|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Wyczytalam gdzies w ksiazce, ze czestsze nocne posilki moga oznaczac, ze dziecko potrzebuje bardziej kalorycznego mleka(nocny pokarm jest ponoc obfity w tluszcz), gdyz dzieciaczki w dzien sa bardziej aktywne i potrzebuje uzupelniac zapasy energii. To by sie w sumie zgadzalo, Malutek b. lubi by sie z Nia pobawic, powyglupiac, porobic minki etc. Macha tez energicznie nozkami i raczkami, potraca wiszace zabawki lezac na macie... Emigra, super filmik. Julka urocza, i obejzalam reszte filmikow i powiem, ze wszystkie matki sa chyba takie same tzn tak samo slodko przemawiaja do dzieci, bo slyszac jak czule mowisz do Juli to jakbym siebie slyszala Monia, slyszalam od kogos ze mozna kapac dziecko w mleku matki. Tzn dolewac do wanienki z woda zamiast plynu troche wlasnego pokarmu, potem nie trzeba juz niczym nawet smarowac. Mleko zawiera tluszcz i skladniki nawlizajace oraz skladniki antybakteryjne ktore goja i chronia skore w naturalny i nieagresywny sposob. Tak sie kiedys robilo ponoc... Mowiac szczerze, zamierzam wyprobowac to jutro w wieczornej kapieli. Wleje 30 ml bo tyle zebralam laktatorem po karmieniu Matyldy. Jesli ludzie moga brac kapiel w mleku i miodzie(naturalna pielegnacja), to i dzidzi nie zaszkodzi mleczna kapiel, a moze pomoc! Zwlaszcza ze i polozne radza smarowac poranione brodawki wlasnym mlekiem przeciez... |
|
|
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej Dziewczyny!
Jestem z Wami na bieżąco, ale weny i czasu jakoś brak... Filip rozleniwił się na maksa i nie chce jeść z piersi, odkąd poczuł jak faajnie z butli leci, rzadko kiedy udaje mi się go przystawić i mieć wolną rękę aby coś napisać, bo jak na razie jestem wytrwała i ściągam pokarm jak nie je, ale tego mleka jednak jest mało ![]() W dodatku ostatnio pokłóciłam się z Tżtem, zaprzyjaźnił się z sąsiadem, ok nawet spoko jest, ALE, non stop wymyślają coś nowego, a to na ryby, a to na mecz piłki nożnej, co wtorek grają w badmintona i jeszcze najlepiej ze dwa razy w tygodniu umówić się na piwko. No i wtedy Filip jest nie wykąpany ( "bo nic mu się nie stanie i niech ma dzień dziecka") i całkowicie rozregulowany bo zasypia po 24 po noszeniu na rękach, a tak to o 22 odpływa sam w łóżeczku i to nawet bez smoka. W sobotę jak usłyszałam, " no to może zrobię mu butlę i on zaśnie, a ja wrócę do sąsiadów" ( bo leciało mma) zrobiłam dym, że fajnie ale po pierwsze to ja najpierw karmię cycem, a dopiero potem butla ( a tż to od razu by mu butlę wciskał, szczególnie w takich sytuacjach), a poza tym i tak jak go nakarmić to on zaśnie, więc trzeba go popilnować, więc koniec imprezy. Umówiliśmy się, że góra 21.30 wracamy, a tu kombinacje się zaczęły, a to z butlą, a to może w gondoli go położysz i weźmiesz ze sobą, a to ty idź a ja zostanę, no sorry ale to nie tylko moje dziecko, i nie tylko mój świat musiał się zmienić i poporządkować pod Filipa, zrobiłam awanturę... Poskutkowało uwaga na 1 dzień, bo inni sąsiedzi szukają 4 osoby do badmintona i on by pograł bo to tylko godzinka tygodniowo... No załamka... Dać mu palec to całą rękę chce A no i zapomniałam powiedzieć, że od środy do piątku byliśmy z Fifem sami bo Tż w delegacji i taki niby wielce stęskniony w sobotę był, do czasu kiedy dziecko zaczęło mu przeszkadzać A to się wyżaliłam
|
|
|
|
#3753 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a w brzuszku byla taka spokojna caly czas - tylko lekkie ruchy czulam, czasami jednie mocniejszego kopniaka Mnie tesciowa do szalu doprowadza z tym jujciu jujciu - dziecko oczy otworzy a ta juz pieje, jakby malej mialo to co dac ![]() Cytat:
I zabije za linka - zrobilam zamowienie na ponad 200 zl ![]() ![]() jaka slodziusia Cytat:
Dziewczyny co myslicie o dodawaniu kaszek do mleka? Jeszcze nie teraz bo Jula za tydzien dopiero 2,5 m-ca skonczy ale zastanawiam sie czy w polowie 4 nie zaczac dodawac do wieczornego mleka kaszki Cytat:
tez slyszalam o tym mleku do kapieli ![]() Cytat:
![]() Witam sie poranna pora nocka masaka. Julka caly wieczor dala mi popalic tak ze nie wiedzialam jak sie nazywam, od 17-17:30 do ok 19:30-20 non stop placz i wrzask, powody nieznane, napewno nie brzuszek. w koncu po 20 chwile mi zasnela na brzuchu na niecala h. Po 21 ja wykapalam, nakarmilam i polozylam do spania, zasnela szybko ale obudzila sie o 22:30 i ani myslala o spaniu, marudzenie, krecenie sie, a to smoka, a to jednak nie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka w miarę, ale ja dzisiaj miałam problem żeby usłyszeć jak Ania płacze jestem tak zmęczona. Ale mój tż dzielnie wstaje i robi mleczko i idzie dalej spać. Teraz Aneczka sobie śpi zobaczymy ile prześpi
|
|
|
|
#3755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas nocki ostatnio baaaardzo spokojne, ładnie Gabi zasypia, nie wybudza się w nocy Oby to nie była cisza przed burzą. A w ogóle to ostatnio strasznie się ślini i ciągle pociera dziąsłami o piąstkę.. To chyba za wcześnie jeszcze na ząbkowanie no nie?![]() ![]() U mnie też mój mąż robi nocne mleczko (tzn o 5-6 rano)a ja przewijam w tym czasie, potem ja podaję a on chwilkę kima jeszcze jeśli jest o 5 a ubiera się do pracy jeśli o 6 :P |
||
|
|
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelajna calkiem logiczne z mlekiem matki, wyprobuje. Kleopatra chyba tez sie kapala w mleku prawda?
![]() u nas nocka ok, Hania zasnela po 23 i obudzila sie ok 3 na jedzonko, ciagnela 2 cyce i pospala do 7 i teraz ciagnie, czuje ze mam wiecej mleczka, malutka tez szybciej polyka. po wczorajszej formule na szczescie brzuszkowych problemow nie bylo. mag tak to jest z facetami, ze jak wpadna w towarzystwo to juz koniec...moj tez tylko znajomych by zapraszal, powiedzialam basta ostatnio, bo ja rozumiem jak ktos wpadnie na godzinke ale nie na 4-5h,meczace to dla mnie. wiec Tz tydzien temu w niedziele na 6h pojechal ze znajomymi nad morze, a my z Hanka tak jak przez caly tydzien tak i w niedziele siedzialysmy w domu same...nawet Ivor z nimi pojechal pogoda byla wtedy do kitu takze nawet nie moglysmy sobie nigdzie pojechac.
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawialam z moja mama bo Julka tez sie slini (wczoraj to sliniaka zabraklo ) i pchla piastki do buzi, jest marudna no i moja mama kazala sprawdzic dziasla, co okazalo sie nielatwym zadaniem. Mysle ze nie sa spuchniete, ale tam gdzie beda jedynki sa jasniejsze o wiele i zrobily sie takie wypustki z dziasla- nie bylo tego wczesniej, wiec moze byc ze juz sie dziasla przygotowuja, ale rownie dobrze zabek moze pojawic sie za 2-3 miesiace ....
|
|
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
No straszne to jest, ja tu świat powoli zaczęłam ogarniać dopiero, a on non stop coś, wizyty w domu mamy na okrągło ostatnio, w weekend majowy a to chrzciny, a to wizyty, chyba ani razu sami nie byliśmy bo codziennie ktoś nas odwiedzał, ok tak im było najwygodniej w wolne dni, ale te jego ryby i badminton to przesada i jeszcze tylko przychodzi i pyta "a może by z panem S. Na ryby pojechać" jak mówię no przecież wczoraj byłeś " no tak ale wczoraj byłem z sąsiadem a chce złapać kontakt z panem S. Bo dobrze mieć takie znajomości"
I najlepszy tekst do tego Pana S., który podłapali wszyscy trzej " bo największą wadą żon jest to, że one nie mają żadnego hobby" no tylko ja się pytam kiedy?? Też chciałabym się wyrwać na jeden wieczór w tygodniu, ale przecież Tż cyca nie da, a zresztą już widzęvte telefony, bo on płacze, bo ma kupę albo coś....
|
|
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w zeszlym tygodniu zostawilam wieczorem na 1,5h Hanie z tatusiem, zawsze jest bardzo aktywna o tej porze i bylam pewna ze sie obudzi po moim wyjsciu z domu...a ona caly ten czas przespala a Tz gral sobie na kompie |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Już kiedyś wspomniałam że u nas zastosowałam terapię szokową i zadziałało. Zostaw go może na jeden wieczór i zobaczysz co się stanie.Ja sobie zaklepałam wolne popołudnie 10 czerwca bo jadę z koleżanką na termy Maltańskie bo mamy wejściówki na 3 godziny . A wcześniej nie dało rady się umówić bo połóg nadal trwa
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podczytuje Was co jakis czas ale jak to w domu z ogrodem na wiosnę coraz więcej do zrobienia. Pozatym Wiktor ma coraz dłuższe okresy aktywności w dzień i lubimy sobie razem posiedziec i "pogadac" ![]() U nas w miarę spokojnie, pierwszy kryzys lektacyjny za nami podratowałam się zamrożonym pokarmem i jakoś poszło, przeżyłam też zapalenie piersi po przewianiu i to na razie chyba moje najgorze doświadczenie w macierzyństwie ![]() Połozna była u nas 2 razy i raz pediatra a w piatek jedziemy do okulisty na kontrolę oczek po naswietlaniu. Zastanawiam się nad USG bioderek w jakim wieku robiłyście bo mi na razie ani położna ani pediatra nie wspominały nic na ten temat a boję się o terminy bo wiem, ze sie dlugo czeka i mysle czy by juz sie gdzies nie zapisac. Wiktor wczoraj skończył 1 miesiąc, przybrał ponad kilogram i wyrósł z najmniejszych ciuszków, jest coraz bardziej kontaktowy - nie wiem czy to mozliwe ale naprawde odnosze wrazenie ze sie do mnie swiadomie zaczyna usmiechac Nadal daje nam pospac, w nocy karmie co 4,5-5 h w dzien 2,5-3 w sumie wychodzi mi 7-8 karmien dziennie. Pierwsze karmienie poza domem za mną, stresa miałam strasznego ale poszło super. Byliśmy na Wrocławkim festiwalu dobrego piwa który odbywał się przy takim małym pałacyku. Zaraz po przyjezdzie zrobiłam mały rekonesans sprawdzajac gdzie by tu mozna przycupnac w razie potrzeby i znalazlam taka małą, pustą szatnie z fotelem i jak przyszla pora schowałam się tam i spokojnie nakarmiłam. W sumie to nie mam jakis oporow przed karmieniem przy obcych (bardziej przy znajomych) ale pogoda nie pozwalala na karmienie na dworze. A ja po przejsciach z piersia boje sie jak ognia wiatru i przeciagow. W czerwcu wybieramy sie na krotki urlop, pewnie gdzies w nasze dolnoslaskie gory. Wlasnie przymierzam sie do kupna uzywanego nosidla BB active. Wiecie może ile czasu takiego malucha można nosić ? Wyślę zaraz kilka zdjęć, większość twierdzi, że to mały TZ. My kompletnie nie potrafimy powiedziec do kogo jest podobny. Mi zostało z 15 kg do wagi z przed ciazy 3,5 kg i tak jakis tydzien juz stoi ale jestem cierpliwa szczegolnie ze zamierazm zrzucic odrobine wiecej i spokojnie wchodze juz w jeansy z przed ciazy z czego sie bardzie ciesze bo nie mialam co na tylek zalozyc. Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-05-15 o 09:45 |
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień dobry TVN będzie o kobiecie która zaszła w ciążę 6 tygodni po porodzie
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MoniqW fajnie ze sie odezwalas |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zamierzam patrzeć Dzień dobry Nocka nawet ok. Oskar zasnął ok 21 i pobudka o 2.30 więc zmiana pampersa, karmienie i czyszczenie noska. Potem pobudka o 5 i powtórka z godz.2.30. Od 5-7 znów sobie "pogadaliśmy". Pierwsze dźwięki wydaje TŻ pojechał do pracy, a my z Oskarem leżymy sobie w łóżku, oczy mu się zamykają mi z resztą też. Już prawie zasypiam i słyszę "hehehe" otwieram oczy a Oskar uśmiech od ucha do ucha Potem znów zamykam oczy i po chwili tak jakby słyszę "lalala" otwieram oczy a ten znów uśmiech aż w końcu zasnął.o 8 pobudka i marudzenie do 9.30. Czy Wasze dzieci też czasem przy jedzeniu płaczą?? Bo Oskar często ma tak że je , odstawia się od piersi z płaczem i znów szuka cyca potem spokojnie je i znów płacz. i wtedy te karmienie trwa długo..... |
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mojemu Adasiowi najlepiej wychodzi au auuu au - śmiejemy sie ze wyje jak wilk ![]() Zalozylam nowa dyskusje w klubie
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ta metamorfoza niezla co?
|
|
|
|
#3768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Monia Wiktorek przystojniak
Tikki !!!! TY W OGOLE RODZILAS ????????????????
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to auu też u Oskara słychać przy tym taki fajny dzióbek robi kobieta nie do poznania ![]() Właśnie przeczytałam że Paulina Przybysz urodziła córkę - Ritę Już druga dziewczynka o tym samym imieniu co słyszę
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Szok że tak mozna kogoś zmienić
|
|
|
|
|
#3772 | |||||||
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczynki!
Mam pytanie o odciaganie ![]() Chce sprobowac czy Eryk bedzie pil z butelki,zeby w razie czego moc mu podac,zebym np jadac gdzies,gdzie nie bedzie za bardzo warunkow na karmienie piersia moc mu dac butelke.A najbardziej mi chodzi o komunie Wiki,bo nie bardzo chce karmic piersia w kosciele. Poza tym Eryk wieczorem ciagle chce wisiec przy cycku,wiec moglabym miec awaryjna butelke na wieczor z moim mlekiem.Bo w ciagu dnia i w nocy mleka mam full,samo wycieka,a wieczory jakies kiepskie sa. I teraz pytanie:czy jak sciagne do butelki powiedzmy 50 ml,to za np 2 godz moge sciagac dalej do tej samej butelki?Albo jsk bym chciala mrozic,to tez tak moge robic,ze z kilku odciagniec przelewam do woreczka i mroze?Z gory dzieki za odpowiedzi. A w ogole to wam powiem,ze ja bym sie nie przejmowala sciaganiem.W nocy sciagalam pierwszy raz i mega ciezko mi szlo,a jak Eryka w nocy przystawiam,to lyka a lyka tak leci.On zjadl z jednego,a ja odciagalam z drugiego i pol godz sie meczylam i mam 100 ml.A ja myslalam,ze przy tej ilosci mleka co mam to w 5 minut bede miec butelke ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/BAMBINO-KR...item4ab6ccc470 Za to kapie w Oilatum,co fajnie nawilza i natluszcza skore mlodemu. Cytat:
Cytat:
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podawałam wytrwale obie piersi przed spaniem, zatankowałam Ewelinkę chyba po uszy. Nie chciała już piersi, wypluwała, ale twardo jej podawałam, choćby kropelkę miała jeszcze pociągnąć Do zaśnięcia musiałam ją chwilę pokołysać, bo marudziła niesłychanie (ze zmęczenia). Bo przed samą kąpielą zasnęła Nocne karmienie to obie piersi, ale karmiąc czułam, że mleka leci więcej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszyscy chyba znamy takie przypadki My z TZ chcemy miec szybko 2 dziecko, ale jednak nie az TAK szybko hihiCytat:
Matyldka w niedziele powiedzila swoje "pierwsze" slowo, a bylo to: a buuu! W ogole lubi sobie "pogadac" a ostanio nawet popiskuje z zadowolenia Monia, ciesze sie ze laktacja wraca do normy i mleka wiecej! Dobry pomysl z tym zamrazaniem na czarna godzine-czy to kryzys laktacyjny czy wyjscie z domu zawsze mleczko bedzie pod reka. Ja mam na razie zamrozone 2 porcje. Emigra, wspolczuje tesciowej. U nas b. podobnie i troche mnie zaczyna to draznic. Na razie na odleglosc, ale same tel wystarcza. Jak tesciowa zapytala raz, czy malej wlosy rosna a na odp. ze tak ( TZ nie bardzo wie, co mowi Na sile probuje kupic Jej ciuszki, choc mowie, ze nic nam nie trzeba bo mam mnostwo ciuszkow na kolejny rozmiar w ktory nawet nie weszlysmy jeszcze, pewnie dopiero za tydz czy dwa. A z rozmiarowki 56 niektore rzeczy byly zalozone tylko raz czy dwa i nie chce marnowac pieniedzy, jesli wiem, ze mam duzo garderoby takze na 62. Ale ona nie da sobie przetlumaczyc, kupi sukieneczki i tyle. Zreszta juz jakies kupila, ale to Jej za malo. Wiezie tez jakies miski pluszowe, a tego tez mam az nadmiar i dziekuje bardzo! Moja siostra starsza ma tesciowa, ktora wnukami nie interesuje sie wcale, i mowi mi, ze powinam sie cieszyc ze swojej! No w porzadku, dobra babcia, ale nadgorliwosc tez jest wkurzajaca i juz skrajna wrecz czasami. Np mamy do dziecka az 5 recznikow z kapturkiem, z czego nawet nie wszystkie uzywamy, bo sie uparla kupic 2!!!! gdy ja mialam juz 3!!! i mowilam Jej ze wiecej nie chce, a ta i tak swoje ![]() Mag, rozumie Cie z TZ, bo moj tez towarzyski i najchetniej wszystkich by do domu spraszal a ja lubie meic spokoj, zwlaszcza teraz, gdy czasu dla siebie malo. Dotad chodzil 2 razy w tyg wieczorami na treningi, wracal ok 23 a ja caly dzien z Matylda sama! Czasem tych treningow bylo wiecej, bo spotykal sie z rana w weekend z kolega na sali. Umawiaja sie tez na wspolne ogladanie sportu etc i teraz wymyslili, ze pod koniec roku chca jechac do Stanow Zjednoczonych, bo bedzie walczyl ich ulubiony bokser i chca to zobaczyc na zywo Co do hobby, to ja tez swoje mam, lubilam zawsze spotykac sie z kolezankami na wino i plotki, czy na kawe w ciagu dnia, czy czytac czy tez chodzic na swoje gimnastyki i sporty, a teraz nie moge, bo jest dzeicko i chwilowo taki a nie inny rozklad dnia to wymusza. Mowie TZ, ze powinien doceniac, ze Mu umozliwiam kosztem swojego czasu chodzenie na te treningi etc, bo wychowujac malutkie dziecko z dala od pomocnej dloni rodziny, nie jest to takie oczywiste! Co do pomocnej dloni, to ta w postaci tesciowej zawita do nas juz pod koniec maja na kolejne prawie 2 tyg. Jeszcze nie przybyla, a w rozmowie tel juz zapowiedziala sie na pazdziernik
|
||
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
mysle ze conajmniej 3 lata roznicy beda, o ile nie wiecej. Moja tesciowa np w ciazy sie mna nie interesowala zbytnio, pod koniec juz dopytywala jak sie czuje, czy wsio w porzadku itp Ale od urodzenia Julki masakra - nieba by jej uchylila i to mnie cieszy, ale z drugiej strony zamiast wesprzec i mnie np uspokoic jak mala marudzi to ona panike sieje ze dziecko placze a jak bylam w ciazy jeszcze to taka madra byla, ze co to nie ona, jak to spokojnie nie podchodzi do dzieci
||
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mama ma świra na punkcie Ewelinki, ale nie jest natręta. Za to widzę, że wychowując swoje dzieci postępowała inaczej, teraz "zdewociała" A co do drugiego dziecka - padła u nas decyzja, że drugiego nie chcemy (chyba, że później nam się odwidzi).
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-05-15 o 11:41 |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam przegląd aptek pod względem cen szczepionek i ta szczepionka na pneumokoki to jest w cenach od 279 do 339 a ta skojarzona 5w1 od 115 do 236,90 masakra, chociaż spodziewałam się że tak i tak będą droższe.
Mamy wcześniaków a wiecie że macie darmowe szczepionki na pneumokoki!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
wcześniej się obawiałam
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tesciowa podawala w tym wieku juz zupki jarzynowe swojemu starszemu synowi. Pediatra Jej ponoc zalecil na kolki. A slyszalam od znajomej, ze jej szwagierka w celu zwiekszenia odzywczych wlasciwosci mieszanki oraz aby dzieci dlugo syte byly i sie czesto mleka nie domagaly, dodawala do mm.....maki pszennej kilka kopiastych lyzek!!! Podawala to niemowleciu
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
To mam lepszy przyklad
tesciowa mojej tesciowej hihi Moj maz byl karmiony tylko cycem do 6 m-ca, a jego kuzynka tylko mm, ale byla starsza. No i tesciowa tesciowej ubzdurala sobie ze dzieku potrzeba czegos innego oprocz mleka jeszcze, zeby witaminy byly itp Jak moj M. mial 2-3 tygodnie to tesciowa byla zmuszona zostawic go pod opieka jego ojca. Przyszla tesciowa, wyczaila ze ma wolna reke bo ojciec na niczym sie nie znal, wiec stwierdzila ze doladuje M. witaminami i podala mu SOKU Z MARCHWI tesciowa opowiadala ze M sral dalej jak widzial a jej tetry zabraklo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

.

a w brzuszku byla taka spokojna caly czas - tylko lekkie ruchy czulam, czasami jednie mocniejszego kopniaka