|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
dygotka jak karmienie??? cyc czy butla??
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
ale wcozraj zrobilam pyszny koktajl
z mleka, mango, banana i cytryny. |
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mielismy hardkorowa nocke. od kilku dni mlody budzil sie w nocy z powodu bąków. myslalam ze to zarelko, ale wczoraj byl tylko na moim mleku i pobudka po polnocy, tu w miare szybko zasnal. a od 1,20 przez ponad 2h byl ryk. masowalam brzuszek, grzalam suszarka, skakalismy na pilce, juz nawet moja mama przyszla zbudzona jego wrzaskami i wziela go ode mnie. cierpliwosc mi sie konczyla i mowilam mu: - juz bądz facetem mieczaku, byle bak a ty sie drzesz niby juz sie uspokajal i nowa fala nadchodzila z wielkim rykiem. zastanawiam sie czy ja cos zjadlam, ale w sumie jem ciagle te same rzeczy. z tymi sloiczkami to niestety tak jest, dodaja sok z winogrona aby slodsze bylo. obawiam sie ze jak zaczne mu dawac owoce ze sloiczkow to potem nie bedzie chcial swiezych bo beda kwasniejsze a tu pan Prezes z poranna prasowka
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2012-05-15 o 08:15 |
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
i tak i tak.
wiecej pisałam w klubie nie tutaj...
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
no co Ty!!! na dole postu napisałam ze to żart
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj byłam na solarium 10 minut ![]() Glam masarka...pociesze Cię, wyrosną :/widze, ze Twoja Sonia się tez budzi w srodku nocy. Moja już trzecią noc zyczy sobie kakao :/ a co do bawienia to tez znajduje sobie zawsze KOLEGÓW ok. 10-letnich
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
aa ślepa jestem,zreszta mój mały gryzon siedi mi na kolanach i zjada mi jedną reke
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak napewno samopoczucie lepsze Dziewczyny umieją się ustawić |
|
|
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana dziewczynki
![]() U nas nocka w standardzie 3 pobudki jedną nawet spróbowałam nie podawać cyca i udało się, przytuliłam, pogłaskałam i do łóżeczka i usnęła ![]() Glam a ty planujesz dać Sonię do przedszkola? To pytanie to w związku z jej nocnymi pobudkami i wczesnym wstawaniem, bo u nas z Julią to było tak, że dopóki nie poszła do szkoły to miałam nocne pobudki. W maju skończyła 3 lata we wrześniu poszła do szkoły i od tamtej pory śpi jak zabita, mimo że w szkole spędza tylko 3 godziny A czy Sonia śpi w dzień jeszcze? Współczuję nocki
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a ja nadal nie moge sie wybrac na solarium
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
baha miejscami się spiekłam
|
|
|
|
#2953 |
|
Zadomowienie
|
dygotka lece doczytac do klubu, z tego roztrzepania nie pamietam gdzie pisalas
![]() kurcze a ja sie wybieram wybieram i jakos wybrac nie moge do tego solarium
|
|
|
|
#2954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie ciut martwie tym, ze zjechala w centylach niz ze jakos malutko wazy, bo to moze byc objaw alergii jakiejs, u was tak mola bylo, zobaczymy za jakis czas. |
|
|
|
|
#2955 |
|
Zadomowienie
|
Prezes ma taki sam bujak jak moja Królewna
|
|
#2956 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() od rana u mnie zapachy, aktualnie wali w całym domu cebulką tż wczoraj dał mi operetkę, że bardzo schudł i czy ja tego nie widzę a widzę, ale to nie moja wina, że chwilkę wstecz bywały czasy, że mi co rusz do ciśnienie podnosil i musiałam zarządzać święto kuchni dzisiaj robię gołąbki. tż odrazu zaznaczył, żebym się nie nastawiała, że będą na dwa dni a niech je...w sumie jak miał tu i ówdzie to fajnie wyglądał jutro jadę do mamci, będziemy lepić ruskie - na dwa dni![]() pogoda zrobiła się ciulowa, piszecie jak opętane ![]() pytanie: jak czesto odkurzacie i zmywacie podłogę? |
|||
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Agulan dzis maja byc wyniki czy mamy przedszkole
Chcialabym zeby poszla Ona juz dosc dlugo nie spi w Dzien, problem z pobudkami zaczal sie kilka dni temu kiedy sonia wymeczona usnela o 18 a obudzila sie o 2 w nocy... Nie spala do 6... Potem spala w dzien inwsoo sie rozregulowalo Wczoraj tez usnela w bujaku maluch po poludniu i stad nocna pobudka Cytat:
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Glam, Domi, a mnie nie dziwi, że starsze dzieci bawią się z młodszymi
Ja pamiętam ze swojego dzieciństwa, że mieszkała pode mną taka śliczna młoda mama pięknych córeczek - Klaudii i Patrycji. Jak wychodziła z nimi to wszystkie dzieci biegły kto szybciej będzie się z nimi bawił Każde im tak nadskakiwało chłopcy, dziewczynki, szok normalnie!! Wszystkie dziewczynki im mamusiowały a chłopcy pilnowali i odganiali "uważaj, co Ty robisz" itp. ![]() Domi moja Pati je na śniadania je najczęściej owsiankę na mleku i to ilości ogromne!! Chcę jej dla odmiany dać i musli z jogurtem, jakieś kromeczki, jajecznice to tylko podziubie, a jak zje tą michę owsianki to wiem że najedzona Tylko, też nie chce żeby się jej przejadło. Wiolaqn, ja dawałam od początku słoiczki a jak pojawił się sezon na owoce świeże to mała wpierniczała aż miło. Nie bój się, że jak raz coś podasz to już na pewno nigdy nie zje "coś prawdziwego"
|
|
|
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2960 |
|
Zadomowienie
|
Przeważnie co 2 dzień, na dodatek co tydzień lub 2 muszę prać kanapy, bo tż nie zwraca uwagi jak bawi się z małym i bardzo często małemu coś z dzioba poleci, a to chrupkiem usmaruje i jest syf na kanapach, a że mamy odkurzacz piorący to robi się chwila i po strachu
|
|
|
|
#2961 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas pobudka o 2 na jedzenie - ostatnio to w sumie standard, że o 2 albo o 3 się budzi.. Zanim zasnęłam to była prawie 4, a ona po 5 już na następne karmienie sie obudziła. Tak więc siedzę teraz w pracy i próbuję się dobudzic kawą - ale pogoda senna to i spać się chce. Idziemy dzisiaj po południu na szczepienie - juz miesiąc temu mieliśmy iśc, ale najpierw Dobruśka miała gorączkę, potem marudna była - jak się okazało od zębów - o i tak minął miesiąc... Już sobie wyobrażam jak się będzie darła - jakoś po szczepieniu trudno ja uspokoić - co chwila sobie przypomina jaka to jej się krzywda zadziała i ryczy od nowa... ![]() No ale iść trzeba. U nas dzisiaj zimnooooo bardzo - ledwie 5 stopni i deszcz siąpi - nic tylko położyć se po ciepłym kocykiem i odpocząć
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Pokszywka ja odkurzam i myję panele 2-3 razy w tygodniu. Wcześniej odkurzałam 2 razy w tygodniu panele 1 raz w tygodniu.
Podoba mi się ten strażak Sam z bajki Jest taki męski i gotowy do pomocy Lubie też Toma tego pilota śmigłowca Sam z matką, niechby się już ten Trewor oświadczył i zamieszkał z nimi to by chłopca przypilnował Brzmi jak telenowela
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
Pokszyfka jak byłam na macierzyńskim, to podłogę zmywałam codziennie - jakąś obsesję miałam - teraz staram się jak najczęściej, ale zdarza się,że tylko w sobotę mam czas...
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-05-15 o 09:13 |
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to jogurt, soki, napoje itp. a tak to tylko koc do prania i po problemie
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
gdyby nie cała rodzinka, która zbierała punkty z Orlenu to odkurzacza piorącego by nie było
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- robie małemu zupkę kalafiorową
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Michał miał swoją pierwszą "DOROSŁĄ KAPIEL" ale się cieszył. Jak go polewałam wodą był dumny jak paw
W związku z tym, czy polecacie jakieś zestawy do kąpieli dla maluchów ? |
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fatal poszperałam pobieznie po wózkach i oto moje typy (cięzko znaleźć wózek z przekładaną rączką, bo albo drogi albo firma no-name emmaljunga (bardzo polecane na "trudniejsze" tereny, duze koła piankowe, dobra amortyzacja, niestety rączka ani siedzisko nie przekladane) tu masz model w Twojej kat. cenowej: http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E i http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E jane slalom reverse (mój model , duże pompowane koła, przekladane siedzisko) kupowałam od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/jane-reverse-slalo...327780292.html x-lander x1 (mialam starszy model dla mojego starszaka - w tym nowym czarnym stelażu sie po prostu zakochałam , no i cena troche wyższa niż podałaś, ale naprawde polecam jeśli nie bedziesz musiala go wnosic po schodach, bo cięzki jest no ale nie można miec wszystkiego, jak wózek ma być "w teren" to nie może byc lekki )http://www.pierwszyusmiech.com.pl/pr...wa-Europe.html i szukam dalej ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- baha Ty z Wrocka to moze orientujesz sie gdzie jest dobrze wyposazony sklep w artykuły MamBaby? Może Askot?
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

:confuse d:

a niech je...w sumie jak miał tu i ówdzie to fajnie wyglądał
jutro jadę do mamci, będziemy lepić ruskie - na dwa dni