
|
|
#2201 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2203 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(miałam ciemny brąz, w zasadzie to po 5 lata farbowania na ten kolor to już czarny) I dopiero jak w grudniu ubiegłego roku farbnęłam na jasny brąz to już nie farbuję bo się tak ładnie, delikatnie wypłukała ta ostatnia farba i nie widać mi od tamtej pory odrostów. Ale oczywiście różnica między końcówkami a tymi naturalnymi jest Cytat:
W sumie mniej więcej taki kolor mają teraz moje końcówki Powiedz czym wtedy farbowałaś to zrobie sobie taki kolorek na ślub
|
||
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Na porost i odżywienie włosów polecam wam ampułki Radical z Farmony
Mam przykład na mojej mamie która straciła wszystkie włosy po chemioterapii i właśnie po tych ampułkach kudełki rosły szybciutko, niemalże w oczach. Teraz ma śliczne włosy i sama się wkurza że jest ich za dużo
|
|
|
|
#2205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam powiedzmy takie jak ty w 2012 może ciemniejsze jeszcze, no po prostu czarny, a pod słońce lekko brąz widać, a chciałabym jak twoje w 2009
|
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja bym się teraz na takie eksperymenty nie zdecydowała |
||
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt faktem, że na pewno odżywczo to on na włosy na wpływał, ale nie niszczył ich też w jakiś widoczny sposób (inna sprawa późniejsze farbowanie na blond co 3 tyg ![]() Cytat:
Włoski są po nim jakby bardziej nawilżone i tak przyjemnie śliskie w dotyku
|
||
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że 2 maksymalnie 3 razy... ale to zależy jak bardzo masz podatne na rozjaśnianie włosy i czym farbowałaś teraz
![]() Cytat:
Tylko ten kolor, co mam na zdjęciu to jest jakieś 3 miesiące po farbowaniu ![]() Prawie całkiem wypłukany, na początku wyszły prawie czarne i stopniowo jaśniały. A gęstość - zawsze miałam bardzo gęste włosy, teraz mam praktycznie tak gęste jak w 2009, może nawet bardziej... tylko schodzę z tego cholernego cieniowania, bo kompletnie mi się to nie podoba, no i łatwiej dbać o włosy, gdy są na prosto ścięte. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-05-13 o 22:00 |
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie mam tutaj starych zdjęć, ale po kilku farbowaniach odrostu miałam straszny kolor na głowie. Ale u niektórych kolor wychodzi cudnie. No ale to dosyć mocna farba, tak na dłuższą metę to muszę przyznać, że mocno wysusza włosy.
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
l'oreal czy wellaton 12/1 nie chodzi mi absolutnie o zejście do blondu. Chcę z brązu, który wg mnie jest ciemny- a miałbyś jasno złoty ( z rudą poświatą ) zejść do jasnego brązu. Co będzie lepsiejsze ? Ewentualnie wtedy jeszcze na to nałożyć farbę. Biedne włosiska. Ale ja je odżywię Już mam taką schizę , że śniło mi się w nocy, że byłam z TŻ w lesie i miałam na głowie rozjaśniacz i marudziłam mu, że muszę go zmyć , po czym myłam myłam i wyszła mi garść włosów ?Moje włosy obecne co prawda mają ładny brązowy kolorek ale to pod słońce tylko Jestem z siebie dumna bo wtarłam rano Saponics, łyknęłam Humavit i CP, pije pokrzywę, po pracy naolejuję ( ojj dawno tego nie robiłam ) i zacznę po raz drugi drugą serię drożdży
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą masz w opakowaniu dwie saszetki z tym środkiem rozjaśniającym, jak chcesz tylko delikatnie zdjąć ten zbyt ciemny kolor, to dasz jedną i potrzymasz odrobinę krócej Niestety raczej dodatkowe farbowanie będzie konieczne, bo na ogół kolory nie wychodzą zbyt twarzowe po takim rozjaśnianiu ![]() i oby tak dalej ![]() Mnie ostatnio strasznie się włoski sypią i nie wiem już, czego to wina Póki co idę zaraz biegać jeszcze z naolejowaną po nocy głową
|
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem zdeterminowana więc zrobię to tylko sama nie wiem czy nie zrobię tego po 2.06 ( idę na wesele ) bo jak coś nie wyjdzie to żebym się siebie nie wstydziła a poza tym włosy odpoczna od ostatniego farbowania no i na maksa je odzywię, żeby straty były jak najmniejsze ![]() Ale pewnie polecę i kupię juz dziś No i muszę w końcu zajrzeć do apteki po witamine w płynie ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- a pijesz pokrzywę ? Bo mi na sypanie włosów nic tak nie pomogło ( praktycznie w ciągu tygodnia ) jak właśnie picie pokrzywy |
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam już wątpliwości co do tego mojego schodzenia z koloru
![]() W jakiś sposób to zrobię i jak będzie jaśniejszy od mojego naturalnego to będę musiała potarzać co jakiś czas i niszczyć włosy. Jeszcze ktoś obcykany niech mi powie. Co lepiej zrobić? Całościowo kolor jaśniejszy czy np jakieś refleksy cienkie pasemka jaśniejsze?
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
a i jeszcze jedno pytanie : czy Wy po nałożeniu dekoloryzatora ( już wiem , że najpierw na końcówki a dopiero pod sam koniec na odrost ) zostawiacie go i nic z nim nie robicie czy cały czas ,,miziacie" masujecie włosy ? Jak byłam na dekoloryzacji u fryzjerki to ona cały czas je masowała.
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a myślicie, że jak godzinę przytrzymam to z brązu mi nie wyjdą białe ?
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym dekoloryzator L'Oreala a farba rozjaśniająca to dwie różne rzeczy, wiadomo że dekoloryzator zadziała mocniej i wyjdzie na głowie jakieś żółtko-nie do końca wiadomo co i będzie trzeba kłaść nowy kolor, jak to bywa po dekoloryzacji a Wellaton rozjaśni trochę obecny kolor, ja po pierwszym użyciu miałam już jasny brąz... i robiłam to Wellatonem, bo dekoloryzacji w domu się bałam |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że uda mi się i będzie w miarę jednolito i nie będę miała żółci na głowie ale to w czerwcu po weselu kupię dziś wellaton i będzie czekał a nóż widelec znajdzie mnie szybciej...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

ja chcę rudośc albo jasny brąz
?
(bez dekoloryzacji) i mam 50/50 odrosty tle że tak się już nie rzucają w oczy 

cel: do dooopy

konkretnie o farbach rozjaśniających joanny 
?
i oby tak dalej