Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 10:59   #601
LadyI
Zakorzenienie

Dot.: Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Ja kupuje regularnie Elle, InStyle oraz HOT Moda&Shopping, poza tym z niemodowych Sukces

A powiedzcie, co sądzicie o młodszej siostrze H&M, marce COS?
http://www.cosstores.com/Store/Women/Dresses
bo sporo projektów mają świetnych a jakość też wysoka Co prawda ceny nie są niskie ale kosmiczne też nie, podobne do Zary i tu pojawia się problem - nie bardzo rozumiem dlaczego ta marka kreowana jest na jakąś "lepszą" w Polsce dopiero powstał/ma powstać pierwszy butik bo niby ceny takie straszne... nie ogarniam

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Tak, jesli w Zarze nosisz XS to tutaj S
Muszę przyznać, że nie znałam tej marki, ale jestem bardzo wdzięczna, że o niej tutaj napisałaś Trafia w mój gust zdecydowanie. Po pierwsze uwielbiam geometryczne linie, po drugie gładkie tkaniny, a po trzecie to proste wzornictwo mnie zachwyca. Ceny nie są niskie, ale jest cała masa sklepów, w których ubrania są droższe. Zara nie odbiega jakoś szczególnie. Ciekawe jak z przecenami . Podsumowując - ubrania są znakomite! Mam nadzieję, że niedługo coś pojawi się w mojej szafie
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 12:41   #602
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że niedługo coś pojawi się w mojej szafie
Mam nadzieję, że wkrótce pojawią się sklepy z tym
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 13:20   #603
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuje regularnie Elle, InStyle oraz HOT Moda&Shopping, poza tym z niemodowych Sukces

bo sporo projektów mają świetnych a jakość też wysoka Co prawda ceny nie są niskie ale kosmiczne też nie, podobne do Zary i tu pojawia się problem - nie bardzo rozumiem dlaczego ta marka kreowana jest na jakąś "lepszą" w Polsce dopiero powstał/ma powstać pierwszy butik bo niby ceny takie straszne... nie ogarniam

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Tak, jesli w Zarze nosisz XS to tutaj S
Świetne mają ubranaia!

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 13:33   #604
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Świetne mają ubranaia!
Koszule mnie zachwyciły, ale kurczę, akurat ceny wysokie jak za 100% poliester... ale chyba zaryzykują i popoluję na wyprzedaży, bo widzę że jest wysyłka do Polski za 9 euro
Stary 2012-05-13, 17:55   #605
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście zdjęcia marne, jak to u mnie, bo jak zwykle nie mam aparatu przy sobie. Teraz, na lato, lepiej jakbym zdecydowała się na coś jasnego, albo w kolorze, jednak powoli myślę o jesieni. Poza tym czarna torba zawsze się przyda Ogólnie torebki zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, są solidnie wykonane, a zapach skóry bardzo mi się podoba

Kobietki, gdzie znajdę ładną, kolorową torebkę? Najlepiej na długim pasku, może to być coś w stylu dużej, miękkiej kopertówki A właśnie na jakie kolory torebek decydujecie się latem? Ja muszę jakąś kupić, rozglądam się po sklepach i cały czas brakuje mi koncepcji.. Nie chcę znowu wrócić z czymś beżowym
Gratuluję zakupu! Czerń jest bardzo uniwersalna, ja Romę też chcę w czerni (krokodyl połysk) tylko widzę, że przed swoją wizytą w showroomie będę musiała prosić o sprowadzenie mi z Raszyna interesujących mnie modeli, bo nie zamierzam wyjść z pustymi rękoma albo co gorsza kupować na siłę to co jest

Cytat:
Ja tam noszę generalnie co mi tam do czego pasuje
To tak jak ja
Mirell, im dłużej patrzę na tą Twoją Romę, tym bardziej mi się podoba, nawet przekonuję się powoli do 3d

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
też chce taką. Dziewczyny wasze torebki są absolutnie śliczne.
Gratuluje udanych zakupów i wściekle zazdroszczę

Dziewczyny, powiedzcie, widziałyście może Margerite w fiolecie?
Zajrzyj na wątek o torebkach Pilewicz, wizażanka wstawiała tam fotki fioletowej Romy. Jej zdjęcia są też na blogu The Sign Of Design, tyle że tam kolor wygląda na błękit :-/ Przynajmniej a moim monitorze

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie czytacie jakies gazety kobiece?Typu Twoj Styl?Ja kiedys byłam maniaczką Cosmopolitana teraz w głowe sie stukam jak mozna było byc uzalezninym od takiego... hmmm
nie kupiłam od 3 lat ani jednego numeru...brakuje mi jakiejs dobrej prasy kobiecej na rynku chyba ze mozecie polecic cos...wole formę papierową ,pomimo ze mozna zobaczyc w necie to mnie to nie kreci...
Ja się modą nie interesuję, więc tego typu czasopism nie kupuję. Z kobiecych pism od kilku lat czytam jedynie "Zwiercadło", poza tym czasopisma psychologiczne i na temat literatury czyli to co mnie interesuje. Jestem typem intelektualisty, gazeta ma być do czytania a nie przeglądania obrazków, stąd pisemka typu Glamour, Joy czy Cosmo omijam szerokim łukiem. Czasem zdarzy mi się je kupić, bo są np. kupony rabatowe, to potem kartkuję tylko pismo i wyrzucam do śmieci
Twój Styl też zdarza mi się zakupić, głównie dla dodatku (film, kalendarzyk itp) ale poruszana tam tematyka mało mnie interesuje, czytam potem tylko niektóre artykuły. Zresztą połowa gazety to reklamy a napis na grzbiecie sugerujący, że TS jest magazynem luksusowym zakrawa wg mnie na kpinę

Cytat:
Surowy skandynawski styl, nie do końca mi odpowiada ale z całą pewnością wybrałabym coś dla siebie. Mają ładne spódnice. Cenowo coś ala Massimo Dutti jak widzę... A gdzie mają otworzyć ten pierwszy butik? Pewnie w W-wie?
Stary 2012-05-13, 18:00   #606
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:

U nas w Polsce każda zagraniczna marka kreowana na 'lepszą". Zwykłe sieciówki urastają do rangi designerskich sklepów.
O sklepie dowiedziałam się z jakiegoś blogu i muszę powiedzieć,że mają ciekawy asortyment. Warto się przyjrzeć.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:23   #607
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
To tak jak ja
Mirell, im dłużej patrzę na tą Twoją Romę, tym bardziej mi się podoba, nawet przekonuję się powoli do 3d

(...)

Surowy skandynawski styl, nie do końca mi odpowiada ale z całą pewnością wybrałabym coś dla siebie. Mają ładne spódnice. Cenowo coś ala Massimo Dutti jak widzę... A gdzie mają otworzyć ten pierwszy butik? Pewnie w W-wie?
Mnie z początku 3D zdziwiło ale to chyba dlatego że napatrzyłam się na tradycyjne krokodyle, teraz z kolei jak je oglądam, to wydają mi się jakieś płaskie, mniej ciekawe
A właśnie, jak tam Twoja truskawka, udało się coś zdziałać w jej kierunku?

COS tak, pierwszy w Warszawie (mi akurat to nie przeszkadza chociaż oczywiście wolałabym w Gdańsku), w dodatku chyba nawet nie solo a w jakimś "lux" multibrandzie
Stary 2012-05-13, 22:24   #608
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się modą nie interesuję, więc tego typu czasopism nie kupuję. Z kobiecych pism od kilku lat czytam jedynie "Zwiercadło", poza tym czasopisma psychologiczne i na temat literatury czyli to co mnie interesuje. Jestem typem intelektualisty, gazeta ma być do czytania a nie przeglądania obrazków, stąd pisemka typu Glamour, Joy czy Cosmo omijam szerokim łukiem. Czasem zdarzy mi się je kupić, bo są np. kupony rabatowe, to potem kartkuję tylko pismo i wyrzucam do śmieci
Twój Styl też zdarza mi się zakupić, głównie dla dodatku (film, kalendarzyk itp) ale poruszana tam tematyka mało mnie interesuje, czytam potem tylko niektóre artykuły. Zresztą połowa gazety to reklamy a napis na grzbiecie sugerujący, że TS jest magazynem luksusowym zakrawa wg mnie na kpinę

Przepraszam, że obcięłam trochę twoją wypowiedź. Zdziwiło mnie, że jesteś zalogowana na forum wizaż, regularnie się wypowiadasz masz ponad 3 tys komentarzy i nie interesujesz się modą...

Ja polecam InStyle, Hot Moda i Shopping i Flesz (ta ostatnia gazeta bardzo mnie zdziwiła poziomem - nie uwzględniając plotek w niej zawartych). Niestety niegdyś moje ulubione glamour bardzo straciło po zmianie naczelnej.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:34   #609
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję zakupu! Czerń jest bardzo uniwersalna, ja Romę też chcę w czerni (krokodyl połysk) tylko widzę, że przed swoją wizytą w showroomie będę musiała prosić o sprowadzenie mi z Raszyna interesujących mnie modeli, bo nie zamierzam wyjść z pustymi rękoma albo co gorsza kupować na siłę to co jest

Krokodyl połysk jest na pewno, a przynajmniej był . Moim zdaniem świetnie się sprawdzi do zimowych stylizacji . Ja niestety nie spodziewałam się, że jakiś model może być niedostępny, ale cieszę się, że zdecydowałam się na strusia, bo tak jak pisałam, jest to coś nowego, a przede wszystkim delikatniejsza struktura bardziej mi odpowiada Krokodyl będzie jasny albo kolorowy
Stary 2012-05-13, 22:43   #610
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że obcięłam trochę twoją wypowiedź. Zdziwiło mnie, że jesteś zalogowana na forum wizaż, regularnie się wypowiadasz masz ponad 3 tys komentarzy i nie interesujesz się modą...

Ja polecam InStyle, Hot Moda i Shopping i Flesz (ta ostatnia gazeta bardzo mnie zdziwiła poziomem - nie uwzględniając plotek w niej zawartych). Niestety niegdyś moje ulubione glamour bardzo straciło po zmianie naczelnej.
Ja muszę przyznać że mam podobnie - wypowiadam się głównie na modzie, założyłam ten wątek, noszę modne pastele, ale moda nie należy do moich zainteresowań. Dlaczego? Otóż mam własny styl, wiem w czym dobrze wyglądam, znam mocne punkty swojej sylwetki i niepotrzebne mi gazetki krzyczące z witryny "kup na ten sezon koralowy żakiet", "musisz mieć w szafie coś kobaltowego", "zimę przywitaj w płaszczu z wielbłądziej wełny" Mnie przeraża poziom tego typu czasopism i ich dyktatorski ton. Ponadto żeby znaleść coś interesującego sama muszę zrobić rundkę po sklepach, bo często rzeczy którymi jestem zainteresowana nie pojawiają się na łamach czasopism (choć wizaż jest tutaj mocno pomocny - wiem co, gdzie, jak i za ile). Naprawdę wolę poczytać dobrą książkę niż czasopismo o modzie. Chyba że jestem akurat u dentysty
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 23:06   #611
Mirell
Zakorzenienie

Sama również nie przywiązuję uwagi do tego co narzucają modowe pisma, ale osobiście uważam je za świetne źródła śledzenia trendów - nie na ślepo a z rozwagą. Lubię zwracać uwagę na to co jest modne i wybierac z tego elementy, które zwyczjnie są w moim guście Często też pojawia się sporo ciekawych rzeczy z różnych sklepów, które to później szukam bo mi się spodobały. Te pisma to dla mnie takie lekkie inspiracje, nie biorę ich śmiertelnie na poważnie, ale przeglądać co tam w modzie piszczy ogólnie bardzo lubię

Edytowane przez Mirell
Czas edycji: 2012-05-13 o 23:29
Stary 2012-05-13, 23:25   #612
201605011933
Konto usunięte

ja też mam swoj styl ale baaardzo interesuję się modą, myślę że to się nie wyklucza

nałogowo przeglądam fora modowe, blogi, tumblry i zdjęcia moich ulubionych gwiazd i modelek, poszukując inspiracji.. nie kupuję gazet i czasopism bo po prostu szkoda mi na nie pieniędzy - rpzeczytam raz i rzucę w kąt

kupuję czasami na dworcu gdzie "przeterminowane" numery są po 2, 3zł - Elle, In Style, Glamour - kiedy czeka mnie dłuższa podróż pociągiem albo wracam do domu i nie mam żadnej nauki ani książki "do pociągu".
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:31   #613
LadyI
Zakorzenienie

Ja uwielbiam 'czytać' (zawsze z mamą używamy tego określenia) Avanti, Hot&M&S i tego typu gazety Nie kupuję ich regularnie, nawet nie mam pojęcia kiedy wychodzi nowy numer, ale w przypadku gdy czeka mnie troszkę wolniejszy weekend chętnie po nie sięgam. Nie zdarzyło mi się kupić czegoś co było nazwane 'must have', a przynajmniej nigdy nie zrobiłam tego świadomie. Oglądam, szukam inspiracji, a później wiem czego mogę się spodziewać w sklepach Nie traktuję tego poważnie, dla mnie to miła, kolorowa odskocznia od rzeczywistości
Stary 2012-05-14, 16:35   #614
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
ja też mam swoj styl ale baaardzo interesuję się modą, myślę że to się nie wyklucza

nałogowo przeglądam fora modowe, blogi, tumblry i zdjęcia moich ulubionych gwiazd i modelek, poszukując inspiracji.. nie kupuję gazet i czasopism bo po prostu szkoda mi na nie pieniędzy - rpzeczytam raz i rzucę w kąt
To tak jak ja. Też lubię przeglądać blogi modowe czy fora.
Nie jestem fashion victim, z mody wybieram to co mi się podoba i w czym czuję się dobrze.
Kupuje gazety typu glamour, joy, urodę i czasami avanti.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 16:40   #615
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja. Też lubię przeglądać blogi modowe czy fora.
Nie jestem fashion victim, z mody wybieram to co mi się podoba i w czym czuję się dobrze.
Kupuje gazety typu glamour, joy, urodę i czasami avanti.
Też lubię przegladać blogi, fora i lookbook- to skarbnica mody. Nie widzę niczego złego w gazetach do przegladania, typu party czy flesh - czasem można znaleźć tam fajne inspiracje. Sama czytam twój styl, czasem kupuję glamour, czy hot i podbieram gazety mamie, która kupuje ich całe mnóstwo.

Stary 2012-05-14, 17:39   #616
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2139352_looklo.jpg (120,6 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2197448_22.jpg (66,1 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2198225_P1013479.jpg (101,4 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 35817759506728653_EGFebWsA_c.jpg (62,3 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 115545546659342795_Jb0cwFUJ_c.jpg (30,4 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 284782376406511525_Gi8xi0pt_c.jpg (41,1 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 95349717080624500_FYquMw5K_c.jpg (28,3 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-03-30.jpg (48,9 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0259-horz.jpg (68,1 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4938-2-003-850x614.jpg (101,6 KB, 88 załadowań)

Stary 2012-05-14, 18:43   #617
bbss
Zadomowienie

Caffe latte? Czy wanilia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 582295_10150825018963003_142233123002_9924070_854877634_n.jpg (106,7 KB, 229 załadowań)
bbss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:58   #618
Syla99
Przyczajenie

Cytat:
Zajrzyj na wątek o torebkach Pilewicz, wizażanka wstawiała tam fotki fioletowej Romy. Jej zdjęcia są też na blogu The Sign Of Design, tyle że tam kolor wygląda na błękit :-/ Przynajmniej a moim monitorze
Niestety torebka na zdjęciach wykonanych moim aparatem jest faktycznie lekko chabrowa. Mam też jej zdjęcia w stylizacjach (robione lustrzanką), ale i na nich kolor jest inny niż w rzeczywistości. Kolor fioletowej Romy najlepiej oddają zdjęcia umieszczone na stronie internetowej Sabriny Pilewicz
Syla99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:08   #619
Syla99
Przyczajenie

Niestety na zdjęciach zrobionych moją cyfrówką torebka ma faktycznie lekko chabrowy odcień. Mam też Romę na zdjęciach moich strojów (zrobionych lustrzanką), ale i tak wyszedł na nich inny kolor niż w rzeczywistości. Kolor fioletowej Romy najlepiej oddają zdjęcia na stronie Sabriny Pilewicz

Edytowane przez Syla99
Czas edycji: 2012-05-14 o 20:34
Syla99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:48   #620
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie, jak tam Twoja truskawka, udało się coś zdziałać w jej kierunku?
Jeszcze nie, najpierw chcę na spokojnie pomyśleć którymi kolorami byłabym zainteresowana w przypadku braku truskawki aby móc i o nie zapytać. Poza tym na chwilę obecną najważniejsza jest dla mnie operacja oczu i dopiero po niej i po zakończeniu okresu rekonwalescencji będę mogła wybrać się do W-wy. Torebki muszą więc jeszcze trochę poczekać

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość

Ale przecież wizaż.pl to nie tylko moda! Na początku buszowałam praktycznie tylko wyłącznie po 'kulturalnym', dopiero potem zaczęłam zaglądać na inne fora tematyczne. A biorąc pod uwagę moją 6-letnią obecność na forum 3 tys postów wcale nie jest oszałamiającym wynikiem
Dla mnie interesować się daną dziedziną jest równoznaczne z pogłębianiem swojej wiedzy na ten temat - w przypadku mody to czytanie 'branżowych' czasopism typu Vogue, czy lżejszych jak właśnie Avanti czy Hot, przeglądanie witryn poświęconych modzie w poszukiwaniu nowinek, śledzenie trendów, oglądanie pokazów mody itp. Ja tego nie robię. Śledzę kilka modowych blogów ale bardziej w celu podpatrzenia jak ciekawie można połączyć ze sobą kolory czy konkretne rzeczy. Wypowiadanie się na wątkach poświęconych danej marce też nie uważam za przejaw interesowania się modą. Nie mam potrzeby wiedzieć w czym należy się pokazać w danym sezonie, bo i tak ubiorę się po swojemu, często zupełnie na przekór trendom

Cytat:
Napisane przez bbss Pokaż wiadomość
Uuuu, ciemna strasznie ta latte Wanilia o wiele ładniejsza
Stary 2012-05-14, 21:21   #621
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dziewczyny mały offtop czy któraś z Was używała może perfum DKNY Pure? Rozważam jakie perfumy kupić i się waham
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 21:25   #622
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość

Aniston świetnie wygląda, niby prosty zestaw a

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bbss Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć jak to wygląda na żywo. Mi się obie podobają, ale chyba wolałabym ciemniejszą.
Stary 2012-05-14, 21:35   #623
Mirell
Zakorzenienie

Tutaj dość jasno wyszły te torebki, w rzeczywistości wanilia jest jeszcze nieco ciemniejsza (jak na moich zdjęciach), a caffe latte również - to taka ciemna kawa z czekoladowymi akcentami
Stary 2012-05-14, 21:45   #624
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj dość jasno wyszły te torebki, w rzeczywistości wanilia jest jeszcze nieco ciemniejsza (jak na moich zdjęciach), a caffe latte również - to taka ciemna kawa z czekoladowymi akcentami

Ale obie są ładne.
Stary 2012-05-14, 22:16   #625
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Ale obie są ładne.
A do mnie nie przemawiają te torebki. Z uwagą oberwuję fenomen Pani Pilewicz i nie potrafię go zrozumieć. Torebki wydają się mi toporne, bezkształtne i mało oryginalne. Acz, nie ujmuje im solidnego wykonania.
Stary 2012-05-14, 22:21   #626
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Torebki wydają się mi toporne, bezkształtne i mało oryginalne. Acz, nie ujmuje im solidnego wykonania.
I właśnie w tej prostocie tkwi magia ich uroku
Stary 2012-05-14, 22:26   #627
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
A do mnie nie przemawiają te torebki. Z uwagą oberwuję fenomen Pani Pilewicz i nie potrafię go zrozumieć. Torebki wydają się mi toporne, bezkształtne i mało oryginalne. Acz, nie ujmuje im solidnego wykonania.
Nie, kształtne to są nawet bardzo. Są mało oryginalne, do bólu klasyczne i to wg mnie jest ich zaleta. Są ponadczasowe i nadają klasy stylizacjom.
Stary 2012-05-14, 22:35   #628
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
I właśnie w tej prostocie tkwi magia ich uroku
Możliwe, każdy ma inne priorytety. I świetnie rozumiem,że i Roma ma swoich zwolenników. Kiedy zobaczyłam zdjęcia Twojego 'dalmatyńczyka' z Furli, prawie spadłam z krzesła. Natomiast torebki projektu Pilewicz na mnie nie działają,wolę klasyczne Birkin.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Nie, kształtne to są nawet bardzo. Są mało oryginalne, do bólu klasyczne i to wg mnie jest ich zaleta. Są ponadczasowe i nadają klasy stylizacjom.
Według mnie dół bardzo zaburza kształt, torby są szerokie i niepraktyczne. Przy Mirell, która jest dosyć wysoka, torba wygląda na ogromną.
Uważam,że brak oryginalności nie jest zaleta. Są po prostu kolejna powieloną kopią torebek a'la Birkin z autorskim dodatkiem - charakterystyczną fakturą. Może i klasyczne,ale niekoniecznie trafiają we wszystkie gusta.

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2012-05-14 o 22:38
Stary 2012-05-14, 22:40   #629
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie dół bardzo zaburza kształt, torby są szerokie i niepraktyczne. Przy Mirell, która jest dosyć wysoka, torba wygląda na ogromną.
Uważam,że brak oryginalności nie jest zaleta. Są po prostu kolejna powieloną kopią torebek a'la Birkin z autorskim dodatkiem - charakterystyczną fakturą. Może i klasyczne,ale niekoniecznie trafiają we wszystkie gusta.
Chyba odwrotnie, przy mniejszej sylwetce wygląda ogromnie, przy większej zaś proporcjonalnie wydaje się mniejsza?
Stary 2012-05-14, 22:49   #630
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba odwrotnie, przy mniejszej sylwetce wygląda ogromnie, przy większej zaś proporcjonalnie wydaje się mniejsza?
Tak, drobną sylwetkę pewnie by przytłoczyła,ale na Twoich zdjeciach wyglada na bardzo dużą. Zważywszy na Twoją posturę, Roma zajmuje niezły kawałek kadru. W porównaniu do kuferków - Mango, Zara, jej rozmiar jest znacznie większy. Ten szeroki dół potęguje efekt.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości