|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
Cytat:
Moje pięty i gęba wołają o pomoc (a tak szaleję, bo dostałam zabiegi w prezencie, także se mogę )Cytat:
(ja też mam :P)[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34110372]Szczerze to ja wolałabym mieć 8, ale porządnych i dobranych idealnie, a na na zasadzie: ładny kolor, wezmę - a na paznokciach wychodzi jakiś szit :/ [/QUOTE]no to ja zminimalizowałam swoje lakiery i mam właśnie tylko takie niezastąpione. I tu jestem z siebie dumna ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34110372] Jest 164 cm i 67 kg, ma być najwyżej 57. A najlepiej 54-55. Daję sobie na to 2 miesiące.[/QUOTE] heh. To kibicuję. Ja - w tej chwili - marzę o Twojej wadze, bo Twój wzrost już posiadam heh. ale walczę. Tydzień już
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-05-14 o 11:56 |
|||
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
ja też mam! jeden mi został!
|
|
|
|
#453 |
|
Konto usunięte
|
Ja zrobiłam w życiu 3 testy, wszystkie 3 w tamtej ciąży... Pierwszy i dwa, bo nie mogłam uwierzyć. A wcześniej nigdy. Uczyłam się, jak zrobić test na lotnisku
Byliśmy za granicą i spóźniał mi się okres, przylecieliśmy i mieliśmy dużo czasu do autobusu, to pomyślałam, że zrobię... To była jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu, a teraz jej wspomnienie sprawia mi tylko nieopisany ból. Teraz jak sobie wyobrażam kolejny test, to pokazanie wyniku TŻowi widzę jako jeden wielki strach i obawę. Nic więcej.. |
|
|
|
#454 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie mama zapisała na jakiś masaż, powiedziała, że sama wybierała masażystę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34108699] Adunia - tak, też tak mam, ale ja tak miałam od zawsze. Jak usiądę, włączę muzykę, nałożę słuchawki, to zawsze wyzwala emocje, a teraz to już wcale.... No nic, trzeba zacząć dzień. Ogarnę mieszkanie i mam niby jechać z TŻem, bo on sobie chce kupić jakiś dysk czy coś.. Więc wyprawa do centrum handlowego (Silesia - znacie, jeździcie?) przede mną dziś.[/QUOTE] Dlatego ja dzisiaj od rana jadę z Papa Roach, jakoś energii mi dodaje Jak jestem w Kato to zawsze chodzę do Silesii, ale nigdy nic tam jeszcze ciekawego nie znalazłam Wole CH u siebie, bo sklepy znam już od podszewki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34110372] I co mi tam, niech będzie, że napiszę, będzie motywacja. Jest 164 cm i 67 kg, ma być najwyżej 57. A najlepiej 54-55. Daję sobie na to 2 miesiące.[/QUOTE] Perse, już zapisuję i będę motywować! Oczywiście żadna to waga, ale rozumiem Cię, bo ja mimo swoich 54kg też muszę się wziąć za siebie. Brzuch mi się zmienił po ciąży i nie mogę się właśnie zmotywować do ćwiczeń :/Co do cen wag to nie mam pojęcia, ja dostałam TEFALa w prezencie do blendera na Allegro
|
|||
|
|
|
#455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w SCC chodzę do kilku sklepów z ciuchami, zwykle zaliczam Super Pharm i Rossmanna, czasami jem lody Grycana i czasami chodzimy do kina. No i Tesco. Teraz otwarli tam też stoisko z jedzeniem z Turcji, to oczywiście się zatrzymuję. Dzisiaj jednak głównym celem będzie Saturn. No i może jakieś cienie, mam w głowie jakiś brąz ale w zimnej tonacji. To może wpadnę do Inglota.. |
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34111082]Ja zrobiłam w życiu 3 testy, wszystkie 3 w tamtej ciąży... Pierwszy i dwa, bo nie mogłam uwierzyć.[/QUOTE]
Ja zrobiłam kilka w życiu, ale jak wyszły II kreski to chyba poszły 4 na raz. Nie wierzyłam, że udało się za pierwszy razem. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34111293]Dzięki Ja w SCC chodzę do kilku sklepów z ciuchami, zwykle zaliczam Super Pharm i Rossmanna, czasami jem lody Grycana i czasami chodzimy do kina. [/QUOTE] Też tam wpadam na Grycana Ale większość sklepów mam u siebie, więc raczej jeżdzę tam rekreacyjnie, w przerwie, albo zamiast zajęć
|
|
|
|
#457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I mogłam w sumie przy tym pozostać, bo potem te 30 tygodni wiary w szczęście, przekreślone w jednym momencie, to jednak szmat czasu... A ja właśnie większość z tych sklepów mam najbliżej w SCC. U nas w mieście to są głównie obuwnicze :/ |
|
|
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny,
Ewel napewno za wczesnie zrobilas, ja tez nie moglam wytrzymac i zrobilam przed terminem @ test jak i bete, no i tylko sie rozczarowalam, tydzien po juz wyszlo pozytywnie Dziewczyny mam pytanie czy robilyscie w ciazy progesteron??? ja robilam 2 maja - 27,56 i 11 maja - 15,20 nie wiem czym moze byc spowodowane taki spadek, czy mam sie zaczac martwic?! co ja mowie powoli zaczynam schizowac
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
KUNDZIA! ja nie robiłam progesteronu, nawet bety mi lekarz nie pozwolił robic- bo stwierdził- a to sobie pani zaraz dobierze do głowy ze nie przyrasta tak jak powinna. a Ty po co robiłaś? lekarz Ci kazał czy sama sobie wymysliłas? wierze ze cie to niepokoi - moze skonsultuj z lekarzem? lutke bierzesz?
|
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
luteine biore dowcipnie od piatku 0 1 tabletke na noc. Dzis odebralam wynik po wizycie u endokryn gin. i nie wiem teraz czy mam sie do niej zapisywac czy nie. Gina mam w czwartek ale on sie zlosci jak ktos robi badania na wlasna reke. A Ty Esia jaka masz dawke? zastanawiam sie czy na wlasna reke jej nie zwiekszyc.....
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
ja na własna reke zanim poszłam do gina brałam 2xpo 1 tabletce lutki, po szpitalu dostalam dupka 3x1 a teraz też mam dupka 2x1. Tzn dzis biore ostatnia tabletke , wizyta jutro wieczorem więc rano sobie chyba lutke zapodam. Kundzia!!! aleś się uspokoiła. Przytulam! Kundzia a moze zadzwon i zapytaj. kurcze nie wiem co Ci doradzić!
|
|
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Fiol - przymam kciuki za wizytę ![]() Nita - za Ciebie też zaciskam ![]() kundzia - biedulko to sobie teraz narobiłaś... ![]() A my dziś spałyśmy z Darią do 10:30, mała wczoraj zasnęła o 19ej. Teraz znów śpi. Po kim ona ma takie spanie ??? ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Ja w przyszły czwartek idę do gin na cytologię, potem czeka mnie leczenie nadżerki Ciąg dalszy z rozrywki, jakbym mało się do ginów nachodziła w ciąży Ale jak mus to mus.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-05-14 o 13:10 |
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
niestety do endo gin nie mam tel ona przyjmuje tylko w szpitalu, chyba zaryzykuje w czwartek i spytam ginekologa, co robic w przypadku spadku progesteronu, albo w srode jeszcze raz zbadam tym razem w swojej przychodni progesteron, bo ten ostatni byl robiony zupelnie gdzie indziej. A odnosnie bety to mi lekarz kazal zrobic, tydzien temu miala 1405 a w piatek ponad 7000
jedynie to mnie ucieszylo...
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2012-05-14 o 13:16 |
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Malduje sie w kolejnej czesc ![]() Nadrobilam zaleglosci w poprzedniej czesci watku,ale dzis juz nie dam rady nadrobic od poczatku tego,wiec postaram sie jutro. nie bylo mnie troche....najpierw majowy weekend,a pozniej przez tydzien prawie bez neta bylam....:/ Jakie wspaniale wiadomosci Maga, Kunegunda gratuluje !!! Dbajcie o siebie![]() Trzymam mocno kciuki aby wszystko z Waszymi Maluszkami bylo dobrze i zdrowo rosly ![]() Dasti gratuluje Brawo Fajnie,ze masz juz swojego synka przy sobie![]() Dziewczynki sliczne sa Wasze dzieciaczki ![]() Uwielbiam ogladac zdjecia Waszych pociech jak wstawiacie
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34111082]Ja zrobiłam w życiu 3 testy, wszystkie 3 w tamtej ciąży... Pierwszy i dwa, bo nie mogłam uwierzyć. A wcześniej nigdy. Uczyłam się, jak zrobić test na lotnisku
Byliśmy za granicą i spóźniał mi się okres, przylecieliśmy i mieliśmy dużo czasu do autobusu, to pomyślałam, że zrobię... To była jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu, a teraz jej wspomnienie sprawia mi tylko nieopisany ból. Teraz jak sobie wyobrażam kolejny test, to pokazanie wyniku TŻowi widzę jako jeden wielki strach i obawę. Nic więcej..[/QUOTE] a ja w pierwszej ciąży zrobiłam, ale wyszedł negatywny. Po tygodniu wypatrywania @ zrobiłam bete i wyszła młodziutka ciąża Test wcześniej nie miał prawa wyjść, bo mi się mocno cykl wydłużył.Później w 1cyklu staraniowym wyszła mi bladziutka druga kreseczka, a że miałam polecenie zrobienia progesteronu z krwi - bo gin podejrzewał że to też u mnie szwankowało - to zrobiłam i betę i progesteron. No i cóż niska beta, ale minimalnie pozytywna i tragiczny progesteron. Cóż nie wierzyłam, że ta ciąża się utrzyma - za co dostałam tu baty od dziewczyn Test za dwa dni już tylko 1 kreche pokazał - ciąża biochemiczna.W kolejnym znów bladzioch, beta niska ale ciążowa za to progesteron prawidłowy (tzn nie szczyt marzeń i raczej w dolnej granicy normy ale już dobrze rokujący). Za dwa dni znów test i strach bedą nadal dwie czy nie? I były już mocniejsze. A betę to chyba ze 4 razy co drugi dzień robiłam pierwszy wynik coś koło 16 wynosił, póżniej 53, 120, 300 Ale miałam ręce pokuteCytat:
Ja mierzyłam dwa razy raz miałam 16 a raz 13, więc niższy od twojego - gin mi powiedział, że jest w normie choć w dolnej i miałam luteinę 2x1 jak widzisz wszystko jest oki dodam, że tym razem nie miałam żadnych plamień (zaglądałam sobie w gacie notorycznie, przez lutkę bywało mokro to nawet w CH leciałam do kibelka zajrzeć) ![]() ale akurat zaglądanie w gacie to klasyka gatunku AM
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-14 o 13:57 |
|
|
|
|
#466 |
|
Konto usunięte
|
Ja betę robiłam na własną rękę, jeszcze pamiętam, jak przy odbiorze drugiego wyniku mój TŻ skomentował (był baaaardzo wysoki przyrost), że albo będzie dwójka albo mały Pudzian... O progesteronie, że warto zrobić, słyszę pierwszy raz od Was.
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie dobrze tylko nie stresuj się!!!---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34114147]Ja betę robiłam na własną rękę, jeszcze pamiętam, jak przy odbiorze drugiego wyniku mój TŻ skomentował (był baaaardzo wysoki przyrost), że albo będzie dwójka albo mały Pudzian... O progesteronie, że warto zrobić, słyszę pierwszy raz od Was.[/QUOTE] nooo tak jak alfa pisała - malutko progesteronu -> ciąża leci także warto bo czasami wystarczy zapodać syntetyczny hormon i ciąża jest uratowana
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niski progesteron może być wywołany dwoma rzeczami - jedna to nie prawidłowa stymulacja zarodka do produkcji hormonu przez kobiecy jajnik (wtedy zazwyczaj to z zarodkiem jest jakiś problem) albo nieprawidłowa reakcja kobiecego jajnika, mimo prawidłowej stymulacji hormon nie jest produkowany w odpowiednich ilościach (progesteron produkuje kobieta do czasu wytworzenia się łozyska wtedy ono przejmuje ta funkcję). O ile w pierwszysm przypadku luteina raczej nie pomoże w utrzymaniu ciąży (wtedy np zanika plamienie ale zarodek przestaje się rozwijać) to w drugim może pomóc.
|
|
#469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poodkurzam, biorę prysznic, cmentarz i jadę po wagę Ależ mam dzisiaj motywację, oby mi tak zostało.
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiedziałam ze jak ALFA - BETA przyjdzie to wszystko obtłumaczy tak, ze hej!!!!!!!!!!!!!!!!:-***********
|
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Alfa a w ktorym tygodniu ciazy mialas takie wyniki progesteronu? Do ktorego tygodnia bralas luteine/duphaston? u mnie te brudzenie - sluz brazowy bylo takie wieksze dwa razy, potem lekko bezowe, a teraz zoltawe ....moze rzeczywiscie tragfilam na skok - chyba wydam kase w srode dla swojego wewnetrznego spokoju... czy sa wogole jakies normy progesteronu dla danych tygodni/miesiecy?!
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- ja tez jak tylko poczuje ze jakos mokro to lookam do gaci a jak jeszcze do kibelka ide to "podcieram" sie snieznobialym papierem zeby zobaczyc czy aby wszystko ok .... echhh
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
w przyszły poniedziałek. Odświeżenie.
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34110372] Jak myślicie, ile kosztuje już taka w miarę sprawa waga elektryczna? Nie ukrywam, że nie chciałabym na nią wydać zbyt wiele.[/QUOTE] ok. 50 zł. |
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normy progesteronu są chyba tylko ogólnie dla ciąży, ew dla danego trymestru - ja na swoim wyniku chyba miałam je podane własnie trymestrami, w moim lab norma się właśnie jakoś od 9 zaczynała). Skoro bierzesz lutkę to ja bym juz ten progesteron odpuściła (choć pewnie będzie cie męczył) nie wiesz kiedy masz poziom progesteronu najwyższy, a jak trafisz na moment tuz przed wyrzutem dużej jego ilości to ci znów niski wyjdzie
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz racje, chyba ten progesteron nie da mi spokoju i pojde zbadac czytalam wlasnie ze progesteron jest hormonem pulsacyjnym i roznie mozna trafic - ale czy zeby byla az taka spora roznica!?
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak na samym początku ciąży,to właściwie nie wiadomo czy brać czy nie, tak samo poowiedział mi lekarz, ale i tak lepiej brać progesteron jak coś się dzieje i nawet złą ciąże podtrzymać np przez 2 tygodnie, niż później płakać i wyrzucać sobie, że mogłyśmy coś jeszcze zrobić
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Za szybko robiłaś, więc jeszcze nic straconego
Ale super ![]() Cytat:
Ja akurat tego plamienia w poprzedniej ciąży nie miałam, ale teraz przez tą luteinę też co chwilę biegam do łazienki i sprawdzam. Pewnie będę bardziej panikować później, bo u mnie stwierdzono brak wód, więc to będzie mój największy strach :/ Kundzia a robiłaś te wyniki do endo? Nie miałaś dzisiaj iść?
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula ale musialas sie najesc strachu, dobrze ze juz wszystko oki, musisz uwazac na siebie
Madzia tak bylam u endo gin, tsh bardzo dobre 2,03, przed ciaza mialam 1,88. Z moczem i morfologia mam isc do swojego gina - mocza wg mnie taki sobie ale dokotor powiedziala ze nie ma sie czym przejmowac, a i beta wyszla ponad 7000 ![]() A Ty Madzia kiedy idziesz do lekarza? kiedy nastepne usg? mnie jutro czeka usg w ktorym tc bylo u Was widac juz serduszko??
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kundzia to chyba zależy od owu, jakoś tak 21 dni po zapłodnieniu zaczyna bić serduszko, ja niestety nie zdążyłam zobaczyć
|
|
#480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze w tej ciazy bedzie bic jak dzwon - no wlasnie ja mialam pozno owu, zapytam lekarza podczas badania jak to jest z serduszkiem...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

(a tak szaleję, bo dostałam zabiegi w prezencie, także se mogę
ale przyznam się że ostatnio dwa nabyłam bo były w promocji i grzecznie leżą w szafce i nawet nie ciągnie mnie do nich
Byliśmy za granicą i spóźniał mi się okres, przylecieliśmy i mieliśmy dużo czasu do autobusu, to pomyślałam, że zrobię... To była jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu, a teraz jej wspomnienie sprawia mi tylko nieopisany ból.
mnie mama zapisała na jakiś masaż, powiedziała, że sama wybierała masażystę 
Jak jestem w Kato to zawsze chodzę do Silesii, ale nigdy nic tam jeszcze ciekawego nie znalazłam
Wole CH u siebie, bo sklepy znam już od podszewki 

luteine biore dowcipnie od piatku 0 1 tabletke na noc. Dzis odebralam wynik po wizycie u endokryn gin. i nie wiem teraz czy mam sie do niej zapisywac czy nie. Gina mam w czwartek ale on sie zlosci jak ktos robi badania na wlasna reke. A Ty Esia jaka masz dawke? zastanawiam sie czy na wlasna reke jej nie zwiekszyc.....

Ciąg dalszy z rozrywki, jakbym mało się do ginów nachodziła w ciąży
Ale jak mus to mus.

w ktorym tc bylo u Was widac juz serduszko??