Podryw bezpośredni - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 01:17   #1
DosSantos
Przyczajenie

Podryw bezpośredni

Wiem że istnieją wątki na temat podrywu, ale głównie są to tematy typu najgorszy podryw, podryw niedoskonały albo stare wątki do których nikt nie zagląda, a ja chciałem spytać się o konkretną sytuację więc założyłem ten temat. Mam pytanie do was dziewczyny, jak zareagowałybyście gdyby podszedł do was chłopak i wprost powiedział tekst typu: "Wyglądasz na sympatyczną dziewczynę z którą można ciekawie porozmawiać, czy dałabyś się zaprosić na kawę/herbatę?". Przy założeniu, że ten chłopak podobałby się pod względem wyglądu, a miejsce w którym by to się działo byłaby ulica, centrum handlowe czy sklep.
DosSantos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 06:18   #2
kalincia
BAN stały

Dot.: Podryw bezpośredni

Jeślibym chciała, to bym na tę kawę poszła. Czemu nie? To mnie do niczego nie zobowiązuje.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 07:15   #3
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DosSantos Pokaż wiadomość
Wiem że istnieją wątki na temat podrywu, ale głównie są to tematy typu najgorszy podryw, podryw niedoskonały albo stare wątki do których nikt nie zagląda, a ja chciałem spytać się o konkretną sytuację więc założyłem ten temat. Mam pytanie do was dziewczyny, jak zareagowałybyście gdyby podszedł do was chłopak i wprost powiedział tekst typu: "Wyglądasz na sympatyczną dziewczynę z którą można ciekawie porozmawiać, czy dałabyś się zaprosić na kawę/herbatę?". Przy założeniu, że ten chłopak podobałby się pod względem wyglądu, a miejsce w którym by to się działo byłaby ulica, centrum handlowe czy sklep.
Proste akcje są najskuteczniejsze, więc ja bym się zapewne zgodziła.
Stary 2012-05-15, 07:28   #4
potwor_z_jeziora
BAN stały

Nom dobry tekst.

Skuteczniejszy jednak jest
"Wiem, że jesteś niezła dupa i chcesz mnie bardzo. Przyznaj się."

Zawsze działa, zawsze.
potwor_z_jeziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 07:36   #5
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

"ej,lala,skoczymy na browar?" :P

zgadzam się, że proste akcje są najskuteczniejsze.
jakby mi się chłopak podobał,z nikim bym się nie spotykała to bym się raczej zgodziła
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 07:50   #6
Lirazel
Raczkowanie

Gdybym miała akurat czas, to bym się zgodziła. Nawet nie musiałby być wyjątkowo atrakcyjny.
Lirazel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 11:02   #7
201701300922
Konto usunięte

A ja raczej bym się nie zgodziła
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 11:11   #8
rnm
Wtajemniczenie

lubię jasne sytuacje, wiec gdybym byla wolna, to taki sposob podrywu by mi odpowiadal

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 11:50   #9
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Podryw bezpośredni jest najskuteczniejszy i pewnie też bym się zgodziła... ale:
tekst w stylu "Wyglądasz na fajną dziewczynę, z którą można ciekawie porozmawiać" jest denny :P Kto uwierzy w to, że "wygląda na ciekawego rozmówcę?"
Wygląda się albo fajnie/ciekawie/seksownie, albo nie... To czy się ciekawie rozmawia wychodzi... podczas rozmowy.
Dlatego na ten tekst niekoniecznie bym poleciała, bo zalatuje ściemą :P
Jak bezpośrednio, to bez ściemniania...
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 12:03   #10
chwast
Zakorzenienie

Ja bym się nie zgodziła, ale to ja:d
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 12:21   #11
angela2602
Raczkowanie

lubię odważnych ludzi, a to zdecydowanie przejaw odwagi podejść tak do obcej osoby i zaprosić na kawę zgodziłabym się.
Stary 2012-05-15, 12:38   #12
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DosSantos Pokaż wiadomość
Ja bym się nie zgodziła, bo dlaczego mam iść na kawę z kimś kogo nie znam i ni stąd ni z owąd zacząć opowiadać o moim życiu ?
Zwyczajnie nie miałabym na to ochoty. Po drugie - facet który jest tak 'odważny' żeby zaproponować to jednej dziewczynie, pewnie nie miałby problemu zaproponować tego i drugiej i trzeciej ... a ja nie lubię podrywaczy
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 12:50   #13
ALL for LOVE
Zadomowienie

Kiedyś szłam ulicą, podszedł do mnie chłopak, przedstawił się i spytał, czy dam mu swój numer telefonu, bo chciałby mnie poznać odmówiłam, bo jestem zajęta, ale nic strasznego w tym nie widziałam, wydawał się miły

Edytowane przez ALL for LOVE
Czas edycji: 2012-05-15 o 12:51
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 13:25   #14
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Ja bym się nie zgodziła, bo dlaczego mam iść na kawę z kimś kogo nie znam i ni stąd ni z owąd zacząć opowiadać o moim życiu ?
Zwyczajnie nie miałabym na to ochoty. Po drugie - facet który jest tak 'odważny' żeby zaproponować to jednej dziewczynie, pewnie nie miałby problemu zaproponować tego i drugiej i trzeciej ... a ja nie lubię podrywaczy
czyli warto umawiac sie tylko z ludzmi z pracy/uczelni, albo znajomymi znajomych?

Stary 2012-05-15, 13:31   #15
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rnm Pokaż wiadomość
czyli warto umawiac sie tylko z ludzmi z pracy/uczelni, albo znajomymi znajomych?
Warto się umawiać z ludźmi o których COŚ SIĘ WIE, albo z kimś z kim ma się jakiś wspólny punkt zainteresowań, albo jakaś sprawa nas łączy, a nie z nieznajomym któremu trzeba coś o sobie opowiedzieć - z jakiej racji ja się pytam ?!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 14:02   #16
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Warto się umawiać z ludźmi o których COŚ SIĘ WIE, albo z kimś z kim ma się jakiś wspólny punkt zainteresowań, albo jakaś sprawa nas łączy, a nie z nieznajomym któremu trzeba coś o sobie opowiedzieć - z jakiej racji ja się pytam ?!
ja nie widzę nic zdrożnego w spotkaniu z kimś obcym. przeciez kazdy jeden był kiedys obcy i trzeba było coś o sobie opowiedzieć. z racji tego, żeby się poznać

Stary 2012-05-15, 14:15   #17
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rnm Pokaż wiadomość
ja nie widzę nic zdrożnego w spotkaniu z kimś obcym. przeciez kazdy jeden był kiedys obcy i trzeba było coś o sobie opowiedzieć. z racji tego, żeby się poznać
To prawda, niemniej jednak jest różnica, kiedy np. jesteś w galerii i ktoś do Ciebie podchodzi i zaczynacie rozmawiać na temat całej imprezy, a następnie później się umawiacie na spotkanie...
Czy np. w księgarni wybierając książkę, czy w pociągu rozmawiając na jakiś inny temat. Wg. mnie jest duża różnica między tym, a np. kiedy facet nagle podchodzi do Ciebie i pyta czy byś się z nim nie umówiła..
Bo na jakiej podstawie masz się z nim umówić ? Bo ma białe zęby ? Jest wysoki ? Przecież go nie znasz, nigdy nie zamieniłaś z nim ani słowa..

Niestety kiedyś popełniłam ten błąd - pomimo tego że miałam już takie podejście o którym piszę powyżej. Były wakacje i poprostu poszliśmy na kawę. Zmarnowałam tylko czas i trudno mi było się potem z tego wyplątać, chociaż od samego początku na nic nie liczyłam, poprostu się zgodziłam - niewiele myśląc tak naprawdę.
Być może inni mają inne doświadczenia, co nie zmienia faktu, że jeśli facet raz zagada Ciebie, to kiedy indziej zagada inną dziewczynę.
Z tego powodu, wg. mnie przynajmniej takiemu facetowi zwykle chodzi o jedno i rozmowa to tylko wstęp, żeby udało mu się dostać czego tak naprawdę chcę. Kobiety są naiwne myśląc, że jest inaczej i że facet akurat z tłumu wyłowił właśnie JĄ, bo miała piękne oczy i jakoś zebrał się w sobie i zagadał do pięknej nieznajomej bo koniecznie chciał WŁAŚNIE z nią porozmawiać.
Realia są niestety inne - nie ta, to inna, bo facetowi chodzi poprostu o to żeby łatwo wyrwać jakąś naiwną, głupią laskę która się na to złapie.
Stary 2012-05-15, 14:15   #18
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Ja miałam taką sytuację niedawno O dziwo byłam niezbyt umalowana i wyszykowana, podjechałam rowerem do sklepu, zrobiłam zakupy, a gdy wychodziłam podszedł do mnie chłopak. (wcześniej widziałam, ze siedział w samochodzie). Powiedział coś w stylu:
"Cześć, przepraszam, mogę przeszkodzić?" uśmiechnęłam się do gościa, bo się wydał sympatyczny. "Spodobałaś mi się i chciałbym cie gdzieś zaprosić."
Cała sytuacja była bardzo sympatyczna, i gdybym nie miała chłopaka to bym się zgodziła. Czemu nie? Poza tym doceniam odwagę.
Stary 2012-05-15, 14:25   #19
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GhostInTheFog Pokaż wiadomość
Ja miałam taką sytuację niedawno O dziwo byłam niezbyt umalowana i wyszykowana, podjechałam rowerem do sklepu, zrobiłam zakupy, a gdy wychodziłam podszedł do mnie chłopak. (wcześniej widziałam, ze siedział w samochodzie). Powiedział coś w stylu:
"Cześć, przepraszam, mogę przeszkodzić?" uśmiechnęłam się do gościa, bo się wydał sympatyczny. "Spodobałaś mi się i chciałbym cie gdzieś zaprosić."
Cała sytuacja była bardzo sympatyczna, i gdybym nie miała chłopaka to bym się zgodziła. Czemu nie? Poza tym doceniam odwagę.
Odwagę ? A skąd pewność że byłaś jedyna ? Że facet nie siedzi w samochodzie co tydzień i nie używa tego samego tekstu, albo że tego samego dnia zdobył się na tę samą 'odwagę' i kiedy odmówiłaś spróbował jeszcze trzy razy ?

Dlaczego miałabyś się zgodzić ? Bo facet był 'sympatyczny' ? Każdy oszust i złodziej MUSI być sympatyczny.

Prawie każdego dnia spotykamy na swojej drodze kogoś kto jest atrakcyjny, kogoś kto dobrze wygląda - czy to jest powód żeby od razu zapraszać go/ją na kawę i powód dla którego chce się kogoś lepiej poznać ? Bo ma ładne włosy ? Ładnie się porusza ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 14:33   #20
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, niemniej jednak jest różnica, kiedy np. jesteś w galerii i ktoś do Ciebie podchodzi i zaczynacie rozmawiać na temat całej imprezy, a następnie później się umawiacie na spotkanie...
Czy np. w księgarni wybierając książkę, czy w pociągu rozmawiając na jakiś inny temat. Wg. mnie jest duża różnica między tym, a np. kiedy facet nagle podchodzi do Ciebie i pyta czy byś się z nim nie umówiła..
Bo na jakiej podstawie masz się z nim umówić ? Bo ma białe zęby ? Jest wysoki ? Przecież go nie znasz, nigdy nie zamieniłaś z nim ani słowa..

Niestety kiedyś popełniłam ten błąd - pomimo tego że miałam już takie podejście o którym piszę powyżej. Były wakacje i poprostu poszliśmy na kawę. Zmarnowałam tylko czas i trudno mi było się potem z tego wyplątać, chociaż od samego początku na nic nie liczyłam, poprostu się zgodziłam - niewiele myśląc tak naprawdę.
Być może inni mają inne doświadczenia, co nie zmienia faktu, że jeśli facet raz zagada Ciebie, to kiedy indziej zagada inną dziewczynę.
Z tego powodu, wg. mnie przynajmniej takiemu facetowi zwykle chodzi o jedno i rozmowa to tylko wstęp, żeby udało mu się dostać czego tak naprawdę chcę. Kobiety są naiwne myśląc, że jest inaczej i że facet akurat z tłumu wyłowił właśnie JĄ, bo miała piękne oczy i jakoś zebrał się w sobie i zagadał do pięknej nieznajomej bo koniecznie chciał WŁAŚNIE z nią porozmawiać.
Realia są niestety inne - nie ta, to inna, bo facetowi chodzi poprostu o to żeby łatwo wyrwać jakąś naiwną, głupią laskę która się na to złapie.
A według mnie bez sensu jest takie generalizowanie, skoro było się w danej sytuacji tylko raz
Do mnie też tak kiedyś na ulicy zagadał nieznajomy chłopak i właśnie zbliża się nasz ślub Więc jednak można trafić też na kogoś, kto nie liczy "tylko na jedno".
Stary 2012-05-15, 14:42   #21
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A według mnie bez sensu jest takie generalizowanie, skoro było się w danej sytuacji tylko raz
Do mnie też tak kiedyś na ulicy zagadał nieznajomy chłopak i właśnie zbliża się nasz ślub Więc jednak można trafić też na kogoś, kto nie liczy "tylko na jedno".
Tylko raz się zgodziłam - po prostu z jakiegoś powodu, nie wiem może w danej chwili odjęło mi rozum zgodziłam się. Takich sytuacji było jednak więcej i zawsze odmawiam, bo zwyczajnie nie uważam że człowiek który Cię nie zna i stara się zagadać w ten sposób jest poważnym, nie zdesperowany, tudzież nie liczącym tylko na jedno mężczyzną
Stary 2012-05-15, 14:53   #22
dzustam
Zakorzenienie

Myślę, że jeżeli facet nie jest notorycznym podrywaczem, to bezpośrednie przedstawienie sprawy jest najlepszym, co może zrobić.

Nikt przecież nie każe umawiać się z facetem, który nie wydaje się interesujący, intrygujący...

Jeżeli pojawia się zainteresowanie, przeciągłe spojrzenia z obu stron, to lepiej, żeby facet działał szybko, ostro i skutecznie . Niż żeby dwie strony odchodziły w przeciwnych kierunkach, bo każde wstydziło się nawiązać kontakt.

Piszę jednak o głębszym zainteresowaniu, nici porozumienia, a nie zwykłym, sobotnim wyrywaniu lasek...

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Tylko raz się zgodziłam - po prostu z jakiegoś powodu, nie wiem może w danej chwili odjęło mi rozum zgodziłam się. Takich sytuacji było jednak więcej i zawsze odmawiam, bo zwyczajnie nie uważam że człowiek który Cię nie zna i stara się zagadać w ten sposób jest poważnym, nie zdesperowany, tudzież nie liczącym tylko na jedno mężczyzną
Ale przecież często widać, czy jest to standardowy podryw, czy kogoś zwaliło z nóg i po prostu musiał przedstawić się, spróbować coś zrobić...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 14:54   #23
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Odwagę ? A skąd pewność że byłaś jedyna ? Że facet nie siedzi w samochodzie co tydzień i nie używa tego samego tekstu, albo że tego samego dnia zdobył się na tę samą 'odwagę' i kiedy odmówiłaś spróbował jeszcze trzy razy ?

Dlaczego miałabyś się zgodzić ? Bo facet był 'sympatyczny' ? Każdy oszust i złodziej MUSI być sympatyczny.

Prawie każdego dnia spotykamy na swojej drodze kogoś kto jest atrakcyjny, kogoś kto dobrze wygląda - czy to jest powód żeby od razu zapraszać go/ją na kawę i powód dla którego chce się kogoś lepiej poznać ? Bo ma ładne włosy ? Ładnie się porusza ?

Zgadzam się w całej rozciągłości. Naprawdę dla mnie jest różnica, że zagaduje mnie koleś którego widziałam kilkukrotnie w tej samej knajpie, a facet którego pierwszy raz na oczy widzę. bo z tym pierwszym mogę pogadać chociażby o obsłudze lokalu, o kiepskim piwie czy o nadchodzącej imprezie. A z panem numer dwa? Nawet nie mamy jednego wspólnego punktu zaczepienia.

I żeby nie było. nowych ludzi poznaje często. Są to pracownicy knajp do których chodzę, bywalcy tychże, sprzedawcy w sklepach, ludzie w kolejkach do lekarza etc. Z tym że z tymi ludźmi mam jakiś punkt odniesienia, z panem mijającym mnie w metrze nie mam.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 14:55   #24
kalincia
BAN stały

Cytat:
Każdy prawie, kogo znasz był kiedyś kimś, kogo nie znasz. Czemu musiałabyś od razu opowiadać o swoim życiu?
Czemu nie założyć, że zrobiłaś na nim tak wyjątkowe wrażenie, że złożył taką propozycję po raz pierwszy w życiu? Zawsze jest ten pierwszy raz, nie?
Po co od razu tak poważnie do tego podchodzić. Takie spotkanie, to nic ważnego. Chwila czasu i tyle.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 15:00   #25
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
No ale mi chodzi właśnie o tę jednokrotną zgodę. Facet okazał się dupkiem; zdarza się - ale nie wiesz jakimi ludźmi było pozostałych pięciu, którzy też chcieli się z Tobą umówić; może okazałoby się, że byli zupełnie inni, niż ten pierwszy... nie spróbowałaś, więc nie wiesz - dlatego nie powinnaś generalizować po tym, jak raz się sparzyłaś.

Nie każdy jest desperatem, myślącym tylko o jednym: podałam już przykład mojego TŻ-a, który jakoś nie zaciągnął mnie do łóżka, po czym nie uciekł, tylko postanowił ułożyć sobie ze mną życie - i myślę, że nie był on jedynym egzemplarzem, który nie miał niecnych zamiarów Zresztą ja sama też kiedyś zagadałam do nieznajomego, który mi się bardzo spodobał i również nie miałam zamiaru go zgwałcić i porzucić - po prostu chciałam go poznać
Stary 2012-05-15, 15:15   #26
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Zresztą ja sama też kiedyś zagadałam do nieznajomego, który mi się bardzo spodobał i również nie miałam zamiaru go zgwałcić i porzucić - po prostu chciałam go poznać
Każda baba jest taka sama, chce wykorzystać faceta i porzucić Nie oszukujmy się

A tak serio, nikt nie każde umawiać się z pierwszym chłopakiem, który będzie bezpośrednio podrywał.

Przy obopólnym zainteresowaniu rozmowa nie będzie prowadzona na siłę, nikt nikogo nie będzie przesłuchiwał, nikt nie będzie musiał się spowiadać. Przy zainteresowaniu obu stron to wychodzi samo. Rozmowa po prostu się klei.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 15:18   #27
Bananalama
jestę wieszczę

Powiedz jej, że ławka na której siedzi jest świeżo malowana. Poderwie się w mig i to sama.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 15:29   #28
Kasiuncia23
BAN stały

GG do Kasiuncia23

Najpierw: Pochwaliłabym go za odwagę.
Następnie: Poprosiłabym o numer telefonu, że odezwę się, jeśli będę miała czas ( to znaczy, jeśli się zastanowię i stwierdzę, że warto iść na takie spotkanie, nawet z ciekawości kim jest człowiek, który tak bezpośrednio "przechodzi do ataku" )

Ale to oczywiście tylko moje mrzonki, bo umawianie się na randki, czy spotkania mam już za sobą
Kasiuncia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 15:36   #29
Marciamartyna
Raczkowanie

Szczerze to ja bym poszła,przecież to tylko kawa,czegoś się o tym człowieku dowiem,jeśli stwierdzę,ze hmm "nie dogaduję się" to trudno,przecież kawka nigdy nie zoobowiązuje
Czasami warto spróbować,może to akurat będzie wasz przyszły mąż itp. :P
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 16:30   #30
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Generalizujesz nikt nie karze od razu gadać o rodzinie, pracy, miejscu zamieszkania itp.

Cytat:
bzdura...

Zapomniał wół jak cielęciem był.. znasz takie przysłowie?

Więc swoich znajomych też musiałaś JAKOŚ poznać.. tutaj jest IDENTYCZNIE też jest moment ZAPOZNANIA się, konwersacji... a miejsce, czas i sytuacja jest najmniej ważna

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2012-05-15 o 16:32
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości