|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Przpomnij sie jeszcze w czwartek z tą wizytą zebysmy mogly kciuki trzymac ..
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro o 14:30 pierwsza wizyta u lekarza, troszkę się denerwuje, czy wszystko jest i będzie dobrze
![]() jak w ciazy mozna radzic sobie z wzdęciami? Ani nie jem tlusto, ani jakis wyszukanych rzeczy (ziemniaczki z maselkiem, chleb z serkiem, sucharki - przez mdłości na wiele sobie nie moge pozwolic), a tak strasznie mnie meczy w jelitach. Czy sa jakies ziołowe dozwolone w ciąży pastylki?
|
#2343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno będzie wszystko dobrze, będziemy trzymać kciuki a Ty koniecznie daj znać po. W którym jesteś tyg? Odnośnie wzdęć to za bardzo nie wiem, najlepiej zapytaj jutro lekarza to na pewno coś doradzi Marti brzuszek miałaś przepiękny ![]() a tymczasem korzystając z tego, że dopadłam komputer męża przeglądam sobie nasze zdjęcia ze ślubu, ech fajnie tak powspominać ![]() wkleję Wam z dwa |
|
|
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() musso Ty chudzielcu jak możesz mówic, że wyglądasz jak kluska z takimi szczupłymi nogami i takim zgrabnym brzuszkiem? sexy mama po prostu ![]() marti brzuszek miałaś cudny nie tak jak ja kilka dni więcej pojem i od razu kilo więcej ważę, a potem ciężko mi to zrzucić, dlatego zakładam, że jeśli dam radę w pół roku po porodzie wrócić do formy to będzie naprawdę sukces ![]() a ja niedawno wróciłam od mamy, bo pomagałam jej w angielskim i spotkałam się z moją cioteczną bratową, która dała mi całą siatę ciążowych ubrań a że mamy podobne figury to już nie muszę nic kupować, bo tam jest wszystko: legginsy, bluzki, tuniki, sukienki, spódnice
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane trzymam kciuki za Wasze wizyty
![]() Natalka dziekuje niezbyt duzo przytylam bo niecale 9 kg(moze 10 bo ostatnia wizyte mialam 18 grudnia a urodzilam 4 stycznia) a wiec wazylam jakies 62kg w ostatniej chwili.bylam mlodziutka(mialam 21 lat jak urodzilam Laure)teraz ciaze przechodze inaczej.fakt faktem poki co nie tyje-po zimie zostaly mi dodatkowe 3 kg i jak narazie w ciazu 3 miesiecy doszlo mi 0,5kg.Mialam na wadze wiecej ale to wizalo sie z zalegajacymi w jelitach resztkami jedzenia odkad problem troszke sie zmniejszyl to i waga spadla.a Waze w tej chwili 55,5kgTez bym chciala jeszcze raz miec wesele i slub oczywiscie z tym samym a Twoj meus strasznie przypomina mi mojego znajomego mialam przepiekne bolerko |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Martii cudny brzusio miałaś
Natalka ślicznie wyglądałaś! ja też chcę takie bolerko
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe Dziekuje za komplement Co do mojej przemiany materii to wiesz u mnie jest tak ze jak pojem wiecej momentalnie tyje-ale tylko do 55kg wiecej mi nie przybywa bez wg na to co i ile jem-ale rownie szybko chudne-wystarczy ze ogranicze jedzenie-nie potrzeba mi cwiczen.za to duzo chodze po schodach (mam domu 18 stopni do pokonania i latam kilkanascie-albo kiladziesiat razy dziennie).i moje upodobania jedzeniowe duzo daja-moglabym zyc samymi owocami-smazone lubie ale zeby dac sie za nie pochlastac to niekoniecznie.ze slodkim tak samo.jem jak mi sie zachce.za to owoce to musza byc bo jem ich na potege enta ![]() moj jedyny grzech to herbata ktorej pije kilka szklanek dziennie i slodze 3 lyzki ![]() prz Laurce zrzucilam to co przytylam plus 8 dodatkowo w ciagu 5 miesiecy i wygladalam jak cien ale to tez z powodu zajmowania sie dzieckiem samemu, i brakiem czasu dla siebie-nawet na jedzenie.dodatkowo karmienie piersia swoje zrobilo.jednak potem wrocilam do formy uwazam ze kobieta powinna miec kobieca fogure i dazenie za idealem 45kg nie jest dla mnie zrozumiale-bioderka, kawalek pupy i cycuchy musza byc![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Madzius a jakie bedziesz miala bolerko??jak wogole przygotowania?? |
|
|
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
DeKajka
Tak, tak zgadza sie dokladnie w przyszly czwartek(czyli w dzien wizyty u gina) 24 maja, to będzie pierwszy dzien juz 5 miesiąca!! masakra nie? Leci tak szybko!!Marti Przepraszam, nie zauwazylam wczesniej ale mialas cuuudny brzuszek!! Przesliczny!! i musze powiedziec, ze mamy bardzo podobna wage, ja teraz tez mam 55,5 i tez przytylam 0.5 kg od momentu ciazy Ale ogolnie to zawsze szczupla bylam, nigdy nie mialam problemow z waga, chudzielec jestem mam nadzieje, ze tez tylko w brzuszku przytyje a reszta nie:P Postram sie tez dodac zaraz foto brzuszka po jedzeniu;D tylko baterie musze podladowac. aaa mialam pytac, kupowala moze ktoras z Was te body w biedronce w 3 paku? bo ja sie zagapilam i zostaly tylko rozowe i niebieskie jedne ale wieksze niz chcialam. a mi sie podobaly zielone... ehh
|
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taką mam budowę ciała i za mało kg też mi nie sprzyja bo jak ważyłam ok 57 kg to już czułam się za sucha i jakaś taka koścista, dlatego doszłam do wniosku, że najlepsza waga dla mnie to 58-59kg: biust akurat, nie ma fałdek na brzuchu, zgrabne nogi a teraz ważę już ponad 62kg, startowałam z 60kg, więc nie jest źle, ale czuje, że ciężko będzie mi stracić te dodatkowe kg bo lubią mi się one odkładać właśnie na brzuchu, w talii i udach ale damy radę, mam nadzieję, że będę karmić piersią i dieta pomoże mi wrócić szybko do normy zaraz wygrzebię nasze zdjęcia ze ślubu i też się pochwalę, a co
|
|
#2350 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie martw się!Cytat:
|
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Kochane, za mile slowa na temat brzuszka. HeHe to ostatnia okazja kiedy bede ie cieszyc z tego ze tak rosnie
![]() Marti dokldnie taka sobie Ciebie wyobrazalam jak na tym zdjeciu po porodzie, i bylam zdziwiona tymi zdjeciami slubnymi bbo na nich wygladasz tak powaznie ![]() Czarnnamdonna gratuluje zareczyn kkochana ![]() ![]() Natalllka sliczna kobieta z Ciebie i boska suknie slubna mialas DeKajka widze ze juz tez masz sie czym pochwalic, maluszek rosnie i rosnie |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za komplementy
rosne heheToday_Tommorow bo ja na avatarku i na tym zdjeciu jestem bez makijazu a bez nieglo wlasnie wygladam jak dziewczynka-do tej pory z reszta ![]() Wstawiac zdjecia slubne dziewczyny-z przyjemnoscia poogladamy ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- co do ubranek ciazowych to szukajcie w komisach dzieciecych-bardzo czesto tam sa |
|
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marti rosnij rosnij, wszerz i wzdluz
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
wrzucam kilka fotek z naszego ślubu i z pleneru
![]() 1. nasze ulubione - czyste szczęście ![]() 2. moja sukienka - typu rybka, cała z koronki, prześliczna, czułam się w niej rewelacyjnie, a historia znalezienia tej sukienki jest niesamowita, przynajmniej dla mnie: byłyśmy z mamą na rozeznaniu salonów, co w którym oferują i w jakich cenach, weszłyśmy do pierwszego, rozglądam się i mówię "TA", pani pyta czy przymierzę, no to przymierzyłam i się zakochałam, mierzyłam później jeszcze z 10 innych ale wróciłam do tej bo to była ta jedyna a obok mnie mój kochany Tż - Rafał 3. moja sukienka z tyłu - to w tym tyle się zakochałam no i oczywiście moja talia ![]() 4. jedno z moich ulubionych zdjęć z pleneru 5. to też ulubione - takie romantyczne
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiesz, jak Ci jej zazdroszczę przy mojej figurze wychudzonego 14 letniego chłopca - zero wcięcia w talii, zero bioder. Dobrze, że chociaż cycka Bozia mi nie pożałowała ![]() Piękne z Was dziewczyny Panny Młode i piękne kobietki Nie ma, jak to porządny wątek - same laski
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
marti cudny mialas brzuszek!!!!i jaki palsciutki ja mimo tego ze jestem chuda jak szczapa brzuszka nigdy tak plaskiego nie mailam
)natalka-śliucznie wyglądałas!! agrafka suknia jak gwiazda filmowa wooow masz fajna figure ja nie moglabymtakiej meic bo nie mam pupy i wciecia![]() co dow zdec bo ktoras pisala-ja mam od poczzatku ciązy wzdecia msakara niestety nic nei pomaga lekarz mi powiedzial ze pewnie bede miala calą ciaze, na poczatku probowalam rumianku ale pozniej sie okazalo ze chyba rumianku nei mozna wiec kiszka...trezba niby unikac smazonych rzeczy, fasoli, grochu ale ja tego nie jem wiec nie wiem skad ja to mam niby ja za to od wczoraj mam mdlosci a dzis przytulalam sie z kibelkiem ...byc moze jestemn jedna z tych "szczesciar" ktorym rzyganko zaczyna sie w drugim trymestrze....ale juz mi zwisa byleby plamien nie bylo ![]() moj tz wyjechal do ksiegowej ogolnie od wczoraj jest taki kochany ze masakra ciaglke powtarza jak to jestem ja i malsuzek milosciami jego zycia ze co by beze mnie zrobil itd wiec byc moze naprawde sie az tak wystraszyl ja sie bardzo dobrze czuje jako narzeczona chociaz nikomu nie powiedzialam , powiem tylko przyjaciloce a i babci michala powiedzielismy bo ona ejst strasznie za nami , za mną i bardzo się cieszy moją ciazą ze bedzie meic pawnuka wogole to kochana kobieta tego filmiku o babce co bije nie oglądalam i nie mam zamiaru po waszych komentarzach bo wole sie nei stresowac masakra
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Today_Tommorow ja jednak wolalabym ino do przodu
hehehWydaje mi sie ze mimo wszytsko przez te 6 lat troche sie zmienilam moze lekko spowarznialam-na zewnatrz bo wewnatrz to wiadomo ![]() Agrafka suknia
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze sie smieje ze jak inni stali w kolejce po tyłek, ja okupowalam tą po włosy:-] stąd taka szopa |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnamadonna ja tez nie ogladalam bo wiem ze strasznie bym to przezywala.tak jak rok temu tez jakis chodzil w necie co matka wyzywala chlopczyka-nie moglam po nim dojsc do siebie co sobie przypomnialam to mnie sciskalo-wiec nie ogladam.
A Twoje samopoczucie moze jest spowodowane stresem??oby-zeby szybciutko odpuscilo!!TŻnapewno sie wystraszyl-Ci faceci ktorzy na codzien nie ukzuja uczuc w takich momentach pokazuja jak bardzo im zalezy ![]() Moj sie dzis napil wchodze na fb a tam na forum publicznym napisane jak to bardz mnie kocha choc na codzien nie uznajemy wypisywania tam co sie dzieje-mam jedna znajoma ktora doslownie codziennie wypisuje chyba wszytsko co robi-poza "srankiem" za przeproszeniem....Dziewczyny jak myslicie czy kubek kaka i 1 jogurt dziennie wystarczy na pokrycie zapotrzebowania na wapn??zero checi we mnie na sery etc:/ |
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
a talii też nie mam i nigdy nie miałam, bo od zawsze okupuje ją mniejszy lub większy tłuszczyk mimo, że przed ślubem schudłam i ważyłam jakieś 58kg to i tak jest to zasługa gorsetu, który tak mnie ładnie ścisnął że własnie dzięki niemu pokazała się u mnie talia ![]() Cytat:
do kościoła chciałam mieć zakryte ramiona i zastanawiałam się co by najbardziej pasowało, mierzyłam satynowe bolerko ale wyglądało strasznie do delikatnej koronkowej sukienki, mierzyłam koronkowe ale wtedy było za dużo już tej koronki i straciłam nadzieję, że znajdę coś odpowiedniego, a wtedy pani wyciągnęła tą etolę i to było to
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-05-13 o 21:39 |
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie co do Talii
pieknie dopasowana suknia do Twojej figury!!
|
|
|
|
#2362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie to kazdego indywidualna sprawa, ja wychodze z zalożenia ze najwazniejsz eosoby dla mnie wiedza o moim zyciu i to co sie dzieje a reszta malo mnie interesuje za to uwielbiam oglądac zdjecia pociech moich znajomych )---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
))mma z niego polewke troche bo ogolnie biedak ma slabą glowe zawsze wstyd sie przyznac ale mialam mocniejsza od niego , on wyppije dwa-maksimum trzy piwa i ma śrube )
|
|||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie dam rady nadrobic, zmykam do łóżka
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi i pyta w kółko, czy ładnie się zachowuje ![]() * nie, nie jesteśmy w żadnej sekcie, egzorcyzmów w domu też nie odprawiamy
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
ja też już spadam spać
dobranoc mamuśki
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Szybciutko się melduję i zaraz znowu zmykam, jestem strasznie zagoniona
Wczoraj od razu po pracy jechałam na urodziny kuzyna TŻa, jak wróciłam to padłam i od razu poszłam spać. A dzisiaj znowu praca, na szczęście wieczorem w końcu mieliśmy z TŻem porę chwil dla siebie. Jutro postaram się nadrobić choć część Waszych postów.I zmieniło się u mnie to, że chyba wraca mi apetyt. Dziś byłam w stanie pochłonąć naprawdę dużo ![]() Dobrej nocki kochane
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj TŻ na codzien jest takim miskiem al jak juz wypije to masakra-ocieka lukrem doslownie Dobranoc dla Wszystkich ziewajacych ![]() Wracam jutro po tygodniowej przerwy do pracy |
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka - jak Ty ślicznie wygladalas
.. a to pierwsze zdjecie najlepsze .. Taka radosc od Ciebie bije .. no zakochałam się Zegnam się .. dobranoc ..
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
agrafka85 - śliczna sukienka
![]() marti86 - ja mam odwrotnie mogłabym jeść sam nabiał, owoce i warzywa. Być może to co jesz jest w wystarczającej ilości, bądź uzupełniasz je spożywając inne produkty, bo wapń nie tylko jest w nabiale. Przeklejam Ci z netu co tak na szybko znalazłam. Źródła wapnia: migdały, kawior, soja, rzepa, słonecznik, zielone warzywa, mleko pełne w proszku, produkty nabiałowe (oprócz masła), groch, fasola, sery, mak, ryby, mleko zagęszczone niesłodzone, sery dojrzewające podpuszczkowe: tylżycki, gouda, trapistów; sery topione, camembert, ser twarogowo-owczy – bryndza, szprot wędzony,czekolada mleczna, duża ilość wapnia może być zawarta w wodzie wodociągowej lub studziennej. |
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
Marti & Sola najwazniejsze zebys nie przesadzala z bialkiem bo nabawisz dziecka skazy bialkowwej i bedziesz musiala uzywac dylko mleka sojowego, nie za fajna sprawa, moj maly mial skaze jakos do 1 reku zycia, wlasnie przez to ze jadalam duuuzo nabialu
Agrafffka slicznie wygladlaas kochana, zdjecie ostatnie jest boskie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

heh, wiem ze to glupie ale wiecie, czasami tak sie ma jak nie ma tych dokuczliwych objawow.
Milego popoludnia
Przpomnij sie jeszcze w czwartek z tą wizytą zebysmy mogly kciuki trzymac .. 
kilka dni więcej pojem i od razu kilo więcej ważę, a potem ciężko mi to zrzucić, dlatego zakładam, że jeśli dam radę w pół roku po porodzie wrócić do formy to będzie naprawdę sukces 

jak nie przypilnuje to da ciala lacznie z ubiorem samego siebiemusze jak male dziecie za raczke prowadzic:P
i chyba bedzie tak jak przy poprzedniej ciazy ze mialam taki mini (zalaczam zdjatko kilka dni przed rozwiazaniem)
28.08 2010 Nasz Dzień