Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 19:40   #1111
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Miałam dziś wizytę. Bez usg. Wszystko ok, szyjka bez zmian. Następną wyznaczył mi za 3 tyg. Dobrze ze w miedzy czasie mam usg III trymestru chociaż
Powiedział ze mało przybieram na wadze, ale że to dobrze, bo nie ma potrzeby więcej
To dobre wieściz tego co ostatnio wyczytałam to największy przyrost powinien przypadać na drugi trymestr, więc wolniejszy w trzecim jest ok

Pumas- kciuki za jutrzejszą wizytę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:41   #1112
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Wklejam Wam same zdjęcia mebli, bo nie chcę całego pokoju pokazywać połowie wizażu Kupiliśmy tylko komodę, szafę i wersalkę. Musimy jeszcze dokupić biurko i krzesło do biurka

Cytat:
U mojej siostry w pokoju były takie naklejki Ciężko to przykleić bo się zapowietrza i po jakimś czasie ten klej zaczął puszczać... A później jak to zerwaliśmy, to nie dość, że z kawałkami ściany to jeszcze widać różnicę w kolorze, bo to ściana przecież się brudzi i ciemnieje
Ja już się na takie coś nie skuszę [COLOR="Silver"]
My kupiliśmy naklejki i bardzo dobrze się je naklejało. Co prawda nie takie, jak tu pokazane, ale też ścienne.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
No i dobrze,wiesz co Cię czeka- teoretycznie przynajmniej
Niestety wiem, ze będzie bardzo bolało po cięciu, bo miałam już przedsmak w październiku Ale dla Maluszka wszystko

Cytat:
Dziękuję Może nie będzie boleć, bo jutro krócej przyjmuje
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Nagrałam jogę Fabiana Tylko musiałam go pozaczepiać
http://www.youtube.com/watch?v=ZCeeA...ature=youtu.be
Ale super!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:43   #1113
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Jasne że dają radę
Z warzyw uważać należy tylko na kukurydzę, gotowaną marchewkę, gotowane buraczki no i ziemniaki choc ponoć młode są ok
ehh oczywiscie z tych najlepszych trzeba zrezygnowac

Cytat:
Ona jest po prostu "krejzi" Ja się tam nic nie odzywam, bo jakbym mogła to bym ją zabiła najchętniej

Dziś o 7 rano była afera bo się kibel zatkał. Obudziła połowę sąsiadów. Darła się jak nie wiadomo kto. TŻ poszedł jej powiedzieć żeby się przymknęła, bo ludzie śpią, a ona na wsi nie jest. To stwierdziła, że każdy chodzi do pracy na 7 Później dali jej nr do hydraulika i kazali dzwonić to wielce się zamknęła. Ale TŻ naprawił jej ten kibel. Co w tym najlepsze nie był zepsuty
No i tak od 7 marzyłam sobie żeby wsadzić jej ten krzyczący łeb do tego zatkanego kibla i spuścić wodę A czasami rano jak za głośno gada to marzy mi się mieć tasak, położyć jej łeb na desce do krojenia i ten język jej odciąć Ja to masochistka jakaś jestem
Soleika a nie chcesz pomyślec o wyprowadzce??
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Bardzo fajne ! ladnie ja już się moich zmian doczekać nie mogę

dziwnie się czuje. jest mi słabo co chwilę czuje taki jakby odlot nie dobrze mi . no i glowa mnie boli. mniej bo Cole Wypilam trochę ale do końca nie przeszlo ..

Cytat:

Łoo matko toż to prawdziwe cwiczenia u Ciebie w brzuszku!!!!

Linka - no to elegancko! Też się nie mogę doczekac USG III trymestru.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Acha, Karolina - a jak chcesz zgrzeszyc albo coś pochrupac albo coś słodszego zjeśc to na co sobie pozwalasz?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:44   #1114
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
też mamy naklejkę w salonie bardzo mi sie coś takiego podoba, łątwo sie naklejało i łatwo schodzi (sprawdzałam) przy tym śladu nie zostawia, ale może dlatego, ze mamy w salonie taką śliską farbe
Cytat:
Wklejam Wam same zdjęcia mebli, bo nie chcę całego pokoju pokazywać połowie wizażu Kupiliśmy tylko komodę, szafę i wersalkę. Musimy jeszcze dokupić biurko i krzesło do biurka
duuużo lepiej
propozycja mamy
a babcia też jest mocna z trzymaniem swoich rzeczy w Waszych szafach
Cytat:
ale piękna pamiątka

Jak tak czytam o ułożeniu Waszych maleństw to znów sie niepokoje o swojego, bo ciągle czuje go tak samo, czyli jeszcze sie nie obrócił
I tak przypomniało mi sie , ze mam przegrode w macicy (jeden gin określił mi to jako macice w kształcie serduszka). Niby nie jest jakaś wielka, ale może przeszkadza małemu w obróceniu się

W ogóle dzień mam dziś jakiś straszny, brzuch mnie boli, brałam już nospe. Zaczęły mi sie skurcze łydek, które budzą mnie w nocy bólem jakby ktoś chciał mi noge urwać

No i TŻ pojechał na pierwszą nocke a mi sie chce płakać

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:49   #1115
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy naklejki i bardzo dobrze się je naklejało. Co prawda nie takie, jak tu pokazane, ale też ścienne.

Trzymam kciuki za wizytę

Ale super!
Może te moje jakieś felerne były w takim razie

i dziękuję podwójnie
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Soleika a nie chcesz pomyślec o wyprowadzce??

Łoo matko toż to prawdziwe cwiczenia u Ciebie w brzuszku!!!!
Aktualnie nie możemy sobie na to pozwolić. Może za 3 lata? Musimy mieć obydwoje dobrze płatną pracę, wtedy pomyślimy nad wnioskiem o mieszkanie komunalne (tutaj plomba wynosi 26 tysięcy) lub takim od prezydenta, które ciężej dostać ( plomba 5000 zł). Póki co musimy się pomęczyć, dopóki nie będziemy mieć płynności finansowej, a to też nie wiadomo jak w tej pipidówie gdzie ciężko o robotę

Mały daje czadu

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

duuużo lepiej
propozycja mamy
a babcia też jest mocna z trzymaniem swoich rzeczy w Waszych szafach

ale piękna pamiątka

Jak tak czytam o ułożeniu Waszych maleństw to znów sie niepokoje o swojego, bo ciągle czuje go tak samo, czyli jeszcze sie nie obrócił
I tak przypomniało mi sie , ze mam przegrode w macicy (jeden gin określił mi to jako macice w kształcie serduszka). Niby nie jest jakaś wielka, ale może przeszkadza małemu w obróceniu się

W ogóle dzień mam dziś jakiś straszny, brzuch mnie boli, brałam już nospe. Zaczęły mi sie skurcze łydek, które budzą mnie w nocy bólem jakby ktoś chciał mi noge urwać
dziękuję
Mama i babka TŻ to są naprawdę z innych bajek

A takich filmików mam już 3

Kochana nie myśl o tym teraz. Niepotrzebnie się zestresujesz a to nie pomoże ani Tobie ani maleństwu. Jeśli ma się obrócić, to z pewnością prędzej czy później to zrobi. Niektóre dzieci to małe leniuchy i obracają się tuż przed samym porodem. Dlatego póki co ciesz się tym co jest i kompletuj sobie powoli wyprawkę, a nie myśl o ułożeniu

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:50   #1116
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A cc robią w dniu porodu z terminu OM?

.
Trzeba się w szpitalu umówić na termin.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
moj tez siedzi z lewej strony, co więcej z lewego jajnika miałam owulke jak zaszłam
A ja miałam owu z prawego jajnika i łożysko wytworzyło się po prawej stronie macicy. Ciekawe czy to ma jakiś wpływ

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
irmusia ale ja to wiem, chodzi mi tylko o to, że on jak zwykle wszystko pomiesza, bo nie kupi używanego tako z fotelikiem maxi cosi za 500zł, tylko bez fotelika, a nowy tako jumper gondola plus spacerówka to koszt 1000-1100zł, a nie 1500 jak się jemu zapamiętało, bo ja mu podawałam cenę już z fotelikiem. I nie pierwszy raz to pomylił, i nie pierwszy raz mu mówiłam, że to cena już z fotelikiem maxi cosi, na co była reakcja "ahaaaa, a to tak". Tylko po to, żeby dwa dni później już nie pamiętać i znowu twierdzić, że 1500zł to cena bez fotelika. (i taki dokładnie scenariusz powtórzył się już kilka razy)
Tu chodzi tylko o to, że nie jest przeliczenie "3 wózki w cenie 1" jak to on twierdził i pokazanie, jak jemu się wszystko myli i jak zapamiętuje co ja mu mówię.
Ja sama myślałam o takim rozwiązaniu, żeby kupić używany wózek i do tego osobno fotelik, a teraz mój z tym wylatuje jako z wielkim odkryciem heh
Rozumiem

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
irmusia ale nie chodzi mi o jakiś ekstemalnie niski cukier
Ale przy cukrzycy nie musi być ani ekstremalnie niski ani ekstremalnie wysoki w momencie badania krwi. Kuzynka męża ma cukrzycę ciążową i zdarza się, że czasem ma cukier lekko poniżej normy, a czasem bardzo wysoki.

Cytat:
aha, rozumiem faktycznie nie ma co ryzykowac w takim wypadku czyli mozliwe ze urodzisz juz jak ciaza bedzie donoszona
Noo to będzie zależało od mojej ginki. Bo pewnie będziemy umawiać termin tak, żeby to ona robiła cięcie
Stary 2012-05-14, 19:50   #1117
linzey
Rozeznanie

Cześć mamusie
Dzisiaj przedostatni dzien w pracy w tym roku
Tak szczerze to dziwnie sie czuje. Z jednej strony sie ciesze bo pobede te 2 miesiace z Zosia i troche sie wycisze a z drugiej jakoś mi żal i wogóle......
Chyba dziwna jestem
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze jakos ie uda mamy dla niej w mieszkaniu maly pokoik, ale na razie sa tam szafy kanapa itp.. i musimy zrobic pomieszczenia gospod na dzialce i mam nadzieje ze na wiosne uda sie odmalowac i mala przejdzie tam
hmm... czyli lepiej kupic KP luib KPK
My mamy mieszkanko 37 m2( no mamy to dużo powiedziane kredyt) i póki co bedziemy w 4 w sypialni- nasze łóżko i 2 łózeczka
Tak za 2 lata zrobimy dziewczynom pokoik z łózkiem piętrowym ( o ile sie do tego czasu nie zdecydujemy na zmiane mieszkania)
Nie uwazam żeby brak pokoju dla dzicka był krzywdzący.Moja Zosia ma 20 m-cy i najbardziej to ona potrezbuje kontaktu z nami.Budzi się rano-ciągnie Tż za noge i potem buszzuje u nas w łóżku. To dla mnnie najpiękniejsze poranki.
W ciagu dnia bawi sie w salonie.

co do invonki to przykro się czyta to wszystko. Myśle że troche za dużo zostało powiedziane.
Każdy sam odpowiada za swoje życie i nie ma potrzeby takich osądów.
My do wszystkiego doszliśmy tj dochodzzimy sami i na dziecko zdecydowaliśmy sie już po studiach ,znalezieniu pracy , ślubie i kupnie mieszaknania mając 26 lat ale w życiu nie odważyłabym się krytykować czyichs decyzji o dziecku .

co do żlobków państwowych to kosztuje 180 zł podstawa na pierwsze dziecko plus wyzywienie 6 czy 7 zł za dzień to daje ok 300 zł mies
(Zosia jeszcze nie prezchodziła nigdy niestety całego miesiaca bez chorób)
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 19:50   #1118
agunia82
Zakorzenienie

natee łykasz magnez?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:51   #1119
Soleilka
Zakorzenienie

Natee a na skurcze koniecznie magnez

Bloguję
Stary 2012-05-14, 19:56   #1120
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję...

Cytat:
Irmusia doczytałam o Twojej wizycie i zaleceniu do cc. Przynajmniej wiesz co i jak, a cc - ma swoje wady i zalety, grunt by było bezpiecznie.
No- bezpieczeństwo Małego na pierwszym miejscu

Cytat:
Może są jedynki, tylko nie pokazali na fotkach? Musiałabyś przejść do Natury i zobaczyć albo przedzwonić do swojej drogerii i zapytać
Może... Możliwe,że się wybiorę

Cytat:
Miałam dziś wizytę. Bez usg. Wszystko ok, szyjka bez zmian. Następną wyznaczył mi za 3 tyg. Dobrze ze w miedzy czasie mam usg III trymestru chociaż
Powiedział ze mało przybieram na wadze, ale że to dobrze, bo nie ma potrzeby więcej
Super!

Ja już uciekam, bo muszę odpocząć po dzisiejszych spacerach po Krakowie.
Rano mam dentystę Mam nadzieję, ze nie będzie bolało

Dobrej nocki Mamcie
Stary 2012-05-14, 19:57   #1121
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam dziś wizytę. Bez usg. Wszystko ok, szyjka bez zmian. Następną wyznaczył mi za 3 tyg.
a ja ciagle nie mogę "rozkminić" jak Mała jest ułożona... niby wiem że główkowo ale czuję ja z 2 stron (czasem jednocześnie) powyżej pępka i na jego wysokości, nigdy poniżej

moja mała jest główkowo od 29tc i jak się giba to zawsze na raz z 2 stron
no może nie zawsze ale przeważnie

Ale mnie tż wk. chyba go dzisiaj
Dobrze że jutro nie wraca na noc to sobie odpocznę...
Ja się żegnam bo nie mam cierpliwości dzisiaj czytać z tel. dzisiaj już przeleciał przez pokój..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 19:57   #1122
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja miałam owu z prawego jajnika i łożysko wytworzyło się po prawej stronie macicy. Ciekawe czy to ma jakiś wpływ
ja owu z lewego a łożysko lekko po prawej więc nie za bardzo albo to ja jestem jakaś lewa
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:58   #1123
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Rano mam dentystę Mam nadzieję, ze nie będzie bolało

Nie chce mi się tych nóg golić

Bloguję
Stary 2012-05-14, 20:01   #1124
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chce mi się tych nóg golić
tak czytam o Twoich nogach i właśnie wpadłam na to że ja też muszę dziś golić bo przecież też mam jutro wizytę, choć tak mi teraz wolno rosną że po tygodniu prawie nie widać
Stary 2012-05-14, 20:01   #1125
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny nie oceniajcie Ivonki, przykro mi sie zrobiło, a co dopiero Jej
Według mnie jest mądrą dziewczyną, dzis ma gorszy dzień, napisała to w ferworze emocji na forum, licząc na wsparcie

Ivonko też bym sie wkurzyła gdyby mi ktoś obiecał jakis wkład pienięzny w cos, a potem wycofał. Tak jak sama zauważyłas-mowi sie trudno, "jak chcesz na kogos liczyc, licz na siebie" Słuchaj powolutku odłozycie na dokończenie pokoju, jak nie teraz to za 5 miesiecy kupicie sobie co trzeba, najwazniejsze że macie dach nad glową Co do pracy powiem Ci, że ja niestety pobędę z dzieckiem 5-6 miesięcy i ide do pracy, własnie po to tylko, by miec spokój psychiczny że mamy na chleb Prponuje Ci przemyslec to, pomysl o żłobku(ja trafiłam do żłobka mając 7 miesiecy, bo moi rodzice musieli pracowac, a nie mieli tu żadnej osoby do pomocy) i jest ze mną w porządku-tak myslę Nawet jak zarobisz 1000zł, i 300 wydasz na żłobek, to jeszcze 700 zostaje dla Was, mysle ze warto
popieram... tak naprawdę do końca nie wiemy jak to u niej wyglądalo i wygląda.... ale za duzo tu padlo ostrych komentarzy...
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Pokaż się, pokaż!
I dla tż!
poniżej umieszczam fotki grubaska( czyt mnie)

Cytat:

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Ptak nam okno osrał A dopiero myłam
kochana to na szczęście

a teraz my pokazujemy sie po9 tyg.. wyglądamy jak slon... ale coz te 18 -19 kg dalo sie we znaki
33 tydzien
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 002 (Small).jpg (18,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 004 (Small).jpg (17,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 005 (Small).jpg (17,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 006 (Small).jpg (16,9 KB, 45 załadowań)
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:05   #1126
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
tak czytam o Twoich nogach i właśnie wpadłam na to że ja też muszę dziś golić bo przecież też mam jutro wizytę, choć tak mi teraz wolno rosną że po tygodniu prawie nie widać
U mnie niestety widać Gdyby nie remont to bym goliła częściej, a tak to od 1,5 tygodnia zarosłam jak jakaś buszmenka

To jak jutro masz wizytę, to
Cytat:
kochana to na szczęście

a teraz my pokazujemy sie po9 tyg.. wyglądamy jak slon... ale coz te 18 -19 kg dalo sie we znaki
33 tydzien
Oby

Śliczny brzuszek I wyglądasz normalnie, wcale bym nie powiedziała, że tyle przytyłaś Z resztą większość to pewnie woda, która Ci się nagromadziła w organizmie i po porodzie szybko się wypoci. Nos do góry, ważniejszy zdrowy maluch

Bloguję
Stary 2012-05-14, 20:05   #1127
agunia82
Zakorzenienie

wiesz co sas, lańsko ci się należy, gdzie ty tego słonia widzisz? tych 18kg na plusie w ogóle nie widać, bardzo zgrabnie wyglądasz!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:05   #1128
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

moja mała jest główkowo od 29tc i jak się giba to zawsze na raz z 2 stron
no może nie zawsze ale przeważnie

Ale mnie tż wk. chyba go dzisiaj
Dobrze że jutro nie wraca na noc to sobie odpocznę...
Ja się żegnam bo nie mam cierpliwości dzisiaj czytać z tel. dzisiaj już przeleciał przez pokój..
No kurcze mój cały czas leży podłużnie i mam z jednej stony pępka jego główke, a z drugiej kolanka . Mam nadzieję, że się niedługo przekręci i to w dobrą stronę
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:07   #1129
linzey
Rozeznanie

Linka Super wieści
Cytat:
33 tydzien
Kochana co Ty chcesz - masz śliczny ciązowy brzuszek kuleczkę i to bezrostepową

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 20:10   #1130
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
To jak jutro masz wizytę, to

za Twoją też
i jeszcze Pumcia za wizytę

sas nie jest tak źle z Twoją figurą jak piszesz, maluszek ma piękny domek a po porodzie zobaczysz że większość z tego stracisz a resztę zgubimy karmiąc maluszki i biegając na spacerki

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-05-14 o 20:11
Stary 2012-05-14, 20:11   #1131
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No kurcze mój cały czas leży podłużnie i mam z jednej stony pępka jego główke, a z drugiej kolanka . Mam nadzieję, że się niedługo przekręci i to w dobrą stronę
A u mnie pośladkowo
strasznie się boje że sie nie przekręci
Ja chce rodzić normalnie Pozostajetylko modlitwa albo
Stary 2012-05-14, 20:13   #1132
natee
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
Mama i babka TŻ to są naprawdę z innych bajek

A takich filmików mam już 3

Kochana nie myśl o tym teraz. Niepotrzebnie się zestresujesz a to nie pomoże ani Tobie ani maleństwu. Jeśli ma się obrócić, to z pewnością prędzej czy później to zrobi. Niektóre dzieci to małe leniuchy i obracają się tuż przed samym porodem. Dlatego póki co ciesz się tym co jest i kompletuj sobie powoli wyprawkę, a nie myśl o ułożeniu
Staram sie nie stresować, co będzie i tak ma być
A z wyprawką coraz lepiej nam idzie i aż sie miło patrzy jak TŻ sie zaangażował
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
natee łykasz magnez?
Cytat:
Natee a na skurcze koniecznie magnez
właśnie wczoraj zaczęłam
Cytat:
Współczuję...

Cytat:
33 tydzien
18-19kg w ogóle nie widać takich liczba na Tobie! brzuszek sterczy dumnie , boli Cie krzyż?

Stary 2012-05-14, 20:14   #1133
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
A u mnie pośladkowo
a mój mały miał ostatnio jakiś dziwny czas i kilka razy dziennie się przekręcał, wiem to tylko po czkawce bo jakoś specjalnie bardziej się nie ruszał, miał ją raz u góry raz na dole i czasem z boku, i tak przez kilka dni, na szczęście przeszły mu te karuzele i znowu czuje czkawkę na dole tez chce rodzić naturalnie choć boje się oczywiście
Stary 2012-05-14, 20:15   #1134
natee
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie pośladkowo
u mnie to samo, siedzi na dupce jeszcze

Stary 2012-05-14, 20:15   #1135
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
a to skrzywienie, to dopiero teraz rozpoznane, czy podejrzewalas cos wczersniej?

noo to troche lepiej, ja o ktg nawet nie slyszalam czy bede miec robione ja po ostatniej wizycie mialam niesmak jak mi kazala relanium brac, a za tydzien mam jej powiedziec ze nie bralam
Nie miałaś jeszcze ktg? Na pewno będziesz mieć, nie wierzę, że mogłabyś nie mieć
O co chodzi z tym relanium, bo nie zrozumiałam?

Cytat:
Treść usunięta
Wow, super, to nam też się uda

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki

Dopytam jeszcze gin na środowej wizycie ale jak to jest u Was.. Kiedy robicie ostatnie usg w ciąży? Mam nadzieję, że jak się trafia na porodówkę to takie usg jest w standardzie ale zastanawiam się żeby zrobić jeszcze np. w 37 czy 38 tc i sprawdzić ile maleństwo waży.
Usg na pewno bedzie przed samym porodem, jak i w trakcie, jeśli zajdzie potrzeba. No a jeśli chodzi o wizytę, no to na ostatniej

Cytat:
Zjadłam pół czekolady i dalej mi się chce

Soleilka, imponujące zakupy, gratuluję! Zmiana diametralna !

Cytat:
Treść usunięta
Faktycznie słodkie !

Cytat:
Ona jest po prostu "krejzi" Ja się tam nic nie odzywam, bo jakbym mogła to bym ją zabiła najchętniej

Dziś o 7 rano była afera bo się kibel zatkał. Obudziła połowę sąsiadów. Darła się jak nie wiadomo kto. TŻ poszedł jej powiedzieć żeby się przymknęła, bo ludzie śpią, a ona na wsi nie jest. To stwierdziła, że każdy chodzi do pracy na 7 Później dali jej nr do hydraulika i kazali dzwonić to wielce się zamknęła. Ale TŻ naprawił jej ten kibel. Co w tym najlepsze nie był zepsuty
No i tak od 7 marzyłam sobie żeby wsadzić jej ten krzyczący łeb do tego zatkanego kibla i spuścić wodę A czasami rano jak za głośno gada to marzy mi się mieć tasak, położyć jej łeb na desce do krojenia i ten język jej odciąć Ja to masochistka jakaś jestem
uśmiałam się

Cytat:
Dziękuję Może nie będzie boleć, bo jutro krócej przyjmuje

W ogóle to muszę nogi ogolić i znowu będę się musiała męczyć żeby wszystko ogolić dokładnie
Ja też dzisiaj mam golenie, będzie ciężko hehe.

Dzwoniłam do tego palanta, bo nie raczył oddzwonić. Przepraszał mnie, ale co mi z tego. W środę ma być łóżeczko u mnie. Ciekawe, czy dotrzyma terminu. Mówię wam, ile się nawkurzałam, jak mu nawrzucałam, choć to i tak nie był max moich możliwości.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:19   #1136
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Superanckie, też chcę taki filmik

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja się muszę Wam pochwalić, że od dzisiaj postanowiliśmy wpłacać z mężem pieniążki na lokate . Wyliczyliśmy,że miesięcznie możemy pozwolić sobie odkładać 150 zł z czego 100 zł z przeznaczeniem na Patryka, a 50 zł na sytuacje awaryjne (tzn. awaria samochodu,czy np.przyszłoroczna komunia chrześniaka mojego męża) suma nie jest zawrotna,ale w skali roku to już coś . No i jak będziemy tak odkładać to wiemy też ,że nie będziemy wydawali tych pieniędzy na pierdoły . Bo szkoda mi będzie zapłacić 25 zł za wypłatę z lokaty .
Jestem dumna z tej decyzji, bo wiem że w razie "w" będziemy mieli jakieś zaplecze finansowe
Bardzo rozważna decyzja
Też mamy taką lokatę i czasami się przydaję. Poza tym daje jakieś minimalne poczucie bezpieczeństwa, że w razie "w" jest skąd wziąć kasę bez konieczności pożyczania od rodziny albo co gorsza od instytucji typu provident.

Cytat:
Super wiadomości Bardzo fajnie, że już tak dużo nie przybierasz na wadze. Jest nadzieja, że u mnie przyrost wagi też przystopuje

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
33 tydzien
Wyglądasz super Może waga pokazuje dużo na plusie, ale po Tobie tego nie widać. Piękny brzuś

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:22   #1137
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

za Twoją też
i jeszcze Pumcia za wizytę
dziękuję

Za Pumcie też trzymamy
Cytat:
Też chcę rodzić normalnie Ale się nie zapowiada...
Razem z mamuśką mamy małe tyłki i wąskie miednice. Ona mnie rodziła... 3 dni
Cytat:
Staram sie nie stresować, co będzie i tak ma być
A z wyprawką coraz lepiej nam idzie i aż sie miło patrzy jak TŻ sie zaangażował
No widzisz Lepsze to niż martwienie się
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Soleilka, imponujące zakupy, gratuluję! Zmiana diametralna !

uśmiałam się

Ja też dzisiaj mam golenie, będzie ciężko hehe.

Dzwoniłam do tego palanta, bo nie raczył oddzwonić. Przepraszał mnie, ale co mi z tego. W środę ma być łóżeczko u mnie. Ciekawe, czy dotrzyma terminu. Mówię wam, ile się nawkurzałam, jak mu nawrzucałam, choć to i tak nie był max moich możliwości.
Dziękuję

Mi tam rano nie było do śmiechu Kiedyś pewnie nie wytrzymam i jej wsadzę ten głupi łeb do kibla, bo mnie babsko mega wkurza

U mnie trzeba kosiarki do tych nóg

Ciekawe czy wyślą w terminie. Ale i tak nie dawaj neutrala. Koleś jak nic na negatywa zasłużył Palant jeden

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Superanckie, też chcę taki filmik

Ja nagrałam telefonem

Bloguję
Stary 2012-05-14, 20:23   #1138
depoison
Zadomowienie

Hello
Wróciliśmy ze Schwerinu i, przyznam się, jestem jednak dumna ze swojej obecnej kondycji (bo bałam się, że szybko będę zmęczona, że będę sikać 10 razy i w ogóle).
A tu jak o tej 9 ruszyliśmy, tak po 11 byliśmy na miejscu i aż do 18 chodziliśmy tam po mieście (z dwiema przerwami po 30 minut).
I w tej chwili może nie to, że tryskam wigorem, ale jestem nie bardziej zmęczona niż mój mąż

A teraz lecę was nadrabiać - widzę, że naprodukowane sporo

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:26   #1139
Soleilka
Zakorzenienie

Idę golnąć te nogi. TŻ śpi, to go obudzę skorzysta z kompa przez te pół godzinki mojej męki

Bloguję
Stary 2012-05-14, 20:32   #1140
linzey
Rozeznanie

Cytat:
u mnie to samo, siedzi na dupce jeszcze
Podobno są jakies cwiczenia ale jeszcze sie nie doszukałam

Cytat:
Też chcę rodzić normalnie Ale się nie zapowiada...
Razem z mamuśką mamy małe tyłki i wąskie miednice. Ona mnie rodziła... 3 dni
Może nie bedzie tak żle. Liczy się rozstaw miednicy, Pamiętam jak nas juz kobieta na SR wymierzyła- wtedy to się lekko zestresowałam
Ps Mam koleżanke która szla rodzic majac 48 kg- w ciaży przytyla 10 -wygląda jak chudzinka z podstawowki a urodzia naturalnie i to szybciutko

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Ja już mykam do łóżka
Jutro mój ostatni dzien w pracyOj bedzie sie dzialo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości