|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Żabcia, no pewnie będzie trudno
ale serduszko go też ucieszy My raz z TŻ sobie zrobiliśmy po serduszku jak piekliśmy naleśniki Daj mi potem znać jak zareagował KONIECZNIE !!
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio zrobilam porzadek w bluzkach i koszulkach i tez sporo tego poszlo .. ale miejsca w szafie dalej nie mam Moge spokojnie stwierdzic ze syncio tak jak i tatus uwielbia placki ziemniaczane Wierci sie jak szalony
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać bo Żabcia mnie już pożegnała
Dobranoc Drogie panie, wszystkim życzę miłych snów a tym co jeszcze mają dzień miłego wieczoru
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno dam znac ![]() Hmm to ja widzialam jakies inne chyba
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem,z e te nuva ringi sa na 3 tyg, potem tydz jest chyba @i na nowo sie aplikuje...chyba ze cos pomieszalam
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() today - a nie to ja cosik pokrecilam i co samemu sie zmienia czy do gina trzeba co miesiac chodzic?
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mykam spać, dobranoc
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja Ci życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji, która, wiem, że nie jest łatwa
|
||
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmienia sie je samemu Cytat:
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
ButterBear dziekuje
ogolnie caly czas ciesze sie ze ktos pisze mi ze mam zaczac staranka, to wlasnie te arkumenty przemawiaja z mna aa widze ze Ty staranka zaczynasz od lipca, moze w tym samym czasie zaczniemy jak przygotowania? nie masz parcia zeby zaczac juz teraz?
|
|
|
|
#371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie byłam z tego zadowolona, czułam się bardzo niekomfortowo, miałam wrażenie, że mi się to wysuwa przy siusianiu a podczas seksu to już w ogóle bez sensu, bo czułam, że mi się to przesuwa tam i z powrotem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Tak, planujemy zacząć w lipcu...ale zobaczę jak to wyjdzie Był moment, że miałam parcie, żeby zacząć już teraz w tym momencie, ale jak juz podjeliśmy tę decyzję, to jakoś mnie standardowy dla mnie cykor obleciał i jakoś się nie spieszę Zobaczymy, ale na pewno po wizycie u pulmonologa, pójdę do mojego gina i zrobię badania i zacznę brać kwas...a co będzie dalej - życie pokaże |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
jestem z wami ale nie chce mi się odpisywać jakoś ![]() madzia ciekawe jak tam u ciebie, jakby co to trzymam kciuki amani a nie lepiej samemu coś zdrowszego robić do jedzenia niż te ich niezdrowe jedzenie kupować? to od przyjazdu waga poszła w dół? kathe jeżeli was stać to nie patrz na pracę, bo urodzisz, odchowasz i wtedy inaczej pracodawca patrzy a nie tak jak u mnie szef jak na bombie zegarowej bo patrzy na brzuch mój i koleżanki i pewnie się boi żebyśmy razem nie miały dzieci. A tak myślę, że chętniej zatrudnią co do ubrań to ja mam 1 dżinsy w które się dopinam i 3 pary eleganckich. Po wczorajszych porządkach niestety odpadło mi duzo letnich rzeczy bo się nie mieszczę a ja od dzisiaj nie mam gazu aż do 31 maja. Dodam tylko, że mam kuchenkę na gaz i junkers na ciepłą wodę. masakra po prostu
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No własnie niewiem czy bym wiedziała jak to ,,ulokowac,,zeby to bylo dobrze...wiem,ze trening czyni mistrza,ale te ,,pierwsze próby,,byłyby stresujace...
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia jak tam ????
![]() gdzie jesteś??
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że u mnie było tak, że psychika zrobiła swoje - wiedziałam, że coś tam siedzi, obce ciało i to było mało komfortowe... Ale TŻ tez powiedział, że to czuje i że dziękuje za takie atrakcje, bo mu sie wbija ![]() Coś mi się zdaje, że Madzia została w szpitalu
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak mysle, ze Madzia juz została...chyba ze wrócili bardzo pózno
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że są jakieś wieści i nic
![]() Przekartkowałam strony i informacji brak ![]() Ja idę spać... a Madzia może się tam męczy na porodówce Jakby co to trzymam kciuki!!! Bika jak coś będziesz wiedziała daj cynk bo ja jutro całą dniówkę mam- wycieczka
|
|
|
|
#378 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie minę TŻa jak pomagał mi to pakować...Cytat:
![]() Myślałam, ale ja muszę mieć jakieś mega uderzenie na początek, bo mam dużo do zrzucenia i w takim tempie kg na tydzień to w 1,5 roku do ślubu nie zdążę Cytat:
Gotowanie odpada, bo nie dość, że nie umiem (tym bardziej przy amerykańskich składnikach) to jeszcze moja siostra musiałaby specjalnie kupować dla mnie składniki... oni mają pełną lodówkę, ale wiadomo - mnóstwo sosów, napoi, mleko, dżemy, dodatki itd. a zero konkretów, bo oboje jedzą w pracy... Sama mówi, że jest spokojna jak mam to gotowe jedzenie. Oni rano wychodzą, wracają koło 18:00, chce pobyć trochę z Młodym póki pójdzie spać i nie mam sumienia jeszcze ją ganiać po sklepach, a do najbliższego sklepu trzeba dojechać... Jak byliśmy 3 lata temu z TŻem u nich, to właśnie były spięcia, bo my za swoje pieniądze robiliśmy zakupy jedzeniowe dla nas (a wychodziły naprawdę astronomiczne sumy po przeliczeniu na złotówki) a im było z tym źle i nie umieliśmy się dogadać...Cytat:
Cytat:
super, jesteśmy rówieśniczkami! z jakiego miesiąca jesteś? Cytat:
ja nie kupuję ich niezdrowego jedzenia. Waga poszła w dół, ale mało, jestem strasznie sfrustrowana...
|
|
#379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() upss sorki za pomylke Kurde balabym sie ze zle sobie go wloze ![]() Cytat:
strong - Mezus byl zachwycony plackiem serduszkiem ![]() dzieki za pomysl Ja mysle ze magda jest w domu tylko ze pozno wrocili od jej rodzicow tak to napewno napisala by do biki i ona by nam dala znac ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie ufam PCK... miałąm koleżankę co pracowała właśnie przy segregacji w magazynie pck.... jak przychodziły wory z darów z ciuchami to ludzie - pracownicy i wolontariusze sie zabijali o ciuchy! Co lepsze to brali dla siebie, dzieci, znajomych, a reszta - same szmaty zalegały magazyn miesiącami bo z potrzebujących też już ich nikt nie chciał....to samo jak transport żywności przychodził, dla biednych zostawały same konserwy i zupy w proszku, przyprawy....dlatego ja nigdy nic na PCK nie oddaję
Cytat:
fakt - wzieła tyle za wizytę co i ja płaciłam radiologowi, ale jemu wiem za co, a jej nie i tu jest ból...szkoda, ze teraz nawet idąc prywatnie jest się traktowanym jak z NFZ a dodam, ze pierwszy raz sie tak zdarzyło, do tej pory byłam zadowolona z wizyt u niej i z usg.... szkoda, że do tak ważnego usg podeszła tak olewająco...jest serce, jes pęcherz, 2 rączki przecież wiedziałąm, ze to wszystko jest, bo na poprzednim usg też było....powinna sprawdzić wielkość, rozwój..ehhh szkoda gadać....A po badaniu byłam w pepco na poprawę humorku i kupiłam malutkiej 2 pary skarpetek, bluzeczkę i śliczną koszulo-tunikę, za wszystko dałam ok 34 zł ale cieżko tam coś dobrego gatunkowo znaleźć bo większość materiałów taka sztuczna, sztywna i szorstka w dotyku![]() Wstałam po 7ej (wczoraj usnęliśmy po 24ej ) bo mi małą skakała w brzuchu i waliła po pęcherzu, a że był pełny to bałąm sie o łóżko tż pojechał zawieźć moje zwolnienie i na mieszkanie, teściowa w pracy, teść jeszcze dzisiaj w szpitalu (jutro chyba wyjdzie....), więc mam ciszę i spokójMadzia????????????????????????
|
|
#381 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kotku dziękuję Cieszę się, ze pierwszy dzień pracy udany, najważniejsze jest zawsze pierwsze wrażenie :FBika połówkowe powinno byc najbardziej dokładne. Powinnaś poznać dokładne wymiary maluszka, sprawdzić ułożenie, wszystkie narządy, ilość wód płodowych, czy pępowina jest trójnaczyniowa itp. aaa no i płeć ![]() Blonde dla mnie Yasmin było genialne. 6 lat je brałam. Amani to teraz czas szybko zleci A jak przygotowania do ślubu?? aaby ja polecam zrobienie tych badań właśnie przed wizytą a wtedy legalnie idziesz już z wynikami, bo tak jak wspomniałaś i tak czy siak musisz za nie zapłacić. Mąz mi kupił tę patelnię - wygląda na fajną, ale nie miałam czasu przetestować. tomalinko ![]() stokrotko o kurde... 2 tygodnie bez gazu?? współczuję. Dziewuszki jestem, jestem ![]() Wczoraj byłam w tym szpitalu prawie 2 godziny , wróciliśmy późno ale się tak paskudnie czułam, że nie byłam w stanie wejść na net. Juz opisuję co u mnie. Tak więc pojechaliśmy do szpitala. Jak zwykle sala porodowa i moje stałe łóżko hehe. Najpierw było KTG. Wszystko spoko, mała jak zwykle poszła spać ok. 20.40 położna chciała ją rozbudzić ale za nic się nie dała. Ja leżałam i coraz bardziej czułam skurcze macicy (które nic nie bolały) ale brzuch napinał mi się jak nigdy. Co było widać też na kTG bo 2 razy skurcze doszły mi do poziomu 100% . Potem położna wyprosiła męża do poczekalni bo powiedziała, ze musi mnie zbadac wewnętrznie. U gina to badanie bolało ale to co było wczoraj to przegięcie. Położna włożyła mi palce aby sprawdzić czy jest rozwarcie a mi az słabo z bólu się zrobiło, złapałam jej rękę i zaczęłam się drzeć, że nie wyrobię i aby ją wyjęła (aż mnie mąż słyszał w poczekalni). Normalnie słabo mi się z bólu robiło. Co sie okazało?? To mam szyjkę jakąś od kości czy coś (już zapomniałam z tego wszystkiego), ale chodzi o to, ze nie jest prosta tylko skręcona i dlatego to badanie tak mnie boli. Zaje.biści...... Na szczęście okazało się, że mam rozwarcie na 1,5 cm (czyli w końcu coś się dzieje). Dodała tylko, że takie badania to ja co chwilę będę miała i az sie boi jak ja urodzę z tym moim progiem bólu. Po 23 jeszcze powiedziała, ze zadzwoni zapytać jak krwawienie i czy brzuch nie jest non stop twardy. Wyszłąm ze szpitala i się poryczałam do męża, bo powiedziałam, ze nie dam rady urodzić. Mąż mnie pocieszał i dziś już jest mi znacznie lepiej. A na dziś mam termin
|
|
|
|
#383 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakieś 3 lata temu zawzięłam się i radykalnie zmieniłam sposób żywienia (na zdrowy, bez żadnych restrykcyjnych diet) + dużo piłam, i w 2 m-ce udało mi się zrzucić 4kg. Niestety szybko je odrobiłam A teraz totalnie do niczego zmobilizować się nie mogę ![]() Cytat:
![]() Ta seria Safari bardzo mi się podoba, ale łóżeczko kolorystycznie odpada. I prawdę mówiąc będziemy mieli problem z doborem koloru, bo szafę mam gruszę jasną, rama łóżka czarna (metalowa), więc łóżeczko chyba będzie białe - chociaż do ramek na ścianach będzie pasowało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry Dziewczyny! Ależ mam dziś lenia... Chyba nawet bardziej niż wczoraj - a przecież to w poniedziałek ciężko ruszyć... Wczoraj zapytałam Was o badania. Czuję się zlana Madzia, hop hop...! ![]()
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z angielskiego
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
widzicie coś???
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2012-05-31 o 19:09 |
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
aaby ja ci odpisałam
Gosia gratulacje
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
akurat miałam aparat pod ręką i ciuszki jeszcze nie schowane, to wam pokażę
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
bao śliczne
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już jesteś przynajmniej spokojniejsza i wiesz co i jak
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale coś się dzieje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

ale serduszko go też ucieszy
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

Wierci sie jak szalony
i co samemu sie zmienia czy do gina trzeba co miesiac chodzic?

Był moment, że miałam parcie, żeby zacząć już teraz w tym momencie, ale jak juz podjeliśmy tę decyzję, to jakoś mnie standardowy dla mnie cykor obleciał i jakoś się nie spieszę 
bo ja jutro całą dniówkę mam- wycieczka
Jak byliśmy 3 lata temu z TŻem u nich, to właśnie były spięcia, bo my za swoje pieniądze robiliśmy zakupy jedzeniowe dla nas (a wychodziły naprawdę astronomiczne sumy po przeliczeniu na złotówki) a im było z tym źle i nie umieliśmy się dogadać...
masz buzi 
I na pewno nie zaszkodzi to maluchowi, jeśli już w Tobie rośnie