|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | ||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Ona przyjechala tutaj do faceta i bylo wszystko fajnie,on mial dobra prace i nie bylo problemow z utrzymaniem jej.Ona nigdy tu nie pracowala.A potem mial juz gorzej z praca i powiedzial,ze mama ma mu dawac pieniadze skoro zaprowadza i odbiera Wiki ze szkoly to my mamy jej placic.A wtedy codzien w sumie sie nia zajmowala,bo ja duzo pracowalam.I placilismy 50 f na tydzien.A potem powiedzial,ze te pieniadze to mamy czesc za mieszkanie,a musielibysmy dawac mu drugie tyle,zeby bylo na to co mama zje i zuzyje.No to powiedzialam,ze mnie nie stac i on powiedzial mamie,ze go nie stac na jej utrzymanie.My zmienilismy mieszkanie na wieksze i mama wprowadzila sie do nas.Ale myslalam,ze to bedzie inaczej wyglada.Ze ni bedzie mamie sprawialo problemu,zeby zrobic cos w domu,ugotowac czy odebrac Wiki ze szkoly.Ale ona caly czas sie zali komus,bo nawet jej kolezanka ze mna rozmawiala jak bylam w Polsce czy naprawde mama ma tak zle u nas,bo jej sie nie chce wierzyc.A mama mowila jej,ze chcemy z niej sluzaca zrobic,bo musi sprzatac.A to nie prawda,z reguly to ja sprzatam,ale kilka razy ja poprosilam,bo chodzilam do pracy po 12 godz.A zreszta mieszka tak samo jak my,wiec tez moze czasem posprzatac mysle. Wydawalo mi sie,ze calkiem inaczej bedzie,ze bede miec pomoc,skoro zapewniam jej mieszkanie i utrzymanie.Specjalnie pod nia placimy wiecej za mieszkanie,bo wzielibysmy mniejsze,bo ona ma swoja sypialnie.Ale jej jest ciagle zle. I jak na zakupy jedziemy to ma focha,ze jej nie bierzemy,bo ona by chciala tez wybierac co kupic np do jedzenia,a nie ze musi jesc co my wybierzemy.A ja naprawde na jedzeniu nie oszczedzam i jest roznorodne i lodowka pelna.A to jakas okazja,zeby byc bez niej troche i odpoczac.Ona nawet podsluchuje pod drzwiami,bo ja kiedys przylapalam. No a w Polsce musialaby sama myslec,zeby jej starczylo na wszystko,a tutaj ma problem z glowy. Cytat:
![]() |
#3662 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Ja nie wiem już sama. Człowiek chce dobrze, a taka zawsze Ci zalezie za skórę. Nie rozumiem ciągłego wtrącania się, itp. Ja się nie wtrącam do jej życia to niech ona ode mnie się odczepi. Powiedziałam mężowi, że niech sobie do niej jeździ, ale ja z nim za każdym razem nie muszę tam jechać. Może właśnie to jest jakieś wyjście, żeby uniknąć takich sytuacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My musimy wręcz kupic, bo do moich rodziców będziemy jeździc co jakiś czas, plus ewentualnie może się zdarzyc nocowanie Małej u teściów, no i na wyjazdy "rekreacyjne".. Tylko boję się by nie kupic takiego co zaraz się rozwali, bo wiem, że są takowe.. ;/ ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Evvcia Ty chyba miałaś turystyczne jakies lepsze? Przypomnisz mi nazwę? Zadowolona jesteś.? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prosze ![]() lena to dzialaj juz - bo ja za dlugo czekalam i teraz juz trudniej z ta ciemieniucha sobie poradzic. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
nie dziwie sie agencjom, bo jak pracownik idzie do angielskiego pracodawcy to musi znac podstawy chociaz bo nawet praca na farmie jednak wymaga jakiejs tam komunikacji. u nas w pracy menager mowil nam kilka razy ze dobrze ma Tz i mnie bo by sie nie dogadal z sezonowymi pracownikami, a tak Tz mial ludzi na polu, ja w szparagowni i ci co nie znali angielskiego to na szczescie znali rosyjski albo polski (mowie tu o Litwinach). ale wole jednak jak rozmawiaja po angielsku bo lepiej mi mowic do pracownikow po angielsku zwlaszcza jesli pracuja tez anglicy. mi sie wydaje ze jednak jak ktos chce to sie nauczy, Tz mama majac 50 lat wyjechala do wloch, teraz mowi plynnie po wlosku, chce wyjechac do niemiec...uczy sie niemieckiego...ma 62lata.szkoda ze Twoja mama nie chce sie uczyc jezyka, byloby jej latwiej tutaj...i Wam przy okazji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() działam - smaruję oliwką i deikatnie ściągam pieluszką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Wtajemniczenie
|
Gosia matka matka ale ja bym chyba powiedziala ze skoro jej tak zle to niech sobie pozyje w Polsce, bo narzekania jak jej wszystko zapewniacie - nie znioslabym normalnie. moja mama tez chciala przyjechac do uk - aby z nami mieszkac i gdzies pracowac, ale powiedzialam ze nie bedzie u nas mogla mieszkac bo sie pozremy, tylko wiem ze ona by mi bardzo pomagala, ale razem mieszkac?- dziekuje ale nie - mimo ze ona jest naprawde fajna kobieta.
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...,157_1395.html link o kryzysie laktacyjnym, w sumie nic nowego - ale przeczytac nie zaszkodzi. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-14 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jakby to bylo gdyby moja mama badz (nie daj bog) tesciowa z nami mieszkaly ... chyba bysmy sie zarly non stop. Bo ja bywam dosyc nerwowa, nie znosze jak mi sie mowi co mam robic a czego nie, a one ostatnio wlasnie tak do mnie podchodza, moja mama zarzucila mi nawet ze sie wlasnym dzieckiem nie interesuje bo nie wzielam butli z mlekiem na godzinne zakupy (mniejsza z tym ze przed samym wyjsciem z domu mala zjadla, a wzielam tylko wode bo bylo goraco). Daja mi czesto takie poczucie, ze sie nie znam, ze nie opiekuje sie dobrze dzieckiem, bo np jej nie naciagam (lokiec do kolanka itp) czy mocze uszka podczas kapieli
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy ktoras z Was cierpi na zatykanie uszu? Ja od porodu juz kilka razy mialam po pol dnia badz nawet caly dzien zatkane lewe ucho ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() U nas nocka super. Młoda usnęła o 19 i spała do 1.30 (karmienie), potem pobudka o 5. Nawet sie wyspałam ![]() Dzis się z nią zważyłam i ma już 6kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | ||
Raczkowanie
|
Ania z Antkiem ślicznie razem wygladaja
![]() Tez musze pomyslec nad wstawieniem filmiku jak moj Adasko rozmawia ![]() Cytat:
Wspolczuje Ci Gosiu, ale dobrze ze chociaz cos probowalas jej dac do zrozumienia. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tu moja gaworzyca ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Jg0btTnwvTg
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
Lenka my mamy takie, chyba podobne do tego Moni, też są czasem kłopoty ze złożeniem
![]() http://bobas.biz.pl/coto-baby-lozecz...ba-red-02.html My używaliśmy go na wakacjach dwa razy,no i chyba z pół roku służyło jako kojec w domu, dało radę ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia może jednak Mama przemyśli sprawę i zmieni postępowanie, tego Wam życzę ![]() Emigra ale masz z tą powodzią , współczuję ,kwiatek na pocieszenie ![]() Domek zaklepany na 100 % http://www.nautilus-rowy.pl/ polecam na wyjazdy w większą ilość osób, np. dwie pary z dziecmi , do morza kawałek, ale po drodze sklepik , potem las, zejście na plażę schodami, ale za to mniej ludzi jest i jak się zajdzie o 13 na plażę to nie trzeba dymać 500 m po piochu żeby osadzić stado ![]() ![]() Zaleta Rowów taka ,że w centrum jest deptak i można w dwie osoby iść z wózkami koło siebie spokojnie i gadać, a nie gęsiego, co jest utrapieniem innych miejscowości, gdzie w centrum dominują chodniki, często wąskie. Mravka i Lena później odpiszę na priv, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lena słodka Smieszka w avatarku ![]() Zdjęcia na e mailu śliczne , Monia, ale macie tam fajnie , zazdraszczam ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczynam się obawiać tego badania w Wawie, tego wbijania wenflonu itd. no i co tego co tam wyjdzie .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Gang Iren
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.Juz zaczynalam sie zastanawiac czy to ze mna jest cos nie tak,czy jestem jakas wyrodna corka.Ale widze,ze jednak chyba nie.
Na razie sprobuje poszukac jej tej pracy,chociaz zeby miala na kilka godzin w tyg,to moze zobaczy,ze opieka nad dziecmi nie jest taka prosta,a opieka nad 9 letnia wnuczka i Wiki jest naprawde bezproblemowa (nie mowie tego,ze jako matka idealizuje,ale kazdy tak uwaza i znajomi i w szkole,wszedzie) to powinna byc przyjemnosc,a nie wygadywanie.No i moze dostrzeze jak ciezko sie te funty zarabia.I zobaczymy co z tego wyjdzie,czy w ogole uda sie cos jej znalezc. A ja czesto gryze sie w jezyk,zeby czegos nie powiedziec,bo jednak ciagle slysze glosik,ktory mi mowi,ze to matka,gdyby nie ona nie byloby mnie na swiecie itd. Ale mam nadzieje,ze w przyszlosci,kiedy moje dieci beda dorosle bede im pomagac jak tylko zdolam bezinteresownie i ze uda mi sie nie wtracac w ich zycie i nie narzucac.
#3673 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My cały wczorajszy dzień poza domem bo na komunii..... wszyscy stwierdzili że nie mamy dziecka bo taki cichy i grzeczny. Prawie cały czas spał tylko dwa razy obudził się na karmienie. szefowa restauracji odstąpiła mi pokoik gdzie mogłam w spokoju karmić ![]() No ale jak przyjechaliśmy to ok 20 kąpiel potem cyc i Oskar zrobił się marudny. W końcu ok 22 zasnął i obudził się o 3 na karmienie potem o 5 i do 7 "buszował" zaczął wydawać pierwsze dźwięki ![]() ![]() Jak dostaniemy zdjęcia z komunii to dam na meila ![]() Wczoraj trochę tego naskrobałyscie ..może uda mi się poczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
tak robiłam jak zaczynała się ciemieniuszka.
#3676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj synek żali się tacie: ![]() http://www.youtube.com/watch?v=t-2_wEU-8T8
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Szukam czegos co mogłabym dziecku założyć w upały na główkę. Nie sadziłam że będzie taki problem z dobraniem czapki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wrocilismy wlasnie ze spacerku, jakos doczołgalam sie z moja zgrają, zrobilismy dosc dlugi spacerek, ze Filipa musialam niesc troche na reku spowrotem bo nóżki go bołały i pchac wozek ![]() A ja mam do Was pytanko: Bo wczoraj pierwszy raz po połogu zaczełam krwawic, myslalam, ze dostalam okresu. Ale dzis nic, wiec nie wiem jak mam to odebrac? Czy ktoras z Was tez tak ma? A szczegolnie ktoras z Was ktora karmi cycem? konia swietne te domki, no i tak jak piszesz dla takiej rodziny jak Wy idealne warunki. Fajnie ze jedziecie z rodzicami ![]() A kiedy masz to badanie w Wawie? gosiu ja podobnie mysle jak dziewczyny jesli chodzi o Twoja mame. To smutne ze sama z wlasnej inicjatywy i bezinteresownie Ci nie pomoga, przeciez to chyba powinno byc naturalne pomagac swojej corce a poza tym to chyba sama przyjemnosc byc z wnukami. Przykro mi ze Twoja mama taka jest, ze jeszcze chcialaby miec korzysci finansowe z opieki nad wlasnymi wnukami. Tez mysle zebys z nia szczerze porozmawiala, domyslam sie jak musi Ci byc ciezko, mam nadzieje ze poprawia sie stosunki miedzy Wami. ![]() lenka piekny avatarek ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-14 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | ||||||
Zadomowienie
|
KOnia, super te domki w Rowach
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje dla Ani ![]() ![]() ![]() ![]() Super fotka twoich maluchow. Buziaki dla Hani z okazji dwu-miesiecznicy. Monia, nie dawaj sie zlemu nastojowi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajmuje mało miejsca po złożeniu. Antek już przetestował to łóżeczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki Agus ![]()
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj z Antkiem idąc z kościoła rozmawiałam na poważne tematy i Antek mówi że wuja aniołki zabrały do nieba bo miał nóżki chore a przed nami szedł facet o lasce a Antek na to "tego pana aniołki też powinny zabrać do nieba bo ma nogi chore" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale tez ze wzgledu na takie "wyskoki" ciesze sie, ze mieszkamy w kraju, gdzie nie wszyscy rozumieja polski ![]()
![]() |
#3686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo fajny filmik ![]() wiecie przy czym zasnął mój syn ?? przy tłuczeniu kotletów a tak to przez godzinę był płacz i kołysanie i nic... dziwny ten mój syn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co u Was? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Rozeznanie
|
emigra, ona,- boskie filmiki
![]() ![]() my też wciąż walczymy z ciemieniuchą :/ oliwa z oliwek też nic nie daje, łusek jest coraz więcej... kupilam olejuszkę dzisiaj, zobaczymy... zostaliśmy sami z gabryśkiem....mój darek do ełku pojechał w delegację, tydzień go nie będzie...może jakoś sobie sami damy radę...smutno mi jakoś... buziaczki dla was dziewczyny i dla waszych maluszków cudnych ![]()
#3690 | |
Zakorzenienie
|
nowaken no to swietnym tekstem "walnął" Antoś
![]() A z Ania na zdjeciu swietnie sie prezentuja ![]() Moj Filip za to sypie tekstami np: "babciu a Ty masz siusiaka?" albo: "Mamusiu schowaj cycusie" (jak po karmieniu mam na wierzchu ![]() ![]() A wogole on ma etap 100 pytan do, co jest straszne, buzia mu sie nie zamyka a ja juz czasem tak glupio odpowiadam zeby tylko dal mi troche spokoju ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Moj Szymon najlepiej zasypia jak Filip piszczy albo przy naszych wspolnych rozmowach, wtedy moment i oczka zamkniete. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.