|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
powiększyłam Ci rodzinę ![]() Ale rośnie Krystianek, sto lat dla niego ja też nie lubię takich zbieraczy kurzu. wręcz nie znoszę. dostaliśmy na parapetówkę od brata Tż drewnianą deseczkę z przymocowanym ubijakiem do jajek w kształcie męskiego prącia i instrukcją "jak zrobić dziecko" straszne.na tvn style oglądam dokument obsesja karmienia piersią. o matkach karmiących ośmioletnie dzieci |
|
|
|
|
#422 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34093577]A ja się czasami wciąż udzielam w wątku V-VI... Tak mocno się związałam z dziewczynami... Bardzo je polubiłam i bardzo im kibicuję, nie czuję w stosunku do nich zazdrości, owszem, czasami mnie serduszko zakłuje, że byłam już tak blisko... ale trzymam kciuki za Mamusie V-VI i mam nadzieję, że kiedyś i ja będę Mamą ziemskiego dziecka...[/QUOTE]
Ja uciekłam z mam wrześniowych mimo, że też zdążyłam się z nimi zżyć. Jakoś nie dawałam sobie na początku rady. Ale teraz czasem wpadnę, pooglądam, pozazdraszczam i takie tam. A mamą ziemską jeszcze zostaniesz. Wszystkie nimi zostaniemy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja uciekam spać, bo jutro z rana najazd maturzystów przed maturą ustną, a poza tym brzuch mnie strasznie boli, macica mi chyba szwankuje miłej nocki!
|
||
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
aż przełączyłam na tvn style
|
#424 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dostałam na ślub takiego wielkiego słonia, ale on jest akurat fajny, taki trochę w stylu indyjskim. I dostałam też od właścicieli sali, w której miałam wesele, takiego anioła-kobietę, która jest w ciąży.. Stoi w ciemnym kącie A tak to mam jeszcze "na wierzchu" serce i rozum i nic innego, poza tym same użyteczne rzeczy. Jestem mało sentymentalna chyba. Poza tym to się wiąże z moim brakiem talentów artystycznych, mieszkania nie umiem nawet udekorować, ech.. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Powoli łapię mega doła. Piję wino i słucham mojego ukochanego zespołu The Cure, który napisał wiele piosenek dla mnie... Na szczęście również wiele takich, które przywracają mi uśmiech na twarz... ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Ja zlikwidowałam wszystko, na otwartych półkach mamy jedynie książki. |
||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
no i zostałam sama na forum
![]() tż w pracy a sama spać nie lubię...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-14 o 00:33 |
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wrócę pewnie wieczorem bo do gina mam aż 70 km, a autobusem trochę schodzi
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34103571]
Powoli łapię mega doła. Piję wino i słucham mojego ukochanego zespołu The Cure, który napisał wiele piosenek dla mnie... Na szczęście również wiele takich, które przywracają mi uśmiech na twarz... [/QUOTE] Ja na początku byłam w takim stanie, że myślałam, ze już nigdy się nie uśmiechnę. Później byłam nawet zła, gdy coś powodowało, że się uśmiecham, uważałam, że mi nie wolno, bo przecież stała się taka tragedia. A teraz.... nauczyłam się żyć z tym bólem, jest moim codziennym towarzyszem. Przeżywam wszystko po swojemu, w pewnym sensie pogodziłam się, że tak miało być i cokolwiek bym nie zrobiła i tak bym tego nie zmieniła i może przez to trochę mi lżej Pers wierzę, że dla Ciebie też przyjdzie taki czas Cytat:
|
|
#429 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34103571]
Powoli łapię mega doła. Piję wino i słucham mojego ukochanego zespołu The Cure, który napisał wiele piosenek dla mnie... Na szczęście również wiele takich, które przywracają mi uśmiech na twarz...[/QUOTE] Lubię The Cure... Lubię usiąść, włączyć ulubioną muzykę, założyć słuchawki i odlecieć, ale ostatnio strasznie się przy tym dołuję. Nie ważne jaka muzyka, bo myśli i tak skoncentrują się na jednym. Mam nadzieję, że u Ciebie jest inaczej Perse, więc słuchaj tylko tych pozytywnych. Nie możemy się tyle smucić, bo to nie zdrowo ![]() I tak jak Maga napisała: Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : kciuki: !!!
|
||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
witam
podczytuję, ale czasu brak na pisanie. Pomagam mamie w imprezach i uczę się bo jutro egzamin próbny ![]() nita kciuki zaciśnięte, dacie radę basiu włosy na głowie mi się zjeżyły, ludzie serca nie mają ![]() vaniliowa brawo dla malucha, lucy może jakieś kosmetyki ? perfum ? dasti gratuluję jeszcze raz ewel przyszła @ ? Mikołaj wstaje mi teraz o 5 rano ![]() kawę latte robię, ktoś chętny ? ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- folusiek kciuki zaciśnięte ! perse tak jak adunia i mega piszą z czasem jakoś trochę łatwiej
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Maguś termin @ mam na wtorek lub środę, ale już się nie nastawiam za bardzo, że się udało. Muszę się przyznać, że wczoraj robiłam test, bo nie wytrzymałam i wyszła jedna kreska. Wiem, że to może być niewiarygodny, bo to był 25 dc, a w poprzedniej ciąży robiłam w 34dc Chyba należy mi się toporek, bo miałyśmy nie testować przed terminem @ ![]() Fioluś kciuki zaciśnięte Wafelku fajnie, że się odezwałaś |
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Przede wszystkim Dasti gratulacje!!!!! Synek jest przecudny! Nita - 3mam kciuki mocno! ![]() U mnie kolejna noc do kitu, trzeba kupić coś na ząbki...
|
#433 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie. Za niedługo będzie chodził.Cytat:
Lucy co do prezentu albo kasa albo jakiś fajny kosmetyk. (cienie do powiek, tusz do rzęs ) ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- nie wiem czy coś pomoże, trzeba to przetrwać, żel można stosować tylko 3 razy dziennie. |
|||||
|
|
|
#434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie samo zdanie. Wyrzucanie kasy w błoto. Mnie to żenuje. Chyba że jest w konwencji. Chyba że ktoś lubi/zbiera. ale to zupełnie coś innego też czasem kupuję coś z http://czerwonamaszyna.pl/ ale to są perełki. Przydatne, użyteczne i z jajem. kurzołapki-durnostojki. koszmarki. Cytat:
ja! ja! wybierz mnie!!!!!! Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
dzień matki blisko
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Cytat:
NITKA! za Was tez! dzis 1 dzien w pracy!
|
||
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!!
Ewel, za wcześnie test zrobiłaś!! mnie też nie pokazało II kresek jak zrobiłam tak wcześnie ![]() Alfa, oglądałaś? te angielki są....yyy jak takie babochłopy ![]() fiol, trzymam kciuki
|
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Lucy wiem, że za wcześnie, ale jakoś się już nie nakręcam Jak @ nie przyjdzie to poczekam jakieś 5 dni i zrobię kolejny
Nita trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy |
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz śliczną fryzurkę! odświeżenie? czy jakaś zmiana?
|
|
|
#441 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, ja już też tak mam, ból jest po prostu codziennym towarzyszem, dobrze to nazwałaś. Mogę się uśmiechać, oglądać głupie filmiki i się z nich śmiać, nawet z czegoś się cieszyć - ale ból jest zawsze ze mną.. Adunia - tak, też tak mam, ale ja tak miałam od zawsze. Jak usiądę, włączę muzykę, nałożę słuchawki, to zawsze wyzwala emocje, a teraz to już wcale.... No nic, trzeba zacząć dzień. Ogarnę mieszkanie i mam niby jechać z TŻem, bo on sobie chce kupić jakiś dysk czy coś.. Więc wyprawa do centrum handlowego (Silesia - znacie, jeździcie?) przede mną dziś. |
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne rzeczy a moja kuchnia wciąz niedopieszczona brakuje mi ładnego chlebaka np takiego http://cokupic. pl/produkt/PT-Chlebak-metalowy-czerwony (musiałam spację po kropce przed pl dać bo mu czaszki wyskakiwały :P )i stylowego fartuszka ![]() Perse śniłas mi się, że w tv występowałaś
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-14 o 10:40 |
|
|
|
|
#443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A miałam na to szansę niedawno, bo TVN24 pytało mnie o jakiś tam oddział onkologiczny u nas w szpitalu, jak byłam odbierać wyniki. Ale straciłam głowę, jak kamera kręciła, a po drugie myślałam już o wynikach i uciekłam sprzed kamery ku niepocieszeniu reporterki
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
robię sobie tydzień dobroci dla siebie
![]() umówiłam się już na pedi, teraz chcę wbić do kosmetyczki na zabieg na twarz. oczyszczanie jest konieczne, ale powiedzcie mi jak działa peeling migdałowy? po mikro miałam rany na twarzy, także trochę się boję wszelkich wynalazków
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
radzę sobie też dobrze (instynkt jest niesamowity, podpowiada co robić, nawet mój tż się dziwi że radzę sobie tak jak bym już miała dziecko) mąż się przyzwyczaja, ale bardzo mi pomaga, kąpie małego, nakarmi, przewinie karmię piersią, ale częściej odciągam laktatorem i podaję mu moje mleko z butelki nie narzekam, chyba mam dosyć grzeczne dziecko ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#446 |
|
Konto usunięte
|
Dasti
![]() Mam bardzo dobre skojarzenia z imieniem Olek, bardzo mi się ono podoba i sama tak chciałam nazwać dziecko, ale TŻ się nie zgadzał, zresztą teraz to nieistotne. Mieszkałam kiedyś w bloku i mieszkał tam taki Olek, który mnie zadziwiał swoją inteligencją i zainteresowaniami. Jak był malutki, to bardzo interesował się dinozaurami i zwierzętami, jak miał jakieś 8-10 lat, zrobił cały ogródek przed blokiem, posadził tam jakieś roślinki, dbał o nie. Ma swoje gołębie i w ogóle bardzo kocha zwierzęta. Strasznie go lubię, choć to dzieciak No teraz to już chyba w liceum, ale dla mnie zawsze będzie słodkim Olkiem Jego starsza siostra, Paulina to z kolei zapalona piłkarka. W ogóle bardzo lubiłam tę rodzinkę.
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
DASTI jeszcze raz gratulacje i normalnie Ewel fakt test za wcześnie....ale nie martw się wszystko może się jeszcze zdarzyć!! Ja jestem z siebie dumna bo też miałam kupić test ale wytrzymałam poszłam na całość w sobotę i dobrze zrobiłam! @ dziś zawita.... LUCY też będe mieć ten problem z prezentem w listopadzie....szwagierka ma 18-tkę...ale faktycznie chyba dobrym prezentem będzie zrobienie bonu w któymś ze sklepów... Fiolusiek trzymam mocno za wizytę!!Vaniliova witaj Kochana i buziaki dla Kacperka ![]() Perse niezłą masz kolekcję lakierów! Ja nie lubię malować paznokci lakierów mam na stanie chyba z 8 z czego ze 2 bezbarwne jedna odżywka jeden w kolorze fuksji....czarny pękający i ze 3 w kolorze jasnego bladego różku takie do frencza z tym że jeden w macie a 2 z brokatem....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-05-14 o 11:07 |
|
|
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kl aski:
|
||
|
|
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dasti masz cudnego synka!
Cytat:
no i pamiątki mam na całe życie (może z wyjątkiem szlafroka, bo ten pewnie za 10 lat będzie do niczego )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34103571]Drewniany to jeszcze zrozumiem... Ja dostałam na ślub takiego wielkiego słonia, ale on jest akurat fajny, taki trochę w stylu indyjskim. I dostałam też od właścicieli sali, w której miałam wesele, takiego anioła-kobietę, która jest w ciąży.. Stoi w ciemnym kącie [/QUOTE]te aniołki na prezent przynoszą chyba pecha... ja dostałam jednego, porcelanowego od brata i powiem szczerze, że dopiero po # uświadomiłam sobie że to tak jakby była zapowiedź tego co się stanie... Któraś tu też dostała od uczennicy aniołka;/ jestem pewna, że przenigdy nie dam nikomu aniołka w prezencie Cytat:
mocno, mocno zaciskam!wczoraj byłam u miesięcznego Dawidka, kupiliśmy mu książkę z bajkami i czteropak chusteczek nawilżających Pampersa także mama powinna być zadowolona nawet musiałam zająć się nim z 20min bo mama szykowała kąpiel a później mleczko, myślałam że gorzej będę się czuć![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Ewel pewnie za wcześnie test zrobiłaś!!! Najlepszym sposobem na opanowanie się jest nie trzymanie testu w domu ale przyznam się że ostatnio dwa nabyłam bo były w promocji i grzecznie leżą w szafce i nawet nie ciągnie mnie do nich---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- aaa zapomniałam dopisać! wczoraj starościna nasza mówiła nam, ze jej siostra starała się o dziecko 3 lata i nie mgła zajść w ciążę i teraz odłożyli starania bo są w dołku finansowym i poczęli dziecię! na prawdę nastawienie psychiczne to 50%v sukcesu, a w ich wypadku 100%
|
|
#450 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do aniołków - ja miałam w domu chyba z 3, dwie figurki i jedną świeczkę w kształcie aniołka, ale jak byłam w szpitalu, to TŻ chował wszystkie rzeczy związane z dzieckiem i jakoś instynktownie pochował też te aniołki, właściwie nie wiem dlaczego. Ale ja już ich na pewno nie wyciągnę. TŻ mi miesza w planach, bo jednak ten dysk ma być jakoś inaczej podpięty i on się nad nim zastanawia :/ Nie lubię tak, wolę wiedzieć na czym stoję. A tak ja sobie zacznę coś robić, a ten mi powie, że mam przyjechać.. No i mam mocne postanowienie: ćwiczyć. Nie mogę patrzeć na tę oponę na brzuchu. Wprawdzie kilogramy rozłożyły mi się bardzo proporcjonalnie i nie widać tego jakoś strasznie, to ja się okropnie czuję z tym nadmiarem.... O właśnie, może sobie jakąś wagę elektryczną sprawię Będzie motywacja. Bo na razie mam taką zwykłą i często muszę ją ustawiać i nie wiem, czy dobrze mi wskazuje. I co mi tam, niech będzie, że napiszę, będzie motywacja. Jest 164 cm i 67 kg, ma być najwyżej 57. A najlepiej 54-55. Daję sobie na to 2 miesiące. Jak myślicie, ile kosztuje już taka w miarę sprawa waga elektryczna? Nie ukrywam, że nie chciałabym na nią wydać zbyt wiele. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-05-14 o 11:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

który dziś kończy 10 miesięcy ma 4 zęby i zabiera sie za następne
( goni Kacperka Maksi ) raczkuje jak szalony wstaje na nóżki
powiększyłam Ci rodzinę
straszne.

Wrócę pewnie wieczorem bo do gina mam aż 70 km, a autobusem trochę schodzi

mnie też nie pokazało II kresek jak zrobiłam tak wcześnie

i buziaki dla Kacperka
kl aski: