![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
witajcie ja jestem szczęśliwa po wczorajszej wizycie uczucie niesamowite po usg 4d badanie trwało ponad 30 minut i jesteśmy razem z mężem zachwyceni z maluszkiem jest wszystko ok powiedział mi lekarz że jak urodze po 20 czerwca to też będzie dobrze maluszek ma 12 cm i waży prawie 50 gram to jak na 15 tydzień to dużo jak zeskanuje zdjęcia 4d to zaraz wstawie filmik też jest niesamowity i nawet widzieliśmy że maluszek się śmieje i lekarz żartował że taki mały a już mu wesoło pozdrawiam kolejne takie zrobie w 30 tygodniu
a co płóci to lekarz był niepewny bo tak było ułozone że zbytnio nie było widać ale mój mąż stwierdził po badaniu że chyba będzie syn i powiem wam szczerze że jak odwracał juz takie kolorowe to też mi kikucik mignął ale najważniejsze że zdrowe |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Szybko wstawiaj tu te filmy i zdjęcia bo nie mogę sie doczekać!!
![]()
#723 |
Konto usunięte
|
magma_29, wklejaj zdjęcia, pokazuj nam filmik, już chcę to zobaczyć!!!
Ja własnie wróciłam z zakupów, umęczona jestem strasznie, chyba się troche zdrzemnę. Oczywiście sobie nic nie kupiłam, poza zapasem jogurtów. ![]() TŻ z tej masy sklepów , które przeszliśmy, wybrał jedynie spodnie. Nic więcej mu się nie pdodoba..., a poza tym on niczego więcej nie potrzebuje... A później przy każdym wyjściu słysze ten sam tekst: co ja mam ubrać?? Ach, ci mężczyźni... zwariować można. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny!!!dawno mnie tu nie bylo wiec mam straszne zaleglosci.Dopiero dzisiaj wrocilismy do UK .No wie dokladnie dzisiaj jest 8 tydz i 6 dzien.Dzidzius ma sie dobrze i oby tak dalej.Nie mam wymiotow i ogolnie czuje sie dobrze.Teraz czeka mnie szukanie tutaj lekarza bo narazie bylam tylko w PL u gin.Czy sa jeszcze jakies dziewczyny z Uk jesli tak to z jakich okolic?Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
A ja staję do garów. Jutro mamy wizytację, przyjeżdżają moi rodzice. Zrobię skrzydełka w miodzie na ostro, mówię Wam pycha.
Xantia zastanawia mnie kiedy i ja będę czuć takie wyraźne ruchy dziecka. Jak na chwilę obecną to czasami wydaje mi się, że już coś się dzieje, ale pewności nie mam czy to Bajbus. |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
ale magma_29 nas drażnisz! Dawaj tutaj te filmy i zdjęcia!! No już już!!
![]() Osiolek - dawaj twoją wagę do tabelki! Kasia, nie wiem jak Ty, ale na początku czułam takie lekkie łaskotanie jakby. Teraz gdy człowieczek się tylko lekko "przekręca" to też tak czuję. Ale już czuję wyraźnie i mocno. Najlepiej w momencie gdy poczujesz coś to połóż się na plecach, odsłoń brzuch, przyłóż rękę (albo obie) poniżej pępka, zamknij oczy i się skup... U mnie to już nawet widać gołym okiem jak skóra na brzuchu się odkształca ![]() ![]()
#727 |
Zakorzenienie
|
Xantia masz młode ruchliwe maleństwo super
![]() ja cosik zaczęłam w końcu jeść na tzw mus ... ech ... w poniedziałek badania meczy mnie nadal to że nie trafiłam jeszcze na lekarza który spełnialiby choc 70% moich wymagań ... ![]() miłej nocy panie ciążówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jestesmy juz w domku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#729 |
Zakorzenienie
|
dyta19 – 30.05.2007
Mysz ka – 05.06.2007 Xantia – 15.06.2007 minisia – 16.06.2007 kasia_mw – 21.06.2007 ajanna – 22.06.2007 magma 29 – 23.06.2007 ewa.nea – 07.07.2007 Shemreolin – 16.07.2007 JOANNA 16 – 19.07.2007 Madzia ![]() fredziunia – 29.07.2007 Olinda – 03.08.2007 lea35 – 08.08.2007 osiołek – 12.08.2007 frida110 - 12.08.2007 roxi1980 – 17.08.2007 Kancia – 17.08.2007 Patrilla – 22.08.2007
#730 |
Zakorzenienie
|
Minisia - super się cieszę!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#731 |
Konto usunięte
|
hey dziewczyny, wpadłam tylko się przywitać.
minisia, wiatmy w domciu, ciesze sie, że wszystko OK ![]() Ja po wczorajszych zakupach jakoś nie maiałam siły włączac już komputera, a dzisiaj znowu nic mi się nie chce, mam zgagę... Jutro USG, a w połowie tego tygodnia moja ginekolog kazała mi te wszystkie badania krwi, gluzkozy itd. porobić. Już drżę na myśl o pobieraniu krwi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
oj dawno nic nie pisałam..., ale za to z czytaniem jestem na bieżąco
![]() Ogolnie u nas panuje wielki leń. Kurcze jeszcze tak nie miałąm, zeby tak strasznie mi sie nic nie chciało... Ze swiąt wróciliśmy już we środe, a moja magisterka czeka sobie dalej na pisanko, na dodatek jeszcze ze 2 prace, a ja kłade się do łóżeczka i czytam książki, ale bynajmniej nie związane ze szkołą. Ostatnio spodobały mi się strasznie "Zapiski stanu poważnego" M.SZwai. Jak będziecie mieć czas to poczytajcie, takie opowieści o ciąży... Ostatnio rozglądam się za fajnymi spodniami ciążowymi, raczej jeansami z szerokim pasem, ale jakoś nie mogę na fajne trafić. Jakby któraś z Was fajne posiadała to proszę niech się pochwali ![]() Aha zapomniałam chyba napsiać, że na ost USG wyszło że ten nasz Stworek Kochany jest duży i pewnie wczesniej się pojawi... zresztą takie byly moje przypuszczenia, bo lekarz troche na późno ustalił datę...Może uda się mu pojawić 20.07.2007. Fajna data ![]() Z racji, że jestem już jedną nogą w 12 tyg podaje swoją wage, 51 kg. lea35 nie bój się pobierania krwi bo to szybko mija, jak jeszce ktoś kwalitetny kłuje to już wcale nie boli... a zawsze można oczy zamknąć( ja tę metodę zawsze stosuje ![]() ![]() minisia strasznie się cieszę, że juz jesteś z nami, i najważniejsze że z dzidziusiem wszystko dobrze... Ściskam Was mocniutko ![]()
#733 |
Zadomowienie
|
No moi rodzice już pojechali, było bardzo miło. Najadłam się porządnie, a teraz wcinam babkę od mamy, chyba zrobię sobie jeszcze kawę inkę z mlekiem.
Xantia chyba właśnie czułam ruchy dziecka, położyłam się aby trochę odpocząć i tak z rozpiętymi spodniami z ręką na brzuchu, a tu jakieś jakby małe kopniaczki od środka. To takie jeszcze nie pewne, ale nigdy wcześniej przed ciążą nie miałam takiego "bulgotania". No ale jestem do tyłu o całe 6 dni, więc liczę, że nasz Bajbus też będzie taki ruchliwy jak Twój. Podobno chłopcy są bardziej dokuczliwi. ![]()
#734 |
Raczkowanie
|
a oto zdjęcia ponieważ filmików nie idzie załadować
a to ostatnie to moja nikola starsza córka teraz 19 grudnia 2006 w swoje 5 urodziny |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
BAN stały
|
CZeść dziewczyny! Od jakiegoś czasu walczyłam ze sobą żeby tu napisać... Obiecałam sobie, że na wątku mam cz-l-s pojawię się dopiero po pierwszej wizycie u lekarza, czyli we wtorek. Ale... test pokazał, ze jestem w ciąży to cgyba jestem, nie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
kasia_mw - ja też czułam właśnie takie jakby bulgotanie ale nie "normalne" bulgotanie" tylko takie inne. To z pewnościę Twój Bajbus jak go ślicznie nazywasz daje o sobie znać
![]() ![]() ![]() Madzia Twój lekarz już w 12 tygodniu stwierdził, że Wasz Stworek wcześniej się pojawi na świecie bo jest duży?? Jestem trochę zdziwiona prawdę mówiąc bo każde dziecko rozwija indywidualnie i jak na "ten wiek" ![]() ![]() A no i witam nową mamę! I to w dodatku "na bieżąco" w TYCH sprawach ![]() ![]() A magma_29 nareszcie przestałaś się nad nami znęcać i chociaż fotki wstawiłaś!! Te 3d to są genialne! Cieszę się, że zdecydowałam się też to badanie zrobić ![]() Ja dziś się obijam, leniuchuję i "nicnierobię" ![]()
#737 |
Raczkowanie
|
Xantia lekarz nic takiego nie powiedział, tylko jak ja obliczałam sobie termin wg kalendarzyka to wychodził mi cały czas 20 lipiec. A lekarz po 1 wizycie spóźniał się o 4 dni... teraz termin 20 lipiec został potwierdzony przez USG...
Data się nam bardzo podoba, może i Dzidziusiowi się tez spodoba??? Ale kto to wie, przecież wszytsko zależy od Niego( może od Niej ![]()
#738 |
Zakorzenienie
|
A to ja źle wyczytałam z Twojego posta. Zmienię Ci w takim razie datę w tabelce
![]()
#739 |
Zakorzenienie
|
minisia ogromnie sie cieszę, że wszystko ok !!!
![]() ja dalej narzekam i wymiotuję, ale staram sie jeść choć trochę ... |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Ja tez ogromnie sie ciesze, ze jest Ok
![]() dyta19 – 30.05.2007 Mysz ka – 05.06.2007 Xantia – 15.06.2007 minisia – 16.06.2007 kasia_mw – 21.06.2007 ajanna – 22.06.2007 magma 29 – 23.06.2007 ewa.nea – 07.07.2007 Shemreolin – 16.07.2007 JOANNA 16 – 19.07.2007 Madzia ![]() fredziunia – 29.07.2007 Olinda – 03.08.2007 lea35 – 08.08.2007 osiołek – 12.08.2007 frida110 - 12.08.2007 roxi1980 – 17.08.2007 Kancia – 17.08.2007 Patrilla – 22.08.2007
#741 |
Konto usunięte
|
magma_29, te fotki są super extra!!!
Witam nową mamusię w naszym gronie- blondie-b1- ![]() Madzia, nie przejmuj sie tym leiem, ja też tak mam. Leżę sobie prawie cały dzień na kanapie i myślę, że musze się ruszyć, że powinnam na spacer pójść, cokolwiek, bo w innym wypadku przytyje za dużo i w końcu będę ogromna jak wieloryb. ![]() ![]() Teoretycznie to kiedy te wszystkie mdłości i zgaga miną? |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
A tutaj wklejam cos dla zainteresowanych - moze sie komus przyda - przyrost wagi w ciazy
![]() ![]() http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1 lea35 ja mysle, ze te mdlosci to kazdy ma indywidualnie i trudno powiedziec, kiedy to sie skonczy. Oczywiscie zycze ci, aby to nastapilo jak najszybciej ![]()
#743 |
Zakorzenienie
|
lea z tego co wyczytałam to teoretycznie mdłości powinny minąc jak spadnie poziom hormonu HCG
![]() ![]() ![]() jak jest ktoś bardziej wtajemniczony to niech zweryfikuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
witam
Dzisiaj idę do gina, więc na pewno zobaczę dzidzię i będę znała wagę więc podam. Ciekawe ile mnie przybyło, bo cał czas jem. Już się ze mnie w domu śmieją, że co na mnie patrzą to ja buzią ruszam. Pozdrawiam wszystkie nowe mamuśki, Minisia fajnie, że już wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
minisia: bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i że już jesteś z powrotem. ja 1 x w życiu miałam "przyjemność" leżeć na patologii ciąży i pamiętam te straszne opowieści, więc rozumiem o czym mówisz
![]() mam nadzieję, że fredziunia i frida110 też wkrótce wrócą na nasze forum i witam nową mamę ![]()
#746 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś z Was miała czopki torecan na mdłości u mnie jest bardzo z tym źle i dostałam właśnie to ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Patrillaz tego co wyczytałam na innym forum kobiecym (wiem zboczona jestem, łaże i czytam wszystko co sie da
![]() ![]() a tutaj link http://www.krka.si/pl/izdelki/recept.../?aurora=print a tu drugi http://www.maluchy.pl/forum/viewtopi...6b9db95868242d mam nadzieje, ze sie przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
Kancia, chciałabym żebyś miała rację, dzisiaj mam pierwszy dzień 11 tc, więc oznaczałoby to, że mdłości będą mnie męczyć "jeszcze" tylko przez 3 tygodnie.
![]() za 1,5 godzinki jade na usg, jadę troszkę wczesniej, bo jeszcze po drodze chcę mame odwiedzić i na zakupy spożywcze wstapić. Jak fajnie, od rana chodzę z takim uśmiechem na twarzy- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa i lekarz powiedział,ze z tego, co wynika z badania to będę rodziła najprawdopodobniej 15 czerwca ( tak jak Xantia), ale żebym wiedziała ze to zawsze jest 2 tygodnie minus i plus.Wypisał mi Nospe i Magnezin. I jeszcze powiedział żebym się nie martwiła i ze wszystko ok. A i chyba już czułam pierwsze ruchy
Takie jakby bąbelki - naprawdę delikatne. ![]() A co do samopoczucia w ciąży to u mnie takie same od początku mam zawroty ![]() A moja waga w 20 tyg. – 60,2 Pozdrawiam wszystkie mamy . |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.