|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
W ogóle mam ochotę na takie lekkie żarełko, ale mój mąż uwielbia makarony i ostatnio nimi mnie tuczy..muszę chyba się zacząc powstrzymywać, bo przytyję w 1 ms tyle ile powinnam w 9
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane gratuluję wszystkich fasolek
Fajnie, że już się pojawił Wasz wątek Czekałam na niego Ta data 2013 niby taka odległa, a tak bliska ![]() Życzę Wam spokojnych 9 miesięcy ![]() Authentic gratuluję ![]() Mamusia lipcowa 2012 |
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musisz wstawić w podpis link w takiej formie tylko bez spacji przy url. Część pogrubiona to to odpowiedni fragment twojego linku z BA. Oczywiście w miejsce mojego MALUSZEK możesz wpisać co tam Ci się podoba. Mi też czasem link nie wchodzi, musze odświeżyć stronę na BA. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez cytrynowo_piaskowa Czas edycji: 2012-05-15 o 07:49 |
||
|
|
|
#155 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Bo on wiecznie się ze mnie śmieje "mój pytonek" A teraz jakby coś we mnie pękło i nie mam apetytu w ogóle. Na widok jedzenia jest mi niedobrze, niby coś bym zjadła, ale nie wiem co. W markecie jak patrzę na produkty, to kupiłabym wszystko jak leci, ale jakbym miała coś zjeść, to... blee... Także diametralna zmiana w zachciankach. Ktoś też tak ma?
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tak mam wczoraj jak pisałam na forum złaziłam pół miasta ( jestem w delegacji) za schabowym a dziś zeszłam na śniadanie w hotelu.... myślałam,że pawia puszczę, wypiłam 2 szklanki soku grejfrutowego i to wszystko, nie jestem w stanie na tę chwilę patrzec na jedzenie, nie mówiąc,że od zapachów robi mi się nie dobrze |
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja właśnie dziś odkryłam dwie krechy :d co prawda słaba jest ta ciążowa, ale jest!!!
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
W niedzielę wieczorem zobaczyłam dwie upragnione kreseczki na teście ciążowym Staraliśmy się o dziecko 11 miesięcy, a jak uznałam że ten cykl jest i tak stracony i wrzuciłam na luz to zaskoczyło Dziś umówię się na wizytę do lekarza, myślę że przyszły tydzień będzie ok.Co do objawów, mam tak wyostrzony węch, że jazda autobusem to była dla mnie trauma. Poza tym ogromne zmęczenie. Jakichś zachcianek nie obserwuje jeszcze. |
|
|
|
#159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Czy mogę się przyłączyć? jestem prawdopodobnie w 6/7 tygodniu ciąży dokładniej się dowiem 24maja
|
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy chcecie już zrobić listę? Jak się dziś tak nudzę w pracy może bym ją machnęła, czy jeszcze zaczekamy aż nas przybędzie ? |
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
A co chcecie wpisać na listę ? Imię, wiek i co jeszcze, może ktoś ma większe doświadczenie ?
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() cytrynowo_piaskowa ja też się czaiłam, zeby założyć wątek.. Ale stwierdziłam, ze poczekam i mnie wyprzedziłaś.. ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() Authentic co do jedzenia to też niby mam cały czas ochote coś jeść a dokładnie mam takie 3 godziny dziennie, ze jestem głodna - tak to mnie non stop mdli.. A i mogłabym jeść non stop ogórki zielone, pomidory i biały twaróg.. Mój M już patrzeć na mnie nie może dziwi sie jak można non stop to samo wcinać..marsi11 dobrze, ze choć znalazłaś tego schabowego.. Mnie od mięsa odrzuca jak narazie..Ale mam takie dni jak piszesz, ze muszę się zmuszać do zjedzenia czegokolwiek.. Wczoraj po ciężkim boju umówiłam się na wizyte.. Mam w przyszły wtorek czyli 22.05.. Już sie denerwuje.. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.. EDIT: cytrynowo_piaskowa ja jak robiłam to wpisywałam poprostu nick date porodu i imię dziecka 6 lat temu listy nie były tak "zaawansowane" jak teraz hehe
Edytowane przez baska201 Czas edycji: 2012-05-15 o 09:53 |
|
|
|
#165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo w którym cyklu się udało? może ktoś jeszcze coś zaproponuje ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, że listę można już pomału zrobić i uzupełniać na bieżąco o kolejne mamusie. Moja propozycja to nick+wiek+data ostatniej @/ewentualnie termin porodu, a później jeszcze dopisać płeć dziecka.
|
#167 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy są tu jakieś dziewczyny zmagające się z chorobą tarczycy?
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już mam 3 dla dziewczynki hehehe
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
W moim przypadku data ostatniej @ nie ma znaczenia...
Już wyjaśniam moją sytuację dla dziewczyn, które nie znają mojej historii ![]() Zaszłam w ciąże późno, robiłam testy w 34dniu cyklu, 45 dniu cyklu i ok 57 dnia a II kreski zobaczyłam w 74 dniu dopiero (19kwietnia) zrobiłam test ponieważ miałam wtedy objawy jak na @ a się nie pojawiała. Także jestem we wczesnej ciąży prawdopodobnie to 6 lub 7 tydzień, a licząc od ostatniej miesiączki powinnam być w ok 12 tygodniowej ciąży! bo ostatnią @ miałam 6 lutego! Dopiero na następnej wizycie gin dokładniej określi tydzień, i termin porodu ale z usg a nie z ostatniej miesiączki. |
|
|
|
#171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moją ostatnio @ miałam 6 marca, a jestem dopiero w 5/6 tyg. ciąży Zaszłam w ok. 45 dc.
|
|
#172 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#174 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam ochotę na żarcie z McDonald'sa, ale przecież taki syf trzeba odstawić.
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ostatnio miałam ochotę na pizze i zrobiłam z mamą domową pizze, na pewno jest zdrowsza niż z pizzerii, można też spróbować z domowymi hamburgerami, to też jest jakieś rozwiązanie ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ja jak na razie nie mogę mięsa, jajek, pomidorów, i sałaty (każdej), czosnku to 5 rzeczy których nie zniosę na dzień dzisiejszy
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy ten ból brzucha jak przy okresie jest normalny na początku ciąży? bo zaczynam się obawiac a to moja pierwsza ciąża. dodam że najbardziej go odczuwam bo wysiusianiu się
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Tak bo macica się rozciąga, rośni i dlatego boli. No chyba że ból jest bardzo silny to wtedy lepiej do lekarza. Mi gin kazał brać nospe jak mnie boli, może weź sobie, ona nie zaszkodzi dzidziusiowi.
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
A powiedz mi co Twój lekarz/lekarze na tak długie cykle? U mnie stwierdzili zespół policystycznych jajników, a tymczasem już drugi raz jestem w ciąży (mam 10 miesięcznego synka) bez najmniejszych problemów. Tak więc coś ta ich diagnoza mi się wydaje nietrafiona.
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z chęcią poszedł..a najlepsze jest to, że nie mieliśmy wtedy auta więc zasuwał na pieszo 3km (akurat nocny żaden nie jechał). wrócił oczywiście wszystko było zimne, ale to nic ....odgrzałam sobie ehehh
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

W ogóle mam ochotę na takie lekkie żarełko, ale mój mąż uwielbia makarony i ostatnio nimi mnie tuczy..muszę chyba się zacząc powstrzymywać, bo przytyję w 1 ms tyle ile powinnam w 9 
Fajnie, że już się pojawił Wasz wątek
Moja koleżanka miała stetoskop to w późniejszej ciąży mogła choć serduszka posłuchać
Bo on wiecznie się ze mnie śmieje "mój pytonek" 

Dziś umówię się na wizytę do lekarza, myślę że przyszły tydzień będzie ok.