Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 10:09   #3031
elf27
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
ja bym od owsianej chyba zaczela.ALe nie pytaj dlaczego ,tak po prostu.Nie wglebialam sie w pozytywne strony
ja myślę, że z glutenowych właśnie owsiana a z bezglutenowych wszyscy lecą z kleikiem, my testujemy jaglankę

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
elf

nie sluchaj mamy

ja korezystam z turystycznego na codzien
masz normalny materacyk? bo ten w zestawie jakiś krzywy i mały śpi jak w hamaku a na razie jest na tym wysokim poziomie

Cytat:
Ty,moze ta sama tesciowa mamy
hehe

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
ja na szczęście mogę odkurzać jak Fifi śpi jak do tej pory tylko raz go odkurzacz obudził
u nas nie ma drzwi

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Elf mi tak babcia cały czas powtarza, nie noś bo przyzwyczaisz, nie głaszcz bo się nie opędzisz od głaskania, nie lulaj do snu, bo coś tak takie pierdu pierdu, które ja zawsze olewam
BTW jakbym słuchała tych cudnych rad to już dawno cyckiem bym nie karmiła, mały już by kurczaka wcinał całego itd
u mnie na początku jak mama była tydzień to nakarmiłam małego, ledwie kwęknął a już leciała z butlą malo nóg nie połamała bo głodny a teściowa z tekstem, ze płacze bo może mam chude mleko
żal słuchać tych cudownych mądrości...

aaaaaa jak kładę synka na brzuszek to teksty "o matko czemu Ty go tak mordujesz? biedna niunia ale masz niedobrą mamę"

ooooo i jeszcze ostatnio teściowa (lubi spać na mega twardych wielkich poduchach) - "nie za nisko mu? czekaj no przyniosę swój jasiek"

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj pogoda do d.. Jeszcze gorsza niż wczoraj Dzisiaj jak tż wróci z pracy mamy podjechać do kościoła w spr chrztu - bo tam kancelaria 17-18 czynna. I może to głupie, ale mam stresa, bo my nie mamy ślubu kościelnego, tylko cywilny.. I nie wiem jak ten proboszcz zareaguje.. Mojej koleżance straszne problemy robili i ogólnie dopiero w 4 kościele jej dziecko pozwolili ochrzcić
jak się nie uda, próbujcie w klasztorach, braciszkowie są bardziej "postępowi"

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
widziałam piękna kobietka jest teraz
poproszę o metamorfozę - modeling cycków i przeszczep włosów plus piękna cera

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-05-15 o 10:10
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:09   #3032
dygotka8
Zakorzenienie

ja nie mam odkurzacza więc muszę na kolanach zamiatać więc podłogę myję raz czy dwa w tygodniu

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-05-15 o 10:14
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:09   #3033
OlusiaS
Wtajemniczenie

a nie,wszedl mi ten link,ale ciulun ze mnie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:20   #3034
elf27
Zadomowienie

ale mam lenia- nie chce mi się iśc na spacer
Stary 2012-05-15, 10:20   #3035
mol_aa
Zadomowienie

Elf z tym brzuszkiem to mi teściowa tak mówiła, dopiero jak zobaczyła sama, że mały się przekreca od razu z plecków na brzuszek to przestała gadać
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:20   #3036
OlusiaS
Wtajemniczenie

wychodze (ale kurde grzmi ),wroce za jakies 1,5 h,PROSZE NIE ZOSTAWIAC MI LEKTURY!!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:21   #3037
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ale mam lenia- nie chce mi się iśc na spacer
no to sru na balkon
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:26   #3038
elf27
Zadomowienie

MOLA a Piter ma drzemki w turystycznym?
Stary 2012-05-15, 10:33   #3039
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Elf mi tak babcia cały czas powtarza, nie noś bo przyzwyczaisz, nie głaszcz bo się nie opędzisz od głaskania, nie lulaj do snu, bo coś tak takie pierdu pierdu, które ja zawsze olewam
BTW jakbym słuchała tych cudnych rad to już dawno cyckiem bym nie karmiła, mały już by kurczaka wcinał całego itd
moich rodziców mam daleko wiec nie slysze na codzien zadnych porad (chociaz moja mama i tak jest kochana i sie nie wtraca )

a tescie sie juz nauczyli ze ja i tak mam swoje zdanie i sposoby wychowawcze, wiec na nic ich gadanie (tzn. tesciowa mam super, naprawde calkowite zaprzeczenie teściowej z kawałów złota kobieta, jak trzeba to pomoze nawet finansowo i to tak ze teśc sie o niczym nie dowie , bo własnie mój tesc to taki bardziej konfliktowy, on by najchetniej malej juz kawalek kielbachy czy kaszanke podał i o to zawsze sie z nim spierałam przy pierwszym dziecku (teraz juz mniej) bo jego argumentem od zawsze jest "bo za naszych czasów...." taaa! i chleb z cukrem sie jadło i kartofle z parnika i salceson i kaszanke tez mozna przeciez rocznemu dziecku podać i z tego powodu zawsze mialam obiekcje zeby Młodego do nich dawac nawet na kilka godzin, bo jakoś tak miałam obawy ze on na złośc by go nakarmił wszystkim na co ja nie pozwalam a przeciez taki roczniak jeszcze nic nie wypaple

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Ale dzisiaj pogoda do d.. Jeszcze gorsza niż wczoraj Dzisiaj jak tż wróci z pracy mamy podjechać do kościoła w spr chrztu - bo tam kancelaria 17-18 czynna. I może to głupie, ale mam stresa, bo my nie mamy ślubu kościelnego, tylko cywilny.. I nie wiem jak ten proboszcz zareaguje.. Mojej koleżance straszne problemy robili i ogólnie dopiero w 4 kościele jej dziecko pozwolili ochrzcić
no to moze Wam robic problem niestety trzymam kciuki

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
slyszalyscie o tych zyrafach wystraszynych przez wandali na smierc?
najchetniej bym takich pozabijala... ale sie wkur***...
słyszałam okropieństwo

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:34   #3040
princessskaa
Wtajemniczenie

Czy Wasze dzieciaczki też robią kupkę, że twarda, a po chwili jeszcze dorabiają płynniejszą? Bo moja zrobiła, chciałam ją przewinąć, otwieram pampersa, a ona jeszcze mi tu strumień puściła

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki
thankju very very
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:37   #3041
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie chcialam to umiescic na fejsie,ale mi sie nie udalo .Debilizm do potegi!!

Ja chusteczek sensitiv do 3 miesiaca uzywalam,potem przeszlam na zielone pampersa (w paczce jest chyba 8 szt. wiecej)
mi te zielone ... śmierdzą
jest ich wiecej ale paczka tez droższa

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:

ooooo i jeszcze ostatnio teściowa (lubi spać na mega twardych wielkich poduchach) - "nie za nisko mu? czekaj no przyniosę swój jasiek"

Stary 2012-05-15, 10:39   #3042
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
a z tym bawieniem to nasz tak samo i dodam kolejną mądrość mamy i teściowej "bo Wy jak byliście mali to mogłam Was zostawić na godziny i sami się sobą zajęliście, i nigdy nie było płaczu ani marudzenia a zasypialiście w 2-3 minuty"
z czasem zapomina sie o tych mniej przyjemnych sprawach wiec pamietaja to co chca pamietac...

mam te zielone chusteczki pampersowe-mi pachną sensitive tez miałam i te sa ok

Stary 2012-05-15, 10:39   #3043
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymam kciuki
thankju very very
Stary 2012-05-15, 10:40   #3044
Oliveira79
Zadomowienie

moja Bianka chyba podczytuje nasze forum... naczytała sie jak to Wasze bąble krótkie drzemki sobie robią i po wczorajszej 3,5 godzinnej dzisiaj pierwsza 45 min i druga 30 min i zaraz jęczy bo przeciez zmęczona

Stary 2012-05-15, 10:40   #3045
dygotka8
Zakorzenienie

Elf to gdzie masz ta przeuklinę?bo nie doczytałam??

Stary 2012-05-15, 10:43   #3046
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też robią kupkę, że twarda, a po chwili jeszcze dorabiają płynniejszą? Bo moja zrobiła, chciałam ją przewinąć, otwieram pampersa, a ona jeszcze mi tu strumień puściła
oj niedobra Roksanka ale uchronilaś się, czy tez się musialaś przewinąć?

Stary 2012-05-15, 10:45   #3047
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
oj niedobra Roksanka ale uchronilaś się, czy tez się musialaś przewinąć?
refleks jest Więc zdążyłam zasłonić pupkę pampersem
Stary 2012-05-15, 10:45   #3048
Oliveira79
Zadomowienie

a'propos kup, moja własnie po dwóch dniach sobie ulżyła - niech sobie jeszcze polezy zeby nie było niespodzianki jak u Princeski

Stary 2012-05-15, 10:57   #3049
pokszyfka
Zadomowienie

owieczka moja na szczęscie sama ładnie się bawi. jak jej się nudzi i mnie woła, ro biore na ręce, pokazuję firanki, zasłony, strzele pare samolotów i znowu odkąldam i gra

nie będzie obiadu, skończył mi się gaz w butli i muszę poczekać aż tż wróci i mi nową podłączy czasem żałuję że nie mamy przyłączy do gazu, ale jest to chol*erni*e nie opłacalne....
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:18   #3050
nettka_
Zadomowienie

Dzisiaj sobie pospałyśmy mała obudziła się o 6 i zasnęła o 7 i spałyśmy do 9.30D

ehhh rozwaliła mi się pralka

owieczko moje dziecko już coraz dłużej bawi się samo ale musi siedzieć bo jak leży to strasznie marudzi

Co do sprzątania to odkurzam codziennie a podłogi myje 2 x tyg

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:

poproszę o metamorfozę - modeling cycków i przeszczep włosów plus piękna cera
ja też poproszę
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:23   #3051
kojka
Raczkowanie

witajcie - nie było mnie jeden dzień w tu 14 stron ale wszystko poczytałam tylko zapomniałam co komu odpisać
Ja odkurzam i myje podłoge codziennie bo mam kota z długimi kudłami

Cytat:
Praca w domu ma dwie strony, tą dobrą, mogę Was podglądać kiedy chce, choć czasami mam tak dużo pracy że nie daję rady, i ma tą złą stronę, wszystkie obowiązki domowe zostawiam na później i wychodzi tak, że zamiast wieczorem sobie usiąść na tylku to ja biegam ze ścierą
u mnie tez tak jest

Któraś pytała o brokuły w słoiczku - ja kupuję z rossmana "brokuły z ziemniakami" bardzo dobre . Wogóle coraz więcej tych słoiczków od nich kupuje bo małej smakują , skład dobry i cena super
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:29   #3052
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
zazdroszcze tych eko upraw...
ostatnio w miasteczku mojego ojca okazalo sie, ze najpopularniejszy niby eko sprzedawca warzywa kupuje na gieldzie za grosze, i sprzedaje na targu 3xdrozej od innych jako EKO

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

przepraszam wiem, ze to nie powinno mnie bawic no ale...
tez tak mialam prawie kilka razy ze chcialam podac bez smoczka
krzyk byl? wystraszyla sie?

hehe nie tobie jednej jak dziś opowiadałam znajomym to płakali ze śmiechu im też się zdarzyło parę razy. Płakała jak ją przebierałam

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
JOAMIC a ile dajesz razy i ile ml Oliwce wody nocą? nie ma potem biegunki?
Za każdym razem jak się przebudzi czasami raz czasami 4-5. Biegunek nie ma. Moja Olivka bardzo dużo pije nawet litr dziennie wody czasami herbatki

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:37   #3053
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

nika owsiana, jest lekkostrawna nei powoduje zatwardzen i ma najdelikatniejszy smak. pan Prezes uwielbia z rodzynkami

goldika a jakiego samoopalacza kolezanka uzywa?

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wiolaqn,(...)Czasem mam wrażenie, że strasznie boisz się takich gotowych rzeczy
nie tyle boje co jestem uprzedzona do wszelakich gotowcow (skrzywienie po Anglii). Bylam w Tesco z zamiarem kupienia mu kilku sloiczkow i... zrezygnowalam po przeczytaniu etykiet. chcialam mu urozmaicic diete a tam wszedzie jablko albo banan podstawa sloiczka a brzoskwinia, malina to raptem 10%. no i prawie kazda ma wode i kaszke/ make. no tak, trzeba czyms wypelnic sloik zeby bylo wiecej wiec najpeirw rozrzedzic a potem zagescic. i sok z winogron zamiast cukru.nei bawie sie tak. przekopie zamrazarke mamy, chyba ma jeszcze jakies maliny i jablka to wiem ze ze swojego ogrodka

Cytat:
CZY KTÓRAŚ Z WAS KORZYSTA NA CODZIEŃ Z ŁÓŻECZKA TURYSTYCZNEGO?
tak, stoi sobie w kuchni i Prezes sobie tam lezakuje. stoi pod sciana wiec do sciany na nitce ma przywiazana dmuchana pilke i lezac sobei w nia kopie albo rekami odpycha, zabawy po pachy

Cytat:
ja myślę, że z glutenowych właśnie owsiana a z bezglutenowych wszyscy lecą z kleikiem, my testujemy jaglankę
aaaaaa jak kładę synka na brzuszek to teksty "o matko czemu Ty go tak mordujesz? biedna niunia ale masz niedobrą mamę"

niby owsiana glutenowa ale bardzo czesto polecaja ja osobom z nietolerancja glutenu nei doczytalam jeszcze dlaczego

jakbym babcie slyszala. "no nie mecz go, no zobacz jak steka", a Prezes
z radoscia nogami kopie
"no daj mu podesie, gdziez tak na plasko, glowa go boli"
"babciu, czy moje dziecko jest nieszczesliwe?"
- no nie
- czy wyglada na smutnego, meczonego, maltretowanego?
- no nie
- i dlatego bedzie lezal na brzuszku i spal bez poduszki
- no moze i tak

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 11:57   #3054
Oliveira79
Zadomowienie

my zmykamy na spacerek bo Bianka mi sie zbiesiła - zajechana jak koń szmaciarza ale gdzie tam spać! jak ja bujam to z takim wyrzutem patrzy ze chce ja uspić i ryk niesamowity i żal okropny
moze na dworze sie kimnie

papaty

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

jeszcze jedno małe pytanko:
czy ktoraś z was ma zrobione tipsy? ja generalnie od kilku lat robie bo mam słabe paznokcie, ale przed porodem sciagnelam i teraz mysle zeby znowu sobie zrobic, zwłaszcza ze niedługo chrzciny i dwa wesela a moje własne osobiste nieciekawie sie prezentują
a z drugiej strony, czy nie bede drapać Malej? nigdy nie miałam dlugich szponow, raczej takie krótkie , do 2 cm za opuszek, ale jakby nie bylo to pazur a nie chce malej krzywdy zrobic

Stary 2012-05-15, 12:00   #3055
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
pan Prezes
to już nie Tygrys

Stary 2012-05-15, 12:01   #3056
muffinka90
Zakorzenienie

hej potem doczytam wpadlam tylko podziekowac kojce za paczuszke Hipp wszedl pieknie, bez marudzenia i w ogole. Tylko teraz sie zastanawiam czy to od mleka czy zeby, bo wyszy mu dzis dwa nastepne i juz lepiej z jedzeniem.
A zeby bylo smieczniej, to nie sa gorne jednyki jak myslalam, tylko gorne dwojki to ciekawe co teraz wyjdzie, trojki?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 12:02   #3057
owieczka86
Zadomowienie

Oliveira79 ja używam chusteczek pampersa tych zielonych,kupiłam też nivea bo miałam kupon rabatowy rzeczywiście ślicznie pachną moi teściowie też mają dziwne pomysły,teścio chciał mi dać marchewkę z barszczu białego żeby Filipkowi zmiksować, chcieli mu dawać czekoladę i kiełbasę do lizania,skórki od chleba,flipsy,też nie chcę u nich zostawiać Filipa bo boję się że go czymś "napasą" ... tż się dziwi że nie chce jego rodzicą małego zostawić a ja naprawdę sie obawiam... a co do paznokci to ja mam naturalne, dość długie no i czasem zdarzy mi się drapnąć Filipka,ale to jak już są za długie i wtedy podcinam.

princessskaa u nas jest ostatnio problem z kupką :/ dziś np. zrobił 2 plasteliny i 2 takie co praktycznie siąkły w pieluszkę

pokszyfka ja z moim do firanek nie podchodze bo się na nie "rzuca" hehe do buzi wkłada i zrywa z karnisza

nettka_ u mnei młody jeszcze nie siedzi i właśnie sie złości jak leży,pobawi się chwilę i głowę podnosi

elf27 z tym leżeniem na brzuszku i tekstami teściowej to tak jak bym moją słyszała... "no przekręć go już nie męcz go tak" "mnie to go szkoda"

my na spacer nie idziemy bo kurde pada deszcz.... :/

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-05-15 o 12:04
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 12:04   #3058
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze jedno małe pytanko:
czy ktoraś z was ma zrobione tipsy? ja generalnie od kilku lat robie bo mam słabe paznokcie, ale przed porodem sciagnelam i teraz mysle zeby znowu sobie zrobic, zwłaszcza ze niedługo chrzciny i dwa wesela a moje własne osobiste nieciekawie sie prezentują
a z drugiej strony, czy nie bede drapać Malej? nigdy nie miałam dlugich szponow, raczej takie krótkie , do 2 cm za opuszek, ale jakby nie bylo to pazur a nie chce malej krzywdy zrobic
ja tipsów nigdy nie miałam-miałąm tylko żelowe paznokcie i bardzo sobei je chwaliłam-nawet minimalnej szansy nie było żeby zadrapaćteraz bym sobie zrobiła przy małej,no,ale kasa....a uzupełniać tzreba...

Stary 2012-05-15, 12:16   #3059
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to już nie Tygrys
Tygrys, pan Prezes, el Dictattore - w zaleznosci od nastroju Wielmości

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 12:20   #3060
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Tygrys, pan Prezes, el Dictattore - w zaleznosci od nastroju Wielmości
ahaaa

dziewczyny,opłaca się to kupić ?
http://www.mydeal.pl/zestaw_12_profe...kraj-7644.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości