Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 21:14   #811
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Wiem, że Kapukat już o to pytała, ale wtedy jeszcze byłam w ciąży i nie wnikałam Mojemu Antosiowi zaczęła się robić ciemieniucha Na brwiach mu ją wyczesałam ale widzę, że na główce też się zaczyna Z główki też nawilżyć i wyczesać? Czy co z tym zrobić? I skąd to się do cholery wzięło
Skąd się to bierze nie wiemLecz wiem jak z tym walczyćNasmarować oliwką jakiś czas przed kąpiela,umyć i wyczesać i tak do skutku.

Aniu Sliczne zdjęcie,super że mały jest już z Wami.Jeszcze raz gratuluję.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:14   #812
szerylka
BAN stały

Czy was tez boli spojenie tak bardzo że nie możecie chodzić? ja mam trudności z dojściem do ubikacji nie boli tylko jak siedzę i leżę nawet nie jestem w stanie do sklepu dojść więc z domu się nie ruszam
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:18   #813
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Czy was tez boli spojenie tak bardzo że nie możecie chodzić? ja mam trudności z dojściem do ubikacji nie boli tylko jak siedzę i leżę nawet nie jestem w stanie do sklepu dojść więc z domu się nie ruszam
Boli mnie dzisiaj,chodzę żółwim tępem i wykręcona jakaśStrasznie sikam co 10minut

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-13, 21:22   #814
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Boli mnie dzisiaj,chodzę żółwim tępem i wykręcona jakaśStrasznie sikam co 10minut
tylko że mnie boli codziennie nie ma takiego dnia żeby była jakakolwiek poprawa ehhh jestem juz tak zmęczona w tej ciązy jutro zaczynam 39 tydzień a 18 maja mam wizytę i wtedy się okaże kiedy dostanę termin cesarki jeśli mam mozliwość wyboru między sn a cc to wiadomo że wolę cesarkę ,z pierwszą córą też miałam cc i bardzo dobrze ją wspominam
Stary 2012-05-13, 21:26   #815
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Nie odpisałam w sprawie moich węzłów. Mam dziwne wrażenie że raz je mam dziś powiększone a raz nie. Dziś co chwilę kazałam się macać mojej mamie, i ona mówi że nic tam nie mam, że mi się wydaje. We wtorek będę u gina to niech mnie pomaca w innym miejscu niż zwykle
ja mam wizytę 25 maja i też mnie będzie macał Ale obawiam się, że po porodzie to macanie, które i tak nigdy do przyjemnych nie należało teraz już całkiem straci na atrakcyjności

Cytat:
Skąd się to bierze nie wiemLecz wiem jak z tym walczyćNasmarować oliwką jakiś czas przed kąpiela,umyć i wyczesać i tak do skutku.
dzięki Czyli jednak wyczesać - na brwiach tak zrobiłam, nasmarowałam linomagiem i wyczesałam. Z główką jutro tak postąpię, bo moje dziecię już dzisiaj po kąpieli, także dopiero jutro będzie wyczesanym synkiem mamusi

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
u mnie takie rzeczy się pojawiły tuż przed porodem. Zresztą stękałam Wam tu na forum ciągle o swoich bolączkach
Stary 2012-05-13, 21:33   #816
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia dzieciowego spania i jadalni Szału nie ma i w porównaniu z Waszymi kącikami jest bardzo skromnie, ale też nie było się jak rozpędzić, bo mamy mikro sypialnię, poza tym szkoda nam było kasy na zbyteczne gadżety. Ale jeszcze kiedyś zaszaleję, bo to nie jest nasze docelowe miejsce zamieszkania
Fajny pokój, dzidziusiowi na pewno się będzie dobrze spało, widzę, że i fotel do karmienia przygotowany razem z fasolką do karmienia

szerylka- zgrabny brzuszek

Ania85- Mariusz podobny do Ciebie, tak mi się wydaje, że ma duże oczki po Tobie,
Stary 2012-05-13, 21:38   #817
szerylka
BAN stały

[/QUOTE]u mnie takie rzeczy się pojawiły tuż przed porodem. Zresztą stękałam Wam tu na forum ciągle o swoich bolączkach [/QUOTE]
tez bym chciała mieć to już za sobą obym dotrwała do 18 a potem niech się dzieje
Stary 2012-05-13, 21:42   #818
rinco
Wtajemniczenie

Dzięki za miłe słowa odnośnie kącika dla Młodego

Dziewczyny super zdjęcia na mailu, jak zwykle A ten Pysiu Ani jaki słodziutki

Mi już chyba te skurcze minęły - czyli fałszywy alarm Choć ogólnie dzisiaj mam brzuch jakiś taki obolały, a jeszcze teraz Młody się uaktwnił i kopie mnie po pępku - auć!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:54   #819
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Lecę dziewczynki spać Jeszcze tylko obejrzę Gotowe na wszystko anulka na którym jesteś sezonie i odcinku ? Ja na 8 sezonie 7 odcinek, i juz tak sobie myślę co ja będę oglądać
milena jaki projekt chcecie budować ? Ja trochę w temacie bo mieliśmy się budować ,ale zaszłam i stwierdziliśmy z tż ,ze jeszcze zaczekamy
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:55   #820
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za miłe słowa odnośnie kącika dla Młodego

Dziewczyny super zdjęcia na mailu, jak zwykle A ten Pysiu Ani jaki słodziutki

Mi już chyba te skurcze minęły - czyli fałszywy alarm Choć ogólnie dzisiaj mam brzuch jakiś taki obolały, a jeszcze teraz Młody się uaktwnił i kopie mnie po pępku - auć!
Tobie przeszły,a przyszły do mnie masarka, mam nadzieję, że mi miną za raz
Stary 2012-05-13, 21:55   #821
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
to spojenie może boleć i boli wiele osób, ale jak boli ciągle uciążliwie i mocno to trzeba ginowi powiedzieć, czasem dochodzi do rozejścia się spojenia wtedy trzeba tego pilnować, kolezanka nawet jakiś specjalny pas miała (który był drogi a nic nie pomagał i był nie wygodny) i na cc wtedy kierują ale to raczej rzadko się zdarza
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:57   #822
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Lecę dziewczynki spać Jeszcze tylko obejrzę Gotowe na wszystko anulka na którym jesteś sezonie i odcinku ? Ja na 8 sezonie 7 odcinek, i juz tak sobie myślę co ja będę oglądać
milena jaki projekt chcecie budować ? Ja trochę w temacie bo mieliśmy się budować ,ale zaszłam i stwierdziliśmy z tż ,ze jeszcze zaczekamy
Ja tez nie wiem co będę oglądała 8 sezon ma 23 bądź 24 odcinki ja jestem na 21 odcinku tylko że ja oglądam na stronie on line=)
Stary 2012-05-13, 21:58   #823
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
8 sezon 21 odcinek Ja oglądam na Fox Life

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-13, 21:59   #824
Timii
Rozeznanie

Cytat:

Wklejam zdjęcia dzieciowego spania i jadalni Szału nie ma i w porównaniu z Waszymi kącikami jest bardzo skromnie, ale też nie było się jak rozpędzić, bo mamy mikro sypialnię, poza tym szkoda nam było kasy na zbyteczne gadżety. Ale jeszcze kiedyś zaszaleję, bo to nie jest nasze docelowe miejsce zamieszkania
rinco jak to szału nie ma??!! jest super

Cytat:
Witam w końcu i ja wrzuciłam coś na meila=)
szerylka ślicznie wyglądasz, kwitnąco

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

A kiedy idziesz do szpitala? We wtorek rano czy w pon?
idę we wtorek rano, na 7.30. nie wiem o której będzie cc bo oczywiście pierwszeństwo mają nagłe przypadki - co ma zresztą sens. ja mogę poczekać, choć czekanie wiadomo jest bardzo stresujące

dzięki Bogu że nie muszę iść do szpitala dzień wcześniej

Cytat:
tylko że mnie boli codziennie nie ma takiego dnia żeby była jakakolwiek poprawa ehhh jestem juz tak zmęczona w tej ciązy jutro zaczynam 39 tydzień a 18 maja mam wizytę i wtedy się okaże kiedy dostanę termin cesarki jeśli mam mozliwość wyboru między sn a cc to wiadomo że wolę cesarkę ,z pierwszą córą też miałam cc i bardzo dobrze ją wspominam
szerylka pocieszyłaś mnie że pierwszą cc dobrze wspominasz

spadam kobitki, jutro mój ostatni dzień w dwupaku. muszę jeszcze skoczyć z mamą na szybkie zakupy spożywcze, będzie miała co robić jak ja będę w szpitalu mam nadzieję że uda mi się do Was jeszcze szybko zajrzeć choć jak się ma już kogoś w domu to zupełnie inaczej wygląda życie...
trzymajcie się
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:03   #825
_millena
Zadomowienie

Rinco - zupełnie jakbym czytała posta pisanego przez siebie
a co do domu - lepiej pozno niz wcale, wiec nie przejmuj sie, a poza tym sama pewnie wiesz, że najgorzej to zacząć, potem już idzie

kurcze mnie też się podoba ta czekoladowa zabawa chyba bardziej, ale ojciec dziecka ( bo się pokłociliśmy i musze go nazwać jakoś oficjalnie) stwierdził, że owieczki są bardziej męskie w sumie jak rinco napisała, że ta pościel z serii haftowanych ( czyli m.in. czekoladowa zabawa) jest sztywna , to stwierdziłam, ze jednak ustąpie i będą te owco barany. A jak będę sie przymierzać do pościeli to kupię coś bardziej porządnego , wtedy też falbanka mi nie będzie potrzebna, wiec ją zdejmę, a ochraniacz najwyżej wymienię.

szerylka mnie bolało, ale tak jakoś od środka i dość nisko, przez jeden caly dzień, bodajże w piatek ( tak bo w tedy miałam badania i pamiętam że ciężko mi się szło) i nie cały czas bolało, czułam po prostu co jakiś czas mega ukłucie , i co najdziwniejsze, raczej po lewej stronie niż środkiem. Ale następnego dnia był juz spokój.

dzisiaj pachwinki jakoś mniej bolą też. ale pojechałam z mężem na zakupy , dość szybkie, spożywcze i powiem szczerze, że ledwie się ruszam. chodze jak stara babcia, brzuch się robi mega twardy... jak jakaś pokraka .....
Cytat:
mój od kilku dni ładuje w żebra...na prawdę boli. a rączkami czasem się zamachnie po jelitach albo w kierunku szyjki.... i to też boli.

Aniu - dziekujemy za focie !!! słodziak jak się patrzy.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
to rinco sie buduje, nie my tzn chyba na razie się projektuje My na razie kisimy się w apartamentowcu , czyli po polsku - w wieżowcu

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Gabi?? gdzie się podziewasz???

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:05   #826
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
kurcze mnie też się podoba ta czekoladowa zabawa chyba bardziej, ale ojciec dziecka ( bo się pokłociliśmy i musze go nazwać jakoś oficjalnie) stwierdził, że owieczki są bardziej męskie
to wymyślił
ale idac tym tokiem myślenia - męskie to raczej barany
i nawet do facetów czasem pasują
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-13, 22:06   #827
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Claudik super opis!
Ania powodzenia!!!

dziewcyznlki naprawdeeeeee dziekuje za odpisanie ws sutkow, poczytalam i chyba go donbrze dostawiam
z tym, ze on wisi tyle na cucu ze ma usta poodparzane, skora mu odchodzi
od wczoraj-
1)ja wlansie nie mam chyba tego nawalu pokarmu tylko ja mam duze piersi, jemu sie dziwnie lapie, puszcza brodawki, chce ssac same sutki a cycki mi odpadaja.ale staram sie mu je wpychac i tak trzymam sobie piers pare h az rece mi dretwieja.
Wczoraj zaczal ssac o 14, skonczyl o 19.... o 20 kapiel i od 12 w nocy do 4 rano wisial na cycku bez zadnej przerwy. a ja siedzialam i mialam lzy w oczach ze zmeczenia, Po 4 USNAL... a ja z nim, i do 7 pospalismy,
DZzis od rana to samo, wlasnie usnal, ale go karmie od 7 albo 8;/ za chwile pewnie zacznie sie drzec
oon poprostu musi ciagle wisiec mi na cycu;/ zdazylam dzis tylko zjesc kanapke i umyc zeby, o zdrobiebiu cos w domu nie ma szans.... Maz tez juz jest zmeczony, bo musi wsyztko robic w domu
Myslalam kupic laktator i go dokarmiac ale sie booje ze jak zacznne uzywac butelki to ze nie bedzie chcial ciagnac z cyca;/
Nie wiem, moze sie nie najada? no ale w ciagu tygodnia z 3.600 na 4.400 przyrabal wiec rosnie....
ale jak bedzie tak doil po tyle godzin nie wiem czy mi cycki nie odpadna. a ja nie wysiadne psychicznie. JAK mam isc z nim na spacer jak on chce ciagle jesc:/?

ogolnie pierwsze lapanie jest mega mocne a pozniej to sobie tak ceciutko ssie...

nakladek ani smoka nie ma szans mu wcisnac, drze sie i wyypluwa;/\Miala ktoras z Was tak??
uzywam Maltanu, chyba pomaga, nie sa sutki poranione tlyko poprostu wyssane az az spuchniete.
Mi pomaga w takich sytuacjach laktator, raz mu daję pierś a raz z butelki. Laktatorem sciągam porcję 60ml w 20 minut.
Cytat:
Wiadomość od Ani!!!

Czesc dziewczyny,sorki ze tak pozno. Urodzilam o 9:58,maly wazy 2800,56cm.cc spoko,czuje sie b.dobrze, jak wroce to zdam relacjebuziaki dla Was.Mar2usi tez dzisiaj odeszly wody,co wiecej to nie wiem
Super gratulacje

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-05-13 o 22:20
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:07   #828
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

niuniuniau zmienił Ci się termin porodu? Bo chyba nikt nie miał na ten sam dzień co ja a teraz masz TY

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:07   #829
Dasti80
Zakorzenienie

Millena super kącik dla bobasa

Stary 2012-05-13, 22:08   #830
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
to wymyślił
Zgadzam się

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-13, 22:18   #831
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
to wymyślił
dokładnie to mu powiedziałam
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Millena super kącik dla bobasa
e tam.. na razie to tylko łozeczko. moze w tym tygodniu uda się dokupić reszte, to wtedy będziecie podziwiać ale dziękuję.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:18   #832
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
U mnie...dużo by pisać...sama nie wiem od czego zacząć.
Mała ma się dobrze. Ciężko się przestawić na życie z tak wymagającym maluszkiem... Jest ciężko, ale wiem, że jak dojdę do siebie to wszystko pójdzie już lepiej.
Najpierw muszę dojść do siebie z twarzą. Przypominam, że przed CC złapał mnie paraliż z lewej strony i zaczyna mi coraz bardziej dokuczać. Od srody zaczynam jakąś niby super rehabilitacje i mam nadzieję, że paraliż minie bo jest to bardzo uciążliwe i o dziwo bolesne.
Do tego siedzi u mnie teściowa i ochuj...eć można!!! Zmieniam małej pieluchę, a ta leci złapami i się wpie..prza. Trzymam małą na rękach i sie wtrąca czy nie za nisko czy nie za wysoko. Niby mi pomaga, ale od jej pomocy zaraz oszaleje. Zostaje do środy, a potem znowu przyjeżdza. Mężowi zależy na tym bo jest stara, a dzieckiem niesamowicie się cieszy, ale ja przez jej obecność depresje łapię!!!
Jeśli chodzi o samo CC to jak wychodziłam ze szpitala czułam się już dobrze, a potem w domu przykozaczyłam z lataniem i teraz rana bardzo mnie boli, ale się goi.
Timii, chcesz cała prawdę o CC???
Sam zabieg trochę dziwny....szarpią Tobą na wszystkie strony, trochę paniki przy tym jest, ale czas leci tak szybko, że nie wiesz kiedy jest już po wszystkim.
Pierwsza doba...leki przeciwbólowe, leki przeciwbólowe, leki przeciwbólowe....no i pionizacja...koszmar!!! Nigdy tak mnie nic nie bolało, a mam wysoki próg bólu. Jednak po tej dobie i próbie chodzenia jest już o wiele lepiej. I tak z dnia na dzień jest ok. Ja w 3 dzień chodziłam już normalnie więc o tej pierwszej dobie moża zapomnieć, ale nie można zapomnieć, że trzeba na początku uważać. Ja nie uważałam i teraz mnie rana boli, ale lekarz powiedział, że do 8 doby wszystko minie
Rzeczy o których powiem Ci od siebie. Miej ze sobą w szpitalu nospe i paracetamol. Możesz brać jednorazowo 3 nospy i 2 paracetamole.
Weź czopki glicerynowe (chyba tak się nazywają). Na początku jest sątrudności i strach przed toaletą.
Za każdym razem zanim wstaniesz rób krążenie stopami, podnoś na leżąco pośladki do góry i poszukaj jeszcze jakieś ćwiczenia, które pozwolą Ci sie rozruszać.
Dziewczyny, jeśli chodzi o podpaski to ja polecam te duże Hartanna. Są super bo te bella mama kiepsko chłoną. Najwięcej krwi jest do 4 doby, przynajmniej u mnie i polecam miec min 10 podkładów.
Jeśli chodzi o macierzyństwo to powiem Wam, że to ciężka sprawa...Czekam aż twarz zacznie się ruszać, rana przestanie boleć i teściowa wyjedzie i wiem, że będzie lepiej....a jak na razie...
częste wstawanie w nocy, w sumie brak snu, mała ciągle klei sie do cyca-masakra...
Codziennie przychodzi do mnie położna i stweirdziłyśmy, że chwilowo będę dokarmiac ją sztucznym żeby nie zwariować w nocy...ech...wszystko opiszę Wam później bo mała ma czkawke a teściowa już leci do niej jakby się paliło...Kur....oszaleję przez ta babę...dobrze, że po mojej twarzy nie widać min bo nie chcę mężowi sprawic przykrości....
A!!! no i mój mąż...zakochałam się w im na nowo...pięknie znosi te ciężkie początki dla mnie i te moje nerwy spowodowane bólem.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Przepraszam za mój egozizm, ale oczywiście gratulje wszystkim nowym mamusiom !!!
Współczuję że musisz znosić obecność teściowej
Też przecholowałam w domu, rana mi spuchła a dzisiaj w jednym miejscu zaczęła krwawić jutro podjadę do gina żeby obejrzał co sie tam dzieje. Żeby mała tyle nie wisiała na cycu polecam laktator, u mnie sprawdza się super i widzę ile mały zjada

Stary 2012-05-13, 22:24   #833
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-13, 22:24   #834
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
złożone ... szybka fota w załączniku jak jest teraz i jpg jak ma być jak kupię resztę rzeczy . Fajnie nie ?
Wszystko normalnie wchodzi na styk.... 2cm węższy pokój i mielibyśmy mały problem , bo nie da się odwrócic łóżeczka o 90 stopni gdyż zablokowałoby komode....
zastanawiam się czy kupować przybornik... zasłania połowę łóżeczka, a jesli będę miała połki nad łózeczkiem i komode obok to myślicie że będzie mi ten przybornik potrzebny? co sie w nim wlaściwie trzyma ? przewijak prawdopodobnie połozony będzie na lozeczku, bo na tej komodzie może być lekko niewygodnie ( drzwi są obok), ale to zobaczymy w praniu.
Zabrakło miejsca na fotel do karmienia, ale mamy sako, będzie najwyżej mobilne , trudno ...

I teraz chyba muszę się was doradzić bo nie do końca jestem pewna swojej wcześniejszej wizji Do tej pory chciałam kupić falbankę, przybornik, rożek, prześcieradełko, i ochraniacz z kolekcji białe baranki. A teraz mi się wydaje, że będzie tak .. mało przytulnie. I chyba się zdecyduję na wzór czekoladowa zabawa od baby raja. wszystko w załączniku, co myślicie? zostawiłabym chyba tylko rożek w białe baranki bo jakoś bardziej mi się widzi dla chłopca niz ten z kokardą i falbanka
millena bardzo ładne łóżeczko Co do falbany maskującej to jak uważasz, my nie mieliśmy i jakoś nie kuło mnie to w oczy no ale jeśli Tobie się nie podoba to kupuj. Tylko te poziomy dośc szybko się zmienia więc posłuży Ci tylko kilka miesięcy.
Co do tego, że łóżeczko weszło Wam na styk to jutro postaram się wrzucić foty pokoiku dziecinnego u nas dla dwójki to zobaczycie ile klamotów jest przy dzieciaczkach ;p I jak kupowaliśmy teraz szafę to trzeba było zrywać listwy przypodłogowe bo by się nie zmieściła na jednej ścianie z komodą.
Pościel mi się bardziej podoba ta w owieczki, ta czekoladowa może przez to, że na jednym zdjęciu jest wszystko: rożek, przybornik to patrząc dostaję oczopląsu. Fajny projekt pokoiku Ci wyszedł.

Cytat:
Wiadomość od Ani!!!

Czesc dziewczyny,sorki ze tak pozno. Urodzilam o 9:58,maly wazy 2800,56cm.cc spoko,czuje sie b.dobrze, jak wroce to zdam relacjebuziaki dla Was.Mar2usi tez dzisiaj odeszly wody,co wiecej to nie wiem
aniu gratulacje!!!!!

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Gratulacje mamusiu

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Dziewczyny zastanawiałyście się już nad szczepieniami,
jak tak to jaki wariant wybieracie ?

Powiem Wam że ja sam już nie wiem jak pytałam nawet zaprzyjaźnionej lekarki to ona też nie chciała mi nic konkretnego doradzić ze niby samem trzeba wybrać ehh więc pomyślałam że może wy powiecie mi o swoich wyborach jeśli już jakieś macie.

Ja zastanawiałam się czy nie zdecydować się na wariant podstawowy ( bezpłatny) a dokupić te rotawirusy i pneumokoki
Ja chyba już pisałam kiedyś na ten temat jeśli dobrze pamiętam, że bierzemy pakiet podstawowy. Oliwka też była szczepiona tymi na NFZ i nie było tragedii. Rotawirusy odpuszczam a pneumokoki pozostawiam do przemyślenia bo teoretycznie w 2013 we wrześniu chciałabym posłać dzieci do przedszkola i do żłobka i szukać pracy. Dużo zależy od naszej sytuacji finansowej.

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Myślę, że co lekarz to inna opinia. Mi okulista powiedział, że nie ma przeciwwskazań do porodu w soczewkach.
Ja rodziłam Oliwkę w soczewkach i nic mi nie przeszkadzało.

Cytat:
Bardzo bym chciała zaszczepić na pneumokoki ale to zależy od naszych finansów niestety Filipa też mogę bo się pytałam,dla niego dawka jest jedna-koszt jednej to ok 200zł.Ale dla Szymona kwota jest ogromna,boję się ze np zaszczepie pierwszy raz a na drugą dawkę mieć nie będęChoc liczę na moich rodziców,jeśli chodzi o takie rzeczy to oni bardzo pomagają,np jutro jadę z filipem do pulmunologa za wizytę płaci moja mama i za paliwo też.Inaczej bym nie podołała.A pomyśleć że nie długo odejdzie moja wypłata,bedę na kuroniu,bo raczej nie mam co liczyć na przedłużenie umowy.
Anulka u nas właśnie podobna sytuacja do Waszej, też bym chciała zaszczepić ale nie wiem jak będzie z kasą. Z jednej wypłaty ciężko odłożyć na takie wydatki. Ja po macierzyńskim planuję wychowawczy i zasiłek całe 500coś złotych :/.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
niuniuniau zmienił Ci się termin porodu? Bo chyba nikt nie miał na ten sam dzień co ja a teraz masz TY
W karcie ciąży pielęgniarka mi źle wpisała wcześniej a teraz w końcu lekarz to poprawił więc podałam ten prawidłowy. Ale nie ma co sie sugerować bo ja przewiduję, że przenoszę tak jak młodą i bardzo prawdopodobnym terminem jest 24 czerwca Obym się myliła ;p
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:29   #835
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
W karcie ciąży pielęgniarka mi źle wpisała wcześniej a teraz w końcu lekarz to poprawił więc podałam ten prawidłowy. Ale nie ma co sie sugerować bo ja przewiduję, że przenoszę tak jak młodą i bardzo prawdopodobnym terminem jest 24 czerwca Obym się myliła ;p
Ja mam nadzieję, że urodzę wcześniej chcę żeby ten czas szybciej przeleciał, bo od kiedy czuję się w gorszej kondycji fizycznej nie mam co ze sobą zrobić wkurza mnie to ciągłe sikanie, ciągłe szukanie kibelka, wkurzają mnie zadyszki i to że nie mogę sobie posprzątać tak jakbym chciała wkurza mnie ból pleców i że nie mogę zrobić każdych zakupów Ło matko, ale ponarzekałam

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Idę spać, dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-13, 22:40   #836
blueelektron
Rozeznanie

miłych snów dziewczęta wyśpijcie się dziś w nocy
Stary 2012-05-13, 22:41   #837
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
No i zostane sama z filipem,módlcie się żebym nie zaczęła rodzić,bo moja mama będzie we wtorek.Nie będe miała co zrobić z FilipemPrzeraża mnie mysl zostania samej na ten czas.
anulka, Ty się nie przerażaj, tylko obmyślaj coś Poważnie nie masz zupełnie z kim zostawić Filipa? Przecież nie weźmiesz go ze sobą do szpitala...

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
idę we wtorek rano, na 7.30. nie wiem o której będzie cc bo oczywiście pierwszeństwo mają nagłe przypadki - co ma zresztą sens. ja mogę poczekać, choć czekanie wiadomo jest bardzo stresujące
dzięki Bogu że nie muszę iść do szpitala dzień wcześniej
To fajnie rzeczywiście, że ostatnią noc w dwupaku możesz w domu spędzić To jutro wieczorem Ci tu kciuki będziemy słać

Dasti, a Ty nam jeszcze nic o porodzie swoim nie napisałaś Jak to było, jak pojechałaś do szpitala? I co się stało, że jednak cc było tak w nd wieczorem...?
Jak znajdziesz czas, to napisz nam coś
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:47   #838
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny.

U mnie wszystko ok...tzn. z dzieckiem ok, siedzi w brzuszku.
Od wczoraj trochę się wyłączyłam i nie miałam ochoty na nic, nawet na internet. Teraz weszłam tylko napisać, że żyję.
_millena, dziękuję że o mnie pamiętałaś

Tak pobieżnie Was nadrobiłam i z tego co pamiętam:

Ania GRATULUJĘ
!!! Mariusz fajny i rzeczywiście chyba podobny do Ciebie.

Klaudia, dzięki za opis porodu i fajnie, że już jesteście w domu
Ewunia, współczuję obecności teściowej, ale spróbuj to olać i cieszyć się swoim szkrabem tak jak chcesz.

Ja szczepić dziecko będę na wszystko co jest możliwe.
Tak się złożyło, że dzisiaj rano właśnie o szczepieniach czytałam, w mojej ulubionej broszurce dla mamy "happybaby", o ich rzekomych wadach i zaletach.
Kalendarz szczepień co roku wychodzi nowy. Tutaj macie ten na 2012r.
Zwróćcie uwagę na szczepienia dodatkowe, które mogą się stać obowiązkowymi w określonych przypadkach np. przeciw pneumokokom. O ile pierwszych punktów nie życzę nikomu wykorzystywać (wiadomo), tak ostatni może komuś się przyda.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:58   #839
Alfahelisa
Zakorzenienie

heh szczerze mowiąc jeśli chodzi o te szczepienia w ciągu 24h po narodzeniu to mam bardzo mieszane uczucia, zwłaszcza czy stan układu immunologicznego takiego noworodka napewno pozwala na uzyskanie odporności...

w wielu krajach europejskich tych szczepień jest dużo mniej, a dzieci jakoś szczególnie więcej nie chorują...

tyle, że z systemem walczyć nie będę...

choć nie gwarantuję, że nie zagłębię się w temat tego jakimi szczepionkami będzie szczepione moje dziecię zwłaszcza w pierwszej dobie życia i czy zawierać one będą thimerosal (cytat z wikipedii Tiomersal metalooorganiczny związek chemiczny zawierający rtęć (sól sodowa kwasu etylortęciotiosalicyloweg o), odznaczający się znaczną toksycznością. Substancja konserwująca używana w starszych typach szczepionek (choć nadal występuje niektórych szczepionkach dla dzieci). Związek ten wzbudza kontrowersje z powodu podejrzeń o przyczynianie się do rozwoju autyzmu, jednak nie znajduje to potwierdzenia w badaniach naukowych)
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-05-13 o 23:06
Stary 2012-05-13, 23:10   #840
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ale co złego powoduje Tiomersal?
Z tego co czytam, to nie ma żadnych badań, że powoduje jakieś choroby, czy coś
Tak tylko szybko przeleciałam internet, a może coś przeoczyłam?

Czyta któraś z Was to "happy baby info niezbędnik przyszłej mamy"?
W ogóle czytacie jakieś książki o ciąży i pierwszych latach dziecka? Ja na początku miałam mocną zajawkę na tego typu książki i czytałam chyba trzy na raz, a teraz jakoś mi przeszło i czytam tylko od czasu do czasu jakieś informacje zawarte w gazetach dla mam lub właśnie te broszurki (j.w.).

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-05-13 o 23:18
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości