Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 10:25   #2791
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć, bo ja od paru dni czuję takie jakby skurcze, nie jest to bolesne, ale czuję jakby mnie ktoś kopał od środka w brzuch
''Twój brzuch jest już wyraźnie uwypuklony. Dno macicy można można wyczuć 7,5-10 cm poniżej pępka.
Możesz odczuwać niebolesne, szybkie skurcze macicy, zwane skurczami Braxtona Hicksa, którymi Twoje ciało przygotowuje się do porodu. Jeśli jednak odczuwasz je często skontaktuj się z lekarzem prowadzącym. Lekarz sprawdzi długość szyjki macicy..''

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:25   #2792
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Piękny Rozwalił mnie podpis

Super, że wszystko ok A kiedy teraz przylatujesz?

W lipcu, powiedzial ze jak nic sie nie dzieje to nie musze latac tak czesto.
Stary 2012-05-15, 10:26   #2793
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Mnie też dzisiaj coś tak kłuło.Takie niby delikatne,ale dość odczuwalne ukłucie po lewej stronie brzucha,ale bliżej środka,też na wysokości kości łonowej.Ja nawet pomyślałam,że to w wyniku zatwardzenia (nie chodzę do kibelka już tydzień).Nie wiem co to,ale nie jest zbyt dokuczliwe,zobaczę jak będzie przez cały dzień.Ale jeżeli u Ciebie jest to kłucie intensywne,bolesne,to lepiej to sprawdzić u lekarza.
póki co to nie nie mam problemów z wypróżnianiem (tfu tfu tfu, że by nie zapeszyć ) ale dbam o te sprawy jedząc codziennie 2-3 jabłka, albo mleko z kulkami czekoladowymi, albo jogurt jak na razie to wystarcza, ale Ty kochana powinnaś udać się do lekarza, bo tydzień bez wypróżnienia to nie jest dobrze, bo nie usuwasz toksyn i zalegającego jedzenia z organizmu co może być groźne, więc dla dobra swojego i maluszka pójdź do lekarza i niech przepisze Ci jakieś tabletki, bo to nie jest naturalne i zdrowe
Stary 2012-05-15, 10:26   #2794
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jeju Kochana ! Musisz o tym powiedziec swojemu ginkowi ! Musisz opróżniac swoje jelita w ciąży i o każdych zaparciach i problemach z wypróżnianiem mówic lekarzowi - tak powiedziała mi koleżanka, która jest w 7 miesiacu ciąży (miała z tym również problem)
Wiem,tylko jak to zrobić....Stosuję już chyba wszystkie naturalne sposoby.Zastanawiam się nad jakąś herbatką ułatwiającą trawienie.Muszę zapytać w aptece,czy jest coś takiego dla kobiet w ciąży
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:29   #2795
kaaamila1
Zakorzenienie

Kochane uciekam na trochę ! Lecę do siostry na herbatkę Teraz dwie siedzimy na L4

Czekam na relację Edzi z wizyty, bo jak dobrze pamiętam wczoraj miała genetyczne ..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!!

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:31   #2796
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,tylko jak to zrobić....Stosuję już chyba wszystkie naturalne sposoby.Zastanawiam się nad jakąś herbatką ułatwiającą trawienie.Muszę zapytać w aptece,czy jest coś takiego dla kobiet w ciąży
Koniecznie
Bo faktycznie tydzień to strasznie długo
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:33   #2797
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

mojito co za dupek bez mozgu

ja wlasnie rycze i jestem glupia, tż wyejchal przed chwila i co tydzien to samo..ja wiem on ma prace jestem duża a sie zachowuje jak dziewczynka mała ale mi ejst tak smutno jak wyjezdza..pozniej przyjezda na trzy dni i tak w kolko wielkie halo , jak przyjezdza to i tak pracuje co chwile telefony oczywiscie ze wyłącza i dl mnie przeznacza duzo czasu ale co z tego ja chce go meic co dzien..mnei to cholernie meczy..a jakby cos sie stalo odpukac ...teraz powinnam lezec a nie mam na to szans a sam obiad sie nei zrobi
ja wiem jestem neisprawiedliwa, dziewczyny maja gorzej ale mnie rozwalaja te cotgodniowe pożegnania i sama na sieb8ie ejstem zla bo rcze jak bobr ale mi jest zle samej i wkur...a mnie to wszystko ..co z tego ze smsy, skype co z tego jak mam go tylko w weekend .do dupy i tyle.

przepraszam musialam sie wyzalic dziewczyny nei zwracajcie uwagi za tydzien bedzie to samo pewnie

kamila piekne foto cudne dzieciatko !!!
hugolina gratuluje chlopca no bez dwoch zdan siusiak i jak ladnie zaznaczony.bardzo szybko poznalas plec

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
mi pomogly pestki dyni..ale no wiem ze nie na kazda dziala..i suszone sliwki chociaz na mnie nei podziałaly..
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:36   #2798
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Mojitooo nie przejmuj się konowałem ważne, że Twój lekarz jest solidny i dobrze, że złożyłaś skargę, bo po co on tam pracuje? żeby zbierać sobie pacjentki do prywatnych wizyt?
Cytat:
Palant totalny!!! Ja miałam robione usg genetyczne ze wszystkimi parametrami,obliczeniem ryzyka w specjalnym programie,na podstawie wszystkich markerów.Do tego na supernowoczesnym sprzęcie,u lekarza z międzynarodowym certyfikatem do wykonywania tego badania i zapłaciłam 180zl!!!!
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
To jeszcze masz czas na to badanie ..
no kretyn ale co poradzisz ..
Kretyn palant i ewidentny naciągacz. 400zł. Idiota, a pewnie u siebie zrobiłby mi to NT w 2 sekundy...
Teraz nie wiem czy iść zrobić to prywatnie czy nie robić tego badania wcale. Czy poczekać do czwartku i zobaczyć co powie mój lekarz...

Dzięki Dziewczyny
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:38   #2799
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Kretyn palant i ewidentny naciągacz. 400zł. Idiota, a pewnie u siebie zrobiłby mi to NT w 2 sekundy...
Teraz nie wiem czy iść zrobić to prywatnie czy nie robić tego badania wcale. Czy poczekać do czwartku i zobaczyć co powie mój lekarz...

Dzięki Dziewczyny
poczekaj do czwartku

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Kochane uciekam na trochę ! Lecę do siostry na herbatkę Teraz dwie siedzimy na L4

Czekam na relację Edzi z wizyty, bo jak dobrze pamiętam wczoraj miała genetyczne ..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!!
no wlasnie tez czekam na relacje edzi ale myslalam ze ma dzisiaj rano..co9s pomylilam
Stary 2012-05-15, 10:40   #2800
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja wlasnie rycze i jestem glupia, tż wyejchal przed chwila i co tydzien to samo..ja wiem on ma prace jestem duża a sie zachowuje jak dziewczynka mała ale mi ejst tak smutno jak wyjezdza..

Jeszcze troszkę Kochana, rozumiem, że Ci ciężko, ale dobrze, że TŻ ma pracę
W końcu się przeprowadzicie i będziesz go miała na codzień. Wytrzymaj jeszcze troszkę

Cytat:

Dzięki Dziewczyny
Naciągacz ewidentny

Poczekaj na spokojnie do czwartku i zobaczysz co powie Twój lekarz
jakby co to na badanie NT masz czas do 13t6d
Stary 2012-05-15, 10:40   #2801
DeKajka
Zakorzenienie

Czarnamadonna - zauwazylam ze bardzo duzo dziewczyn na forum ma podobny problem jak Ty.. Nie wiem jak Cie pocieszyc bo ja nigdy tak nie miałam .. mój TŻet pracuje na miejscu ale wystarczy ze nie widze go dłuzej niz 24 godziny i wariuje .. Takze po czesci moge Cie zrozumiec .. przytulam Cie mocno i wszystkie dziewczyny ktore musze rozstawac sie co tydzien ze swoimi TŻetami ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-15, 10:45   #2802
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Czarnamadonna - zauwazylam ze bardzo duzo dziewczyn na forum ma podobny problem jak Ty.. Nie wiem jak Cie pocieszyc bo ja nigdy tak nie miałam .. mój TŻet pracuje na miejscu ale wystarczy ze nie widze go dłuzej niz 24 godziny i wariuje .. Takze po czesci moge Cie zrozumiec .. przytulam Cie mocno i wszystkie dziewczyny ktore musze rozstawac sie co tydzien ze swoimi TŻetami ..
dziekuje wam dziewczyny kochane jestescie ja bez tego forum to juz dawno na elb bym dostala bo ciagle siedze sama

tż tez mowi ze jeszcze troche ale wiadomo jak to ejst ja jestem neicierpliwa, jeszcze w tej ciazy taka marudna ze hej, ciagle cos

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

i wogole po tym plamieniu ktore mialam w wyniku stosunku (pewnie cos tam sie otarlo ) znowu mam jakas infekcje ..zwariowac mozna trzeci raz w tej ciazy a tak to nigdy nie mailam..
Stary 2012-05-15, 10:49   #2803
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
i wogole po tym plamieniu ktore mialam w wyniku stosunku (pewnie cos tam sie otarlo ) znowu mam jakas infekcje ..zwariowac mozna trzeci raz w tej ciazy a tak to nigdy nie mailam..
W ciąży łatwiej o infekcję niestety
Stary 2012-05-15, 10:49   #2804
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
ja wlasnie rycze i jestem glupia, tż wyejchal przed chwila i co tydzien to samo..ja wiem on ma prace jestem duża a sie zachowuje jak dziewczynka mała ale mi ejst tak smutno jak wyjezdza..pozniej przyjezda na trzy dni i tak w kolko wielkie halo , jak przyjezdza to i tak pracuje co chwile telefony oczywiscie ze wyłącza i dl mnie przeznacza duzo czasu ale co z tego ja chce go meic co dzien..mnei to cholernie meczy..a jakby cos sie stalo odpukac ...teraz powinnam lezec a nie mam na to szans a sam obiad sie nei zrobi
ja wiem jestem neisprawiedliwa, dziewczyny maja gorzej ale mnie rozwalaja te cotgodniowe pożegnania i sama na sieb8ie ejstem zla bo rcze jak bobr ale mi jest zle samej i wkur...a mnie to wszystko ..co z tego ze smsy, skype co z tego jak mam go tylko w weekend .do dupy i tyle.

przepraszam musialam sie wyzalic dziewczyny nei zwracajcie uwagi za tydzien bedzie to samo pewnie
czarna nie mów, że jesteś głupia itp, bo to normalne że tęsknisz a nienormalne, że Twój Tż wraca tylko na weekendy, wiem jak to jest, ale powiem Ci że masz o niebo lepiej ode mnie, bo mój od lutego wraca co 3 tygodnie, czasem na tydzień, czasem na 3 dni i jak tu jest to też pracuje, ale taką ma pracę, i staram się to zrozumieć, chociaż też czasem nie jest mi łatwo. Pocieszam się tym, że to tymczasowe, bo od września będzie już z nami. A Ty masz swojego co tydzień, więc to naprawdę jest coś a teraz przeżywasz te wyjazdy bardziej bo hormony szaleją, ja też tak mam, ostatnio jak wyjeżdżał to się popłakałam i jeszcze musiał mnie pocieszac przed wyjazdem i zapewniać, że nas kocha i będzie za nami tęsknić o, nawet jak o tym piszę to mam oczy pełne łez głuptaki z nas teraz i tyle
Stary 2012-05-15, 10:50   #2805
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez chyba zlapalam jakas infekcje .. co prawda nic mnie tam nie piecze ani nic ale mam dosyc dziwne upławy .. i wlasnie nie wiem czy czekac do wizyty ktora mam za 3 tygodnie czy wczesniej zrobic cytologie .. Co myslicie ???

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-15, 10:50   #2806
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej

Właśnie zajadam wczorajszy obiad
UGOTOWAŁAM WCZORAJ PIERWSZY OBIAD OD DWÓCH MIESIĘCY!!
Taka mi chęć przyszła na makaron z sosem śmietanowo-pietruszkowym, że nie mogłam sie opanować.
Zjadłam ogromny talerz a dziś miałam zrostawic tż na obiad jak przyjdzie z pracy, ale nie wiem czy tak uczynie, przepyszne to jest

I chyba znalazłam przepis na ustanie mdłości...ocet jabłkowy
Stary 2012-05-15, 10:52   #2807
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
czarna nie mów, że jesteś głupia itp, bo to normalne że tęsknisz a nienormalne, że Twój Tż wraca tylko na weekendy, wiem jak to jest, ale powiem Ci że masz o niebo lepiej ode mnie, bo mój od lutego wraca co 3 tygodnie, czasem na tydzień, czasem na 3 dni i jak tu jest to też pracuje, ale taką ma pracę, i staram się to zrozumieć, chociaż też czasem nie jest mi łatwo. Pocieszam się tym, że to tymczasowe, bo od września będzie już z nami. A Ty masz swojego co tydzień, więc to naprawdę jest coś a teraz przeżywasz te wyjazdy bardziej bo hormony szaleją, ja też tak mam, ostatnio jak wyjeżdżał to się popłakałam i jeszcze musiał mnie pocieszac przed wyjazdem i zapewniać, że nas kocha i będzie za nami tęsknić o, nawet jak o tym piszę to mam oczy pełne łez głuptaki z nas teraz i tyle
ech to dobrze ze nie tylko ja tak reaguje ..bo przed ciaza faktycznie tak nei reagowalam chociaz wtedy wyjezdal rzadziej paradoksalnie bo byla zima i mniej pracy no głuptaski tez dzisiaj sie poryczalam i tz biedny musial mnie pocieszac a ja w ryk na jego koszule swiezo wyprana))no masakra
Stary 2012-05-15, 10:53   #2808
madzius90
Zakorzenienie

Ja raz się poryczałam, jak musiałam jechać do pracy rano, a TŻ jeszcze sobie spał. A przecież po pracy wracałam do niego

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Taka mi chęć przyszła na makaron z sosem śmietanowo-pietruszkowym, że nie mogłam sie opanować.
Zjadłam ogromny talerz a dziś miałam zrostawic tż na obiad jak przyjdzie z pracy, ale nie wiem czy tak uczynie, przepyszne to jest

Cytat:
A to pijesz go tak normalnie?
Stary 2012-05-15, 10:53   #2809
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny jak tak czesto łapiecie infekcje to mówie Wam, kupcie sobie ten żel do higieny intymnej. Ja jeszcze żadnej infekcji nie załapałam, nic.
Pliva Fem F jest drogi jak na taki płyn, ale działa cuda
Nie zastąpie go żadnym innym, jestem od niego uzależniona i do tego pieknie pachnie
Do stosowania również dla kobiet w ciąży
Stary 2012-05-15, 10:53   #2810
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Sos pietruszkowo-smietankowy ?? a coz to ? pierwszy raz slysze . pietruszka ma dosc gorzki smak .. sos tez jest gorzkawy ???

Ale jak dobre to smacznego ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-15, 10:54   #2811
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez chyba zlapalam jakas infekcje .. co prawda nic mnie tam nie piecze ani nic ale mam dosyc dziwne upławy .. i wlasnie nie wiem czy czekac do wizyty ktora mam za 3 tygodnie czy wczesniej zrobic cytologie .. Co myslicie ???
no wlasnie tez mnie nei piecze tylko takie uplawy takie inne i wogole duzo tego ...a cytologie mialam jak mailam ostatnią infekcje i czysto wyszlo lekarz powiedzial ze no bede meic czesto i ze to takie chwilowe, ze mam nie uzywac wkladek ale łatwo mowic , i myc sie szarym mydlem
Stary 2012-05-15, 10:55   #2812
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A to pijesz go tak normalnie?
Dwie stołowe łyżki octu i dwie łyżki wody mineralnej niegazowanej.
Nie dośc, że przestało mnie mdlic to nawet zjadłam mieso z kurczaka, którego od początku niecierpie i nie moge na niego patrzec fakt, że tylko 4 kawałeczki ale to i tak już coś

Zaraz sie go napije
Stary 2012-05-15, 10:57   #2813
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak tak czesto łapiecie infekcje to mówie Wam, kupcie sobie ten żel do higieny intymnej. Ja jeszcze żadnej infekcji nie załapałam, nic.
Nie zastąpie go żadnym innym, jestem od niego uzależniona i do tego pieknie pachnie
a ile on kosztuje? i gdzie mozna kupic w aptece??
Stary 2012-05-15, 10:57   #2814
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Sos pietruszkowo-smietankowy ?? a coz to ? pierwszy raz slysze . pietruszka ma dosc gorzki smak .. sos tez jest gorzkawy ???

Ale jak dobre to smacznego ..
Pietruszka gorzki smak?
Ona jest aromatyczna i nadaje smaku
W tym też był kurczak, ale ja go za wiele nie zjadłam, bo chodziło mi o osiągniecie celu - samego sosu z makaronem
Stary 2012-05-15, 10:57   #2815
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Niech Ci bedzie ze duzy,ale pewnie ma kilka mm hehe
Hugolinko,
Wielkie gratulacje -cudowny synuś
No i ewidentnie widać - możesz już wsyztstko planować pod kątem płci: ubranka, wózek, etc
Cytat:
Witam się z rana
Usnełam dopiero o 3 ..

Mam wrazenie ze moja dzidzi przesunela sie wyzej brzuszka .. czuje ją inaczej , tak bliżej pępka . Czytalam na necie ze w 2 trymestrze macica stopniowo wnika do jamy brzusznej .. i chyba wlasnie stad to uczucie ..
To chyba ten etap kiedy zaczyna powoli robić sie piłeczka ..
No to koniecznie musisz wrzucić za kilka dni zdjęcie do porównania czy to już piłeczka

Cytat:
No tak jak ja.. wczoraj już pisałam, że dopiero wczoraj jak zobaczyłam buźkę mojego maleństwa i jak lekarz powiedział, że jego zdaniem to będzie córeczka to poczułam jak napływa na mnie takie uczucie, którego wcześniej nie znałam.. Kocham moje maleństwo z całego serduszka.. najlepsze jest to, że już widzę zadziwiające podobieństwo do mojego męża Te same usta
Kaaamilka no ja Ci się wcale nie dziwię tej wzrastającej miłości, przepiękne zdjęcie a jak człowiek widzi to łatwiej mu w to wszystko uwierzyć i wtedy miłość zalewa nas o tak

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Własnie wróciłam z wizyty u lekarza i normalnie mnie roznosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Otóż tak, dostałam skierowanie od mojego lekarza do innego pracującego w Lux Medzie, żeby zrobił mi badanie NT wraz z oceną rozwoju ciąży. Dziś przed 9 zaprosił mnie do siebie, położyłam się na kozetce i pokazał mi dzidzię na USG (odwróconą tyłkiem, skakała cały czas ). No i to by było na tyle kuźwa!! Mówię mu, że mam mieć zrobione NT, a on do mnie, że on mi tego nie wykona! Że powinnam zrobić badania prenatalne, ja na to, że nie chcę ich robić, bo mam 28 lat i mój lekarz nie widzi potrzeby, zresztą ja też nie. A on swoje. Zadzwonił do recepcji i pyta czy mam je w pakiecie, a wiem, że nie mam. Więc jak on tak, to mu mówię, że ok, niech zrobi to NT (które wg mojego lekarza i wielu innych nie jest typowym badaniem prenatalnym), a ja za to zapłacę na recepcji. A on, że nie ma takiej możliwości :O Po czym wręczył mi wizytówkę i mówi, że mam przyjść jutro o 16 do jego prywatnego gabinetu, koszt 400zł, no chyba, że będzie wskazanie do zrobienia dodatkowych badań (co wiadomo u niego, że pewnie będzie). No kurde, wyszłam stamtąd, zadzwoniłam do mojego lekarza, a on w szoku! Stwierdził, że nie może interweniować, ale że nie spotkał się z czyms takim i coś wymyslimy w czwartek. Że bez tego badania nic się nie stanie, bo to i tak tylko przypuszczenie, ale no spotkamy się w czw i porozmawiamy.

Dziewczyny normalnie poryczałam się, co za kutas. Ewidentnie chciał wyciągnąć kasę ode mnie, bezczelny ;(
Złożyłam na niego skargę w Lux Medzie!
I bardzo dobrze zrobiłaś, co za palant niemyty!!!!
Kurde tyle się mówi o tym żeby nie denerwować ciężarnych - on to najlepiej powinien wiedzieć i w dupie to ma jak widać.
Takim lekarzom powinni zabraniać wykonywac zawodu

Dziewczynki,
A ja Wam chciałam jeszcze powiedzieć apropos tych ruchów, że u mnie była taka dziwna sytuacja w pierwszej ciąży, że pod koniec 14 tygodnia zaczęłam wyraźnie odczuwać dizwne rzeczy w brzuchu i normalnie ja pukałam i dziecko odpukiwało. Możecie nie wierzyć ale tak było!!!
Jak byłam na wizycie u gina to mu mowię, że czuję ruchy i że to dopiero połowa 14 tygodnia. Na to on że to niemożliwe. Zaczął mnie badać i nagle jak młody kopnął głowicę usg, to lekarz aż się przestraszył i zaczął się śmiać. No i wtedy mi uwierzył.
Acha i byłam szczupła, ale na brzuszku miałam trochę tłuszczyku a mimo wszystko było to tak wcześnie. Teraz się nie dziwię bo jak patrzę na mojego Synusia to on do dzisiaj ma robale w du..ie a ma już 9 lat
Stary 2012-05-15, 10:59   #2816
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie tez mnie nei piecze tylko takie uplawy takie inne i wogole duzo tego ...a cytologie mialam jak mailam ostatnią infekcje i czysto wyszlo lekarz powiedzial ze no bede meic czesto i ze to takie chwilowe, ze mam nie uzywac wkladek ale łatwo mowic , i myc sie szarym mydlem
No własnie łatwo mówić- nie używać wkładek. To chyba dziennie trzeba by było zmieniać majtki z 10 razy, albo więcej, szczególnie jak się stosuję luteinę

Cytat:
Dwie stołowe łyżki octu i dwie łyżki wody mineralnej niegazowanej.
Nie dośc, że przestało mnie mdlic to nawet zjadłam mieso z kurczaka, którego od początku niecierpie i nie moge na niego patrzec fakt, że tylko 4 kawałeczki ale to i tak już coś

Zaraz sie go napije
łeee ale najważniejsze, że działa

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:01
Stary 2012-05-15, 10:59   #2817
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Moze to i wina plynu do higieny intymenej bo ja mam taki zwykly Nie przywiazywalam nigdy do tego uwagi bo nie mialam problemow z uplawami .. ale teraz chyba wyprobuje ten co polecasz .. a jak dalej bedzie tak jak jest to na nastepnej wizycie poprosze o cytologie ..

Cytat:
szarym mydlem? .. tez cos moj lekarz wspomnial ale jakos nie jestem przekonana ..

Na pamiątkę ...

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:02
Stary 2012-05-15, 10:59   #2818
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
a ile on kosztuje? i gdzie mozna kupic w aptece??
Tylko w aptece. Ja go kupuje za około 25zł w zależności jaką masz drogą aptekę
Zdecydowanie uważam, że jest wart swojej ceny.
Stosuje go już rok, a zużyłam dopiero dwa opakowania i razem z tż sie nim myjemy
Jak kiedyś miałam milion infekcji na minute to teraz NIC! Wielkie ZERO.
Nie pamietam co to grzybek
Stary 2012-05-15, 11:01   #2819
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dziewczynki,
A ja Wam chciałam jeszcze powiedzieć apropos tych ruchów, że u mnie była taka dziwna sytuacja w pierwszej ciąży, że pod koniec 14 tygodnia zaczęłam wyraźnie odczuwać dizwne rzeczy w brzuchu i normalnie ja pukałam i dziecko odpukiwało. Możecie nie wierzyć ale tak było!!!
Jak byłam na wizycie u gina to mu mowię, że czuję ruchy i że to dopiero połowa 14 tygodnia. Na to on że to niemożliwe. Zaczął mnie badać i nagle jak młody kopnął głowicę usg, to lekarz aż się przestraszył i zaczął się śmiać. No i wtedy mi uwierzył.
Acha i byłam szczupła, ale na brzuszku miałam trochę tłuszczyku a mimo wszystko było to tak wcześnie. Teraz się nie dziwię bo jak patrzę na mojego Synusia to on do dzisiaj ma robale w du..ie a ma już 9 lat
Ale super tak wcześnie
Ja jestem ciekawa kiedy mojego Robaczka poczuję Może na naszym weselu będzie tańczył razem z rodzicami

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:02
Stary 2012-05-15, 11:03   #2820
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
szarym mydlem? .. tez cos moj lekarz wspomnial ale jakos nie jestem przekonana ..
Szare mydło jest najlepsze po porodzie siłami natury, goi sie wszystko błyskawicznie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości