|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
przegięcie to jest jak rodzice dają dzieciom żarło z maka czy inne tym podobne
Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-14 o 21:48 |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Zuzia też już siedzi sama - z pozycji do raczkowania sobie siada bez problemu - moja maleńka duża dziewczynka
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam sie owszem , ale w sumie kiedys i tak bedziemy współnie jesc, nie uchronie dziecka od wszelkiego złego na świecie, nei uchronie przed słodyczami i zarówno przed solą pieprzem czy innymi przyprawami, wolke dac mu spróbowac niż tylko sie wystrzegac, potem pójdzie do żłobka/przedszkola i tam raczej nikt ni ezapyta czy może coś podac mojemu dziecku-nie bede miała na to wpływu, dlatego wole stopniowo w domu przygotowac jego organizm na różności , niż nie dawac nic, gdzieś pójdzie, ktoś da i mi sie biedny pochoruje.........hmmmm wiesz co mam na mysli? nie nakićkałam?
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas z pozycji do raczkowania potrafi usiąść tak śmiesznie bokiem jedną ręką jednak cały czas podpierając się podłogi wygląda jakby do aktów pozowała, hi hi
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
tak nawiązuąc do tematu rozszerzania diety...
![]() byliśmy wczoraj u cioci i babci TŻ-ta. byli też jego rodzice. no było ciasto biszkoptowe. Kacper (oczywiście zabawiany) pociumkał trochę biszkoptu, troszkę ziemniaków z talerza TŻ-ta. no i się teściowa i ciocia cieszą, że niech dziecko próbuje nowych smaków. przyszła pora na zupkę. jak tylko wyjęłam z torby łyżeczkę (taka zwykłą), to ciocia , że ta za duża i ona ma taką malutką do kawy. przyniosła i połozyła na moi talerzu. ale ja jej nie wzięłam. potem rozmowa zeszla na to jakie kawałki dziecko powinno jeść. no to mówię, że nie mam blendera i sama "robię" konsystencję, przecieram albo rozgniatam widelcem. no to te, że trzeba uczyc gryźć, itp. itd. no i jeszcz było o owocach. tutaj panie miały odmienne zdania. i ja się juz nie wcinałam. ![]() i bądź tu mądry...
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle czuje się dziś jak w "dzień po skoku" młody przez ostatnie dni marudził dość znacznie, wczoraj na komuni też dwawał popisy ![]() a tu dziś ranoo się obudził, zaczał siadać, stanął w łóżeczku pierwszy raz, wcześniej tylko klekał, no i powtórzył dwa razy po mnie "mama" potem jak już próbowałam mówić mama, to odpowiadał tata taki jakby kumaty dziś był, taki mój mały menszczyzna
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do siadania, Kacper też nie siedzi. dwóch ortopedów, do ktorych chodzimy, i rehabilitantka teściowej mówią, że jak miał pieluchę to normalne. ja też miałam i podobno zaczęłam siadać, jak miałam 8 miesięcy. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2012-05-14 o 21:58 |
|
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za nowe umiejętności Twojego menszczyzny |
||
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2772 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) każde dziecię inaczej to przechodzi najwyraźniej![]() Cytat:
Moja Hania ostatnio w tych najbardziej kryzysowych sytuacjach też uspokaja się tylko przy pomocy smoczka posmarowanego żelem, smakuje jej czy co może zacznę go do zupki dodawać![]() Cytat:
Podziwiam cierpliwość, u innych niejadkowych mamuś również ![]() u nas większych problemów z jedzeniem nie ma, choć i Hani zdarzają się gorsze dni
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaką maja siłe przy gryzieniu jak mi mały czasm palucha przycisnie to wowwwwwwww siłe to on ma, a co to bedzie jak ząbki wyjdą |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko mnie to dziwi, że na siłę mi tą mini łyżeczkę wciskały, skoro ma sie uczyć. ![]() ps. jednak śpi. |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie ostatnio w ucho ugryzł tymi 4 jedynkami to myślałam że się popłacze, raczej nie ze szcześcia ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- spoko piersi narazie nie tknięte przez kły ale powiem że boję sie tego momentu, ale Staś chyba rasowy facet bo w tym temacie delikatny jest
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
aaa faktyczni ebo Ty na piersi jesteś
to ja bym sie za tymi zębami az tak nie oglądała hehe, jak dziecie ugryzie to jest masakra byłam kiedyś swiadkiem jak moją siore dziabła jej córa gadamy, gadamy ona karmi i nagle ja patrze a tej łzy jak grochy lecą , ona się smieje a mała tak szybko od cycka odpieła, ja nie wiedziałam o co chodzi a ta sie smieje, płacze i mówi że mała ją dziabła, polewke miałysmy niezła, ale bolało jak nic stąd te łzy
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, spadam.
kolorowych snów! |
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2780 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla Staśka...Misia dziś zaczęła podnosić się w łóżeczku z leżenia...i nawet jej to wychodziło jakoś![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Agus ale ja jakby co to jakąś fryteczke dam skosztowac
ale czy to mac bedzie to nie wiem bo tam raz na ruski rok coś zakupie , no i ta frytka to se na pewno troche na skosztowanie poczeka hehe
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka melduję się że żyję
![]() Jak ja bym chciała być na bieżąco i pogadać trochę z Wami, ale o tej godzinie to już padam ![]() Wczoraj byliśmy na komunii bratanicy, mały przekochany, wszystkich obdarowywał uśmiechem, ciocie go wybawiły i dzionek zleciał ![]() Bartuś już też coraz częściej mówi mama a najbardziej mu wychodzi jak jest marudny![]() Dużo zdrówka dla chorowitków i dla nowych umiejętności![]() A mój mężczyzna kończy dziś 7 miesięcy i też bezzębny ![]() dla Was
|
|
#2783 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Cytat:
dla Bartusia no i jesli dziewczyny nas podczytują to dla naszych bliźniaków (od egwene), Bernarda (Agnyski), Tomka (miss.hot), Sebastiana (Anetiki), Eryczka (Spray), Zuzi (Małamutki), Fabiana (anuski), Mai (Noair), Piotrusia (Ulci) i Michała (KarliM)
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-05-14 o 22:40 |
||||||||||
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Bartusia
|
|
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się już na dziś odmeldowuje...słodkich i kolorowych maminki i miłego wtorku
|
|
|
|
#2786 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
a ja się melduję, dzień dobry
ale pogoda, normalnie czad -zimno, deszcz i wieje. a i u nas w nocy jęki co godzinę były, też nie wiem OCB? bobowizaż?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
prawie jak Kate Winslet w Titanicu Cytat:
ale babcie już to jak Agacia je nie interesuje, weszła na nowe tony - drugie dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-05-15 o 07:36 |
||||||||||
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas nocka fatalna - pobudka o 3 = kuuuupa - przebrałam, dałam mleka i dziecko zamiast spać zaczęło się bawić - normalnie i mi i mężowi nerwy puściły - po godzinnej walce padła i spała z nami do 7 - to chyba BOBOWIZAŻ ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie melduje sie ze zyje tylko czasu brak
![]() dziecie wymagajace i ciagle je musze gonic moze schudne jak tak bede sie ruszac i musze sie pochwalic ze wczoraj zaczełam cwiczyc z chodakowską i oczywiscie nie wytrzymałam calego treningu mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej ![]() ratulacje za wszystkie nowe umiejetności
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
Kacper obudził sie ok. 22:30 i zjadł jakieś 240 ml mleka, na śniadanie ze 180 ml. uff... ![]() czy Wasze dzieci gadają jak Kaczor Donald (nie wiem jak to określić)? moje dziecię tak od wzoraj "bulgocze".
|
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wtorkowo
![]() Nocka u oczywiście z pobudkami. Tym razem kolejny mój eksperyment z nocnym katrmieniem zakończyl się sukcesem. Stefek obudził się o 2 na jedzenie, to mu dałam herbatki, posmarowałam żelem dziąsła i dalam smoka. Na karmienie obudził się znowu o 4 I wiecie co jak wstawał do raczkowania, to mu pozwoliłam. I z zamkniętymi oczyma w poprzek położył się z glówką przy moim brzuchu i zasnął Oczywiście ja już nie zasnęłam bo się bałam, że go przygniotę brzuszyskiem O 5 przewędrował na moją poduszkę i spaliśmy do 6. Dziki szał ![]() W temacie karmienia, to ja patrzę na schematy żeby mieć pogląd ile mniej więcej i co powinno dziecko zjadać w danym miesiącu. Ale nie trzymy się tego sztywno bo Stefek mi to ładnie na swoje zweryfikował Oczywiście próbował już prawie wszystkiego co my jemy. Takie drobinki jak paznokieć, ale spróbował. U nas tak jak u Was Indygo podobnie się odżywiamy. Sporadycznie coś smażę. Mięso z piekarnika lub grilla. Ziemniaki u nas sa od święta. Tak jak patrzę, to tradycyjne potrawy jemy najczęściej u rodziców I podobnie jak u Martuni, Stefek butlę z mlekiem tylko w nocy. A jeśli chodzi o konsystencję, to walczymy z tymi grudkami. Dużo wypluje, z odruchem wymiotnym, ale coś zje i pociumka. Najlepsze jest to, że banana sobie odgryzie jak my jemy, albo chrupka czy biszkopta zje i pogryzie, a obiady beee Ale polecialam tekstem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

przegięcie to jest jak rodzice dają dzieciom żarło z maka czy inne tym podobne

ale powiem że boję sie tego momentu, ale Staś chyba rasowy facet bo w tym temacie delikatny jest
(ale przy wieczorno-nocnych przebudzeniach musi koniecznie byc mama
dla Was
dla Bartusia