|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
musze kupic ten plyn w takim razie skoro taki wydajny to mysle ze wartoaj do tej pory uzywalam zwyklego plynu ziaja taki tani , zrsezta przez dlugi czas nic nei uzywalam b naprawde nigdy problemow nie mailam a teraz jakas masakra |
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2823 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ślicznyWidac ze nie ma nic do ukrycia gratulujeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i oczywiscie znalezienia lekarstwa na mdłościTak w ogole to dzien dobry w ten brzydki dzien ![]() Tak chce sie mi spac, masakra. DeKajka jakie masz tetno? W poprzedniej ciazy wysokie mialam tak od polowy ciazy, zawsze bylam pod stala opieka kardiologiczna i wtedy wyslano mnie do kardiologa i jako snie bylo terminu, a jak juz mialam miec wizyte to odeszly mi wody i urodzilam w szpitalu mialam koslutcaje z kardilogiem i stwierdzil ze wysokie tetno samo w sobie nie jest wskazaniem do cc, moja wada czyli niedomykanie zastawki mitralnej równiez, ja miewalam tak do 120, kiedy sprawdzalam, teraz zdarza sie mi rano bez wysilku jakies 112 a czasem tylko 90 wiec szybciej sie wybiore do kardiologa bo bardziej to odczuwam i jestem wciaz zmeczona. Ale fakt praktycznie odplywalam podczas porodu, ale ciesze sie ze nie mialam cesarki szybko doszlam do siebie |
|||||
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od wczoraj probuje sie dodzwonic do mojej przychodni zeby laskawie zapytac czy mnei wciasna wczesniej niz na 4 czerwca do mojego gin bo chcailabym zeby sprawdzil czy ok po tym plamieniu i czy te leki mam pozniej kontynuowac a za tydzien mi sie skoncza..no ale ja pier..le nikt tam nie odbiera od wczoraj nie wiem co te leniwe baby tam robia |
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny są dwa rodzaje tych płynów.
Jeden jest właśnie na te grzybicze choroby, na otarcia i infekcje, a drugi jest niebieski na bakteryjne chyba. Weźcie sobie ten pierwszy, on jest biało-pomarańczowy z literką F ![]() Pliva Fem F |
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Wow bezapelacyjnie to chłopak!
![]() Ale ma sprzęciocha ![]() Zaraz Ci zmienie na pierwszej stonie
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() poczytałam Was troszkę ale nie mam już czasu odpisać, muszę się do pracy zbierać. Buziaki
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawe kilka razy w zyciu wypilam, bo inaczej masakra, wf tez odpadal, no i to dretwienie rak i nog bylo najgorsze taki bol ze szok czasami jak czyms sie za bardzo zmeczylam przy poordzie nic z tego nie mailam |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj sobie troche poleniuchowalam .. cos brzuch mnie bolal i sobie odpuscilam .. ale dzisiaj widac efekty
. Normalnie istny sajgon w mieszkaniu .. garów taka sterta ze nawet patrzec na to nie moge .. TŻeta nie zaciagam bo i tak biedaczysko duzo pracuje .. A teraz to jeszcze wiecej na moje zachcianki .. Ide... ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Musze wiedziec teraz czy bede miec cc czy sn bo nie wiem czy sie zapisywac do szkoly rodzenia .
|
|
#2832 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I piękna ta sesja, jak już brzuszek będzie widoczny to na pewno zrobię sobie sesję ciążową![]() Gratuluję!!! ![]() Cytat:
Cytat:
----------------------------------------------------------------- A ja mam dziś w końcu wolne
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie Wam musze pozalic ;((
normalnie meczy mnie ten temat ,w oczywiscie chodzi o pieniadze. ;| Kolejny miesiąc gdzie braknie nam pieniedzy i to juz na poczatku ;( a wszystko przez je.... siostre TŻ, która jak tu mieszkała wczesniej zadluzyla mieszkanie przez poltorej roku i teraz to trzeba splacac i zas za samo mieszkanie 1500 + inne oplaty + mama TŻ + życie = BRAK gotówki nawet na te rzeczy,tym bardziej ,że TŻ pracował teraz troche ponad pół miesiąca. Juz normalnie nie wytrzymuje z tym i meczy mnie to strasznie. ;(( I jeszcze tak mysle o tym lekarzu,czy on napewno jest dobry
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#2834 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=karolamankowa;34127 654]Marti, Baardzo Ci dziękuje ale ja ważę już 65 kg przy 170 cm, wiec szczuplaczkiem nie jestem wg mnie wygldasz bardzo dobrze!!nie mialabym sie do czego przyczepic ![]() Gratuluje Cytat:
niby sa dedyzkowane ale po przeczytaniu opinni jakos sie boje a ogrinalna to koszt prawie 2 tys zl:/jdnak chyba zaryzykuje.chciaz bije sie z myslami czy moze nie odkladac i potem kupic nikona.. i wez tu sie rozwijaj:/ Cytat:
czekam na zdjecie![]() Cytat:
co za palant u nas w szpitalu w ktorym bede rodzila mozna zrobic te badanie za 150z;-podzwon po szpitalach i zapytaj-moze akurat.Cytat:
![]() Hugolina gratuluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamila boskie dzidzi!!!! Czarnamadonna kochana wiec co czujesz ja mam jeszcze gorzej...moj TŻ wyjezdza czasami na 2-3 miesiace ale ostatnio juz praktycznie co miesiac na tydzien jest w domu.musze Ci powiedziec ze u nas to trwa juz 4 lata i chyba sie przyzwyczailam po trosze-jednak sa chwile kiedy mam gorszy dzien, wyje i mam zal do zycia ze tak sie potoczylo ze musi wyjezdzac-ale co zrobic.tak jak napisala Madzius najwazniejsze ze ma prawce-bo jakby jej nie mial to problemy bylyby tysiac razy gorsze.trzymaj sie kochana i glowka do gory-jutro bedzie lepiej a na weekend wtulisz sie w jego ramionka![]() Swiad, Pieczenie polecam masc clotrimasolum(nie wiem czy dobrze napisalam)jest bezpieczna w ciazy, mozna jak nawet uzywac dla niemowlat i jedt rewelacyjna!!jak cos swedzi piecze smaruje sie i od razu cuc ulge.Polecil mi ja gin przy pierwszej ciazy-mialam co chwile stany zapalne, uplawy wiecznie na tabletkach-teraz odpukac nic sie nie dzieje Wkladki ciezko je dostac ale najlepsze sa carrefree takie zwykle najzwyklejsze-nie zapachowe.nie podrazniaja i co najwazniejsze przepuszczaja powietrze i nic sie w nich nie "kisi" ja innych ni moge uzywac bo sie czuje jakbys sledzia miedzy nogami miala mimo dbania o higiente intymna. Plyn do higieny intymnej polecam lactacyd.kiedys miewalam problemy ze stanami zaplanymi.odkad go uzywam(a to juz jakies2-3 lata)nie ma po nich sladow-mysle ze to dzieki temu ![]() no nic narazie chyba na tyle
|
|||||
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka
![]() kazdy organizm jest inny, powiem tylko tyle kardiolog mowil ze wysilek w czasie porodu jest zupelnie inny, ciezszy od biegu w maratonie, ale organizm sobie wszystko jakos rekompensuje i daje radeDziewczyny na zaprcia TŻ kupil mi w biedrze kilo śliwek, zjadlam wszytskie iii 3 godziny i szok wszytsko poszlo, po 5 dniach meki Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-15 o 11:30 |
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co znaczy brak pieniedzy na podstawowe rzeczy mam nadzieje ze jakos sie to rozwiaze i dacie sobie rade.a nie mozna jej jakos zmusic do uregulowania tego???DeKajka pytaj pytaj bedziesz wiedzialam na czym stoisz i sie przygotujesz psychicznie na to wszytsko.a jakby nie bylo bedzie dobrze ![]() Wstalam dzis rano i brzuch duuuzooo mniejszy:/ 4 dzien bez wyproznienia...oszaleje a sliwek nie lubie (((((((((((((9
|
|
|
|
|
#2837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez używam Lactacyd albo Venus z kory dębu, super jest. Ale z tego co czytałam chyba płynu z wyciągiem z kory dębu nie można po porodzie używać jak masz szwy, bo ciągną.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
||
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Mojito nie zalamuje sie masz jeszcze tydzien na zrobienie tego badania-napewno sie uda-lekarz Ci powie gdzie w razie czego mozna wykonac za przyzwoita cene.a jak masz niedaleko do olsztyna to zapraszam szpitala tak zrobia
|
|
|
|
#2839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() Ale dzięki Na pewno coś wymysli w czwartek Musze myślec pozytywnie
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
||
|
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A siostra TŻ powinna uregulować to co zadłużyła. Cytat:
Ale bym zjadła ogóra małosolnego
|
||
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Nie poznałam Cię po avatarze
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie wiedzialam.mi gin polecil i dziewczyny na moim poprzednim ciazowym watku tez uzywaly-wiec teraz sie zdziwilam.nie czytalam ulotki:/
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
doczytałam, ze clotrimazolum jest z kategorii leków B tutaj wyjasnienie
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...iecznosci.html |
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten mój płyn polecił mi ginekolog W ogóle kiedyś laktacyd był lepszy, teraz strasznie sie jego jakośc i skutecznośc pogorszyła. I taką opinie słyszałam już wiele razy od kobiet go stosujących od początku jak wszedł na rynek |
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprobuje z ta woda dziekuje ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- mi poki co odpowiada wiec nie bede zmianiala ale dobrze wiedziec ze jest cos lepszego
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
a ja właśnie ugotowałam zupę pomidorową z makaronem, mniam
coś dla odmiany bo ostatnio wcinam tylko mięcho i ziemniaki heh ![]() ja używałam wielu żelów do higieny intymnej, ale żaden mi nie pasował, bo albo miałam po nich jakieś dziwne upławy albo mnie wszystko swędziało, dlatego od kilku lat używam tylko ciepłej wody, bez dodatków i nie mam żadnych infekcji
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny robiłyście sobie już ten test na płec?
![]() http://noworodek.pl/index.php?sm=1 Dodałam go też na pierwszej stronie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Termin mam na 5-6 grudzień ale czuję, że urodzę pod koniec listopada

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
. Normalnie istny sajgon w mieszkaniu .. garów taka sterta ze nawet patrzec na to nie moge .. TŻeta nie zaciagam bo i tak biedaczysko duzo pracuje .. A teraz to jeszcze wiecej na moje zachcianki ..

u nas w szpitalu w ktorym bede rodzila mozna zrobic te badanie za 150z;-podzwon po szpitalach i zapytaj-moze akurat.