|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Szkoda ale co zrobic
Madzius to pewnie podekscytowany co??Ktoras z Was pisala o zupie pomodorowej i mi sie zachcialo a mam dzis robic klopsowe.... i co teraz?? :P:P |
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jarzynowa i placki ziemniaczane z sosem miesnym plus salata
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szpiiinak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Albo plindze ja tak mówię haha
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
oby Laura nie było mocno zawiedziona
no podekscytowany, już raz był ze mną, ale niestety wtedy nie miałam robionego usg (to było jeszcze na nfz). Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Aaaa właśnie zrobiłaś mi ochotę na placki ziemniaczane, chyba dziś zrobię na kolację
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
a jak robi i placki??ja dodaduje duuuuzzzzoooo cebuli i pieprzu i sa wtedy przepyszne!!
Madzius mieso juz mam w lodowce wiec bedzie klopsowa.pomidorowka pojutrze kwasna mniam
|
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
U mnie zapiekanka - brokuły, kurczak i pomidory w ostrym sosie! Już się nie mogę doczekać, od rana za mną ten brokuł chodzi...
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tez bym chciala miec ochote na brokula
(( a odkad jestem w ciazy to go nie jadam prawie wcale
|
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam takie parcie na warzywa, że to niemożliwe
Całe szczęście, że teraz wszystko można dostać...Jutro sobie zażyczę młodą kapustkę.
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie fajne obiadki
![]() A ja mam dla tż wczorajszy obiadek :P A dla siebie? Serek czekoladowy? ![]() Właśnie robiłam i wysłałam do oceny dwa projekty Jeszcze tylko jeden |
|
|
|
#2953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojito bo my wielkopolanki to chyba stad te plindze i plędzle bo jak kiedy tak pwoiedzialam przy moim tzecie co ejst ze śląska, to nie wiedzial o co mi chodzi---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
nie no musze kupic make ziemniaczaną i robie palcki bo nie mogeeeeeeeeeeee |
|||
|
|
|
#2954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to pamiętam jak na studiach zawsze było smiesznie, bo dużo ludzi z wielu regionów było i na laboratoriach mieliśmy ubaw jak wiele rzeczy się nazywało różnie. Tak samo moja koleżanka z Warszawy lubi mnie słuchać jak czasem coś mówię ![]() Ja w sobotę jadłam placki po węgiersku, tata dla mnie specjalnie zrobił. Pyycha
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
chyba kupie dzis tego broukla i zjem.....tak z rozsadku....
Mystiquee ![]() A ja do plackow daje zwykla make a nie ziemniaczana ? co "kraj" to obyczaj no i jajko oczywiscie
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-05-15 o 14:52 |
|
|
|
#2956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taki miałyśmy zwyczaj na wątku staraczkowym |
||
|
|
|
#2957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pyszotadziewczyny, a jaka oliwkę polecacie do smarowania brzucha itd? bo zastanawiam się nad zakupem, tylko nie wiem którą wybrać
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
loooo tez bym nie miala zielonego pojecia oco lata ja daje cebule ziemniaki i zwykla maka pieprz i sol i do robota iii poszlam na latwine wzielam kurczaka i pomysl na kurcZak po chinsku pychota z plackami
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma porównania do tej w żelu z J&J, przynajmniej takie moje zdanie
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki a ja znow z innej beczki jakie macie lazienki macie jakies motywy na plytkach
a ja mam kompocik i co chwila pije marzy sie mi placek z rabarbarem juz zlozylam zamowienie u mamy |
|
|
|
#2962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja w łazience jednej mam szare, surowe, a'la beton. Druga biała, z mozaiką metalową we wnęce nad zabudową wc. Ja lubie prostotę i nowoczesność, cały dom mam w bieli i szarości ![]() Natomiast w mieszkaniu mam beż, ale tez bez żadnych motywów. Mozaika na wannie i pod prysznicem, w kolorze płytek.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones Edytowane przez Mojitooo Czas edycji: 2012-05-15 o 15:10 |
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na śląsku rzeczywiście się nie mówi plędze, ale spotkałam się z takim określeniem. Za to jak bym Wam zapodała śląskie nazwy niektórych potraw, to byście się uśmiały
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tzw siara czyli mleko początkowe ktore ma właśnie żółty kolor, pewnie wyciekło i wyschło. To zupelnie normalne |
|
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pachnie super, wchłania sie super i w ogóle jest super
|
||
|
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wchłanianie świetne i nie jest tłusta jak typowa oliwka I zapach też na plus, bo J&J mnie drażnił.
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo gluten dlatego daje ziemniaczana i jajko tez i duzo pieprzu mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam mm i na to cukier
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
U nas jedna jest beż u góry, brąz na dole, rozdzielone wąskim dekorem w tej samej kolorystyce. A ta u góry, to zwykłe kafelki bez ozdób, granat i biel.
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to zawsze ciągne tża zeby gadal po śląsku ale on juz tak nie za bardzo )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

Madzius to pewnie podekscytowany co??

Ja to pamiętam jak na studiach zawsze było smiesznie, bo dużo ludzi z wielu regionów było i na laboratoriach mieliśmy ubaw jak wiele rzeczy się nazywało różnie. Tak samo moja koleżanka z Warszawy lubi mnie słuchać jak czasem coś mówię