|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Strong, ja w weekendy staram się odpoczywać od internetu
Chociaż teraz Was trochę podczytywałam Ale potem ma 10 stron do nadrobienia...![]() Madzia, jesteś lepsza niż jakiś kryminał Butterku, ![]() Nikita
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak potem książkę wydam, bo ja piszę pamiętnik ciążowy od samego momentu jak się zaczęliśmy starać
|
|
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za chęci Kochana Cytat:
Cytat:
![]() Fajna pamiątka
|
|||
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Bosze już kolejny wątek i 6 stron mam do nadrobienia ![]() byłam na zakupach i kupiłam http://allegro.pl/podklady-poporodow...316673390.html i http://allegro.pl/baby-ono-majtki-je...281339930.html i chyba moja dzidzia się ułożyła poprzecznie, bo czuje ja z lewej i z prawej strony od 3 dni i mnie to martwi nie jestem w stanie spać na lewej stronie Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-05-14 o 13:46 |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
dla Ciebie wszystko
![]() Butter chciałabym Tak, tak zaczęłam pisać wraz z rozpoczęciem staranek. Tylko kiedyś rzadziej, a teraz codziennie jakieś wpisy robię, bo coraz więcej rzeczy się dzieje. Zapisuję tam tez swoje wymiary, przemyślenia, obawy itp. Nie chciałam kupować takiej gotowej książki, gdzie tylko się dane uzupełnia, bo jednak wolę sama wpisywać to, na co mam ochotę. Jak urodzę to będe tam zapisywała postępy małej, jej rozwój, jakieś fajne chwile. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Emilko popraw linki bo się nie otwierają. Kochana nie martw się, mnie też często mała kopie na"szaszłyka" jak to mąż nazywa a leży non stop głowką do dołu. ja nie wiem jak ona to robi. Albo szpagatem albo rączami i nóżkami. |
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, ja sobie w moim kalendarzu (a mam wypasiony) wpisuję tez takie przemyślenia itp.
Agnusku, i dobrze że odpoczywasz, ja tez bym chciała robić bez internetowe dni ale... jestem za słaba Emilko, nie działają te linki.
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetna pamiątka! Ja sobie własnie uzmysłowiłam, że nie mam żadnej pamiątki...mam kilka zdjęć jak byłam mała, ale naprawdę kilka. Nie wiem dlaczego, mamy jakoś nie mam ochoty o to pytać. Ale takie to smutne trochę...
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia widze ze Ci sie naprawde nie spieszy, jeszcze Zaaabcia Ci sie w kolejke wtryni
![]() ![]() Strong gratulacje 29 tyg ![]() ![]() Gochaaa trzymam kciuki ![]() ![]() Baobabku co z tymi plytkami oddali ![]() A gdzie Bika?? Ide dalej czytac ![]()
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już poprawiłam Madzia ile zakupiłaś podkładów i majtek jednorazowych? wiesz jak mnie strasznie boli jak się przeciąga od lewej do prawej mam nadzieję,że tez mój gin ruszy głową i mi zrobi w końcu USG bo ostatni raz miałam w 20tygodniu już jest ok |
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku, ja w sumie też tylko zdjęcia... ale jakoś chyba nie przywiązuje do tego wagi, w tym sensie że nie jest mi jakoś smutno...
Today ![]() jem rurki, zaraz się biorę za sprzątanie w dokumentach i może dziś meblościankę wysprzątam. co myślicie praktyczniej będzie ciuszki maluszka w szufladzie w komodzie trzymać czy lepiej poukładane w szafce ? Emilia, powiedz że chcesz znać płeć i musisz mieć USG ;p na mojego gina zadziałało hahaha
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-05-14 o 13:53 |
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIU trzymam kciuki, coś mi się widzi że jak pojedziesz na 19 to już tam zostaniesz bo pewnie akcja się zacznie :P
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- jestem meeeeeeeeeeega śpiąca
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, ja nie chce nic sugerować ale ja się na początku ciąży cały czas kładłam i zasypiałam przy talerzu
![]()
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne priorytety byly po prostu... |
|
|
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia ja Cie podziwiam 39 tydz ciazy a Ty pranie gotowanie sprzatanie wszytsko na raz, zadnej minuty nie tracisz, a ja sie ostatbnio taka leniwa zrobilam ze az trudno mi sie za cos zabrac
A ja jutro mam te USG z przeziornosci i zaczynam sie mega stersowac ![]()
|
|
|
|
#166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Today, to chyba nie jest stres tylko oczekiwanie
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra ma mnóstwo, bo w czasie jak była mała, mój tata zawodowo robił zdjęcia i miał służbowy aparat...a jak ja byłam mała, to już nie...i nigdzie się nie dało kupić aparatu... Cudnie, dzieci komunizmu
|
|
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Strong moze i tak, jeszcze wiedzac ze idziemy razem z mezusiem
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia, super pomysl z tym dziennikiem. A masz to jako normalny zeszyt czy kupilas ktorys z tych ksiazek pamietnikow dla kobiet w ciazy? |
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Today, może i dobrze robicie... Filipek jeszcze się nacieszy braciszkiem/siostrzyczką
a na USG możecie po celebrować sobie we dwoje Butter, ale wspomnienia masz
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczato a ja znow mam problem
ja to zawsze sobie lubie nawmawiac heh. prawdopodobnie dostane prace na poczcie na pol etatu, umowa oczywiscie na zastepstwo na ok 10 miesiecy a moze i dluzej bo dziewczyna w sierpniu bedzie rodzic i moze wezmie wychowawczy. chcielismy sie starac od czerwca, juz biore kwas i kurczatko wiadomo ze chcialabym praocwac w ciazy, ale boje sie ze inni beda znow na mnie najezdzac ze ledwo praca a juz w ciazy ciagle cos tak bardzo chcialabym miec dziecko ;(
|
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już wykąpana, ogolona - grrrr strasznie to ciężkie, bo brzuch mi już zasłania mam nadzieję, ze nie zostały mi jakieś kępkiCieszę się, że zobaczę znowu malutką ciekawe też czy pokaże cipeczkę ginowej ahhhh Jutro do szkoły zwolnienie będę musiałą zawieźć i sie zastanawiam, czy tż nie wysłać, bo ma być kontrola z kuratorium i już dzisiaj za mną dzwonili najlepiej żebym przyszła, bo ta co za mnie jest to ciemna masa...taaaak już lecęBika??? where R U????
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, odwołali mi właśnie wczorajszą wizytę u lekarza ... jestem trochę zła. Bo od tej wizyty zależało, kiedy pójdę do gina i porobię badania przedstaraniowe. |
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku, http://www.klups-gostyn.pl/ar1.html
dokładnie te łóżeczko super że się dało załatwić z tymi płytkami, porządny sklep bo wiesz różnie to bywa, jedni z byle chamstwa by nie dali. podglądanie dzieciaczków na USG jest super no nie ? i wierzę że się ładnie wygoliłaś
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Today ja to ja, ale Majce za dobrze w brzuszku
![]() Agnusek ja mam sporo pamiątek takich jak opaska na rączkę, kaseta jak mam 3 latka i śpiewam, jakieś pierwsze laurki itp. i masę zdjęć bo rodzice sami wywoływali. Emilko podkładów to chodzi o te big podpaski a nie podkłady na łóżko tak?? Jeśli tak to kupiłam 2 opakowania po 10 sztuk każdy. A majtek mam 6 sztuk siateczkowych. Strong ja z ciuszkami zrobiłam tak: wszelkie spodenki, bluzeczki, bodziaki itp. poukładałam w szafce, w szufladzie dałam takie drobniejsze rzeczy jak niedrapki, skarpetki, czapeczki a na wieszaki dałam bluzy i sukienki. Gosiu ale by było hehe Na szczęście będzie mnie badała moja położna, więc jak nic nie będzie to mnie nie zostawi. Bo nie zgłaszam się na IP. senność powiadasz?? Today będzie dobrze Kochana mnie energia roznosi. Im chyba blizej porodu tym bardziej. Nikita no właśnie kiedyś dostałam taki fajny notes (czyste kartki, ale ładna okładka) i tak trzymałam na ważną chwilę. Nie chciałam kupować już gotowego pamiętnika aby mi z góry narzucali co mam wpisywać, poza tym tu daję datę i piszę co akurat przeżywam. Kathe spokojnie, nie wiadomo ile u was potrwają te starania. Dobra.. ang. na dziś zakończony ![]() bao super, że z płytkami się wyjaśniło. Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-05-14 o 14:25 |
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sklep niby porządny, ale zeszło im na liczeniu, no i faktycznie nie wydali nam tych 4,5 m mój tż też gapa... a ja mu mówiłam, że coś mi sie za mało wydaje no ale już go nie dobijałam, bo był wściekły i tak płytki w kuchni już sie kładą na ścianie
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kupie jeszcze jedno opakowanie i powinno na początek wystarczyć a masz juz biustonosz do karmienia? bo ja nie wiem w jakim rozmiarze kupić |
|
|
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() co tu się dzieje, 3 dni mnie nie było, 50 stron do nadrobienia, nowy wątek... masakra - nawet Was nie przelecę... W piątek i sobotę byliśmy u rodziców, bo mój TŻ pomaga remontować pokój dla mojego brata. Wieczorem w sobotę mieliśmy znajomych na grillu. Wczoraj się paskudnie czułąm - słaba cały dzień. Dziś byłam u moich dziadków i mam jeszcze dom do ogarnięcia, bo po niedzieli wygląda zawsze tak jakbym tydzień nie sprzątała nic. Kiepsko się czuję - słabo mi się robi i jeszcze na dodatek odrzuciło mnie od kawy. Dziś rano chciałam sobie zrobić i jak ją powąchałam to już było źle, a jak się łyczka napiłam to już wogóle ![]() Masakra, mam nadzieję, że nie bedę się tak źle czuła przez całą ciążę Z Niunią to tylko na początku spałam i od połowy 3 miesiąca do końca 4 miałam problemy z wymiotami.... Jej mam nadzieję, że tego uniknę teraz....Postaram się być z Wami na bieżąco. Madzia jeszcze w dwupaku? Gocha, a co z Twoim okresem? |
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam takie: http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...323429443.html Staniki 2 sztuki tez już kupiłam. Wiesz.. one są bawełniane więc się bardzo rozciągają. Wzięłam takie na teraz , ale jak wkładałam wkładkę to też było spoko i nawet jak sie piersi powiększą to nie powinno byc problemu. Bo one nie są usztywniane. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- e_vel mam nadzieje, ze dolegliwości ciażowe cię ominą Ja się dalej trzymam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

Chociaż teraz Was trochę podczytywałam 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

najlepiej żebym przyszła, bo ta co za mnie jest to ciemna masa...taaaak już lecę