Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 11:04   #2821
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Tylko w aptece. Ja go kupuje za około 25zł w zależności jaką masz drogą aptekę
Zdecydowanie uważam, że jest wart swojej ceny.
Stosuje go już rok, a zużyłam dopiero dwa opakowania i razem z tż sie nim myjemy
Jak kiedyś miałam milion infekcji na minute to teraz NIC! Wielkie ZERO.
Nie pamietam co to grzybek
no wlasnie bez wkladek to co godzine bym musiala majtki zmieniac
musze kupic ten plyn w takim razie skoro taki wydajny to mysle ze wartoaj do tej pory uzywalam zwyklego plynu ziaja taki tani , zrsezta przez dlugi czas nic nei uzywalam b naprawde nigdy problemow nie mailam a teraz jakas masakra
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:04   #2822
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko w aptece. Ja go kupuje za około 25zł w zależności jaką masz drogą aptekę
Zdecydowanie uważam, że jest wart swojej ceny.
Stosuje go już rok, a zużyłam dopiero dwa opakowania i razem z tż sie nim myjemy
Jak kiedyś miałam milion infekcji na minute to teraz NIC! Wielkie ZERO.
Nie pamietam co to grzybek
Jak napisalas ze jest drogi to myslalam ze ponad 50 zl .. Moj z supermarketu kosztuje cos ok 15 zl ..niewiele wiecej zaplace a moze cos sie poprawi .. Dzieki za informacje .. zaraz lece do apteki ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:05   #2823
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny znajdzie się dla mnie miejsce? Termin mam na 5-6 grudzień ale czuję, że urodzę pod koniec listopada
Witaj

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochane Mamusie !!!!

Wklejam Wam moje ulubione zdjecie z USG Mam kilka zdjec buziulki, ale ta minka mojego maleństwa jest rewelacyjna

Przepraszam za prześwietlenie zdjecia.. no , ale widac co trzeba
Hehe pewnie ze widac śliczny

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Moj chlopczyk
Widac ze nie ma nic do ukrycia gratuluje

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, wrocilam juz do domu po pobycie w Polsce akurat trafilam na straszna zmiane temperatury, zliczylam ginekologa.
I tak dzidzius jednak na 1 grudnia ma termin tak jak wg OM, a nie jak tutaj mi powiedzieli, przeziernosc karkowa 1,2mm , serduszko 166 uderzen na minute, dlugosc 4.5 cm, a wiec ladnie rosnie. Kazal mi brac duphaston do 20 tygodnia a wiec poczynilam zapasy, i od 2 trymestru witaminki femibion natal2. Cos tam wspominal aby sprawdzic na nastepnym usg ulozenie lozyska w stosunku do szyjki macicy ale nie za bardzo wiem o co mu chodzilo. A z tego wszystkiego juz zapomnialam zapytac, zaznaczyl ta odleglosc na fotce. A wiec jak polece nastepnym razem to przypomne mu. Sciskam was wszystkie i wracam do czytania bo pewnie sporo do nadrobienia mam
Gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Własnie wróciłam z wizyty u lekarza i normalnie mnie roznosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Otóż tak, dostałam skierowanie od mojego lekarza do innego pracującego w Lux Medzie, żeby zrobił mi badanie NT wraz z oceną rozwoju ciąży. Dziś przed 9 zaprosił mnie do siebie, położyłam się na kozetce i pokazał mi dzidzię na USG (odwróconą tyłkiem, skakała cały czas ). No i to by było na tyle kuźwa!! Mówię mu, że mam mieć zrobione NT, a on do mnie, że on mi tego nie wykona! Że powinnam zrobić badania prenatalne, ja na to, że nie chcę ich robić, bo mam 28 lat i mój lekarz nie widzi potrzeby, zresztą ja też nie. A on swoje. Zadzwonił do recepcji i pyta czy mam je w pakiecie, a wiem, że nie mam. Więc jak on tak, to mu mówię, że ok, niech zrobi to NT (które wg mojego lekarza i wielu innych nie jest typowym badaniem prenatalnym), a ja za to zapłacę na recepcji. A on, że nie ma takiej możliwości :O Po czym wręczył mi wizytówkę i mówi, że mam przyjść jutro o 16 do jego prywatnego gabinetu, koszt 400zł, no chyba, że będzie wskazanie do zrobienia dodatkowych badań (co wiadomo u niego, że pewnie będzie). No kurde, wyszłam stamtąd, zadzwoniłam do mojego lekarza, a on w szoku! Stwierdził, że nie może interweniować, ale że nie spotkał się z czyms takim i coś wymyslimy w czwartek. Że bez tego badania nic się nie stanie, bo to i tak tylko przypuszczenie, ale no spotkamy się w czw i porozmawiamy.

Dziewczyny normalnie poryczałam się, co za kutas. Ewidentnie chciał wyciągnąć kasę ode mnie, bezczelny ;(
Złożyłam na niego skargę w Lux Medzie!
Co za naciagacz, jak tak mozna szok,dobrze ze zlozylas skarge

Cytat:
Hej

Właśnie zajadam wczorajszy obiad
UGOTOWAŁAM WCZORAJ PIERWSZY OBIAD OD DWÓCH MIESIĘCY!!
Taka mi chęć przyszła na makaron z sosem śmietanowo-pietruszkowym, że nie mogłam sie opanować.
Zjadłam ogromny talerz a dziś miałam zrostawic tż na obiad jak przyjdzie z pracy, ale nie wiem czy tak uczynie, przepyszne to jest

I chyba znalazłam przepis na ustanie mdłości...ocet jabłkowy
Gratuluje ugotowania obiadu i oczywiscie znalezienia lekarstwa na mdłości

Tak w ogole to dzien dobry w ten brzydki dzien

Tak chce sie mi spac, masakra.

DeKajka jakie masz tetno? W poprzedniej ciazy wysokie mialam tak od polowy ciazy, zawsze bylam pod stala opieka kardiologiczna i wtedy wyslano mnie do kardiologa i jako snie bylo terminu, a jak juz mialam miec wizyte to odeszly mi wody i urodzilam
w szpitalu mialam koslutcaje z kardilogiem i stwierdzil ze wysokie tetno samo w sobie nie jest wskazaniem do cc, moja wada czyli niedomykanie zastawki mitralnej równiez, ja miewalam tak do 120, kiedy sprawdzalam, teraz zdarza sie mi rano bez wysilku jakies 112 a czasem tylko 90 wiec szybciej sie wybiore do kardiologa bo bardziej to odczuwam i jestem wciaz zmeczona. Ale fakt praktycznie odplywalam podczas porodu, ale ciesze sie ze nie mialam cesarki szybko doszlam do siebie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:07   #2824
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Szare mydło jest najlepsze po porodzie siłami natury, goi sie wszystko błyskawicznie
nie wiedzialam..ale ty wyedukowana jestes..ja to malo co wiem jeszcze na temat porodu
od wczoraj probuje sie dodzwonic do mojej przychodni zeby laskawie zapytac czy mnei wciasna wczesniej niz na 4 czerwca do mojego gin bo chcailabym zeby sprawdzil czy ok po tym plamieniu i czy te leki mam pozniej kontynuowac a za tydzien mi sie skoncza..no ale ja pier..le nikt tam nie odbiera od wczoraj nie wiem co te leniwe baby tam robia
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:08   #2825
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny są dwa rodzaje tych płynów.
Jeden jest właśnie na te grzybicze choroby, na otarcia i infekcje, a drugi jest niebieski na bakteryjne chyba.
Weźcie sobie ten pierwszy, on jest biało-pomarańczowy z literką F
Pliva Fem F
Stary 2012-05-15, 11:10   #2826
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
nie wiedzialam..ale ty wyedukowana jestes..ja to malo co wiem jeszcze na temat porodu
od wczoraj probuje sie dodzwonic do mojej przychodni zeby laskawie zapytac czy mnei wciasna wczesniej niz na 4 czerwca do mojego gin bo chcailabym zeby sprawdzil czy ok po tym plamieniu i czy te leki mam pozniej kontynuowac a za tydzien mi sie skoncza..no ale ja pier..le nikt tam nie odbiera od wczoraj nie wiem co te leniwe baby tam robia
Czasem, żeby się dodzwonić do przychodni to jest jakaś masakra. A może jakies urlopy mają?
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:10   #2827
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
DeKajka jakie masz tetno? W poprzedniej ciazy wysokie mialam tak od polowy ciazy, zawsze bylam pod stala opieka kardiologiczna i wtedy wyslano mnie do kardiologa i jako snie bylo terminu, a jak juz mialam miec wizyte to odeszly mi wody i urodzilam
w szpitalu mialam koslutcaje z kardilogiem i stwierdzil ze wysokie tetno samo w sobie nie jest wskazaniem do cc, moja wada czyli niedomykanie zastawki mitralnej równiez, ja miewalam tak do 120, kiedy sprawdzalam, teraz zdarza sie mi rano bez wysilku jakies 112 a czasem tylko 90 wiec szybciej sie wybiore do kardiologa bo bardziej to odczuwam i jestem wciaz zmeczona. Ale fakt praktycznie odplywalam podczas porodu, ale ciesze sie ze nie mialam cesarki szybko doszlam do siebie
Ja odkad pamietam mialam je bardzo wysokie .. w stanie spoczynku ok 100 i ponad .. ale nie samo tetno mnie przeraza tylko to jak reaguje na wysilek .. Zaczynaja mi dretwiec dlonie , nie moge oddychac , robi mi sie goraco, no odplywam do innego swiata Zawsze mialam zwolnienia na wfie , zero kawy .. Powiem to wszystko mojemu ginekologowi zobaczymy co powie ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-15, 11:11   #2828
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Moj chlopczyk
Wow bezapelacyjnie to chłopak!
Ale ma sprzęciocha

Zaraz Ci zmienie na pierwszej stonie
Stary 2012-05-15, 11:14   #2829
MiciaKicia
Zakorzenienie

Hej
poczytałam Was troszkę ale nie mam już czasu odpisać, muszę się do pracy zbierać. Buziaki

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:14   #2830
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja odkad pamietam mialam je bardzo wysokie .. w stanie spoczynku ok 100 i ponad .. ale nie samo tetno mnie przeraza tylko to jak reaguje na wysilek .. Zaczynaja mi dretwiec dlonie , nie moge oddychac , robi mi sie goraco, no odplywam do innego swiata Zawsze mialam zwolnienia na wfie , zero kawy .. Powiem to wszystko mojemu ginekologowi zobaczymy co powie ..
To witaj w klubie
kawe kilka razy w zyciu wypilam, bo inaczej masakra, wf tez odpadal, no i to dretwienie rak i nog bylo najgorsze taki bol ze szok czasami jak czyms sie za bardzo zmeczylam
przy poordzie nic z tego nie mailam tylko zmeczenie i zasypianiae miedzy skurczami i dostalam jakas kroplowke bardzo odzywcza w czasie skurczow, nie wiem co tam bylo, ale bez tego nie wiem co by bylo

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-15, 11:18   #2831
DeKajka
Zakorzenienie

Wczoraj sobie troche poleniuchowalam .. cos brzuch mnie bolal i sobie odpuscilam .. ale dzisiaj widac efekty . Normalnie istny sajgon w mieszkaniu .. garów taka sterta ze nawet patrzec na to nie moge .. TŻeta nie zaciagam bo i tak biedaczysko duzo pracuje .. A teraz to jeszcze wiecej na moje zachcianki ..

Ide...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
To witaj w klubie
kawe kilka razy w zyciu wypilam, bo inaczej masakra, wf tez odpadal, no i to dretwienie rak i nog bylo najgorsze taki bol ze szok czasami jak czyms sie za bardzo zmeczylam
przy poordzie nic z tego nie mailam tylko zmeczenie i zasypianiae miedzy skurczami i dostalam jakas kroplowke bardzo odzywcza w czasie skurczow, nie wiem co tam bylo, ale bez tego nie wiem co by bylo
Boje sie ze cos bedzie nie tak .. przeciez to bardzo duzy wysilek .. nie wytrzymam tego .. powiem lekarzowi prosto z mostu czego sie boje i niech mi cos doradzi ..

Musze wiedziec teraz czy bede miec cc czy sn bo nie wiem czy sie zapisywac do szkoly rodzenia .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-15, 11:23   #2832
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie jeszcze. Czy ktoraś z Was juz wie, ze będzie miala poród przez cesarskie cięcie? Pytam dlatego, ze ja prawdopodobnie bede miala cc.
U mnie na razie nie ma wskazań, ale rodzina TŻa usilnie chce mnie namówić na cc, bo twierdzą, że mogą mi to załatwić i że to jest takie super. A ja im ciągle mówię, że chcę urodzić naturalnie. CC to dla mnie operacja. Jeśli będzie taka konieczność to ok. Nie będę miała oporów, ale jezeli tylko będę mogła urodzić naturalnie, to wybieram właśnie to drugie.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Wracam od lekarza i jest wszystko dobrze
serduszko bilo, widzialam na monitorze.. bialo-czarny obraz i pulsujące serducho
za 3 tygodnie pierwsza wizyta prewencyjna z badaniem USG
Gratulacje za udaną wizytę!

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Wklejam fotki swoich zdobyczy i mojego najedzonego bebenka ktory podwoil swoja wielkosc od wczoraj rano pewnie zniknie :beczy: zanika mi talia i widze jak sie zmienia moja srodkowa czesc cialaw tej ostatniej bluzce juz mi sie opina tak i unosi ubranie ze wygladam jak prawdziwa ciezarowka
Wrzucam tez kilka zdjec z sesji ciazowej ktora robilam(to moje pierwsze kroki w tej materii)niebawem bede robila kolejna wiec pewnie juz bedzie mi latwiej
Mój brzusio też się powiększa na wieczór, rano jest płaski póki co I piękna ta sesja, jak już brzuszek będzie widoczny to na pewno zrobię sobie sesję ciążową

Cytat:
Moj chlopczyk
Gratuluję!!!

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Otóż tak, dostałam skierowanie od mojego lekarza do innego pracującego w Lux Medzie, żeby zrobił mi badanie NT wraz z oceną rozwoju ciąży. Dziś przed 9 zaprosił mnie do siebie, położyłam się na kozetce i pokazał mi dzidzię na USG (odwróconą tyłkiem, skakała cały czas ). No i to by było na tyle kuźwa!! Mówię mu, że mam mieć zrobione NT, a on do mnie, że on mi tego nie wykona! Że powinnam zrobić badania prenatalne, ja na to, że nie chcę ich robić, bo mam 28 lat i mój lekarz nie widzi potrzeby, zresztą ja też nie. A on swoje. Zadzwonił do recepcji i pyta czy mam je w pakiecie, a wiem, że nie mam. Więc jak on tak, to mu mówię, że ok, niech zrobi to NT (które wg mojego lekarza i wielu innych nie jest typowym badaniem prenatalnym), a ja za to zapłacę na recepcji. A on, że nie ma takiej możliwości :O Po czym wręczył mi wizytówkę i mówi, że mam przyjść jutro o 16 do jego prywatnego gabinetu, koszt 400zł, no chyba, że będzie wskazanie do zrobienia dodatkowych badań (co wiadomo u niego, że pewnie będzie). No kurde, wyszłam stamtąd, zadzwoniłam do mojego lekarza, a on w szoku! Stwierdził, że nie może interweniować, ale że nie spotkał się z czyms takim i coś wymyslimy w czwartek. Że bez tego badania nic się nie stanie, bo to i tak tylko przypuszczenie, ale no spotkamy się w czw i porozmawiamy.

Dziewczyny normalnie poryczałam się, co za kutas. Ewidentnie chciał wyciągnąć kasę ode mnie, bezczelny ;(
Gule rosną jak się czyta takie rzeczy. Niektórzy to by ostatnie grosze od ciebie wyciągnęli. A wiele kobiet jest przewrażliwionych i potem się godzi na wszystkie niepotrzebne badania, zostawiają majątek choć nie ma na to wskazań.

Cytat:
Szare mydło jest najlepsze po porodzie siłami natury, goi sie wszystko błyskawicznie
Akurat na temat szarego mydła to słyszałam odwrotne opinie. Moja mama właśnie przez mycie szarym mydłem miała straszne problemy z gojeniem. Dopiero jak je odstawiła to wszystko zaczęło się ładnie goić.
-----------------------------------------------------------------
A ja mam dziś w końcu wolne Leniuchuję cały dzień. Mam też straszną ochotę na zupkę cebulkową, tylko nie wiem czy mam dostatecznie dużo cebuli w domu

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:24   #2833
ausente
Zadomowienie

a ja sie Wam musze pozalic ;((
normalnie meczy mnie ten temat ,w oczywiscie chodzi o pieniadze. ;| Kolejny miesiąc gdzie braknie nam pieniedzy i to juz na poczatku ;( a wszystko przez je.... siostre TŻ, która jak tu mieszkała wczesniej zadluzyla mieszkanie przez poltorej roku i teraz to trzeba splacac i zas za samo mieszkanie 1500 + inne oplaty + mama TŻ + życie = BRAK gotówki nawet na te rzeczy,tym bardziej ,że TŻ pracował teraz troche ponad pół miesiąca. Juz normalnie nie wytrzymuje z tym i meczy mnie to strasznie. ;((
I jeszcze tak mysle o tym lekarzu,czy on napewno jest dobry
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:24   #2834
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Widzę, że Twoja córcia ma na imię Laura a mojemu TŻ-owi bardzo się to imię podoba. Jak je zdrabniacie?
Roznie-ale przewaznie Laurka, Lalka, ja cesto mowie Lauretta

[QUOTE=karolamankowa;34127 654]Marti,
Baardzo Ci dziękuje ale ja ważę już 65 kg przy 170 cm, wiec szczuplaczkiem nie jestem

wg mnie wygldasz bardzo dobrze!!nie mialabym sie do czego przyczepic

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Właśnie zaczęliśmy z kruszynką 15 tydzien
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej koffane nadrobione
martiii piekne ciuszki cudny brzuszek zdjecia ehhhhh szkoda mowic kurde chyba poprosze siostre my tez mamy sony ale srednio zaluje na poczatku strasznie ale pozniej maz kupil mi obiektyw do niego wiec sasiadow przez okna moge podladac --zartuje oczywiscie
ja mam obiektywy jednak marzeniem moim jest jasny obiektyw ale za takie ktory bym chciala dac kolo 3tys :/ i z duzym zoomem drugi to tez tak samo ehhh. szkoda ze nie ma dedykowanych obiektywow tak jak do innych aparatow:/musze dokupic jeszcze lampe zewnetrzna bo w pomieszczeniach ta wbudowana to porazka-do d swiatlo daje:/
niby sa dedyzkowane ale po przeczytaniu opinni jakos sie boje a ogrinalna to koszt prawie 2 tys zl:/jdnak chyba zaryzykuje.chciaz bije sie z myslami czy moze nie odkladac i potem kupic nikona..
i wez tu sie rozwijaj:/

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, wrocilam juz do domu po pobycie w Polsce akurat trafilam na straszna zmiane temperatury, zliczylam ginekologa.
I tak dzidzius jednak na 1 grudnia ma termin tak jak wg OM, a nie jak tutaj mi powiedzieli, przeziernosc karkowa 1,2mm , serduszko 166 uderzen na minute, dlugosc 4.5 cm, a wiec ladnie rosnie. Kazal mi brac duphaston do 20 tygodnia a wiec poczynilam zapasy, i od 2 trymestru witaminki femibion natal2. Cos tam wspominal aby sprawdzic na nastepnym usg ulozenie lozyska w stosunku do szyjki macicy ale nie za bardzo wiem o co mu chodzilo. A z tego wszystkiego juz zapomnialam zapytac, zaznaczyl ta odleglosc na fotce. A wiec jak polece nastepnym razem to przypomne mu. Sciskam was wszystkie i wracam do czytania bo pewnie sporo do nadrobienia mam
super czekam na zdjecie
Cytat:
Cześć Dziewczyny!

wspolczujeco za palant u nas w szpitalu w ktorym bede rodzila mozna zrobic te badanie za 150z;-podzwon po szpitalach i zapytaj-moze akurat.
Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Wiem,tylko jak to zrobić....Stosuję już chyba wszystkie naturalne sposoby.Zastanawiam się nad jakąś herbatką ułatwiającą trawienie.Muszę zapytać w aptece,czy jest coś takiego dla kobiet w ciąży
moj maz pytal o herbatki dla mnie i powiedzialy ze nic nie mozna

Hugolina gratuluje

Kamila boskie dzidzi!!!!

Czarnamadonna kochana wiec co czujeszja mam jeszcze gorzej...moj TŻ wyjezdza czasami na 2-3 miesiace ale ostatnio juz praktycznie co miesiac na tydzien jest w domu.musze Ci powiedziec ze u nas to trwa juz 4 lata i chyba sie przyzwyczailam po trosze-jednak sa chwile kiedy mam gorszy dzien, wyje i mam zal do zycia ze tak sie potoczylo ze musi wyjezdzac-ale co zrobic.tak jak napisala Madzius najwazniejsze ze ma prawce-bo jakby jej nie mial to problemy bylyby tysiac razy gorsze.trzymaj sie kochana i glowka do gory-jutro bedzie lepiej a na weekend wtulisz sie w jego ramionka

Swiad, Pieczenie
polecam masc clotrimasolum(nie wiem czy dobrze napisalam)jest bezpieczna w ciazy, mozna jak nawet uzywac dla niemowlat i jedt rewelacyjna!!jak cos swedzi piecze smaruje sie i od razu cuc ulge.Polecil mi ja gin przy pierwszej ciazy-mialam co chwile stany zapalne, uplawy wiecznie na tabletkach-teraz odpukac nic sie nie dzieje

Wkladki ciezko je dostac ale najlepsze sa carrefree takie zwykle najzwyklejsze-nie zapachowe.nie podrazniaja i co najwazniejsze przepuszczaja powietrze i nic sie w nich nie "kisi" ja innych ni moge uzywac bo sie czuje jakbys sledzia miedzy nogami miala mimo dbania o higiente intymna.

Plyn do higieny intymnej polecam lactacyd.kiedys miewalam problemy ze stanami zaplanymi.odkad go uzywam(a to juz jakies2-3 lata)nie ma po nich sladow-mysle ze to dzieki temu

no nic narazie chyba na tyle

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:24   #2835
judkama
Zakorzenienie

DeKajka nie bój sie, na pewno lekarz wszystko Ci wyjasni i podejmiecie najlepsza decyzje dla ciebie, cc czy sn to malo wazne, wazne ze bedziesz miec swoja kruszynke przeciez
kazdy organizm jest inny, powiem tylko tyle kardiolog mowil ze wysilek w czasie porodu jest zupelnie inny, ciezszy od biegu w maratonie, ale organizm sobie wszystko jakos rekompensuje i daje rade

Dziewczyny na zaprcia TŻ kupil mi w biedrze kilo śliwek, zjadlam wszytskie iii 3 godziny i szok wszytsko poszlo, po 5 dniach meki

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-15 o 11:30
Stary 2012-05-15, 11:33   #2836
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
normalnie meczy mnie ten temat ,w oczywiscie chodzi o pieniadze. ;| Kolejny miesiąc gdzie braknie nam pieniedzy i to juz na poczatku ;( a wszystko przez je.... siostre TŻ, która jak tu mieszkała wczesniej zadluzyla mieszkanie przez poltorej roku i teraz to trzeba splacac i zas za samo mieszkanie 1500 + inne oplaty + mama TŻ + życie = BRAK gotówki nawet na te rzeczy,tym bardziej ,że TŻ pracował teraz troche ponad pół miesiąca. Juz normalnie nie wytrzymuje z tym i meczy mnie to strasznie. ;((
Wspolczuje tych problemowwiem co znaczy brak pieniedzy na podstawowe rzeczymam nadzieje ze jakos sie to rozwiaze i dacie sobie rade.a nie mozna jej jakos zmusic do uregulowania tego???

DeKajka pytaj pytaj bedziesz wiedzialam na czym stoisz i sie przygotujesz psychicznie na to wszytsko.a jakby nie bylo bedzie dobrze

Wstalam dzis rano i brzuch duuuzooo mniejszy:/ 4 dzien bez wyproznienia...oszaleje a sliwek nie lubie(((((((((((((9

Stary 2012-05-15, 11:33   #2837
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Gule rosną jak się czyta takie rzeczy. Niektórzy to by ostatnie grosze od ciebie wyciągnęli. A wiele kobiet jest przewrażliwionych i potem się godzi na wszystkie niepotrzebne badania, zostawiają majątek choć nie ma na to wskazań.
Dokładnie. Dlatego czekam do czwartku i najwyżej w czw podzwonie i znajdę kogoś kto mi zrobi te badanie.

Cytat:

wspolczujeco za palant u nas w szpitalu w ktorym bede rodzila mozna zrobic te badanie za 150z;-podzwon po szpitalach i zapytaj-moze akurat.

Plyn do higieny intymnej polecam lactacyd.kiedys miewalam problemy ze stanami zaplanymi.odkad go uzywam(a to juz jakies2-3 lata)nie ma po nich sladow-mysle ze to dzieki temu

Cały dzień mam przez niego zepsuty, humor do bani

Ja tez używam Lactacyd albo Venus z kory dębu, super jest. Ale z tego co czytałam chyba płynu z wyciągiem z kory dębu nie można po porodzie używać jak masz szwy, bo ciągną.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:35   #2838
marti86
Zakorzenienie

Mojito nie zalamuje sie masz jeszcze tydzien na zrobienie tego badania-napewno sie uda-lekarz Ci powie gdzie w razie czego mozna wykonac za przyzwoita cene.a jak masz niedaleko do olsztyna to zapraszam szpitala tak zrobia

Stary 2012-05-15, 11:37   #2839
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Wstalam dzis rano i brzuch duuuzooo mniejszy:/ 4 dzien bez wyproznienia...oszaleje a sliwek nie lubie(((((((((((((9
Biedactwo. Ja też mam ostatnio trochę z tym problemów, ale 3 dni to max... Podobno woda z cytryną na czczo działa. Próbowałaś?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Mojito nie zalamuje sie masz jeszcze tydzien na zrobienie tego badania-napewno sie uda-lekarz Ci powie gdzie w razie czego mozna wykonac za przyzwoita cene.a jak masz niedaleko do olsztyna to zapraszam szpitala tak zrobia
raczej do Olsztyna mam kawał, bo ja z Poznania
Ale dzięki
Na pewno coś wymysli w czwartek Musze myślec pozytywnie
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:38   #2840
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Współczuje
A siostra TŻ powinna uregulować to co zadłużyła.

Cytat:
Dziewczyny na zaprcia TŻ kupil mi w biedrze kilo śliwek, zjadlam wszytskie iii 3 godziny i szok wszytsko poszlo, po 5 dniach meki
Super

Ale bym zjadła ogóra małosolnego
Stary 2012-05-15, 11:53   #2841
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

Swiad, Pieczenie
polecam masc clotrimasolum(nie wiem czy dobrze napisalam)jest bezpieczna w ciazy, mozna jak nawet uzywac dla niemowlat i jedt rewelacyjna!!jak cos swedzi piecze smaruje sie i od razu cuc ulge.Polecil mi ja gin przy pierwszej ciazy-mialam co chwile stany zapalne, uplawy wiecznie na tabletkach-teraz odpukac nic sie nie dzieje
Na clotrimasolum w ulotce jest napisane, żeby raczej nie używać w ciąży, a szczególnie w I trymestrze. Mi też na początku ciąży polecił ją jeden gin, ale wolałam nie ryzykować i nie używałam w końcu

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ale bym zjadła ogóra małosolnego
Nie poznałam Cię po avatarze
Stary 2012-05-15, 11:59   #2842
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Nie poznałam Cię po avatarze

tylko coś mi się napis wizaż wtrynił nie wiem czemu
Wcześniej nie było
Stary 2012-05-15, 12:01   #2843
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Na clotrimasolum w ulotce jest napisane, żeby raczej nie używać w ciąży, a szczególnie w I trymestrze. Mi też na początku ciąży polecił ją jeden gin, ale wolałam nie ryzykować i nie używałam w końcu
a to nie wiedzialam.mi gin polecil i dziewczyny na moim poprzednim ciazowym watku tez uzywaly-wiec teraz sie zdziwilam.nie czytalam ulotki:/

Stary 2012-05-15, 12:07   #2844
judkama
Zakorzenienie

doczytałam, ze clotrimazolum jest z kategorii leków B tutaj wyjasnienie
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...iecznosci.html

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-15, 12:07   #2845
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:

Też na początku używałam laktacydu, ale mi nie pomógł, do tego strasznie śmierdział nie widziałam po nim żadnych pozytywnych zmian
A ten mój płyn polecił mi ginekolog
W ogóle kiedyś laktacyd był lepszy, teraz strasznie sie jego jakośc i skutecznośc pogorszyła. I taką opinie słyszałam już wiele razy od kobiet go stosujących od początku jak wszedł na rynek
Stary 2012-05-15, 12:08   #2846
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Biedactwo. Ja też mam ostatnio trochę z tym problemów, ale 3 dni to max... Podobno woda z cytryną na czczo działa. Próbowałaś?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

raczej do Olsztyna mam kawał, bo ja z Poznania
Ale dzięki
Na pewno coś wymysli w czwartek Musze myślec pozytywnie
i tak trzymaj
sprobuje z ta woda dziekuje

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

mi poki co odpowiada wiec nie bede zmianiala ale dobrze wiedziec ze jest cos lepszego

Stary 2012-05-15, 12:09   #2847
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Też mi sie wydawało, że on aż taki bezpieczny nie jest
Stary 2012-05-15, 12:10   #2848
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedziec.ale ja musialam bo mialam masakre ze swiadem-nie szlo normalnie funkcjonowac:/

Stary 2012-05-15, 12:14   #2849
agrafka85
Rozeznanie

a ja właśnie ugotowałam zupę pomidorową z makaronem, mniam coś dla odmiany bo ostatnio wcinam tylko mięcho i ziemniaki heh

ja używałam wielu żelów do higieny intymnej, ale żaden mi nie pasował, bo albo miałam po nich jakieś dziwne upławy albo mnie wszystko swędziało, dlatego od kilku lat używam tylko ciepłej wody, bez dodatków i nie mam żadnych infekcji
Stary 2012-05-15, 12:18   #2850
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny robiłyście sobie już ten test na płec?
http://noworodek.pl/index.php?sm=1

Dodałam go też na pierwszej stronie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości