|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
Tylko posprawdzaj wymiary, żeby znowu za duże nie były. Ja właśnie wróciłam z miasta. Nie mogłam się oprzec i kupiłam półśpiochy, body i niedrapki dla synka. |
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
angel portki bardzo fajne
oby Ci się udało wylicytować ![]() Kalpana kombinezon śliczny.... no jak na zimę to za cienki... myślę że na pierwsze spacerki po porodzie będzie pasował
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak patrze na te malusie ubranka to sie zastanawiam jak ja dam rade te maleńkie stópki i rączki przecisnąć przez te ubranka ![]() Ciągle sie boje żeby nie uszkodzić. Potrafie być delikatna ale już widze jak mi sie ręce telepać bedą ze strachu... O i już panika gotowa
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4326 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że tak z buta powiem mam tyle samo na plusie.Zresztą jesteśmy podobnych wymiarów(pamiętasz temat spodni?)Brzusio zgrabniutki![]() Cytat:
Nie dajmy się zwariować A powiedz te komplikacje wynikły z winy szpitala?Ja synka rodziłam 60km od mojego miasta,bo tam pracował mój gin i teraz też tam planuję,mimo,że gin tam już nie pracuje Do szpitala pojechaliśmy od razu,bo moje skurcze trwały równo co 5minut i tak przez kilka godzin,poród trwał 6,5h licząc od pierwszych skurczy do trzymania skarbka w ramionach.Myślę,że teraz też zdąże... Konczi gratuluję ukończenia pracy,teraz będzie z górki Lucia dobrze,że to nic poważnego,bo tu wszystkie ciotki bały się o Nataniela,niech tam siedzi chłopak. Ja też miewam takie skurcze,ale właśnie wyczytałam w gazecie o rodzajach skurczy i stwierdziłam to samo,co Ty wcześniej napisałaś ![]() Weronika super syncio i jego ujęcia cudne!Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-15 o 14:34 |
|||
|
|
|
#4327 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Zaczynamy 22 tydzień Synkowi dziś koszulę kupiłam, dżiny i pajaca. Wrzucę foto później bo zostawiłam kamerę w pracy i muszę jechać z powrotem. Kamera jak kamera ale zakupy zostawiłam a po lodówce pingwiny grasują ![]() Konczita gratuluję ukończenia pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajny brzuszek Cytat:
http://allegro.pl/babydream-podklady...314190200.html - opakowanie http://allegro.pl/tena-podklady-do-p...343422677.html - a tak mniej więcej wyglądają. W Rossmannie 10szt kosztuje około 12,00zł. Podkładałam pod prześcieradło i jak Paula się posikała i jej pampek przesiąkł to materac był suchy. Co do rożków to miałam dwa, jeden cienki i jeden grubszy. Na teraz grubszy mi został, albo dokupię drugi cienki albo kocyk będę miała. A na przwijak miałam pokrowiec, teraz też mam. Nie zsuwa się jak pielucha. Jak dla mnie wygodniejszy. http://allegro.pl/baby-raj-pokrowiec...317450084.html Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Na zimę za cienki.
|
||||||
|
|
|
#4328 |
|
Rozeznanie
|
A widziałyście te rożki w PEPCO? Po 25 zł są chyba, tylko materiał jakis taki sztywny. wszystkie takie są, czy te rożki wykonywane są z róznych materiałów?
|
#4329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W obydwu przypadkach nie podjęto decyzji o cesarskim cięciu, w obydwu kiedy położne w końcu zawołały lekarza, to ten powiedział, że już dawno powinna być podjęta decyzja o cc. U mojej szwagierki mała ma porażenie nerwu wzrokowego (czytaj zez), leczony na razie okularkami, ale najprawdopodobniej będzie potrzebna operacja. U mojej koleżanki synek zaczął tracić tętno, bo nie mieścił się w kanale rodnym. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
. Dobrze mieć doświadczoną mamusię na forum .---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Widziałam, ze są, ale ich nie dotykałam, także nie pomogę. |
|||
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki macie jakieś propozycje na bajki nie ukazujące stereotypów? Mi przychodzi do głowy Shrek , Królewna Śnieżka, Świnka Pepa i nic więcej .... niektóre z Was pewnie oglądają bajki z pociechami to się orientują
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziołszki
Lucia dobrze że wszystko w porządku bp już się martwiłam co z tobą.To ja miałam wczoraj niezłą jazdę, bo miałam dziwne samopoczucie, maleństwo uznało że skopie mamie jelita, pęcherz i kość łonową (powypadkową) przez co łaziłam jak kaczka. I tak koło 19 uznałam że się wykąpie i córę potem w piżmkach pomknęłyśmy do łóżeczka, ja przygotowywałam małzowi coś po angielsku a młoda oglądała książeczkę i bawiła się lalką-dzidziusiem. I tak w pewnym momencie czuje takie kłucie podnoszę piżamę i co widzę a tam taka malutka twarda górka pod brzuchem na wysokości spojenia - młode stwierdziło że stópką będzie gnieść mamę (ból taki średnio do wytrzymania) to pogilałam i za chwilkę czuję że ból się zmniejszył i stópka zniknęła i poszłam za waszą radą poduszka pod tyłek i po jakimś czasie młode wróciło na wysokość pępka i dzisiaj dużo lepiej bo młode siedzi w górze a nie mi dół okupuje kurczaczki takie to małe a już dokazuje
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-05-15 o 14:46 |
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam nad tym ręcznikiem z kapturem...
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co widzę, to mają tylko większe rozmiary, 56 chyba nie mają
Ale zawsze można do nich napisać i zapytać. Ewentualnie zamówić większy i będzie na wiosnę. tylko jaki rozmiar na wiosnę będzie dobry na dzidziola?
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę do Cieszyna. Ja się trochę tego Eskulapa boję, bo jak są komplikacje to później szpitale nie za bardzo chcą przyjmować a tam więcej niż 2-3 dni się nie jest
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja dzisiaj oglądałam gazetkę lidlową, z okazji dnia dziecka i matki bedą ubranka ciążowe i ubranka i akcesoria dla bejbikow. Przyznam, że niektóre lidlowe rzeczy są całkiem całkiem
ostatnio młodej zakupiłam dwa t-shirty ze Snoopym - jakość super - piorę i nic się z tym nie dzieje
|
#4337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co tam grunt żeby maluszki były zdrowe
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
Zależy jaka rozmiarówka, mojej kol. synek ma 2,5 mca i już ma 74 dobre. A ty do wiosny będziesz miała parę ładnych miesięcy.
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna będziesz już nakładać spokojnie 74 - jak sobie przypomnę z mojego doświadczenia to moja na poczatku wchodziła w 56 koło 6 tygodnia życia już były ubranka 62 potem 68 i na wiosnę 74-78 latem - 86 to w okolicach dwóch latek.
|
#4340 |
|
Rozeznanie
|
ja chyba sobie jeden taki z kapturkiem zakupie za te 15 zł. jeszcze jak bede to zobacze ten materiał czy bardzo cienki jest
|
#4341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ubrania z Lidla są naprawdę dobrej jakości, rzadko kupuję ale jak już coś kupię to naprawdę się super trzyma, nie rozciąga w praniu itp. |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tu macie gazetkę z lidla http://www.okazjum.pl/lidl/gazetka/g...2012,9602.html
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,5...a_wesolo_.html
rozweseliłam się tym wątkiem Dzidźce mej to na dobre wyjdzie
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika ja lubię bajkę Fineasz i Ferb. Chyba nie ma jakiś stereotypów, ale najlepiej poczytaj albo obejrzyj kilka odcinków na youtube.
Ja myślałam jakie bajki dziecku puszczać na początku. Tzn. wiadomo, że zaraz po urodzeniu raczej nic oglądać nie będzie, ale 3-4 miesięczne myślę że już się zainteresuje.... |
|
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katee27 dziękuję ![]() Kalpana też bym zamówiła większy ale ile to nie mam pojęcia ja kupuję na razie rzeczy 56,62,68 inne to jak już będzie bąbel/ka na świecie, bo to moje pierwsze maleństwo i nie wiem jaki rozmiar będzie miało na wiosnę, a jaki latem![]() ooo e Lidlu będą leginsy ciązowe po 18zł nie całe jakby był szare to się chyba skusze bodziaki z długim rękawem tez fajne tylko szkoda, że tak mało kolorów do wyboru:/ niebieskich już mam za dużo, a czerwone bardziej dla dziewczynki![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takze smialo mozesz zamowic 62...moja po miesiacu i tak prawie sie nie zmiescila...
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

Tylko posprawdzaj wymiary, żeby znowu za duże nie były. 
oby Ci się udało wylicytować
że tak z buta powiem

Ale zawsze można do nich napisać i zapytać. Ewentualnie zamówić większy i będzie na wiosnę. tylko jaki rozmiar na wiosnę będzie dobry na dzidziola?