|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pójde pewnie coś koło 15 tygodnia, mam nadzieje, że pokaże sie mój dzidziulek i że to bedzie dziewczynka
|
|
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Mam pytanie do tych, które biorą/brały luteinę dopochwowo - są takie? Jeśli tak, to jak u Was ze śluzem w tym okresie? Bo ja mam wrażenie, jakbym z otwartą butelką wody w majtkach biegała... ![]() I jeszcze: uprzejmie proszę użytkowniczki o nie robienie "smaka" kakao i chałką, ponieważ niektóre z nas nie mogą schodzić do kuchni, a Mężuś zostawił inne śniadanko ![]()
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide na usg w czwartek lub piątek, no chyba że się nie zgadam z ginkiem, bo oboje mamy jakieś ograniczenia czasowe to w poniedziałek, ginek mi powiedział, że najbardziej optymalny czas to ukończone 12 pełnych tygodni, a ja kończę w środę
|
|
#2435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lecę do pracy paa
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śluzu jest co nie miara ![]() Nigdy nie używałam dziennie tylu wkładek w nocy to jeszcze jest ok, ale jak tylko wstanę to mam uczucie, jak coś się ze mnie wylewa
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mam wrazenie, ze rodzi sie wiecej chlopcow.. moze to tylko wrazenie
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za szybkie odpowiedzi
Ja już przed luteiną miałam sporą ilość śluzu, a teraz jest dodatkowo tak rozwodniony, że leje się ze mnie, jak z kranu. Ale jeśli ma pomóc, to mogę i w pampersach chodzić
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamusie
weroniczka cudnie wygladalas w ciazy jaki brzuszek piekny!! dekajka ja tez ciagle katar przez 5 lat co dzien bralam krople ale na szcescie sie odzwyczailam ale cie rozumiem bo ja to wiecznie z tym nosem mialam cos a to suchy a to polip na zatokach..grrrr ja dzisiaj jakas padnieta |
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam w szpitalu to prawie wszystkie dziewczyny, które leżały czekały na synków ![]() Chyba tylko jedna czy dwie córeczki ![]() Może i u nas bęzie chłopczyk w takim razie
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
ula witam nowa mamusia
co do szkoly rodzenia ja nie chodzilam pewnie jakby mnie nawet oddychania uczyly to w trakcie porodu i taaak bym zapomniala co i jak duzo zalezy od poloznej jak ona pokieruje a reszty nauczylam sie w szpitalu i w domciu ![]() luteina w 1 ciazy mialam to masakra tony wkaldek szly |
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
ja luteine biore jedna wiec moze dlatego nie mam jakiegos wodospadu , teraz biore dwa duphastony dodatkowo no ale po tym duphastonie sie gorzej czuje zauwazylam ..nie mam apetytu i mam wstert do wszytskich zpachow i wogole jak dzisiaj spojrzalam na ryz w lodowce to mialam odruch
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
padneita mowisz ja do 24 wstawalam co pol godziny pozniej pobudka o 3 i 6
na razie zrobilam zakupy i tyle a beksa chodzi i wyje zaraz robie kompot z rabarbaru bo chodzi za mna juz pare dni
|
|
|
|
#2446 |
|
Raczkowanie
|
O to dziwne z tym duphastonem że się niedobrze czujesz ja biorę od początku ciąży i jak na razie żadnych nudności ani wymiotów nie mam.
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Czarnamadonna, nie martw się - ja po 4 duphastonach dziennie też jestem niesamowicie wrażliwa na zapachy, aż mnie głowa potrafi rozboleć.
I nie mam apetytu, przez co mój nękany zaparciami pseudo-ciążowy brzuch się znowu "spłaszczył"...Ula, wszystko zależy od dawki, ja przy dwóch dziennie nie czułam różnicy, dopiero teraz. Mój gin mówi, że tak może się dziać i że trzeba przeczekać.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-05-14 o 11:04 |
|
|
|
#2448 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu... mi się nie chce. Wczoraj widziałam na mieście dziewczynę w zaawansowanej ciąży - wyglądała bosko! Piękna fryzura, makijaż, modna sukienka, buciki - aż chciało się na nią patrzeć. A ja jak kocmołuch. ![]() Muszę się zabrać za siebie!!! Cytat:
![]() Dziewczynki, odpisałam tylko na dwa posty, ale nadrobiłam wszystkie. Gratuluję cudnych brzusiów, sukienek i zdjęć! ![]() Wczoraj byliśmy na darmowym USG na targach mother and baby. Powiem Wam, że wróciłam z badania niezadowolona. CO prawda dzidzia jest zdrowa i wszystko z nią w porządku, ale znów była odwrócona plecami i nie było szans zajrzeć między nóżki. Wg USG jestem w 14t2d więc jakby się dobrze ułożył(a), to na pewno coś byśmy dostrzegli. A tak to znowu plecki. Zaczynam myśleć, że ten nasz dzidziuś nas nie lubi, bo się tak ciągle od nas odwraca. ![]() Za tydzień mam wizytę u mojej gin. Może wtedy maluch wreszcie nam pokaże coś więcej?
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przez jaki czas będziesz musiała brać ten duphaston jeszcze? Ja dzis rano, przy śniadaniu jak spojrzałam na majonez i poczułam jego zapach to myślałam, że ![]() A później w pracy to samo jak poczułam zapach kawy, a ja tak kiedyś uwielbiałam kawę ![]() Do Małej tak często wstawałaś? |
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
madzia do malej booo taaaaki katar ja dopadl ze szkoda mowic
poni wiem co czujesz bo moja ciagle sie tylem odwracala i na zdjeciach mam stope albo duspko |
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Wasz dzidziuś taki wstydliwy
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybciej by się skończył, żeby nie fakt, że ominełam sporo tabletek
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj biedna
![]() Oby szybko przeszedł ![]() Cytat:
ja kiedyś brałam duphaston na uregulowanie cykli, z tym, że brałam tylko jedną tabletkę dziennie i jakoś nie miałam złego samopoczucia po nim, no ale pewnie w ciąży to troszkę inaczej |
|
|
|
|
#2455 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jaki brzuszek placiiutki umiesniony ja juz chyba nigdy ni bede miala takiego plasciutkiego za bardzo pokochalam jedzonko ale sadelka tez nie mam tzn nie mialam mam jedno zdjecie po porodzie na ktorym widac moja talie oswiecim normalnie:/Zdecydowanie wole Cie w dluzszych wloskach a mala to istna kopia mamusi Cytat:
chyba ktos chce w zabki dostac zawsze przy sobie miec cos do zjedzenia!!A wiecie ze moj gin na polowkowe w 4d kaze zabierac snikersa jak dzidzi jest malo aktywne kaze zjesc-ale to musi byc snikers nie inny batonik![]() Cytat:
Ciesze sie ze jestescie gratuluje synusia![]() ![]() Cytat:
![]() Judkama wspolczuje i nie zazdroszcze sytuacji: przykre ze mama Cie wsparla a babie sie nalezalo!!!!Proponuje dopisywanie przy liscie poczatkowej plec dzieci co Wy na to?? |
|||||
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja nigdy nie brałam żadnych tabletek na podtrzymanie ani tego dupka jak na niego mówią. A i tak sie źle czuje
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
martii ja jestem zaaa chyba za 2 tyg sie zapisze prywatnie gdzies na usg bo jajko zniose
co do wlosow zapuszczam zobaczymy jak wyjdzie a co do brzuszka to faktycznie byl super i po ciazy zamierzam cwiczyc po gabrysi odpuscilam cwiczenia ale tylko dlatego ze wiedzialam ze bedziemmy sie starac o dzidziusi szybiuctko a wiadomo jak sa miesnie to gorzej z rozciagniem (najzniejsze motywacje noi ze w domu da sie samemu wyciwczyc bo do silowni zaaaa daleko )co do zjec z ukrycia tez robilam ostatnio nawet w merkury markecie booo tam nie woono a ja wrocilam z 20 fotkami musialam miec zdjecia kuchni i lazienki co by szukac juz dodatkow
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które znają już płeć bardzo proszę o PW, bo nie chce się ewentualnie pomylić!
Dziewczyny, które chcą sie zapisać również proszę o PW z informacjami, które są na pierwszej stronie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

I nie mam apetytu, przez co mój nękany zaparciami pseudo-ciążowy brzuch się znowu "spłaszczył"...

chyba ktos chce w zabki dostac
jak dzidzi jest malo aktywne kaze zjesc-ale to musi byc snikers nie inny batonik