Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz. 15:) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 11:22   #1261
Paula87CK
Raczkowanie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

W Leśnym Dworze rezerwowaliśmy Wcale nie czeka się dwa lata... I wstępna rezerwacja bez kasy. Termin trzymają do końca lipca br. Dopiero wtedy wpłacamy zaliczkę 1000 zł
Paula87CK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:23   #1262
extassy
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

balabym sie tak bez kasy rezerwowac. a wstepna umowe macie?
Stary 2012-05-14, 11:26   #1263
moniczka_2010
Wtajemniczenie

348 dni to dużo czy mało? Do ślubu mam mniej więcej 11 miesięcy... nie mam nic tzn fotograf zaklepał nam termin a umowę podpiszemy zobaczymy kiedy, salę oglądam za 2 tygodnie... czy ja ze wszystkim zdążę? A mama i Tż mi mówią że ja panikuję...
Stary 2012-05-14, 11:28   #1264
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula87CK Pokaż wiadomość
W Leśnym Dworze rezerwowaliśmy Wcale nie czeka się dwa lata... I wstępna rezerwacja bez kasy. Termin trzymają do końca lipca br. Dopiero wtedy wpłacamy zaliczkę 1000 zł
to rzut beretem ode mnie, ja mam w Stangrecie podpisana umowa, 3000zł zaliczki i też nie było problemu z terminem

mama 2015 i 2018

Edytowane przez acidka
Czas edycji: 2012-05-14 o 11:29
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:28   #1265
extassy
Zakorzenienie

powiem tak coraz wiecj oferyv bedzie znikac i nie bedzie terminow, my juz w sumie mamy wszytsko.
Stary 2012-05-14, 11:28   #1266
Paula87CK
Raczkowanie

Nie mamy. Tam generalnie nie podpisuje się umów. No chyba że klient bardzo chce. Wzięłam od nich taką wstępną ale była bardzo ogólna i oprócz terminu i ceny za os nie zawierała nic wartościowego. Kobieta bardzo profesjonalna. Koleżanka w zeszłym roku tam robiła wesele i na tej samej zasadzie. Przy mnie kobieta do kalendarza mnie zapisywała.
Stary 2012-05-14, 11:30   #1267
extassy
Zakorzenienie

jakos mi sie to nie widzi. ja bym sie bala ze zostane bez sali.
Stary 2012-05-14, 11:36   #1268
nerla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
trzymam

a jak taki podkład nakładać? Pędzel flat top się nada, tak? A co wtedy z korektorem? Bo ja mam ogrom malutkich czerwonych pryszczy na czole i musze je zakryć...
a buzia się nie świeci po tym? Nie przypudrowuje się już chyba tego, nie? .
Do mineralnych? najlepiej kabuki bo je się trochę inaczej nakłada niż zwykły podkład z racji tego że jest sypki Powinien zakryć- ale trzeba dojść do wprawy w nakładaniu kolejnych warstw i dobraniu ilości pod siebie. Nawet jeśli jest to formuła mniej kryjąca to można pod to nałożyć jeszcze punktowo korektor i rozetrzeć delikatnie.
Od razu się nie świeci ale tu teraz zależy jaki masz rodzaj cery i z jakiej firmy sobie dobierzesz mineralki. Najlepiej zamówić próbki i popróbować czy w ogóle Ci tak forma podkładu pasuje.

Cytat:
nerla - będę Cię męczyć teraz
do takiej fryzury jak jest w drugim poście na twoim blogu - jakiej długości włosy wystarczą? Bo mam takie do łopatek mniej-więcej a kombinuję fryzurę na wesele no i mam cieniowane włosy więc w sumie nie wiem czy warkocz się nada
W drugim poście ? To zależy czy od góry strony czy od początku bloga Ja mam włosy do połowy pleców i mocno cieniowane. Czasami coś osdtaje ale to można wygładzić odpowiednimi środkami. Jeśli masz grube włosy i cieniowane to myślę że do łopatek też mogą być to zaledwie kilka cm mniej najchudszej części warkoczyka
Stary 2012-05-14, 11:39   #1269
Paula87CK
Raczkowanie

Co do Stangretu mam mieszane uczucia. Za pierwszym razem jak byliśmy z Michałem to mi się nawet podobała i niby cena też ok. Później byłam jeszcze raz z przyjaciółką i... Trochę się rozczarowałam. Już tak mi się nie podobała. Pani menadżer trochę jakby z drwiącym uśmiechem jak pytałam o szczegóły (choćby czy oni pieka chleb i czy kieliszki można tłuc na przywitaniu). No i zarządali ode mnie kasy za rezerwacje terminu. Ale podobno jedzonko mają smaczne i duże porcje dają.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
jakos mi sie to nie widzi. ja bym sie bala ze zostane bez sali.
Hmm... Niby tak, ale jestem dobrej myśli.
Stary 2012-05-14, 11:39   #1270
extassy
Zakorzenienie

dla mnie jest to norma ze biora kase za rezerwacje. sami placilismy 1500
Stary 2012-05-14, 11:39   #1271
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
No to wróciłam skończyłam pisać pracę, pojechałam na uczelnię, a tak jakby wszyscy wymarli... nawet sekretariat był zamknięty, udało mi się jednak zostawić pracę dzięki uprzejmości jednej z wykładowczyń - chyba mnie lubiła i teraz znów nie wiem co robić, bo w piątek są rektorskie i nie wiem czy mam jechać i kwitnąć tam cały dzień czy podarować sobie i jechać za tydzień... i obawiam się, że on mi odrzuci całość pracy jako niepoprawną politycznie, ideologicznie itp itd... no, ale zobaczymy wtedy to nic, tylko kaplica
Kupiłam tą sukienkę, którą Wam pokazywałam w piątek do rana kończyłam pracę, 2 godziny snu i musiałam jeszcze poprawiać i dorabiać pierdoły typu aneks, bibliografia itp... więc nie poszłam do pracy i jestem 100 zł w plecy ale serio nie byłam w stanie, w tramwaju prawie zasnęłam... wróciłam do domu, przespałam się i potem w nagrodę pojechaliśmy z TŻ na zakupy obawiałam się, że będę w niej wyglądać jak beza, albo co najmniej jak w ciąży, ale w sumie się sobie podobałam, co ciężko u mnie osiągnąć no, ale usłyszałam komentarz, że wygląda jak ślubna... już trudno
w sobotę cały dzień byłam w pracy, wczoraj cały dzień Komunia i tak jakoś leci... teraz muszę popracować, żebyśmy się z TŻ odrobili w końcu, no, ale jakoś musi być, nie? mam skądś energię na to wszystko mam nadzieję, że nie bierze się ona z mojego brzucha, bo nie mogę sobie przypomnieć kiedy miałam ostatnio okres
mam nadzieję, że teraz już wszystko pójdzie zgodnie z planem dość mam tych kłód pod nogami i wszystkiego...

Witam nowe PM
moniczko zazdroszczę pociech też byśmy z TŻ chcieli trójkę a Wy po kościelnym będziecie się jeszcze starać o bobasa?

Zaraz lecę do pracy, a potem nic nie muszę robić i jakoś mi z tym dziwnie zaczęłam czytać ten Kwartet weselny, który polecała kiedyś dahna
Więc miłego dnia życzę, wpadnę po pracy
No i super, że praca już napisana
Pokaż fotkę z włoskamii najlepiej fotkę w sukience
Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie znowu problemu z kompem tz prawie mieszkania nie rozniósł bo miał na nim projekty a nie zrobił wczoraj backupu, na szczescie zaraz po tym jak wyszedł udało mi się kompa odpalić i szybko skopiować. Jak się sra to już k%$# wszystko

Cytat:
trzymam

a jak taki podkład nakładać? Pędzel flat top się nada, tak? A co wtedy z korektorem? Bo ja mam ogrom malutkich czerwonych pryszczy na czole i musze je zakryć...
a buzia się nie świeci po tym? Nie przypudrowuje się już chyba tego, nie?

say - gratuluję oddania pracy
widziałam tą sukienkę, wcale nie wygląda jak ślubna

Wiecie co? Byłam wczoraj na takim targu, tam jest duużo ubrań. Miałam kiedyś czarne spodenki, takie w kant, trochę dłuższe niż do połowy uda - powiedzmy takie przed kolano. Ale to było ze 3 lata temu i ich już na tyłek za nic nie wcisnę. Więc poszłam poszukać takich, bo lubiłam je strasznie i pomyślałam, że do pracy też się takie nadają.
Podchodzę do jednego stoiska, patrzę - są takie dłuższe spodenki.
Przymierzyłam - małe. Babka mi pokazuje inne, króciusieńkie - więc jej mówię że te są za krótkie, potrzebuje dłuższe bo do pracy chce je założyć. A ona do mnie z takim wyrzutem i fochem: "Do pracy?! Wie pani co, do pracy to chyba w rybaczkach a nie w krótkich spodenkach " No myslałam że mnie trafi. Fuknęłam, wyszłam i głośno powiedziałam że mi jakiś babsztyl nie będzie mówił jak mam się do pracy ubierać...
głupi babon
Cytat:
ja jestem pewna ze jedzenia u nas nie zabraknie.
walsnie pisze ze swiadkowa. ona zamawiala 9 brytwanek na 1oo osob plus do tego paczki.

myszonka 3 super ale chyab osobiscie bym nie chciala. 2 to juz gora.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

juz nie moge sie doczekac

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

poweidzcie mi ktory kolor bedzie bardziej pasowal do pawiego piora
turkus czy ciemny turkus??
http://moda.allegro.pl/organza-promo...270757839.html
jak dla mnie ciemny turkus
Cytat:
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode
Szukałam końca i trafiłam na 15 część, no gratuluje Od niedawna i ja jestem PM 2013. Mamy już nawet sale zarezerwowaną

Mam takie pytanie. Bierze któraś ślub w Katedrze? Ile tam biorą?
Witaj

Ale ostatnio jest wysyp Pm-ek

Bryyyy
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:40   #1272
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Stangretu mam mieszane uczucia. Za pierwszym razem jak byliśmy z Michałem to mi się nawet podobała i niby cena też ok. Później byłam jeszcze raz z przyjaciółką i... Trochę się rozczarowałam. Już tak mi się nie podobała. Pani menadżer trochę jakby z drwiącym uśmiechem jak pytałam o szczegóły (choćby czy oni pieka chleb i czy kieliszki można tłuc na przywitaniu). No i zarządali ode mnie kasy za rezerwacje terminu. Ale podobno jedzonko mają smaczne i duże porcje dają.
ja byłam przygotowana na kasę, bezpieczniej czuję się z umową (tak jak extassy) i zaliczką
dwie moje kuzynki chwaliły tam wesela, więc jestem zadowolona z tego wyboru

a w Leśnym Dworze miała moja przyjaciółka, nie mogłam być, więc nie wiem, jak to tam wygląda, ale ona była bardzo zadowolona

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:44   #1273
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerla Pokaż wiadomość
Do mineralnych? najlepiej kabuki bo je się trochę inaczej nakłada niż zwykły podkład z racji tego że jest sypki Powinien zakryć- ale trzeba dojść do wprawy w nakładaniu kolejnych warstw i dobraniu ilości pod siebie. Nawet jeśli jest to formuła mniej kryjąca to można pod to nałożyć jeszcze punktowo korektor i rozetrzeć delikatnie.
Od razu się nie świeci ale tu teraz zależy jaki masz rodzaj cery i z jakiej firmy sobie dobierzesz mineralki. Najlepiej zamówić próbki i popróbować czy w ogóle Ci tak forma podkładu pasuje.

W drugim poście ? To zależy czy od góry strony czy od początku bloga Ja mam włosy do połowy pleców i mocno cieniowane. Czasami coś osdtaje ale to można wygładzić odpowiednimi środkami. Jeśli masz grube włosy i cieniowane to myślę że do łopatek też mogą być to zaledwie kilka cm mniej najchudszej części warkoczyka
a ja po takim normalnym podkładzie (teraz używam Revlon Colorstay) to się świecę już po 2 godzinach, czasem już po godzinie... A używam pudru bambusowego
chodziło mi o post od góry będę musiała po prostu powiedzieć mamie żeby spróbowała mi takie coś zrobić i będę wiedzieć Z jednej strony zaoszczędziłabym kasy na fryzjerze, a z drugiej chciałam zrobić a'la próbną
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:44   #1274
Paula87CK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
348 dni to dużo czy mało? Do ślubu mam mniej więcej 11 miesięcy... nie mam nic tzn fotograf zaklepał nam termin a umowę podpiszemy zobaczymy kiedy, salę oglądam za 2 tygodnie... czy ja ze wszystkim zdążę? A mama i Tż mi mówią że ja panikuję...
Zdążysz, z tego co się orientowałam to sala, kamerzysta, fotograf i zespół to rok wcześniej. Ale kościół, zależy gdzie ale przeważnie pół roku wcześniej. O terminy w poradni i nauk przedmałeńskiech dowiedz się wcześniej. A suknia i dodatki to 4 mies. Także w porę. Ja mam 15 mies i nie panikuję
Stary 2012-05-14, 11:45   #1275
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Dobra dziewczyny ja uciekam. Może później jeszcze zajrzę ale nie obiecuję bo muszę Tżta na wyjazd naszykować a cały czas piorę i prasuję w miarę na bieżąco.... Spakować go na 9 dni nie będzie lekko.... Kurdę nie cierpię jak on jeździ gdzieś... zawsze się martwię i straaasznie tęsknię
Stary 2012-05-14, 11:46   #1276
mia8544
Zakorzenienie

a powiedzcie mi - ta kasa za zaliczke jest odliczana od rachunku końcowego czy to tak jakby kasa za wynajem? Bo słyszałam nieraz że się za salę płaci za wynajem + od talerzyka
Stary 2012-05-14, 11:49   #1277
extassy
Zakorzenienie

moj tz na szczescie nie wyjezdza nigdzie ale jak zdaza mu sie praacowac w nd to tez tak nie swojo sie czuje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
a powiedzcie mi - ta kasa za zaliczke jest odliczana od rachunku końcowego czy to tak jakby kasa za wynajem? Bo słyszałam nieraz że się za salę płaci za wynajem + od talerzyka
ale to z sala ustalasz. my may 155 zl od os plus 10% i zaliczka jest odliczana od rachunku. za wynajem nie palcicmy i korkowego tez nie.
Stary 2012-05-14, 11:52   #1278
Paula87CK
Raczkowanie

Cytat:
Ja w lipcu zapłacę zaliczkę jak się upewnię, że na pewno tam chcę mieć wesele ( tu czytaj nie znajdę nic ładniejszego i za korzystniejszą cenę - w co wątpię). Ta kwota będzie odliczona od rachunku końcowego.

A całość kasy płacicie po weselu czy część przed? Bo mnie powiedzieli, że 100% kosztów po weselu a pełny kosztorys mam znać na mies przed weselem.
Stary 2012-05-14, 11:53   #1279
extassy
Zakorzenienie

my placimy po weselu. mamy podjechac i zaplacic.
Stary 2012-05-14, 11:55   #1280
Paula87CK
Raczkowanie

A za 155 zł co masz? i gdzie jest wesele?
Stary 2012-05-14, 11:57   #1281
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
hejj kawka z koleżanką sie bardzo udała dopiero co wróciłam a byłam z nią od 13, myślałam ze 2 godzinki i do domu a tu się tak dobrze gadało, że jeszcze na piwo a dokładnie 3 poszłyśmy
aaaaa i do ślubu równo 11 miesięcy
już malutko
Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Jak dobrze pójdzie to do końca czerwca zostanę magistrem z zakresu nauk politycznych

Cześć Dziewczynki
No to wróciłam skończyłam pisać pracę, pojechałam na uczelnię, a tak jakby wszyscy wymarli... nawet sekretariat był zamknięty, udało mi się jednak zostawić pracę dzięki uprzejmości jednej z wykładowczyń - chyba mnie lubiła i teraz znów nie wiem co robić, bo w piątek są rektorskie i nie wiem czy mam jechać i kwitnąć tam cały dzień czy podarować sobie i jechać za tydzień... i obawiam się, że on mi odrzuci całość pracy jako niepoprawną politycznie, ideologicznie itp itd... no, ale zobaczymy wtedy to nic, tylko kaplica
Kupiłam tą sukienkę, którą Wam pokazywałam w piątek do rana kończyłam pracę, 2 godziny snu i musiałam jeszcze poprawiać i dorabiać pierdoły typu aneks, bibliografia itp... więc nie poszłam do pracy i jestem 100 zł w plecy ale serio nie byłam w stanie, w tramwaju prawie zasnęłam... wróciłam do domu, przespałam się i potem w nagrodę pojechaliśmy z TŻ na zakupy obawiałam się, że będę w niej wyglądać jak beza, albo co najmniej jak w ciąży, ale w sumie się sobie podobałam, co ciężko u mnie osiągnąć no, ale usłyszałam komentarz, że wygląda jak ślubna... już trudno
w sobotę cały dzień byłam w pracy, wczoraj cały dzień Komunia i tak jakoś leci... teraz muszę popracować, żebyśmy się z TŻ odrobili w końcu, no, ale jakoś musi być, nie? mam skądś energię na to wszystko mam nadzieję, że nie bierze się ona z mojego brzucha, bo nie mogę sobie przypomnieć kiedy miałam ostatnio okres
mam nadzieję, że teraz już wszystko pójdzie zgodnie z planem dość mam tych kłód pod nogami i wszystkiego...

Witam nowe PM
moniczko zazdroszczę pociech też byśmy z TŻ chcieli trójkę a Wy po kościelnym będziecie się jeszcze starać o bobasa?

Zaraz lecę do pracy, a potem nic nie muszę robić i jakoś mi z tym dziwnie zaczęłam czytać ten Kwartet weselny, który polecała kiedyś dahna
Więc miłego dnia życzę, wpadnę po pracy
za pracę i sukienkę
Ja już przeczytałam wszystkie części kwartetu, fajne dla relaksu bo nie trzeba przy tym myśleć za bardzo
Cytat:
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode
Szukałam końca i trafiłam na 15 część, no gratuluje Od niedawna i ja jestem PM 2013. Mamy już nawet sale zarezerwowaną

Mam takie pytanie. Bierze któraś ślub w Katedrze? Ile tam biorą?
Witaj

Dzień dobry
Dzisiaj idę odwiedzić koleżankę która ma malutką córeczkę
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:57   #1282
extassy
Zakorzenienie

krzemieniec kolo krakowa
4 dania cieple
napoje bez ogranicznen
1 kelner na 20 osob
bez ciast, alkoholu i ubrania sali
w cenia sa pokrowce na krzesla
i chybatyle nie pamietam ;/
Stary 2012-05-14, 11:59   #1283
dahna1990
Zakorzenienie

ooo littlemary mamy tą samą datę ślubu
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:59   #1284
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
ale to z sala ustalasz. my may 155 zl od os plus 10% i zaliczka jest odliczana od rachunku. za wynajem nie palcicmy i korkowego tez nie.
a czemu tak +10%?
a to będę musiaął zapytać po prostu u nas
Stary 2012-05-14, 12:01   #1285
Paula87CK
Raczkowanie

Dzięki, dobrze mieć porównanie Nie jestem w stanie zajrzeć do wszystkich sal w okolicy.
Stary 2012-05-14, 12:13   #1286
extassy
Zakorzenienie

10 % to teoretycznie inflacja, wzrost kosztow. w kazdej sali na jakiej bylismy bylo to zabezpieczenie.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

a cop tu sie tak cicho zrobilo????
Stary 2012-05-14, 12:18   #1287
marta1881
Zakorzenienie

dziewczyny 200 butelek wódki na ok 190 osób z poprawinami to ok?
Stary 2012-05-14, 12:19   #1288
extassy
Zakorzenienie

0,5 na osobe sie liczy razem z dziecmi. nie wiem czy nie za malo
Stary 2012-05-14, 12:24   #1289
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wszystkie zaliczki odliczane od ogółu...

Zamówiliśmy te 200 butelek,bo trafił się BOLS po 14 zł (miał być 11,ale dup.a),chociaż dobre i to Póki co będziemy mieć 200 butelek, 30 l bimbru no i wina...a wódkę najwyżej się dokupi jak się jeszcze jakaś promocja trafi
Stary 2012-05-14, 12:27   #1290
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
dziewczyny 200 butelek wódki na ok 190 osób z poprawinami to ok?
My planujemy 200 butelek na 150 osób. Z tym, że u nas to korona, bramy, wesele, poprawiny i jeszcze komuś rozdać po weselu.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości