Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 23:13   #2731
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Ja z chęcią poszlabym spac ale czekam na Tża az wróci z pracy.

Tak długo w pracy siedzi ???
Jak mój przychodzi o 20 to sie wsciekam a co dopiero o tej godzinie ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 23:14   #2732
karolamankowa
Zadomowienie

Marti,
Baardzo Ci dziękuje ale ja ważę już 65 kg przy 170 cm, wiec szczuplaczkiem nie jestem
Dobrze jej powiedzialas, ludzie to nie maja wyczucia za grosz
MoOonia,
Nasze terminy tez bliskie
Numer z teściowa i Agatką ale ludzie maja narabane-przepraszam ze tak mówię o kimś Ci bliskim no ale to przegięcie bylo
Chociaż moja mama tez mnie kwurzyla choć niby w żartach. Powiedziałam jej ze mi sie podoba dla dziewczynki Kaja ale mężowi absolutnie - on chce Aurelkę. A ona na to no to teściowe bedą musiały zainterweniowac, bo te imiona takie sobie. I to powiedziała kobieta, która by mnie nazwała Lucjan gdybym urodziła sie chlopcem
Perełka,
Nie otwiera mi sie podejrzewam ze przez to ze na ipadzie czytam. Jutro zajrzeć z pracy z normalnego kompa
Stary 2012-05-15, 00:06   #2733
DeKajka
Zakorzenienie

Właśnie zaczęliśmy z kruszynką 15 tydzien

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-05-15 o 00:09
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 06:27   #2734
weronika23
Zakorzenienie

hej koffane nadrobione
martiii piekne ciuszki cudny brzuszek zdjecia ehhhhh szkoda mowic kurde chyba poprosze siostre my tez mamy sony ale srednio zaluje na poczatku strasznie ale pozniej maz kupil mi obiektyw do niego wiec sasiadow przez okna moge podladac --zartuje oczywiscie

ciuszki ja mam duzo z lumpka i jak sie okaze ze chlopiec tez bede kupowac albo gotowa wyprwke uzywanych na all mama mi taak kupila dla gabi w super cenie

kurcze dziewuszki co moge napisac brzuchy cudowne

karolamankowa ktos tu chyba przesadza przeciez ty chudzina jestes
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 07:50   #2735
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej koffane nadrobione
martiii piekne ciuszki cudny brzuszek zdjecia ehhhhh szkoda mowic kurde chyba poprosze siostre my tez mamy sony ale srednio zaluje na poczatku strasznie ale pozniej maz kupil mi obiektyw do niego wiec sasiadow przez okna moge podladac --zartuje oczywiscie

ciuszki ja mam duzo z lumpka i jak sie okaze ze chlopiec tez bede kupowac albo gotowa wyprwke uzywanych na all mama mi taak kupila dla gabi w super cenie
kurcze dziewuszki co moge napisac brzuchy cudowne
karolamankowa ktos tu chyba przesadza przeciez ty chudzina jestes
Weronika,
Co to za godzina postu??
Mała wstala o 5.30?

Ja nie umiem po tych lumpach buszować, ale poproszę moja koleżankę, ona jest mistrzynia

Weronia ja chyba muszę zrobić to zdjęcie jeszcze raz bo wyszczuplilam sie na nim 10 kg i teraz wyszłam na panikare
Stary 2012-05-15, 08:08   #2736
weronika23
Zakorzenienie

nie noooo mala spala dzis slicznie mimo choroby wstala po 7 za to tz ehhhhh szkoda gadac jak nie jedno to drugie ale w sumie sie wyspalam tzn wrocilsimy z zakupow mamy zmywarke i pieron zjadl kolacje rozlozyl wersalke wyciagnal tylko poduszki i jak zasnal o 20 to nie szlo go obudzic wiec sie wykapalam przykrylam kocem i poszlam spac cos kolo 21 a moj tz wyspal sie wstal o 4 lazil po domu kapal sie i mnie obudzil niby niechcaca o 6

a teraz gotjemy juz obiadek niunia szaaleje a tz jedzie na budowe mierzyc wszytsko bo musimy zrezygnowac z wanny naroznej plytki do ku hni juz na 100 wybrane do lazienki wacham sie miedzy 2 rodzajami pozniej wam pokaze

co do imion to ja mam gdzie czy sie podoba komus czy nie wazne zeby nam juz wam pisalam ze gabi tez sie nie widziala tesciowa wprost mi powiedziala ze olek sie jej nie widzi ale cooooo mi tak wiec bedzie i gabi umi powiedziec i jej mowe ze mamy olka albo ale
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:09   #2737
Kasia_11_83
Rozeznanie

Hey dziewczynki. Jak wy pędzicie.. nadrabiałam półtorej godziny, a teraz nie wiem co której odpisać
Cieszę się z udanych wizyt Pięknie rosną nadze dzieciaczki

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:17   #2738
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Przyszedł czas i na mnie, pogoniłam męża i mam w końcu zdjęcia brzucha Skończony 13 tydzień (w bluzce mniej widać ):
Wow! Ładniutki!
Cytat:
Hej dziewczyny znajdzie się dla mnie miejsce? Termin mam na 5-6 grudzień ale czuję, że urodzę pod koniec listopada
Pewnie1 Zapraszamy! Czy ta mała dzidzia na avatarze to Twój synek??
Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,
Niestety stwierdzam ze pracując nie mam czasu udzielać sie tak często jakbym chciała...
Ale od lipca na L4 i może będzie lepiej

Powiem Wam że ostatnio mnie rownież dopladly gorsze nastroje.
Niedziela to było apogeum...ryczalam od rana: ze jestem gruba, ze nie mam sienw co ubrać, ze tak sie wlecze ta ciąża i ze sie boje USG genetycznego. MASAKRA
Mąż nie mógł ze mną wytrzymać a co gorsza ja sama nie mogłam sie słuchać.
Przed ciąża byłam bardzo aktywna, grałam w squasha i miałam wspaniała kondycję...potem ten krwiak i lezenie..niby 2,5 kg do przodu ale czułam sie okropnie...dlatego postanowiłam coś z tym zrobić, bo niestety ograniczenia w diecie nie dają rezultatów (nie jem wogole słodyczy, jem mnostwo warzyw, owoców, ciemny pelnozioarnisty chleb i jogurty, chude wędliny i kurczak, kasze, etc.) także od dziś rozpoczelam trening z rower jem stacjonarnym, ,tory ostatnio przykurzyl sie conieco
I powiem Wam ze to wszystko jest w naszej psychice, bo już po tym pierwszym treningu jestem szczesliwsza
Poczytalam sporo, rowerem jest wskazany w ciazy, nawet do samego końca (jeśli nie ma plamienia czy dysfunkcji lozyska ani ciazy mnogiej czy gwałtownych omdleń).
Zaczęłam od 20 min - codziennie będę wydluzac o jedna minutę aż do 30 min. Potem troszkę ćwiczeń z hantelkami na siedzaco (małe, 1,5 kg).
Mam taki plan i on dodaje mi skrzydeł...
Tak bardzo mazylam żeby w ciazy być szczupła i mieć tylko piłeczkę z przodu. W pierwszej ciazy przytyłam 30 kg bo jadlam nieracjonalne ilości i jadlam straszny syf...nabawilam sie nadciśnienia i mały urodził sie 2.730 z dopiskiem w wy osie ze szpitala "niedozywiony wewnatrzmacicznie"

Teraz nie mogę do tego dopuścić.
Chce przybierac zgodnie z normami i mazylam mi się żeby przytyć Max. 14 kg, czyli tyle ile powinnam.

Uffff....musiałam Wam sie wyzalic bo tak mnie to gryzlo wszystko okropnie.

Całuje was wszystkie mocno i trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu.
A wszystkim po wizytach wielkie gratulacje

P.S. Jesteście sliczne dziewczyny, naprawdę.
P.S.II wklejam zdjęcie brzucha z niedzieli.

I znowu te hormony! Nie ma co się przejmowac. Nie takie ludzie maja problemy. Ważne, że maleństwo jest zdrowe i jest z Tobą. Precz zły humor!
Cytat:
Uuu a to ciekawe bo jak ja klikam to sie otwiera bez problemu

Kurcze prubuję ale nie moge nic zmienic.
Super! Przepiękny dzieciaczek!
marti spory masz brzuszek. A sesja naprawdę niczego sobie! Masz talent

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:17   #2739
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
gratulacje!

dziś ma być dobry dzień! więc życzę wszystkim rewelacyjnych wizyt i pogody ducha na dziś od rana do nocy : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:25   #2740
Poni
Raczkowanie

Mystiquee dobra robota z tą listą na początku!

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:26   #2741
madzius90
Zakorzenienie

Cześć
Ależ się dziś niewyspałam

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Wklejam fotki swoich zdobyczy i mojego najedzonego bebenka ktory podwoil swoja wielkosc od wczoraj rano pewnie zniknie :beczy: zanika mi talia i widze jak sie zmienia moja srodkowa czesc cialaw tej ostatniej bluzce juz mi sie opina tak i unosi ubranie ze wygladam jak prawdziwa ciezarowka
Wrzucam tez kilka zdjec z sesji ciazowej ktora robilam(to moje pierwsze kroki w tej materii)niebawem bede robila kolejna wiec pewnie juz bedzie mi latwiej
Swietne zakupki
A brzusio cudny masz
I sesja też super Szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie

Cytat:
Przyszedł czas i na mnie, pogoniłam męża i mam w końcu zdjęcia brzucha Skończony 13 tydzień (w bluzce mniej widać ):
Śliczności

Cytat:
Hej dziewczyny znajdzie się dla mnie miejsce? Termin mam na 5-6 grudzień ale czuję, że urodzę pod koniec listopada
Witaj

Cytat:
Już zaczyna być widać

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Madzius a jaki rozmiar nosisz? bo jak chcesz to mogę Ci przesłać to bolerko - no problem
PW

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
odnośnie imion to aż się zdziwiłam - chyba mamy podobny gust, moje typy dla dziewczynki to własnie Milenka, Nadia i jeszcze Hania, w grę wchodzi też Maja chociaż zdaję sobie sprawę, że to teraz popularne imię.
Z kolei dla chłopca jesteśmy z TŻem bardzo zgodni - Wiktor
Takie same jak my

Ja jeszcze do niedawna chciałam córeczke nazwać Wiktoria, ale zmieniły się gusta, no i moja mama też twierdzi, że to zbyt ciężkie imię jak dla dziecka

Cytat:
Gratulacje
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:31   #2742
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Kochane Mamusie !!!!

Ciężko Was nadrobic, ale bardzo sie z tego cieszę, bo życie tętni na naszym wąteczku

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
ja na tym genetycznym tez nie mam nic napisane...juz sama nie wiem jak to powinno byc. A zadnej karteczki z tymi wynikami tez nie dostalam..
Ja dostałam dwie kartki A4 z wynikami badania genetycznego, do tego z osiem zdjec narządów, pomiaru przeziorności, bicia serducha itp. Wszystko mam przekazac mojemu ginkowi na najbliższej wizycie Jest tam pełno symboli i wszystkie z wymiarami, wynikami itp.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja sie naprawde mocno zastanowie, czy bede robic badanie przeziernosci.
Tutaj nie jest ono niestety w ramach kasy, trzeba doplacac: 150€
bede musiala sie dowiedziec, czy to badanie naprawde jest konieczne i czy wystarczy inne badanie w pozniejszych tygodniach.
Z tego co wiem to wiele kobiet tego badania nie wykonuje..u nas refundowane jest dla kobiet które ukończyły 35 rok życia i kobiet, które w bliskiej rodzinie miały przypadki wystąpienia choroby genetycznej.. Przeważnie kobiety płacą dodatkowo za to badanie, bo chcą na własną rękę, bądź mają lekarza prowadzącego, który ma super sprzęt i ma uprawnienia do dokonywania takich badań.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny super, że skorzystałyście z naszych linków z radami i że je sobie urozmaiciłyście Poczułam się wyróżniona kurcze
Jak będziecie chciały coś się dowiedzieć, żeby w czymś doradzić to walcie śmiało My już końcówka i tak szybko zleciało, że chętnie sobie przypomnimy początki

Mamusia lipcowa 2012
Dziękujemy bardzo Czas tak szybko leci..już bym chciała byc na takim etapie jak Wy Mamusie !

Cytat:

Wklejam fotki swoich zdobyczy i mojego najedzonego bebenka ktory podwoil swoja wielkosc od wczoraj rano pewnie zniknie :beczy: zanika mi talia i widze jak sie zmienia moja srodkowa czesc cialaw tej ostatniej bluzce juz mi sie opina tak i unosi ubranie ze wygladam jak prawdziwa ciezarowka
Wrzucam tez kilka zdjec z sesji ciazowej ktora robilam(to moje pierwsze kroki w tej materii)niebawem bede robila kolejna wiec pewnie juz bedzie mi latwiej
Piękne zdjecia No i masz już piekny brzuszek ! Ja niestety nie mam sie jeszcze czym pochwalic..

Cytat:
Piękny !!!

Cytat:
Witamy kolejną Mamusię

Cytat:

Piękny brzuszek !!!

Cytat:

......................... ......................

Wklejam Wam moje ulubione zdjecie z USG Mam kilka zdjec buziulki, ale ta minka mojego maleństwa jest rewelacyjna

Przepraszam za prześwietlenie zdjecia.. no , ale widac co trzeba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0004.jpg (89,6 KB, 69 załadowań)

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-05-15 o 08:33
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:35   #2743
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam moje ulubione zdjecie z USG Mam kilka zdjec buziulki, ale ta minka mojego maleństwa jest rewelacyjna
Rewelacja!!!!!!!!!!!
Stary 2012-05-15, 08:43   #2744
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kochane Mamusie !!!!

Ciężko Was nadrobic, ale bardzo sie z tego cieszę, bo życie tętni na naszym wąteczku

Ja dostałam dwie kartki A4 z wynikami badania genetycznego, do tego z osiem zdjec narządów, pomiaru przeziorności, bicia serducha itp. Wszystko mam przekazac mojemu ginkowi na najbliższej wizycie Jest tam pełno symboli i wszystkie z wymiarami, wynikami itp.

Z tego co wiem to wiele kobiet tego badania nie wykonuje..u nas refundowane jest dla kobiet które ukończyły 35 rok życia i kobiet, które w bliskiej rodzinie miały przypadki wystąpienia choroby genetycznej.. Przeważnie kobiety płacą dodatkowo za to badanie, bo chcą na własną rękę, bądź mają lekarza prowadzącego, który ma super sprzęt i ma uprawnienia do dokonywania takich badań.

Dziękujemy bardzo Czas tak szybko leci..już bym chciała byc na takim etapie jak Wy Mamusie !

Piękne zdjecia No i masz już piekny brzuszek ! Ja niestety nie mam sie jeszcze czym pochwalic..

Piękny !!!

Witamy kolejną Mamusię

Piękny brzuszek !!!

jaka śliczna dzidzia : )))
ciekawe czy moje maleństwo już będzie tak ładnie widoczne... bo kiedy je ostatni raz widziałam to miało 7mm, a tak bardzo bym chciała zobaczyć już tą buziulkę : )))) do czwartku wytrzymam : ))))

i w sumie zapytam lekarza jak to jest u nas z tymi badaniami przeziernosci, bo szczerze mówiąc pierwszy raz o nim słyszę tu na forum...
w ogóle masę rzeczy się od was dowiedziałam, aj to jednak zielona jestem...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:48   #2745
agrafka85
Rozeznanie

Witam się z rana

kaaamila fajne maleństwo to usg 3d jest fantastyczne

mi się dzisiaj znowu jakieś głupoty śniły, ech ale wiem dlaczego: bo późno jem kolację między 20-21 a powinnam do 20 zjeść, tylko że jak za wcześnie zjem, to już nad ranem skręca mi żołądek z głodu i się budzę i nie mogę zasnąć, dlatego muszę jeść trochę później przez co mam jakieś dziwne sny tak źle i tak nie dobrze

Edytowane przez agrafka85
Czas edycji: 2012-05-15 o 08:49
agrafka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:51   #2746
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!

Cytat:
Happy_eve no w koncu ale dzidzius wyskoczylcudny
Zapomniałam dodać, że zdjęcie robione wieczorem, więc i brzuszek większy

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Wow! Ładniutki!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Śliczności

Cytat:

Świetne zdjęcie!
Stary 2012-05-15, 08:54   #2747
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

kaaamila fajne maleństwo to usg 3d jest fantastyczne

mi się dzisiaj znowu jakieś głupoty śniły, ech ale wiem dlaczego: bo późno jem kolację między 20-21 a powinnam do 20 zjeść, tylko że jak za wcześnie zjem, to już nad ranem skręca mi żołądek z głodu i się budzę i nie mogę zasnąć, dlatego muszę jeść trochę później przez co mam jakieś dziwne sny tak źle i tak nie dobrze
Znam to.
Jeszcze parę tygodni temu nawet jak zjadłam późno kolację to i tak w nocy budziłam się z głodu.
Teraz jak zjem przed 19, a czasem i nawet po 19 to zdarza się, że rano jak wstaję tak mnie brzuch boli z głodu, że szok.

I też mam porypane sny, ale to bez względu na to, kiedy zjem kolację
Stary 2012-05-15, 08:58   #2748
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczynki

Ja również mam problem z jedzeniem.. nie mogę zbyt późno chodzic spac, bo musiałabym non stop coś podjadac, bo szybko czuje się glodna..a jak czuje głód to zaraz robi mi się mdło i zbiera mnie na wymioty..

Co do snów to ja nie mam z tym problemu. Śpie jak zabita..

Stary 2012-05-15, 09:03   #2749
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Kochaneczka alez jestec piekna kobieta masz boskie oczy!! nie moglam sie napatrzec-zawsze sie zachwycam duzymi oczkami bo mnie natura obdarzyla takiemi z opadajaca powieka ehhhhh i wieki minely zanim przelamalam sie zeby robic makijaz....ale nauczylam sie-teraz mam w domu kufry pelne drobiazgow makijazowych i wachlaz pedzelkow-jednak na codzien to taki 10minutowy do pracyale za to maluje wszytskie kolzanki na wszelkie imprezy okolicznosciowei z racji moich oczu-trudnych do pomalowania,potrafie kazde inne pomalowac bez problemu
Ojeeej!! Marti zawstydzilas mnie troche.. aczkolwiek baaaardzo Ci dziękuję!!
co do makijazu, to ja uwielbiam sie malowac i tez troche tego mam hehe i tez czasem maluję kolezanki, szczegolnie siostry TZ'a to wszystkie malowalam a ma 3
Brzuszek masz cudowny!! szkoda ze rano sie chowa.. ja mam to samo heh, wieczorem juz taki fajny duzy a rano nie ma

Cytat:
Ja prawdopodobnie bede miec cc ze wzgeldu na wysokie tetno .. I tez pewnie bede potrzebowac zaswiadczenia od kariologa co moze byc trudne bo na Echo i EKG wyszlo ze wszystko ok . Ale na szczescie pracuje u kardiolożki i kardiochirurga wiec pewnie mi takie wystawia .. Bez zaswiadczenia nikt cc nie zrobi .. lekarze nie sa tak chetni do przeprowadzania tego rodzaju porodow ..
Dziękuję za odzew kochana. Wlasnie jutro jade do mojej okulistki wiec powinnam dostac takie zaswiadczenie. Słyszalam, ze niechetnie robia cc ale u mnie to nie jest moj kaprys tylko mam oko po urazie, ktore w przyszlosci czeka przeszczep rogowki i soczewki wiec nie moge go narazac. To zbyt ryzykowne.

Któras z Was pytala o to czy krotkowzrocznosc jest wzkazaniem do cesarckiego ciecia , chyba -3 podawala. Otoz nie. Nikt nie zrobi cc bo masz wade -3. Teraz to nawet -8 sie zastanawiaja. Podobno od ok -10. ale ogolnie głownym wskazaniem do cc jest stan siatkowki oka. To, czy ma ona jakies blizny itp. jej zly stan tak naprawde. Ja na to oko po urazie praktycznie nie widze.

Dziewczyny, ja jeszcze w lozku;D Pije kawe inke i czytam sobie wizaz
Ja tez sie dzis nie wyspalam.. jakos zaa duzo sie najadlam wczoraj na wieczor i nie moglam dlugo zasnac. a rano o 4 juz wstawalam na siku;P
U nas dzisiaj zimno i pochmurno.. 10 stopni;/ ale co tam, musze sie rozruszac i dzisiaj na lumpki uderzam!! hehe tak ok 12 pojade , mam nadzieje ze cos znajde fajnego..
Stary 2012-05-15, 09:07   #2750
Hugolina82
Raczkowanie

Czy moge prosic o wpisanie plci mojego dzidziola? Bedzie CHLOPCZYK
Hugolina82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:14   #2751
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
Któras z Was pytala o to czy krotkowzrocznosc jest wzkazaniem do cesarckiego ciecia , chyba -3 podawala. Otoz nie. Nikt nie zrobi cc bo masz wade -3. Teraz to nawet -8 sie zastanawiaja. Podobno od ok -10. ale ogolnie głownym wskazaniem do cc jest stan siatkowki oka. To, czy ma ona jakies blizny itp. jej zly stan tak naprawde. Ja na to oko po urazie praktycznie nie widze.
to ja się zastanawiałam jak to jest z tymi wadami wzroku bo mam koleżankę która ma -8 albo więcej i jej już okulistka mówiła, że poród to tylko przez cc bo przy sn może jej sie odkleić siatkówka. a mi się tak wydawało, że moje -3 to nie jest podstawa do cc uff, to dobrze, bo cc to tylko w ostateczności jeśli sn nie bedzie się dało

Hugolina napisz pw do Mystiquee to Ci wpisze GRATULACJE!

Edytowane przez agrafka85
Czas edycji: 2012-05-15 o 09:15
agrafka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:16   #2752
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

ale super! pewnie kiedys tez sie na takie usg skusze choc pewnie znaczenie diagnostyczne tutaj gra minimalna role
Stary 2012-05-15, 09:22   #2753
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Kochana może nie doczytałas na poprzednich stronach. Pytałam do którego lekarza chodzisz i gdzie bedziesz rodzic. Z tego co piszesz doktorek jest bardzo konkretny.
Ja chodzę do Andrzeja Witczaka i będę rodzić na prostej

Cytat:
Hej Kochane Mamusie !!!!

Piękny !!!

Witamy kolejną Mamusię

Piękny brzuszek !!!

Super zdjęcie. Ja 3d będę mieć dopiero w ok. 20 tyg.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:23   #2754
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ale super! pewnie kiedys tez sie na takie usg skusze choc pewnie znaczenie diagnostyczne tutaj gra minimalna role
Takie zdjecia to super pamiątka. USG 3d jest typowo dla rodziców, zaś tylko na usg 2d lekarz wykonywał pomiary i diagnostykę organów.

No, ale warto, bo pamiątka jest super

Stary 2012-05-15, 09:24   #2755
Hugolina82
Raczkowanie

Moj chlopczyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 077.jpg (119,2 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-05-15, 09:25   #2756
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:

Cudowny widok

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Czy moge prosic o wpisanie plci mojego dzidziola? Bedzie CHLOPCZYK
W którym jesteś tygodniu?

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:26   #2757
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Moj chlopczyk
Kochana ! Ale sie super rozkraczył ! Rewelacja ! No i nie ma już wątpliwości

Stary 2012-05-15, 09:27   #2758
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Moj chlopczyk
fajnie zaznaczony
Stary 2012-05-15, 09:30   #2759
Hugolina82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Cudowny widok

W którym jesteś tygodniu?
Jestem a 15 tygodniu,w sobote zaczynam 16.A o plci dziecka dowiedzialam sie w 13t7 d.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Kochana ! Ale sie super rozkraczył ! Rewelacja ! No i nie ma już wątpliwości
Dokladnie,rozkraczyl sie i to na caleco hehe.Pokazal sprzet w calej okazalosci
Stary 2012-05-15, 09:31   #2760
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Jestem a 15 tygodniu,w sobote zaczynam 16.A o plci dziecka dowiedzialam sie w 13t7 d.
wow, to wcześnie dowiedziałaś się o płci super

w takim razie ja mam nadzieję, że jak za tydzień będę na wizycie to i moje maleństwo się ujawni bo będę wtedy w 16t 5dc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości