Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz. 15:) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 10:47   #1471
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
no w porównaniu do tego ile dni było kiedyś do ślubu to ten ponad rok to pikuśPamiętam jak odliczałam jak do ślubu było ponad 900 dni

studiuję pedagogikę opiekuńczo-resocjalizacyjną

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

nie boisz się o swojego Tz-ta?ja bym chyba zwariowała
Dastin - reso moja niespełniona miłość. Chcesz może SW pracować??

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

http://moda.allegro.pl/oryginalna-kr...320602063.html Sukienka jest śliczna, ale trzeba mieć ładne, długie i zgrabne nogi do niej
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:49   #1472
mia8544
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Nie rzucaj studiów - nie warto!! Piszę Ci już dlaczego, i jak możesz weź moje rady do serca!!

Stałam przed podobnym dylemantem jak Ty kilka razy.
Pierwszy chwilę po rozpoczęciu, ale doszłam do wniosku, że ukończę I rok i zobaczę co dalej, może zmiana uczelnii, kierunkui, itp. Tak też się stało i wiesz co odwidziało mi się, bo chcąc wrócić za rok miałabym dużo różnic programowych do nadrobienia, a są one płatne, więc zostałam, a inne szkoły stawiał takie warunki, że musiałabym od nowa studia zaczynać.
Kolejne zwątpienie, przecież ja nie dostanę się na aplikcję, ale nie zawracałam sobie tym głowy, bo miałam czas. W styczniu 2010 poszłam na sześciomiesięczno szkółkę - ciężko mi było pogodzić na początku tyle nauki, jak to możliwe, wtedy też rzucałam studia, ale rodzina, TŻ - kazania zaczeli prawić i zostałam, a wykładowcy jakoś przychylni dla mnie byli
Na IV w listopadzie zadałam sobie pytanie co ja tutaj robię, czemu ja to studiuję i po co?? Jednak pieniążki włożone w edukację odwidziały mnie od rzucenia studiów. Poza tym na aplikację już się nie chciałam wybierać, obrałam inną ścieżkę :P A zawsze chciałam być sędzią lub prokuratorem
V rok mam teraz i obraną własną życiową ścieżkę. Rok przerwy zapewne sobie robię po zakończeniu edukacji i idę na doktorat

A i na V lat studiów dwie poprawki miałam, więc nie rób głupoty. I jeszcze się spytam na którym roku jesteś i co studiujesz??

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Moja koleżanka dostała pierścionek za 25 tysięcy to dopiero szczt głupoty!! A w ogóle już po rozwodzie jest!!

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Fakt, piątek, świątek i niedziela, ale sami się na to godzimy.

Chodź w swojej pracy muszę mieć duże zaufanie do TŻta, a On do mnie!!
Przecież 25tys to koszt mojego wesela jest
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:49   #1473
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma za dużo pieniędzy to i na pierścionek za 25 tys może sobie pozwolić

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Któraś chce kawusi?bo idę zrobić
oj nie kus ja od pt bez kawy pomykam.
a napila bym sie late
Stary 2012-05-15, 10:50   #1474
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
zgadza sie. tez bym nie rzucila chociaz mialabym watpliwosci. szkoda straconego czasu.

no to narzeczony poszalał swoja droga jak on musial wygladac ze tyle kasy kosztowal
Wiesz co, mi się nie podobał, jak dla mnie za duże oczko i bym zaczepiała wszędzie nim. Poza tym to był pierścionek na pokaz. I jeszcze w 2008 roku diamenty, czy brylanty trochę kosztowały.
Stary 2012-05-15, 10:51   #1475
extassy
Zakorzenienie

mia hehe no tak u nas to koszt sali.
kornelciaczek powaznie z ta suknia? masz juz jakis swoj typ?
Stary 2012-05-15, 10:51   #1476
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ktoś ma za dużo pieniędzy to i na pierścionek za 25 tys może sobie pozwolić

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Któraś chce kawusi?bo idę zrobić
Za rodziców Kochana, za rodziców

A można herbaty, bo kawy nie lubię??
Stary 2012-05-15, 10:53   #1477
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, mi się nie podobał, jak dla mnie za duże oczko i bym zaczepiała wszędzie nim. Poza tym to był pierścionek na pokaz. I jeszcze w 2008 roku diamenty, czy brylanty trochę kosztowały.
no mnie moj tz zaskoczyl i kupil niewystajacy taki jaki chcialam, a ostatnio mi sie przyznal ze mial ochote na inny i nawet pieniadze na niego ale pewnie nie nosila bym go codziennie.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Za rodziców Kochana, za rodziców

A można herbaty, bo kawy nie lubię??
idi.ota?! moze jeszcze kredyt na to wzieli?!
Stary 2012-05-15, 10:54   #1478
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
Przecież 25tys to koszt mojego wesela jest
Wystarczy mieć ustawionych rodziców, a on takich ma. Co chciał to miał. Jednak mimo, że miałabym kasę to bym się tak nie panoszyła nią.

Mnie wstępnie ślub (ze wszystkim od A do Z) wyniesie około 40.000 zł. Nie wiem jeszcze ile gości będzie, ale nie chcę wiecej niż 120 osób i chyba nie chcę poprawin. Zależy jaka będzie cena.
Stary 2012-05-15, 10:56   #1479
extassy
Zakorzenienie

to iwdze ze tak jak u nas. my poprawiny robimy na ogrodzie. jeszcze nie wiemy na ile osob
Stary 2012-05-15, 10:57   #1480
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
mia hehe no tak u nas to koszt sali.
kornelciaczek powaznie z ta suknia? masz juz jakis swoj typ?
Widzałam jakieś suknie, ale w sezonie zawsze coś się zmienia. Najpierw chciałam tą w kształcie syreny, ale stanęło na tzw. księżniczkowej, chcę mieć śliczny dół i skromną górę, a co wybiorę? - nie mam pojęcia.
Stary 2012-05-15, 10:59   #1481
extassy
Zakorzenienie

http://www.joemonster.org/art/20071/Noga_Anji_Rubik straszne!!

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Widzałam jakieś suknie, ale w sezonie zawsze coś się zmienia. Najpierw chciałam tą w kształcie syreny, ale stanęło na tzw. księżniczkowej, chcę mieć śliczny dół i skromną górę, a co wybiorę? - nie mam pojęcia.
no tak jak kazdej wizja sie zmienia
Stary 2012-05-15, 10:59   #1482
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
dla nas tez. ale wydaje mi sie ze bylby to bardzo trafiony prezent slubny. zobacze ile pieniedzy uda mi sie uzbierac. musze wymyslic jeszcze cos duzo tanszego w razie jakby nie udalo mi sie uzbierac takich funduszy tylko co?!
elektronika odpada bo jest malo osbista :/
jak dla mnie prezent dla Pana Młodego od Panny Młodej jest zbędny i nigdy tego nie rozumiem
Cytat:
my nie będziemy sobie robić żadnych prezentów ślubnych - sam ślub to prezent
dokładnie
Cytat:
Ja popołudniu chcę na siłownię iść, fitness też jest fajny, ale ja już nie mam z czego się odchudzać wolę nabrać mięśni
a mogę wiedzieć ile warzysz i przy jakim wzroście?Bo ja też chudzina i też bym chciała nabrać trochę mięśni
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:00   #1483
marta1881
Zakorzenienie

Herbata czerwona,zielona, czarna,biała?
Widząc po weselu brata..końcowy budżet niestety był większy jak zaplanowany..
Stary 2012-05-15, 11:02   #1484
extassy
Zakorzenienie

tak jak mowie tego nie omawialismy a wiem ze tz by sie ucieszyl. sam sobie go nie kupi bo jest po prostu drogi. zobaczymy jak bede stala z kasa
Stary 2012-05-15, 11:05   #1485
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
no mnie moj tz zaskoczyl i kupil niewystajacy taki jaki chcialam, a ostatnio mi sie przyznal ze mial ochote na inny i nawet pieniadze na niego ale pewnie nie nosila bym go codziennie.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

idi.ota?! moze jeszcze kredyt na to wzieli?!
Mój TŻ powiedział, że na takim prezencie się nie szczędzi. Nie wiem ile zapłacił, ale mi się ten pierścionek podoba. Pasuje do mojej osoby Jednak nie zawsze go też noszę, bo boję się, że zgubię, uszkodzę, itp.

Chyba za gotówkę :P

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
jak dla mnie prezent dla Pana Młodego od Panny Młodej jest zbędny i nigdy tego nie rozumiem

dokładnie

a mogę wiedzieć ile warzysz i przy jakim wzroście?Bo ja też chudzina i też bym chciała nabrać trochę mięśni
Popieram - kompletna głupota!!

Ile ja mam wzrostu?? Powyżej 160 cm, zaś poniżej 165 cm - naprawdę nie wiem, nie chcę kłamać. Ważę między 47 a 48 kg i próbuję przytyć!!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Herbata czerwona,zielona, czarna,biała?
Widząc po weselu brata..końcowy budżet niestety był większy jak zaplanowany..
Czarna z cytryną bez cukru!!
Stary 2012-05-15, 11:06   #1486
extassy
Zakorzenienie

owszem ze sie nie szczedzi ale uwazam ze mimo wszysytko powinnjo sie go kupowac za swoje chociazby marne pieniadze.
Stary 2012-05-15, 11:08   #1487
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dastin ja chodzę na siłkę i ćwiczę mięśnie rąk, i czuję siłę, ale też jak ładnie się modelują i po 5 tygodniach widziałam już efekt. Oczywiście rowerkiem i innymi przyrządami nie gardzę, tylko bieżnia :bleh:
Stary 2012-05-15, 11:08   #1488
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarczy mieć ustawionych rodziców, a on takich ma. Co chciał to miał. Jednak mimo, że miałabym kasę to bym się tak nie panoszyła nią.

Mnie wstępnie ślub (ze wszystkim od A do Z) wyniesie około 40.000 zł. Nie wiem jeszcze ile gości będzie, ale nie chcę wiecej niż 120 osób i chyba nie chcę poprawin. Zależy jaka będzie cena.
ja mam nadzieje że z wszystim zamknę się w 30tys ale będzime ymieć tylko ok 60 osoób
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:10   #1489
extassy
Zakorzenienie

http://www.joemonster.org/art/20036/...prezydenta_USA kobieta sie chyba nie spodziewala ze jej syn bedzie prezydentem
Stary 2012-05-15, 11:10   #1490
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rzucaj studiów - nie warto!! Piszę Ci już dlaczego, i jak możesz weź moje rady do serca!!

Stałam przed podobnym dylemantem jak Ty kilka razy.
Pierwszy chwilę po rozpoczęciu, ale doszłam do wniosku, że ukończę I rok i zobaczę co dalej, może zmiana uczelnii, kierunkui, itp. Tak też się stało i wiesz co odwidziało mi się, bo chcąc wrócić za rok miałabym dużo różnic programowych do nadrobienia, a są one płatne, więc zostałam, a inne szkoły stawiał takie warunki, że musiałabym od nowa studia zaczynać.
Kolejne zwątpienie, przecież ja nie dostanę się na aplikcję, ale nie zawracałam sobie tym głowy, bo miałam czas. W styczniu 2010 poszłam na sześciomiesięczno szkółkę - ciężko mi było pogodzić na początku tyle nauki, jak to możliwe, wtedy też rzucałam studia, ale rodzina, TŻ - kazania zaczeli prawić i zostałam, a wykładowcy jakoś przychylni dla mnie byli
Na IV w listopadzie zadałam sobie pytanie co ja tutaj robię, czemu ja to studiuję i po co?? Jednak pieniążki włożone w edukację odwidziały mnie od rzucenia studiów. Poza tym na aplikację już się nie chciałam wybierać, obrałam inną ścieżkę :P A zawsze chciałam być sędzią lub prokuratorem
V rok mam teraz i obraną własną życiową ścieżkę. Rok przerwy zapewne sobie robię po zakończeniu edukacji i idę na doktorat

A i na V lat studiów dwie poprawki miałam, więc nie rób głupoty. I jeszcze się spytam na którym roku jesteś i co studiujesz??

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Moja koleżanka dostała pierścionek za 25 tysięcy to dopiero szczt głupoty!! A w ogóle już po rozwodzie jest!!
Jestem na IV roku ogrodnictwa Właśnie zaczęłam robić magisterke i mam już dosyć... Ale studiów raczej nie rzucę, czasami trzeba sobie ulżyć i ponarzekać
Co do pierścionka to porażka... Ja wybrałam z Tżtem pierścionek za 200zł, bo był śliczny , ale mi go nie kupił...

Wiecie co, zaczytałam się w tym wątku o świadku. A przecież miałam się uczyć

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:17   #1491
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
owszem ze sie nie szczedzi ale uwazam ze mimo wszysytko powinnjo sie go kupowac za swoje chociazby marne pieniadze.
Oczywiście. Popieram. Mi TŻ za swoje kupował na szczęście

Tyle, że mój TŻ nie szczędzi na nic kasy i ma czasem głupie zachcianki (ale przez to, że ma "ustawionych" rodziców), którzy Mu jeszcze czasem dają kasę Zaś ja jestem pazerna, tylko na ubraniach nie szczędzę, ale staram się kupować na bazraku, itp. Aby taniej, ale modnie. No i dokąd poszłam na studia jestem samodzielna i jeszcze czasem pomagam rodzicom.

Nie ukrywam, że czasem taka dysproporcja działa mi na nerwy.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Jestem na IV roku ogrodnictwa Właśnie zaczęłam robić magisterke i mam już dosyć... Ale studiów raczej nie rzucę, czasami trzeba sobie ulżyć i ponarzekać
Co do pierścionka to porażka... Ja wybrałam z Tżtem pierścionek za 200zł, bo był śliczny , ale mi go nie kupił...

Narzekaj, narzekaj. Wyżal się, będzie Ci lżej

A ja chciałam za 600 zł i co
Stary 2012-05-15, 11:18   #1492
tajeczka
Zadomowienie

uciekam na zajęcia dziewczynki papapapa
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:19   #1493
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Dastin - reso moja niespełniona miłość. Chcesz może SW pracować??

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

http://moda.allegro.pl/oryginalna-kr...320602063.html Sukienka jest śliczna, ale trzeba mieć ładne, długie i zgrabne nogi do niej
Nie myślałam o SW
A sukienka jest jak dla mnie brzydka
Cytat:
Mój TŻ powiedział, że na takim prezencie się nie szczędzi. Nie wiem ile zapłacił, ale mi się ten pierścionek podoba. Pasuje do mojej osoby Jednak nie zawsze go też noszę, bo boję się, że zgubię, uszkodzę, itp.

Chyba za gotówkę :P

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Popieram - kompletna głupota!!

Ile ja mam wzrostu?? Powyżej 160 cm, zaś poniżej 165 cm - naprawdę nie wiem, nie chcę kłamać. Ważę między 47 a 48 kg i próbuję przytyć!!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Czarna z cytryną bez cukru!!
no to witaj w klubie bo też chcę przytyć
Cytat:
Dastin ja chodzę na siłkę i ćwiczę mięśnie rąk, i czuję siłę, ale też jak ładnie się modelują i po 5 tygodniach widziałam już efekt. Oczywiście rowerkiem i innymi przyrządami nie gardzę, tylko bieżnia :bleh:
a możesz polecić jakieś konkretne ćwiczenia na mięśnie rąk i nóg?Tak, żeby nie schudnąć a nabrać mięśni?
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:20   #1494
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
To jest wątek roku Bezkonkurencyjnie
Stary 2012-05-15, 11:20   #1495
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam nadzieje że z wszystim zamknę się w 30tys ale będzime ymieć tylko ok 60 osoób
TŻ ma mało rodzinę i nie za dużo znajomych ode mnie z rodziny hmm... Postaram się ją okroić do maxa, więc do 100 może się wyrobię!! Koleżanek jakoś za wiele nie zapraszam (chyba 6).
Stary 2012-05-15, 11:21   #1496
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
To jest wątek roku Bezkonkurencyjnie
hehe zgadza sie.
Stary 2012-05-15, 11:30   #1497
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie myślałam o SW
A sukienka jest jak dla mnie brzydka

no to witaj w klubie bo też chcę przytyć

a możesz polecić jakieś konkretne ćwiczenia na mięśnie rąk i nóg?Tak, żeby nie schudnąć a nabrać mięśni?
Ja specjalnie jem dużo słodyczy i późno, zreszto nie mam stalych godzin, bo w pracy to różnie

A jeśli chodzi o ćwiczenia. Skoro będziesz/jesteś początkująca i chcesz sama w domu. To kup sobie hantle 1.5 kg x 2 - koszt około 30 - 40 zł. Tylko ja Ci wytłumaczyć jakie są ćwiczenia na biceps, triceps, barki, itp. Poszukam za chwilę w necie i zobaczysz o czym piszę. http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.asp http://fitness.wp.pl/fitness/fitness...-hantlami.html i w miejscu to robić można. Chodź ze mną na siłkę pokaże Ci http://www.youtube.com/watch?v=sas2AjwDEX8

Edytowane przez Kornelciaczek
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:32
Stary 2012-05-15, 11:31   #1498
_owieczka_
Rozeznanie

Helloł

Nie było mnie tylko w weekend i już tyyyyle stron do nadrobienia Ale nadrobiłam grzecznie

Powiem Wam jedno w sekrecie - jak Boga kocham, kiedyś zabiję mojego promotora

_owieczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:32   #1499
extassy
Zakorzenienie

a co tu sie tak nagle cicho zrobilo???

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez _owieczka_ Pokaż wiadomość
Helloł

Nie było mnie tylko w weekend i już tyyyyle stron do nadrobienia Ale nadrobiłam grzecznie

Powiem Wam jedno w sekrecie - jak Boga kocham, kiedyś zabiję mojego promotora
nie powiemy nikomu
dasz sobie rade, az tak duzo tego nie jest
Stary 2012-05-15, 11:33   #1500
_owieczka_
Rozeznanie

Bo ja przylazłam

Cytat:
Napisane przez extassy
dasz sobie rade, az tak duzo tego nie jest
Czego nie jest aż tak dużo?

Nawet mi cytowanie dzisiaj nie idzie... co za dzień :/

Edytowane przez _owieczka_
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:35
_owieczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości