Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 12:59   #2521
weronika23
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

moja gabrysi ama na 2 ania my raczej zostaniem przy ali jak bedzie dziewczynka a z aleksnadrem jeszcze pomyslimy bo chodzi mi po glowie dominik i damian
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:00   #2522
muminek88
Zadomowienie

tak kolo 'Paderbornu od 3 lat
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:00   #2523
weronika23
Zakorzenienie

madzius u zuzia tez mi sie podoba ale tam gdzIe sie przeprowadzam tz do mojej rodzinnej miejscowosci jest 5 z wieku garbysi i jeszcze duzo mai
Stary 2012-05-14, 13:01   #2524
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
tak kolo 'Paderbornu od 3 lat
o prosze moj maz pochodzi z Bielefeldu, mieszkalismy tam wczesniej kilka lat razem
Stary 2012-05-14, 13:01   #2525
judkama
Zakorzenienie

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,91177.html
zobaczcie sobie to szkoła rodzenia za darmo

czarna na pewno wczesniej mozna bylo sie umawiac z poloznymi, potem byla jakas afera, a teraz kto wie o tym ze nie mozna dowiedzialam sie od tej babeczki ze szpitala
moja polozna nazywala sie golebiewska moze jednak sie da umowic, droga mniej oficjalna

http://torundladzieci.wikidot.com/ciaza-i-porod zobacz tuttaj

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-14 o 13:05
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:01   #2526
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
madzius u zuzia tez mi sie podoba ale tam gdzIe sie przeprowadzam tz do mojej rodzinnej miejscowosci jest 5 z wieku garbysi i jeszcze duzo mai
Mi jakoś Zuzia nie bardzo się podoba

Dla dziewczynki mamy na obecną chwilę dwa typy- Nadia i Milena.
A dla chłopczyka od początku nie ma problemu- Bartuś
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:05   #2527
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Też mieszkasz w Niemczech?

Moja mama ma na imię Anna

I usilnie próbuje mnie namówić, że jak będzie córeczka, to żebyśmy dali jej na imię Zuzanna
rodzina tż tez nas namawia na zuzanne na sile (moja tesciowa tez ma anna) ale my nie chcemy..i na jędrzeja moze i ladne ale nie chcemy tez.my chcemy sami wymyslec a tesciowie mieli szanse nazwac juz dwojke dzieci wiec teraz niech nam dadza nie sądze ze im sie ktos wtrącał

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,91177.html
zobaczcie sobie to

czarna na pewno wczesniej mozna bylo sie umawiac z poloznymi, potem byla jakas afera, a teraz kto wie
moja nazywala sie golebiewska moze jednak sie da umowic, droga mniej oficjalna

http://torundladzieci.wikidot.com/ciaza-i-porod zobacz tuttaj
wielkie dzieki wlasnie czytam o tych szkolach
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:06   #2528
weronika23
Zakorzenienie

aaa madzia nie doczytalam wybacz u mnie tesciowej olek sie nie podba ale gabrysia tez sie jej nie widziala
Stary 2012-05-14, 13:06   #2529
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
rodzina tż tez nas namawia na zuzanne na sile (moja tesciowa tez ma anna) ale my nie chcemy..i na jędrzeja moze i ladne ale nie chcemy tez.my chcemy sami wymyslec a tesciowie mieli szanse nazwac juz dwojke dzieci wiec teraz niech nam dadza nie sądze ze im sie ktos wtrącał

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

No dokładnie
Stary 2012-05-14, 13:06   #2530
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
chyba bym sie obrazila
kzade imie ma cos w sobie, jedne podobaja nam sie mniej inne bardziej, ale to my powinnysmy wspolnie z mezem decydowac o imionach naszych dzieci.. a nie tesciowie czy rodzice.
Stary 2012-05-14, 13:06   #2531
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Opowiem Wam moja weekendowa kłotnie, pojachałam do mamy na weekend na urodziny i zeby posiedziec na wsi pojechac nad jeziorko i takie tam. Zrobilismy duze zakupki, kupilam sobie sukienke na slub i wesele znajomych, sandalki troszke beda pozniej za wysokie ale w lipcu jeszcze zaloze, przydadza sie w przyszlym roku, zreszta za taka cene grzech byloby nie brac tylko 49 zl. do tego sponie alladynki cieniutkie w sam raz na lato zamiast ciazowych i krotsze takie na co dzień.
Wszytsko fajnie mama tez zadowolona, pojechalismy do domku, ale byla fajna pogoda to sami z malym skoczylismy na jeziorko. Wracamy i jest sasiadka u mamy, niezbyt ja lubie ale mialam zawsze do niej stosunek bardziej obojetny, w koncu to nie moja znajoma. Powiedzielismy dzien dobry i poszlam robic kielbaski na grilla, maly zostal z moja mama i sasiadka, TŻ rozpalal grilla.
Nagle slysze jak ta kobieta glosno cos krzyczy potem placz, Tomus az sie zanosil. Przylecialam wzielam malego zeby sie uspokoil bo az sie trzasl. Okazalo sie ze sasiadka baaardzo podniesionym glosem kazala mu wstawac i chodzic i i ogolnie niebal zadowolona ze jak to 14 miesieczne dziecko i nie ucze go chodzic i w ogole, wkurzyl;am. Bo jakim prawem takie rzeczy. I to jeszcze z takim glosem na niego przeciez to malitkie dziecko. Troche sie opanowalam i powoiedzilam w formie zartu, zeby nie krzycza;la na moje dziecko bo inaczej bedziemy rozmwaiac. Mama mial aurodziny nie chcialam robic afery. Babsztyl pwoiedzial do mamy ze jak to, ze mi nie zwrocil auwagi n ataki ezachowanie i w gole, a do mnei ze jestem wredna niewychowana i nie jestem jej kolezanka zebym sie do niej tak zwracala itp. Wrecz na mnie krzyczac. Nei wytrzyamalam i i co jesczez je powiedzialamjuz nie pamietam co, ale zrobila si ekltonia. Nos zkurcze dl amnei dziecko jest swiete i niebedzi ebaba mi wychowywac dziecka. Trzasnela drzwiami i poszla. Napisalam w skrocie bo slow bylo wiele. Poetm mama byla zla na mnie ze jak to, do niej na urodziny ktos przychodzi a ja obarzam go i zcaela mi wypominac inne rzeczy ja sie poryczalam ona zreszta tez. Najbardziej bylo mi przykro ze bronila baby, a jak maly plakal to nie reagowala. Stwierdzilam ze jak chce moge jechac do domu do siebie i juz. Cala sie trzeslam ze zlosci i zalu. Najgorsze ze takie rzecy zaczela mi wypominac, gdzie zupelnie nie miala racji....
Poetm brzuch mnie okropnie bolala w nocy nie wiedzialam juz co robic, ale zostalam zeby rano si epogodzic bo to w koncu moja mama i ja jestem mlodsza, jeszcze sie okazalo ze sasiadce nawet zien dobry nie powiedzialam i jestem niewychowana i w ogole co ze mnie za czlowiek
Takiej dziwnej sytuacji jeszcze nie mialam. Pewnie troche przesadzilam, ale nie wiem jak zobacze sasiadke co zrobie

Jeden plus ze zdazylam zrobic zakupy i pogodzilam sie z mama na szczescie
nie no masakra nie rozumiem jakim prawem ktoś podnosi głos na Twoje tak małe dziecko i próbuje przymusić je do chodzenia. Ja również bym się zagotowała także wcale Ci się nie dziwię. Mama pewnie czuła się niezręcznie, ale szkoda, że nie zapobiegła tej sytuacji. Racja jest po Twojej stronieA wiek nie oznacza automatycznie konieczności szacunku i przyzwolenia na wszystko. Szacunek otoczenia zdobywa się postawą a nie przeżytymi latami.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:06   #2532
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

moj sie upiera na Tytusa
Stary 2012-05-14, 13:08   #2533
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny bedziecie chodzic do szkoly rodzenia???
.. ja wogole o tym nie myslalam ale dowiedzialam sie ze jesli chce zeby TŻet byl przy porodzie musimy ją przejsc
ja już chodziłam, bardzo mi się to wszystko przydało. Płaciłam 200 zł, trwało to chyba jakieś 10 spotkań ok 2-3h. Chodziłam cos od ok 35tc(u nas był taki wymóg )

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Slicznie wygladałaś

Pzrepiekna sukienka i ta figura, tez mialam koronkowa rybke

w którym jestes tygodniu??
bo te motylki wczoraj tez poczulam a to dopiero u mnie 12 tydzien i nie wiem czy mi sie wydawalo czy jak, jelita to na pewno nie byly ani jakies gazy czy cos, to chyba nie mozliwe zebym cos poczula prawda??

zmywarka to najwieksze szczescie w domu
Ja mam to samo i też byłam w szoku.

Stary 2012-05-14, 13:09   #2534
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Beda tez legginsy ciazowe, staniki do karmienisa i rzeczy dla dzieci, zabezpieczenia do szafek, bodziaki, pieluchy tetrowe. Tespodnie to ciezko stwierdzic czy dresowe czy nie,trzeba bedzie zobaczyc

Ooooo . to Musze sie wybrac ..

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!!! Nie zagaldalm ponad miesiac,bo niestety komputer mi padl,ale juz mam i nareszcie moge popisac.W piatek mialam wizyte,13 t7 d i dzidzia ma 72 mm bez nozek,a razem to juz ponad 10 cm,Przeziernosc karkowa 1,8 ,widoczna kosc nosowa,wiec wszystko ok.Pani doktor pyta czu chce znac plaec,a mu z tz ze tak i jest CHLOPCZYK.Od poczatku mialam takie przeczucie.Ciesze sie niezmiernie.
Gratulacje !!!!!!

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Do DeKajka Znalazłam na necie szkołę rodzenia przy szpitalu na Grunwaldzkiej. Koszt 300 zł za 8 spotkań po dwie godziny. Zajecia przeprowadza sie między 24-28 tygodniem
Szukalam tej strony .. jak bedziesz mogla to daj linka ..

Ja widzilam darmowe szkoły rodzenia ale to przy jakis małych szpitalach czy klinikach .. no i trzeba sie zdeklarowac ze sie bedzie tam rodzic .. A ja chce na Grunawaldzkiej wiec odpada .. I wiem ze na Grunawaldzkiej jak chcesz porod rodzinny to trzeba miec zaswadczenie o ukonczeniu szkoly rodzenia .. Mój szwagier mowil ze mi zalatwi ten porod po znajomosci ale ja nie chce byc na kogos łasce miedzy jednym skurczem a drugim ..

A bedziesz sobie opłacać położną . ???

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:10   #2535
weronika23
Zakorzenienie

a te motylko to cudowne uczucie
Stary 2012-05-14, 13:12   #2536
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Ula28 Witaj

Nie chodziłam do szkoły rodzenia, ze wzgledu na godzinyw jakich sie to odbywało, zawsze wypadały mi zajęci an studiach, a potem sesja i sobie odpuściłam, teraz nie zamierzam chodzic i tak wszystkiego nauczyłam sie w szpitalu, oddychac, potem opieki. W domu i tak wygladalo to zupelnie inaczej

Przypomniało sie mi cos waznego, po 3o tc ja mialam miec w 35 powinno sie robic wymaz na paciorkowca, to nie jest refundowane, wiem ze niektórzy ginekolodzy tego wciaz nie zalecaja, na szczescie sa w mniejszosci. To wazne badanie!!! Szcegolnie podczas porodu dziecko narazone jest na zakazenie jeslki paciorkowiec jest, lezalam na poporodowej z dziewczyna ktorej nie podali antybiotyku na to, jej maly mial zapalenie pluc i byl pod respiratorem, to moze prowadzic nawet do sepsy!!!
pamietajcie o tym badaniu gdyby gin nierobil tego wymazu, naprawde
posiew czasem gin nie robi bo szpital w regionie robi. Np u mnie w szpitalu jak przyjmuja ciężarną na IP to robią jej po badaniu rozwarcia właśnie posiew, nawet jeśli juz miała robiony i ma wynik. Jak rodzi robią na CITO. Ale ja też zrobię wcześniej na pewno.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mialyscie juz badane piersi przez gina ??? a wymaz z pochwy ??? bo ja jeszcze nie i chyba musze sie upomniec na nastepnej wizycie ..
ja cytologie miałam dawno, ale badania piersi ani razu.

Stary 2012-05-14, 13:12   #2537
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
a te motylko to cudowne uczucie

A w poprzedniej ciąży kiedy poczułaś ruchy?
Stary 2012-05-14, 13:13   #2538
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
w pierwszej ciąży chciałam, ale tż nie chciał a jak zobaczyłam jak to wszystko wygląda to już sama nie chce zeby ktoś ze mną był
oooo rany to ja po prostu muszę mieć TŻ-a ze sobą i po pierwszym porodzie wiem to na sto milionów procent.

Stary 2012-05-14, 13:14   #2539
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:

Mi też się Nadia podoba bardzo, piękne imię Ale nie zdecydowaliśmy ostatecznie, bo Mężowi bardziej się podoba Marcelina. Dla chłopca zastanawiamy się, czy wybierać imię z "nowoczesnych", bo podoba nam się Szymon, a to jedno z najpopularniejszych imion, zaraz obok Jasia.. Dlatego myślimy o tych starszych - Nikodem, Tadeusz albo Ignaś.

Ktoś pisał o Jędrzeju - podoba mi się, fajne Mój tata ma na imię Andrzej, więc pewnie by się ucieszył, bo to przecież to samo
Stary 2012-05-14, 13:16   #2540
weronika23
Zakorzenienie

w 19 a teraz duzo szybciej i sie zastanawialam czy to too dzis tze czulam i jestem juz pewna
Stary 2012-05-14, 13:16   #2541
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ale mam ochote na pomidora
Stary 2012-05-14, 13:16   #2542
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
ula witam nowa mamusia

co do szkoly rodzenia ja nie chodzilam pewnie jakby mnie nawet oddychania uczyly to w trakcie porodu i taaak bym zapomniala co i jak duzo zalezy od poloznej jak ona pokieruje a reszty nauczylam sie w szpitalu i w domciu

luteina w 1 ciazy mialam to masakra tony wkaldek szly
ja też zapominałam, ale TŻ pamiętał o wszystkim i ciągle nadawał:"rozluźnij pośladki, ramiona puść luźno, nie spinaj się, oddychaj głęboko..."momentami miałam chęć go zabić, ale ostatecznie miał racje i pomagał bardzo.

Stary 2012-05-14, 13:17   #2543
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
nie no masakra nie rozumiem jakim prawem ktoś podnosi głos na Twoje tak małe dziecko i próbuje przymusić je do chodzenia. Ja również bym się zagotowała także wcale Ci się nie dziwię. Mama pewnie czuła się niezręcznie, ale szkoda, że nie zapobiegła tej sytuacji. Racja jest po Twojej stronieA wiek nie oznacza automatycznie konieczności szacunku i przyzwolenia na wszystko. Szacunek otoczenia zdobywa się postawą a nie przeżytymi latami.
Dzięki dziecko naprawde zmienia, kiedys bym sie nie odwazyla tak kogos bronic pewnie

Cytat:

Dokładnie mogli swoje tak nazwac
co do szkol to jeszcze jakies sa nowe, wszytskie sa platne
i jest poradnia laktacyjna przy szpitalu, to duzy plus dla kogos kto chce karmic piersia

Cytat:

Ja mam to samo i też byłam w szoku.
Czyli jednak to mozliwe bo juz myslalam ze sobie wkrecam

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:18   #2544
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
martii ja jestem zaaa chyba za 2 tyg sie zapisze prywatnie gdzies na usg bo jajko zniose co do wlosow zapuszczam zobaczymy jak wyjdzie a co do brzuszka to faktycznie byl super i po ciazy zamierzam cwiczyc po gabrysi odpuscilam cwiczenia ale tylko dlatego ze wiedzialam ze bedziemmy sie starac o dzidziusi szybiuctko a wiadomo jak sa miesnie to gorzej z rozciagniem (najzniejsze motywacje noi ze w domu da sie samemu wyciwczyc bo do silowni zaaaa daleko )

co do zjec z ukrycia tez robilam ostatnio nawet w merkury markecie booo tam nie woono a ja wrocilam z 20 fotkami musialam miec zdjecia kuchni i lazienki co by szukac juz dodatkow
to będziemy razem ćwiczyć, ja też sama w domu

Stary 2012-05-14, 13:18   #2545
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
posiew czasem gin nie robi bo szpital w regionie robi. Np u mnie w szpitalu jak przyjmuja ciężarną na IP to robią jej po badaniu rozwarcia właśnie posiew, nawet jeśli juz miała robiony i ma wynik. Jak rodzi robią na CITO. Ale ja też zrobię wcześniej na pewno.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

ja cytologie miałam dawno, ale badania piersi ani razu.
nikt mi piersi nei badał, cytologie mailam na pierwszej wizycie w ciazy bo mailam infekcje ale na szcescie wyszlo czysto
Stary 2012-05-14, 13:18   #2546
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
judkama - dobrze zrobiłaś. Niech babsztyl krzyczy sobie na swoje dzieci.

Dla mnie również odkrycie było również nieziemskie. Wcześniej rzadko je piłam.

Witaj Super, że wszystko w porządku

Jeszcze nie myślałam , ale chyba tak

Ja również piję obecnie kakao naturalne. Wcześniej wykończyłam jakieś rozpuszczalne, ale teraz już piję tylko takie.

Poni - nie ma sprawy

-----
Mam jeszcze pytanie do tych co biorą duphaston czy luteinę. Czy lekarze jak przepisują te leki to badają poziom hormonów? Pytam z ciekawości.
mi nie badał

Stary 2012-05-14, 13:19   #2547
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Mi też się Nadia podoba bardzo, piękne imię
No piękne, ale też coraz bardziej popularne

Cytat:
Ale nie zdecydowaliśmy ostatecznie, bo Mężowi bardziej się podoba Marcelina.
Marcelinka

Cytat:
Dlatego myślimy o tych starszych - Nikodem, Tadeusz albo Ignaś.
Dla mnie jakoś nie bardzo podobają się te "stare" imiona
Ale wiadomo każdy ma inny gust
Stary 2012-05-14, 13:21   #2548
weronika23
Zakorzenienie

Edzia niooo to super damy rade pozniej chociaz przy 2 to moze i cwiczenia nie beda nam potrzebna ehhh wlasnie ogladalm lozka dla gabi moj to byl w strasznym szooooku ze to juz ale polozna byla ekstra
Stary 2012-05-14, 13:21   #2549
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
taaak czytma o czym wy piszecie masakra ja nie mam poloznej mam nadzieje ze trafie na znajoma przy kotrej rodzilam pozniej byla u mnie babka w domu ale podpisalam jej 3 razy bo nie chcialam zeby lazila
ja nie mam swojej połoznej, nie miałam tez za pierwszym razem. Brałam to pod uwagę, ale odpuściłam. U nas 800 zł, ale po cichu bo oficjalnie juz jest zakaz.

Stary 2012-05-14, 13:23   #2550
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Też mam ochote iśc, zabierz mnie ze sobą
wrocilam-nie bylo nic ciekawego choc wyhaczylam dla siebie kiecke i koszule z h&mwchodze jeszcze w 34:p hehe taka z gumka mysle ze ponoszepotem cykne fotke ttto pokaze

Cytat:

A wiesz czemu akurat snikersa?

ja jestem za !
nie wiem-czekolada, orzechy moze pobudzaja malucha do ruszania sie w takim polaczeniu
Cytat:
do dziewczyn ktore mają zgage:
ja mam straszna od 4tego tyg ciazy ostatnio przeczytalam ze pomaga pomelo ale nigdzie nie moglam znalezc to ejst owoc, podobny w smaku do grejfruta ale slodszy , bardzo dobry, wczoraj znalalzlam w tesco jest promocja ksoztuje 4 zł takie duzy wygladem przypomina melona i jest spory
i naprawde pomaga!dzisiaj polece po jeszcze pare to sobie zamroze albo co
(chcailam powiedziec ze to nei ejst zadna reklama tesco)
kochana pomelo jest czesto w biedronce i w lidlu-koniecznie obieraj skore i jedz sam miazsz-nie ma wtedy goryczy i jest pychaaaa

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości