|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
A jak mu sie prezent podobał? ![]() Zaabcia Butter dzieki
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wstrzymane...z podobnego powodu co ty...tyle, że ja już nie zamierzam dłużej czekać...czekam do końca Maja i jak się nic nie wyjaśni, to być może od wakacji ruszymy...
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-05-14 o 19:57 |
|
|
|
#303 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A przede wszystkim nie przejmuj się tym, co mówią inni! - najważniejsi jesteście Wy! ![]() A ja wciąż nie mogę Bao, gratuluję zakupów remontowych - sama pamiętam, jak one cieszą Malensstfo - super, że macie telewizor ![]() Madzia, kupiłaś tę patelnię w Biedro? Ja właśnie dziś rano zobaczyłam w gazetce, że jest Tefal za 40zł i prawdę mówiąc nasza jest już do wymiany, ale stwierdziłam że mamy sporo wydatków teraz, więc się wstrzymamy. A jestem ciekawa, jak na żywo... Strong, śliczny ten przewijak! Też chcę kiedyś taki! Nt. mycia okien się nie wypowiadam, bo dziewczyny już wszystko napisały ![]() e_vel, mam nadzieję, że Twoje dolegliwości szybko miną ![]() onysk, dobrze, że w końcu poszłaś do lekarza i że dał Ci Furagin - nie będziesz się już męczyć I na pewno nie zaszkodzi to maluchowi, jeśli już w Tobie rośnie Madzia napisała, że zrobiła wszystkie badania przed wizytą u gina i tak się zastanowiłam, czy to rzeczywiście nie jest dobry pomysł. Bo jeśli teraz pójdę do niego, zrobi mi tradycyjnie usg i cytologię, i sobie luźno pogadamy i mi powie, jakie badania zrobić, to zapłacę prawie 200zł, zrobię badania i za chwilę z wynikami znów do niego pojadę i zapłacę 120zł. A tak zrobiłabym sama podstawowe badania, pojechała już z wynikami i zapłaciła tylko za jedną wizytę. Bo skierowanie od prywatnego ginekologa nie powoduje, że nie płacę za badanie, prawda? Toxo, cytomegalia itp. tak czy siak są płatne, tak? Czy się mylę? Kurczę... Gdybyśmy już podjęli decyzję, to byłoby łatwiej... ![]() Dla niezaciążonych: piję Redd's-a żurawinowego ![]()
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy nim rzeczywiście czas szybko leci. Śpi to za nim tęsknię, ale też posprzątam, zjem coś, wykąpię się, a jak się obudzi to go nakarmię, pobawimy się (już prawie raczkuje) i zaraz trzeba znowu butlę grzać i zasypiać dzisiaj ma cały dzień padać więc nie pójdziemy na spacerek...Właśnie cały czas było ponad sto dni i wydawało się, że czas stoi w miejscu... mam nadzieję, że teraz dziesiątki polecą w dół ![]() Prezent się baaardzo podobał i strasznie był zaskoczony. Jego siostra nakręciła mu filmik jak otwiera paczkę (wiedziała, że przyjdzie dla niego prezent) więc sobie kiedyś obejrzę jego reakcję dziękuję, że pytasz ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czas napewno bedzie szybciej leciał, zwlaszcza ze sie przeprowadzacie itp.
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeki dziewczyny za rozchwianie watpliwosci na temat pracy
w sumie dostane moze 500zl na reke a to raczej nie jest warte moich zyciowych rozterek czy miec dziecko czy nie jakby to bylo na caly etat z wynagrodzeniem 2tys na reke to nie mowie
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzie....Podziel się!!!!!
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeszcze niedawmo tak bardzo chcialam pracowac, no ale to bylo jeszcze przed tym jak zaczelismy powaznie sie nad tym zastanawiac, tak czy siak wybieram optymistyczna wersje ze bedziemy mieli z czego zyc, z pensji tz, w sumie troche niekomforotwe, ale to moze potrwac kilka miesiecy, no rok to wytrzymie, a podobno macierzynstwo to fajny moment dla tytch ktorzy chca zalozyc wlasny biznes
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czas na pewno Wam szybko zleci A jak Kochana dieta? Postępy ruszyły? Proszę
|
|
#310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(((((((((((( do tego mam @, jestem wkurzona i koło się zamyka... za 2 tyg zamawiam inną dietę, bo ta rzeczywiście nie dość, że niezbyt skuteczna co jest demotywujące i teraz jest jak jest, to jeszcze niedobra, zostały mi prawie same rzeczy z fasolą, której nienawidzę
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kaszalocie, co tam?
Cytat:
Jak ktoś by Ci zaproponował super posadę za 'normalną' kasę, to coś innego.. Nie wiem oczywiście w jakiej jesteście sytuacji finansowej, nie wiem czy te 500 zł jakoś drastycznie zmienia Waszą sytuację finansową, może tak.. ale z tego co piszesz masz duże parcie na macierzyństwo... Przedyskutuj to głównie z TŻ i zastanów się. |
|
|
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wizyta ok i plec potwierdzona ![]() Cytat:
jak dla mnie to bardzo duzo, tez nie mam tylu ciuchow
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
no nie przesadzajcie - 4 reklamówki to dużo???? Zwłaszcza, że zostały mi puste szafy????
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie duzo,
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć! ![]() Oczywiście, że dużo!
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, zgłupiałam, przecież to raptem klika bluzek, z 2 żakiety, 4 spódnice, 2 pary dżinsów i 3 eleganckie pary spodni, może 2 sukienki.
|
#317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- serduszko, czy jest zdrowe, czy odpowiednie komory, czy nie ma dziurek, czy dobrze pracuje, robił zapis i echo serca - mózg - czy jest odpowiedniej wielkości w stosunku do wieku dziecka, czy nie widać jakichś wodniaków -nerki - czy obie, czy równej wielkości, czy nie zatrzymują moczu - pęcherz moczowy, czy pracuje - czy jest w nim mocz - twarz - czy nie ma rozszczepów - kości rąk i nóg, czy odpowiadają tygodniowi ciąży - obwód brzuszka, głowy, szerokość głowy, długość od główki do dupci - pępowina, czy jest 3 naczyniowa i czy są dobre przepływy - tu kolorowe usg robił - łożysko - wielkość i położenie. tyle pamietam ![]() zjadłam całą czekoladę nussbeiser
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Malensstfoa Ty pracujesz czy szukasz pracy?
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Pracuję, ale na zleceniu...a wstrzymuje się, bo miałam niby możliwość na pracę na umowę...tylko że do tej pory się nic nie wyjaśniło...
Dlatego już chyba nie mam cierpliwości...
|
|
|
|
#322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bedziesz miala swojego TZeta przy sobie ![]() Cytat:
I jak bika , magda nic nie pisala?
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o wsyzstko zapytam lekarza .---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Zbieram się do spania, ale jak Madzia napisze to dam Wam znać - postaram się napisać z telefonu, co będzie wielkim wyczynem
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kaszalotku, a pytanie niedyskretne - stosujesz jakąś dietę, ćwiczysz? Generalnie próbujesz pozbyć się fałdek? Bo to jest takie trudne dla mnie
![]() Cytat:
Ja mam mnóstwo szmat - trochę zalega bo się w nie nie mieszę, ale je trzymam, bo mi się wydaje, że jak schudnę, to będzie w sam raz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
1. Nikita,
Cytat:
aż mi głupio że jedną pościel wzięłam w zielone psy 2. Butter, rzeczywiście to skomplikowane z tą twoją lekarką... 3. Madzia, a mnie te ciasto nie przekonuje 4. Emilia, fajnie że możesz zapytać koleżanki jak się to wszystko na waszej porodówce odbywa. ![]() 5. Biedny Onyksie, ale Ty się wycierpiała masz buzi 6. Żabcia, Cytat:
Jak się czujesz Kochana? ![]() 7. Madzia, fajną macie porodówkę, ja niedługo też się dowiem jak to w naszych szpitalach wygląda i może się zdecyduję gdzie chcę rodzić 8. Baobabku, super że na wizycie wszystko dobrze, i nie super że nie jesteś w pełni zadowolona ale widzę że Tobie dużo nie trzeba ![]() 9. Blonde, Cytat:
10. Kotek, dobrze że Ci się w pracy podobało ogarniesz 11. Onyks, Cytat:
12. Aaby, mówisz że u Ciebie też będzie wszystko w żyrafki? A i bardzo solidny jest, te boki ma fajne mocne i wysokie. 13. Amani, super że mu się prezent podobał i że będziesz mogła to zobaczyć a i widzisz nie wyrzucił go z powodu "po terminie" ![]() 14. Amani, a nie byłoby lepiej gdybyś sama sobie gotowała? 15. Bika, cztery reklamówki dla mnie też dużo 16. Kathe, do łóżka dzieciaczki robić nie ma się co zastanawiać nad tą pracą
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
Malensstfo
w tej kwestii, ze nie mozna odwlekac macierzystwa jak najbardziej ktory jestes rocznik?
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierze w Ciebie ze Ci sie uda
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

już nic nie pamiętam
Madzia, cooraz bliżej pordówka, coooraz bliżej porodówka
mam nadzieję, że szybciej teraz poleci... ja od rana za to jestem jakaś wkurzona, wszystko wydaje mi się beznadziejne... Jedynie Młody poprawia mi humor
jak ja kocham to maleństwo!!!

czyli tak jak ja 
ciagle cos 

ja tam nic nie zauważyłam...a jedyne z tego usg - ona też twierdzi, ze to dziewczynka na pewno
,
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.