|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Możesz odczuwać niebolesne, szybkie skurcze macicy, zwane skurczami Braxtona Hicksa, którymi Twoje ciało przygotowuje się do porodu. Jeśli jednak odczuwasz je często skontaktuj się z lekarzem prowadzącym. Lekarz sprawdzi długość szyjki macicy..''
|
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
W lipcu, powiedzial ze jak nic sie nie dzieje to nie musze latac tak czesto.
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale dbam o te sprawy jedząc codziennie 2-3 jabłka, albo mleko z kulkami czekoladowymi, albo jogurt jak na razie to wystarcza, ale Ty kochana powinnaś udać się do lekarza, bo tydzień bez wypróżnienia to nie jest dobrze, bo nie usuwasz toksyn i zalegającego jedzenia z organizmu co może być groźne, więc dla dobra swojego i maluszka pójdź do lekarza i niech przepisze Ci jakieś tabletki, bo to nie jest naturalne i zdrowe
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
Wiem,tylko jak to zrobić....Stosuję już chyba wszystkie naturalne sposoby.Zastanawiam się nad jakąś herbatką ułatwiającą trawienie.Muszę zapytać w aptece,czy jest coś takiego dla kobiet w ciąży
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane uciekam na trochę ! Lecę do siostry na herbatkę
Czekam na relację Edzi z wizyty, bo jak dobrze pamiętam wczoraj miała genetyczne .. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
mojito co za dupek bez mozgu
ja wlasnie rycze i jestem glupia, tż wyejchal przed chwila i co tydzien to samo..ja wiem on ma prace jestem duża a sie zachowuje jak dziewczynka mała ale mi ejst tak smutno jak wyjezdza..pozniej przyjezda na trzy dni i tak w kolko wielkie halo , jak przyjezdza to i tak pracuje co chwile telefony oczywiscie ze wyłącza i dl mnie przeznacza duzo czasu ale co z tego ja chce go meic co dzien..mnei to cholernie meczy..a jakby cos sie stalo odpukac ...teraz powinnam lezec a nie mam na to szans a sam obiad sie nei zrobi ja wiem jestem neisprawiedliwa, dziewczyny maja gorzej ale mnie rozwalaja te cotgodniowe pożegnania i sama na sieb8ie ejstem zla bo rcze jak bobr ale mi jest zle samej i wkur...a mnie to wszystko ..co z tego ze smsy, skype co z tego jak mam go tylko w weekend .do dupy i tyle. przepraszam musialam sie wyzalic dziewczyny nei zwracajcie uwagi za tydzien bedzie to samo pewnie kamila piekne foto cudne dzieciatko !!! hugolina gratuluje chlopca no bez dwoch zdan siusiak i jak ladnie zaznaczony.bardzo szybko poznalas plec ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- mi pomogly pestki dyni..ale no wiem ze nie na kazda dziala..i suszone sliwki chociaz na mnie nei podziałaly.. |
|
|
|
#2798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz nie wiem czy iść zrobić to prywatnie czy nie robić tego badania wcale. Czy poczekać do czwartku i zobaczyć co powie mój lekarz... Dzięki Dziewczyny
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
||
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- no wlasnie tez czekam na relacje edzi ale myslalam ze ma dzisiaj rano..co9s pomylilam |
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze troszkę Kochana, rozumiem, że Ci ciężko, ale dobrze, że TŻ ma pracę W końcu się przeprowadzicie i będziesz go miała na codzień. Wytrzymaj jeszcze troszkę Cytat:
![]() Poczekaj na spokojnie do czwartku i zobaczysz co powie Twój lekarz jakby co to na badanie NT masz czas do 13t6d |
||
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnamadonna - zauwazylam ze bardzo duzo dziewczyn na forum ma podobny problem jak Ty.. Nie wiem jak Cie pocieszyc bo ja nigdy tak nie miałam .. mój TŻet pracuje na miejscu ale wystarczy ze nie widze go dłuzej niz 24 godziny i wariuje .. Takze po czesci moge Cie zrozumiec .. przytulam Cie mocno
i wszystkie dziewczyny ktore musze rozstawac sie co tydzien ze swoimi TŻetami ..
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż tez mowi ze jeszcze troche ale wiadomo jak to ejst ja jestem neicierpliwa, jeszcze w tej ciazy taka marudna ze hej, ciagle cos ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- i wogole po tym plamieniu ktore mialam w wyniku stosunku (pewnie cos tam sie otarlo ) znowu mam jakas infekcje ..zwariowac mozna trzeci raz w tej ciazy a tak to nigdy nie mailam.. |
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz przeżywasz te wyjazdy bardziej bo hormony szaleją, ja też tak mam, ostatnio jak wyjeżdżał to się popłakałam i jeszcze musiał mnie pocieszac przed wyjazdem i zapewniać, że nas kocha i będzie za nami tęsknić o, nawet jak o tym piszę to mam oczy pełne łez głuptaki z nas teraz i tyle
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chyba zlapalam jakas infekcje .. co prawda nic mnie tam nie piecze ani nic ale mam dosyc dziwne upławy .. i wlasnie nie wiem czy czekac do wizyty ktora mam za 3 tygodnie czy wczesniej zrobic cytologie .. Co myslicie ???
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Właśnie zajadam wczorajszy obiad ![]() UGOTOWAŁAM WCZORAJ PIERWSZY OBIAD OD DWÓCH MIESIĘCY!! ![]() Taka mi chęć przyszła na makaron z sosem śmietanowo-pietruszkowym, że nie mogłam sie opanować. Zjadłam ogromny talerz a dziś miałam zrostawic tż na obiad jak przyjdzie z pracy, ale nie wiem czy tak uczynie, przepyszne to jest ![]() I chyba znalazłam przepis na ustanie mdłości...ocet jabłkowy |
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))no masakra
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja raz się poryczałam, jak musiałam jechać do pracy rano, a TŻ jeszcze sobie spał. A przecież po pracy wracałam do niego
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() A to pijesz go tak normalnie?
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak tak czesto łapiecie infekcje to mówie Wam, kupcie sobie ten żel do higieny intymnej. Ja jeszcze żadnej infekcji nie załapałam, nic.
Pliva Fem F Nie zastąpie go żadnym innym, jestem od niego uzależniona i do tego pieknie pachnie Do stosowania również dla kobiet w ciąży |
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz slysze . pietruszka ma dosc gorzki smak .. sos tez jest gorzkawy ??? Ale jak dobre to smacznego ..
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie stołowe łyżki octu i dwie łyżki wody mineralnej niegazowanej.
Nie dośc, że przestało mnie mdlic to nawet zjadłam mieso z kurczaka, którego od początku niecierpie i nie moge na niego patrzec fakt, że tylko 4 kawałeczki ale to i tak już coś ![]() Zaraz sie go napije |
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jest aromatyczna i nadaje smaku W tym też był kurczak, ale ja go za wiele nie zjadłam, bo chodziło mi o osiągniecie celu - samego sosu z makaronem |
|
|
|
|
#2815 | |||
|
Zadomowienie
|
Hugolinko,
Wielkie gratulacje -cudowny synuś No i ewidentnie widać - możesz już wsyztstko planować pod kątem płci: ubranka, wózek, etc Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde tyle się mówi o tym żeby nie denerwować ciężarnych - on to najlepiej powinien wiedzieć i w dupie to ma jak widać. Takim lekarzom powinni zabraniać wykonywac zawodu ![]() Dziewczynki, A ja Wam chciałam jeszcze powiedzieć apropos tych ruchów, że u mnie była taka dziwna sytuacja w pierwszej ciąży, że pod koniec 14 tygodnia zaczęłam wyraźnie odczuwać dizwne rzeczy w brzuchu Jak byłam na wizycie u gina to mu mowię, że czuję ruchy i że to dopiero połowa 14 tygodnia. Na to on że to niemożliwe. Zaczął mnie badać i nagle jak młody kopnął głowicę usg, to lekarz aż się przestraszył i zaczął się śmiać. No i wtedy mi uwierzył. Acha i byłam szczupła, ale na brzuszku miałam trochę tłuszczyku a mimo wszystko było to tak wcześnie. Teraz się nie dziwię bo jak patrzę na mojego Synusia to on do dzisiaj ma robale w du..ie a ma już 9 lat
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale najważniejsze, że działa
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-15 o 11:01 |
||
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-05-15 o 11:02 |
||
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko w aptece. Ja go kupuje za około 25zł w zależności jaką masz drogą aptekę
Zdecydowanie uważam, że jest wart swojej ceny. Stosuje go już rok, a zużyłam dopiero dwa opakowania i razem z tż sie nim myjemy Jak kiedyś miałam milion infekcji na minute to teraz NIC! Wielkie ZERO. Nie pamietam co to grzybek |
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa kiedy mojego Robaczka poczuję Może na naszym weselu będzie tańczył razem z rodzicami
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-15 o 11:02 |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

4.9.10 Nasze malenstwo
) ale dbam o te sprawy jedząc codziennie 2-3 jabłka, albo mleko z kulkami czekoladowymi, albo jogurt
jak na razie to wystarcza, ale Ty kochana powinnaś udać się do lekarza, bo tydzień bez wypróżnienia to nie jest dobrze, bo nie usuwasz toksyn i zalegającego jedzenia z organizmu co może być groźne, więc dla dobra swojego i maluszka pójdź do lekarza i niech przepisze Ci jakieś tabletki, bo to nie jest naturalne i zdrowe

ważne, że Twój lekarz jest solidny